Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 10:45   #3181
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

matal przykro się to czyta. Tż chyba za często miewa takie humory

Ja jestem po ślubie 8 lat i tylko raz do teścia powiedziałam tato. Później dłuuuugo zwracałam się bezosobowo. Jak urodziła się Zuzka to mówiłam dziadek, babcia. Od 2 lat mówię po imieniu i tak czuję się najlepiej

Dajcie deszczu
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:45   #3182
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Matal ja ci szczerze współczuję tych jazd. Czasami twojemu to pewnie jakiś wstrząs by się przydał żeby zrozumiał że to szkodzi dzidzi

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:46   #3183
kaska87
Zakorzenienie

jeszcze mi się przysnęło
Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Mnie też od trzech dni łapią mocne bolesne skurcze łydek z rana :/ zwiększyłam już dawkę magnezu i staram się nie napinać mięśni. Najgorsze, że skurcz mija, a łydki bolą później cały dzień. TŻ masuje mi je, ale nie pomaga :/
Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Przybij piątkę. Obudził mnie taki skurcz że się popłakałam
a Wy same sobie dawki podnosicie magnezu bo mam mam magne B6 48mg+6mg więc chyba mało
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Witamy w 7 mieciącu!

Cytat:
Ja już prawie 2 lata po ślubie i nadal mam opory ze zwracaniem się do teściów: mamo i tato. Przez pierwszy rok zwracałam się do nich bezosobowo - ciężko było skonstruować niektóre zdania
ja mówię na Ty, albo po imieniu do teściowej ona proponowała mamo, ale nie potrafię, a jesteśmy prawie 2 lata po ślubie i raczej się to nie zmieni

Cytat:
To i ja z tej okazji sobie uświadomiłam że od 3 dni jestem już 6 miesiącu ciąży

Czekacie na BoD? Jak myślicie kto wejdzie do finału?
graty

dobrze, że mi przypomniałaś o BoD

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

A ja zalegam na kanapie, bo mnie brzuch boli
Do tego do tż to się wolę w ogóle nie odzywać, bo awantura wisi w powietrzu , Edi też marudzi i mnie nie słucha, także jest cudnie
kochana ja się nie dziwię, że Ci ten brzuch dokucza, jak Wasz związek to jedna wielka sinusoida współczuję można się posprzeczać, ale tak codziennie, co chwilę

Tasiu Ty masz magnez 500mg? nawet nie wiedziałam, że jest taki duży

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-23 o 10:47
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:52   #3184
vea7
Zakorzenienie

ewacia olej bordello... na balkon sobie wyjdź albo na taras Dziec najważniejszy i Twoje samopoczucie Trzymam mocno kciuki, żeby nie było konieczności jechania do szpitala
Brzuszek fajny - taki kompaktowy

bajka, bardzo fajna rezydencja

katee, super, że Cię wypuścili I bardzo dobrze, że szyjka dłuższa

cotka, fajne bodziaki, brzuszek też

motylku, to jest czekoladowe z Kwestii Smaku? Jeśli nie, to proszę o przepis, bo zaśliniłam monitor

misia, super Poka, poka

Samba, wtedy bierzesz taki raczej większy wózek.. i to niejeden, a dwa Ale jeśli zakupy mają być duże i macie możliwość, żeby ktoś skompletował, to może warto?

czarna
Nooo... kawał dziewczyny nosisz, będzie Panna jak się patrzy

LaLoca, super, że cukier dobry

teacherka, a gdzie kupiłaś taki rozmiar?

dirtymagic, ja do swoich teściów mówię po imieniu

Ponawiam pytanie o smażalnię w Gdańsku lub okolicach
A w ogóle spadam, bo mąż właśnie śniadanie podał

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:58   #3185
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Gratki

U mnie to samo już jutro

Kurcze matall bardzo przykro to czytać a TŻowi należy się
za stresowanie.
Wiesz,mamy tp tego samego dnia.I ja zaczęłam to liczyć tak jak dziewczyny tutaj na forum,więc właściwie można powiedzieć,że też dzisiaj zaczynasz 7 mc. Albo jutro. Whatever. O jeden dzień się nie ma co spierać

Cytat:
Mój mówi "mama Marylka", "tata Krzysiek" Powoli się przekonuje, ale też raczej powie "Niech mama" zamiast "Mamo"...

W ogóle miałam koleżankę, która do własnych rodziców mówiła: "Czy mama mogłaby, czy tata mógłby", ale to już dla mnie dziwne...

Super, że widać koniec remontu
Mój tata i wujek zawsze tak mówią do babci, oficjalniej po dawnemu

Jeju Nie dziwię się teraz,że masz te problemy z brzuszkiem.Do niego naprawdę musi dotrzeć, że robi krzywdę Wam i sobie ptzy okazji też. Spróbuj proszę olewać jego wyskoki. Moj też jest nerwusek,ale ja najcześciej nie reaguję, przyzwyczaiłam się. Aczkolwiek nie powiem,żeby jego napady złości były jakieś agresywne i niekontrolowane. Po prostu czasem krzyknie, a ja na to zlewam lub mówię spokojnie,żeby nie krzyczał.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:04   #3186
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość
Hej. Właśnie wyszłam ze szpitala. Wyobraźcie sobie, że wg lekarzy moja szyjka ma 35mm a nie 28. Super się cieszę. Ale ogólnie mam się oszczędzać bo poczułam skurcze (pewnie ze stresu). Poza tym na porodówce ruch jak na dworcu. Nie mieli gdzie pacjentek kłaść. Oby we wrześniu było luźniej.

Mam nadzieję, że u Was wszystko w porządku
Brawa dla szyjki
Oj, z tym to raczej odwrotnie... Położne w SR mówią, że właśnie wrzesień jest najbardziej obleganym terminem na porodówkach Tak to tłumaczyły: wiadomo, Święta, Sylwester, człowiek człowiekowi bardziej życzliwy się staje
Aha, do i jeszcze jest listopad, bo wiadomo - Walentynki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A tu rezydencja Mikołajo/Kubo/Tymona zwanego też Nonamem.
Rezydencja luksusowa, ale te spodnie! Szał

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej

Mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście :P
U nas wszystko w porządku Byłam w poniedziałek na usg i po badaniu nie mam już żadnych złudzeń co do zmiany płci- dziewczynka na 100%
Malutka jest zdrowa i śliczna! Zakochałam się Jedyne co mnie "martwi" to to,że w 24 tygodniu ważyła 1065 kg, co odpowiada gdzieś 28 tygodniowi... wygląda na to,że urodzę olbrzyma :P Wszystkie wymiary wyszły o wiele większe, niż wskazuje na to tydzień ciąży
Poza tym jestem pozamykana na 4 spusty i przytyłam już 11 kg ( ZAŁAMKA) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

NAsze wakacje dobiegają powoli końca... w czwartek wracamy do UK

Całuję Was wszystkie z osobna
Hej czarna

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
mój syn w 27tc ważył lekko ponad 1000g a zaraz po urodzeniu 4360g
także ćwicz mięśnie rąk
Nie strasz!
Ja będę miała wtedy zmartwienie: jak takiego olbrzymka po cc będę podnosić i co zrobię ze ślicznymi ciuszkami, które mam w rozm. do 4,1 kg

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Ja bym chciała Anielę, a małż Gaję
Anielka suuper imię

Cytat:
Aaa jak zwykle zapomniałam

Witamy w 7 mieciącu!

Cytat:
To i ja z tej okazji sobie uświadomiłam że od 3 dni jestem już 6 miesiącu ciąży

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Dajcie deszczu
Do Białegostoku też poproszę

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:05   #3187
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
On ma focha, bo po ostatniej mega awanturze, gdzie poryczałam się 8 razy i od tamtej pory - 3 dni - znów mam problemy z brzuchem, powiedziałam mu, że może się wynieść do czasu porodu, bo ja więcej nie zamierzam się tak stresować, bo obrywa mi się już za wszystko i się na mnie drze... No i co prawda się nie wyniósł, ale dostał 3 tygodnie na udowodnienie, że coś się zmieni, że się umie opanować, że przestanie mnie stresować. Ale ma mega focha, bo nie dość, że śpi na kanapie, to ja mu nie odpuszczam, a on sam widzi, że nie panuje nad nerwami, bo już kilka razy wybuchnął, a ja robię tylko głębokie wdechy i olewam go
matall nie chciałabym Cię urazić ale Twój tż ma jakieś wyraźne problemy emocjonalne.Chyba nie dorósł do roli męża i ojca.
Pisałaś,że to Twój najbliższy przyjaciel i że znacie się na wylot-no ale przyjaciel się przecież tak nie zachowuje.Dla Ciebie to jeszcze mąż,ojciec Twoich dzieci i kochanek a te jazdy które Ci urządza są okropne a On widzac jak to wpływa na Twoje samopoczucie/kobiety ciężarnej powinien się bardziej starać...Bo póki co wychodzi Mu to mega mizernie ...
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:07   #3188
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
jeszcze mi się przysnęło

a Wy same sobie dawki podnosicie magnezu bo mam mam magne B6 48mg+6mg więc chyba mało

ja mówię na Ty, albo po imieniu do teściowej ona proponowała mamo, ale nie potrafię, a jesteśmy prawie 2 lata po ślubie i raczej się to nie zmieni

graty

dobrze, że mi przypomniałaś o BoD

kochana ja się nie dziwię, że Ci ten brzuch dokucza, jak Wasz związek to jedna wielka sinusoida współczuję można się posprzeczać, ale tak codziennie, co chwilę

Tasiu Ty masz magnez 500mg? nawet nie wiedziałam, że jest taki duży
tak mam 500mg asmag forte typowy magnez dla ciezarowek polecila mi gin kosztuje ok 8zl
kolega tz, tez trener jak sie dowiedzial ze mam taka dawke to zaraz polecial do apteki to mu pani farmaceutka zagadala: zona w ciazy? to moze jeszcze jakies witaminki? hihi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:08   #3189
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz,mamy tp tego samego dnia.I ja zaczęłam to liczyć tak jak dziewczyny tutaj na forum,więc właściwie można powiedzieć,że też dzisiaj zaczynasz 7 mc. Albo jutro. Whatever. O jeden dzień się nie ma co spierać
To w takim razie poświętuję sobie przy niedzieli

Witam się zatem w siódmym miesiącu

Stary 2013-06-23, 11:09   #3190
Madziuchna27
Zakorzenienie

Napiszę krótko, co u mnie od wczoraj, ok?

Urodziny małża się udały, także on zadowolony, ja w zasadzie też, bo siedziałam sobie jak królowa, a teściowa wszystko podawała itd.

Wieczorem pojechaliśmy sobie do centrum, bo z okazji Dni Białegostoku był koncert m.in. Hey Nie pchałam się w żaden ścisk, posłuchaliśmy z czterech kawałków i do domu. Nie chciałam stresować małego, ale wydaje mi się, że był spokojny. Może przez tę pogodę? Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam mu tym koncertem... Co myślicie?

Stary 2013-06-23, 11:09   #3191
matallewar
Zakorzenienie

Co ja mogę powiedzieć?
Dostał porządny wstrząs i kopa we wrześniu, takiego kopa, że się wyprowadził z domu. No i co to pomogło? Do grudnia było super, a potem już tylko w dół

Serio chciałabym Wam tu już tylko pisać, jak jest cudnie i bezproblemowo, ale obawiam się, że jedyne, co mogę, to jak ostatnie 3 dni nie pisać o tym w ogóle

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:09   #3192
butterfly20
Zakorzenienie

Ech zrobiłabym zdjęcie brzusia przy tej okazji, ale pożyczyliśmy rodzicom aparat na wakacje.

Stary 2013-06-23, 11:11   #3193
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Do Białegostoku też poproszę
U nas od rana cudnie chłodno,deszczyk i jedyne 21 stopni.Bardzo miła odmiana od ostatnich upałów
Stary 2013-06-23, 11:11   #3194
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Urodziny małża się udały, także on zadowolony, ja w zasadzie też, bo siedziałam sobie jak królowa, a teściowa wszystko podawała itd.

Wieczorem pojechaliśmy sobie do centrum, bo z okazji Dni Białegostoku był koncert m.in. Hey Nie pchałam się w żaden ścisk, posłuchaliśmy z czterech kawałków i do domu. Nie chciałam stresować małego, ale wydaje mi się, że był spokojny. Może przez tę pogodę? Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam mu tym koncertem... Co myślicie?
Ale czemu miałabyś mu zaszkodzić koncertem?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 11:15   #3195
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Myślę,że absolutnie nie zaszkodziłaś
Ja niby byłam u znajomych i niby powinien być spokój,ale męskie grono zaczęło oglądać mecz Brazylia-Włochy i byli podzieleni co do kibicowania. W ko.ńcu kolega,który siedział koło mnie a kibicował Włochom się tak wnerwił,zaczął na wszystkich wrzeszczeć i nawet przeklinać i że mu dokuczają. Zebyście widzieli jak się mała wtedy rozbudziła...

Cytat:
Co ja mogę powiedzieć?
Dostał porządny wstrząs i kopa we wrześniu, takiego kopa, że się wyprowadził z domu. No i co to pomogło? Do grudnia było super, a potem już tylko w dół

Serio chciałabym Wam tu już tylko pisać, jak jest cudnie i bezproblemowo, ale obawiam się, że jedyne, co mogę, to jak ostatnie 3 dni nie pisać o tym w ogóle
Wszystkie Ci życzymy,żeby było tak fajnie ale niestety to wymaga pracy ze strony TŻa, a jesli on nie będzie chciał jej wykonać to sama nic nie zadziałasz...

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Vea nie wiem czy to z KS bo mam go od koleżanki wizażanki Wklejam

Opadające ciasto czekoladowe z kremem mascarpone i owocami

ciasto:
125 g masła
100 g cukru
minimum 200 gram gorzkiej czekolady
2 łyżki oleju
6 jaj
2 łyżki ciemnego kakao
szczypta soli

Czekoladę pokruszyć, wrzucić do miski z masłem i olejem - rozpuścić w mikrofali.
Do drugiej miski wbić 2 całe jajka i 4 żółtka. Dodać kakao i sól. Wymieszać aż składniki się połączą. Masę wmieszać do roztopionej czekolady na gładko.
Ubić białka na sztywno, pod koniec dodając cukier.
Do ubitych białek delikatnie wmieszać masę czekoladową.

Gotowe ciasto przelać do nasmarowanej tłuszczem tortownicy i pieć w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez 35 minut. Studzić na kratce.

Ciasto w piecu pięknie wyrośnie ale w czasie studzenia opadnie tworząc zagłębienie na krem i owoce. Jeśli nie opadnie to wybrać lekko środek tortu. Ostudzić całkowicie.

krem:
130 g śmietany 30%
mascarpone ok. 150 g
2 łyżki cukru pudru

Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować na gładki, gęsty krem.
Krem wyłożyć na wierzch ciasta, udekorować owocami i posypać cukrem pudrem

Stary 2013-06-23, 11:17   #3196
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja mogę powiedzieć?

Tak jak już przede mną napisała motyl wszystkie Ci serdecznie życzymy żeby relacje z tżem fajnie się układały.Ale żeby tak było On musi w końcu wziąć sobie do serca kilka rzeczy
Ja ze swoje strony ściskam Cię bardzo bardzo mocno i życzę dużo siły,wytrwałości i pogody ducha
Stary 2013-06-23, 11:18   #3197
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
matall nie chciałabym Cię urazić ale Twój tż ma jakieś wyraźne problemy emocjonalne.Chyba nie dorósł do roli męża i ojca.
Pisałaś,że to Twój najbliższy przyjaciel i że znacie się na wylot-no ale przyjaciel się przecież tak nie zachowuje.Dla Ciebie to jeszcze mąż,ojciec Twoich dzieci i kochanek a te jazdy które Ci urządza są okropne a On widzac jak to wpływa na Twoje samopoczucie/kobiety ciężarnej powinien się bardziej starać...Bo póki co wychodzi Mu to mega mizernie ...
a ja sie zastanawiam czy faceci tej ciazy czasem nie znosza gorzej niz kobiety.
moj wyjatkowo spokojny czlowiek krzyczy tez bez przerwy na mnie, a uwagi za grosz mu zwrocic nie moge
a potem jest taaki kochany a za chwile znowu marudzi

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:22   #3198
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:

Ale czemu miałabyś mu zaszkodzić koncertem?
Wiesz, głośna muza, niezrozumiały dla dziecka hałas, stres ...

Stary 2013-06-23, 11:22   #3199
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju Nie dziwię się teraz,że masz te problemy z brzuszkiem.Do niego naprawdę musi dotrzeć, że robi krzywdę Wam i sobie ptzy okazji też. Spróbuj proszę olewać jego wyskoki. Moj też jest nerwusek,ale ja najcześciej nie reaguję, przyzwyczaiłam się. Aczkolwiek nie powiem,żeby jego napady złości były jakieś agresywne i niekontrolowane. Po prostu czasem krzyknie, a ja na to zlewam lub mówię spokojnie,żeby nie krzyczał.
u nas to ja jestem nerwusek ale w porównaniu do tego co kiedyś to jestem grzeczna- nauczyłam się od TZ bo on nie wchodzi ze mną w moje gadki
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
tak mam 500mg asmag forte typowy magnez dla ciezarowek polecila mi gin kosztuje ok 8zl
kolega tz, tez trener jak sie dowiedzial ze mam taka dawke to zaraz polecial do apteki to mu pani farmaceutka zagadala: zona w ciazy? to moze jeszcze jakies witaminki? hihi
zapytam gina na wizycie w sobotę o niego, dziękuję Ci bardzo bo mój synuś nieźle mi podkrada chyba

Cytat:

Cytat:

super, że imprezka udana
myślę, że nie najwyżej się nie wyspał

Cytat:
Co ja mogę powiedzieć?

kochasna, każdy związek ma jakieś problemy, kłótnie jakieś o pierdy przeważnie ale u Was jakiś głębszy problem chyba jest, skoro mąż tak o wszystko się czepia wiedząc, że masz na głowie zajmowanie się domem, Edziem a w dodatku jesteś w ciąży pogoda jest jaka jest więc nas bardziej męczy jeszcze, nie wiem już z nim pewnie rozmawiałaś i nic to nie daje na dłuższą metę?

Stary 2013-06-23, 11:23   #3200
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja sie zastanawiam czy faceci tej ciazy czasem nie znosza gorzej niz kobiety.
moj wyjatkowo spokojny czlowiek krzyczy tez bez przerwy na mnie, a uwagi za grosz mu zwrocic nie moge
a potem jest taaki kochany a za chwile znowu marudzi
Mój ostatnio też się zrobił nerwowy ale ma naprawdę dużo stresów w pracy.Przejął większość moich obowiązków w firmie i jest po prostu przemęczony.Wychodzi do pracy o.8 rano a wraca ok.21-22 i tak codziennie.Nawet wczoraj siedział...Trochę się pokłóciliśmy na tygodniu też o głupotę jakąś-nawet nie pamiętam już o co.
Stary 2013-06-23, 11:25   #3201
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Co ja mogę powiedzieć?

bardzo mi przykro że musisz przechodzić przez to wszytko. Mogę ci tylko życzyć dużo sił i spokoju bo są ci teraz niezbędne. Pamiętaj o najważniejszym o Edim i Elence Mam nadzieje że twój Tż wykarze w końcu chęć do zmiany .

Cytat:

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-06-23 o 11:26
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:27   #3202
your Angel
czyli Endżi

Wiecie co, ja myślę, że zdecydowana większość "poważnych" związków miała 1 czy nawet 2 takie momenty, że jak dupnęło, to w pierwszej chwili jest wrażenie, że nie ma co zbierać i to już koniec. Kwestia na ile to czegoś ludzi nauczy. Ciąża a potem dzieci to okres mega, mega próby.
W każdym razie po prostu trzeba być dla siebie dobrym, "nie czynić bliźniemu, co tobie niemiłe". Faceci ogólnie to totalne głupole i zdarza im się zrobić kobietom przykrość przez bezmyślność, niespecjalnie celowo. Jak się przetłumaczy o co kaman, to nie powinno się powtarzać. Ale jak facet krzywdzi umyślnie, widzi, że sprawia swojej partnerce ból, to już bardzo paskudne z jego strony.

Matall, mnie też bardzo przykro czytać, że się smutasz. Super, że się dystansujesz od jego brzydkiego zachowania i pracujesz żeby nie popsuło Ci to humoru. Przy czym milczenie i ignorowanie człowieka całymi dniami to też nie jest wyjście - to po prostu bierna agresja. Nie mówiąc o tym, że nie pomaga to Tobie w odciążeniu od ciężkich zajęć.
Spróbuj trzymać głowę do góry i powiedzieć sobie, że cokolwiek by nie było, to nie koniec świata. Nie znaczy to, że masz mu dać teraz papiery rozwodowe, ale chciałabym żeby zobaczył emanującą z Ciebie siłę, spokój i żeby zobaczył, że najzwyczajniej w świecie nie tolerujesz zachowania poniżej pewnego poziomu. No i że szanujesz jego uczucia, ale on nie ma prawa wyładowywać na Tobie swoich negatywnych emocji.

Się rozpisałam...
Stary 2013-06-23, 11:30   #3203
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja myślę, że zdecydowana większość "poważnych" związków miała 1 czy nawet 2 takie momenty, że jak dupnęło, to w pierwszej chwili jest wrażenie, że nie ma co zbierać i to już koniec. Kwestia na ile to czegoś ludzi nauczy. Ciąża a potem dzieci to okres mega, mega próby.
podpisuję się wszystkimi kończynami my tak mielismy przed ślubem, pretensje (niestety moje) o wielkie nic stres związany ze ślubem, przeprowadzką, jak sobie poradzimy itd. już myślałam, że ślubu nie będzie ale wyszliśmy na prostą i nie wyobrażam sobie żeby było inaczej

Stary 2013-06-23, 11:38   #3204
your Angel
czyli Endżi

Miałam wczoraj przez chwilkę głupi dołek, czułam się jak brzydki wieloryb W dodatku sama wielkodusznie dałam teżetowi przepustkę na piątek/sobotę na motocyklową imprezę w gronie kolegów a następnego dnia już tego żałowałam. Obudziłam się w pustym łóżku ze świadomością, że on się super bawi a ja - pomimo chęci - nie mam siły i szybko odpadam i jedyne na co mam ochotę to leżenie na poduszkowej instalacji odciążającej plecy i brzuch...

Najpierw zrobiłam 3-minutową telefoniczną aferę (obwiniając go, że on ma fajnie a ja nie ) a potem zmieniłam front, wytłumaczyłam co i jak i dodałam, że jednak też poszukam sobie "bezpiecznych" rozrywek w towarzystwie na ten weekend. Dodałam jeszcze, że poprzedniego wieczoru nasłuchałam się tony komplementów a faceci adorowali mnie na ulicy (serio! ) - i już w ogóle wywołałam mobilizację do szybkiego powrotu i wymyślania super imponujących sposobów na wspólne spędzenie czasu

Trzeba trochę sprytu a można błyskawicznie rozłożyć faceta na łopatki - i osiągnąć swój cel bez jojczenia

A co do poczucia bycia "wielorybem", to moja afirmacja jest taka, że wyglądam jak emanująca esencja płodności Babki kombinują jak tu być jak najbardziej sexy a ja stanowię seksualność w czystej postaci, o!

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-23 o 11:39
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:41   #3205
kaska87
Zakorzenienie

Angel co za skromność

Stary 2013-06-23, 11:46   #3206
butterfly20
Zakorzenienie

Ten Bartek to na serio od nosa w górę jak mój brat. Tylko moj brat jest chudszy. No ale też taki spokojny, trochę flegmatyczny.

Stary 2013-06-23, 11:47   #3207
your Angel
czyli Endżi

A jak Afirmacja ma być przegięta

Jeszcze od rana robię sobie mini spa i siedzę teraz taka wymaszczona samoopalaczem, w bieliźnie. Do tego ręcznik na głowie, bo na włosach olej a na twarzy zielona maska Trzeba popracować nad wizerunkiem bogini płodności...

No i ktoś dzwonił do drzwi, ale miał pecha, bo nie jestem w odpowiedniej formie do otwierania

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-06-23 o 11:49
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:48   #3208
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, głośna muza, niezrozumiały dla dziecka hałas, stres ...
Ale dziecku, żeby usłyszało muzykę trzeba albo słuchawki di brzucha albo właśnie głośną muzykę jeśli Ty się dobrze bawilas, to dziec na pewno też

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-23, 11:51   #3209
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

czeszko
wstalam, umylam sie i wystroilam a tu maz mi obwieszcza ze dzis nic mu sie nie chce i mamy dzien leniucha spoko....ja co prawda mam co robic bo obiadek na dzis i na jutro (ale 2 rozne dania)ale ten pomysl mi odpowiada...poki co leze na sofie z kawa latte

wczoraj zrobilismy projekt mebli przestaje mnie przerazac ten temat chyba :P tylko jeszcze nie wiem czy chce kuchnie biala czy czarna haha no i czy dostaniemy to mieszkanie...odpowiedz ma byc w tym tyg...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:52   #3210
butterfly20
Zakorzenienie

Jupiiii

Też kiedyś Tusi zrobimy taki zameczek w pokoiku, super to wygląda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości