|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rybko nogi do miski z zimna (lodowata) woda i kup sobie krem kojacy do stóp. A w nocy spij z nogami wyżej niz serce.
A na zgage kup sodę. Jest bezpieczna i megasluteczna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
jeszcze 1998 postów i nowy wątek
trzeba nad tytułem myśleć
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Trzeba powoli myśleć nad nową nazwą
![]() A właśnie zobaczyłam, że mamy lipiec-sierpień utworzyły nowy wątek po 8 dniach mają kobity tempo Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-21 o 21:13 |
|
|
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szkoda że się nie chciało pokazaćCytat:
|
|||
|
|
|
#3005 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytęCytat:
za wizytęCytat:
![]() A ja właśnie wróciłam z jeziorka.. pojechaliśmy sobie z Tż posiedzieć na kocyku bo już nie było takiego upału przy okazji zajadaliśmy się truskawkami
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#3006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Taszanta każda kobita przechodzi to inaczej. Zależy od biustu, czy karmi, jak długo itd.
Ja jak laktacja się ustabilizowała miałam większe niż przed ciąża, a po karmieniu dość podobne. Potem urosły razem z chorobą i wagą ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie :P chociaż ja jeszcze glukozy nie mam zaleconej
Cytat:
wiesz rozmawiałam z księgową to mogę pocwaniakować ![]() a jak jest z bezrobotną i dobrowolnymi składkami to powiem szczerze, że nie mam pojęcia miałam bardzo nie miłą wymianę zdań z TŻ przez smsy, bo jeszcze nie wrócił z pracy i dowiedziałam się bardzo nie miłych rzeczy i powiem Wam, że zrobiło mi się cholernie smutno
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajne popołudnie mieliście My jemy zawsze obiadokolacje po 7 ze względu na pracę - tak dla wytłumaczenia Lineczka
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-21 o 21:21 |
||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Lineczka ale że co? Że on wobec Ciebie niemiły
?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i się zaczęło, że on pracuje po to żebym ja mogła siedzieć w domu (tak, bo akurat siedzę tu z własnej woli) więc stwierdziłam, że jak znajdzie mi kogoś kto zatrudni kobietę w 5. miesiącu ciąży to ja bardzo chętnie pójdę![]() i napisałam, ze chciałabym żeby mi chociaż 2 razy w tygdniu pomógł cokolwiek zrobić w domu, bo ja sprzątam, piorę, gotuję, prasuję a On nic nie zrobi dopóki go nie poproszę i nie popowtarzam mu z 10 razy, więc stwierdzenie że mi się wydaje że JA bym chciała leżeć i pachnieć (wtf?!) a On by miał za mnie zachrzaniać w domu po 12 godzinach w pracy, ale ja tego nie wymagam wcale... i na moje pytanie jak sobie wyobraża to jak przyjdzie dziecko, że będę się nim zajmowała 24 godziny na dobę + do tego jeszcze codzienne obowiązki w domu, to dostałam odpowiedź że będzie MUSIAŁ mi pomagać, bo ja już teraz NIE OGARNIAM DOMU, a co dopiero będzie jak będzie Nelka TŻ przyjeżdża z pracy to ma ugotowany obiad, wyprane i wyprasowane koszule i garnitury do pracy na następny dzień, posprzątane i to mu jeszcze mało?! Stawiam, ze będzie kolejny cichy wieczór, bo nie mam ochoty z nim rozmawiać dzisiaj, więc spróbuję iść spać zanim wróci i ziemniaki na kolację niech sam sobie ugotuje przepraszam za taki długi i bezsensowny post
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem ledwo żywa, miałam zostać na noc u TŻta jednak zwątpiłam i wróciłam do domu, do własnego łóżka .A tak serio zmotywowałyście mnie do tego żeby się jutro wybrać po jakieś nowe staniki bo WYROSŁAM ![]() Przeglądnęłam dzisiaj kilka worów z ciuchami dla dzieci ale jakoś zwątpiłam i mi się odechciało szukać w najbliższym czasie, maleńkie ciuszki pomieszane są z dużo większymi .A miałam się Was pytać, jak szukam ciuszków to jakie rozmiary sobie wyciągać do wierzchu ? tak na początek. Bo rzucały mi się w oczy ciuszki o rozmiarze np 68, 74, 80 oraz większe i zgłupiałam Lineczka
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-21 o 21:46 |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jak bratowa od koleżanki wory z ciuszkami przywiozła to ja sobię posegregowałam w kartony np: 0-3 miesiące, 3-6 miesięcy, 6-9 itd, kocyki i pościele oddzielne, zabawki oddzielnie itd ![]() to było za czasów, kiedy wychodziłam z założenia że do dziecka jeszcze daleko a było to zimą chyba :P i teraz zniosę ze strychu te najmniejsze, kocyki, zabawki itd
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś w smyku i zakupiłam z mężem 2 pierwsze rzeczy dla naszego Żelka (naszego syna
) Dziewczynki chwalę się poniżej zakupami
|
|
|
|
#3017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
] więc dam :miam:
||
|
|
|
#3018 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
buty mam zwykle czolenka biale na obcasie gdzies 8,5- 9 cm n i platforma do 1 cm :0 bardzo wygodne, ale jak bedzie taki upał, to siee ugotuje... a jaka masz suknie?
|
|||
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lineczka jest emotka love - |
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie mówi
|
|
|
|
#3022 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Domi moja córka np rośnie bardzo wolno. Ma teraz 88cm a za chwilę będzie miała 3 latka. Ale myślę ze od 56 do 80 możesz zbierać.
Tyle że sugerowanie sie wyłącznie metkami jest bardzo mylne. Przyloz do siebie kilka body o "tym samym" rozmiarze. Zobaczysz ciekawostkę .Lineczka to chyba meski kryzys. Kobieta nie jest wyłącznie od zapierdzielania, nawet jeśli facet haruje jak dziki woł. Doopsko też masz mu podcierac? Jak będzie maluch, to jak raz w tygodniu obiad zobaczy to będzie się cieszył (na początku jest bardzo trudno się zorganizowac).i wtedy zrozumie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-X
ja wiem że jest, ale mi się nie pokazuje ![]() Cytat:
Wiesz, jeszcze żeby faktycznie w domu był jakiś syf, nie poprane itd to bym zrozumiała jakby tak powiedział, ale nie w momencie kiedy ma wszystko podstawione pod nos.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Hej, duszno jest i spać nie mogę, co godzinę się budziłam...
|
|
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mam
Dzień dobry dziewczyny
Jaka teraz jest przyjemna temperatura, ale pewnie znowu będzie upał w dzień. My dzieś jedziemy na imieniny do mojej babci, ciekawe czy jakieś czereśnie już są |
|
|
|
#3026 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla mnie niesetety nie ma czegos takiego jak ciche dni,moze za niecierpliwa jestem,albo za nerwowa.....ale jak mam sie do lozka polozyc z mezem jak jestesmy pokloceni to az mnie skreca,zawsze musze wyjasnic,wyklocic wszystko...bo pozniej tylko w placz (mieczak jestem). u nas naszczescie po poludniu jakos sie wyjasnilo.tez moze nie w 100% ale drazyc za duzo tech nie chce,faceci maja inna psychike.generalnie maz wrocil po pracy i odrazu do mnie podszedl,wtulil glowe i bez slowa przesiedzielismy tak z godz.czasu...potrzeba bylo chyba.poniej troche porozmawalismy,oboje sie poprzepraszalismy i jakos ruszylo do przodu...a w ramach pocieszenia poszlismy do kina na supermena nowego-szczerze,babom nie polecam.nic tylko wybuchy,strzelanki,podsko ki,rozwalanie budynkow-superman tez jakims wielkim ciachem nie byl wg.mnie ale maz sie cieszyl,ja sie cieszylam samym wyjsciem,dzidzius tez chyba,bo fikolki byly przez chwile(to juz 2 jego film kinowy ),wiec generalnie sie wyluzowalismy troche i jest okCytat:
no i pochwale sie moja kuleczka...no juz bardzie kula niz kuleczka bujnal przez ostatnie 2 tyg.naprawde widoczniefot.21tc-wieczorkiem |
|||||
|
|
|
#3027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my się nigdy nie kłóciliśmy, raz na ruski rok jakieś nieporozumienie a teraz? prawie codziennie zapomniałam dopisać, że piękny brzuszek
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-06-22 o 08:53 |
|
|
|
|
#3028 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3029 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3030 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja w tym zdąrzyłam napisac zaledwie 2 albo 3 posty
ale jestem na L4 od wczorja więc wracam Cytat:
cudności! ja to nic nie kupie ![]() Cytat:
a staniki to masakra ja musz epójśc kupić ale jakoś nie mam mocy ![]() Tak jak pisałam wczesniej od wczoraj mam L4, więc będe miała troszke więcej czasu remont dokańczamy powoli, więc wszystko jest na dobrej drodze żeby w końcu wrócić do domu i mieć święty spokój ![]() W czwartek miałam wizyte, dzidzia jest boska, ale wstydliwa - zwinięta w kuleczke nic lekarz ne dojrzał więc nadal utrzymujemy że będzie dziewczynka (najprawdopodobniej Lenka) ale nie wykluczona ze coś się mocn podwinęło, tego nigdy nie wiadomo na 100% będziemy wiedzieć jak dzidzia wyskoczy z brzuszka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-06-22 o 09:29 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.

mają kobity tempo 

szkoda że się nie chciało pokazać

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)