|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Ja już wybrałam sukienkę, za tydzień chyba pójdę ja zamówić (jest szyta na miarę, więc wolę to zrobić dużo wcześniej). Suszę też głowę mojemu K., który obiecał załatwić fotografa, za zespołem się na razie rozglądamy.
Boję się trochę wizyty u księdza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() U nas 350 ddś |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
![]() Za suknią pojadę pewnie w sierpniu, obrączki w przyszłym roku (nie chcę żeby mi się znudziły i opatrzyły ) ![]() Jaka data dokładnie?
|
|
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3035 |
|
Wtajemniczenie
|
alucior
Super Dominika2303 Witam Cię ![]() Elrosa Gratuluję, nie bój się wizyty u księdza, nie będzie źle. My byliśmy dwa razy, ksiądz zapytał czy jestesmy tego pewni itd. ja trzymałam dystans nie uśmiechałam się a ksiądz do mnie: tu widze Pani nie jest zbyt zadowolona xD myślałam, że padnę ze śmiechu będzie OK zobaczysz![]() Kochane z każdym dniem coraz bliżej jak o tym myślę to aż ciepło robi mi się na sercu ![]() Mam do was prośbę. Jakbyście natrafiły na suknie podobne do firmy Nabla modele: Lena i Fleure byłabym bardzo wdzięczna. Szukam jakiegoś odpowiednika.... póki co są po 3tysie a tyle nie chcę wydać na sukienkę...
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-06-22 o 14:11 |
|
|
|
#3036 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wczorajszy dzień był pełen wrażeń. W żłobku mieliśmy Dzień Taty. Myśleliśmy, że będzie nieudany, że tatusiowie nie będą chcieli współpracować, ale jednak udało się ![]() Wieczorem przyjechali do nas kuzyn C. z dziewczyną. Razem pojechaliśmy na Noc Kupały (puszczanie lampionów). Najlepsze jest to, że ta dziewczyna kuzyna nie wiedziała, gdzie jedziemy ![]() Jechaliśmy autem tego kuzyna. Podczas jazdy zaczęła się gotować chłodnica Ale powiem Wam, że to wcale takie łatwe nie jest to puszczanie lampionów W ogóle to bardzo niebezpieczne jest. O mały włos, a jakiś lampion spadłby na wózek, w którym siedziało dziecko! Masakra! Fajnie to wszystko wygląda, ale nie wyobrażam sobie puszczania lampionów na weselu Podczas drogi powrotnej też nam się chłodnica gotowała, aż w końcu silnik zgasł... Nie chciał odpalić... Zepchnęliśmy auto na chodnik, oni poszli kupić 5l baniak wody. W końcu auto jakoś odpaliło, więc dojechaliśmy pod nasz blok. Proponowaliśmy im nocleg u nas, ale nie chcieli spać, tylko wracać do domu (50km). No to stwierdziliśmy, że ich odholujemy. C. poszedł po auto, pożyczył linkę i co? Okazało się, że nie może włożyć takiej metalowej przedłużki (nie mamy haka, ani takich zaczepów, tylko w Megankach są takie jakby doczepiane haki na przedłużkach), bo jakiś plastik w środku przeszkadza... No więc zostawili auto u nas pod blokiem i po prostu ich odwieźliśmy. Wróciliśmy do domu przed 3 Ale mimo wszystko wieczór był fajny, niezapomniany na pewno Zdjęcia mamy, także pewnie na fb wrzucę ![]() PS. Za chwilkę nadrobię te 3 strony zaległości (nie tak źle, myślałam, że będzie więcej).
|
#3037 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
pisalam o tym na watku jakis czas temu.. Cwicze p90x od 2 miesiecy. Cytat:
Witaj! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Nadrobiłam
![]() Co do wódki to my będziemy wybierać między Finlandią albo Panem Tadeuszem ![]() Ale raczej wybierzemy Pana Tadeusza, bo jest tańszy, a też bardzo dobry i ładną ma butelkę ![]() Ja raczej założę pończochy i pełne buty, bo mi się jakoś nie podobają gołe nogi... Po drugie boję się otarć i odcisków. Gratuluję: Tycikatej, napisanej pracy ![]() moooni, zmiany pracy ![]() namisek, zdania egzaminu ![]() Elrosa, zarezerwowania sali ![]() wszystkim ślubującym 21.06., roku do ślubu ![]() Verunka, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin ![]() Dominika2303, witaj Opowiedz coś więcej o Was. Skąd jesteście, ile macie lat, jak długo jesteście razem i przede wszystkim jaka data ślubu
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
My też Tadzia wybieramy. Buty też pełne i też pończochy, bo na gołą stopę nie dałabym rady
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
byliśmy u dwóch jubilerów w moim mieście, beznadziejny pierwszy, w ogole sie nami nie zianteresował, wyjął tylko z dwie obrączki które nas interesowały, potem oglądaliśmy przez szybkę a on sobie gdzieś poszedł, nara ziooom, drugi za to ekstra !! super podejście, sam nam opowiadał nie musieliśmy za wiele wypać
koszt u niego z naszym złotem grawerem i brylancikiem to max 800 zł to też zależy od modelu, za to znów nie mogliśmy dojść do porozumienia co dod modeli!! odtstnio tżtowi sie podobały mieszane ( mat+ błyszczące złoto) a mi wtedy klasyczne, dziś mi sie podobały mieszane a jemu klasyczne
|
|
|
|
#3041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo ta sama data
|
|
|
#3042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam, że parę dziewczyn też wynajmuje dekoratorkę sali. Proszę powiedzcie, na co powinnam zwrócić uwagę. Edytowane przez Kate Noir Czas edycji: 2013-06-22 o 16:31 |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś u tż też poszła chłodnica, a był kilkadziesiąt kilometrów od domu, po drodze miał mnie zgarnąć z pracy, potem 50km do domu. Totalne zadupie bo wracał skrótem z wioski. Uratowała go moja woda
bo ja zawsze ciągam za sobą duże butelki z wodą i wtedy zostawiłam je w samochodzie :P Potem już kupiliśmy baniaki i jakoś dojechaliśmy.Tak piszecie o tej nocy kupały ![]() U nas też coś takiego jest, ale puszcza się wianki,a nie lampiony :P i wypija się hektolitry alkoholu, wszyscy nocują w namiotach ![]() W tamtym roku tż wlazł do wody po wianek dla mnie i tydzień później zamieszkaliśmy razem, to był niby znak Cytat:
![]() Ogarnęliśmy chatę, wydrukowałam dokumenty, napisałam wypowiedzenie, zrobiłam obiad, a teraz leeeeżeee i nic nie robię, o! |
|
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
alucior oraz inne wizażynki z okolic Bielska-Białej
informuję, że w TESCO przy Warszawskiej zlikwidowali tą drogerię na hali i kosmetyki z niej są po przeceniane, nie jest tego jakoś strasznie dużo ale za to jakie okazje, ja wyhaczyłam tam róż z Bourjois za 12,90!!!!
|
|
|
|
#3045 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I chyba musicie isc jeszcze trzeci raz, zeby dojsc do porozumienia![]() Cytat:
![]() dziekuje wszystkim za życzonka ![]() własnie wrócilismy z TZtzem z zakupów, kupilismy mu fajną koszulkę, ja nabyłam kieckę w HMie i moj kochany kupił mi na urodziny sznur naturalnych pereł z Kruka ![]() piękne są Zawsze mi sie marzyły, a nie sądziłam, ze kiedys bedziemy miec kasę, tak ze skacze pod sufit:P a wieczorkiem idziemy z moim bratem i jego dziewczyną na pizzę, potem na tańce i na wianki![]() wyszalejemy sie. a jutro urodziny ma teść, także niekończąca się imprezka
|
||
|
|
|
#3046 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Moonia, u nas wianki też sie puszcza, a potem lampiony.
Uczę sie na zaliczenie z logiki. Masakra... A wieczorem pójdziemy na spacer ![]() Któraś z Was ma buldoga francuskiego, nie pamiętam która. C. sie tak nakrecił, że koniecznie chce psa tej rasy. Ja tez bym chciała, ale uważam, że teraz nie jest dobry czas na to, bo utrzymanie psa kosztuje, a my przecież oszczędzamy na wesele. Wielu rzeczy sobie odmawiamy, żeby jak najwięcej odłożyć... Po drugie szczeniak na początku nie powinien być sam w mieszkaniu, a my pracujemy w podobnych godzinach, a urlopy mamy w różnych terminach - różnica 1 miesiąca. Moje pytanie brzmi: ile kosztuje utrzymanie takiego psa? Ile kasy idzie na karmę? Czy musi być jakaś specjalną karma? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14
Cytat:
jeżeli chodzi o wydatki z takim psiakiem związane to największe są na początku, ponieważ buldogi francuskie jako takie nie są jakoś bardzo popularną rasą w PL to za samego psiaka zapłacisz więcej niż za np. Labradora Retrievera, ponieważ są to koszty od 1,500-5,000 zł w zależności od tego z jakiej hodowli zdecydujesz się na psiaka, jakiego będzie umaszczenia (bo niektóre są bardziej pożądane=droższe). Dodatkowo jeszcze na początku musisz sprawić sobie całe psiowe wyposażenie (legowisko, miski, szelki, smycz) i to też trochę kosztuję, ale zawsze można na czymś zaoszczędzić. Następnie na samym początku posiadania psiaka czeka Cię seria szczepień, odrobaczanie i niestety trochę to kosztuje ale jest to raczej jednorazowy wydatek, tzn. szczepienia i odrobaczanie później powtarza się mniej więcej co rok. Jeżeli chodzi o jedzenie, to buldożki francuskie są dość wybredne gdy już dorosną, ja dla mojej psinki kupuję specjalną Purine Pro Plan dla psów ras małych 7,5 kg za bodajże 110 zł i karma ta starczy mi na 2msc i trochę (dostaje do niej gratisowe przysmaki ), doliczając jeszcze do diety tygodniowo jedno kurze żółtko (na ładną sierść) plus na przykład mięso z rosołu (o ile mam). Wydaje mi się, że można znaleźć jakąś tańszą karmę, ale nasza psina akurat tą dobrze je, bo z innymi wybrzydzała.Pozostaje jeszcze kwestia tego czy chcesz pieska na wystawy czy też nie, bo rejestracja pieska w Związku Kynologicznym oraz udział w wystawach niestety kosztuje. Nie wiem czy wszystko tu opisałam, ale chyba najważniejsze tak. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, to pisz na PW
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
Verunka
samych sukcesów w życiu zawodowym i prywatnym na co dzień dużo uśmiechu i miłości, samych wspaniałości buziaki ćwierć wiekowa kobietko ![]() |
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro laski Dzień Ojca, pamiętajcie!
![]() Cytat:
Ja jestem taka, że swojego psa nawet na 4 godziny nie zostawię samego Mieszka u rodziców, ale jeśli wiemy, że czeka ją takie samotne posiedzenie to zawsze tak to organizujemy, żeby długo sama nie była.Pomyśl też o wakacjach. Nie wszędzie można zabrać psa ze sobą, nie zawsze pies ma chęć :P moja dodatkowo jak była mała to wymiotowała po godzinie jazdy samochodem
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam się nie zgadzam, że nie można psa zostawiać samego na długo
Moja suczka zostaje sama na jakieś 8-9h i nie jest z tego powodu nieszczęśliwa. Po prostu jak nie ma nikogo w domu, to ona śpi i tyle. Grunt to zapewnić psu ruch rano, po powrocie z pracy, wieczorem, stały dostęp do wody i jest ok. W przypadku buldogów ja bym się raczej nastawiała na duży wydatek związany z samym ZAKUPEM psa, bo jednak te psiaki bywają chorowite i trzeba znaleźć naprawdę dobrą hodowlę, która dba o swoje psy, nie rozmnaża osobników z wadami, robi wszelkie potrzebne (często nieobowiązkowe) badania. No i oczywiście pies z rodowodem, nie z jakiejś tam niby 'domowej' hodowli, a potem wyrasta nam york, co waży 10kg ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Aha, tylko dodam, bo przynaję - szczeniaka bym na tak długo nie zostawiła! Ale dorosłego psa tak Chociaż buldogi chyba kiepsko znoszą samotność, bo one towarzyskie są i z tego, co słyszałam, to dobrze kupić dwa, żeby nie czuły się samotne
|
|
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o buldogach też słyszałam, że lubią towarzystwo
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
pokazuję mojemu tżtowi tą aukcję:
http://allegro.pl/kamizelka-plus-kra...327666766.html i mówię jaka wiocha, a on że jemu się podoba, taka rosyjska ! ![]()
|
|
|
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
pfff, lepiej bo jak nie to do ślubu sobie pójdzie z inną
|
|
|
|
#3056 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą komunikat od ochrony usłyszałam:
"uwaga właściciel pieska pozostawionego na parkingu przy ławce proszony jest o podejście do swojego pupila" Powiedzcie mi, jakim trzeba być DEBILEM, żeby zostawić psa przywiązanego do ławki i iść sobie na zakupy do CENTRUM HANDLOWEGO?! Nie, że po bułkę do sklepu, gdzie wchodzę i wychodzę, tylko do centrum handlowego. Porażka. |
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/suknia-slubna-gors...343762794.html dziś serwuję sukienkę z allegro w przygaszonym różu
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- pokazałam ją tżtowi, a on mówi że ladna, inna !! czaicie?? mam ochotę zapaść się pod ziemię. |
|
|
|
#3059 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Cytat:
My kiedyś będą na meczu rugby usłyszeliśmy komunikat, że właściciele takiego i takiego samochodu proszeni są o podejście do pojazdu i WYPUSZCZENIE psa! Rozumiecie? Lato, upał, a ktoś psa w samochodzie zostawił na cały mecz. Przecież to skazanie na śmierć. Po kilku minutach był ponowny komunikat, że jeśli właściciel nie zgłosi się w ciągu pięciu minut to dla dobra zwierzęcia wybiją szybę i podobno to zrobili. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
w ogóle, ostatnio otwierali biedronke w mieście P i jego tata poszedł i kupił mi za 1 zl taki szlafroczek:
http://tugazetka.pl/files/g/2_Pizamk...20130211B3.jpg ładny, ale nie lubię satyny, więc stwierdziłam że złożę i będzie czekał na ślub, w ten dzień potrzebuję czegoś luźnego na wierzch podczas przygotowń a zarazem eleganckiego
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

)