|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
chyba musisz zacząć więcej odpoczywać, a Ty jeszcze pracujesz.. |
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
[QUOTE=d0tkaaa;41436524]Przyszlam sie przywitac w 38tyg...!kiedy to zlec/QUOTE]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I dzisiaj w nocy wstawałam tylko raz do toalety |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj były, błyskało sie strasznie i grzmiało, a ja na łóżku z zasłoniętymi roletami
a dziś nawet przyjemnie, wieje wiaterek i da się wytrzymać, choć nie wiem jak jest na słońcu
|
|
|
|
#365 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja to lubie takie imprezy bo zazwyczaj dobre żarcie jest kurde kiedy ja cole piłam chyba ostatni raz przed szpitalem czyli w 25 tc......w ogóle mnie nie ciągnie....Może się jeszcze wypogodzi |
||
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
czytam i nadrabiam ale nie mam weny...
Margoś jestes naszym królikiem doswiadczalnym i od Ciebie wszystkie bedziemy brac przykład. Upieklam 3 blaszki ciasta na jutro, mam nadzieje ze coś z tego zjem zanim trafie na porodówke |
|
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
dzien dobry
![]() informuje, ze skrupulatnie nadrobilam zaleglosci ![]() Margos, opis porodu baardzo pozytywny, oby wszystkie takie byly. u nas dzisiaj nawet chlodniej, nie ma takiego ukropu. wczoraj bylismy na nocy kupaly i bylo magicznie, niesamowity widok tysiecy lampionow. na dzis planow zero ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#368 |
|
Zadomowienie
|
Co nadrobiłam z poprzedniego wątku
![]() Neni1984 – na ostatnim usg gin długo próbował poznać płeć ale jak stwierdził maluch nie chce nam się chyba ujawnic, po jakimś czasie powiedział ze mu „ chyba mignęlo” ze to dziewczynka , ale ręki sobie uciać nie da myślałam ze na wczorajszej wizycie będę miałą usg to mnie troche upewni ,ale usg będzie dopiero na następnej wizycie, ciekawe czy wtedy się dowiem czy dalej nie ![]() Marionette18, madi82 , fiazo, kallisto89– Dziękuje za kciuki, na wizycie wszystko ok. wiec przydały się cynamon_owa – oj wstydliwie wstydliwe , tylko się zastanawialiśmy z Totem po kim ![]() magolina – na początku lipca napisze do nich w sprawie tego łóżeczka i mam nadzieje ze jednak coś da się wykombinowac z tym motywem ![]() madi82 – widzieliśmy w hurtowni artykułów dziecięcych łóżeczko bardzo podobne i nam od razu się spodobało tyle ze w tej hurtowni kosztowało ponad 400 zł , a na all 300 wiec jest różnica Oliath – marzę o takim błyskawicznym porodzie ![]() Agrafka86 – nadal nie wiemy ale ja nastawiam się na dziewczynke , koniec kropka ![]() Teso- spóźnione najlepsze życzenia ![]() Przyznaje się bez bicia ze nie nadrobiłam wszystkich stron ale Cholerka no nie da się! Z wczorajszej wizyty u gina i położnej : ciaża rozwija się prawidłowo, dzidzia ułożona jak trzeba wiec o ile nic się nie zmieni (nie ma prawa!) czeka mnie poród sn. Położna badała tętno maluszka i słyszeliśmy serduszko )Kolejna wizyta u gina 9 lipca i będzie usg |
|
|
|
#369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam kijowy humor wszystko mnie wkurza wlacznie z tymi upałami!!!!!!!!!
Zjem sniadanie i pojde sie wykompac skocze do ch do orange(innego niz ostatnio) moze oni beda umieli wlaczyc ten pakiet netu eh pewnie mam zablokowana transmisje danych- a niech mi ktoś tam powie ze nie umie tego zrobic czy coś to normalnie zatłuke
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
hej
Witamy się z Tomusiem po pierwszej od wielu nocy całkowicie PRZESPANEJ Wiatrak w sypialni zdziałał cuda i już nie musiałam się męczyć i co najlepsze nie obudziłam się cała zlana potem ![]() Margosia- fajny opis porodu.. ale z tymi porządkami w szpitalnej łazience to już grubo przesadziłaś Malinka- trzymam kciuki zeby się Wam udało z malutką złapać rytm karmienia i żeby było coraz łatwiej! ![]() Fiazo- dziękuję za statystyki Kathe- śniło mi się, że dzisiaj urodziłaś
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje wizyty i dobrych wiadomosci- ale radosć po wizycie co?? ![]() mama mnei straszy ze faktycznie do jutra urodze, bo ma plamy na buzi ?? a ja nic nie widze ... |
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia jak obczaisz ktore wkladki laktacyjne daja rade to pisz koniecznie
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Margoś- Dziękuję za opis porodu. Czuję się dzięki niemu jakaś uspokojona psychicznie.
|
|
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzw. przebarwienia?? |
||
|
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
dobra,powiem Wam.. wczoraj cały dzien cmił mnie brzuch jak na okres.. wieczorem zaczeły sie skurcze ale takie luzne nie jakos strasznie regularne nawet nie mierzylam czasu zastanawialam sie czy to to czy nie to,brzuch twardy plecy bolą,uczucie całkiem jak na @ chwile potrzymało.. za moment puszczało.. oczywiscie miedzy czasie tz mnie wkurzył bo prosilam go zeby nie pił u kolegów a on przyszedł i mowi ze wypił 4 piwa wiec jak coś to chyba sama bym sobie na porodowke pojechala no ale coz...jakos kolo 00 godziny zaczeło sie... skurcze co chwile ( niewiem bo wsumie nie liczylam ale max co 15 minut ) przychodziły i odchodziły.. no i tak do 3 w nocy miedzy czasie jeden byl taki mocny ze myslalam ze sie przekrece.. i oczywiscie po kazdym skurczu musialam isc sikac tak mi sie chciało.. o 4 usnelam.. obudzilam sie kolo 7 i stwardniał moze z 3 razy ale nic mi nie jest.. wody nie odeszły,czop tez nie i sobie siedze i sie wkurzam bo myslalam ze to juz! a to jeszcze nie.. chociaz moze sie coś ruszy dzis lub jutro...
![]() i poł nocy myslenice w głowie czy to juz czas jechac czy nie.. Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-06-22 o 10:47 |
|
|
|
#377 |
|
Zadomowienie
|
iwona335 – oj tak , do tego usłyszeć ze wszystko w porządku i bicie serduszka maleństwa…bezcenne
ona8686 , surka d0tkaaa – to chyba wszystko jest na jak najlepszej drodze do porodu 3mam kciuki żeby coś się ruszyło, by chyba już byś chciała Margosia- fajny ten Twój opis, zamawiam taki poród !ide troszke posprzątać , ale będę tu zaglądać co by mnie znów jakiś poród nie ominął
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak przepowiednia mojego gin sie sprawdzi ze do 10 dni urodze to chyba mu dam łapówke albo coś mu kupie czy coś lol. (czas mam do poniedziałku.. :P) |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro nauczylam sie juz wstawiac zdjecia to jedziemy dalej
![]() Moje paznokcie, wiem, że nie sa idealne. Sama sobie nie robiłam już może z rok, w ciazy tylko na jeden kolor, a w ubieglym roku od wisony do konca lata bylam krolikiem doswiadczalnym u kolezanki. Robila mi zelowe, zeby sie podszkolic Jednak skoro juz je zrobilam, to wrzucamA no i zdjecie brzuszka, a własciwie brzuchola wieeelkiego. P.S> doschną dobrze paznokcie to biore się za fryzurę Jakos trzeba wygladac jak czlowiek na tym slubie, szczegolnie ze tz w garniturze to ja jak kopciuch przy nim z tym bebechem.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-22 o 10:58 |
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widocznie coś sie szykuje |
|
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie zlapalam nerwa na TZ i mu chyba do doopy na kope. Prosze zeby dopompowal basen dzieciom i wlal wody, bo musialam spuscic wode, ale nie .... bo on cos tam robi.
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wybaczam mu wsumie bo tez haruje i od czasu do czasu wyjdzie tylko do kolegow- jakby co to zaplacił by za taxi lol. no to moze co sie wykluje.. |
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
żeby to chociaz pepuszek był, hehe, moge odbierac radio zet
tż mówi, że on z bliska wyglada jak nosek jakiegos zwiarzatka dotka juz je pilowalam i potem wlasnie tak sie przyjrzalam, że tez jeszcze trzeba, ale juz polozylam warstwe i przyznam szczerze ze mi sie nie chcialo. To tylko takie zeby jakies wrazenie bylo, ze cos na tych paznokciach jest. Aż balam sie wstawiac, bo np. elaine to w ogole robi piekne, wiec moje to takie lopaty. No ale tak jak pisalam zeby jako takie wrazenie bylo na tym slubie, a i tak nikt mi foto dloni nie bedzie robil, to panstwo mlodzi obraczki zakladaja (na szczescie). Ale i tak jakos sie ciesze i kobieco bardziej sie czuje z tymi paznokciami, bo ostatnio nic nie malowałam. Wyschły, wiec czas na fryz tez wstawie fote jak zrobie.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-22 o 11:13 |
|
|
|
#385 | |||
|
Wtajemniczenie
|
w łazience mam całkiem chłodno a umyłam tylko kibelek porządnie i padam
musze odpocząć przed wanną, prysznicem i umywalką. Będę tak sprzatać na raty![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby się rozkręciło
|
|||
|
|
|
#386 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i lepiej uprzedź Tz-a żeby się ogarnął i od dzisiaj do porodu nie ma picia.. ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
surka: woow tylko raz? to nieźle
)dotkaa: ladnie Cie już przepowiadacze męcza dobrze dobrze![]() kiss: brawa za wizytę lachryma: brawo za nadrobienie nie jest to proste![]() magolina: no jakos mało jedzenia było - z takich bezmięsnych to jedynie pomidora polanego śmietanką zjadłam.. sałatka grecka nie wyglądala zachęcająco, ziemniaki z grilla mniam.. a pstrąg z grilla strasznie słaby, więc nawet całego nie zjadłam. Poza tym nie znalazłam niczego bez mięcha....na colę miałam ostatnio właśnie ochotę, tzn na pepsi (bo ja z tej strony mocy:P). Sporo fanty też było i sobie z Envl skojarzyłam ))
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj go poniosło wsumie ale tak to tak jak wyzej pisalam nie piję wiec o to sie nie musze martwić
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
Dotka- to teraz Ciebie będziemy dopingować
Idzia- fajne i brzuszek i paznokcie
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-06-22 o 11:28 |
|
|
|
#390 |
|
Zakorzenienie
|
idzia: bardzo ładny brzuszek
)wczoraj zauważyłam, że wreszcie mam w miarę normalny pępek - a nie głęboką studnię
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

A no i fotelik
opiłam się colą (i tak zresztą od kilku dni:P)
chyba ostatni raz przed szpitalem czyli w 25 tc......w ogóle mnie nie ciągnie....

12.06.2010
dobrze dobrze