Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 13:08   #3541
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

letni koktajl dla dziewczyn, które męczą mdłości:

Składniki:

10 g obranego korzenia imbiru

2 - 3 kopiaste łyżki miodu

2 cytryny

4 duże łodygi mięty

kruszony lód

Imbir i połowę cytryny, pokroić na cienkie plasterki, 2 łodygi mięty włożyć do małego dzbanka i zalać szklanką gorącej wody. Pozostawić na kilka minut, aby wszystko się zaparzyło. Po tym czasie, wyjąć z naparu miętę i plastry cytryny. Przelać wszystko do dużego dzbanka 1 - 1,5 litra, dolać około 0,5 litra wody, miód, wyciśnięty sok z jednej cytryny, resztę mięty i pozostałą połowę cytryny pokrojoną w plasterki. Wszystko dokładnie wymieszać, dosypać dużo lodu i dopełnić zimną wodą.

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:09   #3542
karolinka85
Rozeznanie

Dziewczyny stosowała któraś z Was BANEOCIN?
bo zrobiła mi się na wardze jakaś opryszczka-zajad, a ja głupia..zapomniałam na wizycie zapytać się czym to smarować, więc musiałam wieczorem pojechać na nocny dyżur lekarza rodzinnego i mówiłam, ze jestem w ciąży i nie wiem co to jest i czym smarować to przepisał ten baneocin mówił, że w ciąży można...ale jak wróciłam do domu, to zobaczyłam jego skład i o jednym składniku pisze w necie że może uszkodzić płód..
dzisiaj podjadę do mojej gin i zapytam...bo nie chce by dzidziusiowi to zaszkodziło..a tamten facet jakis dziwny był...
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:13   #3543
PawMaj13
Rozeznanie

zdublowany wpis upss

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
A ja w ogóle zapomniałam się pochwalić, że mam dwa terminy porodu

31.12.2013 i 3.01.2014 i teraz róbta co chceta.
Najlepiej nie przywiązuj się do żadnego z nich

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41422309]Ciekawe jak jest z tymi badaniami. Mówią, że powinny być robione przed posiłkiem, a jak byłam w szpitalu badali mi krew popołudniu po śniadaniu i obiedzie[/QUOTE]
Mi lekarz tłumaczył, że chodzi tylko o glukozę, do niej trzeba być na czczo, jak w kolejnych badaniach nie będziesz robiła glukozy, to nie musisz tego pilnować. Ja się staram, z przyzwyczajenia w sumie, nie jeść, ale też nie daje mi to żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. A jeśli ktoś ma to przepłacić wymiotami, omdleniem czy innymi, a nie robi glukozy, to nie trzeba się głodzić przed badaniem, skibacza spokojnie można wciągnąć

A... i miałam to spotkanie z paniami od dotacji.
Niestety przede mną jeszcze długa droga... jak się w 2 miesiące z tym nie uporają, to nie wiem co zrobie :sciana:

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone

Edytowane przez PawMaj13
Czas edycji: 2013-06-21 o 13:23 Powód: zdublowanie wpisu
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:22   #3544
M_aria
Rozeznanie

Wiem że nie tylko ja się denerwuje ale o 16:20 mam wizytę i bardzo Was proszę żebyście trzymały kciuki. W zeszłym tygodniu na wizycie nie było nic widać tzn. było ale tylko puste jajo i jest podejrzenie, że jest to ciąża bezzarodkowa :-( aż mnie żołądek boli z nerwów. Bardzo się boję, ale mam nadzieję, że dziś wszystko będzie dobrze.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:35   #3545
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
A... i miałam to spotkanie z paniami od dotacji. Niestety przede mną jeszcze długa droga... jak się w 2 miesiące z tym nie uporają, to nie wiem co zrobie :sciana:
Dobrze będzie. W razie czego możemy dowiedzieć się czym owe osoby co utrudniają Ci życie jeżdżą, i zaopatrzyć się w zerdzewiałe gwoździe lub po prostu kupić po kałachu i iść pogadać o priorytetach

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Wiem że nie tylko ja się denerwuje ale o 16:20 mam wizytę i bardzo Was proszę żebyście trzymały kciuki. W zeszłym tygodniu na wizycie nie było nic widać tzn. było ale tylko puste jajo i jest podejrzenie, że jest to ciąża bezzarodkowa :-( aż mnie żołądek boli z nerwów. Bardzo się boję, ale mam nadzieję, że dziś wszystko będzie dobrze.
Trzymamy kciuki u wszystkich rąk i nóg. Według mojej literatury specjalistycznej (książka o ciążach i dzieciach z góóórą obrazków) mój dzieć kciuków jeszcze nie ma, ale jakby miał to też by trzymał

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-21 o 13:39
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:42   #3546
ciamber
Raczkowanie

Reklama śmieszna hehe nie spodziewałam się finału
Za wszystkie badania trzymam kciuki

Jejuś Wy też jesteście takie strachliwe jak ja. Normalnie własny cień mi epotrafi przestraszyć a wczoraj jak mąż właczył "the call" to myślałam ze zaraz mu każę go wyłaczyć bo co chwilę jak głupia drygałam ze strachu a serce waliło jak młot. Mąż się ze mnie śmiał ale zauwazył, że faktycznie strachliwa się zrobiłam bo od kąd mnie zna to jeszcze czegoś takiego nie widział. Czyżby to czas na bajki i mini mini i ewentualne komedie romantyczne
Co do zapachów to nie jest źle, biorąc pod uwagę to, że od zawsze byłam wrażliwa na zapachy to jak narazie jest ok.

Powiem jedno cieszę się jak głupia, że przyszłam do pracy. Normalnie powód jest jeden- klimatyzacja... nie wytrzymałabym w domu przy wiatraku...
Stary 2013-06-21, 13:51   #3547
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Czipsów nie jem bo mi śmierdzą...ale krakersy, paluszki i inne słono-ostre przekąski mogłabym jeść bez opamiętania...
ja ostatnie dni mam fazę na precelki
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

Ja nie dopuszczam do siebie myśli, że z ciążą i dzidzią może być coś nie tak. Zwyczajnie czekamy do stycznia, aż się zobaczymy pierwszy raz, przybijemy piątke za udaną ciąże i zabieramy się za wspólne życie

Śpijcie dobrze mamuśki.
i taka postawa mi się podoba
Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość

I tak muszę wyjść do miasta dziś :/ nie wiem jak zniosę ten gorąc. Najlepiej mi w chłodnym domu ale cóż muszę oprawić prace mgr i zrobić zdjęcia do dyplomu.
Z jednej strony cieszę się, że nie pracuje od marca (z własnej woli, psychika mi tam siadała), ale z drugiej to trochę się nudzę sama. Gdybym już dzidzie miała
a ty pracę mgr bronisz in Japan
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dobrze ze będziemy rodzic zimą bo nie wyobrażam sobie chodzic w takich gorączkach
pamiętam jak kuzynka była ciąży z pierwszym dzieckiem, termin miała na październik a w czerwcu podobne upały jak teraz były - to ledwo dawała radę, nogi jej puchły i mówiła, że jak będę się o drugie starać o drugie to tak żeby z brzuchem w czerwcu nie chodzić, najlepiej w kwietniu, i co - drugie rodziła w sierpniu

pytanko do dziewczyn które miały plamienia: czy to się objawiało takim śluzem lekko podbarwionym krwią

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:03   #3548
agoola83
Raczkowanie

Cytat:

Trzymam kciuki mocno...:-*

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość

Boże kochany 31 operacja??!! To nieźle sie Twój tz musi nacierpiec a Ty z nim... A co mu jest? Coś z kolanem? Czy to każda operacja na innym kawalku nogi?

Miał wypadek na motocyklu 6 lat temu, tyle się uzbierało tych operacji..Pobił rekord niestety w centrum urazowym....Ale mamy taką cichutką nadzieję, że to już koniec...Wszystkie operacje na podudziu i udzie prawym.....dużo się nacierpiał, ale baaaaardzo jest dzielny Bardzo mi tym imponuje Zaraz go nakarmię pysznym obiadkiem i normalnie bym go dziś na śmierć wyprzytulała, ale straznie się kleimy oboje z upału i nie jest to przyjemne, może wieczorem)))

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:14   #3549
usia198
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny ale wy dużo piszecie. Podczytuję was czasami ale z napisaniem czegoś mam problem bo synuś też chce używać laptopa i pomaga.

Witam wszystkie nowe mamusiewidzę że nas już dużo
Trzymam kciuki za wasze badania

Ja w środę miałam kolejną wizytę tym razem w tzw klinice przedporodowej. Zrobili ze mną taki wywiad że byłam w szoku w Polsce o połowę tych rzeczy nie pytali. USG genetyczne mam 9.07 ale nie w naszym szpitalu tylko wysłali mnie już na wszystkie wizyty do dużego miasta z racji problemów przy poprzednim porodzie. Wtedy zrobią też test PAPPA i mają wszystko bardzo szczegółowo sprawdzać. Poród też mam mieć w tamtym szpitalu. Bardzo blisko nie jest ale też bez przesady - mają niby bardzo dobrą aparaturę. Ogólnie mają mnie mnie dokładnie przebadać. Dzidzia będzie też miała szczegółowe badania serduszka ale nie pamiętam kiedy (był w rodzinie przypadek śmierci noworodka ze względu na serduszko). Od 34 tc mam mieć fizjoterapeutę ze względu na biodro i jeszcze kilku lekarzy po drodze, których nazw już nie pamiętam. Póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dziwili się że z wieloma moimi przypadłościami nie zastosowano w Polsce żadnego leczenia. Tu się zajmą wszystkim i to za darmo. O niektórych rzeczach nawet nie marzyłam że tak łatwo o wizytę do specjalisty a tu będzie opieka kompleksowa i to bez biegania po przychodniach. Chyba przekonuję się do prowadzenia ciąży w UK. Jednak jak są problemy robią wszystko co w ich mocy.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Czytałam dziewczyny że macie problemy z zapachami ja też aż skrajnie wszystkie gotowane rzeczy wywołują u mnie mdłości czasem nawet myśl o czymkolwiek je wywołuje. Nie mam ochoty na jedzenie po wszystkim piecze mnie zgaga. Woda jest jedynym wybawieniem służy mi jako picie i jedzenie. Mam duży problem żeby gotować obiady a muszę dwa dania bo syn i mąż preferują różne. Co chwilę uciekam na dwór bo nie daję rady a gotuję przy pootwieranych oknach. A to dopiero 10 tydzień i mam wrażenie że z każdym dniem jest mi gorzej. Do końca 13 tygodnia 3 tyg 2 dni nie wiem jak wytrzymam. Ogólnie jestem głodna, zła, wiecznie śpiąca i zmęczona. Ciąża z synem przebiegała łagodniej a poza omdleniami, czasami wymiotami i śmierdzącym kurczakiem miałam tyle energii że mogłam góry przenosić
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:24   #3550
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Dobrze będzie. W razie czego możemy dowiedzieć się czym owe osoby co utrudniają Ci życie jeżdżą, i zaopatrzyć się w zerdzewiałe gwoździe lub po prostu kupić po kałachu i iść pogadać o priorytetach

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:33   #3551
Malgos_12
Zakorzenienie

Witajcie.
Dużo mnie teraz mniej, bo pracuję i energii jakoś mniej. Mnie senność dopadła w 8/9 tc, ale są dni kiedy jest dużo lepiej, ale i dni gdzie spałabym na stojąco.
Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich wpisów, ale ja za wami nie nadążam

Maria - daj znać jak po wizycie. Trzymam kciuki bardzo mocno.

Usia - dobrze słyszeć takie wieści, bo pamiętam, że się martwiłaś o to. Ja się przekonałam po tym jak przyjaciel leżał tu w IE z białaczką w szpitalu, że czasami opieka jest zdecydowanie lepsza, poza tym on miał porównanie z bardzo dobrą kliniką w Krk - ale co tam się działo to nawet nie będę opowiadała, bo brak słów.

Kluska - stosowałam przez jakiś czas ten napój z imbirem i pomagał, ale potem nagle zaczęłam wymiotować i już nawet o tym napoju myśleć nie mogę, a szkoda bo bardzo mi smakował, choć przyznam, że nie było w nim mięty (i ja imbir tarłam).

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-06-21 o 14:43
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 14:50   #3552
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Powoli wybieram sie na usg genetyczne. Planowo mam je miec o 17h. Trzymajcie kciuki
Stary 2013-06-21, 14:54   #3553
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
nadrobiłam...
Kochałam lato, ale teraz marzę już o zimie. Tak mi gorąco, że wściekła jak osa jestem.
Co do konfliktów z Teżami, to myślę, że nasze (bynajmniej moje) postrzeganie jego osoby i funkcji w moim życiu się zmieniło. Patrze na niego już trochę z innej perspektywy i oceniam podświadomie czy się spełni w roli ojca czy nie. Pewnie też więcej od niego wymagam i sprawdzam go na każdym kroku.
Ja też zaczynam trochę inaczej patrzeć na swojego męża, w końcu przestał być tylko partnerem, niedługo będzie pełnoetatowym tatą. Mam mocne podstawy, żeby sądzić, że będzie w tym świetny, po tym jak się zajmuje innymi dzieciakami i troszczy o mnie. Wziął urlop, żeby jechać ze mną na kolejne USG i nawet się cieszy, że będzie pieluchy zmieniał.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, wszystko będzie dobrze i zobaczycie zdrowe dzieciaczki.

Ja uciekam na spacer, na szczęście tutaj pogoda jest idealna dla ciężarnych, ok. 20 stopni.
Stary 2013-06-21, 14:57   #3554
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez karolinka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny stosowała któraś z Was BANEOCIN?
bo zrobiła mi się na wardze jakaś opryszczka-zajad, a ja głupia..zapomniałam na wizycie zapytać się czym to smarować, więc musiałam wieczorem pojechać na nocny dyżur lekarza rodzinnego i mówiłam, ze jestem w ciąży i nie wiem co to jest i czym smarować to przepisał ten baneocin mówił, że w ciąży można...ale jak wróciłam do domu, to zobaczyłam jego skład i o jednym składniku pisze w necie że może uszkodzić płód..
dzisiaj podjadę do mojej gin i zapytam...bo nie chce by dzidziusiowi to zaszkodziło..a tamten facet jakis dziwny był...
Tego nie, ale raczej możesz- miejscowo- to będzie na tak małej powierzchni, że do dziecka nie dojdzie. Ją mam vratizolin
Stary 2013-06-21, 15:05   #3555
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Jestem po genetycznym! Super sprawa dzidziol zdrowy rozwija sie prawidlowo ksiazkowo)) ruszal se wierzgal, machal raczkami, przebieral nogami ahhh nie dowierzalam poza tym zadnych wad nie wskazuje. I taka informacja jest wytarczajaca dla mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-21, 15:10   #3556
karolinka85
Rozeznanie

Kurczę naczytałam się w necie o tej opryszczce wargowej w ciąży i zaczynam się bać.. jedne dziewczyny piszą że jest nie szkodliwa dla dziecka..a inne, że właśnie przez nią poroniły..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko

Edytowane przez karolinka85
Czas edycji: 2013-06-21 o 15:13
Stary 2013-06-21, 15:12   #3557
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Jestem po genetycznym! Super sprawa dzidziol zdrowy rozwija sie prawidlowo ksiazkowo)) ruszal se wierzgal, machal raczkami, przebieral nogami ahhh nie dowierzalam poza tym zadnych wad nie wskazuje. I taka informacja jest wytarczajaca dla mnie

Super! Tez tak chce

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Kurczę naczytałam się w necie o tej opryszczce w ciąży i zaczynam się bać.. jedne dziewczyny piszą że jest nie szkodliwa dla dziecka..a inne, że właśnie przez nią poroniły..
A to pierwsza Twoja opryszczka w zyciu?
Stary 2013-06-21, 15:13   #3558
Malgos_12
Zakorzenienie

Przez opryszczkę na ustach? większość kobiet ją łapie w ciąży... może chodziło o opryszczkę narządów?
Stary 2013-06-21, 15:20   #3559
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Super! Tez tak chce

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

A to pierwsza Twoja opryszczka w zyciu?
Z tego co sobie przypominam to chyba tak...

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Przez opryszczkę na ustach? większość kobiet ją łapie w ciąży... może chodziło o opryszczkę narządów?
Nie, nie chodzi o opryszczkę narządów, tylko wargową..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2013-06-21, 15:52   #3560
_Kluska_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:

teraz Parfuzja - kciuki!!!!!!!!!!

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-21, 15:54   #3561
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
pytanko do dziewczyn które miały plamienia: czy to się objawiało takim śluzem lekko podbarwionym krwią
Dzień przed pierwszą wizytą miałam brudzenie brązową krwią jak przy końcówce okresu, a przy odklejeniu kosmówki to była czerwona rzadka krew, nie brązowa. W żadnym wypadku nie miałam śluzu.

Jeśli się niepokoisz to zadzwoń do swojego ginekologa albo jedź na IP.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2013-06-21 o 15:55
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 15:56   #3562
selena85
Wtajemniczenie

Nie mogłam patrzeć już na siebie w lustrze więc:
Zafarbowałam u fryzjera włosy (farba bez amoniaku oczywiscie),
bylam na opalaniu natryskowym (niby bezpieczne dla kobiet w ciazy)
i mam ochote zjeść coś z McDonalda -
- CZY POWINNAM MIEĆ WYRZUTY SUMIENIA ?
Jak sądzicie?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 16:01   #3563
_Kluska_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Nie mogłam patrzeć już na siebie w lustrze więc:
Zafarbowałam u fryzjera włosy (farba bez amoniaku oczywiscie),
bylam na opalaniu natryskowym (niby bezpieczne dla kobiet w ciazy)
i mam ochote zjeść coś z McDonalda -
- CZY POWINNAM MIEĆ WYRZUTY SUMIENIA ?
Jak sądzicie?
zdecydowanie nie powinnaś mieć wyrzutów sumienia
niby dlaczego? trzeba zwracać uwagę na zdrowe odżywianie, ale bez przesady. fast food raz na jakiś czas to nic.
moja bratowa w ciąży ze 2 tygodnie chyba jadła po 4 duże paczki pianek jojo. chemia z cukrem.. ale co zrobić, nie mogła się powstrzymać

II kreski - 09.05.2013

Pyza dorasta
Stary 2013-06-21, 16:02   #3564
Malgos_12
Zakorzenienie

Selena - jeśli to "najgorsze" rzeczy, które robisz, to oby tak dalej nie popadaj w paranoję
Stary 2013-06-21, 16:10   #3565
selena85
Wtajemniczenie

Dziękuję za uspokojenie mnie Uff
Już się zastanawiałam czy może wyrodna ze mnie matka itd.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 16:34   #3566
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Cytat:
Powoli wybieram sie na usg genetyczne. Planowo mam je miec o 17h. Trzymajcie kciuki
Trzymam mocno kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze z dzieciaczkami

Cytat:

Ale fajnie masz

Cytat:
Kurczę naczytałam się w necie o tej opryszczce wargowej w ciąży i zaczynam się bać.. jedne dziewczyny piszą że jest nie szkodliwa dla dziecka..a inne, że właśnie przez nią poroniły..
Nie czytaj tyle, bo zwariowac można. O opryszczkę zwłaszcza teraz nie jest trudno. Z jednej strony upał, a z drugiej klimatyzacja, zimne napoje, lody. Mnie zawsze wyskakiwała jak za mocno wyziębiłam organizm.
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 16:45   #3567
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
a ty pracę mgr bronisz in Japan
a nie stare dzieje, właśnie muszę usunąć już tę lokalizację.

Cytat:
Jestem po genetycznym! Super sprawa dzidziol zdrowy rozwija sie prawidlowo ksiazkowo)) ruszal se wierzgal, machal raczkami, przebieral nogami ahhh nie dowierzalam poza tym zadnych wad nie wskazuje. I taka informacja jest wytarczajaca dla mnie .
super gratulacje

Cytat:
ja miałam w zeszłym miesiącu opryszczkę na wardze i nic się nie działo, nie panikuj zbytnio

Nogi mam spuchnięte jak słoń idzie burza, a jak u Was?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 16:53   #3568
lejdi_aga13
Rozeznanie

hej dziewczyny

małaMigotkAaa gratulacje))

trzymam kciuki za pozostale USG ibadania

karolinka85 tez mialam w 1 ciazy-smarowalam vratizolin

Selena-i bardzo dobrze!przyszla mamamusi dbac tez o samopoczuciei wyglad.

ja jem kurczaka z rożna z kiszonym i bulka powiem Wam ze spotkalam mojego ginka i moj TZ kupowal piwko i mowie -ajj tez bym sie napiła. A lekarz,ze karmi mozna a wrecz podczas karmienia jest polecane na laktacjeciekawe....
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 17:13   #3569
cherubinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Ja przyznaje - frytki to mój nałóg, pomagały na mdłości.
Mnie też nachodzi na niezdrowe frytki Oczywiście powstrzymuję się, ale od czasu do czasu jem.

W ogóle mam problem, żeby wybrać coś do jedzenia w danym momencie Prawie od wszystkiego mnie odrzuca na samą myśl. Także jak coś znajdę, to od razu muszę zjeść, bo za chwilę może mnie już odrzucić. Jestem strasznie kapryśna, jeśli chodzi o jedzenie. Tyle, że to raczej nie zachcianki, tylko te mdłości na myśl o jedzeniu większości rzeczy. Przez to nie odżywiam się zdrowo i mam wyrzuty sumienia

Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa- z mężem jest ok, baliśmy się o potłuczone kolano bo było operowane kilka lat temu ale okazało się to niegroźne.

Ja już po badaniach-było fantastycznie. Widziałam kruszynkę w 3D i w kolorze W całej okazałości- cudowny ten nasz maluszek a jaki ruchliwy Pani Dr. musiała go gonić bo nie chciał ani na chwilkę się zatrzymać, skakał jak piłeczka. Płci nie znamy ale to nic, najważniejsze że jest to zdrowe dzieciątko o pięknych wynikach. Nawet testu Pappa nie robimy bo sensu nie ma. Ach jakie to cudowne uczucie wiedzieć, że ta mała kruszynka ma się bardzo dobrze i bryka aż miło

Sesja na 10 zdjęć Niestety płytka nie wchodziła w cenę badania ale sprzęt pełna profeska a Pani Dr. przemiła i bardzo dużo nam pokazała.

Polecam te badania prenatalne, są warte swojej ceny (nam zapłaciła moja Mamcia)
Super

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Ale mi zrobilas ochote na łososia albo dorsza!! Mniam!!

Na prawdę nie da sie tego uratować? A długo nie gadacie że sobą? Przykro mi u nas też spięcia byly, są i będą. Takie charaktery niestety..

Co do jedzenia to mnie od kurczaków odrzuciło, tak jak w poprzedniej ciąży. Kawa mi smierdzi, tz mi śmierdzi. A najgorsze jest to że smiedzi mi zapach mojego dziecka...obojętnie kiedy, wykapany, spocony najbardziej... Mam przez to wyrzuty sumienia :-(
Mogę oddać łososia Leży w lodówie, bo w sklepie wołał "weź mnie", a teraz na samą myśl mi niedobrze
Na samym początku nie mogłam patrzeć na słodkie pod żadną postacią A teraz czasem mnie najdzie na naleśniki na słodko i ostatnio chodził za mną makaron ze śmietaną i jagodami

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
To mój lekarz stwierdził że mam za twarda macice i mam brac i biore juz od 6tc a jestem w 11tc... Uciekam do lekarz mam nadzieje że wszystko będzie dobrze w poprzedniej ciąży na wizycie +/- w tym właśnie czasie usłyszałam że nie ma akcji serca, tak strasznie się denerwuje... Trzymam kciuki za pozostałe wizyty

Cytat:

Cytat:

Cytat:

Wspaniale

Cytat:
Nie strasz, bo mi często wyskakuje i na ustach i pod nosem

Poza tym witam nowe mamuśki
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 17:24   #3570
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
powiem Wam ze spotkalam mojego ginka i moj TZ kupowal piwko i mowie -ajj tez bym sie napiła. A lekarz,ze karmi mozna a wrecz podczas karmienia jest polecane na laktacjeciekawe....
Ja karmi piłam kilka dni temu ale nie podchodzi mi, moja znajoma poleciła mi piwo bezalkoholowe bavaria niebieskie-pakowane po 6 szt. Pewnie jak mnie najdzie ochota to wypróbuję a w urodziny mojego Tż piliśmy szampana dla dzieci i też było fajnie-bąbelki i wystrzał był

Cytat:
Nic tak nie cieszy jak dobre wyniki, ja dzisiaj rano znów się wgapiałam w nasze wydruki i dziękuję Bogu że są dobre i wszystko jest w porządku na tym etapie ciąży. Poczytałam też o Pani Dr, która przeprowadzała badanie i to świetna światowo wyszkolona lekarka z dużym doświadczeniem i moim zdaniem genialnym podejściem do pacjenta oby takich ludzi więcej. Mimo opóźnienia i ceny za badaniem uważam że warto bo wstąpił we mnie wewnętrzny spokój a mój mąż pęka z dumy jakie to jego dziecko jest cudne (magia 3d:p)

Też zaczęłam się przyglądać temu mojemu Tż pod względem ojcostwa i myślę, że jak się maluch pojawi na świecie to dopiero oszaleje na jego punkcie. Teraz pyta codziennie jak się czuję itd ale pomagać w domu nie bardzo chce (ale też w domu w ciągu dnia go nie ma bo jest wiele godzin w pracy, więc chyba muszę łaskawszym okiem to oceniać).

Na zapachy reaguję różnie, perfumy odeszły w zapomnienie bo nie dałabym rady się psiknąć. Pogoda nie pomaga w funkcjonowaniu-przydałaby się porządna burza oczyszczająca powietrze

3mam kciuki za wszystkie badania!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości