|
|
#3031 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Mokka
za zabieg![]() Roszpunka też zaczyna sięwiercić i kręcić główką jak się dobudza do jedzenia. Lunao też się bałam pająków aż zaczęłam się spotykać z moim Mężem miał pajęczycę-ptasznika:Princessę musiałam przemóc strach bo opiekwałam sęnią podczas Jego wyjazdu nawet chodziłam łowić świerszcze dla niej![]() OC my unikamy wychodzenia w taki upał, pozostają spacery wieczorem tuż przed kąpaniem i spaniem ![]() o widzisz Roszpunka też posiada umiejętność pełzania po okręgujak Dziedzic skończy 18-stkę to nie w głowie będzie spanie w nocy ![]() Maria ja też pierwsza słyszę jak Mała stęknie kciuakm za rehab![]() Strippi u nas też odrobine "chłodniej" Eluśka ja nie stosowałam diety matki karmiącej-w szpitalu potwierdzili moje wiadomości że to taki wymysł typowo polski nie jadłam tylko wzdymających. A tak normalne i obserwowałam![]() Nestelle śliczne masz Dzieci ![]() Kwiatuszku koleżanka smaruje maluszka fenistilem ale nie wiem od którego miesiąca można stosowac:/ u nas też śpioszek dopadł Małą po wczorajszym szczepieniu ![]() Kasia, mocne za szczepienie![]() i oby ten Twój macierzyński szybko dotarł ![]() Sorce u nas też upał ale ja akurat uwielbiam lato i ciepełko także dla mnie super łazienka piękna![]() Córka-ROsy my wczoraj przejechałyśmy 230 km z Małą bo jestem narazie u Rodziców-Mąż w delegacji-i musiałyśmy pojechać na szczepienie. Miałysmy jeden przystanek po dordze na karmienie i przewinięcie także spokojnie dacie radę brawo za miesiące Monika, terminy na nfz są koszmarne ![]() Piękne te nasze Dzieciaczki My wczoraj byłysmy na szczepieniu:Roszpunka waży 5766 i mierzy 66cm-od narodzin urosła 13cm przedwczoraj skończyła 3 miesiące i jest bardzo pogodna miałam troszkę stresu bo Ona ma źrenice różnej wielkości-i one róznie reagują na światło ale badanie dna oka i usg przezciemiączkowe wykluczyło stany chorobowe. Także kamień z serca![]() Przedstawiam moje Szczęście: Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-06-21 o 13:48 |
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
sliczna i cere ma jak pupcia niemowlaka
![]() a wy to chyba tego duzego oballa macie? ![]() na obiad pieke dzis karkowke.. trzymajcie kciuki bo robie pierwszy raz
|
|
#3033 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty miewasz jazdy?! hehe nazywam to słuchem wybiórczym ![]() Cytat:
). A do tego momentu często teoretyzowałam o skrytej żonie StEda Cytat:
![]() Cytat:
i ze trzy dziennie, bo inaczej bałabym się, że trupem padnę z dzieckiem na ręku
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
ojejjj jaka cudowna roszpunkowa baletnica
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ja tez codziennie pije kawe ale... bezkofeinowa
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Maria, po Twoich zdjeciach dopiero wiem jakie sa oballowe roznice. i co znaczy kulka w srodku Sliczna cora. ma piekne oczy
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry moje Słoneczka
Odzywam się, żebyście mnie nie wyrzuciły ![]() ![]() Dzisiaj nawet jak dla mnie jest nieco gorąco - więc nie gotuję obiadu - Igorowi jakąś rybkę na szybko zrobię, a my? Rozmrożę coś. Kalinka śpi w najchłodniejszym pokoju, ale zaraz musimy iść po Gucia do przedszkola. Ech... nie wiem, jak przeżyjemy. Dzisiaj na mur - beton odpiszę zanim zasnę - wczoraj padłam w pełnym makijażu bez mycia. Starość jest okrutna. A Kalinka spała do 8. A Igor obudził się o 2 w nocy i jeździł po mieszkaniu na hulajnodze.... te dzieci mnie wykończą.
|
|
#3037 | |
|
Kniaginia
|
Cytat:
I bardzo mi się podoba, jak ją nazywacie Roszpunką. Dużego. A co sie bede. Niech wie, że w życiu nie ma lekko
|
|
|
|
|
|
#3038 |
|
MBZ♥
|
Dziękujemy
Maria, sprytnie sobie radzi Róża z kulą śliczna jest![]() Megi to Igor ma porę na jazdę nasz mały sąsiad z mieskzania wyżej zaczyna dzień jazdą dużą ciężarówą na plastikowych kołach:/pierwszy raz myslałam że mi sufit się wali
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2013-06-21 o 14:13 |
|
|
|
|
#3039 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do spania w nocy: to samo pomyślałam ![]() Ja do tej pory mam zagadkę - kilka dni po wyjściu za szpitala, jak Krzyś spał jeszcze w wózku koło naszego łóżka, zasnął z nami, a w nocy okazało się, że jest w wózku Żadne z nas nie przyznaje się, żeby Go odkładało Cytat:
W tej chwili ratuje mi życie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
... Ja się boję... Gdyby tak wcześniej nie wysypało Krzysia, to też bym więcej jadła (nasi chłopcy prawie tyle samo mają z tego, co pamiętam), a tak to trochę się obawiam...Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna Róża! ![]() I mi pozjadało cytaty... Na pewno corka_rosy i nestelle - cudne śpiochy na wyrkach! ![]() I jeszcze oburzyłam się termin marzec 2014 - kochany, polski NFZ Byliśmy na spacerze od 9.30 do 12.00, już wtedy ledwo dało się chodzić... Niby w parku cień, ale taka duchota, nic nie wieje i komary mnie pocięły Teraz widzę jakaś chmura idzie, słońce się schowało, niech popada wreszcie bo padnę Dobrze, że TŻ pomyślał o tym wiatraku... Krzysiaczek śpi w bujaczku, w łóżeczku coś nie chciał, może tak Mu chłodniej...
|
|
|
#3040 |
|
Raczkowanie
|
Witam was
Mój Kacperek dziś kończy 2 miesiące wczoraj zasnoł o 20.30 a obudził mi się o 3.40 rewelacja
|
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze to miałam pocytować:
Cytat:
![]() Cytat:
za cierpliwość i mniej stresu ![]() Zamówiłam oballa z allegro, oprócz tego przytulankę taką a'la chusteczkową, nie wiem, jak nazwać (przytulanko-gryzaczko-grzechotka? ) i pojemnik na smoczek, bo otworzyłam nowy i nie ma zatyczki.Wczoraj dowiedziałam się, że roczny synek mojej koleżanki jest trzeci dzień w szpiatalu na neurologii; nagle zaczął się przewracać Porobili mu różne badania i nikt nie wie, co mu jest... Biedny, męczą go, a on nie wie, dlaczego Tak im współczuję... I trzymam , żeby to nie było coś poważnego, a łatwego do wyleczenia...---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
i gratulacje za nockę!
|
|
|
#3042 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to masz zagadke, ale ja tez nie pamietam jak wczesniej moj maly wstawal czy ja wstawalam itd bywachce prosze o przepis![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- proszę bardzo i trzmam ciagle kciukiCytat:
super waga i tez dlugasny synus kciuki za kaske, macierzynskiCytat:
jaka laleczka ...Cytat:
co do diety to tez mi sie teraz po swoich obserwacjach wydaje ze te dietki sa przesadzone Cytat:
kciuki za obiadek jakis przepis specjalny? ja robie w sosach i w marynatach, ale z czosnkiem, a teraz czosnek odpada mam przepis na karkowke w ketchupieCytat:
![]() ![]() My po obiadu, i po deserze BIG MILK byl moj.. i chyba jeszcze cos bedzie.. ![]() :brzyda l:![]() Na dwor sie nie wybieram, masakra jakas jest nawet mi sie nie chce szykowac, chodze po domku w codziennym ubranku i czekam az maluszek wstanie to sie pobawimy, padl. Moj leniuszek jakos leniwie chce trzymac glowke moze za rzadko go kladlam/klade??Wydaje za to smieszne dzwieki i cos po swojemu gada, czesto mnie umoralnia jakby mi cos tlumaczyl.. i wstydzi sie tak jakby gdy cos mu mowie
|
|
|
#3043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() superaśnie!
|
|
|
#3044 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#3045 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#3046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() OC ja ciagle obserwuje czy malego gryza komary bo siedzimy na polu do 20, ale nic, przelatuja nad wozkiem. Za to nadrabiaja na mnie ![]() Klementynka moj u mamy jak zostaje to spi w gondoli, ale chyba mu kupie lozeczko turystyczne, tylko ja go chyba z niego nie wyciagne w nocy bo jest nisko a on taki ciezki ![]() Cytat:
a zakwasy w lydkach mam codziennie... musze sobie kupic lancuch do roweru to chociaz na czas karmienia bede przypinac na dole, bo u nas ciagle klatka otwarta na oscierz I wozek na widoku Cytat:
Dziekuje, interesuje mnie bardzo. Zaczynam jesc bulki I maslo wlasnie I jest ok. Z tego co widzialam na zdjeciach to ta malego wysypka przypomina tradzik niemowlecy a nie skaze... |
||
|
|
|
|
#3047 |
|
Raczkowanie
|
Każde dziecko rozwija się inaczej cierpliwości
Pochwalę się moim Skarbem
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pazurki )ja ostatnio robiłam woskowanie nóg, to myślałam że kogoś pogryzę u nas jest w cieniu +26' więc na słońcu pewnie powyżej 30', jedna nie wychodzę z domu, od rana zaciągnięte rolety i w domu mam +24' więc ulga straszna, bo wczoraj było w domu +28' a na dworze w słońcu prawie 40' ślicznotka!! Jeny, już 3 dzień siedzę w domu i na głowę dostaję, Misio dopiero teraz zasnął! Od rana :/ Julę mój tato zabrał na działkę i tam pluska się w basenie Z misiem nie wychodzę, bo przez upał jest mega marudny, więc chłodzimy się w domu i jeszcze po 30min siedział na balkonie. Ja przez to, że 3 dni w domu jestem to cholera jasna jem! i tylko jem! Niech mnie ktoś kopnie w tyłek!
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3051 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3052 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny Różak! Cytat:
... tzn. biedna... Cytat:
My tak przypinamy, wózek stoi cały czas na klatce.
|
|
|
#3053 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Skarbek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepis: - 1 kubek jogurtu naturalnego (ja używam Danone 180 gr), potem ten kubek używasz jako miarkę; - 1 kubek cukru (można więcej, ale dla mnie styka, nie jest za słodkie wtedy); - 3 kubki mąki; - 1 kubek oleju roslinnego; - 3 jajka; - 2 łyżeczki cukru waniliowego; - 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Wszystko mieszasz razem i VOILA! Do piekarnika na 180 st., ok. 40 minut Dodaję często rodzynek albo suszonych śliwek do środka; lub na górę plastry ananasa, brzoskwini, można też jabłko starte Mniam
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Luna - u nas skazy tez nie ma, zadnycj wysypek. Tradzik byl ale juz raczej sobie poszedl. Dieta tylko ze wzgledu na te bole brzuszka. Jak bedzie ok to za jakies 2 tyg mam zaczac nabial od jogurtow, ale jeszcze bedziemy u pediatry to dopytam. A na mm tak jak wtedy co tydzien dokarmialam...problemy z kupa. Drugi dzien mm i 2 doby juz nie bylo kupy. Wtedy byla co 2-3 dni. Juz sie dzis Jakub meczyl prezyl poplakiwal ale nic z tego nie wyszlo.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba.. mieszasz mikserem czy inna metoda domowa ![]() odnosnie podnoszenia glowki.. jak trzymam malego i opiera sie na ramieniu to ladnie trzyma bo czuje gdy przytrymuje glowke, odchyla ja nawet troche do tylu, lekko, na brzuchu u meza czy u mnie tez trzyma.. jeszcze nie skonczyl 3 miesiecy, ale moze udam sie do pediatry i tak mam pare pytan
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-06-21 o 16:02 |
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Wtajemniczenie
|
Tego ciasta nie powinno się mikserem!
Normalnie, łyżką, malutkie grudki mogą zostać Mieszania na jakieś 3 minuty jest ![]() Popadało chwilę i co, koniec?!?
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia dzieki zrobie zrobie mysle co by dodac
|
|
#3058 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zresztą wszystko jem, no oprócz cytrusów ... jak przestałam się cackać z tzw dieta mamy karmiacej to sie skończyły problemy z brzuszkiem, kupami. Więc jak dla mnie taka dieta nie istnieje. Cytat:
Cytat:
Byłam rano w sklepie, parówa na polu- mamy taki "mini"park między blokami- więc jak jakiś żul siadłam sobie na chodniku z książką ( zawsze w torbie wózkowej jest), zakupy obok- cudny cień- dziecię spało w wózku- tak przesiedziałam godzinę- droga do domu męka ( a tylko zejść kawałek z górki)- bo w pełnym słońcu. W cieniu na termometrze mam 36 stopni... A, Pani- ten altacet uzywałaś? Bo ja mam ale mnie w przychodni pielęgniara zrypała, jak zapytałam czy w razie opuchlizny po szczepieniu tym smarować? U nas wieczorem masy komarów, nic jeszcze nie kupilam- ale bym chciala, nie smarujecie czymś/pryskacie dzieciaczki? Mnie żreją mendy, Oliwkę też...nie wiem czy tym samym co Oli mogę Emilkę pryskać? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- O jeszce miałam napisać za powroty do nas....to kogo jeszcze nie było dawno mayi? Co u niej? Wiecie- mąż już miał chyba te testy, no chyba że wyjechalli w końcu do USA?- bo coś pisała
|
|
|
#3059 | ||||
|
Kniaginia
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idzie ta burza jakoś tak niemrawo. |
||||
|
|
|
|
#3060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a z maślanką to ostatnio robiłam też ok http://mojekucharzenie.blox.pl/2009/...abarbarem.html
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka 05.07.2008 ![]() K W Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2013-06-21 o 19:50 |
||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

za zabieg
miał pajęczycę-ptasznika:Princessę
musiałam przemóc strach bo opiekwałam sęnią podczas Jego wyjazdu

... Ja się boję...
Gdyby tak wcześniej nie wysypało Krzysia, to też bym więcej jadła (nasi chłopcy prawie tyle samo mają z tego, co pamiętam), a tak to trochę się obawiam...
Dobrze, że TŻ pomyślał o tym wiatraku... Krzysiaczek śpi w bujaczku, w łóżeczku coś nie chciał, może tak Mu chłodniej...

i trzmam ciagle kciuki

05.07.2008