Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 10:57   #3151
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ślicznie wyglądałaś

Ja też kwiatów nie zamówiłam, biżuterii nie mam, fryzjer nie umówiony, makijażystka też pod znakiem zapytania Samochodu nawet jeszcze nie mam do ślubu Wczoraj byliśmy dopiero po obrączki, w poniedziałek ma do nas babka przedzwonić czy w ogóle uda się zamówić te co chcemy. Jeśli tak to odbiór będzie dzień przed ślubem Poza tym menu nieustalone. Tż mnie z tym niemiłosiernie wkurza, bo w ogóle nie interesuje się żebyśmy coś wspólnie wybrali. Ja mam już swoją wizję, ale myślałam że wspólnie to ustalimy a nie ja sama Jemu wszystko jedno

Już coraz bliżej

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Idę dzisiaj na pierwszą spowiedź przedślubną Powiedzieć od razu księdzu, że to spowiedź przedślubna czy po spowiedzi dać mu tylko papier do podpisu?
no ja mówiłam z góry że przed ślubem

Rinco a może tak popłukac buzię szałwią czy jakimś innym ziólkiem odkażającym. Nie wiem co to, ale afty to raczej białe i bolą

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 10:59   #3152
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Ja też kwiatów nie zamówiłam, biżuterii nie mam, fryzjer nie umówiony, makijażystka też pod znakiem zapytania Samochodu nawet jeszcze nie mam do ślubu Wczoraj byliśmy dopiero po obrączki, w poniedziałek ma do nas babka przedzwonić czy w ogóle uda się zamówić te co chcemy. Jeśli tak to odbiór będzie dzień przed ślubem Poza tym menu nieustalone. Tż mnie z tym niemiłosiernie wkurza, bo w ogóle nie interesuje się żebyśmy coś wspólnie wybrali. Ja mam już swoją wizję, ale myślałam że wspólnie to ustalimy a nie ja sama Jemu wszystko jedno

Idę dzisiaj na pierwszą spowiedź przedślubną Powiedzieć od razu księdzu, że to spowiedź przedślubna czy po spowiedzi dać mu tylko papier do podpisu?
Mnie radzono, by od razu powiedzieć, ze to przedślubna. Wtedy ksiądz trochę inaczej patrzy na sprawę

Kobieto ja tu dramat z fryzjerem przechodzę! Obdzwoniłam wczoraj chyba z 20 salonów i nigdzie nie ma terminu na 20 lipca!! Mam wizję, że sama się uczeszę wtedy to będzie zdecydowanie zjawiskowe Mam plan: 1. dzwonić tam, gdzie podawały mi tutaj dziewczyny namiary, a jak nie wypali to: 2. iść w teren, szukać małych saloników i błagać o termin!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:18   #3153
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
no ja mówiłam z góry że przed ślubem
To i ja powiem

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mnie radzono, by od razu powiedzieć, ze to przedślubna. Wtedy ksiądz trochę inaczej patrzy na sprawę

Kobieto ja tu dramat z fryzjerem przechodzę! Obdzwoniłam wczoraj chyba z 20 salonów i nigdzie nie ma terminu na 20 lipca!! Mam wizję, że sama się uczeszę wtedy to będzie zdecydowanie zjawiskowe Mam plan: 1. dzwonić tam, gdzie podawały mi tutaj dziewczyny namiary, a jak nie wypali to: 2. iść w teren, szukać małych saloników i błagać o termin!
Mam nadzieję, że gładko pójdzie

Nie strasz Ja jutro zrobię rundkę po fryzjerach. W ogóle kwestia fryzury mnie przeraża. Muszę mieć uszy zakryte, a większość ładnych fryzur je odsłaniają

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:28   #3154
nasturcja7667
Zadomowienie

Cytat:
To i ja powiem

Mam nadzieję, że gładko pójdzie

Nie strasz Ja jutro zrobię rundkę po fryzjerach. W ogóle kwestia fryzury mnie przeraża. Muszę mieć uszy zakryte, a większość ładnych fryzur je odsłaniają
Ja pomysł na fryzurę mam. Gorzej, ze nie ma jej kto wykonać W ogóle to nie rozumiem tego całego "szału" i zamawiania po kilka miesięcy wcześniej. Ja rozumiem, że to WAŻNY dzień, ale czuję się, jakby "społeczeństwo" zmuszało mnie do jakichś cyrkowych wręcza zachowań w tym temacie.
Nawet, gdybym chciała wziąć ślub spontanicznie i dorwała termin w USC, to nie mam szans na sukienkę, bukiet, czy włosy. Jakaś napompowana spirala to jest.
Stary 2013-06-23, 11:28   #3155
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Witam Was mamusie

Ta pogoda mnie wykończy, już nie mam siły nawet ruszyć palcem przy takiej wysokiej temperaturze. W domu to wczoraj miałam 30 stopni, mimo otwartych okien.

Powiem Wam, że czytałam wszystkie części Greya, pierwsza wiadomo, mnóstwo seksu, szok, że tak dokładnie wszystko opisane. W drugiej omijałam już sceny, bo ileż można. Trzecia najlepsza, trochę seksu, trochę akcji takiej sensacyjnej, rodzinnie. Polecam, ta część najlepsza

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś cięzko mi się wbić w rozmowę, ale przezywam Wasze rozterki, problemy... i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

18 tc ciąży zaczęliśmy w czwartek. Już nie mogę doczekać się ruchów maluszków, zeby chociaż poczuć, jakieś łaskotki, jakieś przemieszczanie, ale nic a nic. Jak leżę na łóżku to widzę jak dolna część brzuszka mi pulsuje nie wiem, czy to moje serce aż sięga na dół z pulsem czy to może maleństw serduszko. Nie wiem, hahaha

Ogólnie czuję się dobrze, głowa często pobolewa, czasami pępek boli
Martwię się skracającą szyjką, ale od wizyty do wizyty, daje radę wytrzymać, nie denerwując się za bardzo. Brzuszek pomału rośnie, byle jak najmniej do wesela, a potem to już mogę nawet szelki nosić
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:39   #3156
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
zebys sie nie martwila i nie smucila-nie wiem o co chodzi,wiec nie doradze nie,ale na otuche troche chociaz wysylam
a co do wagi,musisz dbac o siebie-to pewnie slyszysz non-stop.pokombinowac z dieta-tu tez nie jestem odkrywcza zapewne i sie nie martwic.slyszalam kiedys,ze maluchy nie sa takie az wrazliwe,bo potrafia i tak z tego co zjesz wybrac odpowiednia "porcje" dla siebie,a glodzic sie nie glodzisz,wiec bedzie dobrze.a z lekarzem rozmawialas o tej wadze?czy jest w jakis sposob to niebezpieczne?bo moze nie ma co sie martwic na zapas.rozne jestesmy,rozne sa dzieci,wiec moze jednym dany jest bagaz dodatkowych 10kg.w "bonusie" a innym male braki

ja do Greya ciagle podchodze sceptycznie.wiem,ze wielki szal i boom byl na te ksiazki,ale jakos...z tego co zauazylam,wiele ksiazek/filmow mocno naglosnionych,rozreklamow aych i w ogole na topie,jakos do mnie nie trafia.daj znac jak wrazania po przeczytaniu...bo cos w tej ksiazce jednak jest,ze kazdy kto czytal (z rumiencem,badz bez) jest zachwycony

swoja droga cos mi sie kojarzy,ze ktos mial ja na e-book'u

moze w ten sposob "pozyczona" bym poprobowala bo kupowac mi sie napewno jej nie chce

co do pogody...u mnie tez leje :/ psu na spacerze to nie zupelnie nie przeszkadzalo
Boże Grey to tragedia... Dla mnie to taki wychuchany harlekin,a czytałam duuuużo to moja ulubiona lektura na odmóżdżenie 3/4 romansów ma takie opisy seksu, tutaj jest różnica taka, że sado maso jest opisywane. Wiecie niewola itp itd. Ale jeśli człowiek się wysili to i harlekiny z takimi opisami znajdzie, ja czytałam i nie powiem żeby gorsze od Greya były. Ale nie powiem, że filmu bym nie obejrzała. ale to dlatego, że mam niedobór wszelakim filmów o wątku miłosnym. Już nie mam pomysłu

A ajgorszą tragedią z tragedii był Zmierzch. Film w porównaniu z książką to powinien nagrodę dostac Chociaż zarówno ostatnia część zarówno książki jak i filmu mnie zaskoczyla. Książka była świetna, gdy zajęli się reneeesme czy jak jej tam i powiem, że film tez mnie zaskoczył. Ale książka to katorga, 3/4: Edward- chce jej dotknąć ale nie mogę/Bella: niech on mnie dotknie, pragnę tego no tragedia, a przeleciałam pół poznania aby kupić pierwszą część, bo nigdzie nie było, a uwielbiam książki o wampirach :P

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:41   #3157
nasturcja7667
Zadomowienie

O, właśnie, dziewczyny:
macie jakieś ciekawe książki w formie e-booków?
Takie wiecie, typowo babskie, co można pół dnia czytać, a mózg się zbytnio nie przegrzewa?
Stary 2013-06-23, 11:42   #3158
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
mniam mniam mniam

Anulka a u Was je się na słodko czy na słono?

Bo u mnie w domu zawsze na słodko się jadło, natomiast u TŻ na słono
u mnie też jadło się na słodko, u męza ze śmietaną :d obecnie uwielbiam z gulaszem ( po bytomsku, węgiersku)

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka,
witam się w 5 miesiącu w sumie piąty od wczoraj ale caly czas albo śpię albo jestem w pracy
za 5 miesiąc
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem I ja .. W humorze paskudnym. Moje hormony chyba sie obudziły masakra jakas ..
Czemu ja musze byc z tych co tak duzo myśla ?? :bat:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Cytat:
Man schiza ze nie zdarze z niczym - tak sobie ubzduralam I wybic z glowy nie moge, choc prawie wszystko juz mam .. To po pierwsze.
Moj wymarzony ogrodek I remont beda trwały trzy razy tyle i trzy razy tyle beda kosztowac I to następna rzecz ktora mi spac nie daje. !!
Wydaje mi sie ze jakbym mogla z tym wszystkim juz sama ruszyc to by bylo szybciej ale nie moge .. Nie dam rady , boje sie o dziecko I ta bezczynnosc powoduje u mnie wrecz kur.wice
Do tego kasa .. Troche nas to wszystko kosztuje , nie jestesmy na minus ale na ładne zero ..
Do tego mam mnostwo papierowej roboty zwiazanej z zalatwieniem macierzynskiego a tego nie nawidze - nie cierpie terminow I pewnie wszystko zawale no I do kompletu od tej grypy jelitowej martwie sie czy z mała wszystko ok , czy nie odczula tego jakos bo taka leniwa ostatnio znowu jest
Siedze od 15 na fotelu I palcem nie kiwnełam .. Albo mi naprawde sie wszystko sypie, albo mam jakas depreche !

Kochana, nie martw się, masz na prawdę dużo rzeczy już załatwionych, w razie czego to zostały Ci rzeczy drobne i wszedzie kupisz, natomiast jeśli chodzi o remont.. hm.. zawsze cos wypadni, przedłzy sie, koszty powiększą.. ale nie martw się w końcu i on dobiegnie końca. Co do ruchów, kilka dni z rzędu pisałam że martwie się o ruchy Kacpra.. wszystkie mi powiedziałyście, że czasm ma leniwy dzień, Ty też tak mówiłąś więc na pewno Majeczka też ma leniucha
co do pogrubionego. ja tez miewam takie dni, ostatnio dośc często i wiem że jak nie zmienię myślenia to tą deprechę faktycznie będe miala..

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Trele, niektóre rzeczy lepiej odłożyć, niżby miały Cię niepotrzebnie stresować.
A dziecku potrzebna spokojna matka i wcale nie jakaś wielka wyprawka. Na prawdę wiele rzeczy można kupić już po porodzie, jeśli okażą się niezbędne. Kiedyś czytałam, że jak Mama ma podły nastrój, to dziecko się wycisza, jakby chciało płakać z nią. No i masz. Wszystko jasne

Jak remont ma Was przerosnąć, to go odłóżcie.
Mówisz jak mój mąż i mamuśka ale masz rację

Cytat:
Dziewczyny dziekuje ;***
NajgorszA w tym wszystkim jestem ja ! Bo ja nie potrafie odłozyc czegos na pozniej .. Jestem nieziemsko niecierpliwa I jak słysze - za dwa tygodnie to juz mi sie chce płakać .. ! Na starość sie juz cierpliwosci nie naucze ..

też jestem niecierpliwa, i tego najbardziej obawiam się po porodzie, że nie ogarnę swoich emocji względem dziecka.. dla mnie musi być już natychmiast. bOję się że jak mąż bezie przbierał małego albo coś, to bede sie denerwować że tak 'wolno' mimo że wiem że szybciej nie da rady... ;/ to jest moja największa obawa

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czuję się paskudnie, czuję się źle i jest mi dzisiaj w ogóle nie fajnie! Wczoraj pokłóciłam się z Mamą o moją młodszą siostrę ( jak zawsze kiedy wychodzi kłótnia to o moją siostrę) sprawy bardzo skomplikowane i dotkliwe i wieloletnie....w piątek byłam na krwi i moczu i przy okazji mnie zważono mam niedowagę dość dużą. Jestem w 20 tygodniu zaczynam 21 tydzień a ważę 61 kg, oczywiście staram się nie martwić ale bardzo kiepsko mi idzie, poza tym niestety wróciły mi wymioty.
U nas od wczesnego rana rozpętała się burza, leje jak z cebra już ulice płyną a ja zastanawiam się nad spacerem w kaloszach....może mnie to trochę uspokoi.
oby wymioty odeszły

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
zebys sie nie martwila i nie smucila-nie wiem o co chodzi,wiec nie doradze nie,ale na otuche troche chociaz wysylam
a co do wagi,musisz dbac o siebie-to pewnie slyszysz non-stop.pokombinowac z dieta-tu tez nie jestem odkrywcza zapewne i sie nie martwic.slyszalam kiedys,ze maluchy nie sa takie az wrazliwe,bo potrafia i tak z tego co zjesz wybrac odpowiednia "porcje" dla siebie,a glodzic sie nie glodzisz,wiec bedzie dobrze.a z lekarzem rozmawialas o tej wadze?czy jest w jakis sposob to niebezpieczne?bo moze nie ma co sie martwic na zapas.rozne jestesmy,rozne sa dzieci,wiec moze jednym dany jest bagaz dodatkowych 10kg.w "bonusie" a innym male braki

ja do Greya ciagle podchodze sceptycznie.wiem,ze wielki szal i boom byl na te ksiazki,ale jakos...z tego co zauazylam,wiele ksiazek/filmow mocno naglosnionych,rozreklamow aych i w ogole na topie,jakos do mnie nie trafia.daj znac jak wrazania po przeczytaniu...bo cos w tej ksiazce jednak jest,ze kazdy kto czytal (z rumiencem,badz bez) jest zachwycony

swoja droga cos mi sie kojarzy,ze ktos mial ja na e-book'u

moze w ten sposob "pozyczona" bym poprobowala bo kupowac mi sie napewno jej nie chce

co do pogody...u mnie tez leje :/ psu na spacerze to nie zupelnie nie przeszkadzalo
mam na ebooku jak coś. Czytałam pierwszą częśc- w jedne dzień pochłonełam, drugą też jakoś tak, chyba 1,5 dnia ale juz mnie powoli nudziła, a 3 do dzisiaj nie skonczyłam. Flaki z olejem jak dla mnie. Choć nie powiem pierwsza m sie podobała i miałam wtedy wiekszą ochotę na męża ( bo moje libido spadło wtedy:P
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny u mnie mija 16 tydz mam pytanie bo coś mi mignęlo jak czytałam wasze posty że któraś ma w pdf książkę w oczekiwaniu na dziecko czy jakoś tak ja bym była chętna
ja mam podaj @ to wyślę :P

issia- pięknie wyglądałaś!

dziewczyny ślubujące 20 lipca! też czekamy potem na relacje i fotiki:P

pepper- piękny brzuś zaokrągla się już

a mni nie było wczoraj bo byłam na uro babci męża. bylam zaskoczona bo miała być tylko POLSKa część rodzina a tu jeszcze NIEMCY przyjechali .. nawet sie nie zorientowali ze w ciąży jestem a otem jak sie dowiedzieli to tak podchodzili i takie komentarze ze taki mał brzuch ze masakra jak na 6 miesiąc i czy na bank wszystko jest ok? ale olałam ich i powiedziałam, że jakbym miała wielki brzuch to w tym upale bym tu nie przyjechała. Ogólnie potem gratulowali. dziadek mojego śmiał sie ze jak urodzę to bierze mnie i małego a mąż placi alimenty
Jestem pozytywnie zaskoczona reakcjami innych osób. Szwagierka ( ta o dziwnych pogladach i podejścu.. ) bardzo zmieniła swoje nastawienie do mnie i meża. powiedziała ze pożyczy nam karuzelkę i bujaczek bo małą z tego wyrośnie do października... ogólnie bardzo fajnie mi sie z nią gadało. z drugą szwagierką też spoko- obiecała jakieś ciuszki powybierać.. zobaczymy.
ale za to tesciowa sie nie zmieniła.. :/ muszę nad nią popracować
mam pewien plan zobaczymy czysie uda i czy mąż wyrazi zgodę

przeniesli mnie do innego CH na kilka dni.. tak mnie łeb boli ...

co do sody- dziekuje pomogło. ale kupiła mi jeszcze teściowa ( o dziwno) migdały i jak już mi sie zaczyna zgaga to dwa przegryze, przejdzie to super, nie to soda
Stary 2013-06-23, 11:51   #3159
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
O, właśnie, dziewczyny:
Takie wiecie, typowo babskie, co można pół dnia czytać, a mózg się zbytnio nie przegrzewa?
Ja mam pełno ebooków, bo mam czytnik, bo serio już kasy mi było szkoda na nowe książki mam zarówno odmóżdżacze jak i troszkę o ciaży, potem kryminały - moją miłość i troszkę tych nowych z fantastyki i jakies dla małolat o miłlościach w szkole Ale ogólnie najbardziej lubie romanse historyczne, wiesz długie kiecki i takie tam, ale coś mało mam, bo ostatnio nie czytałam. Ale ja ściągamz ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ to najwyzej jedną autorkę historycznego Ci podam a resztę sobie poszukasz bo inne moge podesłac

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 11:54   #3160
domii29
Zakorzenienie

Nasz mały "pukaczu" zrobił prezent tatusiowi i tak się rusza że TŻ siedzi ucieszony i patrzy jak mi brzuch skacze
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 11:55   #3161
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nasz mały "pukaczu" zrobił prezent tatusiowi i tak się rusza że TŻ siedzi ucieszony i patrzy jak mi brzuch skacze
pukaczu

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 11:56   #3162
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
pukaczu
Tak się przyjęło
Stary 2013-06-23, 12:08   #3163
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Pukaczu - podoba mi się

u nas nazywamy syna Żelkiem, Żelem, Żelinkiem
A jak nie kopie albo ja się martwię to małż mówi że wtedy Glutek :P

A tak wogóle to dzień doberek
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:11   #3164
Mya1989
Zakorzenienie

W ogóle ale ze mnie wieśniak, nie przywitałam sie
Dzień dobry

A my mówimy Ula na brzuch serio się zdziwię jak okaże się chłopakiem :<<

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 12:14   #3165
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Zelek bardzo fajnie.
U mnie to poprostu dzidziuś albo dzidzia choć Tz mowi do brzucha poprostu Maja ja jeszcze nie umiem sie przestawic mowic do niej po imieniu . Dziwne?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Ja tam wierze ze to bedzie ta Twoja wymarzona Ula ;D moge sie założyc o flache )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:19   #3166
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Zelek bardzo fajnie.
U mnie to poprostu dzidziuś albo dzidzia choć Tz mowi do brzucha poprostu Maja ja jeszcze nie umiem sie przestawic mowic do niej po imieniu . Dziwne?
Trele Wy przynajmniej macie imię wybrane A jak się Majeczka urodzi to na pewno od razu się przestawisz

My nawet nie mamy imienia wybranego Nic nam jeszcze się tak nie spodobało dla dziewczynki chyba łatwiej niż dla chłopca

Mya za 5 miesiąc
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:20   #3167
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Mya for U. Kolekcja mojej siostry. Niestety nie wszystkie się zmiesciły 1371982805296.jpg

Ps nie wiem czy widać, bo przez aplikacje wrzucam pierwszy raz.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-23 o 12:21
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:21   #3168
Mya1989
Zakorzenienie

Trele

Wgl dzisiaj mi się śniło,ze bylam w ciazy (zdziwko) z 15-raczkami :mdeleje: i że nagle zasłabłam i obudziłam się a oni wyciągają dzieci, pytam się czy już koniec a oni że jeszcze 4. No i wyciągają i dali mi takiego zakrwawionego dzidziusia do twarzy i ojeej a potem płakałam bo powiedzieli, że będę mogła wziąć je do domu dopiero za 4 miesiące

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 12:25   #3169
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Wogole zastanawiamy sie czy nie dac małej na imie Maya . Dla nas to bez roznicy tak naprawde , chodzi o to zeby na przyszłosc uniknac przeinaczania jak to tutaj maja w zwyczaju dlatego na poczatku bralismy pod uwage angielskie imiona.. My raczej nie planujemy powrotu do PL , mała bedzie chodzila tu do szkoły itd. Nie Wiem .. Jeszcze pomyslimy )

Paulina jak jest u Was z paszportem I obywatelstwem dziecka ?? Orientowalas sie juz?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-23, 12:25   #3170
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Mya for U. Kolekcja mojej siostry. Niestety nie wszystkie się zmiesciły Załącznik 5299634

Ps nie wiem czy widać, bo przez aplikacje wrzucam pierwszy raz.

Widze tam kilka tytułów niezłych:d ale powiem, ze fajnie to wygląda:d

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 12:26   #3171
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Trele

Wgl dzisiaj mi się śniło,ze bylam w ciazy (zdziwko) z 15-raczkami :mdeleje: i że nagle zasłabłam i obudziłam się a oni wyciągają dzieci, pytam się czy już koniec a oni że jeszcze 4. No i wyciągają i dali mi takiego zakrwawionego dzidziusia do twarzy i ojeej a potem płakałam bo powiedzieli, że będę mogła wziąć je do domu dopiero za 4 miesiące
Ty ! Moze dlatego sie nie da płci rozszyfrować , bo tak na kupie sie cisna

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-23, 12:26   #3172
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

Ale dzisiaj fajny dzień,jest czym oddychać i można trochę odsapnąc od tropików

witam się

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
No widzisz wszystko się da zrobić Super, że się ekipa zbierze i będziesz miała domek na cacy

Nemosku - tu nie ma lata może ze dwa letnie tygodnie wypadną w roku a tak to pół roku wiosna - drugie pół jesień

Dobrej nocy mamusie
Będę jutro pod wieczór

Pewnie dużo deszczu i mgły w jesieni?Tak kojarzę z filmówale za to krajobrazy piękne

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czuję się paskudnie, czuję się źle i jest mi dzisiaj w ogóle nie fajnie! Wczoraj pokłóciłam się z Mamą o moją młodszą siostrę ( jak zawsze kiedy wychodzi kłótnia to o moją siostrę) sprawy bardzo skomplikowane i dotkliwe i wieloletnie....w piątek byłam na krwi i moczu i przy okazji mnie zważono mam niedowagę dość dużą. Jestem w 20 tygodniu zaczynam 21 tydzień a ważę 61 kg, oczywiście staram się nie martwić ale bardzo kiepsko mi idzie, poza tym niestety wróciły mi wymioty.
U nas od wczesnego rana rozpętała się burza, leje jak z cebra już ulice płyną a ja zastanawiam się nad spacerem w kaloszach....może mnie to trochę uspokoi.
A skąd taka niedowaga?Zawsze tak miałaś?

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja przeczytałam pierwsza część, ale szczerze powiem, że jak dla mnie tych książek się praktycznie czytać nie da. Chciałam zobaczyć co robi taki szał, a tu prawie same dialogi poprzeplatane scenami sexu. Chyba wolę ksiązki gdzie jest więcej treści. Mam pdf jeśli byś chciała.
Ja to w ogóle nie wiem o co chodzi z tym Greyem
Ja z chęcią skorzystam żeby być na czasie
Poproszę o przesłanie,napiszę priv z mailem.
Dużo seksu hm nie wiem czy mnie to zainteresuje

Cytat:

Trochę późno się za to zabrałaś ale jest nadzieja że na pewno coś znajdziesz zwłaszcza w dużym mieścieWidać że 20 lipiiec jest popularna datą.
A rezerwacja terminu 2,3 miesiące wcześniej to wydaje mi się taką normą,zwłaszcza w renomowanych salonach.
Znam przypadki gdzie dziewczyny zapisują się do makijażystki lub fryzjera na 2 lata przed ślubem,hardkor jakiś
Niestety dzisiejszy świat zwariował

Cytat:
Witam się w pochmurny dzień! Wczoraj cały wieczór ryczałam nawet o to, że TŻ nie podał mi szklanki od razu, tylko po jakichś 5 sekundach.. Chyba hormony mnie dopadły

Niedowaga? Ja jutro zaczynam 19 tydzień i ostatnio waga mi lekko spadła i ważę 52,7kg. to skoro Ty masz niedowagę, to ja to już chyba w ogóle ledwie widoczna powinnam być- a to raczej nie ma miejsca

Co do kłótni- Kochana nie myśl o tym. Kłótnie są jak burze- pobędą, miną, wyjdzie tęcza. Nie stresuj się, bo dzieciątko też to odczuwa!
Ale Ty chudzinka jesteś,a ile masz wzrostu?

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Pepermint najlepszego z okazji 1 rocznicy U nas jutro siódma, a my w stanie wojny

Kabriela oby Ci się nastrój poprawił, a z wagą widzsz nie jest tak źle

Paula trzymam kciuki

Miłej niedzielki
To się ładnie i szybciutko godzić

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Witam Was mamusie

Ta pogoda mnie wykończy, już nie mam siły nawet ruszyć palcem przy takiej wysokiej temperaturze. W domu to wczoraj miałam 30 stopni, mimo otwartych okien.

Powiem Wam, że czytałam wszystkie części Greya, pierwsza wiadomo, mnóstwo seksu, szok, że tak dokładnie wszystko opisane. W drugiej omijałam już sceny, bo ileż można. Trzecia najlepsza, trochę seksu, trochę akcji takiej sensacyjnej, rodzinnie. Polecam, ta część najlepsza

Czytam Was na bieżąco, ale jakoś cięzko mi się wbić w rozmowę, ale przezywam Wasze rozterki, problemy... i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

18 tc ciąży zaczęliśmy w czwartek. Już nie mogę doczekać się ruchów maluszków, zeby chociaż poczuć, jakieś łaskotki, jakieś przemieszczanie, ale nic a nic. Jak leżę na łóżku to widzę jak dolna część brzuszka mi pulsuje nie wiem, czy to moje serce aż sięga na dół z pulsem czy to może maleństw serduszko. Nie wiem, hahaha

Ogólnie czuję się dobrze, głowa często pobolewa, czasami pępek boli
Martwię się skracającą szyjką, ale od wizyty do wizyty, daje radę wytrzymać, nie denerwując się za bardzo. Brzuszek pomału rośnie, byle jak najmniej do wesela, a potem to już mogę nawet szelki nosić
Dobrze że wszystko ok z Wami

Cytat:
Hej dziewczyny u mnie mija 16 tydz mam pytanie bo coś mi mignęlo jak czytałam wasze posty że któraś ma w pdf książkę w oczekiwaniu na dziecko czy jakoś tak ja bym była chętna
Kiedy odbierasz wyniki amnio?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 12:40   #3173
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255
Dot.: Odp: Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-

[QUOTE=

Kiedy odbierasz wyniki amnio?[/QUOTE]
3 tyg mija dokladnie gdzies 2 lipca nie mge sie doczekac ale gdzies 28 zadzwonie juz zapytac czy sa.
Stary 2013-06-23, 12:49   #3174
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
O, właśnie, dziewczyny:
Jeśli ktoś lubi wątki kryminalno obyczajowe polecam Stieg Larson-Millenium
lub Camille Lackberg- Saga kryminalna.Przeczytana prawie jednym tchem(7 części).

Obecnie czytam Norę Roberts,pochłaniam raczej.
Podobno fajnie piszą B.Delinsky i S.Brown(jeszcze nie czytałam)

Zaznaczam że nigdy nie lubiłam kryminałów ale naprawdę spodobały mi się.Jeszcze do tego piękny wątek obyczajowo-miłosny i jest super

Rybko To super że szwagierka coś zrozumiała,a jak popracujesz nad teściową to będzie chodzić jak w zegarku

Mya Masz może ciężarówką przez 9 miesięcy?

Domi
Pukaczu mi się kojarzy z pikaczu

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
3 tyg mija dokladnie gdzies 2 lipca nie mge sie doczekac ale gdzies 28 zadzwonie juz zapytac czy sa.
To już niedługo

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-23, 12:51   #3175
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

jedno jest ostatnio się potwierdziło:d
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś lubi wątki kryminalno obyczajowe polecam Stieg Larson-Millenium
lub Camille Lackberg- Saga kryminalna.Przeczytana prawie jednym tchem(7 części).

Obecnie czytam Norę Roberts,pochłaniam raczej.
Podobno fajnie piszą B.Delinsky i S.Brown(jeszcze nie czytałam)

Zaznaczam że nigdy nie lubiłam kryminałów ale naprawdę spodobały mi się.Jeszcze do tego piękny wątek obyczajowo-miłosny i jest super

Rybko To super że szwagierka coś zrozumiała,a jak popracujesz nad teściową to będzie chodzić jak w zegarku

Mya Masz może ciężarówką przez 9 miesięcy?

Domi
Pukaczu mi się kojarzy z pikaczu

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

To już niedługo
No właśnie nie mam :/ Nigdzie nie mogłam znaleźć. ja chyba sprzedam moje W oczekiwaniu na dziecko, nic tam nie ma ciekawego... I wolałabym Ciężarówką przez 9 miesięcy. Żałuję, że kupiłam w oczekiwaniu...

wrzucam na Chomikuj "W oczekiwaniu na dziecko" to podeslę linki i będzie sobie każda mogła ściągnąć.

Tutaj link: http://chomikuj .pl/mya1989 tylko spację trza usunąć:P

Agnieszka, to jeszcze troszkę

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Edytowane przez Mya1989
Czas edycji: 2013-06-23 o 12:53
Stary 2013-06-23, 12:53   #3176
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Co za sen miałaś łoooo rany.

To będzie Ulek/Julek

Coś mi się rzuciło że fantastykę lubisz i wampiry,to byś miała do pogadania z moim szwagrem.On ma całą biblioteczkę takich książek i cały czas dokupuje następne.Maniak jeden.
Kiedyś pożyczył mi parę pozycji ale nie przebrnęłam

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-23, 12:54   #3177
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

padłam !
Stary 2013-06-23, 12:54   #3178
Mya1989
Zakorzenienie

Dzisiaj wgl paczę rano na piżamę a tam wyschnięta wielka plama znów mi coś leci z piersi

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-23, 12:58   #3179
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
jedno jest ostatnio się potwierdziło:d

No właśnie nie mam :/ Nigdzie nie mogłam znaleźć. ja chyba sprzedam moje W oczekiwaniu na dziecko, nic tam nie ma ciekawego... I wolałabym Ciężarówką przez 9 miesięcy. Żałuję, że kupiłam w oczekiwaniu...

wrzucam na Chomikuj "W oczekiwaniu na dziecko" to podeslę linki i będzie sobie każda mogła ściągnąć.

Tutaj link: http://chomikuj .pl/mya1989 tylko spację trza usunąć:P

Agnieszka, to jeszcze troszkę

W oczekiwaniu na dziecko ostatnio domi przesyłala.

Ma może ktoś Ciężarówka przez 9 miesięcy???????????

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-23, 12:58   #3180
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Witam się w pochmurny dzień! Wczoraj cały wieczór ryczałam nawet o to, że TŻ nie podał mi szklanki od razu, tylko po jakichś 5 sekundach.. Chyba hormony mnie dopadły

Niedowaga? Ja jutro zaczynam 19 tydzień i ostatnio waga mi lekko spadła i ważę 52,7kg. to skoro Ty masz niedowagę, to ja to już chyba w ogóle ledwie widoczna powinnam być- a to raczej nie ma miejsca

Co do kłótni- Kochana nie myśl o tym. Kłótnie są jak burze- pobędą, miną, wyjdzie tęcza. Nie stresuj się, bo dzieciątko też to odczuwa!
Cześć dziewczyny
ja przed pierwszą ciążą miałam 48kg i to była niedowaga, ginka kazała więcej jeść, mamcia mnie skutecznie dokarmiała i do końca przybyło mi 12 kg, malutki urodził się bardzo duży jak na mnie 3700 poród był koszmarny. Za drugim razem przed ważyłam 52kg, i zarzekłam się nie już nie uhoduję takiego klocka nie przejadałam się i przybyło mi tylko 7kg, malutki urodził się 3150 i na prawdę to było czuć przy porodzie że jest mniejszy.
Aha mimo mojej niedowagi nie miałam anemii i wyniki jak młoda krówka, więc ginka się nie czepiała że za mało przybieram, mówiła że młody swoje i tak wyciągnie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości