Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 09:49   #4381
Aswertyna
Rozeznanie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XVI

Hej kolejny upalny dzien przed nami dobrze moze nogi opale

Przebiegły Rudy Lis

Mądrale Świata żaby na jęzorach Wam wyrosną !
Aswertyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:52   #4382
BeatriceM
Zakorzenienie

Ciepły? U mnie padało. Chciałam włożyć sukienkę na dzisiejsze spotkanie blogerek a tu

wymieniam kosmetyki
BeatriceM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 09:57   #4383
ama09
Zakorzenienie

witam, u mnie się chmurzy już.. i dobrze, nie mogę już znieść tego gorąca
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:09   #4384
Aswertyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BeatriceM Pokaż wiadomość
Ciepły? U mnie padało. Chciałam włożyć sukienkę na dzisiejsze spotkanie blogerek a tu

baw się dobrze

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 10:24   #4385
BeatriceM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aswertyna Pokaż wiadomość
baw się dobrze
dzięki, mam nadzieję, że będzie mega super i będę długo wspominać

wymieniam kosmetyki
Stary 2013-06-22, 10:26   #4386
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
:/ straszne...
ale niestety, motocykliści często jeżdżą brawurowo i często są winni wypadkom. Nie mówię że akurat w tym przypadku tak było... ale w wielu jest... a wiadomo co się stało?
Zgadzam się z Tobą, niestety nie wiemy do końca czyja była wina.

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Witam się W ogóle zapomniałam o kosmetycznej akcji w Biedronce polecacie coś?
podobno nie ma nic ciekawego, przejrzyj gazetkę to może znajdziesz coś dla siebie

Cytat:
Przecież deszcz nie przeszkadza w założeniu sukienki
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 10:41   #4387
Aswertyna
Rozeznanie

Cytat:
napewno
i wykrakałam, zaczyna się chmurzyć

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 11:13   #4388
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość

Ja założyłam fanpage, po czym utworzyłam lewe konto, w którym nick pełni rolę danycyh osobowych Następnie polubiłam swojego fanpage`a, po czym przelogowałam się na fanpage`a i przyznałam prawa administracyjne Karminowym Ustom
Ja właśnie tak samo zrobiłam, ale ktoś się uwziął i zgłaszał, że jestem kontem fikcyjnym, a FB blokował mi funkcje więc nie było większego sensu korzystać dalej, dlatego założyłam od nowa, ale na szczęście w żaden sposób nie jest powiązane z moim prywatnym kontem. Tylko tak jak dziewczyny pisały trzeba pamiętać o przelogowaniu.

Cytat:
Napisane przez Takajakaya Pokaż wiadomość
Witam się W ogóle zapomniałam o kosmetycznej akcji w Biedronce polecacie coś?
Powiem czego nie polecam: tintów. Napaliłam się straszliwie, a jakość jest beznadziejna, warto zainwestować w oryginalny tint z Bell, bo mam wrażenie, że do biedrony idą jakieś podróbki marnej jakości. Zresztą na blogu masz zdjęcie jak wygląda pigmentacja czerwonego.
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:24   #4389
Aswertyna
Rozeznanie

a jaka jest róznica w cenie miedzy tym Biedronkowym a oryginalnym?

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 11:32   #4390
ama09
Zakorzenienie

widziałam zdjęcia tych tintów z B. na blogach - kolory mają bledsze, ale ja właśnie czegoś takiego szukałam więc może kupię - tylko jak ich trwałością na ustach?
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:44   #4391
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pelna_sprzecznosci Pokaż wiadomość

Te zakupy grupowe to wcale nie taka fajna sprawa, a na pewno nie dla przedsiębiorców. Często korzystając z usług tego typu portali w najlepszym razie wychodzą oni na zero, a w najgorszym jeszcze dokładają do interesu. Miałam kiedyś praktyki zw. z marketingiem w pewnym hotelu, restauracji i pubie w jednym, podczas których dowiedziałam się, że konkurencja będąca w tarapatach postanowiła wypromować się dzięki Grouponowi i prawie z tego powodu splajtowała...
Oj, nie wiedziałam, że tak to może wyglądać od drugiej strony Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp.
Jak widać obie strony transakcji mogą być stratne.
Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 11:48   #4392
pannanika
Zakorzenienie

Hej hej

Super pogoda dzisiaj znowu, a ja zamiast taplać się w baseniku muszę się uczyć Ale trudno, to już ostatnie zaliczenie przed wrześniem, więc może przeżyję

Powiedzcie mi, jest jakaś strona/grupa na fejsie warszawskich/mazowieckich blogerek? Ania z aniamaluje założyła teraz taką dla blogerek z kujawsko-pomorskiego i zastanawiam się czy jest takie coś i u nas
Stary 2013-06-22, 11:51   #4393
Konto usunięte

Cytat:
Zauważyłam, że niektóre blogerki zmieniły ustawienia dla komentarzy i teraz trzeba się pod nimi podpisywać danymi z konta Google+. Nie chcę szastać nazwiskiem na prawo i lewo. Nie wiem, jak to obejść;/
Ja chciałam ostatnio dodać komentarz u Idalii i zrezygnowałam,jak zobaczyłam swoje dane, wolę żeby tylko moje imię się wyświetlało. Też chciałabym obejść to narzucone przez Google ujawnianie personaliów
71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:00   #4394
panna mrau
Zakorzenienie

GG do panna mrau

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438411]Oj, nie wiedziałam, że tak to może wyglądać od drugiej strony Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp.
Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona[/QUOTE]

To ja się wypowiem jeszcze jako przesiębiorca, który korzystał w zakupów grupowych 'od drugiej strony', wystawialiśmy nasze usługi kosmetyczne - to się tylko wydaje takim złotym interesem i reklamą. W rzeczywistości nie dość, że trzeba znacznie obniżyć cenę usługi, aby znaleźli się chętni na nią to jeszcze 30-50% z tego co płaci klient oddaje się portalowi zakupów grupowych, czyli w najlepszym wypadku otrzymuję ok. 30% ceny wyjściowej usługi. W tym muszę zawrzeć wszystkie koszty (pracownik, kosmetyki, lokal etc.), więc jeśli chce się na tym zarobić to gdzieś trzeba zaoszczędzić (w przypadku salonów kosmetycznych najczęsciej są to albo kosmetyki albo czas zabiegu - spotykałam się z praktykami, że zabieg który normalnie trwa ok. godzinę skracano do 30-40minut). Dodatkowo marketingowo zakupy grupowe to średnia forma reklamy - z osób, które z nich korzystają do salonu jako stały klient wraca bardzo mały odsetek (jak to będzie 10% to będzie dobrze), większość to tzw. klient gruponowy, który wyszukuje okazji i korzysta jedynie z takich okazji, nie przywiązuje się do miejsca usługi.
My dlatego po jednej akcji zrezygnowaliśmy zupełnie z takiej formy 'reklamy', bo wymiernych korzyści z tego nie było - a to było już prawie dwa lata temu, kiedy był największy boom na zakupy grupowe, nie wiem jak teraz wyglądają stawki, ale podejrzewam, że nadal wygląda to podobnie. Dużo lepiej sprawdzają się u nas ulotki roznoszone przez listonoszy i okresowe promocje, które rozsyłamy newsletterem do naszych klientów.
panna mrau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:01   #4395
Aswertyna
Rozeznanie

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438411]Oj, nie wiedziałam, że tak to może wyglądać od drugiej strony Tak myślałam, że firmy kokosów na tym nie mają: niewielki zysk + jakaś reklama. Czasami gdzieś czytałam o firmach nierzetelnych, które na takich Grouponach oszukują, np. oferują jakiś zabieg i robią go po łebkach, niedokładnie albo najtańszymi kosmetykami, starym sprzętem itp.
Do tej pory chyba 2-3 razy korzystałam z Groupona i byłam zadowolona[/QUOTE]

ja na gruponie kupilam tylko ekspres do kawy ale srednio z niego zadowlona jestem

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 12:08   #4396
Konto usunięte

Cytat:

Ja również nie potrafię przekonać się do Google+. W ogóle razi mnie praktyka tego internetowego potentata. Od pewnego czasu, gdy wchodzę na Youtube, pada pytanie, czy nie chcę, aby moje konto funkcjonowało pod imieniem i nazwiskiem. Gdy uruchamiam maila, proszą o telefon do weryfikacji, który może przydać się w przypadku włamania na konto. Jak tak dalej pójdzie, to nawet blogi będziemy komentować, podając imię i nazwisko;/

Mnie też to denerwuje. Nie wiem, czy słyszałyście, ale ostatnio wypłynęła informacja o tajnym rządowym programie USA - PRISM - który podgląda, szpieguje nieamerykańskich obywateli. A podgląda właśnie we współpracy z Google, Microsoft, Instagram, Facebook, Aol, Skype, YouTube i Apple. Z wielkich potentatów póki co tylko Twitter nie poszedł na taką współpracę z amerykańską bezpieką. De facto rząd USA ma wgląd w nasze maile, dane logowania do e-maila, banków itd. Facet, który to ujawnił i powiadomił o procederze prasę ukrywa się i szuka azylu w innych krajach Jak dla mnie to jest skandal, ale kto Amerykanom podskoczy ( http://www.youtube.com/watch?v=EuJak7Do-rk od 2:17-7:30)

Edytowane przez 71f1a49ccdda6499050838d6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff1a659f
Czas edycji: 2013-06-22 o 12:13
Stary 2013-06-22, 12:14   #4397
lele
Zakorzenienie

Ja z piciem nie mam problemów. Teraz nie wyrabiam się z chłodzeniem. 6 litrów wypijam spokojnie, do tego kawa, herbaty mrożone. Gdy jest zimno wody piję mniej, ale za to herbatami nadrabiam. Jak ktoś ma problemy z piciem wody z powodu smaku, niech spróbuje te trochę droższe, one mają inny smak. Moja ulubiona to dobrze schłodzona Kinga w szklanej butelce. Pieniawy i inne takie też uwielbiam.
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:41   #4398
Alex_07
Zadomowienie

Cytat:
a jaka jest róznica w cenie miedzy tym Biedronkowym a oryginalnym?
Biedronkowe są moim zdaniem gorsze, nie miałam oryginalnego, ale porównuje opinie, zdjęcia i napigmentowanie.

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
widziałam zdjęcia tych tintów z B. na blogach - kolory mają bledsze, ale ja właśnie czegoś takiego szukałam więc może kupię - tylko jak ich trwałością na ustach?
Trwałość tak około 3 h, ale nierównomiernie się ściera.

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;41438487]Ja chciałam ostatnio dodać komentarz u Idalii i zrezygnowałam,jak zobaczyłam swoje dane, wolę żeby tylko moje imię się wyświetlało. Też chciałabym obejść to narzucone przez Google ujawnianie personaliów[/QUOTE]

Właśnie dlatego ja przestałam komentować na takich blogach. Nie przejdę na G+ dopóki nie będzie to jedyna możliwość.
Alex_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:42   #4399
Hosenka*
Zakorzenienie

Z Groupona korzystałam raz - 2 lata temu pojechaliśmy z TŻ do Koszyc http://lakierowo.blogspot.com/2011/0...dobycze-i.html Warunki rewelacyjne.

2-3 miesiace później znowu pojawiła się oferta ale znacznie gorsza - cena ponad 800 zł, pobyt tylko w tygodniu, chyba 2 wejścia na basen (my mieliśmy bez limitu), więc też doszli do wniosku, że niezbyt się im opłaciła 1 oferta.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 12:51   #4400
pannanika
Zakorzenienie

Ja z grupona byłam raz u fryzjera i było ok ^^ Kilka razy byliśmy z gruponu na kręglach.
Ale moja mama na przykład poszła na mikrodermabrazję i nie była zadowolona - przede wszystkim robiła ją w lipcu (!), nikt jej nie powiedział, że nie powinna, a poza tym mówiła, że generalnie wszystko jakoś tak na szybko i gorzej niż jak się korzysta z takich usług za pełną cenę.
Stary 2013-06-22, 14:05   #4401
notsunset
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pannanika Pokaż wiadomość
Ja z grupona byłam raz u fryzjera i było ok ^^ Kilka razy byliśmy z gruponu na kręglach.
A
Ja tak samo, fryzjer i kręgle. Czasem zdarza się coś ekstra,tylko zazwyczaj wtedy nie mam kasy...
notsunset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 14:08   #4402
madlen345
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
byłam na jednym ale było bardzo fajnie i wspominam milo
Cytat:
Hej hej

Super pogoda dzisiaj znowu, a ja zamiast taplać się w baseniku muszę się uczyć Ale trudno, to już ostatnie zaliczenie przed wrześniem, więc może przeżyję

Powiedzcie mi, jest jakaś strona/grupa na fejsie warszawskich/mazowieckich blogerek? Ania z aniamaluje założyła teraz taką dla blogerek z kujawsko-pomorskiego i zastanawiam się czy jest takie coś i u nas
Kurcze to współczuję, ale nie jeden piekny dzien przed Tobą bez nauki dasz radę będzie dobrze

W ogóle porażka z tym pryzmatem .... żadnej wolnosci :/

A na Grouponie nigdy nie kupowałam nic w ogóle..nie opłaca mi się bo zawsze tylko inne miasta widzę niż moje a nawet jeśli to nic ciekawego i bałam się, że to oszustwo jakieś.
madlen345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 14:56   #4403
Takajakaya
Wtajemniczenie

Kupiłam lip tinta z Bell, ale kolory były aż trzy - czerwień, róż i pomarańcz. Nie miałam wcześniej takiego produktu, więc chciałam spróbować. U mnie na ustach się trzyma dosyć, ale pigmentacja taka sobie. Kupiłam róz, ale jest ciemny i chyba mi nie pasuje... nie wiem czy będę zadowolona. Dopiero raz dziś wypróbowałam na może pół godzinki.

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 14:59   #4404
Aswertyna
Rozeznanie

to teraz niech ktos mi powie czemu brzuch mi sie opala na braz a cycki na czerwono? chyba jakims podmieniecem jestem

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 15:05   #4405
Takajakaya
Wtajemniczenie

Cytat:
to teraz niech ktos mi powie czemu brzuch mi sie opala na braz a cycki na czerwono? chyba jakims podmieniecem jestem
Bo skóra na cyckach jest delikatniejsza i wrażliwsza

Takajakaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:24   #4406
aSHa85
Zadomowienie

Cytat:
Ale moja mama na przykład poszła na mikrodermabrazję i nie była zadowolona - przede wszystkim robiła ją w lipcu (!), nikt jej nie powiedział, że nie powinna, a poza tym mówiła, że generalnie wszystko jakoś tak na szybko i gorzej niż jak się korzysta z takich usług za pełną cenę.
ja też kilka razy korzystałam z gruponów, głównie jedzenie byłam też na mikrodermabrazji i byłam zadowolona
Stary 2013-06-22, 16:56   #4407
Aniusia1408
Zadomowienie

Hej

Wczoraj wróciłam z Oln ze wszystkimi bagażami. Nie wiedziałam, że ten mały pokój mógł tyle pomieścić. A dziś od rana rozpakowywanie, składanie, układanie odkładanie do prania, pranie. Najlepsze, że końca nie widać ;D

Ale jest gorąca... A już jutro wracam do bloga

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 17:39   #4408
Aswertyna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj wróciłam z Oln ze wszystkimi bagażami. Nie wiedziałam, że ten mały pokój mógł tyle pomieścić. A dziś od rana rozpakowywanie, składanie, układanie odkładanie do prania, pranie. Najlepsze, że końca nie widać ;D

oo tak widziałam zdjęcie ^^ miałam to samo w tamtym tygodniu

Przebiegły Rudy Lis

Stary 2013-06-22, 17:44   #4409
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
Sondri masz bardzo charakterystyczny sposób pisania, zawsze pięknie, zawsze składnie, u mnie jesteś jedną z moich ulubionych komentatorek bo zawsze masz coś ciekawego do powiedzenia i robisz to w taki ładny sposób ach no musiałam przepraszam
Oj tak, potwierdzam

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ile?

Ja jestem dziś o:
1 kubku herbaty
1 szklance soku
1 szklance kompotu
1/2 szklanki Kubusia

Ja zwykle wypijam podobną ilość płynów

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Ha! A ja poznałam Sondrinę w rzeczywistości, choć nie miałyśmy okazji dłużej pogadać
I ja też, ja też

Cytat:
Napisane przez Aniusia1408 Pokaż wiadomość
U mnie się jakoś ochłodziło
Stary 2013-06-22, 20:01   #4410
BeatriceM
Zakorzenienie

wróciłam, ledwo doniosłam wszystkie torby z prezentami

wymieniam kosmetyki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości