|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
znam ten ból - my na 3 piętrze mieszkamy
![]() Tomek też czasem zabiera ale wczoraj jak jemu zabrali to ryczał i się na mnie wieszał, muszę go nauczyć walczyć o swoje |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Wstawie jeszcze zdjęcia z roczku jakieś.
|
|
#1833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a może możecie coś polecić na stawy? NApierniczają mnie nadgarstki, w górach na zejściu myślałam że zejdę (że się tak zabawię słownie
), mimo kijków, jeszcze do wczoraj mnie kolano bolało... Podobno flexit jest dobry, nawet kupiliśmy, ale nie moga kobiety karmiące... My zamawiamy wesję premium w empiku - na papierze jedwabistym czy tam satynowym. I wychodzą swietne. Ładne nieprzekłąmane kolory i ten papier jest fajny - bo ani błyszczący ani matowy, tylko taki idealny. Cytat:
Antek miał zapalenie płuc jak się urodził tylko (ode mnei coś załapał jeszcze w brzuchu), ale żadnych objawów nie miał - zero kaszlu, gorączki, nic. Wyszło dlatego, że mu robili dokłądniejsze badania bo tuż po urodzeniu miał problemy z oddychaniem. Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Renatka, ale śliczna ta Twoja niunia!! |
||
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
pisałam, pisałam i gdzieś mi wcięło
odnośnie espiro - my mamy magic, nie jest moze najgorszy, ale jakbym mogła, to kupiłabym inny ponieważ : 1) wolałabym składany wzdłuż a nie w pół, bo wstawiłabym w kąt i mniej miejsca by zajmował, pod tym względem to bardzo nieprzemyślany zakup ponieważ wcześniej trzymałam spacerówkę w bagażniku pod blokiem a teraz muszę trzymać w mieszkaniu i trochę miejsca jednak zajmuje w sypielni a do tego jeszcze rowerek i przejścia brak 2) Tomek nie usiedzi długo prosto bo zjeżdża, nie wiem, moze tak jest w innych wózkach też, może koc pod pupą rozwiązałby sprawę? ![]() 3) tak jak pisała agata- kiepsko sie wybija podczas prowadzenia, 4) bardzo mi brakuje duuużego kosza pod wózkiem na cały sprzęt do piaskownicy
|
|
|
|
|
#1835 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam
Wczoraj bylismy chwilke nad jeziorem, bylo super. Oliwie sie podobalo, pomoczyla nogi. Dzis chyba znowu pojedziemy, ale po 15 ( teraz jest za goraco). W weekend jedziemy do Koszalina to pewnie w sobote wybierzemy sie nad morze. Jak sie mloda obudzi to lecimy na miasto wymodzic jakis prezent na dzien ojca. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kiedys sezonowo nawet w Uniesciu pracowalam. Dobrze, ze tam, a nie do Mielna.. w nocy byscie wtedy nie pospali. A jaki hotel jesli mozna wiedziec? Proponuje Wam ktoregos dnia wybrac sie do Darlowa lub Kolobrzegu I uwarzajcie, jakby ktos Wam proponowal isc na plaze ZA KANAŁ bo jest tam plaza nudystow heheAle sliczna masz niunia i jakie ma brwi mocno zarysowane
|
|||||
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
pola- mój TŻ na stawy bierze 4flex, chwali sobie (choc mój tata dostał po tym biegunki:P) ale tez nie wiem czy mogą matki karmiące, sprawdzę później jak cos
![]() Dzieki dziewczyny za skomplemetnowanie mej cory ![]() martula, na jej brwi dosc duzo osob mi zwraca uwage tata ma krzaczory, mama tez to co sie dziwic chociaz do tej pory zachodze w głowe po kim ona jest taka jasna i ma zielone oczy...
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=pola_m;41389624]Dziewczyny, a może możecie coś polecić na stawy? NApierniczają mnie nadgarstki, w górach na zejściu myślałam że zejdę (że się tak zabawię słownie
), mimo kijków, jeszcze do wczoraj mnie kolano bolało... Podobno flexit jest dobry, nawet kupiliśmy, ale nie moga kobiety karmiące... Witam! Jak kiedyś swego czasu nadwyrężyłam sobie nadgarstki i maść mi nie pomagały na dłuższy czas. Siostra kupiła mi w sklepie ortopedycznym takie opaski na nadgarstki. Jak je trochę ponosiłam to mi pomogło. Na kolana pewnie też jest coś podobnego może nie będzie wyglądać efektownie ale może Ci pomoże. ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [QUOTE=martula007;41390014]Witam Wczoraj bylismy chwilke nad jeziorem, bylo super. Oliwie sie podobalo, pomoczyla nogi. Dzis chyba znowu pojedziemy, ale po 15 ( teraz jest za goraco). W weekend jedziemy do Koszalina to pewnie w sobote wybierzemy sie nad morze. Jak sie mloda obudzi to lecimy na miasto wymodzic jakis prezent na dzien ojca. To baaaardzo blisko mnie Kiedys sezonowo nawet w Uniesciu pracowalam. Dobrze, ze tam, a nie do Mielna.. w nocy byscie wtedy nie pospali. A jaki hotel jesli mozna wiedziec? Proponuje Wam ktoregos dnia wybrac sie do Darlowa lub Kolobrzegu I uwarzajcie, jakby ktos Wam proponowal isc na plaze ZA KANAŁ bo jest tam plaza nudystow heheO proszę To masz fajnie możesz często nad morze wyskoczyć. Mój też bardzo lubi wodę i jestem ciekawa jego reakcji na morze. Wybierając miejscowość właśnie pomyślałam o tym samym co piszesz mając nadzieje że będzie spokojniej. To jest Pensjonat Fregata. W planach mamy właśnie zamiar wybrać się do Kołobrzegu zobaczymy jak wyjdzie. Dzięki za rady ![]() Teraz pomału piorę z myślą o wyjeździe i załamka dla Staśka to ja chyba wszystko najlepiej bym wzięła Dziewczyny jeździcie w trasy dłuższe z dziećmi ? my mamy 400 km do przejechania i mimo ze pojedziemy w nocy to mnie to przeraża, Stasiek w foteliku 400 km ciekawe czy w takiej pozycji bedzie umiał spać. Fotelik mamy romer ale dopiro raz w nim jechał i to krótko. Wcześniej miałam gondolkę matrix i to była rewelacja w długie trasy bo można było zamontować na leżąco super sprawa dla małego dziecka. Wtedy jak miał 4 miesiące to 400 km do lublina przespał sobie wygodnie .Teraz w foteliku mam spore obawy co do podróży. Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam i się dowiem jak to u Was wyglądało. |
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo zadowolona, chociaz opinie na necie są że tak powiem średnie wiadomo, że każdemu co innego odpowiada. Bardzo fajnie się prowadzi, składa, jest lekki, wjazd na wyższe krazwężniki jest trochę trudniejszy bo trzeba dośc mocno podnieśc wózek. Ale mi to zupełnie nie przeszkadza. Ale ten espiro magic ma jedną przewagę nad tym moim modelem - ma dłuższą budę dzięki czemu dzoecko będzie bardziej chronione przed słońcem, tego mi trochę brakuje. Ale zresztą, po co mi jakiś inny wózek, Hania po prostu nioenawidzi byc w wózku i wszędzie na nóżkach.... Zdecydowanie bardzie woli podziwiac świat z perspektywy rowerka. ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Dziewczyny jeździcie w trasy dłuższe z dziećmi ? my mamy 400 km do przejechania i mimo ze pojedziemy w nocy to mnie to przeraża, Stasiek w foteliku 400 km ciekawe czy w takiej pozycji bedzie umiał spać. Fotelik mamy romer ale dopiro raz w nim jechał i to krótko. Wcześniej miałam gondolkę matrix i to była rewelacja w długie trasy bo można było zamontować na leżąco super sprawa dla małego dziecka. Wtedy jak miał 4 miesiące to 400 km do lublina przespał sobie wygodnie .Teraz w foteliku mam spore obawy co do podróży. Jeśli macie jakieś doświadczenia to chętnie poczytam i się dowiem jak to u Was wyglądało.[/QUOTE] My jeszcze nie wybierlaiśmy się w trasę powyżej 200km ale za 2 tygodnie mamy urlop i trzeba będzie gdzieś dalej pojechac ![]() Ciężko to widzę, jak moje dziecko siedzi kilkanaście godzin w foteliku, dlatego pojedziemy pewnie w nocy, a fotelik mamy trochę rozkładany, więc może jakoś się wyśpi ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ---------- Cytat:
Dużo zdrówka dla misiaczka i siły dla Ciebie ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Ale fajniutka
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Pola, dzieki! Zamowilam dzis w empiku troche zdjec, kazde w innym formacie bo kupilam rozne ramki. W ciagu godz przyszla wiad, ze juz zrealizowali zamowienie i ze zdjecia juz sa w drodze do salonu. tAKZe czekam
)A u nas takie komary, ze nawet jadac szybko rowerem obsiadaja mi dziecko ( Nie rozpisuje sie, ide kapac malego
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Kochane!
Upał wygnał mnie na balkon, nie jestem w stanie w domu za nic się zabrać, więc wykorzystuję chwilę, żeby do Was zajrzeć. Rzuciłam jedynie okiem na ostatnie posty i... Renatka, śliczna jest Twoja córcia! anulka, zdrowiaaaaaa dla Szymonka! ![]() Kurcze, że też te nasze chłopaki ciągle dzielą losy... Co prawda my na szczęście nie w szpitalu, ale jutro Kaj kończy drugi antybiotyk i ciagle jest źle. Dziś od nowa ma gorączkę i lejący katar Złapał kolejnego wirusa. W pt kontrola u laryngologa. Jak uszy się nie poprawiły, to chyba dostanie zastrzyki ![]() Ja dostałam pracę w małym banku, szału z zarobkami nie ma , ale dobrze, że jest wreszcie cokolwiek. Co prawda mieli wczoraj dzwonić powiedzieć, kiedy zaczynam, a tu cisza, więc trochę się martwię, ale nic, poczekam jeszcze jutro i najwyżej sama zadzwonię. Zresztą dopóki nie podpiszę umowy, to i tak dalej wysyłam cv i chodzę na rozmowy.Trzymajcie się ciepło Ja złapałam oddech i idę zająć się domem. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Mocno spóźnione , ale szczere jak zawsze życzenia urodzinowe - wszystkiego najlepszego, zdrowia i uśmiechu na codzień dla Hani, Mai, Paulinki i Piotrusia oraz... córeczki diablicy , która już chyba do nas nie zagląda...
|
|
|
|
|
#1841 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My wczoraj kupiliśmy Sebie sandałki w Smyku, bardzo fajne, skórzane i jeszcze w dodatku była przecena do 50%, więc zapłaciliśmy tylko 35zł My mamy własną piaskownicę w ogródku, więc nikt Sebie nie zabiera zabawek Ale jak kiedyś byliśmy u dziadków to był tam też kuzyn Sebusia o 2 miesiące młodszy i zabrał mu podczas zabawy jakieś autko to Seba się od razu rozdarł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na szczęście Seba im nie smakuje, nie gryzą go wcale, za to na mnie lecą jak głupie, jestem tak pogryziona, że już nie wiem gdzie się drapać Cytat:
No i gratulację zdobycia pracy!
|
||||
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zadomowienie
|
śliczna !!!! i te usta !!
Cytat:
trzymam kciuki za pracę ! |
|
|
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Kaja! trzymajcie się dzielnie! i powodzenia z pracą! )dzieki hehe, usta to ma pokaźne od narodzin, bedzie co mal;owac, a tata oszaleje z zazdrosci![]() hej! U nas dalej gorąco Byłam z młodą na spacerze o 6 rano
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
Hej hej
Ale upał... niby lubię lato, ale 35 st. w cieniu to lekka przesada Ostatnio moja córcia zaczęła mnie gryźć w sutki. Masakra totalna Jeszcze 3-4 tygodnie i spróbujemy wyeliminować też nocna karmienie, ale to już będzie trudniejsze. Narazie próbuję ją przekonać żeby chciała pić mm. Narazie idzie kiepsko, bo akurat mleko jej nie smakuje ![]() No i najgorsze zasypianie - zawsze był cycuś przed drzemką, a teraz nie ![]() Tyle u nas... no i jeszcze najważniesze na 99% od września idę do pracy!!! Jeszcze 1 % niepewności bo umowę dostanę dopiero na koniec sierpnia, ale już rozmowy wszystkie się odbyły i inne takie ustalenia no i wszystko wskazuje na to że jednak tak Jestem przeszcześliwa, raz że kasa, dwa - po 2 latach wracam do ludzi, no i nie aż tak dużo godzin, więc babcia da radę z dziećmi Kism - Tobie również gratuluje pracy!!! Dla chorowitków - Kaja, Maciusia i Szymona - duuuużo zdrówka Ania - w jakim szpitalu leżycie? Renatko - śliczna córeczka |
|
|
|
|
#1845 | ||
|
Rozeznanie
|
śliczna!
[QUOTE=Efijy;41390863] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- pogoda faktycznie męcząca... w słońcu nie da się siedzieć a w cieniu jest tyle komarów że masakra... dosłownie stada... Dosłownie nie wiadomo co robić. Może polecicie jakieś sprawdzone/ skuteczne preparaty na komary? ja kupiłam wczoraj w aptece jakiś Orinoko, pani polecała ale dopiero dziś wypróbuję. któraś polecała kiedyś Mugga, ale tego nigdzie nie widziałam... ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
jak w ogóle łączysz te zdjęcia? da się je wywołać w takiej połączonej formie? w ogóle zazdroszczę talentu foto dziewczyny! Zdrówka dla chorowitków! |
||
|
|
|
|
#1846 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki, dziewczyny!
A to Maciuś jeszcze chory? To też zdrówka dla niego! ![]() A ja... buuuu... Słuchajcie... dostałam drugą propozycję pracy, w salonie sieci komórkowej i mam osiołkowi w żłobie dano... Tzn. podstawę proponują tak samo niską tu i tu, ale w obydwóch miejscach obiecują złote góry, jeśli chodzi o premie. Z tego banku dziś rano kobieta zadzwoniła, że wyjazd na szkolenie i podpisanie umowy mam 8.07 i powiedziałam, że jest ok, że jadę i w ogóle, więc dodatkowo byłoby mi głupio ich wystawić, choć z drugiej strony dopóki nie podpiszę umowy, to równie dobrze oni mogą mnie wystawić. Ech, nie wiem, co robić, tż mi tak doradza, że dalej nic nie wiem. Wiem, że nikt za mnie decyzji nie podejmie i że jeszcze jest mnóstwo czynników wpływających na tą decyzję, ale nie będę się tak szczegółowo o wszystkim rozpisywać. ![]() Ale może jednak Wy jak zawsze jakieś złote myśli podrzucicie?
|
|
|
|
|
#1847 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale skwar... wychodzimy rano na spacer, i jestem zła, bo plac zabaw zamykaj na klucz i 8-8,30 dopiero otwierają teraz siedzimy w domu, okna pozamykane, wiatraki chodzą jak mały śpi![]() słuchajcie kupiłam w Biedronce namiot... fajny jest, Tomkowi się podoba do zabawy ale nie umiem go złożyć
Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-20 o 13:15 |
|
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
kism, no Maciuś już lepiej
![]() A co to za sieć komórkowa (praca u agenta pewnie) i co za bank?
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() kism- ja w podejmowaniu decyzji zawsze dzxiałam tylko instynktownie. Wiec średnio pomoge pewnie
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
A pytasz z ciekawości czy w zależności od odpowiedzi masz różne rady?
|
|
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Dzięki dzięki dziewczyny za Wasze rady odnośnie podróży Trochę się martwię jak to będzie ale wyjedziemy w nocy więc może będzie spał miejmy nadzieję. ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
ale według instrukcji poszło sprawnie. Tam go się z tego co pamiętam bodaj dwa razy składa, ósemka na pól i jeszcze raz ósemka na pół. jak będziesz trzymała się instrukcji to się uda.Inna sprawa że my swój składaliśmy jak Stasiek poszedł spać żeby nie płakał
|
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
Jest jeszcze jakieś dziecko z alergią na roztocza???
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Renatka, córunia przepiękna!!!! Ale widzę, że i mamusia niezła lasia
![]() Anulka, tak mi przykro! Niech go konkretnie wyleczą i wracajcie do domku!!! Co do dłuższej podróży to na samą myśl mnie mdli. Mała w foteliku wytrzymuje 45 min, a później to juz kombinacje Jakie prezenty szykujecie na dzień ojca???!!! Kism, trzymam mocno kciuki za dobrze podjętą decyzję!!! Cokolwiek wybierzesz na pewno będzie dobrą decyzją |
|
|
|
|
#1854 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki |
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Kism
za pracęWitam się w 16 tc i zarazem zmykam. w nocy wyjeżdżamy. nie wiem czy będę miała dostęp do neta ![]() Pozdrawiamy m4.jpg |
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, jaka Malwisia fajna!
![]() A jaka podobna do Ciebie! A jak się czują nasze pozostałe ciężarówki? Jak znosicie upały?W ubiegłym roku i na początku ciąży nas ominęły
|
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Niunia udanego urlopu i bezpiecznej podróży Padam na twarz, nosiłam wodę do basenu dla Rafała - w jednej ręce wiadro 20 l wody, w drugiej Gabi - i tak z 8 razy Ale upał ![]() Zamawiałyście kiedyś ubrania z bon prix? jakie wrażenia?? Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2013-06-21 o 09:34 |
|
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam T-shirt http://allegro.pl/koszulka-koszulki-...313837620.html miałam ją już następnego dnia, troche kicha z jakością, i wolałabym inny kolor, ale tylko tu znalazłam z wyprowadzaniem psa więc idealnie pasuje
chciałam jeszcze zrobić mały torcik z puszek pepsi którą TŻ uwielbia (co niekoniecznie mi się podoba,no ale jak święto to święto ) coś takiego, tylko mniejszy z 3 warstw będzie się składałstylowi_pl_inne_1086292.jpg byliśmy rano w piaskownicy i kobieta przyniosła wiadro z wodą, wykopała dołek, wstawiła wiaderko, zasypała i była "studnia" - dzieciaki zachwycone, normalnie ogień w szopie Tomek ubabrany że bez spodenek wracał do domu, ja przy okazji też bo przecież trzeba się do mamusi poprzytulać od czasu do czasu mała rzecz a jaka radość ![]() asiula_n ja mam takie spodnie http://www.bonprix.pl/produkt/spodni.../?category=374 i jestem zadowolona Edytowane przez Balbinaa Czas edycji: 2013-06-21 o 11:41 |
|
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Nareszcie wśród Was ![]() Brak neta i w ogóle ![]() Ale już zmykam bo właśnie Ada się obudziła
|
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzyda l:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

), mimo kijków, jeszcze do wczoraj mnie kolano bolało... Podobno flexit jest dobry, nawet kupiliśmy, ale nie moga kobiety karmiące...
ale bynajmniej mam pewność że tam go wyleczą,został z tatą bo ja muszę iść do pracy,serce moje płacze...

wiadomo, że każdemu co innego odpowiada. 
(
Złapał kolejnego wirusa. W pt kontrola u laryngologa. Jak uszy się nie poprawiły, to chyba dostanie zastrzyki
, ale dobrze, że jest wreszcie cokolwiek. Co prawda mieli wczoraj dzwonić powiedzieć, kiedy zaczynam, a tu cisza, więc trochę się martwię, ale nic, poczekam jeszcze jutro i najwyżej sama zadzwonię. Zresztą dopóki nie podpiszę umowy, to i tak dalej wysyłam cv i chodzę na rozmowy.
, ale szczere jak zawsze życzenia urodzinowe - wszystkiego najlepszego, zdrowia i uśmiechu na codzień dla Hani, Mai, Paulinki i Piotrusia oraz... córeczki diablicy
ja rozumiem że organizm się schładza, ale jakoś nie widze, żeby inne kobiety tak miały, a ja już mam dośc noszenia białych bluzek żeby nie było mokrych pleców widac
Na szczęście Seba im nie smakuje, nie gryzą go wcale, za to na mnie lecą jak głupie, jestem tak pogryziona, że już nie wiem gdzie się drapać 

13.08.2011