|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją: | |||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013
|
|
2 | 3,85% |
| Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki |
|
7 | 13,46% |
| Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo |
|
19 | 36,54% |
| Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci |
|
8 | 15,38% |
| Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego |
|
3 | 5,77% |
| Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę |
|
3 | 5,77% |
| Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi |
|
10 | 19,23% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
matal przykro się to czyta. Tż chyba za często miewa takie humory ![]() Ja jestem po ślubie 8 lat i tylko raz do teścia powiedziałam tato. Później dłuuuugo zwracałam się bezosobowo. Jak urodziła się Zuzka to mówiłam dziadek, babcia. Od 2 lat mówię po imieniu i tak czuję się najlepiej Dajcie deszczu
|
|
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X
Matal ja ci szczerze współczuję tych jazd. Czasami twojemu to pewnie jakiś wstrząs by się przydał żeby zrozumiał że to szkodzi dzidzi
|
|
#3183 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mi się przysnęło
![]() Cytat:
Cytat:
ona proponowała mamo, ale nie potrafię, a jesteśmy prawie 2 lata po ślubie i raczej się to nie zmieni Cytat:
dobrze, że mi przypomniałaś o BoD Cytat:
współczuję można się posprzeczać, ale tak codziennie, co chwilę ![]() Tasiu Ty masz magnez 500mg? nawet nie wiedziałam, że jest taki duży
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-23 o 10:47 |
||||
|
|
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
ewacia olej bordello... na balkon sobie wyjdź albo na taras
Dziec najważniejszy i Twoje samopoczucie Trzymam mocno kciuki, żeby nie było konieczności jechania do szpitala ![]() Brzuszek fajny - taki kompaktowy ![]() bajka, bardzo fajna rezydencja katee, super, że Cię wypuścili cotka, fajne bodziaki, brzuszek też ![]() motylku, to jest czekoladowe z Kwestii Smaku? Jeśli nie, to proszę o przepis, bo zaśliniłam monitor ![]() misia, super Samba, wtedy bierzesz taki raczej większy wózek.. i to niejeden, a dwa Ale jeśli zakupy mają być duże i macie możliwość, żeby ktoś skompletował, to może warto?czarna ![]() Nooo... kawał dziewczyny nosisz, będzie Panna jak się patrzy ![]() LaLoca, super, że cukier dobry teacherka, a gdzie kupiłaś taki rozmiar? dirtymagic, ja do swoich teściów mówię po imieniu Ponawiam pytanie o smażalnię w Gdańsku lub okolicach ![]() A w ogóle spadam, bo mąż właśnie śniadanie podał
|
|
|
|
#3185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeju Nie dziwię się teraz,że masz te problemy z brzuszkiem.Do niego naprawdę musi dotrzeć, że robi krzywdę Wam i sobie ptzy okazji też. Spróbuj proszę olewać jego wyskoki. Moj też jest nerwusek,ale ja najcześciej nie reaguję, przyzwyczaiłam się. Aczkolwiek nie powiem,żeby jego napady złości były jakieś agresywne i niekontrolowane. Po prostu czasem krzyknie, a ja na to zlewam lub mówię spokojnie,żeby nie krzyczał.
|
|
#3186 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj, z tym to raczej odwrotnie... Położne w SR mówią, że właśnie wrzesień jest najbardziej obleganym terminem na porodówkach Tak to tłumaczyły: wiadomo, Święta, Sylwester, człowiek człowiekowi bardziej życzliwy się staje Aha, do i jeszcze jest listopad, bo wiadomo - Walentynki ![]() Rezydencja luksusowa, ale te spodnie! Szał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja będę miała wtedy zmartwienie: jak takiego olbrzymka po cc będę podnosić i co zrobię ze ślicznymi ciuszkami, które mam w rozm. do 4,1 kg ![]() ![]() Anielka suuper imię Cytat:
Do Białegostoku też poproszę
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisałaś,że to Twój najbliższy przyjaciel i że znacie się na wylot-no ale przyjaciel się przecież tak nie zachowuje.Dla Ciebie to jeszcze mąż,ojciec Twoich dzieci i kochanek a te jazdy które Ci urządza są okropne a On widzac jak to wpływa na Twoje samopoczucie/kobiety ciężarnej powinien się bardziej starać...Bo póki co wychodzi Mu to mega mizernie ... ![]() |
|
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
kolega tz, tez trener jak sie dowiedzial ze mam taka dawke to zaraz polecial do apteki to mu pani farmaceutka zagadala: zona w ciazy? to moze jeszcze jakies witaminki? hihi
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam się zatem w siódmym miesiącu |
|
|
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę krótko, co u mnie od wczoraj, ok?
![]() Urodziny małża się udały, także on zadowolony, ja w zasadzie też, bo siedziałam sobie jak królowa, a teściowa wszystko podawała itd. ![]() Wieczorem pojechaliśmy sobie do centrum, bo z okazji Dni Białegostoku był koncert m.in. Hey Nie pchałam się w żaden ścisk, posłuchaliśmy z czterech kawałków i do domu. Nie chciałam stresować małego, ale wydaje mi się, że był spokojny. Może przez tę pogodę? Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam mu tym koncertem... Co myślicie?
|
#3191 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja mogę powiedzieć?
![]() Dostał porządny wstrząs i kopa we wrześniu, takiego kopa, że się wyprowadził z domu. No i co to pomogło? Do grudnia było super, a potem już tylko w dół Serio chciałabym Wam tu już tylko pisać, jak jest cudnie i bezproblemowo, ale obawiam się, że jedyne, co mogę, to jak ostatnie 3 dni nie pisać o tym w ogóle
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Ech zrobiłabym zdjęcie brzusia przy tej okazji, ale pożyczyliśmy rodzicom aparat na wakacje.
|
#3193 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niby byłam u znajomych i niby powinien być spokój,ale męskie grono zaczęło oglądać mecz Brazylia-Włochy i byli podzieleni co do kibicowania. W ko.ńcu kolega,który siedział koło mnie a kibicował Włochom się tak wnerwił,zaczął na wszystkich wrzeszczeć i nawet przeklinać i że mu dokuczają. Zebyście widzieli jak się mała wtedy rozbudziła... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Vea nie wiem czy to z KS bo mam go od koleżanki wizażanki Wklejam![]() Opadające ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami ciasto: 125 g masła 100 g cukru minimum 200 gram gorzkiej czekolady 2 łyżki oleju 6 jaj 2 łyżki ciemnego kakao szczypta soli Czekoladę pokruszyć, wrzucić do miski z masłem i olejem - rozpuścić w mikrofali. Do drugiej miski wbić 2 całe jajka i 4 żółtka. Dodać kakao i sól. Wymieszać aż składniki się połączą. Masę wmieszać do roztopionej czekolady na gładko. Ubić białka na sztywno, pod koniec dodając cukier. Do ubitych białek delikatnie wmieszać masę czekoladową. Gotowe ciasto przelać do nasmarowanej tłuszczem tortownicy i pieć w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez 35 minut. Studzić na kratce. Ciasto w piecu pięknie wyrośnie ale w czasie studzenia opadnie tworząc zagłębienie na krem i owoce. Jeśli nie opadnie to wybrać lekko środek tortu. Ostudzić całkowicie. krem: 130 g śmietany 30% mascarpone ok. 150 g 2 łyżki cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na gładki, gęsty krem. Krem wyłożyć na wierzch ciasta, udekorować owocami i posypać cukrem pudrem
|
|
#3196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ze swoje strony ściskam Cię bardzo bardzo mocno i życzę dużo siły,wytrwałości i pogody ducha |
|
|
|
|
#3197 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,
Cytat:
moj wyjatkowo spokojny czlowiek krzyczy tez bez przerwy na mnie, a uwagi za grosz mu zwrocic nie moge a potem jest taaki kochany a za chwile znowu marudzi
|
|
|
#3198 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz, głośna muza, niezrozumiały dla dziecka hałas, stres ...
|
#3199 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w porównaniu do tego co kiedyś to jestem grzeczna- nauczyłam się od TZ bo on nie wchodzi ze mną w moje gadki ![]() Cytat:
Cytat:
myślę, że nie najwyżej się nie wyspał Cytat:
ale u Was jakiś głębszy problem chyba jest, skoro mąż tak o wszystko się czepia wiedząc, że masz na głowie zajmowanie się domem, Edziem a w dodatku jesteś w ciąży pogoda jest jaka jest więc nas bardziej męczy jeszcze, nie wiem już z nim pewnie rozmawiałaś i nic to nie daje na dłuższą metę?
|
|
#3200 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X
Mój ostatnio też się zrobił nerwowy ale ma naprawdę dużo stresów w pracy.Przejął większość moich obowiązków w firmie i jest po prostu przemęczony.Wychodzi do pracy o.8 rano a wraca ok.21-22 i tak codziennie.Nawet wczoraj siedział...Trochę się pokłóciliśmy na tygodniu też o głupotę jakąś-nawet nie pamiętam już o co.
|
|
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro że musisz przechodzić przez to wszytko. Mogę ci tylko życzyć dużo sił i spokoju bo są ci teraz niezbędne. Pamiętaj o najważniejszym o Edim i ElenceCytat:
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-06-23 o 11:26 |
||
|
|
|
#3202 |
|
czyli Endżi
|
Wiecie co, ja myślę, że zdecydowana większość "poważnych" związków miała 1 czy nawet 2 takie momenty, że jak dupnęło, to w pierwszej chwili jest wrażenie, że nie ma co zbierać i to już koniec. Kwestia na ile to czegoś ludzi nauczy. Ciąża a potem dzieci to okres mega, mega próby.
W każdym razie po prostu trzeba być dla siebie dobrym, "nie czynić bliźniemu, co tobie niemiłe". Faceci ogólnie to totalne głupole i zdarza im się zrobić kobietom przykrość przez bezmyślność, niespecjalnie celowo. Jak się przetłumaczy o co kaman, to nie powinno się powtarzać. Ale jak facet krzywdzi umyślnie, widzi, że sprawia swojej partnerce ból, to już bardzo paskudne z jego strony. Matall, mnie też bardzo przykro czytać, że się smutasz. Super, że się dystansujesz od jego brzydkiego zachowania i pracujesz żeby nie popsuło Ci to humoru. Przy czym milczenie i ignorowanie człowieka całymi dniami to też nie jest wyjście - to po prostu bierna agresja. Nie mówiąc o tym, że nie pomaga to Tobie w odciążeniu od ciężkich zajęć. Spróbuj trzymać głowę do góry i powiedzieć sobie, że cokolwiek by nie było, to nie koniec świata. Nie znaczy to, że masz mu dać teraz papiery rozwodowe, ale chciałabym żeby zobaczył emanującą z Ciebie siłę, spokój i żeby zobaczył, że najzwyczajniej w świecie nie tolerujesz zachowania poniżej pewnego poziomu. No i że szanujesz jego uczucia, ale on nie ma prawa wyładowywać na Tobie swoich negatywnych emocji. Się rozpisałam...
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stres związany ze ślubem, przeprowadzką, jak sobie poradzimy itd. już myślałam, że ślubu nie będzie ale wyszliśmy na prostą i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej
|
|
#3204 |
|
czyli Endżi
|
Miałam wczoraj przez chwilkę głupi dołek, czułam się jak brzydki wieloryb
Najpierw zrobiłam 3-minutową telefoniczną aferę (obwiniając go, że on ma fajnie a ja nie ) - i już w ogóle wywołałam mobilizację do szybkiego powrotu i wymyślania super imponujących sposobów na wspólne spędzenie czasu Trzeba trochę sprytu a można błyskawicznie rozłożyć faceta na łopatki - i osiągnąć swój cel bez jojczenia A co do poczucia bycia "wielorybem", to moja afirmacja jest taka, że wyglądam jak emanująca esencja płodności
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-06-23 o 11:39 |
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
Angel
|
#3206 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Bartek to na serio od nosa w górę jak mój brat. Tylko moj brat jest chudszy. No ale też taki spokojny, trochę flegmatyczny.
|
#3207 |
|
czyli Endżi
|
A jak
Afirmacja ma być przegięta ![]() Jeszcze od rana robię sobie mini spa i siedzę teraz taka wymaszczona samoopalaczem, w bieliźnie. Do tego ręcznik na głowie, bo na włosach olej a na twarzy zielona maska ![]() No i ktoś dzwonił do drzwi, ale miał pecha, bo nie jestem w odpowiedniej formie do otwierania
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-06-23 o 11:49 |
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziecku, żeby usłyszało muzykę trzeba albo słuchawki di brzucha albo właśnie głośną muzykę
jeśli Ty się dobrze bawilas, to dziec na pewno też
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
czeszko
![]() wstalam, umylam sie i wystroilam a tu maz mi obwieszcza ze dzis nic mu sie nie chce i mamy dzien leniucha spoko....ja co prawda mam co robic bo obiadek na dzis i na jutro (ale 2 rozne dania)ale ten pomysl mi odpowiada...poki co leze na sofie z kawa latte ![]() wczoraj zrobilismy projekt mebli przestaje mnie przerazac ten temat chyba :P tylko jeszcze nie wiem czy chce kuchnie biala czy czarna haha no i czy dostaniemy to mieszkanie...odpowiedz ma byc w tym tyg...
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiiii
![]() Też kiedyś Tusi zrobimy taki zameczek w pokoiku, super to wygląda
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.

ona proponowała mamo, ale nie potrafię, a jesteśmy prawie 2 lata po ślubie i raczej się to nie zmieni 

a TŻowi należy się
Tak to tłumaczyły: wiadomo, Święta, Sylwester, człowiek człowiekowi bardziej życzliwy się staje
) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

) - i już w ogóle wywołałam mobilizację do szybkiego powrotu i wymyślania super imponujących sposobów na wspólne spędzenie czasu