Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 15:04   #511
idzia111
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Chyba zamieszkam w lidlu. U mnie w tym sklepie jest super klima, tylko gorzej jak się wychodzi, bo jest takie uderzenie gorąca jakby suszarka ktoś wiał w twarz.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:10   #512
jakierka
Zadomowienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Melduje się na posterunku wreszcie po wróciłam z egzaminów 1 już wiem że na pewno zdałam a drugiego wyniki dopiero w czwartek ale też mam nadzieje że jakoś to poszło. Teraz mogę myśleć tylko o porodzie
Perse nie martw się na zapas skoro Artuś tak fajnie sobie radzi do tej pory to z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymam za was kciuki z całych sił.
Idę zjeść pyzy kto chce? Potem spróbuję was nadrobić
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za egzamin, jestem pewna, ze drugi tez zdany

A pyzy, ja chce, ja!! Cale wieki ich nie jadlam!

Roxi, za 34tc! I fajnie, ze remont juz skonczony.
A synek ma racje, dlaczego spicie az do 6.00

Sarna, duzo zdrowka dla synka!
Stary 2013-06-22, 15:12   #513
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Roxi: nooo!! jak idzie remont? i brawa za tygodnie!

Ghia: co za egzaminy?

idzia: współczuję...

u mnie ciepło bardzo, mąż obiad robi, ja trochę ogarnęłam chałupkę i się relaksuję z książką i zaglądam do was od czasu do czasu.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:18   #514
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

DOTKA właśnie wczoraj rozmawiałam z moim TŻ o jakiejś wyprawie nad wodę i stwierdziliśmy, że czemu nie tak jak mówisz w jakieś spokojne miejsce, szkoda tylko tych browarków

Cytat:
Melduje się na posterunku wreszcie po wróciłam z egzaminów 1 już wiem że na pewno zdałam a drugiego wyniki dopiero w czwartek ale też mam nadzieje że jakoś to poszło. Teraz mogę myśleć tylko o porodzie
Perse nie martw się na zapas skoro Artuś tak fajnie sobie radzi do tej pory to z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymam za was kciuki z całych sił.
drugi też na pewno zdany, wierzę w ciebie zdolniacho

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Kurcze, jednak nie idę na ślub. Nogi mi spuchły , brzuch ciągnie mocno w dół, tylko jak leżę na lewym boku czuję ulgę. Szkoda mojego szykowania paznokcie pikus, bo 20 min w sumie je robilam, ale nad fryzura troche posiedziałam

Jest stanowczo za gorąco ! ! !

Do tego wyszło, że dziś dzień ,,złośliwości rzeczy martwych". Popsuł się mój telefon, nasz samochód i elektryczna maszynka do mielenia, no rzesz kurna !

Musiałabym do kościoła na piechotę iść, nie daleko w sumie, ale z tymi spuchniętymi nogami i brzuchem spadającym ... nie bardzo to widzę.

A ten brzuch ciągnący to mój Michał, bo Anulka Wam pisała, że on jest nisko. Jak gin mnie badał to główkę czuł. Gdybym rodziła naturalnie to aby rozwarcie było i będzie git. Bo często dzieci nie chcą się opuścić w dół.
Szkoda, że tak wyszło ale najważniejsze, żebyś się dobrze czuła
A z urządzeniami tak jest, że lubią się psuć stadami i to w naj mniej odpowiednim momencie

Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu. Leje się ze mnie niemiłosiernie, okna pootwierane a i tak żadnego przewiewu:banghead: już się nie mogę doczekać jak wskoczę pod chłodny prysznic

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

ROXI bezlitosnego masz synka hehe
za tc!

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:22   #515
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
K
myslicie ze mozna jechać nad wode w spokojne miejsce z takim 1 miesiac/1,5miesiecznym dzieckiem? Tak rozkminialismy dzisiaj z TZtem... oczywiscie tam gdzie cien albo jakas altanka czy coś a nie plaza piwo itp.. na spokojnie...?
Myślę, że tak dziecko w cień, moskitiera i będzie suer

Cytat:

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Hej

Zapomniałam WITAM WAS W 34 TYGODNIU!!! Jeszcze 4 max. 5 i zobaczę moją córeńkę
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:40   #516
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
ten drugi egzamin na pewno tez zaliczony

Cytat:
Hej

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:41   #517
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Na aplikacji wszyscy się pytali co ja jeszcze tam robię a ja na to, że po drodze na poródówkę postanowiłam machnąć te egzaminy. Cieszę się strasznie bo druga koleżanka z terminem na 15 czerwca jeszcze nie urodziła i nie podeszła do żadnych egzaminów. Teraz będzie musiała wszystko ogarnąć łącznie z dzieciaczkiem mam nadzieję, że da radę.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Roxi: nooo!! jak idzie remont? i brawa za tygodnie!

Ghia: co za egzaminy?

idzia: współczuję...

u mnie ciepło bardzo, mąż obiad robi, ja trochę ogarnęłam chałupkę i się relaksuję z książką i zaglądam do was od czasu do czasu.
Elaine miałam dziś jeszcze kodeks wykroczeń, kodeks postępowania w sprawach o wykroczenia, karne skarbowe i kodeks rodzinny tak bloczek walnęli

Próbuję załadować fotki z telefonu do kompa i coś nie mogę jak zaraz pizgnę jednym i drugim to się rozleci
Stary 2013-06-22, 15:44   #518
magdalennne
Wtajemniczenie

Witajcie
ja tylko na chwilę, bo TŻ z moim tatą zaczynają działać w łazience... Lepiej późno niż wcale

I mam od razu do was pytanie: Jak odczuwacie skurcze? Bo mnie co jakieś 30-40 minut przechodzi dreszcz przez cały brzuch i dość mocno boli w podbrzuszu przez kilka minut... I nie wiem czy to przepowiadacze czy raczej skurcze jelit

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41436031]A ją przespalam noc, byłam taka wykończona. Dostaje leki i w sumie nic nie boli, teraz już tylko czekam, aż mnie postawią i pójdę do Małego. Potem też Wam opisze, jak wygląda cc, dla tych, które mają ją planowo nie bójcie sie, wszystko jest do przejścia. Ją jestem sama histeryczka, ale tym razem nic nie było mi straszne, byłam skupiona tylko na Małym. Poród sn jest 100 razy lepszy, ale przy cc też wielkiej tragedii nie ma.
[/QUOTE]

Kochana są sytuacje kiedy nie dyskutuje się nad wyższością sn nad cc. Dla ciebie i Artusia tak było najlepiej i najważniejsze, że wszystko jest dobrze

Cytat:
Musze wam powiedzieć, że miałyście rację, co do mojego wczorajszego wyjścia na imprezę firmowa (z okazji 20lecia). Ciągle ktoś do mnie podchodził, zagadywał, a komplementów tyle usłyszałam, że ho ho! Aż mi się mega miło robiło i pewnie moja buźka pod kolor włosów cała stawała.. Generalnie fajnie, że ludzie się też za mną stęsknili.. Naprawdę jestem zadowolona że poszłam.. )
Super! Każda z nas powinna zaliczyć taką imprezę

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Wózeczek naszego Michasia A no i fotelik

W skali od 1 do 5, oceniam go póki co na mocna 4. Z
Bardzo ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
Z wczorajszej wizyty u gina i położnej : ciaża rozwija się prawidłowo, dzidzia ułożona jak trzeba wiec o ile nic się nie zmieni (nie ma prawa!) czeka mnie poród sn.
Położna badała tętno maluszka i słyszeliśmy serduszko na koniec położna dostała jeszcze kopa od maleństwa (chyba za długo trwało to badanie )
Kolejna wizyta u gina 9 lipca i będzie usg

Cytat:
dobra,powiem Wam.. wczoraj cały dzien cmił mnie brzuch jak na okres.. wieczorem zaczeły sie skurcze ale takie luzne nie jakos strasznie regularne nawet nie mierzylam czasu zastanawialam sie czy to to czy nie to,brzuch twardy plecy bolą,uczucie całkiem jak na @ chwile potrzymało.. za moment puszczało.. oczywiscie miedzy czasie tz mnie wkurzył bo prosilam go zeby nie pił u kolegów a on przyszedł i mowi ze wypił 4 piwa wiec jak coś to chyba sama bym sobie na porodowke pojechala no ale coz...jakos kolo 00 godziny zaczeło sie... skurcze co chwile ( niewiem bo wsumie nie liczylam ale max co 15 minut ) przychodziły i odchodziły.. no i tak do 3 w nocy miedzy czasie jeden byl taki mocny ze myslalam ze sie przekrece.. i oczywiscie po kazdym skurczu musialam isc sikac tak mi sie chciało.. o 4 usnelam.. obudzilam sie kolo 7 i stwardniał moze z 3 razy ale nic mi nie jest.. wody nie odeszły,czop tez nie i sobie siedze i sie wkurzam bo myslalam ze to juz! a to jeszcze nie.. chociaz moze sie coś ruszy dzis lub jutro...

i poł nocy myslenice w głowie czy to juz czas jechac czy nie..
Czyżbyś chciała być następna w kolejce do rodzenia?

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Pochwalę się od razu, że w nocy (właściwie chyba nad ranem) bratowa mojego męża urodziła córeczkę 49cm i 3,020kg, więc kruszynka,mimo że urodziła się w terminie
Pogratuluj od nas bratowej męża

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Co do porodu to ja tez mialam tak jak Margos bole krzyzowe nie zycze nikomu ale wszystko da sie przezyc. A rodzilam bez znieczulenia jakiegokolwiek. Wiec nie bojcie sie. Skoro ja sobie poradzilam to i wy dacie rade.

Dzisiaj polozne sprawdzily moje brodawki i stwierdzily ze sa zbyt wklesle wiec kazaly kupic kapturki na brodawki. Maz juz zakupil i dzis jak mala bedzie wolala jesc to beda mnie uczyc jak ja nakarmic za pomoca tych kapturkow
Żona mojego kuzyna bardzo chwaliła te kapturki, a też miała problem z brodawkami Na pewno będzie sukces

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41439193]Mały dobrze sobie radzi i czekam aż mi go przywiozą, spróbujemy karmić!!!
[/QUOTE]

Perse twoje wiadomości są przepełnione miłością cieszę się bardzo, że Artuś jest taki dzielny

Cytat:
za egzaminy
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:45   #519
malaczarnakejt
Zakorzenienie

szafka nocna już złożona! nawet małż mi pozwolił skręcać trochę, bo wie, że tak lubię, a szafy mi przemknęły koło nosa

Leżę, bo brzuch mnie kłuje, a o 17 mamy jechać na imieniny do cioci męża...
Mój biedaczek śpi, bo po wyrwaniu zęba ma stan podgorączkowy... Mieliśmy ogarnąć łóżeczko, ale chyba dziś się nie uda

Perse wspaniałe wiadomości! uściski dla Ciebie i Arturka
Ghia! Gratuluję egzaminów

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:48   #520
magolina
Wtajemniczenie

A ja padam, chyba za dużo dzisiaj sprzątałam brzuszek trochę pobolewa, ale szkoda mi Tż bo od samiutkiego rana ciągle robi, na doopie usiadł tylko, żeby obiad zjeść więc chciałam mu troche pomóc a i tak mnie opierniczał na każdym kroku że coś robię.
No ale pokój Adasia umalowany

Cytat:

ten czwartkowy też na pewno zdany

Cytat:
Hej

Wybaczcie mi, że mnie tak mało, ale:
1. Remont (jak pisałam...), na szczęście już tylko sprzątanie zostało
2. Nogi mam popuchnięte i staram się leżeć, a w tej pozycji lapek odpada, a z komórki to du.pa nie pisanie
3. Mąż ma trochę wolnego (w związku z remontem), więc żal mi siedzieć, jak możemy wreszcie porobić coś rodzinnie
4. Od przyszłego tygodnia za to dojdzie nowy powód nieobecności - w piątek kończy się przedszkole i Norbert całe dnie będzie ze mną, więc siedzenie tylko okazjonalnie niestety.
Mam nadzieję, że zrozumiecie i wybaczycie

Dziś byliśmy na kolejnym pikniku piłkarskim z Klubu Piłkarskiego - Norbert się wyszalał, ja posiedziałam z mężem w cieniu i... upociłam się jak prosiak

Norbert wszedł przedwczoraj do nas o 6:05 i od progu WRZASNĄŁ: "Wstawać leniuchy! Słonko już wstało" - oboje z mężem ryczeliśmy ze śmiechu

A wczoraj byłam już na ostatnim przed rozwiązaniem Zlocie Czarownic - czyli spotkaniu z moimi 4 przyjaciółkami. Wybrałyśmy lokal nad jeziorem, były plotki, lody, kawa mrożona, sałatka z kurczaka grillowanego, frytki i szarlotka na ciepło z lodami Siedziałyśmy do 9, niestety komary nad rozgoniły

Odezwę się wieczorem, jak nogi pozwolą na siedzenie (ostatnio były tak spuchnięte, że palcami nie mogłam ruszać, bo skóry brakowało)
Fajnie, że zajrzałaś
Gratki za 34 tc
Zaglądaj do nas kiedy tylko będziesz mogła

idzia współczuje spuchniętych nóg i popsutych sprzętów

sarna zdrówka dla synka

Ide poleżeć
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:50   #521
iwona335
Zakorzenienie

Karolajn ja mimo bóli podbrzusza, równiez watpie, w to, ze urodze przed terminem OM 12 dni , USG 8 dni
ale wiem ze za 19 dni zaczna jak cos wywoływać bo wtedy mam sie zglosic na oddział

Perse
wiele przed Wami, ale te magiczne pierwsze chwile z własnym dzieckiem - zazdroscimy ale my maluszki donosimy do końca (słyszysz Charlize- jeszcze troche!!)

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-06-22 o 15:52
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:51   #522
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
szafka nocna już złożona! nawet małż mi pozwolił skręcać trochę, bo wie, że tak lubię, a szafy mi przemknęły koło nosa

Leżę, bo brzuch mnie kłuje, a o 17 mamy jechać na imieniny do cioci męża...
Mój biedaczek śpi, bo po wyrwaniu zęba ma stan podgorączkowy... Mieliśmy ogarnąć łóżeczko, ale chyba dziś się nie uda

Perse wspaniałe wiadomości! uściski dla Ciebie i Arturka
Ghia! Gratuluję egzaminów
za szafkę, ja też uwielbiam skręcać meble TŻ zawsze mnie gania, że to męską robota i umniejszam jego męską dumę pomagając mu hehe ale to tak w żartach.
Odpoczywaj sobie i zbieraj siły na imieninowe jedzonko

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 15:54   #523
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41440040]Dziewczyny ale to nie jest tak różowo, że wczesniaczki sobie tak super radza. U mnie po prostu lepiej było już zakończyć ciążę, bo przepływy nie były najlepsze i poza moim brzuchem Artus jest bezpieczniejszy, co nie oznacza, że nie mogą nas spotkać jeszcze konsekwencje wczesniactwa. Przed nami pewnie wiele konsultacji u lekarzy i nerwów, które omijają rodziców donoszonych dzieci. Także nie śpieszcie sie zbytnio [/QUOTE]

Perse - różowo może i nie jest i nigdy nie będzie, bo teraz do końca życia będziemy się o te nasze "maluchy" okropnie martwić , ale:
1. miesiąc przed terminem to nie taki znów wcześniaczek ,
2. konsultacje u specjalistów czekają wszystkich, a to kardiolog, a to ortopeda i usg bioderek... okulista... itp co chwila bedzie coś...

a co lekarze mówią, co trzeba teraz sprawdzić u malucha?
te cukry to co to?

Cytat:
myslicie ze mozna jechać nad wode w spokojne miejsce z takim 1 miesiac/1,5miesiecznym dzieckiem? Tak rozkminialismy dzisiaj z TZtem... oczywiscie tam gdzie cien albo jakas altanka czy coś a nie plaza piwo itp.. na spokojnie...?
pewnie że można , ja planuję w połowie sierpnia dołączyć do starszaka i mojej mamy nad jeziorko będziemy chodzić na grzyby, na ryby i będzie super

Rocky - fajnie, że zajrzałaś odpoczywaj dużo!

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-06-22 o 15:57
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:02   #524
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

No załadowałam w końcu.
Więc przedstawiam tęczowy pokój Antosia jeszcze brakuje kilku rzeczy np nalepek na ścianę czy porządnego fotela, ale to już jak dostaniemy w końcu kasę z byłej firmy TŻta albo chociaż z zusu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0376.jpg (79,4 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0377.jpg (60,6 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0378.jpg (72,4 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0379.jpg (92,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0380.jpg (74,8 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0383.jpg (68,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0384.jpg (90,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0385.jpg (91,6 KB, 48 załadowań)
Stary 2013-06-22, 16:04   #525
surka
Zakorzenienie

Kurcze, jaka jestem szczęśliwa. Co prawda remont łazienki jeszcze trwa, ale prysznic zamontowany i dzisiaj pierwszy raz od 13 maja będę mogła wziąć prysznic u siebie

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
No załadowałam w końcu.
Więc przedstawiam tęczowy pokój Antosia jeszcze brakuje kilku rzeczy np nalepek na ścianę czy porządnego fotela, ale to już jak dostaniemy w końcu kasę z byłej firmy TŻta albo chociaż z zusu
Super i jeszcze trafił mu się pokój z balkonem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:05   #526
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Karolajn ja mimo bóli podbrzusza, równiez watpie, w to, ze urodze przed terminem OM 12 dni , USG 8 dni
ale wiem ze za 19 dni zaczna jak cos wywoływać bo wtedy mam sie zglosic na oddział
No mnie ginka powiedziala, ze jak do niedzieli 30.06 nie urodze to da mi skierowanie do szpitala
Stary 2013-06-22, 16:06   #527
Anulka_p
Zakorzenienie

Idzia szkoda, że nie idziesz na ślub, ale ważniejsze wasze zdrówko. Nie ma sensu męczyć się, iść kawał drogi i nie daj Boże zasłabnąć w kościele. Odpoczywajcie z Michałkiem.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:08   #528
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
No załadowałam w końcu.
ale piękny pokoik!!! wszystko obmyslane i zaplanowane, ekstra!! ja bym tylko dała mniejszy dywan na środeczek
Stary 2013-06-22, 16:09   #529
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Kurcze, jaka jestem szczęśliwa. Co prawda remont łazienki jeszcze trwa, ale prysznic zamontowany i dzisiaj pierwszy raz od 13 maja będę mogła wziąć prysznic u siebie

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Nom najlepsza miejscówka w chacie Jeszcze mam taki dmuchany fotel to się zainstalujemy z małym pod parasolem na balkonie i się będziemy chillować
Stary 2013-06-22, 16:10   #530
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

o tak remont łązienki to jedna z gorszych remonotowych pomieszczeń, ani umyc ani posiedziec na tronie spokojnie, wszedzie syf itd... przechodzilam to w październiku/listopadzie i w takiej rozwalonej łazience z dziurami na wylot robiłam test ciazowy
Stary 2013-06-22, 16:11   #531
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

za prysznic!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:12   #532
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
No załadowałam w końcu.
Królestwo Antosia.
Stary 2013-06-22, 16:13   #533
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej
ja juz po egzaminie, jakos mam ambiwalentne uczucia jutro kolejny
nie wiem czy mi si eczasem troche brzuch nie obnizyl, ale tz mowi ze taki mialam
w ogole to mi sie roztepy zrobily na dole brzucha
jestem zmeczona, a jeszcze chce sie pouczyc na jutrzejsza poprawke
brzuch mnie troche znow boli jak na okres, chyba znow sobie moj organizm robi jaja

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:15   #534
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
No mnie ginka powiedziala, ze jak do niedzieli 30.06 nie urodze to da mi skierowanie do szpitala
porównując nasze OM moj gin daje mi tydzien wiecej czasu niz Tobie

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej
ja juz po egzaminie, jakos mam ambiwalentne uczucia jutro kolejny
nie wiem czy mi si eczasem troche brzuch nie obnizyl, ale tz mowi ze taki mialam
w ogole to mi sie roztepy zrobily na dole brzucha
jestem zmeczona, a jeszcze chce sie pouczyc na jutrzejsza poprawke
brzuch mnie troche znow boli jak na okres, chyba znow sobie moj organizm robi jaja
podziwiam Was z tymi egzaminami!!!, ja bym chyba nie dała rady, ciesze sie ze kończyłam studia bez meza i dziecka
Stary 2013-06-22, 16:19   #535
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
No załadowałam w końcu.
Piekny pokoik! Bardzo w moim guscie

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:21   #536
Anulka_p
Zakorzenienie

Szykują się porodziki !~ --> http://demotywatory.pl/4155966/Znajac-moje-szczescie
Stary 2013-06-22, 16:24   #537
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margosia: czyli Glutek śpi i budzić go musicie.. jak zacznie tyć to masz zamiar przestać karmić co 3 godziny?
Zobaczymy
Cytat:

Margos a kiedy planujesz pierwszy spacer z Piotrusiem?
Byliśmy dziś rano
Planowaliśmy powtórkę wieczorem, ale sama widzisz pogodę
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Nie nadrobilam wszystkiego i raczej nie dam rady ale widzialam ze pytalyscie kiedy wychodze ze szpitala. Wychodze po 3 dobach od porodu jesli wszystko bedzie ok wiec wypada ze w poniedzialek powinnam wyjsc

Co do porodu to ja tez mialam tak jak Margos bole krzyzowe nie zycze nikomu ale wszystko da sie przezyc. A rodzilam bez znieczulenia jakiegokolwiek. Wiec nie bojcie sie. Skoro ja sobie poradzilam to i wy dacie rade.

Dzisiaj polozne sprawdzily moje brodawki i stwierdzily ze sa zbyt wklesle wiec kazaly kupic kapturki na brodawki. Maz juz zakupil i dzis jak mala bedzie wolala jesc to beda mnie uczyc jak ja nakarmic za pomoca tych kapturkow
Będzie coraz lepiej
I wracajcie szybko do domu, bo jest przyjemniej niż w szpitalu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41439193]Mały dobrze sobie radzi i czekam aż mi go przywiozą, spróbujemy karmić!!!
[/QUOTE]

Cytat:
No wiem...a ja nawet w sumie nie wiem z jakiego powodu wyje to jest niezależne ode mnie i nawet nie potrafie tego opanowac.
Rozumiem Twój aktualny stan psychiczny... To zdecydowanie gorsze niż poród

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:25   #538
skylie
Wtajemniczenie

U mnie burza i pada

Ghia- i gratulacje za egzaminy Pokoik Antosia bardzo ładny

Kate- dla Ciebie w takim razie dalej

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 16:25   #539
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
No to masz jasność masz jeszcze tydzień

Iwona z tym dywanem też akcje były bo już mieliśmy inny tylko wszystkie te dywaniki dla dzieci jakieś takie szorstkie były no i natknęliśmy się na ten a on jest taaaaki puchaty że tylko się do niego przytulać no i pomyśleliśmy, że Antkowi będzie przyjemnie się na takim puchatku bawić
Sierść przez tydzień spała tylko na tym dywanie ona uwielbia nowe rzeczy.

Cieszę się że się Wam podoba

Coś się u mnie chmurzy może deszcz będzie Nie wiem co jest bo poszłam sobie zimnym prysznicem polać stopy bo mi strasznie w nie gorąco i lałam lodowatą wodą na te stopy i w ogóle nie czułam temperatury jak polałam trochę wyżej to czułam lód a na stopach nic jakbym lała letnią wodą
Stary 2013-06-22, 16:31   #540
jakierka
Zadomowienie

Cytat:
No załadowałam w końcu.
rzeczywiscie, bardzo kolorowy pokoik, jestem pewna, ze Antos bedzie zadowolony

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości