Rozstanie z facetem, część XXVII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-22, 18:32   #991
20160901857
Konto usunięte

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVII

Ojej, ja na przyszły weekend wyjeżdżam;/
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:35   #992
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że siedzi taki mały wredny skubaniec gdzieś za winklem, słucha, zaciera rączki (emotka <cwaniak> z gadu) i mruczy "takaś pewna? To ja ci udowodnię coś zgoła innego"
Fajna wizja

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Naomi chcialabym to zmienic. Ale nigdy nie bylam specjalnie towarzyska osoba, nie umialam zabiegac o przyjaznie, po kilka razy sie sparzylam, kiedy zabiegalam i zostalam kopnieta w tylek...no i latwo powiedziec, poznaj nowych ludzi. ale gdzie? jak? kiedy sie jest osoba trudno zawierajaca znajomosci? mam tylko jedna przyjaciolke, ale ona ma swoje zycie...
Rozumiem, że zostałaś zraniona - moje przyjaźnie i znajomości też się rozsypywały, przeżywały kryzysy, to normalne Niby jestem towarzyska, ale w pewnym momencie się nudzę i ciężko mi wtedy utrzymać znajomość. Spróbuj wychodzić do ludzi, zagadywać do nowych osób, wejść w jakieś nowe towarzystwo. Najłatwiej to chyba przez internet.

Cytat:
Napisane przez Motyl86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znowu kryzys, albo ja jestem tak słaba psychnicznie, albo nie wiem....
Zostawił mnie jakiś miesiąc i tydzień temu, od tego czasu nie kontaktował się wcale! Gdybym potrafiła obiektywnie o tym pomyśleć, to dotarłoby do mnie, że ma mnie gdzieś i układa sobie, życie dalej. Ale nie! Ja żyję jakąs głupią nadzieją ;(

I na dodatek dręczy mnie myśl, żeby do niego napisać.....cokolwiek.... starsznie pragne kontaktu z nim, tak bardzo tęsknie... wybijcie mi ten pomysł z głowy, bo zrobię głupotę.....
Ja powiem Ci inaczej niż dziewczyny - napisz. Tobie ulży, a jednocześnie dostaniesz oczywisty dowód na to, że mało go obchodzisz. Nawet jak odpisze, to pewnie coś zdawkowego. Przerabiałam to z jednym facetem, który mnie kiepsko traktował: po prostu nie mogłam się powstrzymać przed pisaniem do niego po pijaku Zazwyczaj nie odpisywał albo odpisywał coś chamskiego i w pewnym momencie przegiął, w naturalny sposób zrozumiałam, że nie warto. A to, co on sobie o mnie myślał - mam to gdzieś, bo już od dawna nic nie znaczy w moim życiu

Cytat:
Napisane przez Wiktoria30 Pokaż wiadomość
Ja jestem za piątkiem bo w sobotę mam wesele. Na pewno byłoby super, poszalałybyśmy sobie
To jesteśmy umówione Ktoś jeszcze jest chętny?
Stary 2013-06-22, 18:38   #993
Motyl86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marycha1977 Pokaż wiadomość
wiadomo ze sie chce napisac, ze korci, ze wierzysz ze sie cos zmieni, ale sie nic nie zmieni.on ma Cie gdzies wiec rob to samo, nie ponizaj sie , nie jestes podnozkiem.
Cytat:
To teraz puść wodze fantazji i wyobraź sobie swoją reakcję na jego brak odzewu/olewczą reakcję. Jeśli jesteś w stanie to przełknąć bez większego problemu, to pisz.
Pewnie dobiłoby mnie to bardziej. Dzięki dziewczyny zaciskam zęby i nic nie napisze.
Motyl86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:40   #994
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pewnie dobiłoby mnie to bardziej. Dzięki dziewczyny zaciskam zęby i nic nie napisze.
Niektórym takie dobicie jest potrzebne żeby się na dobre obrzygać tematem i mieć go dość Jeśli jesteś osobą, która musi spaść na dno, żeby się od niego odbić, to pisz. Ale jeśli jesteś na tyle wrażliwa, że po kolejnym koszu od jaśnie pana, poszłabyś skakać z wieżowca, to niech Cię ręka boska broni
Stary 2013-06-22, 18:41   #995
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
i słusznie , o niczym nowym bys sie nie przekonala tylko o tym ze ma Cie jeszcze bardziej w du....ie
Marycha1977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:42   #996
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Swoją drogą, wiecie czego bym się bała w pisaniu do eksa? Że on, już nic do mnie nie czujący, a jednak doceniający walory fizyczne, zechce skorzystać z mojej słabości i sobie poużywać w przerwie między innymi paniami. No nie no, nie. Zostawił, zrezygnował, to niech się teraz w dupę pocałuje, mnie już całować nie ma prawa.
Stary 2013-06-22, 18:44   #997
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Druga szansa jest ok, gorzej jak się z dawania kolejnej szansy robi recydywa.
Ten błąd niestety popełniłam. Na szczęście zrozumiałam, że nie tędy droga.
[1=835313362e9486e3c9442f0 8647b1f88dd16e422_65652de 798c50;41442023]
A ja was na truskawki i tort [/QUOTE]
Smaka mi narobiłaś i chyba dzisiaj też zrobię tort
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 18:44   #998
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórym takie dobicie jest potrzebne żeby się na dobre obrzygać tematem i mieć go dość
Taa, ja taka jestem niestety

Cytat:
Swoją drogą, wiecie czego bym się bała w pisaniu do eksa? Że on, już nic do mnie nie czujący, a jednak doceniający walory fizyczne, zechce skorzystać z mojej słabości i sobie poużywać w przerwie między innymi paniami. No nie no, nie. Zostawił, zrezygnował, to niech się teraz w dupę pocałuje, mnie już całować nie ma prawa.
A to jest dla mnie straszne, mój eks też mnie gorąco namawiał na taką opcję. Usłyszałam, że porozmawiamy potem, ale wcześniej seks, bo on nie może się skupić
Stary 2013-06-22, 18:50   #999
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez mychamycha Pokaż wiadomość
Ten błąd niestety popełniłam. Na szczęście zrozumiałam, że nie tędy droga.
Lepiej późno, niż później

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Taa, ja taka jestem niestety
Je też. Na szczęście im starsza jestem, tym mniej czasu potrzebuję, żeby zacząć tematem rzygać

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
A to jest dla mnie straszne, mój eks też mnie gorąco namawiał na taką opcję. Usłyszałam, że porozmawiamy potem, ale wcześniej seks, bo on nie może się skupić
Masakra. A wiele dziewczyn się na to łapie, bo mają nadzieję, że seks ich do siebie znowu zbliży...
Zresztą czasem zbliża, czasem doprowadza do powrotu. Tylko co po powrocie opartym na seksie, a nie na zmianach, które oboje powinni wprowadzić w życie?
Stary 2013-06-22, 18:52   #1000
Marycha1977
Rozeznanie

jeny dziewczyny, siedze se na balkonie i nagle widze samochod ojca mego eksa a potem jego w drugim samochodzie. albo z upalu mam przywdzenia, albo nie wiem o co tu chodzi. myslslam ze przyjechal po reszte swoich klamotow ktore sa w piwnicy, ale znikneli mi z oczu. matko jak mi serce wali jakbym ducha zobaczyla. matko nie chce tego czuc, ten strach przed zobaczeniem jego jest okropny..........
Stary 2013-06-22, 18:58   #1001
Motyl86
Raczkowanie

Cytat:
Niektórym takie dobicie jest potrzebne żeby się na dobre obrzygać tematem i mieć go dość Jeśli jesteś osobą, która musi spaść na dno, żeby się od niego odbić, to pisz. Ale jeśli jesteś na tyle wrażliwa, że po kolejnym koszu od jaśnie pana, poszłabyś skakać z wieżowca, to niech Cię ręka boska broni
Elvegirl Ty mnie nie podpuszczaj:P No własnie chęć napisania do niego tłumaczyłam sobie tym, ze jeśli mnie oleje to będzie to zimny kubeł wody wylany na mnie żybciej zaczne sie otrząsać i zniknie ta żałosna nadzieja.... N to co mam napisać :P:P
Cytat:
jeny dziewczyny, siedze se na balkonie i nagle widze samochod ojca mego eksa a potem jego w drugim samochodzie. albo z upalu mam przywdzenia, albo nie wiem o co tu chodzi. myslslam ze przyjechal po reszte swoich klamotow ktore sa w piwnicy, ale znikneli mi z oczu. matko jak mi serce wali jakbym ducha zobaczyla. matko nie chce tego czuc, ten strach przed zobaczeniem jego jest okropny..........
Marycha, oddychaj głęboko. Mi tak serce zamiera na widok jakiejs jego aktywnosci na fb, a co dopiero jakbym go zobaczyła....
Stary 2013-06-22, 18:59   #1002
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Elvegirl Ty mnie nie podpuszczaj:P No własnie chęć napisania do niego tłumaczyłam sobie tym, ze jeśli mnie oleje to będzie to zimny kubeł wody wylany na mnie żybciej zaczne sie otrząsać i zniknie ta żałosna nadzieja.... N to co mam napisać :P:P

Marycha, oddychaj głęboko. Mi tak serce zamiera na widok jakiejs jego aktywnosci na fb, a co dopiero jakbym go zobaczyła....
cala sie trzese, staram sie oddychac.polecialam nawet makijaz poprawic w razie bedzie chcial zabierac swoej rzeczy......zeby wygladac idealnie..........
Stary 2013-06-22, 19:01   #1003
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Marycha, normalna reakcja. Ja się do dziś oglądam z sentymentem za jednym modelem samochodu, mimo że jestem szczęśliwie zakochana, a eks, którego nie widziałam od 2 lat, już dawno takim samochodem nie jeździ. Z czasem te reakcje osłabną, ale może być tak, że jakieś tam emocje będą wzbudzały zawsze. Kwestia Twojego charakteru i tego jak bardzo ważny emocjonalnie był ten związek.
Stary 2013-06-22, 19:02   #1004
Petrycja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Teraz doszłam do wniosku,że niektórzy ludzie pojawiają się w naszym życiu tylko po to,by ukształtować w nas pewne cechy,zachowania,w pewnien sposób nas zmienić-a jak już swoją "misję" wypełnią- odchodzą.
Ładnie to napisałaś :P
Stary 2013-06-22, 19:03   #1005
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Marycha, normalna reakcja. Ja się do dziś oglądam z sentymentem za jednym modelem samochodu, mimo że jestem szczęśliwie zakochana, a eks, którego nie widziałam od 2 lat, już dawno takim samochodem nie jeździ. Z czasem te reakcje osłabną, ale może być tak, że jakieś tam emocje będą wzbudzały zawsze. Kwestia Twojego charakteru i tego jak bardzo ważny emocjonalnie był ten związek.
az tak wazny nie byl, poprzedni byl wazniejszy i z tamtym eksem mam normalne kolezenskie stosunki. z tym sobie tego nie wyobrazam, bo to kawal gnoja, chociaz tamten tez mi dostarczyl cierpienia ale prawie 10 lat zrobilo swoje wiec byl wazniejszy
Stary 2013-06-22, 19:04   #1006
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Elvegirl Ty mnie nie podpuszczaj:P
Ja Cię nie podpuszczam, po prostu siedzę w tym wątku parę lat i widzę, że są dziewczyny, które jeśli nie napiszą, nie przejadą się kolejny raz, nie dadzą się skrzywdzić znowu, to nie zamkną rozdziału. Niektórym do ruszenia do przodu wystarczy jeden kopniak i odpowiednia ilość łez, dni żałoby po związku, a niektóre potrzebują potaplać się w bagnie złudnych nadziei znacznie dłużej. Nie wiem jakim typem jesteś

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
az tak wazny nie byl, poprzedni byl wazniejszy i z tamtym eksem mam normalne kolezenskie stosunki. z tym sobie tego nie wyobrazam, bo to kawal gnoja, chociaz tamten tez mi dostarczyl cierpienia ale prawie 10 lat zrobilo swoje wiec byl wazniejszy
E, to przejdzie
Stary 2013-06-22, 19:06   #1007
Wiktoria30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Ojej, ja na przyszły weekend wyjeżdżam;/
Nie martw się, z pewnością to powtórzymy
Wiktoria30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-22, 19:06   #1008
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Ja Cię nie podpuszczam, po prostu siedzę w tym wątku parę lat i widzę, że są dziewczyny, które jeśli nie napiszą, nie przejadą się kolejny raz, nie dadzą się skrzywdzić znowu, to nie zamkną rozdziału. Niektórym do ruszenia do przodu wystarczy jeden kopniak i odpowiednia ilość łez, dni żałoby po związku, a niektóre potrzebują potaplać się w bagnie złudnych nadziei znacznie dłużej. Nie wiem jakim typem jesteś

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

E, to przejdzie
kurna juz 10 miesiecy i dalej tak reaguje
Stary 2013-06-22, 19:07   #1009
Motyl86
Raczkowanie

Cytat:
Ja Cię nie podpuszczam, po prostu siedzę w tym wątku parę lat i widzę, że są dziewczyny, które jeśli nie napiszą, nie przejadą się kolejny raz, nie dadzą się skrzywdzić znowu, to nie zamkną rozdziału. Niektórym do ruszenia do przodu wystarczy jeden kopniak i odpowiednia ilość łez, dni żałoby po związku, a niektóre potrzebują potaplać się w bagnie złudnych nadziei znacznie dłużej. Nie wiem jakim typem jesteś [COLOR="Silver"]
Ojej, no to chyba jestem tym drugim typem ratunku

Edytowane przez Motyl86
Czas edycji: 2013-06-22 o 19:08
Stary 2013-06-22, 19:12   #1010
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
kurna juz 10 miesiecy i dalej tak reaguje
Dlaczego wciąż jest na tyle ważną częścią Twojego obecnego życia, że tak reagujesz? Dlaczego jeszcze nie zamknęłaś tego rozdziału? Co Cię powstrzymuje od życia bez niego?

Cytat:
Ojej, no to chyba jestem tym drugim typem ratunku
Pamiętaj, że bez względu na to co my myślimy i radzimy, tylko Ty poniesiesz potem konsekwencje. Rób tak, żebyś nie żałowała. To Tobie ma być dobrze, to Ty masz żyć w zgodzie ze sobą. Nie chcesz? Nie pisz, będziemy dumne. Chcesz? Pisz, będziemy głaskać jak odpisze po chamsku/oleje, albo życzyć szczęścia jak łaskawie zdecyduje Cię znowu przyjąć
Stary 2013-06-22, 19:15   #1011
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Dlaczego wciąż jest na tyle ważną częścią Twojego obecnego życia, że tak reagujesz? Dlaczego jeszcze nie zamknęłaś tego rozdziału? Co Cię powstrzymuje od życia bez niego?

Pamiętaj, że bez względu na to co my myślimy i radzimy, tylko Ty poniesiesz potem konsekwencje. Rób tak, żebyś nie żałowała. To Tobie ma być dobrze, to Ty masz żyć w zgodzie ze sobą. Nie chcesz? Nie pisz, będziemy dumne. Chcesz? Pisz, będziemy głaskać jak odpisze po chamsku/oleje, albo życzyć szczęścia jak łaskawie zdecyduje Cię znowu przyjąć
zyje bez niego, myslalam ze zamknelam rozdzial, ale wystarczylo byc moze blupie przywidzenie..........nie nawidze tego, chce o tym zapomniec. chyba najlepszym lekarstwem byloby jednak sie na zaboj zakochac..........
Stary 2013-06-22, 19:19   #1012
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:

No jakbym czytała o sobie Chyba wstydzić się powinnam.
Potaplałam się w tym bagnie dobre dwa lata, wybaczałam nie raz. Ale teraz przynajmniej nie mam już żadnych nadziei na zmianę eksa i upewniłam sie, że odejście to jedyne słuszne wyjście.

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Tak btw, wczoraj po prawie dwóch tyg od rozstania eks znowu błagał mnie o szansę. Tylko ma pecha, bo każde jego słowo, każde jego zapewnienie już wcześniej slyszałam - ostatni raz dwa lata temu. Aż szkoda, że go wtedy nie nagrałam, wszystko by sie pokryło z tym, co wygadywał wczoraj.
Stary 2013-06-22, 19:26   #1013
Marycha1977
Rozeznanie

az rozstroju żoładka dostalam.........
Stary 2013-06-22, 19:29   #1014
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
chyba najlepszym lekarstwem byloby jednak sie na zaboj zakochac..........
Możliwe, chociaż ja się zakochałam dopiero jak już się całkiem uwolniłam od eksa.

Jesteś pewna, że ten wątek Ci nie szkodzi? Że nie myślisz przez pisanie tutaj więcej o eksie, niż do tej pory?
Stary 2013-06-22, 19:31   #1015
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Możliwe, chociaż ja się zakochałam dopiero jak już się całkiem uwolniłam od eksa.

Jesteś pewna, że ten wątek Ci nie szkodzi? Że nie myślisz przez pisanie tutaj więcej o eksie, niż do tej pory?
chyba pochlaniaja mnie bardziej Wasze sprawy i chce dobrym slowam komus sluzyc wtedy nie mysle o tym co sie ze mna dzieje. czasem takie wlasnie przeblyski mam.......
Stary 2013-06-22, 19:31   #1016
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
No jakbym czytała o sobie Chyba wstydzić się powinnam.
Nie powinnaś. Osiągnęłaś punkt krytyczny, odbiłaś się i odpływasz od eksa, nie dajesz już się złapać na piękne i puste słówka, a to znaczy że te upokorzenia były Ci potrzebne i że będzie lepiej
Stary 2013-06-22, 19:32   #1017
Marycha1977
Rozeznanie

ide pobiegam, słonce zaszlo to sie wyzyje
Stary 2013-06-22, 21:03   #1018
mychamycha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinnaś. Osiągnęłaś punkt krytyczny, odbiłaś się i odpływasz od eksa, nie dajesz już się złapać na piękne i puste słówka, a to znaczy że te upokorzenia były Ci potrzebne i że będzie lepiej
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że w przyszłości bedę potrafiła wyciągnąć z tego wnioski i tych samych błędów nie popełniać.
Cytat:
ide pobiegam, słonce zaszlo to sie wyzyje
A u mnie słońce zaszło ........... i się rozpadało.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Robię naleśniki
Stary 2013-06-22, 21:12   #1019
Marycha1977
Rozeznanie

Cytat:
Pozostaje tylko mieć nadzieję, że w przyszłości bedę potrafiła wyciągnąć z tego wnioski i tych samych błędów nie popełniać.

A u mnie słońce zaszło ........... i się rozpadało.

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Robię naleśniki
o masz, a ja wczesniej mialam migrene i wzielam ibuprom to teraz mam taką zgage tak piecze ze usiedziec nie moge przez ten cholerny stres wszystko.......
Stary 2013-06-22, 21:24   #1020
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezko_jest_lekko_zyc Pokaż wiadomość
Przykro mi
niestety czasami tak jest....
u mnie 4 lata związku, ostatnio pisałam, że układa nam się bardzo dobrze, a chyba to wszystko niedługo ch.. strzeli....
Bardzo ciekawa jestem twojej historii
eh ,moja historia...

jak tak trochę czytam, jak mam czas, to w zasadzie dziękuję swojej szczęśliwej gwieździe. nie powiem, żebym nie miała problemów, jestem już 2miechy po rozstaniu, z mojej strony emocje się trochę wyciszyły, poza tym mam łatwiej, bo to ja odeszłam; wciąż nas łączy kredyt, mieszkanie wspólnie kupione na kredyt wcale nie tak dawno temu, rachunki, mój eks wcale mi życia nie ułatwia, z różnych względów nie jestem w stanie zabrać swojej szafy, która została w mieszkaniu, które wynajmowaliśmy od byłego szwagra, bo ciężko się doprosić o udostępnienie w terminie, który mu odpowiada... względnie równego podzielenia sprzętów też nie mogę się doprosić a mój były pokazuje się z jak najgorszej strony, bo nie może przeżyć... ale koniec końców uważam, że rozstanie to jedna z moich najlepszych decyzji w życiu.

o co poszło?? głównie o to, że nie szanował moich decyzji ani decyzji podjętych wspólnie a dotyczących naszych wspólnych spraw. czasami więcej do gadania miał jego brat i jego rodzice niż ja. ponad 6lat związku, a mieszkania "na swoim", na własny rachunek, jak każdy normalny dorosły człowiek jakbym nie przeforsowała przez ponad rok, a nawet w zasadzie jakbym nie wymusiła to by nie było, ponad 5lat po zaręczynach, a ślubu jak nie było tak nie było, a dziecka tym bardziej, w dodatku to jego podejmowanie decyzji... czasami jak chorągiewka na dachu... tak naprawdę czułam w kościach przez kilka ostatnich miesięcy, że tak to się skończy. w końcu nie wytrzymałam, bo ile można prosić i tłumaczyć co i dlaczego musi się zmienić. i tak się dziwię, że nie rozleciało się to w tamtym roku.

teraz z kasą krucho, z dogadaniem się z byłym do bani, ale jestem szczęśliwa. do byłego mnie nie ciągnie, odcięłam się psychicznie chyba jeszcze podczas trwania związku, więc jest łatwiej... poza tym... nie jestem już singielką jakoś tak się z czasem potoczyło, że związałam się z facetem w swoim wieku (mój były jest ode mnie starszy o prawie 8lat i czasami się wydawało, że facet myśli, że mnie na wychowanie wziął...), z którym przyjaźnię się od 2lat... dziwnie to wyszło, a mimo wszystko takie wydaje się naturalne....
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości