|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
|
|
|
|
#3362 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Azealia jak 700 zł za tyle bukietów to nie drogo, ja za swój bukiet i bukiet świadkowej i butonierki 2 i dla mnie kwiatek we włosy, zapłaciłam prawie 400 zł
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#3363 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nam jest sutno czytajac co przezywasz,a to nawet nie odrobina tego co zieje sie u Ciebie.Musisz byc silna,imie dla twojego malucha przeciez tez ma swoje znaczenie...gladiatorek z niego maly narazie Ty opiekuj sie nim,a pozniej on zaopiekuje sie Toba,dacie rade ze wszystkim,naprawde w to wierze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się ma i chce to i dużo więcej się wyda (sam wózek za tyle można kupić ) ale jak się chce oszczędzić to spokojnie- można (zobacz choćby na tablicę, jakby się tak mocno starać, to tam można lepiej jak pół wyprawki zorganizować z ogłoszeń, gdzie ludzie oddają za darmo )[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41460595]Co do rozmów z brzuszkiem Mój mąż z Olcią rozmawiał, teraz coś tam powie jak mu przypomnę, że w brzuchu jest dziecko ;p Co do upałów U nas wczoraj było tragicznie duszno, gorąco, wybraliśmy się do Zamościa po farbę do sypialni i tour de sklepy z ciuchami. Po drodze lało tak, że musieliśmy się zatrzymać bo nie było widać szosy... Wróciłam z farbą, ale załamana bo we wszystkich ciuchach wyglądam jak w worku po ziemniakach... Masakra... Wszystko jakieś bezkształtne, a przecież tylko brzuch mam duży... Co do ciała w ciąży W 1 ciąży przejmowałam się rozstępami na biuście, okazało się, że kilka miesięcy później ich nie widać, mąż mną zachwycony, faceci się oglądają ;p Więc czym ja się przejmuję? teraz martwi mnie ilość cellulitu na udach i pośladkach i na... łydkach! Smaruję balsamami, masuję, ale pękają mi naczynka strasznie więc niewiele mogę zrobić. No nic, pozostaje po ciąży przejść na lekką dietę, dużo pić i się ruszać i musi być dobrze ![]() No i pocieszam się, że to nie tłuszcz tylko cellulit wodny ![]() Co do muzułmanów... Mam własne doświadczenie, które rzutuje na moje ich postrzeganie. 6 lat temu pracowałam w Irlandii z grupą Turków, wykorzystywali mnie do najcięższych prac, bez litości, że coś waży 50kg- przynieś i koniec. Kiedyś polali mi schodek do magazynu olejem, przewróciłam się, bardzo potłukłam sobie nogi, brzuch, rękę... Śmiali się, widziałam jak z pogardą gadają coś na mnie po swojemu... Najgorsza sytuacja jaka mnie spotkała to, gdy 1 z nich wkurzył się o jakiś drobiazg i podniósł na mnie rękę... Ale zatrzymał ją. Powiedział tylko, że jakbyśmy byli w jego kraju to mógłby mnie zabić. Super co nie... Chyba oczywiste jest co o nich myślę. Wychowanie wychowaniem, ale te narody mają w sobie coś dziwnego, strasznie niezrozumiałą dla mnie kulturę. Nie lubię i nigdy nie pozwolę mojemu dziecku na kontakty z muzułmanami... Choćby mnie wszyscy nazywali nietolerancyjną- mam to gdzieś.[/QUOTE] Wcale się nie dziwie takiej "nietolerancji" Cytat:
Bardzo bardzo mi przykro, ale szczerze jeśli to wyglądało tak jak piszesz, to dobrze si ę stało, ja rozumiem kłótnie, nerwy, za dużo powiedzianych słów, ale jak opisałaś reakcję na Twoje krwawienie, to po prostu ja osobi ście nie chciałabym ślubu z takim facetem. Nawet za cenę samotności. Chociaż samotna to Ty już nie jesteś- masz Maksymka i dla Niego teraz żyj i dbaj o siebie. Z całego serca życzę Ci dużo sił i żebys jak najszybciej odzyskała spokój Ja też z Wami 22 tydz. to 6m-c???
|
|||
|
|
|
#3365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() z tym, że obrączki miały być inne, a są inne, ale na całe szczęście też są ładne i zapłaciliśmy za nie grosze
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A w dodatku bukiet składał się z białych eustom i kilka było dodanych fioletowych, to białę trzymały się ok, a fioletowe już w kościele padły, zaczęły z bukietu wylatywać, to samo w butonierce TŻta, na każdym zdjęciu z kościoła widać klapnięty fioletowy kwiat
|
|
#3368 |
|
Zadomowienie
|
My obrączki dostaliśmy od rodziców TŻ... Tata TŻ był 30lat temu w Rosji i kupił tam złote obrączki. W Polsce na nikogo nie pasowały, bo bardzo małe rozmiary [np. damska 10].. I jak gruchnęło "ciąża, ślub" to oni nam je przynieśli, zmierzyliśmy i są idealne
|
|
|
|
#3369 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam dziś na relację z Twojej wizyty i obowiązkowo foto 3d:P Cytat:
![]() Cytat:
Ja też nie ogarniam ![]() Anoula możesz mi dopisać do wizyty 10.07 godzinę 16:15
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-24 o 12:57 |
|||
|
|
|
#3370 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzastin08;41464962]3mam kciuki za wizytę!
![]() Czekam dziś na relację z Twojej wizyty i obowiązkowo foto 3d:P Dam znać napewno jak wrócimy ;D Już mam takie nerwy ;/ masakraaaa boję się
|
|
|
|
#3371 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=24Kasiula24;4146509 9]
Cytat:
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
budowniczko, bardzo Ci współczuję takich przeżyć. Dziewczyny napisały już chyba wszystko. W tym wszystkim najważniejsze, że masz do kogo się przeprowadzić i rodzinę, która będzie Cię wspierać. Bądź silna dla siebie i swojego maksyma. My tu wszystkie na pewno mocno będziemy trzymać kciuki za Ciebie
|
|
#3373 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Dzastin08;41465384]
Cytat:
, w przeciwieństwie do Tż, który chodzi dumny jak paw haha ![]() Chyba zazwyczaj faceci chcą synka ![]() Ale pewnie będzie synek bo raczej mu fifolek nie odpadł ![]() Najważniejsze żeby był cały i zdrowy ![]() Teraz tylko mam problem z imieniem dla synka, jakoś nie umiem się zdecydowac.. a u Was napewno Kamilek?
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=24Kasiula24;4146554 1]
Cytat:
![]() Po tych wszystkich zmianach płci to aż boję się do Niego mówić po imieniu. ![]() Jeszcze kumpel Tż mu się ostatnio pytał czy już wiemy co będzie, Tż odpowiedział: "na 80% chłopak",a ten kumpel:" u mnie też miał być chłopak na 80% a są 3 córki" , także póki co czekam do czwartku na ostateczne potwierdzenie
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-24 o 13:25 |
|
|
|
|
#3375 |
|
Raczkowanie
|
Ja czekam na kolejną wizytę z nadzieją, że Naszej Nince może jednak urośnie myrdek
|
#3376 |
|
Raczkowanie
|
hej
Witam się po powrocie z urlopu, który był bardzo udany, mieliśmy piękną pogodę., może troszkę za gorąco. Dużo zwiedziliśmy, nachodziłam się za wszystkie czasy i dobrze, ze teraz pojechaliśmy bo już ciążący brzuszek odczuwałam robiąc te kilometry. Mam nadzieje, że przez ten tydzień były same dobre wieści. Wpadnę później
|
#3377 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kobiecie się nie dogodzi :p Tak Dzastin kumpela trzy dni temu urodziła córke, a na trzech wizytach miał być Kacper :p Dostała nawet zdjęcie sisiolka, takie jak ja mam :P więc też mówi, że mam poczekać jeszcze :P |
|
|
|
|
#3378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już chcę kupować coś bardziej pod chłopca bądź dziewczynkę a cały czas się jeszcze wstrzymuję ![]() Azealia, jeszcze wszystko jest możliwe;D
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-24 o 13:32 |
|
|
|
|
#3379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3380 |
|
Raczkowanie
|
Dzastin- kurde koło 26 chyba? jakoś tak
Ale ona nie byla na 3D, więc nam wyjaśni się juz teraz )Azealia-Nie ma problemu wyśle Wam w myślach siusiolka ;D haha |
|
|
|
#3381 |
|
Wtajemniczenie
|
Toście mnie zaskoczyły miło, ja jak z kimś gadałam, to że jestem w 5tym miesiącu i to cały czas tak z przekonaniem, że to raczej początek 5tego
nie ogarniam upływu czasu jakbym nie miała w sumie wszystkiego po córce, to bym padła dziś z wrażenia, bo do tej pory kupiłam dzidziowi rzeczy sztuk jeden- śpiworek z rękawkiem, bo Ania z maja, to nie mieliśmy takiego.Ja dziś tez na wizytę i tak się zastanawiam, czy zaczepić gina czy mąż z córką może wejść na usg, bo jeszcze nie widział dzidzi, bo nigdy nie miałam z kim Ani zostawić, żeby ze mną poszedł
|
|
|
|
#3382 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście zaciskam kciuki za Twoją wizytę! Ja bym zapytała, tym bardziej jak jest okazja,że mąż z córką idą z Tobą na wizytę
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakby pozwoliła na liście nie ma, bo miałam to połowkowe i nie wiedziałam czy teraż pójdę do swojego, ale za tydzień wyjeżdzamy a coś mnie tam szczypie trochę, to lepiej niech zobaczy, bo potem nie będzie gdzie iść I dzisiaj zapowiada się dzień latających siusiaków widze, to patrzcie, zeby adresów nie pomylić i żeby do mojej córci nie przyleciał przypadkiem
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-06-24 o 13:53 |
|
|
|
|
#3384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam lenia,a taki syf w chałupie, że
|
|
|
|
|
#3385 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie !
![]() Na sam początek : Budowniczka - Bardzo Ci współczuję tego co się stało, ale wierzę że jesteś silna kobitka i na pewno sobie dasz radę ! Nie ma innej opcji po prostu ! Dziewczyny zresztą wszystko co trzeba napisały i się z nimi zgadzam ! Powiem Ci tylko że mnie mama wychowywała sama i na prawdę miałam bardzo szczęśliwe dzieciństwo i nigdy mi niczego nie zabrakło Dziewczyny gratuluję rozpoczętych tygodni !! Boże jak ten czas leci Nasturcja - cieszę się że znalazłaś florystkę i fryzjera, 3małam kciuki za powodzenie Twoich poszukiwań ![]() U nas dzisiaj deszczowo i ponuro, ale za to przed chwilką skończyłam robić pyszne leczo na obiadek ![]() Po godzinie stania przy garnku sama teraz jak to leczo pachnę ![]() Ktosiula - Gratuluję rocznicy ślubu ! Będziecie jakoś świętować? Ja mam jutro drugą rocznicę ślubu
|
|
|
|
#3386 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a przecież Twój gin taki fajny, to na pewno sie zgodzi Oto moja Majeczka
|
||||
|
|
|
#3387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Dziendobry
) Budowniczko - nie napisze juz wiecej niz dziewczyny napisaly .. Bardzo Ci wspolczuje , ale masz dla kogo sie nie poddawac I walczyc o spokoj I godne warunki.. Od siebie tylko dodam ze ja alimenty mialam na siebie procentowe z tym ze nie mniej niz450. zl . Moj ojciec pracowal na kopalni , wszystkie jego nadgodziny , bonusy , 14te wyplaty I barborki byly dla mnie ekstra kasa , byly takie dwa miesiace w roku ze nawet 950zl dostawalam . Takze da sie Ja dzis sie zagotowalam .. Tydzien temu poszlam do lekarza o zaswiadczenie do macierzynskiego .. Wystawili mi date na 19.07 porod , oddalam do poprawy w piatek mialam odebrac . Bylam w piatek ale papiery sie pogubily , prosze odebrac w poniedzialek .. Jade dzis I dostaje papier znowu z data na 19.07 . W koncu okazuje sie ze to data porodu z poprzedniej ciazy , ONI nie rozumia ze ja mam inna date porodu , ze to kolejna ciaza I papieru innego nie wystawia bo ja pewnie chce cos wyludzic .. Rece mi opadly , tak sie wkurzylam ze I malo tam nie zjechalam .. Mam tam wizyty z mierzeniem I warzeniem co chwile .. Niose tam kazdy papierek ze szpitala wylacznie z tym ze poronilam w grudniu , kolejny ze skanu po poronieniu , I kolejny ze znowu jestem w ciazy .. Nie mam sily ! Jutro tam jade z moim Tz I wszystkimi papierami jakie mam .. On ich zje , bo jak nie zalatwie tego do piatku to nie dostane mavierzynskiego Ani grosza .. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3390 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

[COLOR="Silver"]
za piękne tygodnie i miesiące 
nam jest sutno czytajac co przezywasz,a to nawet nie odrobina tego co zieje sie u Ciebie.Musisz byc silna,imie dla twojego malucha przeciez tez ma swoje znaczenie...gladiatorek z niego maly

) ale jak się chce oszczędzić to spokojnie- można (zobacz choćby na tablicę, jakby się tak mocno starać, to tam można lepiej jak pół wyprawki zorganizować z ogłoszeń, gdzie ludzie oddają za darmo
)
Bardzo bardzo mi przykro, ale szczerze jeśli to wyglądało tak jak piszesz, to dobrze si ę stało, ja rozumiem kłótnie, nerwy, za dużo powiedzianych słów, ale jak opisałaś reakcję na Twoje krwawienie, to po prostu ja osobi ście nie chciałabym ślubu z takim facetem. Nawet za cenę samotności. Chociaż samotna to Ty już nie jesteś- masz Maksymka i dla Niego teraz żyj i dbaj o siebie. Z całego serca życzę Ci dużo sił i żebys jak najszybciej odzyskała spokój
22 tydz. to 6m-c???