Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 08:11   #3151
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Nie jestem w stanie Was nadrobić, takze, będę wpadać i pisać co u mnie.

Teraz wszystko ok, mały mi się wczoraj wypinał na wszystkie strony, chyba z 14 razy krew mi leciała z nochala.

Sukienka jest dobra na styk Ok 1 cm zapasu mam.

Zaraz lecimy do Koscioła pewnie. Buziaki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:16   #3152
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

teacherka owszem ta baza dla dwoch kolejnyxh fotelikow jest tylko z maxi cosi i pasuje do maxi cosi cabriofix lub pebble i do drugiego fotelika pearl

ewacia co to jest przepalanie pokarmu? brzmi strasznie wiec juz ci wspolczuje ze musialas przez takie cos przejsc

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
hej

myślałam, że popiszę z wami, bo nie miałam planów na wieczór, ale byłam w szpitalu, teściową złapał atak kolki nerkowej, biedna na prawdę źle wyglądała, zeszło nam tam parę godzin zanim kroplówki skapały, ale juz odpuściło i odwieźliśmy ją do domu...bidulka, tak mi jej było szkoda, jak własnej mamy, nawet miałam ochotę do niej tak powiedzieć, ale nie mogłam się przełamać jednak...nie wiem jak wy się zwracacie do swoich teściów, ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć

aha, mogę na stronę, jeśli wiecie o co chodzi?.
ja rok po slubie do tesciowej mowie na pani. moj maz do moich rodzicow mowi po imieniu, a tesciowa robi podjazdy zebym do niej mowila mamo. i niby ok "mozesz mi mowic po imieniu, ale u nas w polsce to by mi niezmiernie milo bylo i czulabym sie wyjatkowo jakbys mi mowila mamo"
wiec po takim tekscie uznalam ze "pani" to odpowiedni wybor
wlasnie wczoraj byla tez o tym dyskusja choc przy mojej mamie odpuscila sobie teksty o mowieniu do siebie mamo.

jakims dziwnym trafem do jej siostr, czyli ciotek tz nie mam oporow mowic ciociu

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
mam dość od 4 miałam takie skurcze łydek, że płakałam 3x w lewej i raz w prawej nodze- jeszcze nigdy tak długo nie trzymały- masakra jakaś wzięłam magez (biorę 2x dzienie)
mnie tez dzis przyatakowalo ale jaka dawke bierzesz? bo dwie tabletki nic nie mowia

ja biore 3 x 500mg i jak mam skurcze to jeszcze 2 dodatkowe

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie Was nadrobić, takze, będę wpadać i pisać co u mnie.

Teraz wszystko ok, mały mi się wczoraj wypinał na wszystkie strony, chyba z 14 razy krew mi leciała z nochala.

Sukienka jest dobra na styk Ok 1 cm zapasu mam.

Zaraz lecimy do Koscioła pewnie. Buziaki.
centymetr powinien wystarczyc na te dwa tyg uff bedzie walka z dzidziusiem o zmieszczenie sie w suknie
powodzenia w zalatwianiu wszystkich spraw i duzo relaksu misia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:18   #3153
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

ewacia co to jest przepalanie pokarmu? brzmi strasznie wiec juz ci wspolczuje ze musialas przez takie cos przejsc
przepalanie czyli pozbycie sie go. mi się w 25 tc uruchomiła laktacja i miałam nie siare ale mleko, a ze mleko było nie odciągane bo przecież dziecko w brzuchu to zrobił sie zastój i zapalenie . Odciąganie odpadało bo to wywołuje skurcze i wczesniejszy poród, więc jedynym wyjściem było przepalić. Nie pamiętam czy brałam leki wtedy jakieś ale pamiętam ż esmarowałam cyce wazelina i czymś jeszce i miałam owijane bandażem elastycznym
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:28   #3154
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
przepalanie czyli pozbycie sie go. mi się w 25 tc uruchomiła laktacja i miałam nie siare ale mleko, a ze mleko było nie odciągane bo przecież dziecko w brzuchu to zrobił sie zastój i zapalenie . Odciąganie odpadało bo to wywołuje skurcze i wczesniejszy poród, więc jedynym wyjściem było przepalić. Nie pamiętam czy brałam leki wtedy jakieś ale pamiętam ż esmarowałam cyce wazelina i czymś jeszce i miałam owijane bandażem elastycznym
a potem moglas karmic? czy juz do konca nie mialas pokarmu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:30   #3155
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Snow , Ladan wy jesteście na fenku vzy wam tez tak cały czas twadnieje?? Nie wiem czy sama się nakrecam tym ze ciągle o tym myśle ale jak wcześniej po prostu twardniał to teraz czuje taki dyskomfort w trakcie/ takie ciągnięcie.... i normalnie mnie to pomału przeraża i płakac mi się chce;/ Niby byłam dziś u gina i mnie badał...wizyta w poniedziałek a ja panikuje
ja od poczatku tak mam, ze jak twardnieje to czuje dyskomfort a nie bol. wczoraj i przedwczoraj napewno wiecej razy mi sie stawial niz 10 na dzien jade dzis do kolobrzegu to sie chyba tam do jakiegos gina umowie, bo moj to i tak na urlop juz poszedl a wizyta dopiero 5 lipca.

Cytat:
ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć
[/COLOR].
wspolczuje tesciowej. a co do zwracania sie per mamo tato. mi nigdy przez gardlo to nie przejdzie no way. mowie bezosobowo lub pan/pani, nie proponowali inaczej wiec jest jak jest. ja mam wewnetrzne przekonanie ze rodzicow ma sie tylko jednych, a oni sa dla mnie obcymi ludzmi

Cytat:
chrzestna Blanki jest w ciazy 2-3 tyg mlodszej od mojej i ostatnio lezala w szpitalu z zapaleniem piersi :/ masakra, dostawala antybiotyki i jak by nie pomogly to cieli by jej piers :/ na szczescie jakos sie wylizala, ale wspolczuje jej bo od poczatku ciazy ma pod gore najpierw jakies chorobska na samym poczatku, pozniej test PAPA ze wskazaniem na amniopunkcje, wiec stres przez 2 miesiace, a ostatnio po tym zapaleniu piersi wymyslili jej ze mloda ma za krotka kosc udowa i juz jej wmawiali dysplazje kostna

Witam sie i zegnam ide sie pakowac i po 10 jade zajac miejsce w pociagu nie piszcie za duzo
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:35   #3156
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
a potem moglas karmic? czy juz do konca nie mialas pokarmu?

martwiłam sie o to ale bez problemu miałam

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

chrzestna Blanki jest w ciazy 2-3 tyg mlodszej od mojej i ostatnio lezala w szpitalu z zapaleniem piersi :/ masakra, dostawala antybiotyki i jak by nie pomogly to cieli by jej piers :/ na szczescie jakos sie wylizala, ale wspolczuje jej bo od poczatku ciazy ma pod gore najpierw jakies chorobska na samym poczatku, pozniej test PAPA ze wskazaniem na amniopunkcje, wiec stres przez 2 miesiace, a ostatnio po tym zapaleniu piersi wymyslili jej ze mloda ma za krotka kosc udowa i juz jej wmawiali dysplazje kostna

Witam sie i zegnam ide sie pakowac i po 10 jade zajac miejsce w pociagu nie piszcie za duzo
biedna ale się ostresuje

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

kurcze u mnie burza i chyba wyłącze komp
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 08:43   #3157
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cytat:
z ciekawostek na sr pani powiedziala ze nawet jak sie rodzi w sierpniu w upaly jak teraz to dobrze miec cieple skarpety i koc lub bardzo cieply szlafrok, bo organizm po takim wysilku sie mocno wychladza i przychodza dreszcze. apytalam mamy i tesciowej i potwierdzily ze tak bylo i ze sie okrywaly po porodzie zeby sie ogrzac.a pamietam ze tu kiedys dyskusja byla o cieniutkich szlafrokach wiec pisze newsa moze dziewczyny z doswiadczeniem porodowym.sie.odniosa
Ja rodziłam w grudniu-więc już w sezonie grzewczym i na położnictwie było w okolicach 27-29stopni.Wietrzenie nie wchodziło w grę bo maluszki.Poważnie można było zejść od tej temp.

Cytat:
juz proponowalam ze mojego tz zaprzegniemy i niec sie wykaze.jako.trener. innym pomaga to i nas wesprze

bedzie nam.ukladal treningi lepiej niz chodakowska
eeee no z osobistym trenerem to ja mogę gubić to moje sadło

ewacia dopiero doczytałam Twój wczorajszy wpis.Trzymam kciuki co by jutro na wizycie szyjka nie wyszła jeszcze bardziej skrócona

Cytat:
hej

myślałam, że popiszę z wami, bo nie miałam planów na wieczór, ale byłam w szpitalu, teściową złapał atak kolki nerkowej, biedna na prawdę źle wyglądała, zeszło nam tam parę godzin zanim kroplówki skapały, ale juz odpuściło i odwieźliśmy ją do domu...bidulka, tak mi jej było szkoda, jak własnej mamy, nawet miałam ochotę do niej tak powiedzieć, ale nie mogłam się przełamać jednak...nie wiem jak wy się zwracacie do swoich teściów, ale mi po roku czasu od ślubu dalej nie może to mamo, tato przejść jakoś przez gardło, choć zaczynam o tym więcej już myśleć

U nas w tym roku siódma rocznica ślubu (kurde kiedy to zleciało ) i ja mówię do swoich teściów mamo/tato Powiem Wam,że tylko na początku miałam opory potem już jakoś poszło.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Urodziny miałam wczoraj, dziś wyprawiałam imprezę dla rodziny
Dziękuję za życzenia
Spóźnione ale bardzo bardzo serdeczne życzenia Wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń!

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja bym chciała Anielę, a małż Gaję
Mi się podobają obydwa imiona ale Anielka jednak bardziej

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Do tego wdalam się w niepotrzebną durna rozmowe z tz i się zdenerwowałam, chociaż bardzo starałam się tego nie zrobić... I znów mam raz za razem brzuch twardy .

Ciężko cokolwiek doradzać

U nas rano popadało i zrobiło się cudownie rześko .Oby potem nie naszły szalone temperatury bo będzie niczym w tropikach-żar z nieba + wysoka wilgotność
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:04   #3158
butterfly20
Zakorzenienie

Czeeeść Nie wyspałam się...Jeszcze muszę pojechać gdzies po prezenty,nie wiem dalej co...

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Aleksandra też ładnie

Motyl, widziałaś, są zdjęcia ze ślubu Lewandowskiego

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Misia, jesteś już w Polsce tak? jak rodzinka?
Noo widziałam zdjęcia Ładnie wyglądała Panna Młoda, chociaż suknia mi się nie widzi

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Lola No my też chcielismy Aleksandra,stąd Ola dla dziewczynki (tż nie chciał zgodzić się na Nadię:P)

Jak już będę w Uk,to na pewno znowu do Was wrócę Teraz czeka mnie jeszcze tydzień nauki,bo 29 czerwca mam sesję :/
Gratuluję wyboru imienia

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Hej no jakże mogłybyśmy zapomnieć super, że z Wami wszystko w porządku, bo u nas ostatnio coraz więcej leżakujących :/ epidemia skracających się szyjek niestety...
Imię bardzo ładne i mniej popularne niż Jula! też Oleńkę rozważaliśmy
Najważniejsze, że niunia zdrowa, a wagą się nie przejmuj, bo i tak masz cesarkę mniej małych ciuszków kup
Piękna pogoda się Wam trafiła

Pochwalę się przy okazji, że nie mam cukrzycy ciążowej nie wiem dokładnie jaki wynik, bo tylko przez telefon mi powiedziała pielęgniarka, że jest dobry. ALE ULGA
Gratuluję!!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dziewczynki,a ile wazyły Wasze dzieciaczki na przełomie 24,25 tygodnia???
Moja w 25tc 700 g.

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
A to nie działa tylko na maci cosi pebble/pearl?

Byliśmy we Wro, kupiliśmy parę pierdółek (bodziaki i kocyk , w Ikei ręczniczek, ochraniacz do łóżeczka i prześcieradełka). Odpowiedzi odnośnie staników Alles nie zdążyłam przeczytać, więc poczekają na następny raz. Nogi mi wchodzą do tyłka, stopy najchętniej by odpadły...

Męczy mnie wysypka na rękach. I jakiś dziwny ból jakby kości TAM... Spojenie łonowe? Nie wiem czy się bać... Boli parę dni, na początku sądziłam, że może mam tam podrażnioną skórę (depilacja przed wizytą) więc nawet nie wspominalam ginowi... Na samolocie i usg wszystko było ok, więc staram się nei nakręcać, ale to nieprzyjemne... ;/
Ja nie wiem bo to było mówione ogólnie. Nie interesowałam się nigdy Maxi Cosi więc nie czytałam
Z tego co czytałam wątki mamusiowe to raczej normalny ten ból.

Cytat:
hej

Ojć współczuję jej, wiem jak to boli.

Ja mówię do nich na ty, mam się zwracać Mamo i Tato,ale jakoś nigdy się nie złożyło. Mówię na ty jak do moich rodziców

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:13   #3159
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2

Cytat:
czytałam właśnie na necie że może nadal twardniec tylko ze martwi mnie to że pomimo brania (dwa tygodnie) szyjka mi sie skróciła i osttanie dwa/trzy dni twardnieje mi ponad te 10 razy ...wczoraj do 24 to dośc często juz nawet nie liczyłam. I do tego przy twardnieniach pobudza mi tą siare z piersi od wczoraj a wczesniej tak nie miałam. Zobaczymy jak będzie dzisiaj, póki co właśnie wstałam i wzięłam leki. Jesli będzie tak jak wczoraj to sie pewnie jeszcze dzisiaj przejade do szpitala.
Btw dzień dobry
Hmmm...moze faktycznie lepiej sprawdz. Ja mialam tak na poczatku czerwca, ze 3 dni bokal i twardnial, ale poszlam do gina i powiedzial, ze wszystko ok. Ze to moze byc wynik nadmiernej aktywnosci przez ostatnie dni i zebym za duzo autem nie jezdzila, bo trzesie.

Stary 2013-06-23, 09:52   #3160
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy

No i co? I Nigdzie nie pojedziemy, bo od 4 godzin leje równo, grzmi, jakby świat się miał kończyć i w ogóle BLEEEEE jest

Całą noc mi brzuch dokuczał Co się nie budziłam, to twardy jak kamień i jakby zaraz miał pęknąć, dobrze, że tą wizytę jutro umówiłam

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 09:55   #3161
butterfly20
Zakorzenienie

Matal to dobrze,że nie jedziesz i jutro masz wizytę...

Hmmm nie wiem co z tym prezentem dla Teściowej. Wymyśliłam koszulkę termoaktywną do tego biegania, ale skąd mam wiedzieć jaki rozmiar?Jak kupię za mały to się nie zmieści, a jak za duży to może się obrazić.Może lepiej kwiatki...

Stary 2013-06-23, 10:00   #3162
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Ja jestem 10 miesięcy po ślubie i mieszkamy razem i dalej mówię bez osobowo do teściów, albo w liczbie mnogiej Tworzy to niestety taką barierę, ale ciężko się przełamać. Czasem mówię na Ty, ale rzadko i najłatwiej przychodzi mi to przez telefon, bo tak prosto w oczy to nie Jeszcze dużo czasu musi minąć, ale to moim zdaniem normalne. Na takie słowa teście muszą sobie zasłużyć!

Cytat:
hej
mam dość od 4 miałam takie skurcze łydek, że płakałam 3x w lewej i raz w prawej nodze- jeszcze nigdy tak długo nie trzymały- masakra jakaś wzięłam magez (biorę 2x dzienie)
Mnie też od trzech dni łapią mocne bolesne skurcze łydek z rana :/ zwiększyłam już dawkę magnezu i staram się nie napinać mięśni. Najgorsze, że skurcz mija, a łydki bolą później cały dzień. TŻ masuje mi je, ale nie pomaga :/
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:03   #3163
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Matal to dobrze,że nie jedziesz i jutro masz wizytę...

Hmmm nie wiem co z tym prezentem dla Teściowej. Wymyśliłam koszulkę termoaktywną do tego biegania, ale skąd mam wiedzieć jaki rozmiar?Jak kupię za mały to się nie zmieści, a jak za duży to może się obrazić.Może lepiej kwiatki...
Jeszcze Edi w nocy spadł z łóżka, więc się zerwałam na nogi z leżenia, przerażona, co się dzieje i potem nie mogłam zasnąć z bólu brzucha

A może jakiś voucher? Kartę podarunkową? Niech sobie sama wybierze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 10:11   #3164
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze Edi w nocy spadł z łóżka, więc się zerwałam na nogi z leżenia, przerażona, co się dzieje i potem nie mogłam zasnąć z bólu brzucha

A może jakiś voucher? Kartę podarunkową? Niech sobie sama wybierze
Myślałam o tym,ale na żadne zakupy bo ona ma firmę i dostęp do wszystkiego. Kiedyś dostała do SPA od męża to chciała mi dać, a od moich rodziców dostała do kina to też nam dała. Ona nie ma głowy i czasu na takie rzeczy(

Mąż powiedział,że mam kupić koszulkę a powiemy,że to on wybrał rozmiar

Stary 2013-06-23, 10:16   #3165
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam o tym,ale na żadne zakupy bo ona ma firmę i dostęp do wszystkiego. Kiedyś dostała do SPA od męża to chciała mi dać, a od moich rodziców dostała do kina to też nam dała. Ona nie ma głowy i czasu na takie rzeczy(

Mąż powiedział,że mam kupić koszulkę a powiemy,że to on wybrał rozmiar
Dobrze, dobrze, niech bierze na siebie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 10:17   #3166
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, dobrze, niech bierze na siebie
Dobrze pomyślane
Stary 2013-06-23, 10:18   #3167
butterfly20
Zakorzenienie

Noo mój mąż jest sprytny

Stary 2013-06-23, 10:19   #3168
Diorisha
Zakorzenienie

A ja jeszcze w wyrku.Nie pamiętam kiedy ostatnio się tak byczyłam
Ale chyba zaraz wstanę bo moja rodzina coś przebąkuje o gorfach od dobrej godziny.
Stary 2013-06-23, 10:24   #3169
butterfly20
Zakorzenienie

Aaa jak zwykle zapomniałam

Witamy w 7 mieciącu!

Stary 2013-06-23, 10:26   #3170
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

U mnie od rana pochmurnie i rześko

Cytat:
hej
Przybij piątkę. Obudził mnie taki skurcz że się popłakałam

Cytat:

ja rok po slubie do tesciowej mowie na pani. moj maz do moich rodzicow mowi po imieniu, a tesciowa robi podjazdy zebym do niej mowila mamo. i niby ok "mozesz mi mowic po imieniu, ale u nas w polsce to by mi niezmiernie milo bylo i czulabym sie wyjatkowo jakbys mi mowila mamo"
wiec po takim tekscie uznalam ze "pani" to odpowiedni wybor
wlasnie wczoraj byla tez o tym dyskusja choc przy mojej mamie odpuscila sobie teksty o mowieniu do siebie mamo.

jakims dziwnym trafem do jej siostr, czyli ciotek tz nie mam oporow mowic ciociu
Ja już prawie 2 lata po ślubie i nadal mam opory ze zwracaniem się do teściów: mamo i tato. Przez pierwszy rok zwracałam się do nich bezosobowo - ciężko było skonstruować niektóre zdania
Teraz robię podobnie, ale w momencie gdy zdania nie da się zbudować używam zwrotu mamo, tato. Nadal jest to dla mnie dziwne i niewygodne.

[QUOTE=Diorisha;41447527

Spóźnione ale bardzo bardzo serdeczne życzenia Wszystkiego najlepszego i spełnienia najskrytszych marzeń!

[/QUOTE]

Dziękuję za życzenia

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:29   #3171
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Witamy w 7 mieciącu!
No gratulacje .
Tak w ogóle to dzień dobry wszystkim. Cóż nie mogę wszystkiego dziś nadrobić bo czytam na telefonie, ale jak zwykle zrobię to po weekendzie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:32   #3172
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy w 7 mieciącu!

To i ja z tej okazji sobie uświadomiłam że od 3 dni jestem już 6 miesiącu ciąży

Czekacie na BoD? Jak myślicie kto wejdzie do finału?

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:32   #3173
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy w 7 mieciącu!

A ja zalegam na kanapie, bo mnie brzuch boli
Do tego do tż to się wolę w ogóle nie odzywać, bo awantura wisi w powietrzu , Edi też marudzi i mnie nie słucha, także jest cudnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 10:34   #3174
butterfly20
Zakorzenienie

Katarzyna też jak najczęściej się da to zwracam się bezosobowo. Nie wiem no-mój mąż nie miał żadnych oporów, od razu leciał z Mamą i Tatą i w ogóle rozmawia z nimi jak ze znajomymi. Ja z kolei jestem nauczona wielkiego szacunku do starszych osób i ciężko było mi się przestawić na ty,a przecież nie będę mówić :Proszę Mamy...

Ide się suszyć, potem BOD, jadę po prezent i potem obiad u Teściów.

A mój mąż w końcu dzisiaj kończy malowanie salonu (wiem,niedziela, ale co poradzić jak to się tyle ciągnie...).
I jutro będziemy tam sprzątać, a we wtorek go back

Stary 2013-06-23, 10:35   #3175
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Czekacie na BoD? Jak myślicie kto wejdzie do finału?

U nas leci Fireman Sam
Coś czuję, że się dziś wynudzę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 10:35   #3176
butterfly20
Zakorzenienie

Matal słusznie, nie odzywaj się. Ja czasami tak wolę niż się pokłócić.

Stary 2013-06-23, 10:37   #3177
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy w 7 mieciącu!
Gratki

U mnie to samo już jutro

Cytat:
A ja zalegam na kanapie, bo mnie brzuch boli
Do tego do tż to się wolę w ogóle nie odzywać, bo awantura wisi w powietrzu , Edi też marudzi i mnie nie słucha, także jest cudnie
Kurcze matall bardzo przykro to czytać a TŻowi należy się
za stresowanie.
Stary 2013-06-23, 10:38   #3178
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzyna też jak najczęściej się da to zwracam się bezosobowo. Nie wiem no-mój mąż nie miał żadnych oporów, od razu leciał z Mamą i Tatą i w ogóle rozmawia z nimi jak ze znajomymi. Ja z kolei jestem nauczona wielkiego szacunku do starszych osób i ciężko było mi się przestawić na ty,a przecież nie będę mówić :Proszę Mamy...

Ide się suszyć, potem BOD, jadę po prezent i potem obiad u Teściów.

A mój mąż w końcu dzisiaj kończy malowanie salonu (wiem,niedziela, ale co poradzić jak to się tyle ciągnie...).
I jutro będziemy tam sprzątać, a we wtorek go back
Mój mówi "mama Marylka", "tata Krzysiek" Powoli się przekonuje, ale też raczej powie "Niech mama" zamiast "Mamo"...

W ogóle miałam koleżankę, która do własnych rodziców mówiła: "Czy mama mogłaby, czy tata mógłby", ale to już dla mnie dziwne...

Super, że widać koniec remontu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 10:38   #3179
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:

Gratki
Stary 2013-06-23, 10:42   #3180
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matal słusznie, nie odzywaj się. Ja czasami tak wolę niż się pokłócić.
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Gratki

U mnie to samo już jutro

Kurcze matall bardzo przykro to czytać a TŻowi należy się
za stresowanie.
On ma focha, bo po ostatniej mega awanturze, gdzie poryczałam się 8 razy i od tamtej pory - 3 dni - znów mam problemy z brzuchem, powiedziałam mu, że może się wynieść do czasu porodu, bo ja więcej nie zamierzam się tak stresować, bo obrywa mi się już za wszystko i się na mnie drze... No i co prawda się nie wyniósł, ale dostał 3 tygodnie na udowodnienie, że coś się zmieni, że się umie opanować, że przestanie mnie stresować. Ale ma mega focha, bo nie dość, że śpi na kanapie, to ja mu nie odpuszczam, a on sam widzi, że nie panuje nad nerwami, bo już kilka razy wybuchnął, a ja robię tylko głębokie wdechy i olewam go

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości