|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
letni koktajl dla dziewczyn, które męczą mdłości:
Składniki: 10 g obranego korzenia imbiru 2 - 3 kopiaste łyżki miodu 2 cytryny 4 duże łodygi mięty kruszony lód Imbir i połowę cytryny, pokroić na cienkie plasterki, 2 łodygi mięty włożyć do małego dzbanka i zalać szklanką gorącej wody. Pozostawić na kilka minut, aby wszystko się zaparzyło. Po tym czasie, wyjąć z naparu miętę i plastry cytryny. Przelać wszystko do dużego dzbanka 1 - 1,5 litra, dolać około 0,5 litra wody, miód, wyciśnięty sok z jednej cytryny, resztę mięty i pozostałą połowę cytryny pokrojoną w plasterki. Wszystko dokładnie wymieszać, dosypać dużo lodu i dopełnić zimną wodą.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#3542 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny stosowała któraś z Was BANEOCIN?
bo zrobiła mi się na wardze jakaś opryszczka-zajad, a ja głupia..zapomniałam na wizycie zapytać się czym to smarować, więc musiałam wieczorem pojechać na nocny dyżur lekarza rodzinnego i mówiłam, ze jestem w ciąży i nie wiem co to jest i czym smarować to przepisał ten baneocin mówił, że w ciąży można...ale jak wróciłam do domu, to zobaczyłam jego skład i o jednym składniku pisze w necie że może uszkodzić płód.. ![]() dzisiaj podjadę do mojej gin i zapytam...bo nie chce by dzidziusiowi to zaszkodziło..a tamten facet jakis dziwny był...
|
#3543 | |
|
Rozeznanie
|
zdublowany wpis upss
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
![]() [1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41422309]Ciekawe jak jest z tymi badaniami. Mówią, że powinny być robione przed posiłkiem, a jak byłam w szpitalu badali mi krew popołudniu po śniadaniu i obiedzie [/QUOTE]Mi lekarz tłumaczył, że chodzi tylko o glukozę, do niej trzeba być na czczo, jak w kolejnych badaniach nie będziesz robiła glukozy, to nie musisz tego pilnować. Ja się staram, z przyzwyczajenia w sumie, nie jeść, ale też nie daje mi to żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. A jeśli ktoś ma to przepłacić wymiotami, omdleniem czy innymi, a nie robi glukozy, to nie trzeba się głodzić przed badaniem, skibacza spokojnie można wciągnąć ![]() A... i miałam to spotkanie z paniami od dotacji. Niestety przede mną jeszcze długa droga... jak się w 2 miesiące z tym nie uporają, to nie wiem co zrobie :sciana:
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-06-21 o 13:23 Powód: zdublowanie wpisu |
|
|
|
|
#3544 |
|
Rozeznanie
|
Wiem że nie tylko ja się denerwuje ale o 16:20 mam wizytę i bardzo Was proszę żebyście trzymały kciuki. W zeszłym tygodniu na wizycie nie było nic widać tzn. było ale tylko puste jajo i jest podejrzenie, że jest to ciąża bezzarodkowa :-( aż mnie żołądek boli z nerwów. Bardzo się boję, ale mam nadzieję, że dziś wszystko będzie dobrze.
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-21 o 13:39 |
||
|
|
|
#3546 |
|
Raczkowanie
|
Reklama śmieszna hehe nie spodziewałam się finału
Za wszystkie badania trzymam kciuki ![]() Jejuś Wy też jesteście takie strachliwe jak ja. Normalnie własny cień mi epotrafi przestraszyć a wczoraj jak mąż właczył "the call" to myślałam ze zaraz mu każę go wyłaczyć bo co chwilę jak głupia drygałam ze strachu a serce waliło jak młot. Mąż się ze mnie śmiał ale zauwazył, że faktycznie strachliwa się zrobiłam![]() Co do zapachów to nie jest źle, biorąc pod uwagę to, że od zawsze byłam wrażliwa na zapachy to jak narazie jest ok. Powiem jedno cieszę się jak głupia, że przyszłam do pracy. Normalnie powód jest jeden- klimatyzacja... nie wytrzymałabym w domu przy wiatraku...
|
#3547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pytanko do dziewczyn które miały plamienia: czy to się objawiało takim śluzem lekko podbarwionym krwią
|
|
#3548 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki mocno...:-* ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
Miał wypadek na motocyklu 6 lat temu, tyle się uzbierało tych operacji..Pobił rekord niestety w centrum urazowym....Ale mamy taką cichutką nadzieję, że to już koniec...Wszystkie operacje na podudziu i udzie prawym.....dużo się nacierpiał, ale baaaaardzo jest dzielny Bardzo mi tym imponuje Zaraz go nakarmię pysznym obiadkiem i normalnie bym go dziś na śmierć wyprzytulała, ale straznie się kleimy oboje z upału i nie jest to przyjemne, może wieczorem )))
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny ale wy dużo piszecie. Podczytuję was czasami ale z napisaniem czegoś mam problem bo synuś też chce używać laptopa i pomaga.
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() Trzymam kciuki za wasze badania ![]() Ja w środę miałam kolejną wizytę tym razem w tzw klinice przedporodowej. Zrobili ze mną taki wywiad że byłam w szoku w Polsce o połowę tych rzeczy nie pytali. USG genetyczne mam 9.07 ale nie w naszym szpitalu tylko wysłali mnie już na wszystkie wizyty do dużego miasta z racji problemów przy poprzednim porodzie. Wtedy zrobią też test PAPPA i mają wszystko bardzo szczegółowo sprawdzać. Poród też mam mieć w tamtym szpitalu. Bardzo blisko nie jest ale też bez przesady - mają niby bardzo dobrą aparaturę. Ogólnie mają mnie mnie dokładnie przebadać. Dzidzia będzie też miała szczegółowe badania serduszka ale nie pamiętam kiedy (był w rodzinie przypadek śmierci noworodka ze względu na serduszko). Od 34 tc mam mieć fizjoterapeutę ze względu na biodro i jeszcze kilku lekarzy po drodze, których nazw już nie pamiętam. Póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczona. Dziwili się że z wieloma moimi przypadłościami nie zastosowano w Polsce żadnego leczenia. Tu się zajmą wszystkim i to za darmo. O niektórych rzeczach nawet nie marzyłam że tak łatwo o wizytę do specjalisty a tu będzie opieka kompleksowa i to bez biegania po przychodniach. Chyba przekonuję się do prowadzenia ciąży w UK. Jednak jak są problemy robią wszystko co w ich mocy. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Czytałam dziewczyny że macie problemy z zapachami ja też aż skrajnie wszystkie gotowane rzeczy wywołują u mnie mdłości czasem nawet myśl o czymkolwiek je wywołuje. Nie mam ochoty na jedzenie po wszystkim piecze mnie zgaga. Woda jest jedynym wybawieniem służy mi jako picie i jedzenie. Mam duży problem żeby gotować obiady a muszę dwa dania bo syn i mąż preferują różne. Co chwilę uciekam na dwór bo nie daję rady a gotuję przy pootwieranych oknach. A to dopiero 10 tydzień i mam wrażenie że z każdym dniem jest mi gorzej. Do końca 13 tygodnia 3 tyg 2 dni nie wiem jak wytrzymam. Ogólnie jestem głodna, zła, wiecznie śpiąca i zmęczona. Ciąża z synem przebiegała łagodniej a poza omdleniami, czasami wymiotami i śmierdzącym kurczakiem miałam tyle energii że mogłam góry przenosić |
|
|
|
#3550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Dużo mnie teraz mniej, bo pracuję i energii jakoś mniej. Mnie senność dopadła w 8/9 tc, ale są dni kiedy jest dużo lepiej, ale i dni gdzie spałabym na stojąco. Wybaczcie, że nie odniosę się do wszystkich wpisów, ale ja za wami nie nadążam ![]() Maria - daj znać jak po wizycie. Trzymam kciuki bardzo mocno. Usia - dobrze słyszeć takie wieści, bo pamiętam, że się martwiłaś o to. Ja się przekonałam po tym jak przyjaciel leżał tu w IE z białaczką w szpitalu, że czasami opieka jest zdecydowanie lepsza, poza tym on miał porównanie z bardzo dobrą kliniką w Krk - ale co tam się działo to nawet nie będę opowiadała, bo brak słów. Kluska - stosowałam przez jakiś czas ten napój z imbirem i pomagał, ale potem nagle zaczęłam wymiotować i już nawet o tym napoju myśleć nie mogę, a szkoda bo bardzo mi smakował, choć przyznam, że nie było w nim mięty (i ja imbir tarłam). Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-06-21 o 14:43 |
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Powoli wybieram sie na usg genetyczne. Planowo mam je miec o 17h. Trzymajcie kciuki
|
#3553 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, wszystko będzie dobrze i zobaczycie zdrowe dzieciaczki. Ja uciekam na spacer, na szczęście tutaj pogoda jest idealna dla ciężarnych, ok. 20 stopni. |
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Jestem po genetycznym! Super sprawa dzidziol zdrowy rozwija sie prawidlowo ksiazkowo
)) ruszal se wierzgal, machal raczkami, przebieral nogami ahhh nie dowierzalam poza tym zadnych wad nie wskazuje. I taka informacja jest wytarczajaca dla mnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3556 |
|
Rozeznanie
|
Kurczę naczytałam się w necie o tej opryszczce wargowej w ciąży i zaczynam się bać..
Moje aniołki ** [*] 18.01.2014r. 9t4d [*] 17.07.2013r. 9t4d 25.08.2012 r. Nasz ślub 07.10.2011 r. zdany egzamin na prawko Edytowane przez karolinka85 Czas edycji: 2013-06-21 o 15:13 |
|
|
|
#3557 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Tez tak chce ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- A to pierwsza Twoja opryszczka w zyciu?
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Przez opryszczkę na ustach? większość kobiet ją łapie w ciąży... może chodziło o opryszczkę narządów?
|
|
|
|
#3559 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Nie, nie chodzi o opryszczkę narządów, tylko wargową..
|
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
teraz Parfuzja - kciuki!!!!!!!!!!
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli się niepokoisz to zadzwoń do swojego ginekologa albo jedź na IP.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-06-21 o 15:55 |
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogłam patrzeć już na siebie w lustrze więc:
Zafarbowałam u fryzjera włosy (farba bez amoniaku oczywiscie), bylam na opalaniu natryskowym (niby bezpieczne dla kobiet w ciazy) i mam ochote zjeść coś z McDonalda - - CZY POWINNAM MIEĆ WYRZUTY SUMIENIA ? ![]() Jak sądzicie?
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niby dlaczego? trzeba zwracać uwagę na zdrowe odżywianie, ale bez przesady. fast food raz na jakiś czas to nic. moja bratowa w ciąży ze 2 tygodnie chyba jadła po 4 duże paczki pianek jojo. chemia z cukrem.. ale co zrobić, nie mogła się powstrzymać
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Selena - jeśli to "najgorsze" rzeczy, które robisz, to oby tak dalej
nie popadaj w paranoję
|
|
|
|
#3565 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za uspokojenie mnie
UffJuż się zastanawiałam czy może wyrodna ze mnie matka itd.
|
#3566 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie czytaj tyle, bo zwariowac można. O opryszczkę zwłaszcza teraz nie jest trudno. Z jednej strony upał, a z drugiej klimatyzacja, zimne napoje, lody. Mnie zawsze wyskakiwała jak za mocno wyziębiłam organizm. |
|||
|
|
|
#3567 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a nie
stare dzieje, właśnie muszę usunąć już tę lokalizację.Cytat:
Cytat:
![]() _______________ Nogi mam spuchnięte jak słoń idzie burza, a jak u Was?
|
||
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
![]() małaMigotkAaa gratulacje ))trzymam kciuki za pozostale USG ibadania ![]() karolinka85 tez mialam w 1 ciazy-smarowalam vratizolin Selena-i bardzo dobrze!przyszla mamamusi dbac tez o samopoczuciei wyglad. ja jem kurczaka z rożna z kiszonym i bulka powiem Wam ze spotkalam mojego ginka i moj TZ kupowal piwko i mowie -ajj tez bym sie napiła. A lekarz,ze karmi mozna a wrecz podczas karmienia jest polecane na laktacje ciekawe....
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#3569 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Mnie też nachodzi na niezdrowe frytki
Oczywiście powstrzymuję się, ale od czasu do czasu jem.W ogóle mam problem, żeby wybrać coś do jedzenia w danym momencie Prawie od wszystkiego mnie odrzuca na samą myśl. Także jak coś znajdę, to od razu muszę zjeść, bo za chwilę może mnie już odrzucić. Jestem strasznie kapryśna, jeśli chodzi o jedzenie. Tyle, że to raczej nie zachcianki, tylko te mdłości na myśl o jedzeniu większości rzeczy. Przez to nie odżywiam się zdrowo i mam wyrzuty sumienia Cytat:
Cytat:
Leży w lodówie, bo w sklepie wołał "weź mnie", a teraz na samą myśl mi niedobrze Na samym początku nie mogłam patrzeć na słodkie pod żadną postacią ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym witam nowe mamuśki
|
|
#3570 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też zaczęłam się przyglądać temu mojemu Tż pod względem ojcostwa i myślę, że jak się maluch pojawi na świecie to dopiero oszaleje na jego punkcie. Teraz pyta codziennie jak się czuję itd ale pomagać w domu nie bardzo chce (ale też w domu w ciągu dnia go nie ma bo jest wiele godzin w pracy, więc chyba muszę łaskawszym okiem to oceniać). Na zapachy reaguję różnie, perfumy odeszły w zapomnienie bo nie dałabym rady się psiknąć. Pogoda nie pomaga w funkcjonowaniu-przydałaby się porządna burza oczyszczająca powietrze ![]() 3mam kciuki za wszystkie badania! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.

i teraz róbta co chceta.
[/QUOTE]

ciekawe....