|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
NO DOBRA... jestem juz w domu. Norwegia mnie przywitala strugami deszczu i calymi 14 st
przede wszystkim NUNA macie cudowne dzieciaczki!!! bo od samego poczatku byly tutaj z nami, czasem jeszcze w glowie, a teraz wszytskie sa namacalne. takie male cudenkaa dzis w samolocie zostalam ciocia przysiadla sie do mnie kobietka z 9cio miesiecznym chlopcem taka malutka iskiereczka, wiercipietka nic sie nie bal, nawet jak mama zniknela z zasiegu wzroku, bo wyskoczyla do toalety i poprosila mnie o opieke chwilowa pomagalam malucha ubrac, potem pomoglam im przy odbieraniu bagazu, bo wozek gdzies zawieruszyli. wesoly chlopczyk, wiecznie usmiechniety![]() no a oprocz tego, to niestety pisalam Wam o wczesniej o tej zanomej, ze ktos puscil plotke, ze drugiemu dzieciatku sie tez nie udalo no i niestety to nie byla plotka teraz dziewczynka jest pochowana ze swoim starszym braciszkiem zycie jest niesprawiedliwe...
|
|
|
|
#3002 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
![]() Cytat:
tylko w samym gdzieś 18-20 tc przybyło 3 kg, i te liczę bo od wagi wyjściowej. Wiem że trzeba przytyć i do tego akurat nie mam wątpliwości, w końcu taki to czas, a dzidziuś jest najważniejszy a nie waga. Chodzi mi bardziej o to czy nie za dużo na raz. Fakt ze w tym czasie i brzuch mi trochę wyskoczył, ale od razu pomyślałam też czy nie jem za dużo słodyczy, niby nie objadam się nimi jakoś strasznie, ale z drugiej strony nie powiem.... jak mam cheć to jakoś wiele sobie nie odmawiałam..... a czy kg powinny rosnąć równomierne do końca ciąży? czy właśnie największe w 5-7mcu?Nuna wreszcie gratuluję MAMUSIU!!!!! klask i: :c mok:![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]() a wydawałoby się żee dopiero testowałaś ![]() no i piękny ten pierwszy dzień lata ![]() Cytat:
jeszcze tego nie mam, ale wiem że przyjdzie i na mnie czas. chyba każda kobieta tak ma Cytat:
|
|
#3003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3004 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() I wzajemnie ![]() Cytat:
ja to rozumiem i chyba wszystkie tutaj w końcu to życiowa rewolucja, choć upragniona to powoduje nieodwracalne zmiany w życiu każdy się chyba boi ..Cytat:
Ooo dziękuję Ci dobra kobieto, właśnie o cyzmś takim myślałam, żeby było naturalne (wodorosty) jakoś jestem zwolenniczką leków naturalnych, póki problem nie jest duży i się da. . Oby to pomogło ![]() A i kupiłam sobie Acard, bo może i z tej strony być jakiś problem .. ostatnio np ciągle czuję mrowienie w nogach, być może mam skłonności do żylaków i coś tam się zaczyna .. więc plan mój jest taki, żeby brać Bromka (zobaczmy jak winiki, dziś mi się już nie chciało iść) + Acard + jod.
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
AW: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI
Nuna gratulacje dla Ciebie i Twojego tz... Julcia witajna swiecie !!!!! I nie wiem co mialam napisac bo jestemm sol ekcajting :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna gratuluję !!!!!!!!!!!! Julcia jest już z Tobą
|
|
|
|
#3007 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajmuje mi to może 10 min ![]() No, tak jakby, tak to wygląda ![]() Kochana, a ja jutro w pracy. Sama z szefową ![]() Cytat:
Także jesteś normalna ![]() Cytat:
![]() Dobry
Mikołajek 26.02.2014 Obudził mnie trzepot skrzydeł Wyjrzałam przez okno Na parapecie zostało Białe piórko - Pamiątka po Tobie Mój Aniołku 01.12.2012 [*] Edytowane przez elunka88 Czas edycji: 2013-06-22 o 14:26 |
|||
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry!!! i piękny. Miała być burza, burzy nie było
, słońce dalej mocno swieci, w nocy 20 st...Śpimy na kołdrze, mała w body , przykryta pieluszką tetrową. Ale...LUUUUBIĘ TO!!!Cytat:
Maru - IDŹ NA CAŁOŚĆ! Oby pomogło kobieto, bo Linka to kciuki straci. Czyli też problemy z tarczycą? Też brałam euthrynox i pomógł.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
koooocur poczekaj na mnie!!
) hahaNUNA wielkie gratulacje!! i powodzenia w byciu najlepsza mama na swiecie |
|
|
|
#3010 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś weekend, TŻ będzie o 14 Cytat:
Cytat:
co do koleżanki to tak optymistycznie napisze że u nas na AM jest dziewczyna która też pochowała swojego synka i wczoraj mimo komplikacji urodziła malutkiego ale zdrowego synka Cytat:
![]() a schudłam praktycznie w miesiąc i nie ma równomierne bo na początku mozna tyć 1 kg w miesiąc a pod koniec 4kg w miesiąc, chodzi o to żeby w miare nie za wiele przez całą ciążę. http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ - ja się mniej więcej tego trzymałam oczywiście na maximum nie minimum ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Pomęczę troche Nune coo??
|
|||
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
Lunka jak schudlas 17?? Jezu tego chudniecia sie boje wlasnie..
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przedstawiam wam JULCIE !
Jest przepiękna!! (więc uważajcie w pracy bo się nie oderwiecie od komputera ) zdjęcie z przed chwili Na jutro mają wypis więc może wyjdą Nuna miała bardzo ciężki poród Ale mała jest cudowna i zdrowa jak ryba i przekazuje wam że "Każde cierpienie jest warte pierwszego krzyku swojego dziecka" rycze! ![]() chociaż przecież dopiero co to przeżyłam... czuje się jakby to było dawno temu.. |
|
|
|
#3014 |
|
Zakorzenienie
|
Karmiłam nic więcej, bo przeciez ćwiczyć po CC nie moge, ale i tak nie mam po co
![]() Może Marcelek będzie miał lepiej rozwinięty brzuszek i będziesz mogła sobie pozwolić na więcej produktów, bo ja to nic praktycznie nie wprowadzam |
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
Ślicznotka
|
|
|
|
#3016 |
|
Raczkowanie
|
Przepiekne maleństwo !!!!!
![]() ![]() gratuluje, pozdowienia dla Mamusi!
|
#3017 |
|
Zakorzenienie
|
Nuna boskaJessttt!!!!
Lunka nie sadze, ja mialam skaze bialkowa a moj tz ma do dzis.. Ja chyba znikne, jak zaczne karmic....ale juz tak bardzo tego pragne... Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2013-06-22 o 09:59 |
|
|
|
#3018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudowne dziecko!!! I dziękuję, że Nuna pamiętała o mnie Czekamy zatem na powrót ![]() A ja się czuję po japońsku, czyli jako tako ![]() Dziś rano jechałam do laboratorium zrobić badania te co mi gin nakazał. Bałam się, że będę musiała za toxo płacić, ale nie. Wszystko za darmola. W autobusie to myślałam, że pawia puszczę, tak trzęsło. No ale już jestem w domku, po śniadanku i szklance soku pomarańczowego. Inki sobie nie wypiję, bo mąż zapomniał wczoraj mleka kupić, a bez mleka ani rusz. No nic, jakoś to przeżyję. Miłego dnia wszystkim
|
|
#3019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jedyne co jest dobre to że znasz sie na diecie i pewnie będziesz w stanie to troche bardziej urozmaicić niż ja ale ale narazie skup się na Marcelku Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- a nam kurde nosidełko dalej nie przyszło i własnie sobie przypomnialam że jutro dzień ojca więc musimy z małym zrobić laurkę ale nie mam ani farbek ani bloku więc musimy po to biegusiem lecieć po TŻ dziś wczesniej wraca a pozniej to już będzie przy nas cały czas. Także w gre wchodzi fotelik samochodowy.. bo wózek znów tachać na 15 minut to zemdleje na piątym schodku...
|
||
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Oj wyjątkowo mi teraz ten sok smakuje. Wczoraj męża wygoniłam do Biedronki po 2 litry. Litr potrafię na raz praktycznie wciągnąć.
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
taaaa już mam całe sine i spuchnięte..no ale nic trzymam do kolejnej owu marudowej
Cytat:
Cytat:
Miałam wczoraj najgorszy wyklad w swojej 10 letniej karierze. Dostałam na kursie dietetyki i odchudzania grupe kobiet po technologii zywienia..one sa mądrzejsze ode mnie..mały pretensje ze przyszły na kurs a ja ucze jak je prowadzić gabinet..a czego ja do cholery je mam uczyc? skoro kurs zawodowy na dietetyka to ucze jak być dietetykiem..wrrrrr..jedn a mi zwróciła uwagę ze czeka aż bedą 'konkrety'. Normalnie porażka...nie chce mi sie z nimi pracować..czuje sie jak w podstawówce pod tablicą i ktoś mnie ocenia..
Edytowane przez Linka1984 Czas edycji: 2013-06-22 o 10:10 |
||
|
|
|
#3022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry z kawusią!
Upał upałem, ale kawusia musi być. Niestety się nią poparzyłam nie żeby z łakomstwa, mój ekspres pluje i jak mnie opluł to ręką poruszyłam i wylałam sobie na nią kawę.. bez sensu ..Ale tu się kilka z Was chwaliło ciapowatością, więc mam nadzieję, że chociaż kilka się nie zdziwi, że jest to możliwe ![]() ![]() ![]() Hardkor! 10 min to może po 10 goleniu by było u mnie ale nigdy do 10 chyba nie dobijam bo na zimę wracam do maszynek. Ale fakt, że po 2-3 goleniu jest trochę łatwiej ![]() Znalazłam witaminy z jodem więc jest git na razie.No właśnie, Domciątko chyba teraz nie? Cytat:
TSH - 2,69 mlU/L (norma 0,27-4,2) FT4 - 1,14 ng/dL (norma 0,93-1,7) FT3 - 3,00 pg/mL (norma 2,6-4,4) Anty-Tg - 17,60 IU/mL (norma do 115) Anty-TPO - <5,00 IU/mL (norma do 34) A teraz TSH 2,67 więc właściwie takie samo .. Aczkolwiek spróbuję od rodzinnego wysępić skierowanie na tą resztę. Cytat:
Cudo! Faktycznie mamy cudne wątkowe dzieciaczki ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Dziś zaczynam 14 tydzień,czyli oficjalnie 2 trymestr
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3024 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ale się u mnie zachumurzyło
![]() Cytat:
Cytat:
a jak czytałam Twój post to odbiłam sobie henne na szklance (piłam sok a mam na brwiach nałożoną) ![]() myślę że jak wtedy TPO było ok to nie masz co się tym przejmować, chociaż jak za darmo to zawsze możesz sprawdzić Ja miałam TPO około chyba 700 a norma jak u Ciebie ![]() Cytat:
![]() widzisz jak to leci wierz mi na slowo że zaraz będzie 3tr |
|||
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
Kocurku tajemnica chyba tkwi tez w karmieniu piersia,choc wcale nie twierdze,ze tak musi byc zawsze.No ale jak sie karmi,to sie nadal powstrzymuje od "niezdrowego" jedzenia.I wtedy jakos waga sama leci.Ja tez nic nie robilam,jadlam w normalnych porcjach.Ogolnie mialam 20 z czego zaraz po porodzie zostalo mi 11.I wiekszosc zgubilam w ciagu 6 tygodni,2 mi zostalo na dodatkowe 2-3 tyg.A teraz po 6 miesiacach nawet mam 1.5 mniej niz przed ciaza
a naprawde nie robie nic,poprostu zajmuje sie dzieckiem,spacerki,noszen ie itp.Mam nadzieje,ze po drugiej ciazy tez tak mi sie "uda". Takze trzeba poprostu utrzymac umiar w jedzeniu i bedzie dobrze. Cytat:
Julcia jest przesliczna i wcale nie wyglada jakby sie 2 dni temu urodzila.Taka wypoczeta,zero zmeczenia.Przepiekna!!! Luna mi tez sie wydaje,ze to wieki temu,ogolnie czas przecieka mi teraz miedzy palcami,tydzien za tygodniem,a ja nawet nie wiem kiedy dobilismy do czerwca.U nas powoli zaczynaja kielkowac mysli o kolejnym dzieciatku,nie chcemy robic dluzej roznicy pomiedzy dziecmi.Byc moze zaczniemy we wrzesniu albo w styczniu
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Julcia jest słodka
też chcę taką miećJa wczoraj bylam na USG no i tak pęcherzyki są ale nie za duże zaledwie ok 8-10mm w 10dc. Lekarz powiedział, że no powinny być większe ale spróbujemy podejśc do IUI choć szanse na powodzenia są nie wielkie. w poniedziałek mam wziąć zastrzyk z pregnylu na pęknięcie a w środę IUI. Mówił żeby się nie przejmować tymi pęcherzykami, ponieważ Clo ma to do siebie, iż kumuluje się w działaniu. Jak teraz się nie uda to jak będę go znowu brała od następnego cyklu to one będą się zwiększać za każdym razem i będą coraz okazalsze. Także proszę trzymać za mnie kciuki kochane moje troszkę jestem podłamana tym że pęchole są małe ale może podskoczą soie do środy ładnie
|
|
|
|
#3027 | |||
|
Zadomowienie
|
Brawo! Czy w związku z powyższym masz już mniejszego cykora? Masz za to ode mnie fluidki ciążowe Cytat:
![]() Ja wczoraj założyłam bluzkę na lewą stronę Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fluidki ciązowe nie pomogą w tym cyklu...nie ma sexu nie ma ciązy ,proste eh szkoda gadać nawet...palne sobie w łeb.Ciąża zbiorowa mi sie mocno udziela,w nocy było mi niedobrze , myślałam ze haftnę a teraz pieką mnie sutki..dodam ze jestem chyba przed owulacją buheuheuhuehuehuhe |
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:54.

bo od samego poczatku byly tutaj z nami, czasem jeszcze w glowie, a teraz wszytskie sa namacalne. takie male cudenka
teraz dziewczynka jest pochowana ze swoim starszym braciszkiem

klask i:
:c mok:

:conf used:

jeszcze tego nie mam, ale wiem że przyjdzie i na mnie czas. chyba każda kobieta tak ma

eh szkoda gadać nawet...palne sobie w łeb.