Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 12:12   #3361
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
A ja mam wręcz odwrotnie, nastawiam się z góry na najgorsze, dlatego z takim utęsknieniem czekam na kolejne mijające tygodnie..
No to teraz rozumiem czemu wolałabym się czytać o ciężkich porodach.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:13   #3362
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a tak to witamy się w 22 TYGODNIU

I uświadomcie mnie czy zaczęłam już 6 miesiąc czy jeszcze nie, bo wszędzie jest rozbieżna data.
Dziś czeka mnie wizyta u dermatologia i przypuszczam że nie będzie przyjemna, a może się mylę[COLOR="Silver"]
6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia, czyli od 22t 1d
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Ale skoro dzisiaj zaczęłaś 22 to od jutra masz 22+1 więc idzie Ci 23.
Ale 6 miesiąc to liczy się chyba 23 tydzień skończony.Więc na razie jesteś w ostatnim tygodniu 5 miesiąca.
Niech mnie ktoś poprawi jak pitolę
dobrze prawisz

Cytat:
za piękne tygodnie i miesiące
Czy wy też tak macie, że wydaje Wam się że te tygodnie lecą Wam tak strasznie wolno, a potem zdajecie sobie sprawę ile już minęło i nagle zaskoczenie?
Ja myślałam, że nie doczekam 12 tygodnia, a tu już 16 jest.. Mdłości minęły został jeszcze ślinotok, ale i on już zelżał.. pojawia się tylko co 2-3 dni więc to i tak duża ulga.
No i powoli wracam do swojego rytmu, czyli nie zasypiam o 20, tylko oglądamy sobie filmy do ok 22.30. Mążul szczęśliwy bo w końcu mamy czas dla siebie, bo tak on wracał z pracy, a ja już kimono

Mój gin liczy trwające tygodnie, np. jak byłam u Niego w 10t4d to mi mówi, że 10 tydzień.
Ale ostatnio jak byłam to był 14t6d to położna wpisała mi 15 t.
mi lekarka te powiedziała że na wizycie mam wg USG 19t2d ale w karcie wpisała mi 19
Cytat:
Nasturcja za załatwione sprawy.
Taniutko Ci policzyła florystka! Ja za swój bukiet, 2 bukiety druhen, przypinkę dla Męża i 3 drużbów + 2x storczyk w szkle dla Mam zapłaciłam 700 zł! Jak TŻt zadzwonił ile wyszło to się prawie nogami nakryłam.
Azealia jak 700 zł za tyle bukietów to nie drogo, ja za swój bukiet i bukiet świadkowej i butonierki 2 i dla mnie kwiatek we włosy, zapłaciłam prawie 400 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:17   #3363
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Witam, Ktos pytał o samotne matki? Melduje się pierwsza!
Cytat:
Ale on juz mowil, ze bicie dziecka jest dobre...

Boze, to co napisalas, on przepraszal bylo dobrze za 2 dni atakowal... powracal do przeszłosci... mowil mi ze bez niego bedziemy nikim, ze sobie sama nie poradzę...

Nie zdradzal mnie z innymi, ale ze swoja mama i to ona byla najwazniejsza. Pamietacie co trafilam do szpitala?
Nie zawiozl mnie wtedy on, chociaz mu mowilam ze krwawie... dobrze ze byla w domu moja siostra i szwagier.

TZ stwierdzil ze udaje, ze nie krwawie, ze wzbudzam litosc w mojej rodzinie... Zawiozl mnnie wtedy szwagier, a on zostal w domu.... nie pojechal z nami...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

mam 1000 mysli na sekunde przypominam sobie jak sie poznalismy, jak tz na mnie patrzyl jaki byl czuly, a za chwile co zrobil. Siostrka mi powiedziala, ze jestem z nim bo sie boje samotnosci i chyba ma racje... chyba go kocham, ale za co? on nigdy mi nic nie kupil (chodzi o gest) mowilam mu ze nie mam nic do picia w domu a sklep mam 1 kg od domu... przez caly weekend nie kupil a ma samochod ja nie... przprowadzilam sie do rodzicow w weekend jade do KRK do siostry, moze oddychne...
bark mi jakich kolwiek slow na komentarznam jest sutno czytajac co przezywasz,a to nawet nie odrobina tego co zieje sie u Ciebie.Musisz byc silna,imie dla twojego malucha przeciez tez ma swoje znaczenie...gladiatorek z niego malynarazie Ty opiekuj sie nim,a pozniej on zaopiekuje sie Toba,dacie rade ze wszystkim,naprawde w to wierze

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a tak to witamy się w 22 TYGODNIU

I uświadomcie mnie czy zaczęłam już 6 miesiąc czy jeszcze nie, bo wszędzie jest rozbieżna data.
ja mam tak samo,zaczynam tez 22 tydzien,ale licze go jako ostatni tydzien 5 miesiaca. widze,ze zdania na ten temat sa podzielone,sposoby liczenia tez...ale nie oszukujmy sie,chyba to ma znaczenie wieksze dla nas,zeby sobie jakos uporzadkowac niz generalnie dla malucha,bo i tak z porodami bywa roznie,czasem dwa tyg,w przyd,czasem 2 tyg.pozniej...
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:19   #3364
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
lineczka, ja muszę przyznać, że mam podobne podejście do Ciebie. Tzn wiem, że figura i ciało się zmienia, bo we mnie rośnie mój mały kalmar, ale nie znaczy to, że akceptuję to w pełni. Od zawsze miałam pewne zastrzeżenia co do mojego ciała i wiem, że będzie jeszcze gorzej. I jakoś świadomość, że pojawi się koło mnie dzieciaczek nie spowoduje, że nagle zacznę się sobie podobać. Dlatego po urodzeniu, na wiosnę, zamierzam wrócić do biegania, które zaczęłam tuż przed zajściem w ciąże - myślę, że to będzie dla mnie dobre - taka chwila tylko dla mnie, która zarówno fizycznie jak i psychicznie przyniesie korzyści. Wiem też, że na pewno nie będzie łatwo się zebrać, ale myślę, że te 0,5 godzinki czy godzinę co 2-3 dni dam radę.
Lineczka, Kociak ja pisałam wczoraj, że maluch wynagrodzi i faktycznie po tym co napisałyście, to stwierdziłam, ze źle to ujęłam, bo jesli dla kogoś ciało jest bardzo ważne, to faktycznie, dzidzia tego nie zmieni. Dla mnie nigdy przesadnie ważna to kwestia nie była, dlatego tak napisałam skrótem myślowym. W rzeczywistości to uważam, że po prostu jak się już tego bąbela ma przy sobie, nie przesypia dla niego nocy, boi się o niego w wielu sytuacjach itd. to powolutku zmieniają się człowiekowi priorytety i w którymś momencie okazuje się, że to co kiedyś było najważniejsze już wcale takie nie jest, za to ta nowa miłość wynagradza wszystko. Ale to tylko moje odczucia, każda w sumie może inaczej na to patrzy.

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Witam Was!
Jakieś pół godziny temu wróciłam z odsysania krwi i jem sobie śniadanko Cud, że rano wysikałam się do pojemnika, bo byłam tak zaspana, że nawet tego nie pamiętam

Pada! I jest 20 stopni! Siedzę przy otwartym balkonie i chłonę orzeźwienie

Jejku, Wy już o wózkach.. My to najwcześniej w sierpniu zaczniemy się rozglądać... Teraz nie ma ani czasu, ani kasy :/

Pytanie do doświadczonych mam: ile kosztuje wyprawka? Tak pytam pi razy drzwi, byle wiedzieć, ile musimy uskładać... W sumie: wanienkę, przewijak i troszkę ciuszków dostaniemy po siostrzenicach TŻ, ale łóżeczka, wózka itp- już nie
Siostra TŻ powiedziała, ze potrzebujemy ok. 7 tys. i ja dostałam zawału, TŻ mało nie zemdlał a Bejbziol wtenczas pierwszy raz kopnął.
Kopnął na opamiętanie Jak się ma i chce to i dużo więcej się wyda (sam wózek za tyle można kupić ) ale jak się chce oszczędzić to spokojnie- można (zobacz choćby na tablicę, jakby się tak mocno starać, to tam można lepiej jak pół wyprawki zorganizować z ogłoszeń, gdzie ludzie oddają za darmo )

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41460595]Co do rozmów z brzuszkiem

Mój mąż z Olcią rozmawiał, teraz coś tam powie jak mu przypomnę, że w brzuchu jest dziecko ;p

Co do upałów

U nas wczoraj było tragicznie duszno, gorąco, wybraliśmy się do Zamościa po farbę do sypialni i tour de sklepy z ciuchami. Po drodze lało tak, że musieliśmy się zatrzymać bo nie było widać szosy...
Wróciłam z farbą, ale załamana bo we wszystkich ciuchach wyglądam jak w worku po ziemniakach... Masakra... Wszystko jakieś bezkształtne, a przecież tylko brzuch mam duży...

Co do ciała w ciąży

W 1 ciąży przejmowałam się rozstępami na biuście, okazało się, że kilka miesięcy później ich nie widać, mąż mną zachwycony, faceci się oglądają ;p
Więc czym ja się przejmuję?
teraz martwi mnie ilość cellulitu na udach i pośladkach i na... łydkach! Smaruję balsamami, masuję, ale pękają mi naczynka strasznie więc niewiele mogę zrobić.
No nic, pozostaje po ciąży przejść na lekką dietę, dużo pić i się ruszać i musi być dobrze

No i pocieszam się, że to nie tłuszcz tylko cellulit wodny

Co do muzułmanów...

Mam własne doświadczenie, które rzutuje na moje ich postrzeganie.
6 lat temu pracowałam w Irlandii z grupą Turków, wykorzystywali mnie do najcięższych prac, bez litości, że coś waży 50kg- przynieś i koniec. Kiedyś polali mi schodek do magazynu olejem, przewróciłam się, bardzo potłukłam sobie nogi, brzuch, rękę... Śmiali się, widziałam jak z pogardą gadają coś na mnie po swojemu...
Najgorsza sytuacja jaka mnie spotkała to, gdy 1 z nich wkurzył się o jakiś drobiazg i podniósł na mnie rękę... Ale zatrzymał ją. Powiedział tylko, że jakbyśmy byli w jego kraju to mógłby mnie zabić.

Super co nie... Chyba oczywiste jest co o nich myślę. Wychowanie wychowaniem, ale te narody mają w sobie coś dziwnego, strasznie niezrozumiałą dla mnie kulturę.
Nie lubię i nigdy nie pozwolę mojemu dziecku na kontakty z muzułmanami... Choćby mnie wszyscy nazywali nietolerancyjną- mam to gdzieś.[/QUOTE]

Wcale się nie dziwie takiej "nietolerancji"
Cytat:
Maltretowal mnie psychicznie, wywolywal stany emocji. Mowil ze jest slub, jak odmowilam pojscia na wesele kolezanki, to powiedzial ze nie bede rzadzić i slubu nie bedzie.

Wjezdzal na psychike mowil ze ma niskie zarobki i dostane 200 zł alimentow, ze jesli pojde do sadu to znisze dziecko. Ze to ja wszystko robie. wczoraj rzucil mna o podloge mam siniaki na rekach i brzuchu. nie moge dopoki nie zrozumie... ale zrozumie gdy bedzie zapozno
Co Ty piszesz? Bardzo bardzo mi przykro, ale szczerze jeśli to wyglądało tak jak piszesz, to dobrze si ę stało, ja rozumiem kłótnie, nerwy, za dużo powiedzianych słów, ale jak opisałaś reakcję na Twoje krwawienie, to po prostu ja osobi ście nie chciałabym ślubu z takim facetem. Nawet za cenę samotności. Chociaż samotna to Ty już nie jesteś- masz Maksymka i dla Niego teraz żyj i dbaj o siebie. Z całego serca życzę Ci dużo sił i żebys jak najszybciej odzyskała spokój

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Dzastin, my jutro zaczynamy 6 miesiąc
Ja też z Wami Ale jutro 6ty? Ja już nie ogarniam tego liczenia w takim razie 22 tydz. to 6m-c???

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:21   #3365
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
6 miesiąc zaczyna się od 23 tygodnia, czyli od 22t 1d

dobrze prawisz

mi lekarka te powiedziała że na wizycie mam wg USG 19t2d ale w karcie wpisała mi 19

Azealia jak 700 zł za tyle bukietów to nie drogo, ja za swój bukiet i bukiet świadkowej i butonierki 2 i dla mnie kwiatek we włosy, zapłaciłam prawie 400 zł
Tyle że bukieciki druhen nie były jakoś bardzo okazałe, a butonierki miały po 2 kwiatusie na krzyż... Z resztą w ogóle bukiety nie były takie jak chciałam. Tzn. konkretnie mój- bo chciałam piwoniowy bukiet, ale przywieźli brzydkie i florystka zrobiła bukiet z eustom/ eustomy...
Stary 2013-06-24, 12:32   #3366
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja też z Wami Ale jutro 6ty? Ja już nie ogarniam tego liczenia w takim razie 22 tydz. to 6m-c???
23 tydz to 6 miesiąc
Cytat:
Tyle że bukieciki druhen nie były jakoś bardzo okazałe, a butonierki miały po 2 kwiatusie na krzyż... Z resztą w ogóle bukiety nie były takie jak chciałam. Tzn. konkretnie mój- bo chciałam piwoniowy bukiet, ale przywieźli brzydkie i florystka zrobiła bukiet z eustom/ eustomy...
a no to jak nie były takie jak chciałaś to kupa kasy ja byłam ze swoich bardzo zadowolona, były dokładni takie jak na zdjęciu jakie zaniosłam do kwiaciarni
z tym, że obrączki miały być inne, a są inne, ale na całe szczęście też są ładne i zapłaciliśmy za nie grosze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:47   #3367
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
23 tydz to 6 miesiąc

a no to jak nie były takie jak chciałaś to kupa kasy ja byłam ze swoich bardzo zadowolona, były dokładni takie jak na zdjęciu jakie zaniosłam do kwiaciarni
z tym, że obrączki miały być inne, a są inne, ale na całe szczęście też są ładne i zapłaciliśmy za nie grosze
No niestety, ja moich piwonii do dzisiaj nie odżałowałam A w dodatku bukiet składał się z białych eustom i kilka było dodanych fioletowych, to białę trzymały się ok, a fioletowe już w kościele padły, zaczęły z bukietu wylatywać, to samo w butonierce TŻta, na każdym zdjęciu z kościoła widać klapnięty fioletowy kwiat dopiero przy obiedzie chyba mu go oderwałam i zostały same białe :P
Stary 2013-06-24, 12:50   #3368
nasturcja7667
Zadomowienie

My obrączki dostaliśmy od rodziców TŻ... Tata TŻ był 30lat temu w Rosji i kupił tam złote obrączki. W Polsce na nikogo nie pasowały, bo bardzo małe rozmiary [np. damska 10].. I jak gruchnęło "ciąża, ślub" to oni nam je przynieśli, zmierzyliśmy i są idealne Takie oldschoolowe, złoto takie czerwonawe... Kiedyś chciałam inne, ścięte, jasne, z białego złota. Ale ja zobaczyłam tę na swoim palcu to się zakochałam. Daliśmy do grawerowania i polerowania i są piękne!
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 12:55   #3369
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Budowniczka trzymaj się mocno z dzidzią! Musicie dać radę i się nie poddawać, nie ma co z takim łobuzem siedzieć razem i wychowywać dzieci.

A my idziemy dziś na wizytę kontrolną po pracy z tym bólem podbrzusza i upławami, poza tym ucisk w klatce nie przeszedł także trzymać kciuki za wizytę!
3mam kciuki za wizytę!

Cytat:
Dzastin, my jutro zaczynamy 6 miesiąc
coraz bliżej...
Czekam dziś na relację z Twojej wizyty i obowiązkowo foto 3d:P

Cytat:

E gdzie tam jeszcze do porodu

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Madzik a ja tak czytam i się zastanawiam czemu witasz się w 6 miesiącuzabrzmi ało jakbyś TY w nim była
Też się zastanawiałam,ale Madzik witała chyba Beatkę w 6 miesiącu

Cytat:
Anulka w środę 22t1d czyli 6 miesiąc
Ja też nie ogarniam

Anoula możesz mi dopisać do wizyty 10.07 godzinę 16:15

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-24 o 12:57
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:00   #3370
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=Dzastin08;41464962]3mam kciuki za wizytę!

coraz bliżej...

Dam znać napewno jak wrócimy ;D
Już mam takie nerwy ;/ masakraaaa boję się
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:11   #3371
Dzastin08
Wtajemniczenie

[QUOTE=24Kasiula24;4146509 9]
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
3mam kciuki za wizytę!

coraz bliżej...

Myślisz,że zostanie synek? czy jeszcze jakieś nadzieje pokładasz w Kornelce?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-24, 13:14   #3372
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
dzidziadziumdzia, weronisiek dzięki wielkie! Czyli może zmieścimy się 3,5 tysiąca. Tyle w sumie planowaliśmy
Myślę, że spokojnie. Wiesz, to wszystko zależy od tego, czy chcesz wszystko nowe, czy używane. Ale dla mnie kwota 7 tyś to duża przesada - no chyba, że wszystko nowe i to z najwyższej półki. A jeszcze teraz jak zaczęły się wyprzedaże, to nawet na nowych ciuszkach/produktach można przyoszczędzić.

budowniczko, bardzo Ci współczuję takich przeżyć. Dziewczyny napisały już chyba wszystko. W tym wszystkim najważniejsze, że masz do kogo się przeprowadzić i rodzinę, która będzie Cię wspierać. Bądź silna dla siebie i swojego maksyma. My tu wszystkie na pewno mocno będziemy trzymać kciuki za Ciebie
Stary 2013-06-24, 13:17   #3373
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=Dzastin08;41465384]
Cytat:

Myślisz,że zostanie synek? czy jeszcze jakieś nadzieje pokładasz w Kornelce?
No troszkę mam jeszcze nadzieję, że to jednak Kornelcia , w przeciwieństwie do Tż, który chodzi dumny jak paw haha
Chyba zazwyczaj faceci chcą synka
Ale pewnie będzie synek bo raczej mu fifolek nie odpadł
Najważniejsze żeby był cały i zdrowy
Teraz tylko mam problem z imieniem dla synka, jakoś nie umiem się zdecydowac..
a u Was napewno Kamilek?
Stary 2013-06-24, 13:22   #3374
Dzastin08
Wtajemniczenie

[QUOTE=24Kasiula24;4146554 1]
Cytat:

No troszkę mam jeszcze nadzieję, że to jednak Kornelcia , w przeciwieństwie do Tż, który chodzi dumny jak paw haha
Chyba zazwyczaj faceci chcą synka
Ale pewnie będzie synek bo raczej mu fifolek nie odpadł
Najważniejsze żeby był cały i zdrowy
Teraz tylko mam problem z imieniem dla synka, jakoś nie umiem się zdecydowac..
a u Was napewno Kamilek?
Jak się potwierdzi,ze Nasz wstydniś to na pewno chłopiec to wtedy będzie na 100% Kamilek

Po tych wszystkich zmianach płci to aż boję się do Niego mówić po imieniu.
Jeszcze kumpel Tż mu się ostatnio pytał czy już wiemy co będzie, Tż odpowiedział: "na 80% chłopak",a ten kumpel:" u mnie też miał być chłopak na 80% a są 3 córki", także póki co czekam do czwartku na ostateczne potwierdzenie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Czas edycji: 2013-06-24 o 13:25
Stary 2013-06-24, 13:26   #3375
Azealia
Raczkowanie

Ja czekam na kolejną wizytę z nadzieją, że Naszej Nince może jednak urośnie myrdek
Stary 2013-06-24, 13:26   #3376
kruszynka86
Raczkowanie

hej
Witam się po powrocie z urlopu, który był bardzo udany, mieliśmy piękną pogodę., może troszkę za gorąco. Dużo zwiedziliśmy, nachodziłam się za wszystkie czasy i dobrze, ze teraz pojechaliśmy bo już ciążący brzuszek odczuwałam robiąc te kilometry.

Mam nadzieje, że przez ten tydzień były same dobre wieści. Wpadnę później

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:28   #3377
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Ja czekam na kolejną wizytę z nadzieją, że Naszej Nince może jednak urośnie myrdek
Ja bym chciała żeby odpadł, a Ty byś chciała żeby urósł haha
Kobiecie się nie dogodzi :p
Tak Dzastin kumpela trzy dni temu urodziła córke, a na trzech wizytach miał być Kacper :p
Dostała nawet zdjęcie sisiolka, takie jak ja mam :P
więc też mówi, że mam poczekać jeszcze :P
Stary 2013-06-24, 13:31   #3378
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak Dzastin kumpela trzy dni temu urodziła córke, a na trzech wizytach miał być Kacper :p
W którym tygodniu jej potwierdzili ostatecznie córeczkę?
Ja już chcę kupować coś bardziej pod chłopca bądź dziewczynkę a cały czas się jeszcze wstrzymuję

Azealia, jeszcze wszystko jest możliwe;D

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Czas edycji: 2013-06-24 o 13:32
Stary 2013-06-24, 13:32   #3379
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
To jak Wam odpadnie to proszę przesłać myślami do Nas
Stary 2013-06-24, 13:41   #3380
24Kasiula24
Raczkowanie

Dzastin- kurde koło 26 chyba? jakoś tak Ale ona nie byla na 3D, więc nam wyjaśni się juz teraz )

Azealia-Nie ma problemu wyśle Wam w myślach siusiolka ;D haha
Stary 2013-06-24, 13:44   #3381
anulka2205
Wtajemniczenie

Toście mnie zaskoczyły miło, ja jak z kimś gadałam, to że jestem w 5tym miesiącu i to cały czas tak z przekonaniem, że to raczej początek 5tego nie ogarniam upływu czasu jakbym nie miała w sumie wszystkiego po córce, to bym padła dziś z wrażenia, bo do tej pory kupiłam dzidziowi rzeczy sztuk jeden- śpiworek z rękawkiem, bo Ania z maja, to nie mieliśmy takiego.

Ja dziś tez na wizytę i tak się zastanawiam, czy zaczepić gina czy mąż z córką może wejść na usg, bo jeszcze nie widział dzidzi, bo nigdy nie miałam z kim Ani zostawić, żeby ze mną poszedł

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-24, 13:47   #3382
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Toście mnie zaskoczyły miło, ja jak z kimś gadałam, to że jestem w 5tym miesiącu i to cały czas tak z przekonaniem, że to raczej początek 5tego nie ogarniam upływu czasu jakbym nie miała w sumie wszystkiego po córce, to bym padła dziś z wrażenia, bo do tej pory kupiłam dzidziowi rzeczy sztuk jeden- śpiworek z rękawkiem, bo Ania z maja, to nie mieliśmy takiego.

Ja dziś tez na wizytę i tak się zastanawiam, czy zaczepić gina czy mąż z córką może wejść na usg, bo jeszcze nie widział dzidzi, bo nigdy nie miałam z kim Ani zostawić, żeby ze mną poszedł
A czemu Cię na liście wizyt nie ma?
Oczywiście zaciskam kciuki za Twoją wizytę!

Ja bym zapytała, tym bardziej jak jest okazja,że mąż z córką idą z Tobą na wizytę

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-24, 13:51   #3383
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
A czemu Cię na liście wizyt nie ma?
Oczywiście zaciskam kciuki za Twoją wizytę!

Ja bym zapytała, tym bardziej jak jest okazja,że mąż z córką idą z Tobą na wizytę
no własnie pod gabinetem to oni zawsze ze mną byli, bo mnie wieźli, tylko jakoś nie pomyślałam w ogóle, że z dzieckiem wchodzić, no ale z drugiej strony, przeciez będzie tylko z tyłu stać grzecznie jakby pozwolił

a na liście nie ma, bo miałam to połowkowe i nie wiedziałam czy teraż pójdę do swojego, ale za tydzień wyjeżdzamy a coś mnie tam szczypie trochę, to lepiej niech zobaczy, bo potem nie będzie gdzie iść

I dzisiaj zapowiada się dzień latających siusiaków widze, to patrzcie, zeby adresów nie pomylić i żeby do mojej córci nie przyleciał przypadkiem

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-24 o 13:53
Stary 2013-06-24, 13:56   #3384
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
To strasznie Cie dopadło.
Zwróć uwagę lekarzowi że cały czas się męczysz i mało co przechodzi.

Super będzie wyglądał
A jaki będziesz mieć bukiet,kulkę?
On wie, za każdym razem mu mówię

Ale mam lenia,a taki syf w chałupie, że

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:01   #3385
Olenka_24
Zadomowienie

Witam Was wszystkie !

Na sam początek :

Budowniczka - Bardzo Ci współczuję tego co się stało, ale wierzę że jesteś silna kobitka i na pewno sobie dasz radę !
Nie ma innej opcji po prostu ! Dziewczyny zresztą wszystko co trzeba napisały i się z nimi zgadzam ! Powiem Ci tylko że mnie mama wychowywała sama i na prawdę miałam bardzo szczęśliwe dzieciństwo i nigdy mi niczego nie zabrakło

Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni !! Boże jak ten czas leci

Nasturcja - cieszę się że znalazłaś florystkę i fryzjera, 3małam kciuki za powodzenie Twoich poszukiwań

U nas dzisiaj deszczowo i ponuro, ale za to przed chwilką skończyłam robić pyszne leczo na obiadek
Po godzinie stania przy garnku sama teraz jak to leczo pachnę

Ktosiula - Gratuluję rocznicy ślubu ! Będziecie jakoś świętować? Ja mam jutro drugą rocznicę ślubu
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:02   #3386
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A my idziemy dziś na wizytę kontrolną po pracy z tym bólem podbrzusza i upławami, poza tym ucisk w klatce nie przeszedł także trzymać kciuki za wizytę!
mocno zaciśnięte!

Cytat:
Wszystko będzie dobrze czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej
Witam się po powrocie z urlopu, który był bardzo udany, mieliśmy piękną pogodę., może troszkę za gorąco. Dużo zwiedziliśmy, nachodziłam się za wszystkie czasy i dobrze, ze teraz pojechaliśmy bo już ciążący brzuszek odczuwałam robiąc te kilometry.

Mam nadzieje, że przez ten tydzień były same dobre wieści. Wpadnę później
Super, że urlopik sie udał

Cytat:
Spytać nie zaszkodzi a przecież Twój gin taki fajny, to na pewno sie zgodzi

Oto moja Majeczka i jej ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg maja.jpg (53,2 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki.jpg (132,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ciuszki2.jpg (126,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-06-24, 14:03   #3387
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Budowniczka trzymaj się mocno z dzidzią! Musicie dać radę i się nie poddawać, nie ma co z takim łobuzem siedzieć razem i wychowywać dzieci.

Stary 2013-06-24, 14:05   #3388
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
mocno zaciśnięte!

Wszystko będzie dobrze czekamy na relacje

Super, że urlopik sie udał

Spytać nie zaszkodzi a przecież Twój gin taki fajny, to na pewno sie zgodzi

Ale strojnisia z Niej będzie

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-24, 14:10   #3389
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Dziendobry )

Budowniczko - nie napisze juz wiecej niz dziewczyny napisaly ..
Bardzo Ci wspolczuje , ale masz dla kogo sie nie poddawac I walczyc o spokoj I godne warunki.. Od siebie tylko dodam ze ja alimenty mialam na siebie procentowe z tym ze nie mniej niz450. zl . Moj ojciec pracowal na kopalni , wszystkie jego nadgodziny , bonusy , 14te wyplaty I barborki byly dla mnie ekstra kasa , byly takie dwa miesiace w roku ze nawet 950zl dostawalam . Takze da sie

Ja dzis sie zagotowalam .. Tydzien temu poszlam do lekarza o zaswiadczenie do macierzynskiego .. Wystawili mi date na 19.07 porod , oddalam do poprawy w piatek mialam odebrac . Bylam w piatek ale papiery sie pogubily , prosze odebrac w poniedzialek .. Jade dzis I dostaje papier znowu z data na 19.07 . W koncu okazuje sie ze to data porodu z poprzedniej ciazy , ONI nie rozumia ze ja mam inna date porodu , ze to kolejna ciaza I papieru innego nie wystawia bo ja pewnie chce cos wyludzic ..
Rece mi opadly , tak sie wkurzylam ze I malo tam nie zjechalam .. Mam tam wizyty z mierzeniem I warzeniem co chwile .. Niose tam kazdy papierek ze szpitala wylacznie z tym ze poronilam w grudniu , kolejny ze skanu po poronieniu , I kolejny ze znowu jestem w ciazy .. Nie mam sily ! Jutro tam jade z moim Tz I wszystkimi papierami jakie mam .. On ich zje , bo jak nie zalatwie tego do piatku to nie dostane mavierzynskiego Ani grosza ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:11   #3390
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Paula Majeczka śliczna To jest zdjęcie z 3D ?
Ciuszki super , to się obłowiłaś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości