|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Tak, mamy te nakladki, bo mały nie wyciąga brodawki, a przez to nawet leci coś tam. Trudno, choćbym miała robić pod siebie z bólu, to będę sie starać. Mój Mały tez spada z wagi, ma już 1920 g, ale mam nadzieję, że na tym poprzestanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41451679]Tak, mamy te nakladki, bo mały nie wyciąga brodawki, a przez to nawet leci coś tam. Trudno, choćbym miała robić pod siebie z bólu, to będę sie starać. Mój Mały tez spada z wagi, ma już 1920 g, ale mam nadzieję, że na tym poprzestanie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] do 3 doby dziecko może stracić do 10% masy, jest to związane z parowaniem i z wydalaniem Ważne, żeby później nabierał.Po 10 dniach powinien już nabrać do wagi początkowej. |
|
|
|
#843 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Cytat:
![]() ja dziś kupiłam czereśnie sobie na drugie śniadanie, świeżutko przywiezione z jakiejś plantacji 8zł za kg Cytat:
dla znajomejkarolajn1987 piękną nam relację robisz, mocne , sala porodowa extra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oli dla Lilo niech nie martwi mamy tylko przybiera ładnie na wadzeja dziś przed obiadem pospałam, między czasie była burza i jest teraz błogie powietrze, tego było mi trzeba mój kochany małżonek zjadł jak spałam wszystko co było dziś na obiad i nic dla mnie nie zostawił a były tam 3 kawałki mięsa, nie wiem gdzie on to wcisnął bo nigdy tyle nie je, jak wstałam musiałam kombinować co ja zjem (wiecie dieta i pomiary cukru)przestało padać, zaczęło świecić słońce, a ja się zastanawiam czy ruszać się dziś z domu ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- z tego co nadrobiłam to na razie cisza |
|||||
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Ją już po obiedzie, odpoczne trochę i jadę do ikei.
|
|
|
#845 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
No to przybedzie nam dzisiaj Hania
Cytat:
Sto lat kochana! Spelnienia marzen i lekkiego porodu! Ja poprosze ciasto ananasowe i wieeeeelkiego kotleta ![]() Cytat:
TESO- ale przygoda ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
wczoraj zgrzeszyłam i w lidlu kupiłam rożka tego co dziewczyny polecały z marakują , ale pyszny był, żeby nie dieta to bym codziennie jadła
|
|
|
|
#847 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Wróciliśmy ze spaceru na lody, a że zrobiło się mega parno to się zmęczyłam i jeszcze zasnęłam...
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41449377] ale wczoraj miałam przygodę... umówiłam się z przyjaciółkami do knajpy wieczorem na 20 do rynku... ale zajęłam się koszeniem ogródka i całkiem o tym zapomniałam... zadzwoniła jedna z nich po którą miałam podjechać więc się szybko ogarnęłam ale okazało się, że wszystkie drogi prowadzące do jej domu są zablokowane bo ma być jakiś maraton we Wrocławiu i nie dam rady... dzwonię i jej to mówię, a ta że ona nie dojdzie do mnie bo rozwalił się jej but i zaczęła rozmawiać z policjantem który stał obok niej żeby mnie wpuścili... i wyobraźcie sobie że mnie jaką jedyną przepuścili i podjechałam po Dorotkę... na rynku było super, siedziałyśmy sobie do 1 w nocy i gadałyśmy odwiozłam potem Dorotkę do domu i było ok aż do momentu kiedy skończyło się miasto i latarnie przy drodze... jadę i jakoś mi dziwnie i mało widzę, więc założyłam okulary... i dalej nic nie widzę... okazało się, że nie działają mi w ogóle światła w aucie !!!! nic z nic no myślałam że skonam.. ciemno jak w d..pie.. dawno nie jechałam pod wieczór albo w nocy autem i nie wiedziałam o tym... ale jaja... najlepsze że policjanci pokazywali mi wcześniej żebym włączyła światła i się dziwiłam o co im chodzi przecież mam włączone... zresztą po miescie jeździłyśmy całe czas albo pod prąd albo tam gdzie zakazy bo wszystko było pozastawiane i zamknięte i się śmiałyśmy ze jakby co to mówimy że nie jesteśmy stąd i szukamy szpitala bo rodzę ... [/QUOTE]Dobrze, że dojechałaś bezpiecznie Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41449955]Ciumka ten mój maluch, a ją go staram sie coraz pewniej trzymać mam nakladki, bo bez tego kiszka. Ma zlecone badania, morfologia i takie tam, no i sie okaże, czy trzeba go będzie naswietlac.[/QUOTE] Kochana, twój maluch doceni wszystko, co dla niego robisz i zacznie pięknie jeść i przybierać na wadze Bądź dobrej myśli.O jaaaa..... Cytat:
![]() Cytat:
dla Lilo, niech ładnie ssie i rośnie w siłę.Cytat:
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe co u Karolajn
![]() Wzięłam się za mycie naczyń ale w trakcie słabo mi się zrobiło i teraz mężu kończy. A mówił, żebym nie wstawała bo on to zrobi. Przy obiedzie też mi pomoże, kochany jest ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
IWONKA wszystkieogo naaaaj... Porodu lekkiego, dzieciecia zdrowego, milosci, zdrowia i kupy pieniedzy
Nadrabiam na raty i jednak zostawie to czytanie na wieczor bo i obiad i jeszcze musimy cos wyniesc-przyniesc-pozamiatac. Pogoda taka ze sie chyba przy tym ugotuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z Wami
juz troszke lepiej mi nie dam rady Was nadrobic gratuluje rozpoczetych tygodni 100 tak dla wszystkich kto jakies swieto obchodzi widze ze kolejna rodzi wiec szybkiego rozwiazania a i na wszelki wypadek gratulacje dla mam juz po rozwiazaniu (mam nadzieje ze nie bedziecie na mnie zle ale poprostu nie mam sily na nadrabianie )
|
#851 |
|
Raczkowanie
|
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAMUŚ I MALEŃSTW!!!
Jejku jak ja Wam zazdroszczę ![]() U mnie bez zmian, niby coś się dzieję, ale dalej nic się nie rusza
|
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla niego. Oby mu tak już zostało
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Magdalennne my tez wczoraj temat lozka poruszalismy, ze cos nam sie ciasno zrobilo
![]() En, Jakierka, Magolina, za tygodnieTeso, no to mialas jazde Ja kiedys tez bez swiatel pomykalam po miescie, ale ze wzgledu na to ze zapomnialam wlaczyc i dopiero sie zorientowalam jak wjechalam w teren bez oswietlenia![]() Elaine moze powera przed porodem dostajesz Ja tez mam wielandzie metki przy bujaczku, ale na oparciu z tylu wiec nie wiem czy wycinac.Perse ciesze sie, ze dajecie jakos rade z cycem Mam nadz, ze Arturek nie bedzie potrzebowal naswietlen i jakis dodatkowych wspomaganAgrafka Pepsi mnie tu kusisz... ![]() ![]() Iwona wszystkiego najlepszegfo, spelnienia marzen! Magolina teks Twojego TZ mnie rozwalil na lopatki ![]() Oli moce kciuki za Lilo ![]() :kciu ki:![]() :kciuk i:Krolajn Moze juz trzymasz Haniusie w objeciach![]() uhhh nadrobilam ![]() Witam sie! Ja dzisiaj pojechalam do Kosciola i ledwo wytrzymalam. Tak bylo duszno, ze pozwolilam sobie nie wstawac, tylko siedziec cala msze(oprocz niektorych fragmentow) pot lal mi sie po czole i TZ chcial juz zebysmy wyszli, ale jakos dalam rade. Jestem z siebie dumna Franio dzisiaj super aktywny rodzic nie bede Znajomi maja wpasc na kawe przy okazji wizyty w Ikei, a szczerze mowiac nikogo nie chce mi sie przyjmowac. Wole siedziec rozklapiona na sofie niz biegac z kawka, herbatka i ciastem Ale sie ze mnie zrobilo leniwe babsko
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
iwona- wszystkiego najlepszego i spelnienia marzen
![]() perse- trzymam kciuki za karmienie Malego u mnie dzis mega rozleniwiona niedziela, nic nie robimy z mezem. obijamy sie na tarasie, jemy arbuza i czas leci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#855 |
|
Konto usunięte
|
No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Jedziemy na kawkę mrożoną i zakupy. W Housie podobno świetne męskie spodenki w promocji. Kupię mężowi na Dzień Ojca.
|
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse nie smutaj sie
|
#858 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Zawsze taki był
tak jakoś poczułam potrzebę pochwalić go![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie płacz kochana ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
iwona - wszystkiego co najlepsze , szybkiego i lekkiego porodu i zdrowego bobaska
3mam kciuki za Lilo oby wszystko sie uspokoiło i mała zaczela przybierać u mnie dzisiaj coś duszno , mielismy z Tżtem jechac na msze ale sobie chyba jednak odpuścimy... Karolajn - czekam na jakieś info
|
|
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu dziś leniwie...
ja właśnie po obiadku - pierś z kurczaka, fryty i brokuły. Czekam aż mąż skończy pracę i skręcamy łóżeczko! Chyba udało mi się pozbyć zapachu z szafy właśnie się wietrzy po detergentach
|
|
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Wszystko będzie dobrze nie smuć się ![]() Ją właśnie wracam z ikei, ale ona jest ogromną, póki co nie mogę się w niej połapać. A teraz tz zabiera mnie na shake do mc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41452717]No Mały znowu pociumkal, a ja sie skrecam z bólu. Ale już obie piersi wyprobowane, z obu leci. I prze ieralam go, taka kruszynke to az strach... Zdjelam ubranko, pieluszke, chusteczka przetarlam pupe, potem krem na pośladki i pod moszne i z powrotem pieluszka i ubranko. Rana ciągnie okropnie, ale nie mam już od rana nic przeciwbolowego. No a potem wzięli Małego na badanie krwi, płakać mi sie chce na myśl o tym. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] brawa ze leci z obu! mam nadzieję, ze bolesność z czasem przejdzie. Smarujesz czyms? i nie płacz kochana, Twoje maleństwo jest słodkie, ale muszą sprawdzić pewne rzeczy... Rodzice juz byli, węgorzyk wędzony jest, kurki też, do tego świeże warzywka od dziadków i jajeczka wiejskie ) fajnie )))---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- surka: miałaś siły żeby do Ikei jechać? jeszcze w weekend? rozważałam bo rodzice jechali..ale odpuściłam... power mnie odpuścił.. teraz tylko brzuch ciągnie...
|
|
#864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
karolajn jesteś niesamowita z tą relacją, zwłaszcza foto
Trzymam żeby szybko poszło..A może już jest po? Swoją drogą mówiłam, że jak mnie nie ma, to wtedy się coś dzieje Dziewczynki gratuluję nowych tygodni ![]() Cytat:
Cytat:
dla znajomej.. lubimy szybkie porody ![]() Cytat:
![]() A jedzonkiem chętnie się poczęstuję rzecz jasna Cytat:
dla Lilo, żeby kruszynka zaczęła szybko przybierać na wadze! i żebyście mogły do domciu wrócić ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Perse najważniejsze, że Mały coraz lepiej sobie radzi.. za Twoje pozytywne nastawienie..
|
||||
|
|
|
#865 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja Ci powiem kiedy chcę urodzić
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Co chwila wchodzę z nadzieją, że może jest jakaś Dzidzia
A zastanawiam się, kupiłyście jakieś buteleczki? Jeżeli tak to jakiej firmy polecacie
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki wczesnym wieczorkiem..
właśnie wypoczywam po sytym obiadku: młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem, kotleciki z piersi kurczaka, kalafior z zasmażką, pomidory z cebulką i jogurtem nat. ![]() Noc miałam podobną do niektórych z Was, tzn. hałasy dochodzące z podwórka.. zebrało się towarzystwo na ławeczce i hałasowali do samego rana.. Gdyby nie oni spałabym mocno większość nocy, bo fajnie chłodno było... Stopy mam strasznie spuchnięte ledwo z rana trochę pochodziłam.. a po obiedzie i parówie w kuchni już w ogóle. Któraś z Was pytała czy moja przyjaciółka jest pielęgniarką. Ona nie, jej mama A przyjaciółka miała w ciąży problemy z opuchnięciami stóp i twarzy i ciągle miała podejrzenie zatrucia ciązowego, ciśnienie bardzo wysokie.. Dlatego jak zobaczyła moje stopy to się przestraszyła. Ale ja mam w porządku ciśnienie. A na czwartkowej wizycie zobaczymy co gin powie.---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Prosiłabym bardzo |
|
|
|
#868 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może jakieś linki? a smoczek?
|
|
|
|
|
#869 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Sa tez NUK ale tych nie chcialam.Sa jakies wiesci od Karolajn i Hani?
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż chce jechać na chwilę do swojej mamy po jakiś przedłużacz czy coś..do pracy mu potrzebny. Chyba zabiorę się z nim dla rozrywki
Będę za jakiś czas |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

Ważne, żeby później nabierał.

, sala porodowa extra 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
a były tam 3 kawałki mięsa, nie wiem gdzie on to wcisnął bo nigdy tyle nie je, jak wstałam musiałam kombinować co ja zjem (wiecie dieta i pomiary cukru)
Tż wczoraj mi coś wspomniał, że nie ma tylko jednego szczebelka