Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-21, 20:25   #4411
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Lady, biedny Pietraszko
Daria mi od wczoraj na dworze dostaje takiej histerii. Jestem pewna że to przez ten upał

Wisienko ciesz się z panieńskiego i zabaw się na całego! (o, zrymowało mi się )

Debrah,Nancy, nie zapomnijcie zrobić fotki na spotkaniu

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Mialam tygodniowy przymusowy odwyk od neta ale na szczescie awaria w koncu naprawiona i do was wracam.. a teraz biore sie za nadrabianie (przynajmniej sprobuje )

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-21 o 20:25
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:29   #4412
BlackSanctum
Zakorzenienie

Okej, przekonałyście mnie, zostaję! Tylko nie bierzcie moich słów zawsze w negatywny sposób.

Dziękuję za kciuki , egzamin zdany - nie napisałam wszystkiego, więc dostałam 3+, ale spoko. Z elektrotechniki taka ocena mi odpowiada.

Fewciu
kochana, myślę, że to dobry pomysł, by kupić Tulę. Może Blaneczce będzie trochę lżej wtedy, no i od razu też Tobie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-21 o 21:10
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:32   #4413
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Jutro jedziemy rano dl neurologa trzymajcie kciuki.
Spadam coś z Tż obejrzec i spac bo narmalnie juz drugi dzień wstaje o 4,30 niunius chce mnie wykończyc plus jeczydło przez upał to ponad moje siły

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Treselleo, ja może nie Nancy, ale miałam w ciąży Streptococcusa B właśnie - to jest ten silniejszy, groźniejszy paciorkowiec. Nie wiem, czy to jest groźne dla małej w tym momencie (bo dla noworodka jest), więc nie panikuj , ale to na pewno pacior.

Okej, przekonałyście mnie, zostaję! Tylko nie bierzcie moich słów zawsze w negatywny sposób.

Dziękuję za kciuki , egzamin zdany - nie napisałam wszystkiego, więc dostałam 3+, ale spoko. Z elektrotechniki taka ocena mi odpowiada.

Fewciu kochana, myślę, że to dobry pomysł, by kupić Tulę. Może Blaneczce będzie trochę lżej wtedy, no i od razu też Tobie.
Jak na elektrotechnike to bardzo dobrze ja nienawidziłam tego przedmoitu
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:32   #4414
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Gojka, ja bym brała pracę w zawodzie. O to w naszym zawodzie trudno, więc skoro się trafia, to nawet się nie zastanawiam

Fewciu, skoro malutka nie trzyma główki porządnie, to bierz z wkładką. Poza tym, czy Blanka waży 7kg? jeśli mniej to tak czy siak wkładka potrzebna.

Rany, idę spać. powiem wam, że usypianie dwójki w jednym pokoju jest wyzwaniem najpierw Dorka, potem mąz Agu usypiał.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:37   #4415
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny, 50 stron! Przeciez ja tego nigdy nie ogarne
W przerwie czytania napisze tylko, ze mnie wirus juz opuscil i na szczęśćie Zosie chyba ominie
Upaly daja nam sie we znaki, bo malutka zimnolubna.. dziś sie strasznie meczyla.. na szczescie burza schlodzila troche atmosfere
Nocki nadal mamy tragiczne.. i nie mam juz pomyslu, co zrohic, zeby bylo jak wczesniej..

Aska mialas pecha, nie traktuj sie jak zlej matki bo nia nie jestes, zlosliwosc rzeczy martwych i tyle najwazniejsze, ze malenstwu nic sie nie stalo, zadzialalas ekspresowo jak na wspaniala i kochajaca mame przystalo
Stary 2013-06-21, 20:40   #4416
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja jem własnie obiad, wczesniej jadłam burgera o 11
Kurde, ja mam schiza, ze lipnie sie odzywiam...
Ale widze, ze nie tylko u mnie takie dlugie przerwy sie czasem zdarzaja

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nomen, Nawijka: przesadzacie niesamowicie. Aż się skrępowana czuję - tyle tutaj dobrego na wątku słyszę, że nie wiem po prostu jak zareagować.
Zadna przesada!!
Zloty czlowiek z Ciebie
Oby sie spotkanie udalo! Bez fot sie nie obejdzie

szaja, a jak zwykle Agatke usypiacie?
Bajka czy po prostu lezycie z nia?

Dzieki za odpowiedzi dot.ubranek

Ktoras pytala o t-shirty?
My od kilku dni tez je ubieramy. Troszke denerwujace, ze sie ciagle podwijaja, ale chociaz dziecko ma przewiew.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:44   #4417
BlackSanctum
Zakorzenienie

Szaja - my też ubieramy ostatnio t-shirty małej. Jutro jedziemy na grilla (w godzinach popołudniowych, tak pewnie gdzieś o 17), to założę jej "maxi dress".

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 20:45   #4418
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Aska, majgad, wyobrazam sobie Twoja panike..... dobrze, ze Mala wyciagmeliscie !!!

Tesciowa chciala dobrze - zabrala pietraszka na spacer co bym pakowac mogla - po 35min telefon, jedyne co uslyszalam to "figurki"!!!!!! I wrzask Malego (((( wylecialam jak stalam i sprintem do parku (tam sa takie charakterystyczne biale, duze figurki) jejkus, jak on plakal przerazliwieeeee..... caly sztywny, on tak robi w najgorszej fazie histerii, raczki w bok az sie trzasl.... tylko wzielam ma rece byl spokoj.... masakrana lawce nakarmilam i pedem do domu, od razu do kapieli, znowu nakarmilam, ale byl tak rozstrojony, nie dalo sie go uspic, to do wozka, kolysanka, po 20min zasnal.... moja kruszyzna.....

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bidulek kochany
Cytat:
Lady: Biedny Maluch!

Ja nie znoszę patrzeć jak moja w histerię wpada, serce pęka.
ja też nie lubię
Cytat:
No to widzę podobnie - w upale nie chce się jeść, poza tym czasem się kurcze zapominam. Dziecko mnie przyzwyczaiło do jedzenia na szybko.

Nomen, Nawijka: przesadzacie niesamowicie. Aż się skrępowana czuję - tyle tutaj dobrego na wątku słyszę, że nie wiem po prostu jak zareagować.

Hmm jutro spotkanie z Nancy: mam nadzieję, że nie będzie akurat burzy..;] Zresztą mieszkam rzut beretem od parku - najwyżej się schronimy.
ja mam nadzieję, że dzisiaj wypada się za wszystkie czasy a jutro będzie piękna pogoda i pospacerujemy
ale się stresuję
Cytat:
Treselleo, ja może nie Nancy, ale miałam w ciąży Streptococcusa B właśnie - to jest ten silniejszy, groźniejszy paciorkowiec. Nie wiem, czy to jest groźne dla małej w tym momencie (bo dla noworodka jest), więc nie panikuj , ale to na pewno pacior.

Fewciu
kochana, myślę, że to dobry pomysł, by kupić Tulę. Może Blaneczce będzie trochę lżej wtedy, no i od razu też Tobie.
spokojnie, chodzi Ci o tego paciora co był robiony w ciąży? Tressello wyszedł Streptococcus beta hemolizujący to taka grupa tych bakterii a w ciąży robi się S. agalactiae i on jest niebezpieczny dla noworodka.
Super, że zostajesz
i za zdany egzamin, zdolna mamusia

po 2 h usypiania Kubuś wreszcie padł, za to nie płakał przy kąpieli
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 20:49   #4419
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny. Mialam tygodniowy przymusowy odwyk od neta ale na szczescie awaria w koncu naprawiona i do was wracam.. a teraz biore sie za nadrabianie (przynajmniej sprobuje )
miałam pytać o Cie

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Szaja - my też ubieramy ostatnio t-shirty małej. Jutro jedziemy na grilla (w godzinach popołudniowych, tak pewnie gdzieś o 17), to założę jej "maxi dress".
ale co, w sensie długą sponice/sukienke??
Stary 2013-06-21, 20:49   #4420
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Prosimy o zdjecia ze spotkania
Powiedz mi kochana jak mieszkasz w Borku to pewnie znasz skep eko w solvayu kupie tak kaszki holle??

Mieszkam bardzo blisko Solvayu - ostatnio w sobotę jak mi Mała jeść nie chciała to wyszperałam informację na necie, że niby w tych delikatesach eco w solvayu są Holle - pognałam czym prędzej - ale kaszek niet - nie ma ich tam niestety

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Zadna przesada!!
Zloty czlowiek z Ciebie
Oby sie spotkanie udalo! Bez fot sie nie obejdzie

szaja, a jak zwykle Agatke usypiacie?
Bajka czy po prostu lezycie z nia?

Dzieki za odpowiedzi dot.ubranek

Ktoras pytala o t-shirty?
My od kilku dni tez je ubieramy. Troszke denerwujace, ze sie ciagle podwijaja, ale chociaz dziecko ma przewiew.
Jaaa nie lubięęę fot ale na jakąś jedną może się poświęcimy )

Co do t-shirtów: też tak robimy - ale okropnie mnie wkurza że się rolują.

Aktualnie młoda śpi w rozpiętym bodziaku bo w trakcie ubierania okazało się, że jest za mały... a biedna nie miała już humoru to nie chciałam dręczyć.

Kąpać dziś nie miałam jak bo Tż nie ma i sama cały dzień siedzę - to sobie przyniosłam miskę z wodą, wzięłam tetrówkę, dziecko na przewijak i tak pieluchą mokrą ją poprzecierałam, z płynem dzieciowym. Chyba to było przyjemne dla niej, a chociaż taka pseudo kąpiel. Sama bym nie zaniosła wanienki.

Która lubi koktajl truskawkowy? od kilku dni mam total fazę i blenduję codziennie..właśnie zrobiłam litrowy dzbanek popijam w szklance , a reszta się chłodzi na później.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:00   #4421
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Aktualnie młoda śpi w rozpiętym bodziaku bo w trakcie ubierania okazało się, że jest za mały... a biedna nie miała już humoru to nie chciałam dręczyć.

Kąpać dziś nie miałam jak bo Tż nie ma i sama cały dzień siedzę - to sobie przyniosłam miskę z wodą, wzięłam tetrówkę, dziecko na przewijak i tak pieluchą mokrą ją poprzecierałam, z płynem dzieciowym. Chyba to było przyjemne dla niej, a chociaż taka pseudo kąpiel. Sama bym nie zaniosła wanienki.

Która lubi koktajl truskawkowy? od kilku dni mam total fazę i blenduję codziennie..właśnie zrobiłam litrowy dzbanek popijam w szklance , a reszta się chłodzi na później.
Ojj tam, ojj tam, jedna fote dla potomnosci mozna zrobic

Ja poczatkowo nie kapalam codziennie, co drugi dzien przecieralam wlasnie na przewijaku.
Ale jak upaly sa to kapiel jest obowiazkowa.

Spodobalo nam sie wiaderko
Super sprawa, malo szykowania, kapiel szybko trwa (jak np zasiedzimy sie na dworze).

Ja tez codziennie sie koktajluje

Stary 2013-06-21, 21:03   #4422
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkam bardzo blisko Solvayu - ostatnio w sobotę jak mi Mała jeść nie chciała to wyszperałam informację na necie, że niby w tych delikatesach eco w solvayu są Holle - pognałam czym prędzej - ale kaszek niet - nie ma ich tam niestety

ja też nie lubię ale może jedną cykniemy tak jak mówisz "poświęcimy się"
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:04   #4423
Debrah
Zakorzenienie

Ja swego czasu chciałam wiaderko, ale odpuściłam bo dostałam wanienke a wiaderko trochę kosztuje. Ale bardzo popieram pomysł, wydaje się super!

Ja też nie kąpałam codziennie, ale odkąd są upały nie wyobrażam sobie inaczej.
Ale dziś - siła wyższa.
Stary 2013-06-21, 21:06   #4424
nafiyqa
Zakorzenienie

sarah, sliczne te Twoje dziewuchy (foto na fb)

Stary 2013-06-21, 21:09   #4425
BlackSanctum
Zakorzenienie

Bokeh - niezupełnie. Mam dla niej taką sukieneczkę za kolanko z cieniutkiego materiału, bardzo przewiewną, na ramionka.

Nancy, o widzisz, to ja się nie odzywam...

Ps. Czy tylko mojemu dziecku nie przeszkadza ten upał? Śpi normalnie, dziś zasnęła nieco po 19...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-21 o 21:10
Stary 2013-06-21, 21:09   #4426
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Black za egzamin i że zostajesz

Dziewczyny pojechaliśmy z Małą na działke o 18, ona cała spocona, włosy mokre , kurde na balkon jak wyszliśmy to była już fajna temp., a jak zeszliśmy na dół to ukrop niesamowity. Więc na działce byliśmy może z 10 minut bo tak komary gryzły że masakra....
Truskawek nie ma, może dlatego, że krzewy w tm roku sadzone
Zerwałam zieloną sałatę i koper (nawet go nie sialiśmy, sam się wysiał pewnie), już go zamroziłam.

Mąż poszedł na piwo , a ja znowu sama wczoraj prawie cały dzien sama i dziś też........mam doła i już , jeszcze ten upał........ nie da się wyjść z Zuzą.......ehh no dobra pomarudziłam trochę sobie.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:14   #4427
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja swego czasu chciałam wiaderko, ale odpuściłam bo dostałam wanienke a wiaderko trochę kosztuje. Ale bardzo popieram pomysł, wydaje się super!

Ale dziś - siła wyższa.
Ja gdybym go nie dostala to z pewnoscia bym go sama nie kupila.
A tak - korzystam

Wiadomo, bez TZ trudno, ale na pewno lepiej przemyc tetrowka niz wcale

Stary 2013-06-21, 21:15   #4428
Debrah
Zakorzenienie

Aga: to kurdę mógł zostać z Tobą...;/

Ale ja się nie wymądrzam, mój Tż też jeszcze nie wrócił ( jest u rodziców i brata, coś tam z bratem wyczyniają)
Stary 2013-06-21, 21:17   #4429
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Aga: to kurdę mógł zostać z Tobą...;/

Ale ja się nie wymądrzam, mój Tż też jeszcze nie wrócił ( jest u rodziców i brata, coś tam z bratem wyczyniają)
Niby mógł, ale sama kazałam mu iść. Też cały tydzień pracuje coś mu się należy, co nie zmienia faktu że mi smutno.

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-21, 21:19   #4430
nafiyqa
Zakorzenienie

Black, gratuluje egzaminu!

Powiedz mi - co myslisz o kosmetykach Bell?
Sa teraz w Biedrze: http://www.okazjum.pl/biedronka/gaze...013,16376.html (i nastepne strony)

Stary 2013-06-21, 21:27   #4431
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wisienka_0809 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mnie nie będzie na pewno cały weekend, a i w tygodniu nie wiem, czy się odezwę. Ale na pewno po "wszystkim" się tu pojawię.
A tż wraca dzisiaj, i to wcześniej niż zwykle, pewnie za jakąś godzinkę będzie, jutro pierwsza od dawna sobota, którą spędzimy w domu, i będzie na pewno tydzień, a może po weselu też jeszcze jeden zostanie.

I jutro jeszcze mój panieński... Wiecie, nie chce mi się. Wolałabym sobie posiedzieć z Polą i normalnie pospać w nocy...

A we wtorek szczepienie.

Może znajdę chociaż jeden dzień w tyg., żeby się odezwać.

Buziaki kochane.
3m się

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi bo jestem "Nowa" w karmieniu mm.
Ewa jest w tej chwili karmiona mieszanie i nie nie wiem czy je odpowiednie ilości :/
dziś jadła tak:
2,00 - KP
6,00 - KP
8,00 - MM 150ml
10,00 - MM 120 ml
12,30 - Kp
14,00 - deserek ( 2/3 słoiczka)
15,30 - KP
18 - MM 150 ml
i teraz do 2 bedzie pewnie spała.
nie za dużo?
a między 8 a 10 nie da się dłuższej przerwy? tyle mi się w oczy rzuciło..
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41433087]No myśmy wczoraj miały największy upał, dlatego też na zamku Czocha młoda została położona w niszy marmurowej na przewijaku i rozebrana a najlepsze - pytam obsługi gdzie mogę przewinąć (jeszcze tej niszy - a ona z taką półeczką do siedzenia była - nie widziałam), a babka w panice mnie do jakiegoś zaplecza restauracyjnego wprowadziła - po czym... wchodzę do łazienki, a tam przewijak lałam, że pracownicy nie znają własnego miejsca pracy.

Miałam dla Agu duuużo, lubiłam bardzo, część mi została, część wyrzucona -ale normalne, po długim użytkowaniu się porozciągały przy szyi. Ale słowo honoru, miały prawo, bo Agatka np. jak wskoczyła w rozmiar 6-9mcy to chodziła z pół roku w tym. I teraz Dorotce też jakieś dokupię z długim, bo z krótkim mam sporo.

Czy wasze dzieci chodzą też tylko w t-shirtach? Dorka teraz tak, przegrzałaby się w body.

Fewciu, strasznie mocno Was tulę obie

a jak tam recepta na pepti, bez problemu?

dokładnie, ale tylko tych bawełnianych całkiem nie polecam - masakrycznie przy szyi się rozciągnęły, przy Agatce miałam. Ale dostałam kiedyś taki lekko elastyczny, przewiewny jednakże, a nie rozciągnął się, super.

ja do roku bez poduszki

Najpierw idę do SH, dopiero gdy nie mogę kupić potrzebnej rzeczy, to nowe. No i buty, bielizna - obowiązkowo nowe.

Asiu, no tak się zdarza czasem, trudno. Myśmy teraz zapakowali osobno zapasowe klucze, i nosimy przy sobie.

Pewnie za późno, ale trzymam

Nie wiem, o co cho, ale zostań [/QUOTE]

na polu t-shirt w domu pampers

Cytat:

Ale dziś - siła wyższa.
Zawsze codziennie kąpiemy, Młody uwielbia i wie że po kąpieli papu i spanko. A co do wiaderka to mój tato chciał nam kupić ale n apoczątku przekonana nie byłam - mama anatomiczną wanienkę kupiłą i jest super

Dobranoc

(błyska się )

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:27   #4432
elllmi
Zakorzenienie

hej
Filip za długo dzisiaj spał i mi spaliło nogi masakra jak piecze chciałam się przed weselem trochę podwędzić, to mam za swoje;

Cytat:
A co do puzzli to ja tez mam, 56szt byl jeden taki wlasnie duzy zestaw z pokrowcem od a do z i od 0 do 9 dla mnie sa genialne Maly uwielbia szkrobac a kota obgryzla polowe dzyndzelkow wiec wszyscy zadowoleni ide spac poki Maly spi cud dzisiaj sie nie obudzil jeszcze hehe buzka
ja mam takie same i ma duuuuże pole do zabawy, a i tak wpełza na panele zawsze i też skrobie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
bo widzisz tak jest u Was cały czas. U nas zawsze wieczorem jest mąż i zajmuje się Blanka i to on ją usypia. A teraz nie ma Go od poniedziałku i jest problem Dzieci są mądre
no to rzeczywiście, jak ją zawsze usypia i nagle zniknie, to się jej nie dziwię

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
Wiecie ile miałam stopni w sypilani? 37!!! czy ktos mnie tutaj pobil? :brzyda l:
no depczę Ci po piętach - u mnie 30

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Aha, i dzis moj Kubus konczy 6 miesiecy!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41424155]
Debrah, jak wam w tuli? My na zmianę - tula i nati (wreszcie ), Agatka tez w tuli lubi poniżej:

http://img607.imageshack.us/img607/772/1p0z.jpg[/QUOTE]

jaki wielkooki kapturek

Cytat:
Dziołszki: czy któraś na doświadczenie z Bodziakami F&F? Jak z jakością?
ja ogólnie z wszystkich ciuszków F&F jestem zadowolona

Cytat:
Dziewczyny nie życzę nikomu tego co przeżywam przez ten tydzień z Blanką. Jak tylko nie spi to ciągle płacze! Nie potrafię Jej uspokoić Tak ściska rączki jak do modlitwy i wspina się na nóżkach. I tak bardzo płacze.. Nie życzę nikomu!!
biedactwa

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Ja nie polecam bodziakow ze Smyka ( firma Coolclub), strasznie sie porozciagaly w praniu, dalam bodajze 50 zl za 5 albo 7 pak.
tak samo miałam, tyle, że ja dostałam te body i beznadziejne; pod szyją tak rozciągnięte, że już drugi raz ich nie ubrałam, bo młody miał dekolt do pasa i rękawki też się strasznie naciągnęły

Cytat:
Jakie jajca!
W poniedziałek kupiliśmy dla Poli kieckę na wesele, rozmiar 74, żeby akurat miała też na nast. wesele w sierpniu. I wiecie co? Musieliśmy wymienić na 80!
o mamuniu, co ona tak rośnie Filip mi się jeszcze w niektórych 68 topi i głównie 62 nosimy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:33   #4433
Debrah
Zakorzenienie

tż wrócił.
idę coś czytnę na uczelnię bo niedługo zaacznie się armagedon.. a potem spać.
komary mnie gryzą!
Stary 2013-06-21, 21:37   #4434
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Black, gratelejszyn egzamu

Zalyczylam od meza desperadosa po czym zazarlam pizza o mamuniu, zyc nie umierac!!!

Cos jeszcze chcialam i zapomnialam.

Trzymajcie kciuki za jutro, o 9 startujemy z przeprowadzka

Aaaaa, Szajus, moj maz to jest bezbledny, ja nie moge z niego, pokazuje mu wasze zdjecie - Twoje z Agu na plecach - a on "rany, ale juz duza ta dziewczynka, niby mlodsza od Pietraszka ale duzo wieksza!!!" i on mial doktorat robic? Czasem watpie w jego mozliwosci....:P

Dobranoc Lejdis, idziemy sie pakowac dalej

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:40   #4435
mala_19kw
Zakorzenienie

Nie chce mi się do tego wracać ale dla tych które nie wiedzą o co ten cały dym to już mówię- tż wkurzył mnie bo wrócił z pracy i jakoś podczas rozmowy wyszło że przez przypadek wyrzuciłam jego serek który kupił wczoraj (był nowy nie otwarty ale wzięłam automatycznie dla psów bo ostatnio mi płakał że mu nie smakuje). A to był nowy a nie ten poprzedni ale skąd mogłam wiedzieć że to jest już nowy? I moja mama jak zobaczyła że cały schowała do swojej lodówki więc ocalał jak się okazało ale powiedział kilka słów za dużo. Stwierdził że poczułam dobrobyt i w dupie mi się poprzewracało skoro wyrzucam dobre jedzenie (serio nie przyglądałam się temu bo myślałam że to ta stara paczka na którą narzekał więc pomyślałam że po co ma leżeć niech psy zjedzą). I wszystko byłoby ok ale skoro mówię mu że automatycznie to zrobiłam i że w życiu dobrego bym nie wyrzuciła a ten dalej swoje że on kupuje ja wyrzucam no to sorry ale nie mamy o czym dyskutować. Bo nie zrobiłam tego specjalnie. Już rozumiecie? Wtedy pisałam w nerwach i pewnie dlatego nie zrozumiale.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:41   #4436
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
to nie jest duża ilość bakterii ale bardzo możliwe jest zanieczyszczenie próbki np bakteriami ze skóry gdzie streprokoki często bytują
ufff, no to chociaż tyle dobrze, bo wujek google mnie przeraził
Cytat:
Co do nosidła - tam nogi są bardzo szeroko na prawdę - i nie ma ryzyka, że się źle dziecko ułoży. Żeby w ogóle dziecko zapiąć trzeba je ułożyć mega na żabkę właśnie. Tzn mówię o Tuli.

Ja mam nawet zawsze problem z zakładaniem, jeśli robię to sama - tzn ten pierwszy moment - bo trzeba dziecko jedną ręką przytrzymać i ono musi mieć nogi na żabkę i wtedy zakładamy nosidło na ramiona.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Co do Tuli jeszcze: zakup online daje możliwość zwrotu do 10 dni - a więc przetestujecie ostrożnie - można oddać.
Z tego co wiem - z powodzeniem można Tulę sprzedać za minimum połowę ceny - to bardzo "pożądane" nosidła.
A propo nosideł Ja się przymierzałam do zakupu, ale jak się wczytałam w forum chusty to wyszło, że dziewczyny tam odradzają nosidła do momentu aż dziecko samo nie usiądzie, więc trochę zaczęłam się wahać. Na dodatek moja to Kruszyna (5kg) a np. Tula pisze, że od 7
Dziewczyny Tulowe macie wkładkę dla noworodka? Są tu jeszcze jakieś kruszyny noszone w nosidłach? , bo ja jak Fewcia jak kupię to raczej na pewno tą wkładkę będę potrzebowała.

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja sie nie znam, ale nie denerwuj się na zapas
Rola matki jest wyczerpująca, co chwilę jest jakiś powód do zmartwienia

Cytat:
Czy tylko ja nie kupuje nowych ubranek?

Kuba ma kilka nowych (od mojej mamy z Niemiec przede wszystkim i od tesciowej), ale ja nic mu nowego jeszcze nie kupilam.
Szkoda mi kasy (taaaa, a na Tule za pol tysiaka nie szkoda? ), skoro wiem, ze za miesiac, dwa wyrosnie z nich...
A w lumpie mam bodziaki po ok 2zł z sztuke, jak nowe wygladaja...
Ja w ogóle sama jeszcze nie kupiłam Dostaliśmy masę od różnych gości, jeszcze większą od teściowej no i teraz co chwilę ktoś coś nam daje, że nie mam po co sama kupować

Cytat:
Ja to teraz jestem wiecznie głodna i co chwilę muszę coś przegryzać, gorzej jak w ciąży
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
spokojnie, chodzi Ci o tego paciora co był robiony w ciąży? Tressello wyszedł Streptococcus beta hemolizujący to taka grupa tych bakterii a w ciąży robi się S. agalactiae i on jest niebezpieczny dla noworodka.
czyli to coś innego i nie ma co panikować?

Cytat:
Nancy, o widzisz, to ja się nie odzywam...
ale dziękuję za próbę pomocy
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:50   #4437
meduzza
Zadomowienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Mąż poszedł na piwo , a ja znowu sama wczoraj prawie cały dzien sama i dziś też........mam doła i już , jeszcze ten upał........ nie da się wyjść z Zuzą.......ehh no dobra pomarudziłam trochę sobie.
Ehhh u mnie wczoraj tak było

Black no to elegancko, kolejny egzamin za Tobą Ja też mam dużo sukieneczek ale jakoś niepraktyczne mi się wydają. Może jutro jej ubiorę i porobie jakieś fotki na spacerze
Debrah-ale bym wypiła takiego koktajla, podziel się, dużo masz

Tak mnie ta CZIKA osłabiła i ćwiczenia z Mel B, że wypiłam redsa ananas coś tam i banię mam

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Ahhh Black i mam ten sam problem co Ty. Julianie się odwidziało jedzenie warzyw łyżeczką. Zaciska tę paszczę i koniec Nie chciałam jej tak wcześnie owoców dawać ale muszę spróbować czy to o smak chodzi czy o co.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 21:57   #4438
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Zamknela mi sie Blanka w samochodzie z kluczykami w srodku
o cholera, współczuję nerwów; an szczęście wszystko dobrze się skończyło

Cytat:
a chcecie wiedzieć jaki prezent wymyśliłam? I tak Wam powiem Zamówiłam karykaturę ich obojga. Super wyszła
moja koleżanka robiła karykatury jako podziękowanie dla rodziców i też świetnie wyszło i na zaproszeniach ślubnych mieli swoje karykatury

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Tak mi zszargał nerwy że może się bujać szpadel zardzewiały
wiem, że Ci nie do smiechu, ale padłam

Cytat:
Dziewczyny, mnie nie będzie na pewno cały weekend, a i w tygodniu nie wiem, czy się odezwę. Ale na pewno po "wszystkim" się tu pojawię.
udanego panieńskiego

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jutro jedziemy rano dl neurologa trzymajcie kciuki.

Cytat:
od poniedziałku codziennie robię trzeba coś robić z truskawkami, które zbieramy, trochę pomroziłam dla Fifka, a reszta na bieżąco

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Truskawek nie ma, może dlatego, że krzewy w tm roku sadzone
dlatego w przyszłym roku będą

Cytat:
Aaaaa, Szajus, moj maz to jest bezbledny, ja nie moge z niego, pokazuje mu wasze zdjecie - Twoje z Agu na plecach - a on "rany, ale juz duza ta dziewczynka, niby mlodsza od Pietraszka ale duzo wieksza!!!" i on mial doktorat robic? Czasem watpie w jego mozliwosci....:P

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-21, 22:02   #4439
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko - generalnie różnie, bo podkłady, pudry, cienie i korektory mają słabe, natomiast mają super lakiery, świetne tinty, przyzwoite róże, całkiem okej eyelinery i błyszczyki. To tak w skrócie.

Z tej gazetki to mi się bardzo podoba depilator i chyba go kupię... Znacie może?
Stary 2013-06-21, 22:18   #4440
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Black, gratelejszyn egzamu

Zalyczylam od meza desperadosa po czym zazarlam pizza o mamuniu, zyc nie umierac!!!

Cos jeszcze chcialam i zapomnialam.

Trzymajcie kciuki za jutro, o 9 startujemy z przeprowadzka

Dobranoc Lejdis, idziemy sie pakowac dalej

Hahahahaha pozdrow go no nie moge

Black, masz puder z amilie no nie? Jak sie sprawuje, mialam kiedys z edm i bylam zadowolona ale jestem otwarta na nowosci

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości