Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 14:50   #3121
despa
Zakorzenienie

GG do despa
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
to o Was jest wspomniany kiedyś wątek. Was widzą mamuśki i zawału dostają
ale widzisz - nigdy mi przez myśl nie przeszło, że to aż tak ciepłolubnym można być.

Grzmi
Synek mi padł! śpi pierwszy raz - w dzień - od wtorku!!! ale już był tak zmęczony, że pierwszy raz płakał przy cycu. Siniał. Klementyna, zrozumiałam Twój ból... straszne to było.
Oczywiście tu dziś obecna - i oczywiście miłościwie panująca - teściowa skwitowała, że jestem panikarą... na IP chciałam z nim lecieć on nie jest Aniołkiem, ale też zwykle nie sinieje płacząc. na dodatek przy cycorze...
uff ufffff. deszczuuuu, lej!!!!!!!!!!!!!!!
kurna wiem
zawzięłam się, zobaczymy ile histerii przede mną

nie jesteś panikara jakby mi siniała tez bym chciała

u mnie kropi...deszczu lej!!!!

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
(znów cytuję "od dołu", wybaczcie )

Próbowałam już kiedyś wejść na tę szafę na fb i mam zablokowane, za Chiny ludowe nie wiem dlaczego...

Jak Ci napisały dziewczyny: poobserwuj jeszcze, jeśli się powtórzy - jedź

Trzymaj się Kochana i zawsze tu zaglądaj!

Ja nie byłam nigdy, ale mam wrażenie, że też bym była zażenowana Może za stara jestem

Ech, no racja... Za każdym razem tak sobie postanawiam, a i tak licytuję...

W okolicach 18-tki to na pewno nieraz będzie "na macie" leżał! A raczej na nią "spadał"

Co do drugiego

Wróciliśmy z parku - no dziś to pięknie jest! Gdyby nie to, że Krzyś zgłodniał, to jeszcze byśmy spacerowali Komary oczywiście mnie pogryzły, zakrwawiłam nogawkę, tak się drapałam Ale było bardzo przyjemnie
Teraz Krzyś chłodzi się bez pieluchy

kliknij dołącz do grupy
u tej babki kupiłam sukieneczkę na chrzest ( skromną , prostą, ani jam nie falbaniasta i koronkowa ani moje dziewczyny)
https://www.facebook.com/groups/428845030557121/

i tu też jest ok: https://www.facebook.com/groups/babygrupa/

ewentualnie polub to-https://www.facebook.com/pages/Przedsi%C4%99biorstwo-Handlowe-eFKa/428352430589583?fref=ts

a ja Cię mam na fb? bo kurde wizaż wizażem- ale nie wszystkie Was kojarzę z realnym nazwiskiem- a toż to wstyd i hańba
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 15:33   #3122
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
kurna wiem
zawzięłam się, zobaczymy ile histerii przede mną
hehe wiesz co jakby mi T. preferował koce to bym go w futerku woziła boję się jego histerii a ludzie spojrzenia mam gdzieś (w obliczu łez Młodego)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 15:50   #3123
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Despa - nie nioo Mam zamiar go od czash do czasu uzywac - na instrukcji oblsugi zalaczonej na nim pisze ze max do 90cm - alem nie jest pewna bym sie na dol skoczyc musiala do pokoju a z salonu mi sie nie chce wychodzic taki len ze mnie hahah.
No ale dalej mnie rwie ten bark - buuu karmilam Mlodegk z rana na innej stronie i lezalam na lewej stronie a nie jak zawsze na prawej i prosze jakie sa rezultaty :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 16:26   #3124
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co - zawzięłam się bo mnie ten mój dzieć dobija już z tymi kocykami przy takiej temperaturze, przedwczoraj jej nie dałam darła się jak diabli ale wyprzytulałam wynosiłam - histeria przeszła, wczoraj już dało się bez... I tak się zastanawiam- dobrze zrobiłam, nie? Może i jest ciepłolubna ale jak na zewnatrz ponad 30 stopni ona ma kark lekko ciepławy ale jest spocona jak mysz -z tym kocem to jej cholera przeciez goraco, nie?
A probowalas ja opatulic tylko pieluszka tetrowa zamiast kocyka?
Stary 2013-06-22, 17:05   #3125
Zaciazona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

umknął mi gdzieś ten post o uczeniu spania, ale takie dziecko za małe jeszcze na takie nauki... poczytajcie sobie o tym jak działa mózg takiego dziecka, ono kuma tylko tu i teraz i nie ogarnia jeszcze że zaraz rodzice przyjdą... za pół roku ok, ale teraz za małe...
eh, no to jeszcze pol roku...
Zaciazona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 17:14   #3126
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Despa - nie nioo Mam zamiar go od czash do czasu uzywac - na instrukcji oblsugi zalaczonej na nim pisze ze max do 90cm - alem nie jest pewna bym sie na dol skoczyc musiala do pokoju a z salonu mi sie nie chce wychodzic taki len ze mnie hahah.
No ale dalej mnie rwie ten bark - buuu karmilam Mlodegk z rana na innej stronie i lezalam na lewej stronie a nie jak zawsze na prawej i prosze jakie sa rezultaty :-(

Kasia ale na tym zdjęciuto emilian nie ma nózek na żabkę, to to nie jest typowe wisiadło?

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
A probowalas ja opatulic tylko pieluszka tetrowa zamiast kocyka?
do przedwczoraj pielucha służyła tylko do przytulanie się po uśnięciu, dzisiaj jak nie chciała usnąć ją delikatnie przykryłam i nawet udało się ją szybko odkryć jak usnęła. zobaczymy jak będzie

burza przeszła, ale żeby jakoś ciut chłodniej było to chyba , idziemy na spacerek przynajmniej na chwilę
Stary 2013-06-22, 17:22   #3127
Sorceresss
Wtajemniczenie

Ptaszysko - jeśli czujesz, że tu nie pasujesz i nie chcesz pisać - to twoja decyzja! My jesteśmy zawsze z Wami i każda jak jeden mąż trzymamy kciuki!

Despa, u nas ciągle pielucha tetrowa w użyciu - Filip bez niej nie uśnie w łóżeczku (musi ją potarmosić chwilę i dopiero usypia). Na szczęście w wózku nie m tego problemu.

Ale kur... popadało! Mogło nawet nie zaczynać!

My już w domciu, trzeba Fifiego oporządzić (bawi się na macie oczywiście). Pomalowałam pokój Okazało się, że kolor który wybraliśmy (turkusowy klif) był tak oczoje_bny, że 2 ściany zostawiliśmy (te nasłonecznione), a dwie poszły dużo jaśniejszym kolorem. Tak więc stracony czas był na poprzednie malowanie Tż walczy dalej

Kąpałyście się może z maluszkami razem we wannie? Wiem, że mąż OC tak, ale mi chodzi o Was... mam ogromną ochotę ale w pojedynkę, kiedy nie ma kto małego odebrać z rąk to się boję troszkę... że się poślizgnę, albo co...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 18:32   #3128
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Sorceresss ja przedwczoraj brałam prysznic z małą a raczej byłam się opłukać bo spoconai mała też a jak karmiłam ją to czułam jak się przyklejamy. Mała uśmiech od ucha do ucha jak ją polewałam wodą. pamiętać tylko pod prysznicem żeby woda prosto na główkę maleństwu ni8e leciał bo się wystraszy.

Ptaszysko
my jesteśmy cały czas myślami przy Was podczytuję wątek w wolnej chwili i myślę czemu się nie odzywasz i co tam u Was już chciaałam pisać gdzie się podziewacie co u was ale nestelle ubiegła ta to ma dobę chyba 48 godzinną

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

W ogólę jestem tak wykluczona że zapomniałam że wyprzedaże się zaczynają i dzień przed zamówiłam małej ciuszki z zary a wczoraj patrzę wyprzedaż zaoszczędziła bym ponad 100 ten czas zapierdziela nawet nie wiem kiedy zleciało te 8 tygodni
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 18:42   #3129
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Malpka ok czyli wsyoac 30 z proszku - zrozumiano
.
mam nadzieje ze wyjdzie bo ja nigdy z tych w proszku nie robiłam ale tak piszą na necie więc za rogaliki

Cytat:
Wiecie co - zawzięłam się bo mnie ten mój dzieć dobija już z tymi kocykami przy takiej temperaturze, przedwczoraj jej nie dałam darła się jak diabli ale wyprzytulałam wynosiłam - histeria przeszła, wczoraj już dało się bez... I tak się zastanawiam- dobrze zrobiłam, nie? Może i jest ciepłolubna ale jak na zewnatrz ponad 30 stopni ona ma kark lekko ciepławy ale jest spocona jak mysz -z tym kocem to jej cholera przeciez goraco, nie?
to jest bardziej ciepłolubna niż ja

Cytat:
Synek mi padł! śpi pierwszy raz - w dzień - od wtorku!!! a!
jej mój to co 2h musi mieć drzemkę

no dobra to znów pokuszę hehe zrobiłam te mufinki z truskawkami co moderna robiła
http://www.mojewypieki.com/przepis/m...lowa-kruszonka
mniam a ta kruszonka jest wyborna Polecam!
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 19:06   #3130
bmma
Zadomowienie

Witam

nie mogę być gorsza
upiekłam to ciasto z truskawkami, tylko dużo więcej kruszonki
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/201...rbarowe-z.html
Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze wyjdzie bo ja nigdy z tych w proszku nie robiłam ale tak piszą na necie więc za rogaliki

no dobra to znów pokuszę hehe zrobiłam te mufinki z truskawkami co moderna robiła

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 19:10   #3131
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
kliknij dołącz do grupy
u tej babki kupiłam sukieneczkę na chrzest ( skromną , prostą, ani jam nie falbaniasta i koronkowa ani moje dziewczyny)
https://www.facebook.com/groups/428845030557121/

i tu też jest ok: https://www.facebook.com/groups/babygrupa/

ewentualnie polub to-https://www.facebook.com/pages/Przedsi%C4%99biorstwo-Handlowe-eFKa/428352430589583?fref=ts

a ja Cię mam na fb? bo kurde wizaż wizażem- ale nie wszystkie Was kojarzę z realnym nazwiskiem- a toż to wstyd i hańba
Dzięki Już oglądam

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Kąpałyście się może z maluszkami razem we wannie? Wiem, że mąż OC tak, ale mi chodzi o Was... mam ogromną ochotę ale w pojedynkę, kiedy nie ma kto małego odebrać z rąk to się boję troszkę... że się poślizgnę, albo co...
Właśnie, też bym chciała Ale boję się trochę; poza tym taką wannę chyba trzeba by jakoś zdezynfekować przed taką kapielą, czy jak Przecież 3 inne osoby tam się kąpią... A wanienka jest tylko Krzysia...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 19:51   #3132
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
hej,
milo mi ze o Nas pamietacie.

zniknelam po potrzebuje odetchnac od tego co przerabiam. Niestety maratony po lekarzach robia swoje od prostego braku czasu zeby was na bierzaco czytac (chociaz probowalam ale nie wyszlo) po doly zwiazane z ich pomyslami co to moje dziecko ma za problemy.

Nie zrozumcie mnie zle. Fajnie ze Wasze dzieciaczki sa zdrowe, cieszycie sie z kup i pierdniec zrzucacie zbedne kg pieczecie ciasta chodzicie na wesela i marudzicie na tesciowe ale ja po prostu przestaje tu pasowac. nie widze sensu pisania o trudach badan jakie przechodzi Mala o tym ze powinni dawac tez zamiast naklejek dzielny pacjent dzielna matka bo jednak za duzo mnie to wszystko kosztuje zdrowia i dobrego humoru i mimo iz wiem ze sie tu probujemy wspierac to obarczanie was moimi problemami nic nie pomoze. chcac nie chca jak czytam o sukcesach waszych dzieci to zaczynam sie martwic o moje ze jeszcze czegos nie robi a nie chce sie nakrecac bo niestety do tego latwa droga i myslenie i powtarzanie sobie ze kazde dziecko jest inne i kazde rozwija sie wlasnym tempem nie wiele pomaga bo i tak masz pelno pytan w glowie Dlaczego? dlaczego moje dziecko ma tak pod gorke?

no to w sumie tyle.
pewnie was bede ciutke podczytywac, moze jak odetchniemy z Niunia to cos skrobne.

papap
trzymamy za Was kciuki i życzymy powodzenia w wychowaniu

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Kurczę...organizuje ten panienski dla siostry. Udało mi sie jednak zarezerwowac domki w Łebie na jedną noc teraz szukam Pana ale się cenią huhu 500 ale chyba i tak zamowie pomimo takiej ceny. Raz sie zyje a co
zamawiaj koniecznie - to i Ty skorzystasz
--------------------------------------------------------------
ja też organizuje siostrze - ale torbe do szpitala ma termin na 4 lipca, wiec "bedziemy" mieć nowego dzidziusia - Kacperka
młodsza ode mnie o 7 lat a roznica miedzy naszymi dziećmi bedzie wynosiła 3 miesiące

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

mni własnie tez taka myśl zniecheciła
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:19   #3133
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
pani i nestelle jestem już grubo za połową Kronosa, lipa - zero refleksji i obserwacji - same byłem u Ziutka, weekend w Santiago, na koncie mam 5 pesos... myślałam że się rozkręci bo u Iwaszkiewicza taki też był początek, ale kolejne były super, a tu nic... nie znoszę takich dzienników...taki poszerzony kalendarz z moją tabelką w excelu..jedno tylko, straszny z niego ☠☠☠aka, a Ricie się chyba hajs na torebki skończył dlatego wydała
.
musiałam jeszcze wrócic do twojego posta -GE-NIA-LNA recenzja ,dobór słów, spostrzezenia ... rozbawiłas mnie tymi torebkami

Cytat:
hej,

zniknelam po potrzebuje odetchnac od tego co przerabiam. Niestety maratony po lekarzach robia swoje od prostego braku czasu zeby was na bierzaco czytac (chociaz probowalam ale nie wyszlo) po doly zwiazane z ich pomyslami co to moje dziecko ma za problemy.

Nie zrozumcie mnie zle. Fajnie ze Wasze dzieciaczki sa zdrowe, cieszycie sie z kup i pierdniec zrzucacie zbedne kg pieczecie ciasta chodzicie na wesela i marudzicie na tesciowe ale ja po prostu przestaje tu pasowac. nie widze sensu pisania o trudach badan jakie przechodzi Mala o tym ze powinni dawac tez zamiast naklejek dzielny pacjent dzielna matka bo jednak za duzo mnie to wszystko kosztuje zdrowia i dobrego humoru i mimo iz wiem ze sie tu probujemy wspierac to obarczanie was moimi problemami nic nie pomoze. chcac nie chca jak czytam o sukcesach waszych dzieci to zaczynam sie martwic o moje ze jeszcze czegos nie robi a nie chce sie nakrecac bo niestety do tego latwa droga i myslenie i powtarzanie sobie ze kazde dziecko jest inne i kazde rozwija sie wlasnym tempem nie wiele pomaga bo i tak masz pelno pytan w glowie Dlaczego? dlaczego moje dziecko ma tak pod gorke?

no to w sumie tyle.
pewnie was bede ciutke podczytywac, moze jak odetchniemy z Niunia to cos skrobne.

papap

wszystko juz pisałam . .
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
co kupic 18 - latce na urodziny??:conf used:
Zalezy czy to ktoś bliski ,lubiany i ile kasy chcesz przeznaczyc ....

nie napisze Ci co moja szwagierka kupowała na tego typu imprezy -moge tylko dodac ze pani sprzedająca w sex shopie by sie zawstydziła .....

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Przepraszam,że bez cytowania itd. ale mam problem
Kinga robi zwykle 1 kupe na dzień, czasem 2.
Dziś zrobiła już 3 i w tej ostatniej znalazłam nitkę śluzu podbarwionego krwią...
Martwię się. Tak w ogóle to nic jej nie jest, jest pogodna i niczego dziwnego w zachowaniu nie zauważyłam. Myslicie, że upały mogą miec coś do tego? Powinnam jechać na pogotowie czy panikuję?...
tez bym obserwowała i w razie powtórki jechała do lekarza .

Cytat:
pewnie tak .moze po prostu ona lubi miec coś na sobie ,czuje się bezpieczniej .moze coś mega cienkiego ala mgiełka ....

Cytat:
Grzmi
Synek mi padł! śpi pierwszy raz - w dzień - od wtorku!!! ale już był tak zmęczony, że pierwszy raz płakał przy cycu. Siniał. Klementyna, zrozumiałam Twój ból... straszne to było.
Oczywiście tu dziś obecna - i oczywiście miłościwie panująca - teściowa skwitowała, że jestem panikarą... na IP chciałam z nim lecieć on nie jest Aniołkiem, ale też zwykle nie sinieje płacząc. na dodatek przy cycorze...
uff ufffff. deszczuuuu, lej!!!!!!!!!!!!!!!

ale ze w ogóle nie spał w dzien ???? nawet po 15 minut???

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
hehe wiesz co jakby mi T. preferował koce to bym go w futerku woziła boję się jego histerii a ludzie spojrzenia mam gdzieś (w obliczu łez Młodego)

Cytat:
Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam

nie mogę być gorsza
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/201...rbarowe-z.html
jak zawody - które pyszniejsze ,gdzie wiecej kruszonki ....
A ja nadal niewzruszona (pomyslec ze 3,5 miesiaca temu czekolade i lody jadłam jak to mówi OC tak "ze byłam najedzona az po pachy" )

Cytat:
Właśnie, też bym chciała Ale boję się trochę; poza tym taką wannę chyba trzeba by jakoś zdezynfekować przed taką kapielą, czy jak Przecież 3 inne osoby tam się kąpią... A wanienka jest tylko Krzysia...
o matko - rozwaliłas mnie totalnie
Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość

ja też organizuje siostrze - ale torbe do szpitala ma termin na 4 lipca, wiec "bedziemy" mieć nowego dzidziusia - Kacperka
młodsza ode mnie o 7 lat a roznica miedzy naszymi dziećmi bedzie wynosiła 3 miesiące
ale super !
mojemu bratu sie urodzi konic listop/początek grudniae tez niez .róznica 9 mies .-ale tez niezle .
Stary 2013-06-22, 20:22   #3134
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
piekne ciuchy widziałam , w tym problem ze bez sensu zakup jesli nie moge sie wyswobodzic z tego aby Rocha nakarmic ... kazdą rzecz sprawdzam czy da sie ramiączko opuscic albo dekolt naciągnąc .... i 99 ,9% rzeczy odpada . przeciez nie kupie cudownej ,ślicznej kiecki jesli musiałabym ją podniesc całą aby mały sie do cycka dostał ....
eh tez mam ten problem, albo sukienki są tak wydekoltowane z przodu lub z tyłu że cały stanik dla karmiących na wierzchu
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Misio z wczoraj

Cytat:
a tak z zafascynowaniem oglądamy rybki

Cytat:
no dobra napsze wprost :
przeciez nie kupie sobie ślicznej kiecki jesli musiałabym ją podniesc całą aby Roszek sie do cycka dostał a ja bym pokazała wcale NIE płaski brzuch ..... (jak brzuch mi sie wstąpi spowrotem to se kupie i będe podnosic nawet w parku )

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
mamy dziś wesele, ależ się stresuję pierwszy raz na tak długo zostawiamy małego u babci ciekawe jak sobie poradzą
udanej zabawy

Cytat:
My juz na wsi odpoczywamy - baa nawet koguta z rana slyszalam.
A teraz Znowu wam sie pochwale - Moj Dzielny Synek przespal - caly lot z Bergen do Stavanger ok 30-45minut - usnol zaraz przy wyrowamiu a obudzil ske przy ladowaniu - w poczekalni tez mi usnol w nosidelku a czekalam prawie 2h - se wolalam byc wczesniej, w koncu to Byl Nasz Pierwszy Raz

No nic oczywiscie nawet na wsi Pada - ale jak sie Mlody obudzi a ja sie ogarne przejde sie do sklepu - kolega do pracy pojechal - baaa nawet kase na stole zostawil z kartka " zapomnialem powiedziec ze mam ochote na MIELINE, mieso w lodowce ziemniaki sa - reszte kup co uwazasz " uhmmm wiec wiecie bd MIZERIA
bawcie sie dobrze i smacznego

Cytat:
czesc ,
dzis Roszek postanowił mame zaskoczyc i zrobił kupe o 4.20 rano .... pierwszy raz od miesięcy -pierwsza kupa w nocy .Mam nadzieje ze to jednorazowy wyskok . Co prawda zaraz padlismy spowrotem ale jakas rozbita jestem ....

A Dziewczyny co z Ptaszyskiem ,któras wie? nie odzywa sie od kilku dni a chyba nic nie mówiła ze wyjezdza albo coś .....
ciekawe jak Natalka znosi taką duchote?

co do Ptaszyska tez się nad tym wczoraj zastanawialam. moze nie ma czasu te wizyty lekarskie...

Cytat:
Kurczę...organizuje ten panienski dla siostry. Udało mi sie jednak zarezerwowac domki w Łebie na jedną noc teraz szukam Pana ale się cenią huhu 500 ale chyba i tak zamowie pomimo takiej ceny. Raz sie zyje a co
a jaki pan? strażak?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:23   #3135
bmma
Zadomowienie

Cytat:
hej,

no to w sumie tyle.

papap
Ojjj to wszystko co piszesz to święta prawda Oczywiś cie, prócz tego, że tutaj nie pasujesz!
Trzymamy za Was mocno kciuki, będzie bobrze.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Edytowane przez bmma
Czas edycji: 2013-06-22 o 20:30
bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:25   #3136
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Despa wiem ze nie mial na zabke i za wczasu na takie jakie mialam, ale coz wyrzymal 15minut w "kolejce" przy oddaniu bagazu i odprawe - a pozniej jak w nim juz mi usnol sobie ladnie wygodnie usiadlam i sama mu nozki podkorczylam - nio zbytnio nie mialam innego wyjscia jak sie zabrac z tym wszystkkm baa jeszcze przeciez wozek mialam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:33   #3137
Dragusia88
Zakorzenienie

[QUOTE=nestelle;41438568
ja gdzies czytałam ze nie. ale to w jakies tam niezbyt mądrej gazetce wiec nie wiem.... ja zawieszam te bransoletki aroma na komary
[/QUOTE]

Cytat:
hahaha ja miałam Pana u siebie ale bylo smiesznie przeciez to tylko zabawa pokrecil troche dupką i tyle no ale jakby mój tż miał panią to bym sie obraziła haha

Cytat:
hej,

Cytat:

a za te ciasta

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:38   #3138
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko - rozwaliłas mnie totalnie
No co? Czyli nie trzeba dezynfekować? Ale umyć dobrze wannę przed taką kąpielą to chyba powinniśmy?
Ania
Stary 2013-06-22, 20:47   #3139
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Ptaszysko - jeśli czujesz, że tu nie pasujesz i nie chcesz pisać - to twoja decyzja! My jesteśmy zawsze z Wami i każda jak jeden mąż trzymamy kciuki!

Despa, u nas ciągle pielucha tetrowa w użyciu - Filip bez niej nie uśnie w łóżeczku (musi ją potarmosić chwilę i dopiero usypia). Na szczęście w wózku nie m tego problemu.

Ale kur... popadało! Mogło nawet nie zaczynać!

My już w domciu, trzeba Fifiego oporządzić (bawi się na macie oczywiście). Pomalowałam pokój Okazało się, że kolor który wybraliśmy (turkusowy klif) był tak oczoje_bny, że 2 ściany zostawiliśmy (te nasłonecznione), a dwie poszły dużo jaśniejszym kolorem. Tak więc stracony czas był na poprzednie malowanie Tż walczy dalej

Pochodziliśmy trochę, ale komarów tyle że myślałam,ze mnie zeżrą.

Kapałam się- dasz radę tylko ręzcników pełno na podłodze rozłozylam zeby się nie poślignąć

Cytat:

to jest bardziej ciepłolubna niż ja

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Witam

nie mogę być gorsza
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/2013/06/ciasto-truskawkowo-rabarbarowe-z.html

ubić to mało

Cytat:
Dzięki Już oglądam

eee...

Cytat:
Despa wiem ze nie mial na zabke i za wczasu na takie jakie mialam, ale coz wyrzymal 15minut w "kolejce" przy oddaniu bagazu i odprawe - a pozniej jak w nim juz mi usnol sobie ladnie wygodnie usiadlam i sama mu nozki podkorczylam - nio zbytnio nie mialam innego wyjscia jak sie zabrac z tym wszystkkm baa jeszcze przeciez wozek mialam

no wiem, wiem... tylko piszesz ze bedziesz uzywac wiec zapytałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 20:49   #3140
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziewczyny przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale jakoś ciężko mi jest się wbić z czytaniem jestem na bieżąco

wszystkie zdjęcia maluszków są przepiękne

Leon jest już po 4 rehabilitacji i po jednym masażu żuchwy (masakra)ostatnio wyszłam z gabinetu z płaczem:/ No niestety jak powiedziała nasza rehabilitantka, że na śląsku nie ma ani jednego zdrowego dziecka a wzmożone bądź obniżone ma co drugie dziecko....

Przyszły tydzień 2 dni z rzędu jedziemy do Ośrodka i w czwartek mamy wizytę u okulisty mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku

Mam pytanie do dziewczyn, które też mają dzieci z obniżonym lub wzmożonym napięciem czy Wasze dzieci mają muzykoterapię?? czy były konsultowane przez psychologa, neurologopedę???

Kasiu a jaki obwód główki miał Emilian przy urodzeniu ??

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:51   #3141
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
No co? Czyli nie trzeba dezynfekować? Ale umyć dobrze wannę przed taką kąpielą to chyba powinniśmy?
a zanim malucha weźmiesz na rece w taki upal to się myjesz, dezynfekujesz?

i jak znalazłaś coś na fb?
Stary 2013-06-22, 20:54   #3142
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:57   #3143
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:

i jak znalazłaś coś na fb?
Oj no tak spytałam z głupa Ale faktem jest, że do brudnych stóp (więc i tego, co przyniesione z zewnątrz) moich i tż-ta nie przytulam dziecka A w wannie zostawia się te wszystkie świństwa. No ale przecież spłukuje się wannę I myje. Dobra, pytania nie było

Na fb przeglądam, i NA SZCZĘŚCIE jeszcze nie wypatrzyłam żadnego "must have"; dobrze by było poczekać do zakończenia tych aukcji na allegro, zapłacić, a potem dopiero spłukiwać się dalej
Ania

Edytowane przez Tasia34
Czas edycji: 2013-06-22 o 20:59
Stary 2013-06-22, 21:03   #3144
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Oj no tak spytałam z głupa Ale faktem jest, że do brudnych stóp (więc i tego, co przyniesione z zewnątrz) moich i tż-ta nie przytulam dziecka A w wannie zostawia się te wszystkie świństwa. No ale przecież spłukuje się wannę I myje. Dobra, pytania nie było

Na fb przeglądam, i NA SZCZĘŚCIE jeszcze nie wypatrzyłam żadnego "must have"; dobrze by było poczekać do zakończenia tych aukcji na allegro, zapłacić, a potem dopiero spłukiwać się dalej
ej no nie fochaj się prawda jest taka, ze ten brud i syf jest wszędzie- wannę i tak myjemy po tym jak się wykapiemy, więc przed wsadzeniem dziecka specjalnej dezynfekcji nie robię
Stary 2013-06-22, 21:20   #3145
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
no bransoletki - takie nasączone olejkiem aroma odstraszającym komary. zakładam moim dzieciakom starszym po jednej na rączke i nózke jak idziemy w zakomarzone miejsce .Roszkowi na wózek .
cos mniej wiecej takiego
http://www.nokaut.pl/produkt-opaska-na-komary.html
Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Leon jest już po 4 rehabilitacji i po jednym masażu żuchwy (masakra)ostatnio wyszłam z gabinetu z płaczem:/ No niestety jak powiedziała nasza rehabilitantka, że na śląsku nie ma ani jednego zdrowego dziecka a wzmożone bądź obniżone ma co drugie dziecko....

Przyszły tydzień 2 dni z rzędu jedziemy do Ośrodka i w czwartek mamy wizytę u okulisty mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
ojej ,biedactwo ,nawet nie słyszałam o czym takim jak masaz zuchwy .... ile to takie maleństwa muszą sie nacierpiec ..... i rodzice razem z nimi .

za okuliste .

No nic , ide mojego Pana(strazaka? ) zaciągnąć do wyrka
dobranoc
..

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2013-06-22 o 21:22
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 21:28   #3146
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
no bransoletki - takie nasączone olejkiem aroma odstraszającym komary. zakładam moim dzieciakom starszym po jednej na rączke i nózke jak idziemy w zakomarzone miejsce .Roszkowi na wózek .
cos mniej wiecej takiego
http://www.nokaut.pl/produkt-opaska-na-komary.html

ojej ,biedactwo ,nawet nie słyszałam o czym takim jak masaz zuchwy .... ile to takie maleństwa muszą sie nacierpiec ..... i rodzice razem z nimi .

za okuliste .

No nic , ide mojego Pana(strazaka? ) zaciągnąć do wyrka
dobranoc
..
a z której firmy masz i polecasz?
pytałam dziś w aptece i Pani mi nic nie poleciła dla dziecka/na wózek...- bo za małe

Cytat:
Hej dziewczyny przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale jakoś ciężko mi jest się wbić z czytaniem jestem na bieżąco

wszystkie zdjęcia maluszków są przepiękne

Mam pytanie do dziewczyn, które też mają dzieci z obniżonym lub wzmożonym napięciem czy Wasze dzieci mają muzykoterapię?? czy były konsultowane przez psychologa, neurologopedę???

Kasiu a jaki obwód główki miał Emilian przy urodzeniu ??
Oliwka przy wzmożonym nie miała,nie była tez dodatkowo konsultowana- nie wiem jak jest teraz ale obawiam się że się wkrótce dowiem
Stary 2013-06-22, 21:34   #3147
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
ej no nie fochaj się prawda jest taka, ze ten brud i syf jest wszędzie- wannę i tak myjemy po tym jak się wykapiemy, więc przed wsadzeniem dziecka specjalnej dezynfekcji nie robię
Nie focham się Fakt, dziecko w kloszu trzeba by trzymać, żeby ochronić przed wszystkimi bakteriami itp. Czyli normalne umycie wanny wystarczy Może spróbuję za jakiś czas

Dobra, Krzyś smacznie śpi, chyba jakiś film z tż obejrzymy
Dobranoc
Ania

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-22, 21:36   #3148
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
burza przeszła, ale żeby jakoś ciut chłodniej było to chyba
bo ta burza to sobie chyba jakieś jaja (z)robiła

Cytat:
.. mam ogromną ochotę ale w pojedynkę, kiedy nie ma kto małego odebrać z rąk to się boję troszkę... że się poślizgnę, albo co...
ja to samo... też bym chciała, a się lękam...

Cytat:
jestem jakąś lewą matką. No on nie śpi...

Cytat:
Kacperka
to albo ona pospieszna, albo Wy długo się czailiście ;P

Cytat:
ale ze w ogóle nie spał w dzien ???? nawet po 15 minut???
nie, no oczywiście trochę przesadziłam bo póki udawało się wyjść na spacer - to w wózku spał. i na cycu...
ale marzę, żeby było "ach śpij kochanie" a on myk na mnie swoimi rozumnymi ślepkami i pyk-cudna kimka

Cytat:
i po jednym masażu żuchwy (masakra)ostatnio wyszłam z gabinetu z płaczem:/ No niestety jak powiedziała nasza rehabilitantka, że na śląsku nie ma ani jednego zdrowego dziecka a wzmożone bądź obniżone ma co drugie dziecko....
jeżuuuu, nawet o czymś takim nie słyszałam... strasznie współczuję... na czym to polega?!
mnie się wydaje, że łatka napięcia mięśniowego, u takiego maluszka, jest łatwo przylepna... i też mam wrażenie, że każdemu można to zdiagnozować (ostatnio z babeczką w sklepie o tym rozmawialam; mówi że przezyła prawdziwy koszmar a wszystko się skończyło w momencie gdy jej synek zaczął raczkować)...

Cytat:
Cytat:
o rajuuuu... nic takiego nie mamy... w czwartek idziemy do neurologa i teraz dopiero zaczynam się bać

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 21:41   #3149
Sorceresss
Wtajemniczenie

Z tą kąpielą to myślałam, żeby dziecka nie kłaść na wannę, tylko się z nim taplać, ciałko do ciałka...

Ja mojego Filipa pod kloszem nie trzymam - niektóre rzeczy dziwią moją mamę, szwagierkę... a ja chyba z lenistwa olewam pewne święte zasady, które wprowadza się w życie przy niemowlaku.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 21:46   #3150
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
bo ta burza to sobie chyba jakieś jaja (z)robiła

ja to samo... też bym chciała, a się lękam...

jestem jakąś lewą matką. No on nie śpi...

to albo ona pospieszna, albo Wy długo się czailiście ;P

nie, no oczywiście trochę przesadziłam bo póki udawało się wyjść na spacer - to w wózku spał. i na cycu...
ale marzę, żeby było "ach śpij kochanie" a on myk na mnie swoimi rozumnymi ślepkami i pyk-cudna kimka

jeżuuuu, nawet o czymś takim nie słyszałam... strasznie współczuję... na czym to polega?!
mnie się wydaje, że łatka napięcia mięśniowego, u takiego maluszka, jest łatwo przylepna... i też mam wrażenie, że każdemu można to zdiagnozować (ostatnio z babeczką w sklepie o tym rozmawialam; mówi że przezyła prawdziwy koszmar a wszystko się skończyło w momencie gdy jej synek zaczął raczkować)...

[U]o rajuuuu... nic takiego nie mamy... w czwartek idziemy do neurologa i teraz dopiero zaczynam się bać
po dupce chcesz?
Każde dziecko inne i tyle, moja też ma dni że nie śpi nic i cały dzień na rękach jak odłożę to wyje strasznie. A Torresiątko ma wspaniała mamę tylko Ona chyba o tym nie wie....

( Moja Oli spała - tylko kilka miesięcy- w ciągu dnia, a potem nie i juz- była jedynym dzieckiem w złobku i w pierwszej grupie przedszkola nieśpiącym)

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Z tą kąpielą to myślałam, żeby dziecka nie kłaść na wannę, tylko się z nim taplać, ciałko do ciałka...

Ja mojego Filipa pod kloszem nie trzymam - niektóre rzeczy dziwią moją mamę, szwagierkę... a ja chyba z lenistwa olewam pewne święte zasady, które wprowadza się w życie przy niemowlaku.
ja z wygody w pewnym momencie odlozyłam na foczkę

a jakie, ze tak z ciekawości zapytam?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości