Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-23, 14:28   #3241
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
a Wy same sobie dawki podnosicie magnezu bo mam mam magne B6 48mg+6mg więc chyba mało

Ginka ostrzegała mnie, że mogę mieć skurcze nóg i zaleciła mi brać Chela Mag B6 trzy razy dziennie. To końska dawka, bo jedna tab. zawiera 555mg, ale kobiety w ciąży mają duże zapotrzebowanie i taka dawka nie zaszkodzi. Magnezu chyba nie da się przedawkować.
Ja nie łykam ich tak dużo, bo raczej zdrowo się odżywiam i dostarczam magnezu w produktach.

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
fajna ta sukienka, heh, specjalnie długa, żeby popuchniętych nóżek nie było widac a ona na kiedy ma termin, to też chyba lipcówka, nie? dużo wogóle tych celebrytek zaciążonych w tym roku
Też jestem ciekawa kiedy ona ma termin, bo brzusio już spory i jeszcze mnie ciekawi kiedy ma termin Dorota Gardias. One obie są takie aktywne, że oglądam je z podziwem. Zazdroszczę, że się tak świetnie czują. Szczęściary.

Ale bym zjadła truskawki a jeszcze bardziej sernik na zimno z truskawkami i galaretką
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:33   #3242
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Ja IKa mam nadzieje ze bedziesz do wieczora i mi odpiszesz bo mam zbudynienie i nie wiem czy jakos trzeba sie rpzygotowac do wizyty na kopernika??

oprocz wynikow badan ze trzeba wziac, to rozumiem, ale czy trzeba byc na czczo? cos miec? zrobić?wziąć?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:33   #3243
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A no pewnie lepiej. Koleżanka chce mi oddać i jest usztywniany i nie wiem czy jest sens brać używany i to wyjmować skoro mogę mieć z all nowy za 30zł

Diorisha Dirtyhejka
Za 15 zl już na all kupisz nowy

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Straszna choroba.
Męża babcia ma już prawie 90lat i troszkę już Jej niestety psychika siada .Ostatnio dzwoniła do nas straż miejska z Wa-wy,że babcia się błąkała przy Wilanowskiej(daleko od domu) i czy możemy po Nią przyjechać.A my przecież 200km od stolicy mieszkamy.Zadzwoniliśmy do teściów i Oni Ją odebrali.Babcia nie wie po co tam pojechała.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Serdecznie zapraszam Mamy do siebie no taki większy rzut beretem
Nasza dlatego jest w domu starości, bo dziadek nie żyje już ponad 30 lat, mieszkała sama, przychodziła do niej pani do pomocy, ale bie była z nią 24 h, no i babcia któregoś dnia wyszła w pidzamie z domu i 3 dni jej policja szukala... Znaleźli ja ponad 20 km od domu, wymarznieta, z szokiem no i nie było opcji, ona już nawet mojej mamy nie poznaje

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:35   #3244
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ginka ostrzegała mnie, że mogę mieć skurcze nóg i zaleciła mi brać Chela Mag B6 trzy razy dziennie. To końska dawka, bo jedna tab. zawiera 555mg, ale kobiety w ciąży mają duże zapotrzebowanie i taka dawka nie zaszkodzi. Magnezu chyba nie da się przedawkować.
Ja nie łykam ich tak dużo, bo raczej zdrowo się odżywiam i dostarczam magnezu w produktach.

Też jestem ciekawa kiedy ona ma termin, bo brzusio już spory i jeszcze mnie ciekawi kiedy ma termin Dorota Gardias. One obie są takie aktywne, że oglądam je z podziwem. Zazdroszczę, że się tak świetnie czują. Szczęściary.

Ale bym zjadła truskawki a jeszcze bardziej sernik na zimno z truskawkami i galaretką

ja sie abrdzo zdrowo odzywiam, ale przy takiej pogodzie ciezko dostarczyc do organizmu wystarczajaca ilość magnezu.
pestki dyni - 520 mg☠
kakao gorzkie - 420 mg☠
koper - 377 mg☠
natka pietruszki - 291 mg☠
migdały - 257 mg☠
soja - 250 mg☠
kasza gryczana - 218 mg☠
orzech włoski- 130-190 mg☠
fasola biała - 169 mg☠
jabłka ze skórką - 104 mg☠
yerba mate - 57 mg☠

to jest w 100gr produktu- wiec ciezko dostarczyc minimum 1500 dziennie
Gardias koncem sierpnia, Socha, w polowie lipca chyba, albo pod koniec lipca...

Cichopek dopiero w 4 miesiacu

[/RIGHT]

Edytowane przez tassia
Czas edycji: 2013-06-23 o 14:38
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:37   #3245
nena_milka
Wtajemniczenie

Matal no z przesyłką max 30zł

dla sowiarek.
http://allegro.pl/super-kapciuszki-d...315746978.html

teacherka kup sobie na pocieszonko
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:41   #3246
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Diorisha, obejrzyjcie najpierw sami najwyżej i oceńcie. One z części na część coraz straszniejsze i smutniejsze w sumie...

Dirty, no ale czy to w ogóle możliwe?! 2 kg w tydzień? A te 2 kg to w sumie już 3 dzien widzę, na początku nie iwierzyłam i sądzilam, że to zatrzymanie wody... ;(
No taki właśnie mamy plan.Bo powiem Wam,że się wciągnęłam

A ważysz się co rano na czczo,po wypróżnieniu ?Bo ja tylko w ten sposób .

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nasza dlatego jest w domu starości, bo dziadek nie żyje już ponad 30 lat, mieszkała sama, przychodziła do niej pani do pomocy, ale bie była z nią 24 h, no i babcia któregoś dnia wyszła w pidzamie z domu i 3 dni jej policja szukala... Znaleźli ja ponad 20 km od domu, wymarznieta, z szokiem no i nie było opcji, ona już nawet mojej mamy nie poznaje

Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:44   #3247
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mąż pojechał do pracy i zostałam sama
Co do wagi, bo sama się powinnam tym bacikiem Od ost. wizyty u gina 2 tyg. temu praktycznie nic nie przytyłam, jakieś 300 gramów, a dziś waga pokazała mi jeszcze mniej niż dwa tygodnie temu. Mniejsza o to. Jestem z siebie dumna bo ma maksa ograniczyłam lody, słodkie bułki i czekoladę. No, ale w weekend było to przyjęcie TŻ, więc nakupiliśmy lodów, tort itd. No i nawpierniczałam się za te dwa tygodnie Choć dziś waga mniejsza, to jestem przekonana, że sobotni obiad i niedzielne obżarstwo wyskoczy na wadze za jakieś 2-3 dni
Muszę się wziąć do kupy i dalej trzymać fason
To tyle z moich wynaturzeń

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
No taki właśnie mamy plan.Bo powiem Wam,że się wciągnęłam

A ważysz się co rano na czczo,po wypróżnieniu ?Bo ja tylko w ten sposób .

W co, w co? Bo mi umknęło...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:51   #3248
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mąż pojechał do pracy i zostałam sama
Co do wagi, bo sama się powinnam tym bacikiem Od ost. wizyty u gina 2 tyg. temu praktycznie nic nie przytyłam, jakieś 300 gramów, a dziś waga pokazała mi jeszcze mniej niż dwa tygodnie temu. Mniejsza o to. Jestem z siebie dumna bo ma maksa ograniczyłam lody, słodkie bułki i czekoladę. No, ale w weekend było to przyjęcie TŻ, więc nakupiliśmy lodów, tort itd. No i nawpierniczałam się za te dwa tygodnie Choć dziś waga mniejsza, to jestem przekonana, że sobotni obiad i niedzielne obżarstwo wyskoczy na wadze za jakieś 2-3 dni
Muszę się wziąć do kupy i dalej trzymać fason
To tyle z moich wynaturzeń

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

W co, w co? Bo mi umknęło...
heh w oglądanie Harrego Pottera Nigdy nie widzieliśmy ani odcinka

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A u mnie ostatnio w sumie słodyczy praktycznie nie było Duuuużo owoców
Ale wczoraj mnie naszło i kupiłam cukierki krówki i już wciągnęliśmy z 30dkg(ale to w trójkę) no i dziś ta nutella.Poza tym więcej grzechów nie pamiętam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Tak sobie pomyślałam,że fajnie by się było spotkać na kawce.Szkoda,że to moje K. tak na końcu świata
Stary 2013-06-23, 14:55   #3249
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Diorisha, obejrzyjcie najpierw sami najwyżej i oceńcie. One z części na część coraz straszniejsze i smutniejsze w sumie...

Dirty, no ale czy to w ogóle możliwe?! 2 kg w tydzień? A te 2 kg to w sumie już 3 dzien widzę, na początku nie iwierzyłam i sądzilam, że to zatrzymanie wody... ;(
możliwe, możliwe, bo ja miałam taki mega skok wagi w 5mcu, przytyłam pamiętam od jednej do drugiej wizyty 5kg poza tym były takie upały to bez kitu woda mogła sie też zatrzymywac bardziej.
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:58   #3250
teacherka
Zakorzenienie

Nenka, śliczne kapciuszki Dzięki za linka może faktycznie kliknę... Oglądam co jeszcze ma sprzedający

Madziuchna, podziwiam za wytrwałość i tak...
Ja teraz zjadlam 5 małych marchewek. chrupałam i chrupałam, żeby zająć czymś paszczę... I dalej bym nią ruszala najchętniej... ;( Niech juz tż z truskawkami przyjedzie...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 14:59   #3251
bojatoja
Zakorzenienie

Heej
Ja już wróciłam z zajęć. Mąż pojechał ze mną do Krakowa i kiedy ja byłam na zajęciach on był na giełdzie i kupił mi nowy wiatrak Szkoda, że dzisiaj, a nie przed tymi upałami, ale na pewno się sprzyda jeszcze w lato
Idę teraz poleżeć, do Tżta
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:00   #3252
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
heh w oglądanie Harrego Pottera Nigdy nie widzieliśmy ani odcinka

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A u mnie ostatnio w sumie słodyczy praktycznie nie było Duuuużo owoców
Ale wczoraj mnie naszło i kupiłam cukierki krówki i już wciągnęliśmy z 30dkg(ale to w trójkę) no i dziś ta nutella.Poza tym więcej grzechów nie pamiętam

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Tak sobie pomyślałam,że fajnie by się było spotkać na kawce.Szkoda,że to moje K. tak na końcu świata
K. to Kraśnik? dobrze pamiętam? to słuchaj Dorisha, ja Łęczna, tancerka Puławy i każda ze swojej mańki do Lublina może przyjechać, aby termin zgrać

co do słodyczy, to ostatnio trochę grzeszę, a dzisiaj mała coś się ruszać nie chciała to ją poczęstowałam trzema delicjami na raz ogólnie ostatnio smakują mi słodycze, ale nie jem ich za duzo, bo ta moja waga też już mnie szokuje, 12 do przodu
Stary 2013-06-23, 15:03   #3253
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
co do słodyczy, to ostatnio trochę grzeszę, a dzisiaj mała coś się ruszać nie chciała to ją poczęstowałam trzema delicjami na raz ogólnie ostatnio smakują mi słodycze, ale nie jem ich za duzo, bo ta moja waga też już mnie szokuje, 12 do przodu
Też mi! Trzy delicje! Dirty, co tak skromniutko? Gdybyś mi powiedziała, że 8-9 pod rząd, to wywarłoby to na mnie wrażenie

Stary 2013-06-23, 15:15   #3254
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

La Loca ty byś też była taka aktywna i się szczerzyła do obiektywów za taką kasę Jak w samej ciąży Socha juz ponoc zarobiła milion zł! sama bym cisnęła, no chyba,ze trzeba by było leżeć. Obie chyba lipcówki są

a wiecie, że mój tż wczoraj juz nigdzie nie mógł świeżutkich truskawek znaleźć? co to, sezon się kończy?juuuużż??

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Też mi! Trzy delicje! Dirty, co tak skromniutko? Gdybyś mi powiedziała, że 8-9 pod rząd, to wywarłoby to na mnie wrażenie
ha, to faktycznie niewiele w sumie i na moje mozliwości, ale chodziło mi o sam efekt pobudzenia małej Przedwczoraj zrobiłam sobie ciastka francuskie z różnymi dżemami i jeszcze ciepłe wchłonęłam na raz tak z 10...no to to już nie mało chyba

---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

co do skarpetek z sówkami, to ja zakupiłam Lilusi ło takie
http://s1.zmniejszacz.pl/112/dsc00254__415804.jpg
Stary 2013-06-23, 15:16   #3255
rusałka_1
Zakorzenienie

My wróciliśmy od moich rodziców, byliśmy złożyć życzenia na Dzień Ojca, czeka nas jeszcze wizyta u teściów.

Dzięki resztkom ze wczoraj, mogę się dzisiaj polenić i nie muszę gotować obiadu A Mąż właśnie zbiera świeże truskawki w ogródku

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

http://www.pudelek.pl/artykul/56279/...ience_zdjecia/ Sliczna kiecka,ale jakoś dziwnie wygląda bez mejkapu
Ładnie wygląda moim zdaniem

Cytat:

z innej beczki, to nie wiem jak wam, ale mi bardzo odpowiada to ochłodzenie i ponoć ma tak byc chłodniej w tym tygodniu
no i idę coś zjem, śniadanie niby jadłam trzy godziny temu, a już coś mnie ssie
tak tak też słyszałam o ochłodzeniu, nawet do 18C i szczerze się ciesze po tych upałach

Cytat:

ha, to faktycznie niewiele w sumie i na moje mozliwości, ale chodziło mi o sam efekt pobudzenia małej Przedwczoraj zrobiłam sobie ciastka francuskie z różnymi dżemami i jeszcze ciepłe wchłonęłam na raz tak z 10...no to to już nie mało chyba

Oj narobiłaś mi ochoty na ciasto francuskie, takie cieplutkie, świeżutkie
A 10 ... to niedużo jak mi coś zasmakuję potrafię wciągać bez końca

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:23   #3256
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
K. to Kraśnik? dobrze pamiętam? to słuchaj Dorisha, ja Łęczna, tancerka Puławy i każda ze swojej mańki do Lublina może przyjechać, aby termin zgrać

Tak,dobrze zapamiętałaś K. to Kraśnik Ja na spotkanie jestem bardzo chętna ale z tym umawianiem nie będzie niestety tak różowo Natalka ma teraz wakacje a mój mąż codziennie pracuje do 21-22.Nie mamy tu niestety nikogo z kim mogłabym małą zostawić ...

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Idę teraz poleżeć, do Tżta
Tylko grzecznie mi tam
Stary 2013-06-23, 15:26   #3257
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
A to ciasto to wystarczy te gotowe i pakujesz zwykły dżem, czy trzeba mieć np. domowej roboty konfiturę?
Nigdy nie robiłam, a zawsze w zamrażalce jakieś francuskie ciasto się znajdzie, dżem też

Stary 2013-06-23, 15:30   #3258
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:

Tylko grzecznie mi tam
Niestety jest grzecznie Bo należe do grupy dziewczyn ze skracającą się szyjką więc lipka.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 15:32   #3259
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Niestety jest grzecznie Bo należe do grupy dziewczyn ze skracającą się szyjką więc lipka.
To tak jak u nas Aż ciśnie się na usta "nadchodzi wieczór a my patrzymy sobie w oczka i trzymamy się za rączki"
Stary 2013-06-23, 15:33   #3260
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
A to ciasto to wystarczy te gotowe i pakujesz zwykły dżem, czy trzeba mieć np. domowej roboty konfiturę?
Nigdy nie robiłam, a zawsze w zamrażalce jakieś francuskie ciasto się znajdzie, dżem też
no ja miałam taki gęsty swój dżem i konfiture ze sklepu wiśniową, to w sumie samych wisienek nawpychałam, a przeczytałam, ze można też z nutellą np, ale ja nie zaryzykowałam. Tylko na drugi raz musze brzegi bardziej pozasklepiać, na grubiej, bo ten dzem gdzieniegdzie powyciekał troszkę. Ale ogólnie chwilunie sie to robi, będę częściej, bo sama pierwszy raz kupiłam francuskie i spoko.

Dorisha no ja wiem, że to by było ciężko zgrać może na porodówce prędzej na siebie trafimy, bo z terminami to przecież różnie bywa
Stary 2013-06-23, 15:37   #3261
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
no ja miałam taki gęsty swój dżem i konfiture ze sklepu wiśniową, to w sumie samych wisienek nawpychałam, a przeczytałam, ze można też z nutellą np, ale ja nie zaryzykowałam. Tylko na drugi raz musze brzegi bardziej pozasklepiać, na grubiej, bo ten dzem gdzieniegdzie powyciekał troszkę. Ale ogólnie chwilunie sie to robi, będę częściej, bo sama pierwszy raz kupiłam francuskie i spoko.

Dorisha no ja wiem, że to by było ciężko zgrać może na porodówce prędzej na siebie trafimy, bo z terminami to przecież różnie bywa
Ja czy to francuskie,półfrancuskie czy drożdżowe robię zawsze z marmoladą bo ona nigdy nie wycieka a dżemu się to zdarza

heh tak pewnie najszybciej Ja bym chciała urodzić tak ze dwa tygodnie przed terminem-zobaczymy tylko co na to Ewuńka
Stary 2013-06-23, 15:47   #3262
butterfly20
Zakorzenienie

Nażarta jestem.Sennie mi. Idę na kanapę poleżakować.Zaczął padać deszczyk

Gardiasowa ma na wrzesień termin.

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:04   #3263
tancerka212
Zakorzenienie

hej hej! widzę że okolice Lublina się zmawiają na spotkanko ale coś czuję że my się prędzej na porodówce spotkamy niż w realu
dziwny dzisiaj dzień.. z rana była burza i powinno być chłodniej i lepiej a ja dzisiaj 2 razy mało co nie zasłabłam- dobrze że mnie tż pilnuje i jakoś tak wyczaja kiedy się blada robię itp i mnie holuje do łóżeczka wtedy także leżę sobie póki co, maleńka podskakuje w brzuszku, a wieczorkiem rajd do taty w odwiedziny na dzień ojca
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:05   #3264
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Ja tam byłam z 4-miesięcznym Eda w Częstochowie na zlocie wizazowym, to mogę wszędzie jechać

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:07   #3265
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Hej

Mam nadzieję,że jeszcze o mnie nie zapomniałyście :P
U nas wszystko w porządku Byłam w poniedziałek na usg i po badaniu nie mam już żadnych złudzeń co do zmiany płci- dziewczynka na 100%
Malutka jest zdrowa i śliczna! Zakochałam się Jedyne co mnie "martwi" to to,że w 24 tygodniu ważyła 1065 kg, co odpowiada gdzieś 28 tygodniowi... wygląda na to,że urodzę olbrzyma :P Wszystkie wymiary wyszły o wiele większe, niż wskazuje na to tydzień ciąży
Poza tym jestem pozamykana na 4 spusty i przytyłam już 11 kg ( ZAŁAMKA) Wyglądam jak mała kuleczka i czuję się z tym paskudnie :/

NAsze wakacje dobiegają powoli końca... w czwartek wracamy do UK

Całuję Was wszystkie z osobna

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Aaaaa, no i Matal proszę o zmianę imienia naszej córci na Aleksandra
witaj pewnie ze pamietamy duza ta twoja corcia

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Aleksandra też ładnie

Motyl, widziałaś, są zdjęcia ze ślubu Lewandowskiego

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Misia, jesteś już w Polsce tak? jak rodzinka?
ja widzialam ladnie wygladali

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hej
mam dość od 4 miałam takie skurcze łydek, że płakałam 3x w lewej i raz w prawej nodze- jeszcze nigdy tak długo nie trzymały- masakra jakaś wzięłam magez (biorę 2x dzienie)
bierz wiecej magnezu... ja bralam 1 - 400 mg bo moj lekarz twierdzil ze mam brac tyle ile zalecaja na opakowaniu... ale w szpitalu karmili mnie 3x 2 tabletki i tyle zalecili do domu... nio ale nie powiedzieli mi jaki magnez wiec sie pytam jaki silny ma byc bo ja biore 400 mg ale 1 dziennie to uslyszalam ze takie to mam brac przynajmniej 3 dziennie i ze magnezu nie da sie przedawkowac i ewentualny nadmiar jest wydalany z organizmu...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Katarzyna też jak najczęściej się da to zwracam się bezosobowo. Nie wiem no-mój mąż nie miał żadnych oporów, od razu leciał z Mamą i Tatą i w ogóle rozmawia z nimi jak ze znajomymi. Ja z kolei jestem nauczona wielkiego szacunku do starszych osób i ciężko było mi się przestawić na ty,a przecież nie będę mówić :Proszę Mamy...

Ide się suszyć, potem BOD, jadę po prezent i potem obiad u Teściów.

A mój mąż w końcu dzisiaj kończy malowanie salonu (wiem,niedziela, ale co poradzić jak to się tyle ciągnie...).
I jutro będziemy tam sprzątać, a we wtorek go back
moj maz byl najlepszy bo jak 1 raz zaprosilam go na obiad (jest z dabrowy a ja z bielska wiec szybko to przyszlo, w zasadzie od poczatku przyjezdzal na weekendy i zostawal na noc i go karmilismy) to od razu wylecial do mojej mamy per "mamcia" chlop nie ma oporow hahah... ja tez mowie do tescia tato albo tesciu ale to dopiero po slubie hahah

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Samba, wtedy bierzesz taki raczej większy wózek.. i to niejeden, a dwa Ale jeśli zakupy mają być duże i macie możliwość, żeby ktoś skompletował, to może warto?
nooo jakos damy rade juz jak obmyslilismy co gdzie jak to strach przed zakupami mi przeszedl.... ale raczej sprzetow od nich nie bedziemy brali tylko zamowimy z dostawa w innym sklepie...bo wlasciwie jedyne co nam tam w miare odpowiada to plyta kuchenna i piec.. lodowke na pewno chcemy inna, a zmywarke bysmy chcieli 40 cm a tam jest chyba tylko jedna i nam sie nie podoba :P

a ty jaki masz kolor kuchni??

w ogole to pomecze was zrobilismy wizualizacje :P ktora lepsza czarna czy jasna?

odnosnie 1 kuchni czarnej to to 1 po lewej to nasza zmywarka, oczywiscie bedzie zabudowana na czarno i bedzie na niej blat... ta ostatnia szafka tez bedzie miala srebrna podstawe tylko zle nam liczylo ilosc blatow i tej listwy wykonczeniowej bo chcialo tez "obrabiac" boki a nam to nie potrzebne bo kuchnia bedzie od sciany do sciany wiec za duzo nam tego wychodzilo... a blatu tak dlugiego ikea w ogole nie ma i musimy kupic gdzie indziej zeby nie sztukowac... te deski zwisajace przy tych gornych szafkach tez dotniemy

2 oczywiscie blat tez na calosc i zmywarka zabudowana...

3 zastanawiamy sie jakiego koloru zrobic ta listwe u dolu

4 i 5 to inspiracje z ikei ktore nam sie spodobaly...wiadomo ze w programie to tak ladnie nie wychodzi...

i ktora lepsza?? przyznam ze bylam nastawiona na ta czarna... podoba mi sie faktura tej plyty... ale nie wiem czy nie bedzie przytlaczajaca... teraz cos sklaniam sie ku bialej...

nio i jeszcze to co jest na scianach to tworczosc tzta ale nie bedziemy tak robic na scianie sa biale kafle, a reszte sciany pomalujemy ale jeszcze nie wiem jak...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu4.jpg (91,1 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu3.jpg (84,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (80,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22062013064.jpg (47,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22062013067.jpg (41,1 KB, 27 załadowań)
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:17   #3266
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
witaj pewnie ze pamietamy duza ta twoja corcia

ja widzialam ladnie wygladali

bierz wiecej magnezu... ja bralam 1 - 400 mg bo moj lekarz twierdzil ze mam brac tyle ile zalecaja na opakowaniu... ale w szpitalu karmili mnie 3x 2 tabletki i tyle zalecili do domu... nio ale nie powiedzieli mi jaki magnez wiec sie pytam jaki silny ma byc bo ja biore 400 mg ale 1 dziennie to uslyszalam ze takie to mam brac przynajmniej 3 dziennie i ze magnezu nie da sie przedawkowac i ewentualny nadmiar jest wydalany z organizmu...

moj maz byl najlepszy bo jak 1 raz zaprosilam go na obiad (jest z dabrowy a ja z bielska wiec szybko to przyszlo, w zasadzie od poczatku przyjezdzal na weekendy i zostawal na noc i go karmilismy) to od razu wylecial do mojej mamy per "mamcia" chlop nie ma oporow hahah... ja tez mowie do tescia tato albo tesciu ale to dopiero po slubie hahah

nooo jakos damy rade juz jak obmyslilismy co gdzie jak to strach przed zakupami mi przeszedl.... ale raczej sprzetow od nich nie bedziemy brali tylko zamowimy z dostawa w innym sklepie...bo wlasciwie jedyne co nam tam w miare odpowiada to plyta kuchenna i piec.. lodowke na pewno chcemy inna, a zmywarke bysmy chcieli 40 cm a tam jest chyba tylko jedna i nam sie nie podoba :P

a ty jaki masz kolor kuchni??

w ogole to pomecze was zrobilismy wizualizacje :P ktora lepsza czarna czy jasna?

odnosnie 1 kuchni czarnej to to 1 po lewej to nasza zmywarka, oczywiscie bedzie zabudowana na czarno i bedzie na niej blat... ta ostatnia szafka tez bedzie miala srebrna podstawe tylko zle nam liczylo ilosc blatow i tej listwy wykonczeniowej bo chcialo tez "obrabiac" boki a nam to nie potrzebne bo kuchnia bedzie od sciany do sciany wiec za duzo nam tego wychodzilo... a blatu tak dlugiego ikea w ogole nie ma i musimy kupic gdzie indziej zeby nie sztukowac... te deski zwisajace przy tych gornych szafkach tez dotniemy

2 oczywiscie blat tez na calosc i zmywarka zabudowana...

3 zastanawiamy sie jakiego koloru zrobic ta listwe u dolu

4 i 5 to inspiracje z ikei ktore nam sie spodobaly...wiadomo ze w programie to tak ladnie nie wychodzi...

i ktora lepsza?? przyznam ze bylam nastawiona na ta czarna... podoba mi sie faktura tej plyty... ale nie wiem czy nie bedzie przytlaczajaca... teraz cos sklaniam sie ku bialej...

nio i jeszcze to co jest na scianach to tworczosc tzta ale nie bedziemy tak robic na scianie sa biale kafle, a reszte sciany pomalujemy ale jeszcze nie wiem jak...
biale są swietne swierze i zawsze pasuja, ale ciemna tez ciekawa
zalezy jaka tez jest reszta mieszkania, a kuchnie macie osobno?
powiem Ci, ze ciezki wybor;p

hmm jak kafle biale to bym wziela ciemna

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-06-23 o 16:24
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:24   #3267
tancerka212
Zakorzenienie

ciężki wybór z tą kuchnią hmmm ja mam teraz ciemną i robi super wrażenie, nie jest przytłaczająca, między szafkami zamiast płytek daliśmy białe szkło i po 3 latach wciąż jak ktoś do nas przychodzi to kuchnia robi WOW natomiast biała jest taka świeża, jasna i w ogóle śliczna.. trzeba by było to chyba z resztą mieszkania jakoś scalić żeby w miarę jedną całość tworzyło.. jakie meble planujecie w reszcie domu? raczej jasne czy raczej ciemne?
to zaraz i ja wam prysznicowy mój dylemat wkleję do oceny
Stary 2013-06-23, 16:28   #3268
ewacia85
Wtajemniczenie

samba fajne wizualizacje Ciemne meble przypominają mi moją obecna kuchnie. Fotki poniżej ,tylko w górnych szafkach teraz są mleczne szybki w srebrnych ramkach. Zdięcia sa sprzed 5 lat bo wtedy tż zrealizował swój projekt. A właśnie musze go pochwalić --> projekt i wykonanie mebli i wszystkiego bez specjalistycznego sprzętu -> mój tż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03367.jpg (72,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03369.jpg (55,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03370.jpg (83,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03373.jpg (80,9 KB, 23 załadowań)
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-23, 16:28   #3269
tancerka212
Zakorzenienie

spodobałby wam się taki brodzik prysznicowy wtapiany w podłogę łazienki? mieliśmy robić w domu prysznic taki co się na płytkach bezpośrednio stoi i szklana kabina przezroczysta i już prawie kupowaliśmy taki specjalny odpływ liniowy kiedy natknęliśmy się na takie nowoczesne fajne brodziki i nam się mega spodobały szczególnie te szare w pierwszym momencie mało nie padłam jak mąż powiedział że chce taki, bo powiedziałam że ja się do sprzątania tego nie dotknę ale skubaniec spodobał mi się taki ciemny zerknijcie jak chcecie- drugie i trzecie zdjęcie sobie obczajcie bo nie chcą mi się zdjęcia załadować jako załącznik http://www.kaldewei.pl/produkty/powi...ysznicowe.html

Edytowane przez tancerka212
Czas edycji: 2013-06-23 o 16:30
Stary 2013-06-23, 16:38   #3270
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
samba fajne wizualizacje Ciemne meble przypominają mi moją obecna kuchnie. Fotki poniżej ,tylko w górnych szafkach teraz są mleczne szybki w srebrnych ramkach. Zdięcia sa sprzed 5 lat bo wtedy tż zrealizował swój projekt. A właśnie musze go pochwalić --> projekt i wykonanie mebli i wszystkiego bez specjalistycznego sprzętu -> mój tż
wow ewacia ale masz zdolnego męża
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości