|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cytat:
ja nie ![]() Cytat:
![]() Megi, trzymam za Was kciuki. Tak mi sie przypomniało, że po cc dostałam morfinę ![]() No i brawo za 2 i 4m-ce!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3212 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Cześć czołem
![]() Wcięło mnie na prawie tydzień, ![]() dodatkowo spaliło mi kompa ![]() ![]() ![]() No dobra co więcej napiszę później bo dzieć się obudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3213 |
Zakorzenienie
|
hej,
idziemy na 11 do pediatry, popytac chce o pare rzeczy... juz mi przeszlo sobotnie napiecie emocjonalne.. ale uhh wrrr zzzzzzz... udanych wizyt iz drowka dla maluszkow pozniej nadrobie bo maluszek wstaje
![]() |
#3214 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() śliczny ![]() Cytat:
![]() ![]() starszaki moge wysmarowac jakimś zelem ,powiesic tą bransoletkę gdzies nad łózkiem .... choc przyznam ze nie często zdarzają sie nam komary w domu bo mamy siatkę na oknach . co do niemowlaków to nie orientowałam sie co moge - jesli trzeba będzie to popytam w aptece ... Cytat:
w takiej chwili umarłabym predzej niz wykonywała jakąś "czynnosc aktywną " . kawa u mnie często ma odwrotny skutek - nasila ... Cytat:
![]() to chyba to samo co paracetamol ? bo jesli tak -to tak . Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3215 |
Rozeznanie
|
dziś kończymy 2 miesiące, ale ten czas leci do przodu. niedawno co się Michaś urodził a tu już 2 miesiąc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3216 | |||||
Zakorzenienie
|
Roszkowi sie nie zdarza - u niego to norma
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() nie no u nas regularnie ale raczej bez zegarka ![]() ![]() Cytat:
Bo moje dzieci kazde (!) takze zasypiały same po ok skończeniu miesiąca albo półtora ,prawie od razu przesypiały nocke a przy Roszku to nie licząc szpitala po urodzeniu - nie wstawałam w nocy w ogóle od ok.22 do 8-9 rana śpi . moze to zalezy od dziecka a moze od wszystkiego na raz ..... ![]() Cytat:
![]() (za to Roszek chwile po 22 zasnął i jeszcze śpi ... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my wczoraj byliśmy w parku na pokazie -konkursie akrobacji psów .Tak ,tak -poszliśmy pomimo tego strasznego bólu głowy ,choc tz prosił abyśmy sobie odpuscili ... no ale dzieci tak bardzo chciały a powtórki by nie było ..... Na początku chłodno potem upał ,potem zaczęło lac .... a my bez parasoli ,bez folii .... i do tego komary ,wszędzie komary ...
![]() |
![]() |
#3217 | |||||||||
Kniaginia
|
Witam
![]() Odłożyłam Różę na chwilę do łóżeczka i miałam ją zaraz karmić. Przychodzęę do jej pokoju, a ona śpi. No to przyszłam na wizaż ![]() Cytat:
Synek był łaskawy jak na pierwszy lot. Brawo! Cytat:
Zaintrygowałaś. Napisz więcej ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki! Cytat:
![]() ![]() ![]() Piękny uśmiech! Ptaszysko, wracaj do nas. Chociaż na chwilę i pisz, co u Was, bo że nie masz czasu czytać forum, to oczywiste. Megi-megi, trzymam kciuki, żeby ta diagnoza się nie potwierdziła. Ale na pewno nie możesz obwiniać siebie, że coś przeoczyłaś. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez maria28 Czas edycji: 2013-06-24 o 09:02 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3218 | |
Zakorzenienie
|
Tasia
![]() Bmma ![]() OC u mnie też tak czasem Filip się wierci przy cycu, łapie, ciągnie 2 razy i puszcza. Strasznie to męczące i nie wiem o co chodzi, myślałam, ze może już nic nie leci robiłam butle to nawet nie wziął, tylko wypychał językiem. Megi-megi mam nadzieję, ze diagnoza się nie potwierdzi. Cytat:
Nawet z łóżka nie mogłam wstać, wzięłam paracetamol i leżałam z zimnym okładem na głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a dziewczyny, jak wy dopieracie zabrudzone ubranka z takich kupek, sa jakies specjalne metody? U mnie idzie od razu odplamiacz w ruch, namaczam, pozniej dlugie pranie.. a i tak czesto nie dopiera ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3220 | |||
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Roszpunka dziś o północy postanowiła sobie porozmawiać ![]() ![]() Klementyna witam w klubie Tych co to wezmą 10zł do baru, wrócą na humorku i jeszcze resztę przyniosą ![]() ![]() Eluśka ![]() ![]() Misiulka ![]() Ptaszysko, to Roszpunka z Natalką mają tę samą porę ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ariel.pl/Produkty/product_id,10.html
![]() |
![]() |
#3222 |
Wtajemniczenie
|
Słuchajcie... popłakałam się ze wzruszenia! Bawiliśmy się na łóżku z Filipkiem jego nóżkami i zaczął się chichrać na głos! W końcu się doczekałam! Nie spodziewałam się, że tak na mnie to zadziała
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3223 | |
Zakorzenienie
|
Roch ma śpioczkę jakąś
![]() zasnął chwile po 22 o 4 rano wzięłam go nakarmiłam z własnej inicjatywy (bo chciałam wziąść ten paracetamol i miec jak najdłuższą przerwę w karmieniu )i odłożyłam do łózeczka spowrotem a groszek jeszcze śpi .... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3224 |
MBZ♥
|
Sorce
![]() uwielbiam śmiech mojej Córki ![]() Nestelle to Roszek powinien mieć ksywkę Śpioszek zamiast (G)Roszek ![]() Roszpunka też śpi ale nie spała od 8 po jedzeniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3225 |
Raczkowanie
|
Witam,
ponieważ cały weekend byliśmy u rodziców bo u nas modernizowali siec i wodę na cały weekend wyłączyli, to wpadlam dzisiaj, żeby sie Wam pochwalić wagą Maksia. Po piątkowym ważeniu mamy już 4850 ![]() ![]() Niestety nadal jesteśmy na najniższym 10 centylu ![]() Tylko coś słabo synek główkę trzyma, ale będziemy ćwiczyć. A wczoraj byliśmy u teściów i co od teściowej się dowiedziałam: 1. Maksiu na pewno ma coś z oskrzelami bo mu siurczą kozy w nosku. 2. Jak ma czkawkę to trzeba wszystko pozamykać i dziecko ubrać bo na pewno mu zimo ( dodam, że 26stopni w pomieszczeniu, na polu już nie wspomnę). 3. Jakbym ja od maleńkości krwie mleko piła to na pewno bym miała lepszy pokarm i bym Maksia wykarmiła swoim mlekiem a nie sztucznym (dodam, że Maksiu nie toleruje krowiego mleka). Noż normalnie myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok jak tego słuchałam ![]() nestelle - pisałaś o tych opaskach przeciw komarom dla dzieci, masz jakieś wypróbowane że na pewno działają, bo na tej stronie co podałaś są przeróżne i cenowo również, jeśli możesz to poleć któreś. A co do paracetamolu to można brać na bank, ja jak jeszcze karmiłam i miałam zastój w piersiach i gorączke prawie 40 stopni to cały czas na paracetamolu. Ale ciesze sie ze już lepiej sie czujesz. Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-06-24 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3226 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no, Angel jak najbardzej....ja swego czasu kawę fusiarę uwielbiałam, ale odkąd odkrylam,ze po chwili relaksu z kawusią łeb napiernicza to niestety nie pijam. Rozpuszczalna mi została- ale to nie kawa ![]() Nestelle- bo może nie doszłaś do mojego pytania - z jakiej firmy masz te opaski, bo widziałam kilka, nie wiedziałam którą kupić ( a wolę sprawdzoną) (aaa...kupilam raid do kontaktu- mam go w przedpokoju- zapachu żadnego nie czuć, włączam tylko wieczorem- mimo świateł, otwartych okien od dwóch dni ani jednej muszki ani komara)
Oliwka -01.07.2001 http://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rztnwqwft.png Emilka -26.03.2013 http://www.suwaczek.pl/cache/da9d9f9ea7.png Edytowane przez despa Czas edycji: 2013-06-24 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3227 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do dobrych rad to mnie babcia już kolejny raz pyta czy piję bawarkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3228 |
MBZ♥
|
Kmagg olej gadanie-ja też usłyszałam różne "mądrości" od teściowej i przyjęłam strategię kaczki-spłynęło po mnie
![]() ![]() a za przybieranie ![]() jednym mnie wkurzyła bardzo:że Roszpunka jest gruba ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3229 | |
Zadomowienie
|
Cześć Mamcie!
Cytat:
Liwka: ja też omijam posty wyspanych mamuś. Bardzo zazdroszcze. Chciałabym przespać ciągiem choćby ze 4 godz. o więcej nie marze... Moja Kinga zamiast spać więcej to śpi coraz mniej! (w nocy oczywiście). Narzekałam, że budzi się na cyca co 2-3 godz... Teraz budzi się co 1-2 godz. Tylko po kąpieli śpi dluzej bo tak z 4 godz. Nie wiem ile tak pociągnę ![]() Przybiera ładnie ale ja nie jestem w stanie żyć jak autonomiczna istota tylko co chwila Kinia przy cycu... Musiałam się wyżalić, przepraszam. Ptaszysko: bardzo Ci współczuję. Natalka ma bardzo utrudniony start. Wierzę, że będzie dobrze... Megi: trzymam kciuki za Igorka ![]() Miłego dnia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
Hejj hejjj ja juz we domku - pozaznaczalam was na kompie, ale odpisze pozniej - Mlody dzis daje od rana a mnie tak wsio Napier....
![]() ![]() A kce jechac na drugi konkec miasta do sklepu za zakupy - bo taniej a tu no chyba dzis nie dam rady ![]() Aaaaa pytanie - Zielona Wodnista Kupa - na razie sztuk 1 .. Mam juz zaczynac panikowac..?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3231 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziś byliśmy na szczepieniu, fajnie bo TŻ był z nami (miał na 9 do pracy) i mały waży 7700g ![]() Oprócz sztywniejszej rączki zwróciłam uwagę na to że bardzo często ma wysunięty jezyczek (uwielbiam go ![]() Dziewczyny czy wasze łobuziaki też wysuwają jezyczek? Bo już świra dostaje... ![]() Od początku tak lubił ale teraz jak się ślini to chyba jeszcze bardziej. Oczywiście dziś jak zwracam uwagę to mi się wydaje że bez przerwy ma wysunięty ![]() Nadrabiam ![]() Załączam zdjęcia: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3232 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najczesciej schodza nam plamy, ale nie jest latwo... Z jednego body nie zeszlo niestety.. Odplamiany i dwokrotnie prany na dlugim programie.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3233 | |
Wtajemniczenie
|
Bry !
No na szczęście noc bez przygód, nad ranem cyc wrócił do łask i póki co odpukać dalej w nich jest ![]() nestelle/despa - na Wasze bóle może kawa nie pomaga, jeśli są migrenowe, ale ja napisałam że moje wynikały zzaniskiego ciśnienia / bo ja nisko ciśnieniowiec jestem i nieraz się aż dziwią lekarze jak ja żyje z takim pulsem i ciśnieniem/ i na moje pomagała..nawet kiedyś chcieli mi wcisnać tabletki z kofeiną ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale dzieci nie budzą się w nocy zawsze dlatego bo są głodne, niektóre tak, ale niektóre bo potrzebują bliskości Mamy, pociumkać, albo lubią jeść w nocy - Liwki Miśka na MM a też się budzi. Dla mnie zresztą powód taki, żeby dać w nocy MM to straszna lipa, pól roku się chyba można przemęczyć... A nie możesz odciągnąć nic i chociaż raz w tygodniu niech Tatuś ma dyżur z butlą z Twoim odciągniętym ? Tak to już jest, z dzieckiem to ogólnie koniec autonomii ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3234 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za wsparcie.
No niestety - autyzm dziecięcy. Niby byłam przygotowana, a jakoś ciężko nie płakać. Ech... Łeb mnie nawala.
![]() |
#3236 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My tylko dzisiaj wyspani, w nocy tez regularnie karmie co 3 godziny, a czesto nad ranem ciumka co godzine. Dobrym sposobem jest spanie z dzieckiem w łóżku, to wtedy nie jestesmy tak rozbudzeni... No i dziecko rowniez. No i pocieszajace jest, ze powinno minac z wiekiem, dziecko troche starsze czesto nie potrzebuje juz nocnych karmien. Cytat:
![]() ![]() Co do jezyczka to na razie sie nie wypowiadam, bo moj okruszek jest mlodszy.. Ale tez czasami mamla jezykiem i go wystawia. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3237 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zgadzam się, że są różne powody nocnego budzenia. Nad ranem koło 4-5 biorę ją do łóżka ale wcale wtedy lepiej nie śpi. Teraz to nawet się boję ją brać bo już mi się zdarzyło, że obudziły mnie jej nogi na mojej głowie ![]() ![]() Co do odciągania i butli to próbowałam jak musiałam wyjśc na dłużej z domu- nic z tego. Kinga butli się nie tyka. Nawet mój Tż sam zproponował,że da jej butlę ale nic z tego. Musi być cyc i basta... Mała madrala ![]() Dziwi mnie tez to że śpi gorzej zamiast lepiej, ech. W sumie teraz to może jest wina upałów. Sama nie mogę zasnąć wtaki zaduch. Mam nadzieję, że tylko to jest powodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3238 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pomocy, na szyjce w faldkach mamy odparzenie (tak przynajmniej wyglada), i nie wiem czy to trzeba natluszczac czy wysuszac?
Jak natluszcze to robi sie bardziej czerwone i jest wilgotne a jak posypie pudrem to znowu robi sie sucha skorka i boje sie by nie porobily sie pekniecia, bo wtedy o zakazenie latwo. Hmm.. I co z tym robic?
![]() |
#3239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3240 |
MBZ♥
|
Villga
![]() Moderna ja wysuszam pudrem z linomagu. Najpierw przemywam dokładnie i dokładnie wycieram, a potem pudruję. Po każdym karmieniu tak robię i sprawdzam jeszcze dodatkowo w ciągu dnia bo te odparzenia to szybko się robią:/ Koleżanka dodatkowo kąpała w wodzie z dodatkem nadmanganianu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:09.