|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
He he
Taszanta Miałam pisać, ale mi umknęło.Ja też się nie emocjonuję za każdym razem jak poczuję bąboladę w brzuchu i delikatne stuk puk.Bo kopniaki na razie nie wchodzą w grę.Aż czasem mam wyrzuty sumienia że na każde stuk puk nie reaguję ach och. Ale jak się położę to tak mi sie milutko na sercu zrobi jak maluch się odzywa.Takie to kochane,że ta mała istotka jest taka mądra Ale rozumiem że boisz się bólu w związku z tą torbielą,ale może nie martw się na zapas Niunia za 18Issia Skromna suknia, piękna PM ![]() A ja umyłam łazienkę,podłogi i wszędzie na moim ciele mam jedną wielką powódź. Miałam Wam wczoraj pisać,ale chyba nie zdążyłam przed burzą. Mój b.dobry kolega wylądował w szpitalu,ma ostre zapalenie trzustki Młody,zdrowy gość po 30.Niewyobrażalne!!!Stan jest poważny.Jezu tak się modlę żeby wszystko było ok![]() Tak mi to siedzi w głowie,musiałam się wygadać. |
|
|
|
#3063 | |||
|
Zadomowienie
|
Gratuluję 18 tygodnia
![]() Cytat:
Cytat:
Wogóle w tej sukni ciąży nie widać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
suknia śliczna, taka prosciutka i urocza ![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za zdrowie kolegi!
|
|||
|
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem do tyłu, nie wiem czy zdążę... Byliśmy w IKEI dzisiaj.. Ludzie, jakie tłumy Kupowaliśmy do nowego mieszkanka trochę rzeczy i w sumie oglądaliśmy też mebelki dla Bejbziola, ale nas nic nie porwało.. Chciałam potem podjechać kupić Bejbziolowi jakieś ubranka, ale TŻ rzekł, że za wcześnie. Od 6 miesiąca "pozwolił" kupować, bo "gdyby nie daj Boże, jednak dziewczynką się okazał, to zostaniemy bez niczego". Na trzech usg, w tym jednym 3d wyszło, że chłopak, ale u niego w rodzinie zawsze dziewczyny się pierwsze rodziły, i niemal każda miała być chłopcem, więc on jest przezorny. Nawet unisexu nie pozwoli kupić, bo mu się unisexy nie podobają.. Eh... Jeszcze musimy odkurzacz kupić, a mi się tak nie chce... A Bejbziol to zwariował, jest tak gorąco, że szok. Jak patrzę na jedzenie, to mam ochotę sobie je dożylnie podawać, byle nie musieć przeżuwać, ale mój synek ciągle mnie kopie i w dodatku czuję straszny głód. Moja mała kluseczka ma nieposkromiony apetyt. A potem się lekarze dziwią, ze na początku 18tygodnia on waży 330 gramów. No jak do takiej ilości jedzenia mnie zmusza? :P
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie wspólne odliczanie ![]() Mój TZ też na razie nie pozwala kupować nic dla Juniora, mam tylko 2 body. Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-06-22 o 13:55 |
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. Ślicznie wyglądałaś na ślubie. Skromna sukienka, uśmiech na twarzy ![]() Cytat:
Jest tak gorąco w ostatnich dniach, że nie chce się nic. Dzisiaj mój małżonek biegnie w półmaratonie nocnym i muszę się na mecie pojawić go przywitać Dziewczyny - pytanie! Ostro planujemy wakacje no i sobie wymyśliliśmy Hajduszoboszlo na Węgrzech. Może któraś była? Tam są te baseny termalne i tak się zastanawiam. Bo wiem, że generalnie nie można w ciąży, ale to chyba ze względu na temperatury a nie ze względu na skład mineralny? Bo tam na stronie jest informacja, że mają one temp. od 26 do 38 stopni a niektóre nie są w ogóle podgrzewane. Wiecie cokolwiek na ten temat?
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie będziecie mieć wesele? Ty masz kościelny? |
|
|
|
|
#3071 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() głodomorek e tam sa takie śliczne kremowe, beżowe, zielone, błękitne "unisexy" jeden, dwa ciuszki taką radośc sprawią, a reszte można dokupywać później pod koniec ciązy chociaz ja to uważam żena 100% ma się pewność jak dziecko z brzucha wychodzi ![]() Cytat:
Cytat:
podziwiam ludzi którzy lubią biegać dla mnie to wariactwo ![]() myśle ,że w tych nie podgrzewanych sokojnie, bo to właśnie o temperatury chodzi najlepiej to ginka albo jakąś położną spytaj ![]() anoula, nasturcja, fajnie macie z tymi przygotowaniami i fajnie że z jednego miasta jesteście, będziecie mogły się umawiać na spacerki z dzieciaczkami ![]() ja troche poogarniałam i mam dość
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-06-22 o 14:12 |
|||
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na 16 robimy grilla i znajomi przyjeżdżają, a mi tak łeb pęka że masakra
nie wiem jak ja dam radę
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ślub w kościele św. Krzyża obok Rynku. A Wy?Staram sie dodzwonić do fryzjera.. Mam lekką panikę, w bo dwóch salonach nie ma już miejsc.. AAAAAAAAAAAA!!!
|
|
|
|
|
#3074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw przyjechała na próbną fryzurę oczywiście, i kasę mniejszą niż w salonie zapłaciłam ![]() W necie na pewno mnóstwo takich ogłoszeń znajdziesz, albo może Twoje znajome kogoś takiego znają ? |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja spokojnie, na pewno znajdziesz fryzjera
|
|
|
|
#3076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koło Rynku to będziecie mieli ładną scenerię do zdjęć
|
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3078 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Wstałam dziś- pełne zachmurzenie, jakiś wiaterek widać wiej, myślę- oho wreszcie da się żyć, wylazłam na spacer i rozwiały się moje nadziej :/ o ile to możliwe, to jest jeszcze gorzej niż ostatnimi dniami. Dzidzia Ty gadaj o co chodzi i co z tym robić
![]() Isia pięknie wyglądałaś Czekam niecierpliwie na foteczki kolejnych PM ![]() Cytat:
ostatnio znajomy znajomego miał, też młody zdrowy chłopak,nie dawali gwarancji czy przeżyje, udało się, ale teraz tylko rurki, jedzenie przez sąde itd. ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Olenka,Acelinka
Dziękuję oby pomogły Cytat:
Mnie też głowa rozbolała ,masakra jakaś i mam zaraz do koleżanki na urodziny iść.Raz że nie mam humoru,dwa że głowa booli |
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
ale może być już za późno na szukanie innego fryzjera....
|
|
|
|
#3081 |
|
Zadomowienie
|
nemosek, mąż zadowolony, dzwonił do mnie i puszczał przez komórkę piosenki, ale słyszałam głównie trzeszczenie
![]() nasturcja, a kiedy ślub? w sumie jak pójdziesz do salonu, którego nie znasz to tak samo jakbyś kogoś z neta poszukała - nie możesz przewidzieć efektu końcowego. Ale przecież Kraków duży, na pewno coś znajdziesz
|
#3082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie obdzwaniałam te salony, w których byłam albo, albo moje koleżanki. jestem w czarnej d.upie. |
|
|
|
|
#3083 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witanko
U mnie dziś co chwila siąpi ![]() Znowu się dziś w nocy przebudziłam i nie spałam od 4 do 7 Czyżbym sie przestawiała na tryb dziecięcy?? Wczesniej miałam twardy sen i mogliby mnie wynieść z domu a bym się nie skapnęła Peppermint zaokrąglasz się ![]() Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę i oby córcia nią pozostała ![]() Cytat:
![]() Faaaaaaaaaajny prezencior Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() za zdrówko kolegi!
|
||||||
|
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Niech mnie ktoś walnie- stwierdziłam, że dziś na obiad muszą być placki ziemniaczane
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Anulka a u Was je się na słodko czy na słono? Bo u mnie w domu zawsze na słodko się jadło, natomiast u TŻ na słono
|
|
|
|
|
#3086 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka,
witam się w 5 miesiącu w sumie piąty od wczoraj ale caly czas albo śpię albo jestem w pracy
|
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
nasturcja, a tą fryzurę to jakąś skomplikowaną chcesz? Spokojnie, jeszcze masz miesiąc czasu. A tutaj na forum szukałaś w dziale fryzjerskim? Może tam ktoś Ci coś poleci
|
#3088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja fryzjera zamawiałam 3 albo 4 miesiące przed ślubem, a mieszkam na wsi i jest chyba z 5 salonów ![]() Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze głowa nie tylko mi pęka. Ale widzę chmury na horyzoncie, jest nadzieja!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:35.

Też kupiłam zwykłe białe czółenka, takie najbardziej mi się podobały. Mają około 8,5 cm bez platformy, bardzo wygodne tylko muszę białe wkładki kupić bo w rajstopach noga trochę się ślizga 

Młody,zdrowy gość po 30.Niewyobrażalne!!!Stan jest poważny.Jezu tak się modlę żeby wszystko było ok
Kupowaliśmy do nowego mieszkanka trochę rzeczy i w sumie oglądaliśmy też mebelki dla Bejbziola, ale nas nic nie porwało.. Chciałam potem podjechać kupić Bejbziolowi jakieś ubranka, ale TŻ rzekł, że za wcześnie. Od 6 miesiąca "pozwolił" kupować, bo "gdyby nie daj Boże, jednak dziewczynką się okazał, to zostaniemy bez niczego". Na trzech usg, w tym jednym 3d wyszło, że chłopak, ale u niego w rodzinie zawsze dziewczyny się pierwsze rodziły, i niemal każda miała być chłopcem, więc on jest przezorny. Nawet unisexu nie pozwoli kupić, bo mu się unisexy nie podobają.. Eh...