|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
A ja dziś bardzo źle spałam
Poza tym tak się dziewczyny zachwycacie tymi ruchami dziecka, ja też już je czuje ale dla mnie nie jest to powód do euforii. Oczywiście cieszę się, że czuję ruchy i wszystko ok No musiałam się wygadać, dziś mam taki wisielczy humor, zupełnie bez powodu
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Dzień Doberek
![]() Mam nadzieje, ze dzisiaj nie będzie takich upałów :/ W DDTVN widziałam Wrocław i aż im pozazdrościłam tego deszczu u nas tez by się przydał ![]() Wczoraj byłam na wizycie ![]() Pierwsze słowa ginki: pobiegacie sobie za tym dzieckiem ![]() Ginka nie potwierdziła na 100% płci, bo się nie dało, ale załóżmy ze to dalej jest córcia Tak się wierciła, kopała nóżkami, raczkami, ze aż się uśmiałam do łez, bo to komicznie wyglądało aż ginka się zapytała czy kopniaków nie czuje, ale jeszcze nic nie czuje Jeśli będzie córa to będzie strasznie bojowa zapomniałam się tylko zapytać ile mierzy, ale to już poczekam na genetyczne ale poza tym wsio jest okej ![]() Pepper - śliczny brzusio ![]() Wczoraj byłam w H&M ale niestety w tej galerii co byłam nie było ubrań dla kobiet w ciąży :/ ale kupiłam taka milusia czapeczkę za 5zł na dziale niemowlęcym ![]() W ogóle obeszłam z koleżankami cala galerie, naprzymierzałam się tysiące ciuchów i nie wiem czemu, ale mam wrażenie ze szmaty do podłogi, które mam w domu są lepszej jakości niż te ciuchy :/ musze iść w pon na lumpka ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
Czasem jak boli to tez bym się nie usmiechala ja jeszcze ruchow nie czuje, ale zdaje sobie sprawę, ze to nie zawsze będzie mile Jeszcze będziesz się cieszyc z ruchow, może musisz się przyzwyczaić Jedz nad wode i odpoczywaj caly dzień i ZERO STRESU!!
|
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
. Mówiłam że kłótnie tylko umacniają związek i jak emocje opadną to wszystko sobie wyjaśnicie .Piłeczka super ! ![]() Właśnie wróciłam z zakupów, mam w końcu nowe dopasowane staniki Teraz muszę się troszkę ogarnąć i jadę znowu przeglądać wory z ciuszkami
|
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To na razie macie kinderniespodziankę Ale do końca ciąży jeszcze dużo czasu więc pewnie się ujawni ![]() ![]() Do końca ciąży bedziesz na L4 ? ja też już jestem na zwolnieniu od miesiąca ![]() Cytat:
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-22 o 09:53 |
||
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się weekendowo
U nas już słońce wychodzi, 26 stopni na termometrze, więc jest wesoło. Ja się nawet wyspałam chociaż mąż mnie obudził o 8 bo pojechał do mechanika z autem- klima nam walnęła, koszt niestety nie mały ale stwierdził że nie będzie żałował i naprawi bo z córcią jeździmy tym autem i wczoraj jak wracałam o 16 do domu to już mu napisałam esa że albo urodzę albo umrę w tym aucie. A ja tak coś kombinuje żeby jutro sobie może do kina pójść, dawno nie byliśmy. Aaaaaaa z racji takiej że jutro jest dzień ojca to kupiłam mężulkowi od Zuzi koszulkę z napisem BĘDĘ TATĄ ZBIERAM NA PIELUCHY
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
acelinka moja corka ma lenka
slicznie ale juz duuuzo lenek ze teraz bym dala bardziej oryginalnie ,jeszcze troszke beda same julki lenki
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
moja imienniczka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
maomi nam tez walnela klima chociaz jest nabita za 100 zl to nie dziala ,ile zaplacicie za naprawe? JA LICZE ZE DO 200 ZL SIE WYROBIMY
|
#3039 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmykam na jakieś śniadanko bo mała lokatorka się domaga
Nasze małe cudo Edytowane przez maomami Czas edycji: 2013-06-22 o 10:03 |
|
|
|
|
#3041 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
podziwiam!ja nie mam nic, tylko skarpetki w samochodziki, a tu chyba córcia będzie.Już bym tak chciała kupić coś w h&m na wyprzedaży, ale mało prawdopodobne,żebym sama się do sklepu wybrała, zawsze ktoś się "przypląta" bo jednak biorę pod uwagę, że z dziewczynki może się zrobić chłopczyk, chociaż czuje,że nie..Cytat:
Cytat:
chyba zaraz się przejdę po jakiś, ale w ten skwar nie chce mi się...a pod biustem urosłam, w misce nie aż tak bardzo, więc może się coś znajdzie.my też nie mamy cichych dni i trzymam się tego, żeby iść spać już dogadanym i pogodzonym, może to miękkie ale bardzo się sprawdza i niedomówienia nie zbierają się warstwami gdzieś tam, żeby wypłynąć. u nas dziś impreza, czeka mnie sprzątanie bo TŻ w pracy na dzień dzisiaj. miłego
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jeszcze ruchy sprawią ci faktyczną przyjemność, a jeśli tak się nie zdarzy to nie koniec świata. W moim przypadku to ruchy mnie cieszą, ale jeśli chodzi o sam poród to najlepiej żeby zrobili mi cesarke i jakoś nie jestem przekonana do karmienia piersią, (oczywiście spróbuje, może się coś odmieni)także każda z nas mogłaby powiedzieć co nam nie pasuje ale jeszcze nie urodziłyśmy i tak szczerze to niewiele wiemy , mogą coś powiedzieć mamy które maja już dzieci
|
|
|
|
|
#3043 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście w czwartek się nie dało dziecia zbadać, bo był za nisko, tam gdzie czUłam, a wczoraj kopniaki znacznie wyżej. może też powinnam zacząć wołać Mała Zołza
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wpadki mam tylko przy kichaniu a ostatnio czytałam, żeby nie nosić wkłądek non-stop żwe niby o infekcję łatwiej, że mają być bawełniane majty i przewiewCytat:
Cytat:
![]() a ja ze swoim mężem też się w ciąży cały czas albo kłócę, albo z nim nie gadam, wcześniej tak nie było ![]() Cytat:
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-22 o 10:32 |
|||||||||
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym tam najwięcej jest letnich ciuszków niestety
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#3045 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówicie ze soda na zgage jest dobra, chodzi o taką sodę spożywczą? i jak się to bierze? sam proszek czy rozpuszcza się w wodzie?
|
|
|
|
#3046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Anulka ano...i najgorsze dopiero przed nami. A powien Wam jesienią
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To się tatuś zdziwi
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-22 o 10:38 |
|
|
|
|
#3049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
|
|
|
|
#3051 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się sobotnio
Ale wczoraj była burza,błyskawice takie że ho ho i nieźle polało znowu.I tak nocy to trwało, a ja nie miałam co robić bez wizażu więc poszłam spać po 22,a dzisiaj wstałam z bólem głowy ![]() Cytat:
![]() A ramiączka grube to dla wygody taj jak piszesz,przy większych miskach raczej nie robią cieńszych bo by ciężaru nie udźwignęły Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak lubię oglądać wszelkie ślubne bajery ![]() Cytat:
Taszanta Dobre pytanie Lineczka Domi Ostatnio miałam tak samo jak zobaczyłam te wory ale posegregowałam na razie wstępnie wszystkie do około roku i jeszcze czeka mnie wybranie właśnie tych najmniejszych/mniejszychPaulina Też tak miałam z brzucholem że w pewnym momencie jakby przystopował,ale zanim się obejrzałam to znowu jakby trochę do przodu ruszył bo ciężej mi się schylić,zrobić coś koło paznokci,wydepilować.A co będzie później z wielkim bebzonikiemOlenka Fajne zakupki ![]() Pepper U mnie podobnie,chociaż zdarzały się ciche godziny.Ale wtedy taka jestem wku.. że sama sobie rady nie daję ze wszystkim i po kolei każdemu się obrywa .Nie umiem żyć w takim zawieszeniu Bo popada się w błędne koło.Acelinka Fajne że będziesz częściej ![]() Malutki brzuszynek,ale zaokrąglony
|
||||
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isia również po wizycie
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Issia, Acelinka Wstydziochy małe z tych Waszych córeczek że się tak chowały
Maomami To się tatuś ucieszy też myśłałam nad taki body z napisem ,fajne są ,miła niespodzianka dla tatusia![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- o tym brzuszku to miało być do Pepper,gdzieś mi wcięło nick. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- I oczywiście się zagadałam, idę coś porobić bo wstyd
|
|
|
|
#3055 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() natalka pod koniec to tak mnie skopała że masakra, wydawało mi się że mi przez skóre zaraz wyskoczy jakieś małe ufo miłego dnia ![]() Cytat:
![]() a bo w sklepach to badziew mają jedno pranie i szmatka.Cytat:
ale osobiście czuje że dziewczynka, tż też ![]() tak będe już do końca ciązy w piątek koniec roku szkolnego, w wakacje w moim przedszkolu remont więc dzieci nie ma, a od września nie ma sensu wracać bo nie wiadomo ile mogłabym pracować vzy 3 tygodnie czy 2 miesiące i poza tym z dużym brzuchem to ciężko nadążyć za tymi urwisami ![]() mnie się wydaje że mało czasu, nie mam pojęcia kiedy przeleciała połowa ciąży ani się nie obejrze a będe torbe pakować ![]() Cytat:
![]() klima dobra rzecz, nasza nie działa od 2 lat :brzyal: Cytat:
więcej rzeczywiście Julek i Majek ![]() a jak 2 lata temu wybierałam Natalcie to myślałam że ich mało a potem wszędzie słyszałam natalka, natala, natalcia ja to chciałm Olge, ale tż za nic nie chce się zgodzić ![]() Cytat:
![]() jejku ja zawsze chodze spać o 22, później to ledwo funkcjonuje ale też wstaje skoro świt ![]() miękkie są do pupci. Ja kupuje takie lekko usztywniane, są genialne mam jeden sprawdzony sklep gdzie mają polskie marki i niekiedy nawet biore taki sam jak wcześniej tylko inny kolor
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-06-22 o 11:57 |
||||||
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
ja mam tyle roboty że nie wiem od czego zacząć a siedze i siedze byłam kabine prysznicową zamówić i zobaczyć sprzęt do kuchni ale w domu nic nie zrobione
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-06-22 o 12:24 |
|
|
|
|
#3057 |
|
Rozeznanie
|
witam sie weekendowo w rozpoczętym 18 tygodniu
Gratuluje wizyt ![]() U mnie dzis znowu upał na termometrze 30 stopni a od 3 godzin nic innego nie robię tylko z teściową w kuchni urzęduję- to cos na obiad, to (tylko nie zabijajcie ) rogaliki drożdzowe z różnymi nadzieniami i w sumie to cały czas przy włączonym piekarniku...za tydzien w poniedziałek mam wizyte i juz się nie mogę doczekać kiedy moja dzidzie zobacze wczoraj byłam z mężem w galerii (była noc zakupów ), w c&a kupiłam sobie spódnicę ciążową jeansową i było pełno małych bodziaków i innych ale TZ uparty że jeszcze czas i nie pomogły tu moje
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
lece coś porobić w końcu bo zaraz mąż z pracy wróci a tu nic nie zrobione
już pomijam fakt że mam dokumenty do pracy do zrobienia zaległe
|
|
|
|
#3059 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też kupiłam zwykłe białe czółenka, takie najbardziej mi się podobały. Mają około 8,5 cm bez platformy, bardzo wygodne tylko muszę białe wkładki kupić bo w rajstopach noga trochę się ślizga ![]() Suknia, buty i dodatki w załączniku. Dodatki jeszcze nie kupione, ale jestem już zdecydowana na ten komplet. Cytat:
Jak nie zapomnę aparatu to na pewno będą |
|||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Anoooo dodaje dwie fotyszki ze ślubu i wesela
![]() Mam nadzieję, że m.in. suknie widać ![]() Wybaczcie za zamazane twarze, ale nie pytałam o zgodę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

u nas tez by się przydał 
Jeśli będzie córa to będzie strasznie bojowa 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

żwe niby o infekcję łatwiej, że mają być bawełniane majty i przewiew