Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 20:47   #3001
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko nogi do miski z zimna (lodowata) woda i kup sobie krem kojacy do stóp. A w nocy spij z nogami wyżej niz serce.

A na zgage kup sodę. Jest bezpieczna i megasluteczna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:47   #3002
89Beatka
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

jeszcze 1998 postów i nowy wątek

trzeba nad tytułem myśleć
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:49   #3003
paulinaizabela
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Trzeba powoli myśleć nad nową nazwą

A właśnie zobaczyłam, że mamy lipiec-sierpień utworzyły nowy wątek po 8 dniach mają kobity tempo

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-21 o 21:13
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:00   #3004
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Dziękuję Jakie macie obraczki z zoltego zlota, bialego czy mieszzane? Ja gustuje za tradycyjnymi, TŻ za obrączkami z białego i żóltego zlota.

Ile czekaliscie na obraczki?
Mamy głownie z białego złota z małą wstawką z żółtego, czekaliśmy około miesiąca.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilę.
spakowani, czekamy aż córka wróci z placu zabaw.

zabrałam męża do LuxMedu na USG... słuchaliśmy serduszka, pierwszy raz, wcześniej tylko widziałam jak biło. nie dało się zobaczyć dokładnie co tam między nogami jest.
z pomiarów wyszedł 16t1d (z OM 16tc) i waży 138 g
szkoda że się nie chciało pokazać

Cytat:
Dzieki dziewczyny

Aaaa zapomnialam napisać, pytalam sie lekarza o kapiele w morzu. Żadnych przeciwwskazań wiadomo bez szaleństw
Jak nie zapomnę też zapytam jeszcze swojego

TŻ mnie nie widział parę dni tylko raz mu wysłałam fotkę brzuszka ale tak w środku dnia iedy jest mniejszy, dzisiaj rodziców nie ma i TŻ siedzi u mnie, wcześniej leżałam to brzuszek był bardziej płaski, aż TŻ stwierdził ze bierze mnie na spacer, ubrałam się w taka bawełnianą sukienkę i było bardzo brzuszek widać, mina TŻ była bezcenna, ile kilka dni może zmienić w wyglądzie brzuszka
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:01   #3005
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiatm, witam!
ja dopiero wrocilam

Wrzucam fotki sukienki niestety nie widac najwazniejszego, ramiaczka, szerokiego zdobionego, tren jest podpiety, zupelnie inna calość, no ale..
lece cos zjeść i wracam nadrabiać, no moze jeszcze prysznic
Pięknie wyglądasz

Cytat:
wpadłam tylko na chwilę.
spakowani, czekamy aż córka wróci z placu zabaw.

zabrałam męża do LuxMedu na USG... słuchaliśmy serduszka, pierwszy raz, wcześniej tylko widziałam jak biło. nie dało się zobaczyć dokładnie co tam między nogami jest.
z pomiarów wyszedł 16t1d (z OM 16tc) i waży 138 g

Bawcie się dobrze i nie piszcie dużo, bo nie wiem jak mi się uda być na bieżąco

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

budowniczka ładna suknia

za wizyty i poznane płcie
za udaną wizytę

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Nie miałam jeszcze takiego przypadku,ale jak kichnę to się zdarzy czasem.

Paulina Właśnie się tak zagadałam że zapomniałam napisać

Budowniczka W dzień naszego ślubu było 37 stopni i mega słońce.A w naszym lokalu brak klimy,tylko wiatraki.Ale makijaż się nie rozpłynął choć poprawki wiadomo były, a impreza trwała do 8 rano

Ryba Od teraz pewnie za jakieś 2 tygodnie tak mi się wydaje Aga ma mieć wyniki.

Niunia Super serduszko usłyszećChociaż Ty pewnie się już nasłuchałasz przy córeczceAle nigdy za dużo tego ekscytującego dźwięku.

Domi Właśnie piszę ,ale staram się nadrobić na razie

To była taka kontrolna wizyta bez usg.
Wszystko ok,wyniki w normie,cytologia też,szyjka w porządku.
Nie udało się posłuchać serduszka bo tak naprawdę chciałam jak najszybciej wyjść z gabinetu bo taki gorąc był że myślałam, że tam zemdleję
Ale najważniejsza wizyta i odkrycie tajemnicy brzuszka już niedługo przede mną, o kurcze jeszcze 2 tygodnie do połówkowego, a myślałam że to już koniec czerwca i zostało kilka dni.
No nic trzeba cierpliwie poczekać,a ja już jajka niosę
za wizytę

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Trzeba powoli myśleć nad nową nazwą

A właśnie zobaczyłam, że mamy lipiec-sierpień utworzyły nowy wątek po 8 dniach :mdleje mają kobity tempo
Coś czuję,że my pod koniec też tak przyspieszymy

A ja właśnie wróciłam z jeziorka.. pojechaliśmy sobie z Tż posiedzieć na kocyku bo już nie było takiego upału przy okazji zajadaliśmy się truskawkami

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:03   #3006
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:

Pisałyście o cenach staników,ale macie fajnie,10 zł , 50ł.Dla mnie nierealne
Mi najtaniej udało się kupić w promocji za jakieś 70 zł(była przecena 50 % bo sklep likwidowali.A tak to poniżej stówy to ciężko coś dostać.I to polskie firmy takie ceny wywalają np Dalia lub Kris Line.
A w H&m mają takie piękne niektóre biustonosze,a tutaj smakiem się można obejść tylko

Niestety trzeba słono płacić za duża miseczkę, a mały obwód Niesparwiedliwe to
?
Ile ja się nachodziłam po sklepach za biustonoszem , ale nie uśmiechało mi się wydawać nie wiadomo ile na biustonosz który nie wiadomo jak długo będzie na mnie dobry. Jak zobaczyłam dziś tę likwidację sklepu to prawie fruwałam z radości

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ekhm ja noże 75 HH i zaczynam się wylewać z niego :P. Kupuje tylko Cleo Panache.

Mam dwa ulubione z Panache, no ale teraz mogę sobie tylko na nie popatrzeć dziewczyny czy jest szansa że piersi wrócą za jakiś czas do rozmiaru sprzed ciąży, czy to będzie jakiś inny rozmiar?

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:14   #3007
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Taszanta każda kobita przechodzi to inaczej. Zależy od biustu, czy karmi, jak długo itd.

Ja jak laktacja się ustabilizowała miałam większe niż przed ciąża, a po karmieniu dość podobne. Potem urosły razem z chorobą i wagą

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-21, 21:14   #3008
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
I książkę lub gazetę,bo 2 godzinki nie Twoje
dokładnie :P chociaż ja jeszcze glukozy nie mam zaleconej

Cytat:

Magalska
i Lineczka
Widzę że toczyła się dyskusja na tematy zus itp ,normalnie ekspertki z Was Dobrze wiedzieć że w razie czego mamy Was na wątku i pomożecieBiurokracj a mnie dobija
Bo teraz to odsyłają z urzędu do urzędu,od pokoju do pokoju,nikt nic nie wie,jeśli szuka się odpowiedzi na konkretne pytania to zbywają.Ot specjaliści z bożej łaski.A tak niby powinni się znać na ustawach,rozporządzeniach ,przepisach.YHY katus mi tutaj wyrośnie.
Wybaczcie musiałam wylać żółć

A mam takie pytanko i poproszę o odpowiedź
A tą składkę chorobową nie może opłacać sobie dobrowolnie osoba bezrobotna żeby potem dostać macierzyński?Trzeba mieć jakąś umowę choćby zlecenie?
ze mnie taka znawczyni jak z koziego tyłka trąba wiesz rozmawiałam z księgową to mogę pocwaniakować

a jak jest z bezrobotną i dobrowolnymi składkami to powiem szczerze, że nie mam pojęcia sama jestem zarejestrowana (jeszcze) UP i wiem że stamtąd nic się nie należy, chyba że ma się prawo do zasiłku/ stypendium, to wtedy przedłużają na okres tego "macierzyńskiego" a tak to nic poza tym

miałam bardzo nie miłą wymianę zdań z TŻ przez smsy, bo jeszcze nie wrócił z pracy i dowiedziałam się bardzo nie miłych rzeczy i powiem Wam, że zrobiło mi się cholernie smutno
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:19   #3009
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
TŻ mnie nie widział parę dni tylko raz mu wysłałam fotkę brzuszka ale tak w środku dnia iedy jest mniejszy, dzisiaj rodziców nie ma i TŻ siedzi u mnie, wcześniej leżałam to brzuszek był bardziej płaski, aż TŻ stwierdził ze bierze mnie na spacer, ubrałam się w taka bawełnianą sukienkę i było bardzo brzuszek widać, mina TŻ była bezcenna, ile kilka dni może zmienić w wyglądzie brzuszka
A mi się wydaje, że mój brzuch ostatnio stanął w miejscu

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

A ja właśnie wróciłam z jeziorka.. pojechaliśmy sobie z Tż posiedzieć na kocyku bo już nie było takiego upału przy okazji zajadaliśmy się truskawkami
Może tak być

Ale fajne popołudnie mieliście Ja zaraz będę wcinac truskawy na deserek po obiedzie My jemy zawsze obiadokolacje po 7 ze względu na pracę - tak dla wytłumaczenia

Lineczka

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-06-21 o 21:21
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:20   #3010
Taszanta
Zakorzenienie

Cytat:
Taszanta każda kobita przechodzi to inaczej. Zależy od biustu, czy karmi, jak długo itd.

Ja jak laktacja się ustabilizowała miałam większe niż przed ciąża, a po karmieniu dość podobne. Potem urosły razem z chorobą i wagą

No właśnie tak myślałam

Taszanta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:22   #3011
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Lineczka ale że co? Że on wobec Ciebie niemiły ?

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-21, 21:32   #3012
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:

Lineczka
Cytat:
Lineczka ale że co? Że on wobec Ciebie niemiły ?

ogólnie zaczęło się od tego, że zostawił ogonki od truskawek w zlewie zamiast wyrzucić do kosza, wiem może głupi powód ale mnie trafiło no i się zaczęło, że on pracuje po to żebym ja mogła siedzieć w domu (tak, bo akurat siedzę tu z własnej woli) więc stwierdziłam, że jak znajdzie mi kogoś kto zatrudni kobietę w 5. miesiącu ciąży to ja bardzo chętnie pójdę
i napisałam, ze chciałabym żeby mi chociaż 2 razy w tygdniu pomógł cokolwiek zrobić w domu, bo ja sprzątam, piorę, gotuję, prasuję a On nic nie zrobi dopóki go nie poproszę i nie popowtarzam mu z 10 razy, więc stwierdzenie że mi się wydaje że JA bym chciała leżeć i pachnieć (wtf?!) a On by miał za mnie zachrzaniać w domu po 12 godzinach w pracy, ale ja tego nie wymagam wcale...
i na moje pytanie jak sobie wyobraża to jak przyjdzie dziecko, że będę się nim zajmowała 24 godziny na dobę + do tego jeszcze codzienne obowiązki w domu, to dostałam odpowiedź że będzie MUSIAŁ mi pomagać, bo ja już teraz NIE OGARNIAM DOMU, a co dopiero będzie jak będzie Nelka

TŻ przyjeżdża z pracy to ma ugotowany obiad, wyprane i wyprasowane koszule i garnitury do pracy na następny dzień, posprzątane i to mu jeszcze mało?!

Stawiam, ze będzie kolejny cichy wieczór, bo nie mam ochoty z nim rozmawiać dzisiaj, więc spróbuję iść spać zanim wróci i ziemniaki na kolację niech sam sobie ugotuje

przepraszam za taki długi i bezsensowny post
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-21, 21:42   #3013
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja mam tak samo,mały obwód, a duża miska.
Przed ciąża 65 F,teraz 70 G ale już na mnie małe niestety więc pewnie wymiana na H mnie czeka

O jakbym słyszała mojego mężula
Jak ostatnio przez Skype'a pokazywałam jemu jak urosły(oczywiście w staniku żeby nie było ze się negliżuję ) to powiedział tylko brrrrrr,mmmJa mu dam!
O ja nie dałabym rady chodzić bez, bo było by jedno wielkie bam bam bam

Niektórzy nie mają wyboru
A jaki krem masz?
o taki zakupiłam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...rozstepom.html

Jestem ledwo żywa, miałam zostać na noc u TŻta jednak zwątpiłam i wróciłam do domu, do własnego łóżka .
A tak serio zmotywowałyście mnie do tego żeby się jutro wybrać po jakieś nowe staniki bo WYROSŁAM i z samego rana skocze sobie na rynek albo gdzieś na sklepy

Przeglądnęłam dzisiaj kilka worów z ciuchami dla dzieci ale jakoś zwątpiłam i mi się odechciało szukać w najbliższym czasie, maleńkie ciuszki pomieszane są z dużo większymi .
A miałam się Was pytać, jak szukam ciuszków to jakie rozmiary sobie wyciągać do wierzchu ? tak na początek. Bo rzucały mi się w oczy ciuszki o rozmiarze np 68, 74, 80 oraz większe i zgłupiałam

Lineczka

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-21 o 21:46
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:46   #3014
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Przeglądnęłam dzisiaj kilka worów z ciuchami dla dzieci ale jakoś zwątpiłam i mi się odechciało szukać w najbliższym czasie, maleńkie ciuszki pomieszane są z dużo większymi .
A miałam się Was pytać, jak szukam ciuszków to jakie rozmiary sobie wyciągać do wierzchu ? tak na początek. Bo rzucały mi się w oczy ciuszki o rozmiarze np 68, 74, 80 oraz większe i zgłupiałam
ja bym wybierała na początek w rozmiarze 58 i ewentualnie 60 parę

mi jak bratowa od koleżanki wory z ciuszkami przywiozła to ja sobię posegregowałam w kartony np: 0-3 miesiące, 3-6 miesięcy, 6-9 itd, kocyki i pościele oddzielne, zabawki oddzielnie itd

to było za czasów, kiedy wychodziłam z założenia że do dziecka jeszcze daleko a było to zimą chyba :P

i teraz zniosę ze strychu te najmniejsze, kocyki, zabawki itd

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-21, 21:55   #3015
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ja bym wybierała na początek w rozmiarze 58 i ewentualnie 60 parę

mi jak bratowa od koleżanki wory z ciuszkami przywiozła to ja sobię posegregowałam w kartony np: 0-3 miesiące, 3-6 miesięcy, 6-9 itd, kocyki i pościele oddzielne, zabawki oddzielnie itd

to było za czasów, kiedy wychodziłam z założenia że do dziecka jeszcze daleko a było to zimą chyba :P

i teraz zniosę ze strychu te najmniejsze, kocyki, zabawki itd
Te maciupeńkie oczywiście odkładam sobie na bok tylko właśnie zastanawiałam się co z tymi większymi, bo nie wiem jak mniej więcej dzieci rosną i po jakim czasie trzeba zmieniać na większe.. Ogólnie to metki na których pisze na ilu miesięczne dziecko jest dany ciuszek są bardzo przydatne, tyle że w tych ciuszkach które oglądam metki są poodcinane
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:58   #3016
Olenka_24
Zadomowienie

Byłam dziś w smyku i zakupiłam z mężem 2 pierwsze rzeczy dla naszego Żelka (naszego syna ) Dziewczynki chwalę się poniżej zakupami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0236.jpg (99,2 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0238.jpg (90,0 KB, 27 załadowań)
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:09   #3017
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Te maciupeńkie oczywiście odkładam sobie na bok tylko właśnie zastanawiałam się co z tymi większymi, bo nie wiem jak mniej więcej dzieci rosną i po jakim czasie trzeba zmieniać na większe.. Ogólnie to metki na których pisze na ilu miesięczne dziecko jest dany ciuszek są bardzo przydatne, tyle że w tych ciuszkach które oglądam metki są poodcinane
takie maluchy rosną szybko, tak mi się wydaje, więc zostaw sobie w domu do max 80 cm i bedziesz obserwować maleństwo, a później będziesz dobierała
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Byłam dziś w smyku i zakupiłam z mężem 2 pierwsze rzeczy dla naszego Żelka (naszego syna ) Dziewczynki chwalę się poniżej zakupami
o jeżu jakie słodkie [i tu chciałam emotkę love, ale jej nie ma] więc dam :miam:

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-21, 22:18   #3018
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Śliczne

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Pięknie wyglądasz

za udaną wizytę

za wizytę

dziękujemy

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
budowniczka kiedy dzień Twojego ślubu, bo oczywiście mi wyleciało?

Mi wczoraj przyszły buty I całe szczęście idealnie pasują, bardzo wygodne są i dobrze wyprofilowane. Obcas ma ponad 8 cm, a na aukcji napisane było że 7

Pewnie pod koniec czerwca będę miała przymiarkę. W niedzielę jedziemy po obrączki.
13 lipca buty mam zwykle czolenka biale na obcasie gdzies 8,5- 9 cm n i platforma do 1 cm :0 bardzo wygodne, ale jak bedzie taki upał, to siee ugotuje... a jaka masz suknie?
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:19   #3019
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodziuchne

Lineczka jest emotka love -
Stary 2013-06-21, 22:25   #3020
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się wydaje, że mój brzuch ostatnio stanął w miejscu
Może tylko Tobie się tak wydaje? co mówi TŻ?
Stary 2013-06-21, 22:36   #3021
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nic nie mówi widzi mnie codziennie, to w sumie różnicy tak nie widać
Stary 2013-06-21, 22:38   #3022
budowniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ale słodziuchne

O jest : love::l ove: : love::l ove:
budowniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:40   #3023
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Domi moja córka np rośnie bardzo wolno. Ma teraz 88cm a za chwilę będzie miała 3 latka. Ale myślę ze od 56 do 80 możesz zbierać.
Tyle że sugerowanie sie wyłącznie metkami jest bardzo mylne. Przyloz do siebie kilka body o "tym samym" rozmiarze. Zobaczysz ciekawostkę .

Lineczka to chyba meski kryzys. Kobieta nie jest wyłącznie od zapierdzielania, nawet jeśli facet haruje jak dziki woł. Doopsko też masz mu podcierac? Jak będzie maluch, to jak raz w tygodniu obiad zobaczy to będzie się cieszył (na początku jest bardzo trudno się zorganizowac).i wtedy zrozumie.

. Witaj Kochanie

Stary 2013-06-22, 07:21   #3024
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X

Cytat:
Ale słodziuchne

Cytat:
O jest : love::l ove: : love::l ove:

ja wiem że jest, ale mi się nie pokazuje

Cytat:
Domi moja córka np rośnie bardzo wolno. Ma teraz 88cm a za chwilę będzie miała 3 latka. Ale myślę ze od 56 do 80 możesz zbierać.
Tyle że sugerowanie sie wyłącznie metkami jest bardzo mylne. Przyloz do siebie kilka body o "tym samym" rozmiarze. Zobaczysz ciekawostkę .

Lineczka to chyba meski kryzys. Kobieta nie jest wyłącznie od zapierdzielania, nawet jeśli facet haruje jak dziki woł. Doopsko też masz mu podcierac? Jak będzie maluch, to jak raz w tygodniu obiad zobaczy to będzie się cieszył (na początku jest bardzo trudno się zorganizowac).i wtedy zrozumie.

akurat z obiadem to może nie być problemu bo za ścianą mieszka moja mama więc obiad i tak zawsze będzie miał..

Wiesz, jeszcze żeby faktycznie w domu był jakiś syf, nie poprane itd to bym zrozumiała jakby tak powiedział, ale nie w momencie kiedy ma wszystko podstawione pod nos..

Hej, duszno jest i spać nie mogę, co godzinę się budziłam...

Nela 5/11/13
Stary 2013-06-22, 07:50   #3025
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam

Dzień dobry dziewczyny
Jaka teraz jest przyjemna temperatura, ale pewnie znowu będzie upał w dzień. My dzieś jedziemy na imieniny do mojej babci, ciekawe czy jakieś czereśnie już są
Stary 2013-06-22, 08:05   #3026
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Wiatm, witam!
ja dopiero wrocilam

Wrzucam fotki sukienki niestety nie widac najwazniejszego, ramiaczka, szerokiego zdobionego, tren jest podpiety, zupelnie inna calość, no ale..
lece cos zjeść i wracam nadrabiać, no moze jeszcze prysznic
pieeeeeknie bedziesz wygladac,skoro juz takie przymiarkowe zdjecia sa super

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ekhm.. czy wy też macie problem z pęcherzem? a raczej nie trzymaniem moczu i niewyczuwalne wpadki? Pierwszy raz mi sie zdarzyło i nie wiem co dalej, co robić, jestem w kompletnej czarnej du.pie. Wzięłam wkładki ale do innej torebki niz mam w pracy, wiec dzisiaj byłam bez i tu taka wpadka, że wstyd. A nic nie czułam, nic a nic.
ja jeszcze takiej wpadki tez nie mialam,ale bez wkladek to ja juz sie nie ruszam,zreszta od wielu wielu lat.jakos sie tak nauczylam po dawnych przejsciach z uplawami roznymi,dzien,noc...gener alnie mam non stop zalozona.teraz tez daje mi to jakies wieksze poczucie bezpieczenstwa

Cytat:
Rybko nasz stary tako jumper x też zielono-czarny

Ekhm ja noże 75 HH i zaczynam się wylewać z niego :P. Kupuje tylko Cleo Panache.

po waszych trudnosciach z doborem stanikow,a raczej z ich kupnem chyba spokornialam...ja marudzilam,ze mi z C do E juz sie powiekszyly i srednio mi z tym,ale nie oszukujmy sie,z obwodem 75-80 lapie sie jeszcze na te rynkowe,czasem cos w sieciowkach sie dorwie...wiec juz przestaje grymasic,ze mi cos nie gra

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
ogólnie zaczęło się od tego, że zostawił ogonki od truskawek w zlewie zamiast wyrzucić do kosza, wiem może głupi powód ale mnie trafiło no i się zaczęło, że on pracuje po to żebym ja mogła siedzieć w domu (tak, bo akurat siedzę tu z własnej woli) więc stwierdziłam, że jak znajdzie mi kogoś kto zatrudni kobietę w 5. miesiącu ciąży to ja bardzo chętnie pójdę
i napisałam, ze chciałabym żeby mi chociaż 2 razy w tygdniu pomógł cokolwiek zrobić w domu, bo ja sprzątam, piorę, gotuję, prasuję a On nic nie zrobi dopóki go nie poproszę i nie popowtarzam mu z 10 razy, więc stwierdzenie że mi się wydaje że JA bym chciała leżeć i pachnieć (wtf?!) a On by miał za mnie zachrzaniać w domu po 12 godzinach w pracy, ale ja tego nie wymagam wcale...
i na moje pytanie jak sobie wyobraża to jak przyjdzie dziecko, że będę się nim zajmowała 24 godziny na dobę + do tego jeszcze codzienne obowiązki w domu, to dostałam odpowiedź że będzie MUSIAŁ mi pomagać, bo ja już teraz NIE OGARNIAM DOMU, a co dopiero będzie jak będzie Nelka

TŻ przyjeżdża z pracy to ma ugotowany obiad, wyprane i wyprasowane koszule i garnitury do pracy na następny dzień, posprzątane i to mu jeszcze mało?!

Stawiam, ze będzie kolejny cichy wieczór, bo nie mam ochoty z nim rozmawiać dzisiaj, więc spróbuję iść spać zanim wróci i ziemniaki na kolację niech sam sobie ugotuje

przepraszam za taki długi i bezsensowny post
nie bezsensowny,nie pisz tak,czasem duzo daje take wygadanie sie,sama wiem ostatnio po sobie.moze to ten upal tez na tych naszych facetow tak do dupy dziala i im sie cos z glowami dzieje:/

dla mnie niesetety nie ma czegos takiego jak ciche dni,moze za niecierpliwa jestem,albo za nerwowa.....ale jak mam sie do lozka polozyc z mezem jak jestesmy pokloceni to az mnie skreca,zawsze musze wyjasnic,wyklocic wszystko...bo pozniej tylko w placz (mieczak jestem).
u nas naszczescie po poludniu jakos sie wyjasnilo.tez moze nie w 100% ale drazyc za duzo tech nie chce,faceci maja inna psychike.generalnie maz wrocil po pracy i odrazu do mnie podszedl,wtulil glowe i bez slowa przesiedzielismy tak z godz.czasu...potrzeba bylo chyba.poniej troche porozmawalismy,oboje sie poprzepraszalismy i jakos ruszylo do przodu...a w ramach pocieszenia poszlismy do kinana supermena nowego-szczerze,babom nie polecam.nic tylko wybuchy,strzelanki,podsko ki,rozwalanie budynkow-superman tez jakims wielkim ciachem nie byl wg.mnieale maz sie cieszyl,ja sie cieszylam samym wyjsciem,dzidzius tez chyba,bo fikolki byly przez chwile(to juz 2 jego film kinowy ),wiec generalnie sie wyluzowalismy troche i jest ok

Cytat:

no i pochwale sie moja kuleczka...no juz bardzie kula niz kuleczkabujnal przez ostatnie 2 tyg.naprawde widocznie

fot.21tc-wieczorkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (132,8 KB, 50 załadowań)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 08:52   #3027
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
nie bezsensowny,nie pisz tak,czasem duzo daje take wygadanie sie,sama wiem ostatnio po sobie.moze to ten upal tez na tych naszych facetow tak do dupy dziala i im sie cos z glowami dzieje:/

dla mnie niesetety nie ma czegos takiego jak ciche dni,moze za niecierpliwa jestem,albo za nerwowa.....ale jak mam sie do lozka polozyc z mezem jak jestesmy pokloceni to az mnie skreca,zawsze musze wyjasnic,wyklocic wszystko...bo pozniej tylko w placz (mieczak jestem).
u nas naszczescie po poludniu jakos sie wyjasnilo.tez moze nie w 100% ale drazyc za duzo tech nie chce,faceci maja inna psychike.generalnie maz wrocil po pracy i odrazu do mnie podszedl,wtulil glowe i bez slowa przesiedzielismy tak z godz.czasu...potrzeba bylo chyba.poniej troche porozmawalismy,oboje sie poprzepraszalismy i jakos ruszylo do przodu...a w ramach pocieszenia poszlismy do kinana supermena nowego-szczerze,babom nie polecam.nic tylko wybuchy,strzelanki,podsko ki,rozwalanie budynkow-superman tez jakims wielkim ciachem nie byl wg.mnieale maz sie cieszyl,ja sie cieszylam samym wyjsciem,dzidzius tez chyba,bo fikolki byly przez chwile(to juz 2 jego film kinowy ),wiec generalnie sie wyluzowalismy troche i jest ok
znaczy my generalnie też nie mamy cichych dni, tylko ostatnio jakoś nam się to zdarza, chyba ze 2 razy i to w czasie ciąży, czasem nie mam po prostu chęci z nim gadać, bo wiem że wkurzy mnie jeszcze bardziej ja się popłaczę, On będzie dopytywał dlaczego znowu płaczę, a ja jeszcze bardziej będę ryczeć i o...
my się nigdy nie kłóciliśmy, raz na ruski rok jakieś nieporozumienie a teraz? prawie codziennie

zapomniałam dopisać, że piękny brzuszek

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-06-22 o 08:53
Stary 2013-06-22, 08:54   #3028
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
no i pochwale sie moja kuleczka...no juz bardzie kula niz kuleczkabujnal przez ostatnie 2 tyg.naprawde widocznie

fot.21tc-wieczorkiem
super
Stary 2013-06-22, 09:08   #3029
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

fot.21tc-wieczorkiem
Śliczny !

Dziewczyny u mnie dziś w końcu chłodniej na szczęście, tylko coś wogóle słoneczka nie ma
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:26   #3030
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
jeszcze 1998 postów i nowy wątek

trzeba nad tytułem myśleć
a ja w tym zdąrzyłam napisac zaledwie 2 albo 3 posty
ale jestem na L4 od wczorja więc wracam
Cytat:
<3 <3 <3
cudności!
ja to nic nie kupie absolutnie wszystko mam, chyba że jakieś buciori materiałowa na pocieszenie kupie
Cytat:

po waszych trudnosciach z doborem stanikow,a raczej z ich kupnem chyba spokornialam...ja marudzilam,ze mi z C do E juz sie powiekszyly i srednio mi z tym,ale nie oszukujmy sie,z obwodem 75-80 lapie sie jeszcze na te rynkowe,czasem cos w sieciowkach sie dorwie...wiec juz przestaje grymasic,ze mi cos nie gra

fot.21tc-wieczorkiem
piękna kuleczka!

a staniki to masakra ja musz epójśc kupić ale jakoś nie mam mocy

Tak jak pisałam wczesniej od wczoraj mam L4, więc będe miała troszke więcej czasu remont dokańczamy powoli, więc wszystko jest na dobrej drodze żeby w końcu wrócić do domu i mieć święty spokój

W czwartek miałam wizyte, dzidzia jest boska, ale wstydliwa - zwinięta w kuleczke nic lekarz ne dojrzał więc nadal utrzymujemy że będzie dziewczynka (najprawdopodobniej Lenka) ale nie wykluczona ze coś się mocn podwinęło, tego nigdy nie wiadomo na 100% będziemy wiedzieć jak dzidzia wyskoczy z brzuszka

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2013-06-22 o 09:29
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości