|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41445724]Kocurku Ty już też niedługo będziesz tulic Malenstwo i dla Ciebie Twój będzie najpiękniejszym dzieckiem na świecie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Daj Boże... ![]() Strasznie jestem wystraszona, nie wiem czemu- oby to nie moja intuicja znowu.. |
|
|
|
#3392 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
ileż ja się napłakałam, jadąc wózkiem na noworodki, z wyciśniętymi kroplami siary... a inne mamy przychodziły z pełnymi butlami mleka.... do tej pory mi się robi smutno jak sobie to przypomnę... to był mój horror ![]() nie byłam w stanie tyle pić (chyba też podświadomie bałam się tyle pić)...w końcu jedna położna powiedziała, że mam pić tyle ile potrzebuję. Cytat:
mnie pomógł sms od przyjaciółki - taki wyciszający, dający nadzieję (o micie 3 doby ), o tym, że wielkie piersi wolno się napełniają, bo te miliony kilometrów kanalików muszą się zapełnić, że ona nawały zaczęła miewać dopiero w trzecim miesiącu...a mój lekarz kazał patrzeć na zdjęcie Michała i pozwolić działać naturze (prolaktynie i przysadce mózgowej zdaje się ) - coś w tym jest ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443695] http://db.tt/vgKGS9um Moje Słońce [/QUOTE]prze-prze-prze-śliczny i wcale nie wygląda na kruszynkę )Boski! super, że się udało!Cytat:
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-06-22 o 23:00 Powód: lit. |
|||
|
|
|
#3393 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Aj tam Pani, nawet te kilka kropel siary jest super wazne. Bądź dumna, ze je Torresowi zafundowałas
![]() Znam oddział gdzie matki nie dostają butelki do odciagania, tylko najmniejsza strzykawke (bez tłoka) i do niej te kropelki zbierają, wtedy chyba tak mala objętość matek nie dobija ![]() A dla Perse te 3 litry to chyba pikus, bo juz w ciazy tyle pila. Ja sie do takiej ilości zmusić tez nie mogę :/ ledwo daje radę 1 butelkę 1,5 l wody wypić a powinnam, bo ciśnienie mam niskie. Nie mogę zasnąć jakas mi sie panika włączyła.Chodze i zagladam w majty. Oszaleje. Ciągnie mnie chyba blizna po wyrostku, jakos skory po prawej stronie mam za mało, napięta jest taka ze mam wrażenie ze mi brzuch przedziurawi, wstretne uczucie :/ Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-23 o 00:03 |
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
Perse gratuluję kochana
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41442918]No i niestety z przykladania nici, nic mu nie leci i sie wscieka, a ją jestem spocona jak po maratonie. Poza tym jestem głodna i przez to słaba :/ ją już chce jeść.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41443695]Kubek jest tu laktator, ale ją na razie nie mam siły na nic, jutro jak coś ziem, chce iść do Małego i przystawic ponownie, może sie uda. Teraz mi coś polecialo z piersi, ale jestem taka senna i glodna, że nie mam siły na nic już... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- http://db.tt/vgKGS9um Moje Słońce [/QUOTE]Jaki śliczny Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3396 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Perse AArturek jest sliczny! A Ty dasz radę i walcz o kp!
Kubek wszystko jest ok! Nie mam neta była burza i modem się zjaral! Ale tak to jest jak mąż żony nie słucha Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41442918]No i niestety z przykladania nici, nic mu nie leci i sie wscieka, a ją jestem spocona jak po maratonie.
Poza tym jestem głodna i przez to słaba :/ ją już chce jeść.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse mialam tak samo mi uratowalo karmienie to ze polewalam piers mm I maly chwytal, tez nie mialam pokarmu. Nie bez powodu istnieje mit o tym ze nie da sie karmic po cc, oczywiscie da sie ale nie jest to latwe bo pokarm pojawia sie pozniej a dziecko glodne [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41445367]Dziękuję Dziewczyny za mile słowa ja naprawdę wciąż w to nie wierzę... To przychodzi z każda chwilą, teraz już nie umiem bez niego żyć i tęsknię....Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ja w to nie wierze a co dopiero Ty! Jak tz?! Oszalal? ![]() Artus jest prze piekny I tak jak dziewczyny mowia wcale nie wyglada na okruszka. Cudo! |
|
|
|
#3398 |
|
Zakorzenienie
|
Perse jak on Cudny
|
|
|
|
#3399 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
No już teraz nam lepiej poszło, ale boli, no cóż... Muszę zacisnac zeby, w końcu to wczesniaczek i potrzebuje mojego mleczka. Karmilam go o 12 i już za nim tęsknię, za pół godziny idę znowu karmić.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, a nie możesz u niego być kiedy chcesz
|
|
|
|
#3401 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse sliczny Arturek
tak jak dziewczyny mowia nie poddawaj sie w karmieniu, choc wiadomo nie zawsze sie da przechytrzyc nature, ja bardzo probowalam ze wszystkich sil - niestety jestesmy teraz na cycu plus mm, ale najwazniejsze dla mnie juz teraz jest to ze Mala nie jest glodna ....
|
|
#3402 |
|
Konto usunięte
|
Fiol mogę, ale wciąż jestem zmęczona i boli mnie rana, więc teraz jeszcze leze, ale wydaje mi sie, że teraz będę już chodzic co 3 godziny, więc koniec laby
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3403 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41451609]Fiol mogę, ale wciąż jestem zmęczona i boli mnie rana, więc teraz jeszcze leze, ale wydaje mi sie, że teraz będę już chodzic co 3 godziny, więc koniec laby
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ja dostałam Wiktora 24h po cięciu i już był cały czas ze mną, momentami było kiepsko ale dałam radę w sumie nawet jeślibym nie dawała rady to pewnie by mi go nie wzięli, tylko w nocy na max 3h mogłam go oddać u nas generalnie nie interesowali się kobietami, jak sobie radzą itp, wiec zacisnęłam zęby i dalam rade bo musiałam choć pewnie jakbym mdlała, a dziecko musiałby być pod nadzorem to było by inaczej
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2013-06-23 o 14:38 |
|
|
|
#3404 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, Arturek jest idealny, śliczny
|
|
|
|
#3405 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41451609]Fiol mogę, ale wciąż jestem zmęczona i boli mnie rana, więc teraz jeszcze leze, ale wydaje mi sie, że teraz będę już chodzic co 3 godziny, więc koniec laby
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Długo będziecie musieli zostać w szpitalu Tulcie się jak najczęściej, kangurowanie bardzo pomaga wcześniakom |
|
|
|
#3406 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy z lekami mi się nie udawało ![]() Cytat:
Cytat:
Edytte nie gniewam się przecież ![]() suuuper ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41438349]Byłam u Małego, miałam go na rękach. Nie da sie tego z niczym porównać, dziewczyny nie umiem w to wciąż uwierzyc...[/QUOTE] aż mi się płakać chce... Perse Arturek jest prześliczny ☠Cytat:
tylko ostrzegam - to jest bardzo wciągające ![]() _________________________ _______ witam niedzielnie wczoraj byliśmy u moich rodziców na grillu więc dziś nadrabiałam od wczoraj "umieram" z bólu brzucha...jestem na silnych lekach p/bólowych i zastanawiam się dlaczego tak boli...myślę, że to przez histeroskopię bo wcześniej tak nie było...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-06-23 o 15:18 |
||||
|
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh. caly czas czekalam kiedy przestane zagladac... tja... taki nasz los. sciskam mnie raz polozna zabrala Michala o 4.30 i powiedziala: "masz 15 minut". ilez mozna pospac w kwadrans do tej pory wspominam ja jak aniola... do konca zycia zapamietam ten moment - tego zacisniecia zebow. ze teraz żarty sie skonczyly. ze zamiast marzen mam realne dziecko. dla mnie to bylo porazajace. ze strefy "chcenia, pragnienia" do strefy prawdziwego zycia.
|
|
|
#3408 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#3409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do radź sobie sama i jeszcze zajmij się noworodkiem nie ważne czy boli
|
|
#3411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
poza kawą to mało co tego picia ![]() Cytat:
Cytat:
tylko co w sytuacji, gdy jest obok małe dziecko?
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
|
|
|
#3412 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - gratulacje!!! Myslalam ostatnio o was. Z karmieniem sie nie poddawaj. Ja tu nie pomoge bo Jakub byl ze mna caly czas i prawie ciagle przy piersi, tak ssal ze tylko ulewal ta siara. Pierwszy raz przystawila mi go polozna jak przyniosla chyba 3 godz po cc a on od razu sie przyssal ale dziewczyny na sali mialy problemy mimo ze dzieci non stop przy sobie i w koncu dawaly rade tylko cierpliwosci trzeba. Ktos ci pomaga go przystawic? Wyciskasz mu choc krople mleka na piers zanim przystawisz? Bedzie dobrze, walczcie dzielnie oboje.
|
|
|
#3413 |
|
Konto usunięte
|
Tak, przystawiamy go z poloznymi, ale one mi tak maltretuja piersi, że mi sie wyć chce, no ale nic nie zrobię, muszę to przetrzymać tym bardziej, że Mały ssie, więc szkoda by mi było.
|
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41453470]Tak, przystawiamy go z poloznymi, ale one mi tak maltretuja piersi, że mi sie wyć chce, no ale nic nie zrobię, muszę to przetrzymać tym bardziej, że Mały ssie, więc szkoda by mi było.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dacie rade. Jak Arturek ssie to relaks i czekaj a pojawi sie mleko. Na pewno masz duzo trudniej bo nie jestescie razem ale uda sie. Kazda chwile kiedy mozesz przystawiaj go. Ja tak na prawde dopiero w domu po rozlozeniu sie w swoim lozku mialam przyjemnosc z karmienia (pomijam nawal ktory mnie wtedy dopadl). Trzymam kciuki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3415 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Wika, no jak człowiek nie jest dobrze nawodniony to i ciśnienie kiepskie- słabe wypełnienie lozyska naczyniowego.
A kawa to jeszcze odwadnia przeciez, więc to taki ratunek na chwile. |
|
|
|
#3416 |
|
Konto usunięte
|
Skończyło sie nerwowe oczekiwanie od sprawdzania tetna do sprawdzania, zaczęło - od wizyty do wizyty u Małego... Płakać mi sie chce, jak stamtąd wychodzę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41455033]Skończyło sie nerwowe oczekiwanie od sprawdzania tetna do sprawdzania, zaczęło - od wizyty do wizyty u Małego... Płakać mi sie chce, jak stamtąd wychodzę
[/QUOTE]
|
#3418 |
|
MBZ♥
|
Perse myślę o Was często
po cc może być ciężej o laktację ale jak się chce to wszystko jest możliwe ja pierwsz raz przystawiłam Roszpunkę dopiero na drugi dzień i udało się rozkręcić kp/bolało jak cholerka ale zaciskałam żeby.Trzymam za Was kciuki![]() Wika u mnie po cc kazali siadać kilka godzin po. Wieczorem wstałam z cewnikiem jeszcze. Bolało jak cholera, za chodzenie zgiętą był ochrzan Jak dostałam Córcię to nie wiem skąd dostałam powera i zapomniałam o bólu
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41455033]Skończyło sie nerwowe oczekiwanie od sprawdzania tetna do sprawdzania, zaczęło - od wizyty do wizyty u Małego... Płakać mi sie chce, jak stamtąd wychodzę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ale on już JEST z wami, nikt go wam nie odbierze. Wiem, jakie to przykre jak wszystkie mamy mają swoje maleństwa przy sobie, a Ty swoje masz w inkubatorze. Ale za kilka dni będziecie już tylko we 3 Nic nie mówią kiedy was wypiszą
|
|
|
|
#3420 |
|
Konto usunięte
|
Nic nie wiem
ale zaraz tam idę.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

), o tym, że wielkie piersi wolno się napełniają, bo te miliony kilometrów kanalików muszą się zapełnić, że ona nawały zaczęła miewać dopiero w trzecim miesiącu...
[/QUOTE]prze-prze-prze-śliczny
)
super, że się udało!
jakas mi sie panika włączyła.

poza kawą to mało co tego picia