|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zuzana Light
Cytat:
![]()
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Dzisiaj chyba wyjdzie nowy albo jutro jakoś na brzuch to rozpiske oczywiście zapodam a od soboty jest dostępny program dla początkujących jak chcecie to moge też wrzucić rozpiske
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brak białka też od razu mi się rzucił w oczy. Ale wiecie taka miska i tak lepsza niż serek wiejski light, jogurt o%, jabłko i trochę kurczaka+ male grzeszki. Jest co naprawiać ale nie ma tragedii.Dla mnie ważne że warzywa są , orzechy- nie ma głodzenia się. To jest najgorsze. Kus kus to kasza bardzo marnej jakości.Z tym się jak najbardziej zgadzam. PS..ja też nie jem 2 śniadania. Co najwyżej banana właśnie. Jem 700 kcal na 1 śniadanie..styka mi powera do 16-17. Najlepiej się czuję jak jem 4 posiłki dziennie. Dwa duże po 700 kcal i 2 małe po 300kcal - okołotreningowe.
|
|
#2764 |
|
Zadomowienie
|
Dobra wiem, że najlepiej, żebym jadła gotowaną pierś z kurczaka z brązowym ryżem i ważywkami 5 razy dziennie
Spoko, ale nie jem mięsa, jem fasolę, ciecierzycę zamiast, i nie chodzę jak anemik, jak sobie pewnie wyobrażacie... Pisałam to po to, żeby ktoś mi podał przykład co jeść, a nie tylko skrytykować. I na prawdę nie wierzę, żeby każda z Was jadła idealnie i nigdy nie zjadła nic 'niezdrowego'. Mam świadomość, że nie jem dobrze, nie wrzucałam tego, żeby się chwalić Ale też wiem, że jem dużo więcej warzyw niż każda przeciętna osoba, i jestem z tego zadowolona.
|
#2765 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Na sfd tez znajdziesz duzo informacji. U mnie miska ostatnio miska nie jest w 100% czysta . Fizycznie czuję się słabiej. Dązę do tego, by była ![]() Jesli nie chcesz krytyki to po co pytasz. Potrzebujesz w swoim jadłospisie więcej niz warzywa Potrzebujesz nabiału, tłuszczy. Ryby, owoce morza, makaron razowy. Masz mnóstwo opcji zdrowych, smaznych i sycących. A ta jezyć się nie ma po co. Nikt nie krytykuje twojej osoby, tylko pisze o tym, co będzie dla ciebie zdrowsze. Jeśli tego nie chcesz słuchać... to po co pytać ?
Edytowane przez ajah Czas edycji: 2013-06-24 o 14:05 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Zshred # 3 Workout:
1 minute Jump Rope (High knees) 50 Air Squats (Fast) 30 weighted Step-Ups (Step up on bench or step with just one leg, and push your hips forward.) 10 Lunge Jumps (same side, then switch) 25 Split jumps (alternate each leg) ![]() I use 20lb dumbbells, and one extra weight that is 35 lbs. 3 rounds
|
#2767 |
|
Zadomowienie
|
Zrobiłam pierwszy ZWOW w moim życiu. Szukałam takiego, który nie obciaży moich ramion i rąk bo są za słabe na te wszystkie Zuzkowe pompki. Padło na #52. Hmm...myślałam, że pójdzie mi lepiej, wydaje mi się, że nie dałam z siebie 100%, ale wierzę, że i do tego kiedyś dotrę. Nie wspominając o tych przysiadach na jednej nodze, które dla mnie były niemożliwe do zrobienia
. Za to robiłam normalne przysiady. Moje odczucia - w trakcie miałam ochotę rzucić to w cholerę, ale myślę, że jak się wykąpię to poczuję się lepiej .Chciałabym się zarazić Zuzką tak jak Wy
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Cytat:
na początku też miałam takie odczucia jak oglądałam to myślałam pfff prościzna a jak właczyłam to miałam ochotę przestać bo było cieżko teraz tez jest ciezko ale daje z siebie ile moge i jestem super zadowolona jak ukończe a jak zrobię wszystko poprawnie i to jeszcze szybciej od Zuz to już wogóle radocha
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Podoba mi się to, że ćwiczenia są krótkie, intensywne, ale wiadomo - chcąc mieć efekty trzeba dawać z siebie maxa . Ja do tej chwili czuję drgające ciało, a wydaje mi się, że nie ćwiczyłam jakoś bardzo bardzo intensywnie, bo mogłam jeszcze więcej...jutro wybiorę coś innego i spróbuję być lepsza niż dziś!
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam rację??Ja ostatnio po zwowie czołgam się do łazienki i wchodzę do wanny do zimnej już wody po kąpieli córki A potem doczołguję się do lodówki po miskę z żarciem![]() Robiłam dziś 40- ale przesadziłam z ciężarem w 4 ćwiczeniu. Wzięłam po 6 kg i tych 40 przysiadów okazało się wyzwaniem masakryczny. Przy 25 powtórzeniu sapałam jak podczas upojnej nocy z mężem- ciekawe co sobie sąsiedzi na balkonach myśleli Psycho BRAWA za poprawę czasu w 4...ja póki co jestem szczęśliwa że w ogóle udało mi się to zrobić od początku do końca...czas to będę za rok poprawiać
|
|
#2772 |
|
Zadomowienie
|
Hania, czułam się BOSKO, idealnie to ujęłaś
. Jutro chyba poćwiczę rano, ale lepiej po śniadaniu, nie?Czuję, że się wkręcę w te ćwiczenia , oby były efekty! Kiedy miałyście pierwsze? Po miesiącu?
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.(czemu ja muszę uwielbiać słodycze ? Nikki, podziwiam Cię!)
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Cytat:
|
|
#2776 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
A z jakim teraz robisz?
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Które to są poprawne Split Jumps ? http://www.youtube.com/watch?v=lSe1YJI2RPo http://www.youtube.com/watch?v=SHkobXifLPM |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Cytat:
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja az takiego szłu na słodycze nie miałam, wiec nie jest to jakis szczególny heroizm z mojej strony. Cytat:
To po miesiącu było juz widać ale ćwiczyłam wtedy 5-6 razy w tyg. Potem pojawił sie lepszy brzuch i podniósł sie tyłek. U mnie wczoraj 68 - tez sapałam nieźle przy tych skokach z hantlami... Ale zupełnie inaczej sie ćwiczy jak jest chłodniej, nawet na #1 miałam ochote, ale ostatecznie trzaszęłam 68.
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2013-06-25 o 09:00 |
|||
|
|
|
#2781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam kiedyś maniaczką słodyczy- takie absurdy w diecie miałam że jogurtu z cukrem nie tknęłam- ale za to całą czekoladę na raz to już spoko ![]() Ogólnie od małolaty wolałam zjeść na śniadanie sernik niż normalne kanapki. Jak bylam matką karmiącą- żarłam głownie cukier- co prawda w domowej roboty muffinkach -ale jednak wszystko na słodko. Sukcesem okazało się jedzenie zbilansowanych kalorycznych posiłków. Jak zjem na śniadanie 600-700 kcal to w pracy nie mam ochoty na ciastko do kawy. Jak zjem obiad wypełniający talerz po brzegi nie w glowie mi jakieś cukry proste. A potem to już ćwiczę- więc wstyd trochę po treningu zjeść ciastko. Nie jem słodyczy od marca i zupełnie nie mam z tym problemu. Wiadomo zdarzy się przy niedzieli u rodziców loda skubnąć czy jakieś ciasto. Ale nie są to napady jak kiedyś. Mały kawałek zasładza mnie totalnie. Cytat:
. Poszłam po rozum do głowy i kupiłam raida do kontaktu.Działa!Cytat:
|
|
#2782 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
ZWOW # 73 workout:
10 jump tuck and pistol squats (alternate each leg each rep) 10 3-point abs with a light exercise ball 30 seconds of flutter kicks (on your back) 60 seconds of inverted plank (with one leg up, every 15 seconds switch legs) 20 twist step ups (with the heavier exercise ball) Do 3 rounds, and take only a short break between each round. Don't forget to do your cool down and stretching. That is very important for your muscle recovery.
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
cześć!
kurcze mam już ponad tydzień przerwy od Zuzki : ( najpierw te straszne upały, teraz burze ulewy - podtopienia, do tego nawał obowiązków w domu, praca do pisania, egzaminy i nie wyrabiam.. mam nadzieje, że dzisiaj uda mi się poćwiczyć. |
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
#11 na dziś - technicznie pewnie kiepsko, ale co się nasapałam to się nasapałam
|
#2785 |
|
Przyczajenie
|
No to i ja dołączę.
Wątek przeczytałam cały (oczywiście na kilkanaście rat), dzisiaj za mną 22 ZWOW, więc stwierdziłam, że mogę ![]() Nie mam hantli, na razie wybieram ZWOWy bez obciążenia, chociaż zrobiłam kilka z butelkami z wodą, ale to chyba za mało. Ćwiczę przede wszystkim dla kondycji i widzę wyraźnie, że jest lepiej (zapisuję czasy, więc mogę to kontrolować). No i jeszcze trochę, a zrobię męską pompkę ![]() Jeżeli chodzi o figurę, z brzuchem jest dużo lepiej, ale jestem typową gruszką, więc tutaj nigdy nie miałam dużych problemów. Niestety zauważyłam, że spuchły mi uda, z tyłka też nic nie leci, ale podejrzewam, że to głównie kwestia diety. Ale i tak mam zamiar ciągnąć z Zuzką, bo uwielbiam to uczucie sponiewierania tuż po
|
|
|
|
#2786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
lidiz witamy
![]() no i udało mi się poćwiczyć - zarzuciłam zwow #42 z czasem tylko o 2s gorszym niż 2 tygodnie temu więc nie ma źle tym bardziej, że i tak byłam szybsza od Zuzki o 1,5min
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Cytat:
|
|
#2789 |
|
Raczkowanie
|
4 kilo, bo tylko tyle mam
![]() Oj tak ![]() Dzisiaj planuję machnąć #5. Deklaruję oficjalnie na forum - przynajmniej będę miała motywację i zrobię go mimo tej seeeeenneeeeej pogody
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzana Light
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:15.

To trening krótki skakanka troche burpees i jedno ćwiczenie jest z hantlami np bicek dla mnie rewelka łatwe i przyjemne.

Ale też wiem, że jem dużo więcej warzyw niż każda przeciętna osoba, i jestem z tego zadowolona.
cel: do dooopy
. Fizycznie czuję się słabiej. Dązę do tego, by była