Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł części 17 Mam lipcowo- sierpniowych?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.17 ! 0 0%
Lekki poród i po krzyku, mleko piję łyk po łyku- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Ciężki poród, ból i krzyki, mamy mleczka pierwsze łyki- Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 1 1,56%
Rozpakowywanie rozpoczęte!-mamy lipcowo-sierpniowe 2013,cz.17! 9 14,06%
Wiele bólu, łez i wzruszeń wynagrodzi nam maluszek-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! 16 25,00%
Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 4 6,25%
Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy-Mamy VII-VIII 2013,cz.17! 13 20,31%
Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe,bierze już nawet mamy lipcowe!-Mamy VII-VIII 2013, cz.17! 6 9,38%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!-Mamusie VII-VIII 2013 cz.17! 5 7,81%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 13:16   #4501
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
oj nie wiem czy to tak fajnie rozstawiać wcześniej, u nas łóżeczko już stoi i mój mąż na przewijaku urządził sobie szafę bo po co składać ubrania jak mozna dziecku na przewijaku zostawić
U nas pewnie też tak będzie Ale wolę to, niż rozkładanie na ostatnią chwilę
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Co do wagi to ja chciałabym 53 kg, a waga dziś pokazała 70kg
Jeśli w kilkanaście dni po porodzie gubi się 10 kg to będę miała ok 7 kg do zrzucenia ....
Neni, co to jest 7kg Patrz ile miesięcy trwa ciąża i ile czasu przybierałaś na wadze
Ja dam sobie spooro czasu, chcę to zrobić na spokojnie Zwłaszcza, że taki prawdziwy sezon bikini czeka nas dopiero za rok
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
to musiałaś miec niezłe przeczyszczenia

Teraz juz mam 19kg na plusie i czuje sie czasem winna, bo nie mogłam chodzic, nic robic, tylko leżałam i kg sie odkładały no ale gdybym chodziła i robiła inne rzeczy to mogłabym stracić mojego Maluszka.... I czasem mi tak dziwnie jak piszecie, że przytyłyście 10-12kg do 32tygodnia, np... Żeby nie było, nikgo nie osądzam, bo każdy wie jak sie czuje w swoim ciele i każdy kg to jednak jest 'szok', ale dla mnie jesteście wtedy takie chudzinki Ale jedno wiem, co by nie było stracę to co sie odłożyło
No było ciekawie

Wiesz Ona, to zależy przede wszystkim od postrzegania siebie i przed ciążą, moja siostra która zaczynała z niedowagą, przy 174cm ważyła pod koniec 72kg i dla niej to był koniec świata, uważała, że jest strasznie gruba i nieatrakcyjna. Gdzie ja mogę z ręką na sercu powiedzieć, że wtedy wyglądała bosko, nawet po porodzie z lekkim brzuszkiem, bo miała spory biust, fajny tyłeczek i dalej zgrabne szczupłe nogi! Wyglądała pięknie, teraz schudła jeszcze bardziej niż przed ciążą i ciągle jej powtarzam, że powinna przytyć, bo źle wygląda... a ona sobie wałeczków szuka jeszcze
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No cóż, to zawsze dodatkowe kilogramy...
Wiadomo kocurku, ale wygladasz tak zgrabnie i ślicznie, że na twoim miejscu parę kg bym zostawiła

Zresztą tak jak ciągle zaznaczam, jestem zwolenniczką, apetycznych, kobiecych figur, a nie super szczupłych dziewczyn
Stary 2013-06-21, 13:16   #4502
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Ja również mam problem z ciuchami Po porodzie ostro biorę się za siebie i się wylaszcze, a co
Ja tez

bylam w biedrze i co?3osoby mnie zaczepily jeden pan znajomy dwoch starszych nie w tym jeden co kosi trawe i mowi "ooooo beda blizniaki"... drugi mowi "no jest Pani pewna ze tam jest jrdno dzircko"?a sasiad mowi "ale brzuch napewno jrdno dzircko?" po czym jeden pan znajomy mowi "jeszcze sie pani toczy?bidulka"(ale on jedt starszy i bardzo fajny kulturalny z racji praktyk na osiedlu u nas go poznalam i tak zostalo zone ma chora itp a wiecznie usmiechniety,jakby mi powiedzial ze jestem gruba brzydka itp to tez bym sie na niego nie obrazilaale na szczescie mowi ze ladnie wygladam hahaha sasiad mlody pod klatka mowi "jeszcze nosisz ta kuleczke" sasiadka w windzie "ale ci musi byc goraco dajesz rade?"

no i wyjdz czlowieku do biedrobki to sir nasluchasz hahahahahahaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:17   #4503
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam Wam ostatnio, że mój mąż dostał w końcu umowę o pracę i właśnie zadzwonił koleś od ubezpieczeń i okazało się, że dostanie też 1200 zł za urodzenie dziecka
Super, bo potrzebuje pożyczyć 2600 zł.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:18   #4504
lachryma
Zakorzenienie

jejku, ciekawe jak Malinka
Stary 2013-06-21, 13:19   #4505
aremalgos
Rozeznanie

czuję że sie roztapiam
mam nadzieję że nadprogramowe kilogramy sie wytapiają. Boże jak gorąco. Rolety zasłoniete, wiatrak chodzi a w mieszkaniu jak w piekle.
Nogi mi spuchły- kostek brak
Stary 2013-06-21, 13:22   #4506
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja tez

bylam w biedrze i co?3osoby mnie zaczepily jeden pan znajomy dwoch starszych nie w tym jeden co kosi trawe i mowi "ooooo beda blizniaki"... drugi mowi "no jest Pani pewna ze tam jest jrdno dzircko"?a sasiad mowi "ale brzuch napewno jrdno dzircko?" po czym jeden pan znajomy mowi "jeszcze sie pani toczy?bidulka"(ale on jedt starszy i bardzo fajny kulturalny z racji praktyk na osiedlu u nas go poznalam i tak zostalo zone ma chora itp a wiecznie usmiechniety,jakby mi powiedzial ze jestem gruba brzydka itp to tez bym sie na niego nie obrazilaale na szczescie mowi ze ladnie wygladam hahaha sasiad mlody pod klatka mowi "jeszcze nosisz ta kuleczke" sasiadka w windzie "ale ci musi byc goraco dajesz rade?"

no i wyjdz czlowieku do biedrobki to sir nasluchasz hahahahahahaha
Ja tam uwielbiam w moim mieście to, że jestem totalnie anonimowa, nikt mnie nie zna, nie zaczepia, święty spokój U mnie w mieścinie jakbym się teraz przeszła z takim brzuchem, to zaraz by pół miasta wrzało

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
czuję że sie roztapiam
mam nadzieję że nadprogramowe kilogramy sie wytapiają. Boże jak gorąco. Rolety zasłoniete, wiatrak chodzi a w mieszkaniu jak w piekle.
Nogi mi spuchły- kostek brak
A jak w końcu nie!
Tak wiem, ze cie pocieszylam

U nas dzisiaj jest całkiem znosnie, ale mam jeszcze asekuracyjnie miske z imną woda pod nogami
Stary 2013-06-21, 13:22   #4507
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja tam uwielbiam w moim mieście to, że jestem totalnie anonimowa, nikt mnie nie zna, nie zaczepia, święty spokój U mnie w mieścinie jakbym się teraz przeszła z takim brzuchem, to zaraz by pół miasta wrzało
ja też
Stary 2013-06-21, 13:24   #4508
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
U nas dzisiaj jest całkiem znosnie, ale mam jeszcze asekuracyjnie miske z imną woda pod nogami
ide po miske z wodą
Stary 2013-06-21, 13:26   #4509
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się po bardzo ciężkej nocy,przez ten cholerny upał wogóle prawie nie spałam. Wczoraj wogóle nie miałam czasu poczytać więc zaraz lece [nadrabiaćWidze,że Oliath wyprzedziła Malinke. [/B]
Oliath moje wielkie gratulacje
[/COLOR][/SIZE]

Ja po wczorajszej wizycie u gina MEGA ZADOWOLONA!!!!Będzie CÓRECZKA,jak na 32 tydzień waga nie za wysoka- o.k 1700 g,ale mój gin nie kazał się martwić bo wszystko jest w normie i prawidłowo! Teraz lece nadrabiać!
Gratulacje wizyty:p

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Zalozylam sukienkę i sie zmęczyłam... Miazga.
Dziś mąż miał jechać o 15 do pracy, ale jednak nie musi, obiecał, że umyjemy lozeczko (używane) i pojedziemy do ikei po stolik nocny dla mnie i dywanik do łazienki (już klne mój wymysł- biała podłoga) :-P no i deskę do prasowania kupimy, bo prania się zebrało.

Dziś na obiad wymyśliłam kalafiora z zasmazka ;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie strasz mnie ją połowę podłogi mam białej

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ja stawiam na hardkor: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!
Dobre

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
zanim bede nadrabiać od 137 strony to napisze jak po wizycie

- schudłam 1 kg (mam nadzieje, ze to objaw porodu nr 1 ), a żre za trzech
- ciśnienie wyzsze niz przez całą ciaze juz drugi tydzień
- mam GBS dodatni (jakis typ wrażliwy, mam wypisane na badaniu trzy antybiotyki jakie moga mi podać, no i nie mam za późno jechac do szpitala), jak skurcze beda co 10 minut mam juz jechac
- w środku niby wszystko już przygotowane, szyjka skrócona i gotowa, dziecko ejst nisko- ot tyle wiem

na pytanie czy urodze jeszcze w czerwcu lekarz tylko sie zasmiał pod nosem nie wiem czemu no i powiedział ze tu poród może być dzisiaj, jutro a moze za dwa tygodnie wystarczy zmiana cisnienia, zmiana pogody, burze, coś mnie wystraszy i może sie zaczac.

Mam l4 do 12.07, jezeli nic sie nie bedzie dzialo to 4.07 mam sie zglosic na ktg do szpitala, jezeli do 11.07 nic nie ruszy to mam sie zglosic do szpitala i beda dzialac. A moj lekarz od jutra do 12.04 ma urlop wiec go nie zastane na porodziku

kobita w poczekalni pyta sie mnie na kiedy termin, ja jej mowie ze na 30, a ona lipiec?sierpien? a ja że nie, na czerwiec i zonk taakie oczy wywaliła na wierzch bo ona na koniec lipca ma a wazy juz 100 kg, troche sie dowartosciowałam
ide nadrabiac

brawa za wizytę:p

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Dziewczyny takie pytanie z innej beczki ile się po cc leży w szpitalu jak nie ma żółtaczki ani takich paskudztw???
U mnie ją4 doby.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie chcę rozpętywać tutaj burzy entuzjazmu, ale chyba Malinka rodzi, bo jej napisałam smsa o Oliath i Perse i ze ogólnie trzymamy kciuki zeby szybko poszło i nie dostałam odp, a dobre 2h temu to było
Tego jej życzę

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Anulka dobrze gada!

To pytanie nr 2 i ostatnie czy przy cc może być mąż???

u mnie jest za szyba.

Cytat:
Pisałam Wam ostatnio, że mój mąż dostał w końcu umowę o pracę i właśnie zadzwonił koleś od ubezpieczeń i okazało się, że dostanie też 1200 zł za urodzenie dziecka
świetną wiadomość:p

Ją stronę czytam, strona dochodzi strasznie dzisiaj spamujecie.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:27   #4510
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobrych wiadomości nigdy za wiele

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Dziękuję za gratulacje i życzenia z ok. rocznicy. Mąż zapomniał.
oooo baty mu się należą

Ja na wizycie w 30 tc ważyłam 70,5 kg czyli przytyłam 8,5 kg od początku ciąży i jakoś nie przejmuję się wagą, bo po ciązy sie zrzuci teraz pewnie w ciągu tych 3 tygodni przytyłam ze 4 kg bo chodzę tylko po domu i mlaskam, non stop cos podjadam, a niestety najwięcej słodkiego
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:27   #4511
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
tyle to ja ważyłam ostatnio chyba w gimnazjum
No cóż jedne za duże drugie za mało...

Czasami nie ma na to wpływu...

Cytat:
wyniuchała u majówek

Hehehhe a to ciekawa teoria

Cytat:

Cytat:
Margosia z tego co pamiętam, ale ona się nie liczy - juz nie w dwupaku
Liczy się liczy... wiec nie jestem sama

Cytat:
dodatkowa kasa zawsze sie przyda

wiem wiem w sumie tak bardzo ta waga to sie nie przejmuje, bo ważniejsze było dziecko, jednak jakis smutek jest.
Nie smuć się!! Jak zobaczysz swoje dzieciatko wszystkie smutki miną

Cytat:

Wiadomo kocurku, ale wygladasz tak zgrabnie i ślicznie, że na twoim miejscu parę kg bym zostawiła

Zresztą tak jak ciągle zaznaczam, jestem zwolenniczką, apetycznych, kobiecych figur, a nie super szczupłych dziewczyn

Taki był plan, ale zaskoczyła mnie cukrzyca ciążowa niestety

Cytat:
Super, bo potrzebuje pożyczyć 2600 zł.

Ja też..na wieczne nieoddanie

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:27   #4512
tweedledee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Ją stronę czytam, strona dochodzi strasznie dzisiaj spamujecie.
Znowu chcemy szybko wątek dokończyć
Stary 2013-06-21, 13:28   #4513
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Nie strasz mnie ją połowę podłogi mam białej

nie straszę, ale wspomnisz moje słowa

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:30   #4514
surka
Zakorzenienie

Odp: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, c

Idę zjeść naleśniki bo coś głodna jestem

Stary 2013-06-21, 13:30   #4515
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

moja kolezaka przez ciaza wazyla 48 kg w ciazy przytyla 26 kg i po roku wazy 44 i nie moze przytyc a bardzo by chciala

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:31   #4516
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ide po miske z wodą
Polecam, bo nie mam wentylatora i tylko to pomogło mi jakoś przetrwać upały
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja na wizycie w 30 tc ważyłam 70,5 kg czyli przytyłam 8,5 kg od początku ciąży i jakoś nie przejmuję się wagą, bo po ciązy sie zrzuci teraz pewnie w ciągu tych 3 tygodni przytyłam ze 4 kg bo chodzę tylko po domu i mlaskam, non stop cos podjadam, a niestety najwięcej słodkiego
Polać jej

Co do pogrubionego, to niestety podpisuję się pod tymi słowami i ja
Pamiętam jaki miałam słaby apetyt w 1 i 2 trym. za to teraz zjadłabym konia z kopytami w rozmiarze xxxl oczywiście
Już nawet tż mnie momentami stopuje
Cytat:
Taki był plan, ale zaskoczyła mnie cukrzyca ciążowa niestety
Spokojnie kocurku, coś tam na pewno ci zostanie, a jak nie, to z chęcia oddamy
Stary 2013-06-21, 13:35   #4517
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Moje propozycje tytułu:
1. Pierwsze maluszki już przywitane, a jeszcze nie wszystkie torby spakowane!
2. Pierwsze maluszki oklaskujemy i w popłochu torby pakujemy
3. Nasze dzieciaczki chcą być czerwcowe, bierze już nawet mamy lipcowe!
3. super!

Cytat:
mam nadzieje że cos z tego wyszło z tym ze to zdjęcie z początku czerwca, bardziej aktualnego nie mam
lasencja

Cytat:
no, czyli ogólnie źle się stało
bo tak byś spróbowała super hiper boskich chlebków
i tak kiedyś ich spróbuję.. mam w zakładkach zapisane

Cytat:
nie świruj mój gin na każdej wizycie mi powtarza że mam duży brzuch i duże dziecko bedzie w 32 tyg ważyło 2000, czekam kolejnego usg tj. 1 lipca
Lol w 33tc miał 2100 i mój gin na każdej wizycie mi powtarza, że idzie środkowym centylem..czyli dziecko średniaczek, a nie żaden tam duży

Cytat:
Jeśli w kilkanaście dni po porodzie gubi się 10 kg to będę miała ok 7 kg do zrzucenia ....
moja też pokazała 70 już
a chciałabym do 55 zejść

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:35   #4518
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
odkąd mój Tż po pijaku się za mnie zabrał zapominając, że jestem w ciąży i "boi się" o własnego syna to nie odniosłam ani razu takiego wrażenia
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:37   #4519
czarownica1
Zakorzenienie

odnosze wrazanie, ze burza idzie a ja sam w domu
nie to ze sie boje ale jakby był jakis drastyczny spadek cisnienia to ja to odczuj mocno i zeby mi sie slabo nie zroiło
Z Mama beda za jakies 2 h, bo juz kwestia wypisu i podrózy.

niech mnie ktos przygarnie buuuuu
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:37   #4520
sammi24
Zadomowienie

Elaine uroczy kącik dla Igorka i faktycznie, te łóżeczka mamy identyczne
Mela wszystkiego najlpszego z okazji rocznicy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
zanim bede nadrabiać od 137 strony to napisze jak po wizycie

- schudłam 1 kg (mam nadzieje, ze to objaw porodu nr 1 ), a żre za trzech
- ciśnienie wyzsze niz przez całą ciaze juz drugi tydzień
- mam GBS dodatni (jakis typ wrażliwy, mam wypisane na badaniu trzy antybiotyki jakie moga mi podać, no i nie mam za późno jechac do szpitala), jak skurcze beda co 10 minut mam juz jechac
- w środku niby wszystko już przygotowane, szyjka skrócona i gotowa, dziecko ejst nisko- ot tyle wiem

na pytanie czy urodze jeszcze w czerwcu lekarz tylko sie zasmiał pod nosem nie wiem czemu no i powiedział ze tu poród może być dzisiaj, jutro a moze za dwa tygodnie wystarczy zmiana cisnienia, zmiana pogody, burze, coś mnie wystraszy i może sie zaczac.

Mam l4 do 12.07, jezeli nic sie nie bedzie dzialo to 4.07 mam sie zglosic na ktg do szpitala, jezeli do 11.07 nic nie ruszy to mam sie zglosic do szpitala i beda dzialac. A moj lekarz od jutra do 12.04 ma urlop wiec go nie zastane na porodziku

kobita w poczekalni pyta sie mnie na kiedy termin, ja jej mowie ze na 30, a ona lipiec?sierpien? a ja że nie, na czerwiec i zonk taakie oczy wywaliła na wierzch bo ona na koniec lipca ma a wazy juz 100 kg, troche sie dowartosciowałam
ide nadrabiac
i brawa dla tej pani, która Cię dowartościowała

Cytat:
Dziewczyny nie chcę rozpętywać tutaj burzy entuzjazmu, ale chyba Malinka rodzi, bo jej napisałam smsa o Oliath i Perse i ze ogólnie trzymamy kciuki zeby szybko poszło i nie dostałam odp, a dobre 2h temu to było
Ja tam mega optymistycznie sądzę, że urodziła już i karmi Milenkę

Cytat:

pie*dol obiad, zjedz truskawki
ja się tego dzisiaj trzymam

Cytat:
Witam wszystkie mamcie
ja z tych co bardziej czytaja niż piszą, ale to się zmieni praktyki skończone, w pracy L4, we wtorek ostanie zajęcia na aplikacji, nareszcie jestem wolna i mam czas na spamowanie
Własnie pochłaniam sorbet grycankowy o smaku malinowym wiec jak któras chce to to moge sie podzielić.
U mnie dzis na obiad ambitnie spagetti z wczoraj nie jestem w stanie wejśc do kuchni w ten upal
Na dobry początek chciałam załączyć zdjęcie ale jakiś błąd mi wyskakuje chyba nie umiem
Witaj ale daaaaawno Cię nie było ładnie wyglądasz z brzuszkiem

Cytat:
Dziewczyny czy macie czasami wrażenie jakbyście miały coś w CIPCE??
ale w brzuchu jak najbardziej

Cytat:
7 kg zleci z karmieniem i lataniem nad bobo

Cytat:
Super!!!

Ja wróciłam z zakupów, kupiłam koleżance na ślub (oryginalnie) komplet kieliszków z Krosna i pudło do zapakowania - takie, które póxniej można sobie czymś zapakować i postawić. Już dwa razy dałam prezencik w takim pudełku i każdy nim się bardziej zachwycał niż prezentem samym w sobie
Ledwo sie oparłam żeby nie kupić sobie okrągłego, niebieskiego pudła z motywem morskim i sznurami jak przy kutrach (do podnoszenia tego pudła) powstrzymałam si bo ostatnio tyle kasy wydaję, że Tż mnie chyba zamorduje jak zobaczy stan konta ale chyba go dzisiaj tam zaprowadzę i zrobię kocie oczka bo idealnie będzie mi pasować w sypialni
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:39   #4521
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moja kolezaka przez ciaza wazyla 48 kg w ciazy przytyla 26 kg i po roku wazy 44 i nie moze przytyc a bardzo by chciala
No właśnie...

Cytat:
Polecam, bo nie mam wentylatora i tylko to pomogło mi jakoś przetrwać upały

Spokojnie kocurku, coś tam na pewno ci zostanie, a jak nie, to z chęcia oddamy

Dobra to jesteśmy umówione

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:39   #4522
dzoan
Zakorzenienie

Zrobiłam szybkie spaghetti.. zupełny mix.. mam wrażenie, ze nic do siebie nie pasuje.. sos wygląda na boloński, a smakuje pieczarkowo nawet makaron mix: zmieszałam świderki z łazankami, bo resztki zostały..
Wrzuciłam od razu makaron do gara z sosem i wygląda to jak porcja dla świni do koryta Przyjdą chłopaki po robocie, to zjedzą

Chyba idę się zdrzemnąć choć na godz..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:41   #4523
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
odnosze wrazanie, ze burza idzie a ja sam w domu
nie to ze sie boje ale jakby był jakis drastyczny spadek cisnienia to ja to odczuj mocno i zeby mi sie slabo nie zroiło
Z Mama beda za jakies 2 h, bo juz kwestia wypisu i podrózy.

niech mnie ktos przygarnie buuuuu

a miałaś już tak wcześniej podczas burzy?
Stary 2013-06-21, 13:43   #4524
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Niezłe
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:44   #4525
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Elaine uroczy kącik dla Igorka i faktycznie, te łóżeczka mamy identyczne
Mela wszystkiego najlpszego z okazji rocznicy

i brawa dla tej pani, która Cię dowartościowała

Ja tam mega optymistycznie sądzę, że urodziła już i karmi Milenkę

ja się tego dzisiaj trzymam

Witaj ale daaaaawno Cię nie było ładnie wyglądasz z brzuszkiem

ale w brzuchu jak najbardziej

7 kg zleci z karmieniem i lataniem nad bobo

Super!!!

Ja wróciłam z zakupów, kupiłam koleżance na ślub (oryginalnie) komplet kieliszków z Krosna i pudło do zapakowania - takie, które póxniej można sobie czymś zapakować i postawić. Już dwa razy dałam prezencik w takim pudełku i każdy nim się bardziej zachwycał niż prezentem samym w sobie
Ledwo sie oparłam żeby nie kupić sobie okrągłego, niebieskiego pudła z motywem morskim i sznurami jak przy kutrach (do podnoszenia tego pudła) powstrzymałam si bo ostatnio tyle kasy wydaję, że Tż mnie chyba zamorduje jak zobaczy stan konta ale chyba go dzisiaj tam zaprowadzę i zrobię kocie oczka bo idealnie będzie mi pasować w sypialni
Może jakieś zdjęcie pudełka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizarum.
Stary 2013-06-21, 13:44   #4526
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

kocuurek: no właśnie, dobrze mi się wydawało) drobiażdżek

Tweed: hyhy no wiesz na początku lipca to już w sumie z górki będzie... więc jak najbardziej to rozkładanie się przyda. Tym bardziej że musi łóżeczko się wywietrzyć. A Twój siostry to takie objawy trochę chorobowe...

Neni: suuuper, bardzo dobre wieści!

Kejt, Surka: przy czarnej podłodze jeszcze gorzej

a w szpitalu faktycznie można zostawić od 7-9kg ale to oczywiście zależy od wagi dziecka i wód płodowych i wszystkich tych płynów,które wydalimy.. potem też, jak się obkurcza macica.. a potem co zostanie to już same się za to musimy zabrać. Przy Kp i rozsądnej diecie chudnie się dopiero przy karmieniu powyżej 3 miesięcy

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:44   #4527
mela1234
Zakorzenienie

Oj dziewczyny kilkanaście kg w tą czy w tą co to takiego. Nie narzekajcie, bo potem tego szczęścia co nas czeka nie da się zważyć czy zmierzyć.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:45   #4528
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiadomo
Ale ty nawet z tą wagą nie należałaś przecież do otyłych
Mi akurat bardziej chodziło o osoby na prawdę grube i nie myślę tu o tych, którzy z związku z różnymi chorobami nie mają na to wpływu. Bo nie chodzi tu już o jakąkolwiek estetykę, a zdrowie. Ja mam wrażenie, że z obecną wagą mój organizm sobie już nie radzi
Kochana 56kg osiągnęłam po schudnięciu 17kg. To możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam przy moich 156cm... Ale pociesza mnie myśl, że TŻ się w większej zakochał

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
A propos nowego tytułu:

Mój mąż właśnie uzupełnia stronę www przedszkola i wpisuje program nauczania dla 3latków.
I mówi do mnie - te zajęcia mają tytuły jak to twoje forum:

Wybrać zawód- trudna sprawa, dla nas jeszcze to zabawa

Coś się skrada coś szeleści, dżungla sto tajemnic mieści

Góry, morze, wieś, jezioro, gdzie rodzice nas zabiorą ?
fajne Pewnie jakieś zajęcia o takiej tematyce

Cytat:
Teraz juz mam 19kg na plusie i czuje sie czasem winna, bo nie mogłam chodzic, nic robic, tylko leżałam i kg sie odkładały no ale gdybym chodziła i robiła inne rzeczy to mogłabym stracić mojego Maluszka.... I czasem mi tak dziwnie jak piszecie, że przytyłyście 10-12kg do 32tygodnia, np... Żeby nie było, nikgo nie osądzam, bo każdy wie jak sie czuje w swoim ciele i każdy kg to jednak jest 'szok', ale dla mnie jesteście wtedy takie chudzinki Ale jedno wiem, co by nie było stracę to co sie odłożyło
Każda tyje inaczej. Wiadomo, że ruch jest ważny, ale na twoim miejscu każda z nas by leżała

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
Ja tez

Mi na szczęście nikt nic nie mówi na wsi... Obawiam się, że mogłabym pozabijać za takie teksty
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:49   #4529
mela1234
Zakorzenienie

Okazuje się, że mąż nie zapomniał. Ale ma od wczoraj jakiegoś focha więc nie gadamy. Niestety nie wytrzymałam i spokojnie go zapytałam czy pamięta. Mówi, że tak i, że w pon musi gdzieś jechać coś załatwić to razem w 3 pojedziemy i spędzimy dzień rocznicowo! Ciekawe. A 5 lat to papierowa rocznica chyba?
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 13:50   #4530
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

no dobra czas na obiad - barszcz ukraiński u nas drugi dzień

Cynamonkowa: będę ucinać te mety... są ogroooomneee!!

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Mela: no widzisz, on szykował niespodziankę Ty się martwiłaś czy pamięta

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości