Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-19, 10:39   #1831
Balbinaa
Raczkowanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
A to wnoszenie jej na 4 pietro mnie wykańcza
znam ten ból - my na 3 piętrze mieszkamy

Tomek też czasem zabiera ale wczoraj jak jemu zabrali to ryczał i się na mnie wieszał, muszę go nauczyć walczyć o swoje
Balbinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 10:52   #1832
Renatka89
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Wstawie jeszcze zdjęcia z roczku jakieś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg r1.jpg (26,5 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg r2.jpg (28,1 KB, 83 załadowań)
Stary 2013-06-19, 10:57   #1833
pola_m
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a może możecie coś polecić na stawy? NApierniczają mnie nadgarstki, w górach na zejściu myślałam że zejdę (że się tak zabawię słownie ), mimo kijków, jeszcze do wczoraj mnie kolano bolało... Podobno flexit jest dobry, nawet kupiliśmy, ale nie moga kobiety karmiące...

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
zamawial ktos kiedys te zdjecia z rossmana, wersje premium :P ?
My zamawiamy wesję premium w empiku - na papierze jedwabistym czy tam satynowym. I wychodzą swietne. Ładne nieprzekłąmane kolory i ten papier jest fajny - bo ani błyszczący ani matowy, tylko taki idealny.

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Szymonek leży w szpitalu
Wcale mu nie było lepiej,dziś zwymiotował,zabrałam go do lekarza,pojechałam do szpitala.Zapalenie płuc przeszedł bezobjawowo w domu,od soboty gorączkuje,dziś znów,pobrali materiały na toxo i mononukleozę(którą podejrzewają),wymaz z gardła i noska,podstawowe badania krwi,zrobili RTG płucek jutro ma mieć usg brzuszka.
Czułam że to tak sie zakończyale bynajmniej mam pewność że tam go wyleczą,został z tatą bo ja muszę iść do pracy,serce moje płacze...
Bidulek.... Oby szybko go wyleczyli.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A napisz proszę jak przechodzi się bezobjawowo zapalenie płuc?
Antek miał zapalenie płuc jak się urodził tylko (ode mnei coś załapał jeszcze w brzuchu), ale żadnych objawów nie miał - zero kaszlu, gorączki, nic. Wyszło dlatego, że mu robili dokłądniejsze badania bo tuż po urodzeniu miał problemy z oddychaniem.

Cytat:
Ale skwar! Przeszłam sie po 8 z młodą po wode i ziemniaki do tesco (mam z 200m od domu) i padłam na pysk po powrocie! :P
A to wnoszenie jej na 4 pietro mnie wykańcza
U nas też upały straszne... Wczoraj było 34st w cieniu, noc masakra - całą noc chodził wentylator, Antek się budził z tego gorąca, dzisiaj trochę chłodenij, ale duszno, zapowiadają burze

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Renatka, ale śliczna ta Twoja niunia!!
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 11:13   #1834
Balbinaa
Raczkowanie

pisałam, pisałam i gdzieś mi wcięło

odnośnie espiro - my mamy magic, nie jest moze najgorszy, ale jakbym mogła, to kupiłabym inny ponieważ :
1) wolałabym składany wzdłuż a nie w pół, bo wstawiłabym w kąt i mniej miejsca by zajmował, pod tym względem to bardzo nieprzemyślany zakup ponieważ wcześniej trzymałam spacerówkę w bagażniku pod blokiem a teraz muszę trzymać w mieszkaniu i trochę miejsca jednak zajmuje w sypielni a do tego jeszcze rowerek i przejścia brak
2) Tomek nie usiedzi długo prosto bo zjeżdża, nie wiem, moze tak jest w innych wózkach też, może koc pod pupą rozwiązałby sprawę?
3) tak jak pisała agata- kiepsko sie wybija podczas prowadzenia,
4) bardzo mi brakuje duuużego kosza pod wózkiem na cały sprzęt do piaskownicy
Stary 2013-06-19, 11:17   #1835
martula007
Raczkowanie

Witam

Wczoraj bylismy chwilke nad jeziorem, bylo super. Oliwie sie podobalo, pomoczyla nogi. Dzis chyba znowu pojedziemy, ale po 15 ( teraz jest za goraco). W weekend jedziemy do Koszalina to pewnie w sobote wybierzemy sie nad morze.
Jak sie mloda obudzi to lecimy na miasto wymodzic jakis prezent na dzien ojca.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Martula jedziemy do Pogorzelicy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
bawcie sie dobrze i odpoczywajcie
Cytat:
Szymonek leży w szpitalu
Wcale mu nie było lepiej,dziś zwymiotował,zabrałam go do lekarza,pojechałam do szpitala.Zapalenie płuc przeszedł bezobjawowo w domu,od soboty gorączkuje,dziś znów,pobrali materiały na toxo i mononukleozę(którą podejrzewają),wymaz z gardła i noska,podstawowe badania krwi,zrobili RTG płucek jutro ma mieć usg brzuszka.
Czułam że to tak sie zakończyale bynajmniej mam pewność że tam go wyleczą,został z tatą bo ja muszę iść do pracy,serce moje płacze...
duzo zdrowka
Cytat:
Napisane przez Balbinaa Pokaż wiadomość

Jak Wasze maluchy zachowują się w piaskownicy gdy ktoś im zabierze zabawkę? Tzn zaczynają płakać czy walczą o swoje?
Moja czasami zabiera, a jak inne dziecko jej zabierze to raczej sie tym nie przejmuje i bierze inna zabawke
Cytat:
Ja tez nie mogę pojąć.
Jak jest chłodno to zakładam skarpety i buty.
Jak gorąco to sandały.
Jak za chłodno na sandały to nic się dzieciu w skarpetach i butach nie stanie. Ja też wtedy mam skarpety i zakryte buty.
No nie mogę zroumieć skarpet do sandałów.
Masz racje, jesli masz dla dziecka polbuty .Ja mam albo pelne za kostke, w ktorych byloby jej teraz za goraco albo sandalki. Poza tym jesli nakladam jej skarpetki to zawsze sa to skarpetki odpowiednio dopasowane, jednolite z koronka czy kwiatkiem. I dobrze to wyglada. Poza tym dzieciom takie "wpadki" sie wybacza, to nie to samo co dorosli mezczyzni w sandalach i skarpetkach. Proste

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Witam!

To jest Uniście hotelik znalazłam na Groupon blisko do morza nie trzeba będzie się daleko tarabanić. Mam nadzieje tylko ze nie będzie lało cały dzień bo siedzenie w hotelu z moim synem to nie najlepszy pomysł ale trzeba być dobrej myśli. Z nad morza jedziemy najprawdopodobniej do Lublina do rodziców męża i do prababci Stasia która mieszka na wsi pod lublinem i chyba tam raczej w większej części pobytu się zatrzymamy. Babcia ma małe gospodarstwo kurki, króliczki itp. więc chcemy żeby trochę skorzystał z uroków wsi a i prababcia będzie mega szczęśliwa ona jest bardzo za swoim prawnukiem. Jak się uda wszystko poukładać to tak chcemy to razem połączyć wyjazd nad morze i odwiedziny rodzinki
To baaaardzo blisko mnie Kiedys sezonowo nawet w Uniesciu pracowalam. Dobrze, ze tam, a nie do Mielna.. w nocy byscie wtedy nie pospali. A jaki hotel jesli mozna wiedziec? Proponuje Wam ktoregos dnia wybrac sie do Darlowa lub Kolobrzegu I uwarzajcie, jakby ktos Wam proponowal isc na plaze ZA KANAŁ bo jest tam plaza nudystow hehe
Cytat:
Ale sliczna masz niunia i jakie ma brwi mocno zarysowane
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 11:28   #1836
Renatka89
Zakorzenienie

pola- mój TŻ na stawy bierze 4flex, chwali sobie (choc mój tata dostał po tym biegunki:P) ale tez nie wiem czy mogą matki karmiące, sprawdzę później jak cos

Dzieki dziewczyny za skomplemetnowanie mej cory
martula, na jej brwi dosc duzo osob mi zwraca uwage tata ma krzaczory, mama tez to co sie dziwic chociaz do tej pory zachodze w głowe po kim ona jest taka jasna i ma zielone oczy...
Stary 2013-06-19, 12:33   #1837
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=pola_m;41389624]Dziewczyny, a może możecie coś polecić na stawy? NApierniczają mnie nadgarstki, w górach na zejściu myślałam że zejdę (że się tak zabawię słownie ), mimo kijków, jeszcze do wczoraj mnie kolano bolało... Podobno flexit jest dobry, nawet kupiliśmy, ale nie moga kobiety karmiące...

Witam!

Jak kiedyś swego czasu nadwyrężyłam sobie nadgarstki i maść mi nie pomagały na dłuższy czas. Siostra kupiła mi w sklepie ortopedycznym takie opaski na nadgarstki. Jak je trochę ponosiłam to mi pomogło. Na kolana pewnie też jest coś podobnego może nie będzie wyglądać efektownie ale może Ci pomoże.

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

[QUOTE=martula007;41390014]Witam

Wczoraj bylismy chwilke nad jeziorem, bylo super. Oliwie sie podobalo, pomoczyla nogi. Dzis chyba znowu pojedziemy, ale po 15 ( teraz jest za goraco). W weekend jedziemy do Koszalina to pewnie w sobote wybierzemy sie nad morze.
Jak sie mloda obudzi to lecimy na miasto wymodzic jakis prezent na dzien ojca.

To baaaardzo blisko mnie Kiedys sezonowo nawet w Uniesciu pracowalam. Dobrze, ze tam, a nie do Mielna.. w nocy byscie wtedy nie pospali. A jaki hotel jesli mozna wiedziec? Proponuje Wam ktoregos dnia wybrac sie do Darlowa lub Kolobrzegu I uwarzajcie, jakby ktos Wam proponowal isc na plaze ZA KANAŁ bo jest tam plaza nudystow hehe

O proszę To masz fajnie możesz często nad morze wyskoczyć. Mój też bardzo lubi wodę i jestem ciekawa jego reakcji na morze. Wybierając miejscowość właśnie pomyślałam o tym samym co piszesz mając nadzieje że będzie spokojniej. To jest Pensjonat Fregata. W planach mamy właśnie zamiar wybrać się do Kołobrzegu zobaczymy jak wyjdzie. Dzięki za rady
Teraz pomału piorę z myślą o wyjeździe i załamka dla Staśka to ja chyba wszystko najlepiej bym wzięła tylko jak się zabrać.

Dziewczyny jeździcie w trasy dłuższe z dziećmi ?
my mamy 400 km do przejechania i mimo ze pojedziemy w nocy to mnie to przeraża, Stasiek w foteliku 400 km ciekawe czy w takiej pozycji bedzie umiał spać. Fotelik mamy romer ale dopiro raz w nim jechał i to krótko. Wcześniej miałam gondolkę matrix i to była rewelacja w długie trasy bo można było zamontować na leżąco super sprawa dla małego dziecka. Wtedy jak miał 4 miesiące to 400 km do lublina przespał sobie wygodnie .
Teraz w foteliku mam spore obawy co do podróży.
Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam i się dowiem jak to u Was wyglądało.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 19:02   #1838
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma ktoras wozek spacerowy espiro lub chico? polecacie czy nie bardzo?
Ja mam bardzo podobny do espiro magic. Ale nazwy producenta nie pamietam bo wozek glownie w samochodzie w bagazniku :P
Ja jestem bardzo zadowolona, chociaz opinie na necie są że tak powiem średnie wiadomo, że każdemu co innego odpowiada.
Bardzo fajnie się prowadzi, składa, jest lekki, wjazd na wyższe krazwężniki jest trochę trudniejszy bo trzeba dośc mocno podnieśc wózek. Ale mi to zupełnie nie przeszkadza.
Ale ten espiro magic ma jedną przewagę nad tym moim modelem - ma dłuższą budę dzięki czemu dzoecko będzie bardziej chronione przed słońcem, tego mi trochę brakuje. Ale zresztą, po co mi jakiś inny wózek, Hania po prostu nioenawidzi byc w wózku i wszędzie na nóżkach....
Zdecydowanie bardzie woli podziwiac świat z perspektywy rowerka.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

my mamy 400 km do przejechania i mimo ze pojedziemy w nocy to mnie to przeraża, Stasiek w foteliku 400 km ciekawe czy w takiej pozycji bedzie umiał spać. Fotelik mamy romer ale dopiro raz w nim jechał i to krótko. Wcześniej miałam gondolkę matrix i to była rewelacja w długie trasy bo można było zamontować na leżąco super sprawa dla małego dziecka. Wtedy jak miał 4 miesiące to 400 km do lublina przespał sobie wygodnie .
Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam i się dowiem jak to u Was wyglądało.[/QUOTE]

My jeszcze nie wybierlaiśmy się w trasę powyżej 200km ale za 2 tygodnie mamy urlop i trzeba będzie gdzieś dalej pojechac
Ciężko to widzę, jak moje dziecko siedzi kilkanaście godzin w foteliku, dlatego pojedziemy pewnie w nocy, a fotelik mamy trochę rozkładany, więc może jakoś się wyśpi

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Szymonek leży w szpitalu
Anulka strasznie uczepiły się Ciebie te problemy

Dużo zdrówka dla misiaczka i siły dla Ciebie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

Cytat:
Ale fajniutka
Stary 2013-06-19, 19:42   #1839
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Pola, dzieki! Zamowilam dzis w empiku troche zdjec, kazde w innym formacie bo kupilam rozne ramki. W ciagu godz przyszla wiad, ze juz zrealizowali zamowienie i ze zdjecia juz sa w drodze do salonu. tAKZe czekam )

A u nas takie komary, ze nawet jadac szybko rowerem obsiadaja mi dziecko (
Nie rozpisuje sie, ide kapac malego
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 20:30   #1840
kism
Wtajemniczenie

Cześć Kochane!
Upał wygnał mnie na balkon, nie jestem w stanie w domu za nic się zabrać, więc wykorzystuję chwilę, żeby do Was zajrzeć.

Rzuciłam jedynie okiem na ostatnie posty i...
Renatka, śliczna jest Twoja córcia!
anulka, zdrowiaaaaaa dla Szymonka!
Kurcze, że też te nasze chłopaki ciągle dzielą losy... Co prawda my na szczęście nie w szpitalu, ale jutro Kaj kończy drugi antybiotyk i ciagle jest źle. Dziś od nowa ma gorączkę i lejący katar Złapał kolejnego wirusa. W pt kontrola u laryngologa. Jak uszy się nie poprawiły, to chyba dostanie zastrzyki

Ja dostałam pracę w małym banku, szału z zarobkami nie ma , ale dobrze, że jest wreszcie cokolwiek. Co prawda mieli wczoraj dzwonić powiedzieć, kiedy zaczynam, a tu cisza, więc trochę się martwię, ale nic, poczekam jeszcze jutro i najwyżej sama zadzwonię. Zresztą dopóki nie podpiszę umowy, to i tak dalej wysyłam cv i chodzę na rozmowy.

Trzymajcie się ciepło
Ja złapałam oddech i idę zająć się domem.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Mocno spóźnione , ale szczere jak zawsze życzenia urodzinowe - wszystkiego najlepszego, zdrowia i uśmiechu na codzień dla Hani, Mai, Paulinki i Piotrusia oraz... córeczki diablicy , która już chyba do nas nie zagląda...
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 21:42   #1841
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
czy któraś z Was ma kłopoty z poceniem? ja jestem zlana potem na plecach jak tylko jest trochę ponad 20 stopni i np odkurze mieszkanie lub gdy szykuje siebie i syna do wyjścia. Teraz jak taki skwar to już wogóle masakra, całe plecy mokre, do tego czoło i pod nosem ja rozumiem że organizm się schładza, ale jakoś nie widze, żeby inne kobiety tak miały, a ja już mam dośc noszenia białych bluzek żeby nie było mokrych pleców widac morfologia i tarczyca jest ok, usłyszałam, ze powinnam więcej odpoczywać i brać witaminy. moze miała któraś z Was podobny problem?

musze kupić sandałki dla Tomka, teraz mamy Befado, ale chyba zmienimy, bo raz mu stopa całkiem do przodu się przesuwa, raz są dobre chyab skórzana podeszwa będzie lepsza.

Jak Wasze maluchy zachowują się w piaskownicy gdy ktoś im zabierze zabawkę? Tzn zaczynają płakać czy walczą o swoje?
Ja się kiedyś okropnie pociłam pod pachami, normalnie się ze mnie lało i też chodziłam cały czas w białych bluzkach, bo w innych kolorach się nie dało, ale potem zaczęłam używać Etiaxil i problem jakoś zniknął. Już go nie używam od kilku lat i nadal jest ok.

My wczoraj kupiliśmy Sebie sandałki w Smyku, bardzo fajne, skórzane i jeszcze w dodatku była przecena do 50%, więc zapłaciliśmy tylko 35zł

My mamy własną piaskownicę w ogródku, więc nikt Sebie nie zabiera zabawek Ale jak kiedyś byliśmy u dziadków to był tam też kuzyn Sebusia o 2 miesiące młodszy i zabrał mu podczas zabawy jakieś autko to Seba się od razu rozdarł

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam i się dowiem jak to u Was wyglądało.
My jeszcze w takie dłuższe nie jeździliśmy, ale wybieramy się w najbliższym czasie do Krynicy (ok. 100km w jedną stronę), więc zobaczymy jak Seba będzie tolerował jazdę. Na razie sukcesywnie zwiększamy odległości

Cytat:
A u nas takie komary, ze nawet jadac szybko rowerem obsiadaja mi dziecko (
Nie rozpisuje sie, ide kapac malego
U nas też, jakaś plaga Na szczęście Seba im nie smakuje, nie gryzą go wcale, za to na mnie lecą jak głupie, jestem tak pogryziona, że już nie wiem gdzie się drapać

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Kurcze, że też te nasze chłopaki ciągle dzielą losy... Co prawda my na szczęście nie w szpitalu, ale jutro Kaj kończy drugi antybiotyk i ciagle jest źle. Dziś od nowa ma gorączkę i lejący katar Złapał kolejnego wirusa. W pt kontrola u laryngologa. Jak uszy się nie poprawiły, to chyba dostanie zastrzyki

Ja dostałam pracę w małym banku, szału z zarobkami nie ma , ale dobrze, że jest wreszcie cokolwiek. Co prawda mieli wczoraj dzwonić powiedzieć, kiedy zaczynam, a tu cisza, więc trochę się martwię, ale nic, poczekam jeszcze jutro i najwyżej sama zadzwonię. Zresztą dopóki nie podpiszę umowy, to i tak dalej wysyłam cv i chodzę na rozmowy.
Zdrówka dla Kaja
No i gratulację zdobycia pracy! Ja jestem w piątek umówiona z szefem, idę mu zakomunikować, że przez najbliższe 1,5 roku nie wrócę do pracy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 22:27   #1842
_millena
Zadomowienie

Cytat:
śliczna !!!! i te usta !!
Cytat:

kism, zdrowka dla Kaja!
trzymam kciuki za pracę !

_millena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 09:23   #1843
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Ale fajniutka
dzieki

Cytat:
Cześć Kochane!
Upał wygnał mnie na balkon, nie jestem w stanie w domu za nic się zabrać, więc wykorzystuję chwilę, żeby do Was zajrzeć.

Rzuciłam jedynie okiem na ostatnie posty i...
Renatka, śliczna jest Twoja córcia!
anulka, zdrowiaaaaaa dla Szymonka!

Trzymajcie się ciepło
Ja złapałam oddech i idę zająć się domem.

[/FONT]
[/B]
Dzieki!

Zdrówka dla Kaja! trzymajcie się dzielnie!
i powodzenia z pracą! (odrobinę zazdraszczam)

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
śliczna !!!! i te usta !!
dzieki hehe, usta to ma pokaźne od narodzin, bedzie co mal;owac, a tata oszaleje z zazdrosci

hej! U nas dalej gorąco Byłam z młodą na spacerze o 6 rano tak mi sie chciało w spokoju połazic, a wtedy jeszcze było znosnie, tzn. ciepło, ale do zniesienia. teraz mam 36stopni w cieniu, ratunku!
Stary 2013-06-20, 11:03   #1844
asiula_n
Rozeznanie

Hej hej

Ale upał... niby lubię lato, ale 35 st. w cieniu to lekka przesada

Ostatnio moja córcia zaczęła mnie gryźć w sutki. Masakra totalna no i niestety skończyło sie to definitywnym przyspieszeniem odstawiania od piersi. Z dnia na dzień wyeliminowałam wszystkie dzienne karmienia no i magle okazało się że to dziewczę zaczęło jeść obiadek wcina, kaszkę wcina, owoce - truskawki szczególnie - wszystko nagle zaczęło jej smakować.
Jeszcze 3-4 tygodnie i spróbujemy wyeliminować też nocna karmienie, ale to już będzie trudniejsze. Narazie próbuję ją przekonać żeby chciała pić mm. Narazie idzie kiepsko, bo akurat mleko jej nie smakuje

No i najgorsze zasypianie - zawsze był cycuś przed drzemką, a teraz nie no i z 15 minut zrobiła sie godzina usypiania, ale myślę że to też tylko kwestia czasu

Tyle u nas... no i jeszcze najważniesze na 99% od września idę do pracy!!!
Jeszcze 1 % niepewności bo umowę dostanę dopiero na koniec sierpnia, ale już rozmowy wszystkie się odbyły i inne takie ustalenia no i wszystko wskazuje na to że jednak tak
Jestem przeszcześliwa, raz że kasa, dwa - po 2 latach wracam do ludzi, no i nie aż tak dużo godzin, więc babcia da radę z dziećmi no i mam jeszcze wakacje żeby się dobrze przygotować

Kism - Tobie również gratuluje pracy!!!

Dla chorowitków - Kaja, Maciusia i Szymona - duuuużo zdrówka
Ania - w jakim szpitalu leżycie?

Renatko - śliczna córeczka
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 13:01   #1845
doris888
Rozeznanie

Cytat:
śliczna!

[QUOTE=Efijy;41390863]
Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

Byliśmy na Wielkanoc 650km, w tamtą stronę był luz, wyjechaliśmy na noc , około 20 tak jak Agata idzie spać,zjadła mleko i wyszliśmy- zasnęła gdzieś po pół godziny - potem ze dwa razy sie obudziła jak stawaliśmy, o 4 zzrobiliśmy dłuższy postój bo nie spała ( ale nie marudziła)- zjadła, pobawilismy się w aucie, zmiana pampka i w drogę. pod koniec też godzinę nie spała ale generalnie ok. Natomiast z powrotem zrobiłam błąd, bo wyjechaliśmy wcześniej- około 16, źle nam się jechało nad ranem w 1 stronę i chcieliśmy wcześniej dojechać. Przetrzymałam ją bez popołudniowej drzemki, myślałam że zaśnie od razu a ona była chyba tak zmęczona że nie mogła... męczyła się ze 4h, upociła, marudziła... dramat... wreszcie zasnęła i spała już z małymi przerwami, także polecam wyjeżdżać na noc, w porze snu

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

pogoda faktycznie męcząca... w słońcu nie da się siedzieć a w cieniu jest tyle komarów że masakra... dosłownie stada... Dosłownie nie wiadomo co robić.

Może polecicie jakieś sprawdzone/ skuteczne preparaty na komary? ja kupiłam wczoraj w aptece jakiś Orinoko, pani polecała ale dopiero dziś wypróbuję. któraś polecała kiedyś Mugga, ale tego nigdzie nie widziałam...

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Ja myje w zwyklym plynie do naczyn ) Nuk jest w tesco do mycia butli. Na dziale dzieciecym

Leon mierzy ok 84cm i wazy 11.800kg. (2 tyg temu na szczepieniu)Tez kazdy mowi, ze spory z niego chlopczyk.
jaki model świetnie!
jak w ogóle łączysz te zdjęcia? da się je wywołać w takiej połączonej formie?
w ogóle zazdroszczę talentu foto dziewczyny!

Zdrówka dla chorowitków!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 13:03   #1846
kism
Wtajemniczenie

Dzięki, dziewczyny!
A to Maciuś jeszcze chory? To też zdrówka dla niego!

A ja... buuuu... Słuchajcie... dostałam drugą propozycję pracy, w salonie sieci komórkowej i mam osiołkowi w żłobie dano... Tzn. podstawę proponują tak samo niską tu i tu, ale w obydwóch miejscach obiecują złote góry, jeśli chodzi o premie. Z tego banku dziś rano kobieta zadzwoniła, że wyjazd na szkolenie i podpisanie umowy mam 8.07 i powiedziałam, że jest ok, że jadę i w ogóle, więc dodatkowo byłoby mi głupio ich wystawić, choć z drugiej strony dopóki nie podpiszę umowy, to równie dobrze oni mogą mnie wystawić. Ech, nie wiem, co robić, tż mi tak doradza, że dalej nic nie wiem. Wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie i że jeszcze jest mnóstwo czynników wpływających na tą decyzję, ale nie będę się tak szczegółowo o wszystkim rozpisywać.
Ale może jednak Wy jak zawsze jakieś złote myśli podrzucicie?
Stary 2013-06-20, 13:10   #1847
Balbinaa
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, dziewczyny!
A to Maciuś jeszcze chory? To też zdrówka dla niego!

A ja... buuuu... Słuchajcie... dostałam drugą propozycję pracy, w salonie sieci komórkowej i mam osiołkowi w żłobie dano... Tzn. podstawę proponują tak samo niską tu i tu, ale w obydwóch miejscach obiecują złote góry, jeśli chodzi o premie. Z tego banku dziś rano kobieta zadzwoniła, że wyjazd na szkolenie i podpisanie umowy mam 8.07 i powiedziałam, że jest ok, że jadę i w ogóle, więc dodatkowo byłoby mi głupio ich wystawić, choć z drugiej strony dopóki nie podpiszę umowy, to równie dobrze oni mogą mnie wystawić. Ech, nie wiem, co robić, tż mi tak doradza, że dalej nic nie wiem. Wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie i że jeszcze jest mnóstwo czynników wpływających na tą decyzję, ale nie będę się tak szczegółowo o wszystkim rozpisywać.
Ale może jednak Wy jak zawsze jakieś złote myśli podrzucicie?
a znasz kogoś kto i tym i tamtym miejscu pracuje lub pracował żeby posłuchac opini o atmosferze pracy itp? Ja napewno brałabym pod uwagę odległość od domu, godziny pracy.

Ale skwar... wychodzimy rano na spacer, i jestem zła, bo plac zabaw zamykaj na klucz i 8-8,30 dopiero otwierają teraz siedzimy w domu, okna pozamykane, wiatraki chodzą jak mały śpi
słuchajcie kupiłam w Biedronce namiot... fajny jest, Tomkowi się podoba do zabawy ale nie umiem go złożyć ja wiem że jest instrukcja ale niewiem jak ostatni raz złożyć do wymiarów torby, boję się, że go połamię

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-20 o 13:15
Stary 2013-06-20, 13:34   #1848
_agata
Zakorzenienie

kism, no Maciuś już lepiej

A co to za sieć komórkowa (praca u agenta pewnie) i co za bank?

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 14:18   #1849
Renatka89
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny

kism- ja w podejmowaniu decyzji zawsze dzxiałam tylko instynktownie. Wiec średnio pomoge pewnie
Stary 2013-06-20, 15:35   #1850
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
A co to za sieć komórkowa (praca u agenta pewnie) i co za bank?
A pytasz z ciekawości czy w zależności od odpowiedzi masz różne rady?
Stary 2013-06-20, 20:20   #1851
Efijy
Rozeznanie

Witam!

Dzięki dzięki dziewczyny za Wasze rady odnośnie podróży
Trochę się martwię jak to będzie ale wyjedziemy w nocy więc może będzie spał miejmy nadzieję.

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
a znasz kogoś kto i tym i tamtym miejscu pracuje lub pracował żeby posłuchac opini o atmosferze pracy itp? Ja napewno brałabym pod uwagę odległość od domu, godziny pracy.

Ale skwar... wychodzimy rano na spacer, i jestem zła, bo plac zabaw zamykaj na klucz i 8-8,30 dopiero otwierają teraz siedzimy w domu, okna pozamykane, wiatraki chodzą jak mały śpi
słuchajcie kupiłam w Biedronce namiot... fajny jest, Tomkowi się podoba do zabawy ale nie umiem go złożyć ja wiem że jest instrukcja ale niewiem jak ostatni raz złożyć do wymiarów torby, boję się, że go połamię
My go składaliśmy we dwoje ale według instrukcji poszło sprawnie. Tam go się z tego co pamiętam bodaj dwa razy składa, ósemka na pól i jeszcze raz ósemka na pół. jak będziesz trzymała się instrukcji to się uda.
Inna sprawa że my swój składaliśmy jak Stasiek poszedł spać żeby nie płakał
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 21:32   #1852
benka99
Rozeznanie

Jest jeszcze jakieś dziecko z alergią na roztocza???
Stary 2013-06-20, 21:35   #1853
Ewunia_1984
Zadomowienie

Renatka, córunia przepiękna!!!! Ale widzę, że i mamusia niezła lasia

Anulka, tak mi przykro! Niech go konkretnie wyleczą i wracajcie do domku!!!

Co do dłuższej podróży to na samą myśl mnie mdli. Mała w foteliku wytrzymuje 45 min, a później to juz kombinacje

Jakie prezenty szykujecie na dzień ojca???!!!

Kism, trzymam mocno kciuki za dobrze podjętą decyzję!!! Cokolwiek wybierzesz na pewno będzie dobrą decyzją
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 21:49   #1854
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Kism, trzymam mocno kciuki za dobrze podjętą decyzję!!! Cokolwiek wybierzesz na pewno będzie dobrą decyzją
O, to dopiero złota myśl! Dzięki
Stary 2013-06-21, 06:59   #1855
niunia32
Zakorzenienie

Kism za pracę

Witam się w 16 tc i zarazem zmykam.
w nocy wyjeżdżamy. nie wiem czy będę miała dostęp do neta

Pozdrawiamy
m4.jpg

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 09:06   #1856
_agata
Zakorzenienie

Jej, jaka Malwisia fajna!
A jaka podobna do Ciebie!

A jak się czują nasze pozostałe ciężarówki? Jak znosicie upały?
W ubiegłym roku i na początku ciąży nas ominęły

o
Stary 2013-06-21, 09:32   #1857
asiula_n
Rozeznanie

Hej

Niunia udanego urlopu i bezpiecznej podróży

Padam na twarz, nosiłam wodę do basenu dla Rafała - w jednej ręce wiadro 20 l wody, w drugiej Gabi - i tak z 8 razy no ale mam nadzieje że do 14 w słońcu sie nagrzeje i będzie miał przedszkolak niespodziankę jak wróci.

Ale upał

Zamawiałyście kiedyś ubrania z bon prix? jakie wrażenia??

Edytowane przez asiula_n
Czas edycji: 2013-06-21 o 09:34
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:33   #1858
Balbinaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość

Jakie prezenty szykujecie na dzień ojca???!!!
Zamówiłam T-shirt http://allegro.pl/koszulka-koszulki-...313837620.html miałam ją już następnego dnia, troche kicha z jakością, i wolałabym inny kolor, ale tylko tu znalazłam z wyprowadzaniem psa więc idealnie pasuje chciałam jeszcze zrobić mały torcik z puszek pepsi którą TŻ uwielbia (co niekoniecznie mi się podoba,no ale jak święto to święto) coś takiego, tylko mniejszy z 3 warstw będzie się składał
stylowi_pl_inne_1086292.jpg
byliśmy rano w piaskownicy i kobieta przyniosła wiadro z wodą, wykopała dołek, wstawiła wiaderko, zasypała i była "studnia" - dzieciaki zachwycone, normalnie ogień w szopie Tomek ubabrany że bez spodenek wracał do domu, ja przy okazji też bo przecież trzeba się do mamusi poprzytulać od czasu do czasu mała rzecz a jaka radość wróciliśmy, zjadł troche kaszki i jogurtu i nie zdążyłam go przebrać-położyłam go i spał

asiula_n ja mam takie spodnie http://www.bonprix.pl/produkt/spodni.../?category=374 i jestem zadowolona

Edytowane przez Balbinaa
Czas edycji: 2013-06-21 o 11:41
Stary 2013-06-21, 11:34   #1859
GaTTa
Raczkowanie

Hej Nareszcie wśród Was
Brak neta i w ogóle

Ale już zmykam bo właśnie Ada się obudziła
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 11:49   #1860
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam T-shirt http://allegro.pl/koszulka-koszulki-...313837620.html miałam ją już następnego dnia, troche kicha z jakością, i wolałabym inny kolor, ale tylko tu znalazłam z wyprowadzaniem psa więc idealnie pasuje chciałam jeszcze zrobić mały torcik z puszek pepsi którą TŻ uwielbia (co niekoniecznie mi się podoba,no ale jak święto to święto) coś takiego, tylko mniejszy z 3 warstw będzie się składał
Załącznik 5297867
byliśmy rano w piaskownicy i kobieta przyniosła wiadro z wodą, wykopała dołek, wstawiła wiaderko, zasypała i była "studnia" - dzieciaki zachwycone, normalnie ogień w szopie Tomek ubabrany że bez spodenek wracał do domu, ja przy okazji też bo przecież trzeba się do mamusi poprzytulać od czasu do czasu mała rzecz a jaka radość wróciliśmy, zjadł troche kaszki i jogurtu i nie zdążyłam go przebrać-położyłam go i spał

asiula_n ja mam takie spodnie http://www.bonprix.pl/produkt/spodni.../?category=374 i jestem zadowolona
aaaaaaaa.... bez spodni wracałaś?:brzyda l:

o
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości