|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Kism allegro ostatnio zmieniło też dość sporo w swoim serwisie i wg wypowiadających się użytkowników nie są to zmiany na lepsze. Gorzej się ludziom odnaleźć i wyszukiwarka też nie zawsze działa tak jak powinna. Do tego wzrost prowizji za sprzedaż, koszty wystawiania itp.
I może kupujących jest mniej. Co do komisu to u mnie za spodnie 6 zł, rampersy 3 zł, kapelusze, czapki 4 zł i nie pamiętam Musiałabym spojrzeć na umowę![]() Stokroteczko mam nadzieję, że będziesz zadowolona z wózka. Mi się on podoba, ale dwoje znajomych go ma i nie są zadowoleni po dłuższym użytkowaniu. Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-06-22 o 18:05 |
|
|
|
|
#1892 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Cytat:
, korzystam z allegro namiętnie od 2005 roku i mi się zmiany podobają. Mi wyszukiwarka dobrze działa, żadnych problemów nie zauważyłam.Nie wypowiadam się o prowizjach, bo choć od dawna sprzedaję, to ogólnie robię to rzadko i nie pamiętam cen. Pewnie, że z perspektywy firm sprzedających zniana cennika jest bardziej bolesna, ale jak my tu mówimy o używanych ubrankach dzieciecych, to zdecydowanie kupujący mają ogromny wybór i niskie ceny. To chyba niezłe te ceny w komisie, tylko właśnie czy to się sprzeda. Powodzenia! Ja też pewnie spróbuję u siebie, jak mi na allegro nie pójdzie
|
|
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012
Cytat:
![]() Może masz rację, nie wiem. Widzę tylko i słyszę, że kuleje od jakiegoś czasu i nie jest już takim "ochem i achem". Może piszę tak, bo więcej chcę sprzedać niż kupić ![]() Jak masz komis u siebie przejdź się i zobacz. Ostatnio mam etap generalnych porządków, bo czuję, że moje mieszkanie to jedna wielka przechowalnia rzeczy, które "jeszcze kiedyś się przydadzą". I choć ciężko mi było rozstać się z ciuchami moimi i małego, to odkąd je oddaje za darmo bądź wynoszę do komisu to mi lepiej tak na duszy i jakoś przestronniej w mieszkaniu. No, to sobie popisałam o ciuchach i ich wpływie na moje samopoczucie
|
|
|
|
|
|
#1894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012
Cytat:
![]() Tż dziś biegał za różnymi załatwieniami, ja siedziałam z Kajem, on jakiś marudny trochę i jeszcze ten upał. A Kaj ma takie prawo, w końcu chory... Dziś po południu jak przyszła pielęgniarka na zastrzyk (czwarty w ogóle, trzeci w domu), to już niestety dobrze wiedział, o co chodzi i od razu zaczął płakać i potem już do wieczora nie chciał mnie odstąpić na krok.I zmierzam, że tego, że tak z doskoku sobię piszę do Was z telefonu, a tu sobota i mało kto się odzywa ![]() Ja właśnie też ogólnie kończę takie generalne porządki, baaardzo generalne i rozciągnięte w czasie chyba w sumie od 2 lat, odkąd wprowadziliśmy się do naszego mieszkania No po prostu nie stać mnie na wymianę garderoby, a zakładam, że schudnę
|
|
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Dawno Wam Kajutka nie pokazywałam, to macie takie zdjęcia zrobione z doskoku kilka dni temu. Może kadr nienajlepszy
![]() Już to chyba kiedyś mówiłam, ale powtórzę, że cieszę się, że nie popełniliśmy drugi raz błędu z nadopiekuńczością i Kaj jest taki sprytny ruchowo
|
|
|
|
|
#1896 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Aaa, i jeszcze mam jednego newsa. Kajko ma teraz 7 zębów, w kolejności wyrastania: dolne jedynki, górne dwójki, górne jedynki i... dolną czwórkę
![]() Nawet te dwójki przed jedynkami mnie już nie dziwiły, Maks miał tak samo. Ale czwórki przed dwójkami? Ma tak jeszcze któryś dzieciak? Ciekawa jestem czy to jakiś duży ewenement ![]() Na dodatek dwa ostatnie przebiły się teraz w czasie choroby, masakra... ![]() Dobra, idę sobie, bo nikt ze mną nie gada
|
|
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism moge z Tobą pogadać
Młodzieży śpi,ten mniejszy,większy ogląda gabarety nigdy nie odpuści![]() Szymcio ma zębów 8,teraz wychodzą 3 wszystkie na raz ![]() Zdjęcie nr 2 padłabym na zawał,niestety jestem znów nadopiekuńcza czasem,zalezy od sytuacji,Szymon nie odnalazł jeszcze wspinaczki i cieszę się bo nie musze za nim wszędzie chodzić. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Perse widze Cię opowiedz nam coś proszę jak mały?jak ty się czujesz?
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Kism Seba ma 4 zęby: dolne jedynki, lewą górną jedynkę i lewą górną dwójkę, a prawych górnych nie ma. I wygląda jak szczerbaty
Fajnie się Kaj wspina
|
|
|
|
|
#1899 | |
|
Raczkowanie
|
witam z Koszalina
![]() Perse- GRATULACJE! A my nie dojechalismy nad morze... jak przyjechalismy tutaj to pogoda byla srednia, co chwile slonce sie chowalo, troszke wialo wiec ostatecznie wyladowalismy nad jeziorem. Zdziwilo mnie tylko, ze z poczatku nie chciala nozek zamoczyc i bawic sie w piasku. Dopiero po jakiejs godzinie sie rozkrecila i bylo juz ok. Cytat:
widze, ze synek akrobata ![]() U nas dwie 4 na gorze wyszly przed dwojkami na dole Kolejnosc wyrastania to: dolne jedynki, gorne dwojki, gorne jedynki, gorne czworki, dolne dwojki. Oliwia ma juz 10 zebow, czekamy teraz na dolne 4. Dziasla spuchniete, bialawe, obolale,, wszystko gryzie, a slina cieknie litrami O ile gorne 4 wyszly bez wiekszych problemow, tak teraz te dwie dolne ida, ida, ida i wyjsc nie moga. Mloda jest marudna w dzien, caly czas chce, zeby trzymac ja na rekach, budzi sie w nocy. Mam nadzieje, ze wyjda w najblizszym czasie bo juz mi kregoslup siada od tego noszenia i wieczorami ledwo sie ruszam.
Edytowane przez martula007 Czas edycji: 2013-06-22 o 22:47 |
|
|
|
|
|
#1900 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Cytat:
![]() Fajnie, że Szymonek szczęśliwy w domku! Ja już nie chodzę nawet. Zabezpieczam w miarę możliwości teren i heja! ![]() A na poważnie to dziś chociażby stwierdziłam, że niedługo nie będzie można mu otwierać okna w pokoju na oścież tak na wszelki wypadek... Jeszcze przysunie sobie pojemnik na zabawki czy coś, nawet nie chce mówić! Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
Ok, to widzę, że żaden ewenement u nas z tymi zębami. Nie ma co szukać problemów ![]() Niech się szybko przebiją ![]() Tak się już przyzwyczaiłam do Twojej Oliwy, że mi jakoś teraz nie pasuje, jak napisałaś Oliwia ![]() ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:28 ---------- Mam nadzieję, że Perse nie będzie miała mi za złe... A pewnie wiele z Was jest ciekawych.Piszę, co wyczytałam, gdzie indziej - Arturek jest w dobrej kondycji Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-06-22 o 23:30 |
|||
|
|
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na otwarte okna trzeba uważać koniecznie,znam historię iż mamusia otworzyła okno i poszła do kuchni,starszy brat podsunął do okna pufę i roczna dziewczynka wypadła z drugiego piętra Na szczęście miała złamaną tylko rączkę![]() Wiecie ja rwę swe włosy Szymon w nocy gorączkował Idą mu żeby no ok ale dopierutko co wyszedł ze szpitala... i tu znów takie rzeczy
|
|
|
|
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Doris zdjecia lacze w programie picasa, bardzo prosty, tworze kolaż, oczywiscie zdjecia mozna wywylywac, zrobilam sobie pare takich mixow, powycinalam i mam zdjecia malutkie do wsadzenia do portfela
Perse! Gratuluje! Artus jest sliczny ! zdrowka dla WasBylismy z pt na sob u tesciow, nocowalismy tam. Pierwsza noc Leonowa poza domem. No i bylo tragicznie Maly od 23 30 zaczal plakac... Tak plakal az sie zachodzil, nic nie pomagalo. Wozilam go w zozku, na chwile usypial, przenosilam do lozka, kladlam sie kolo niego i znow to samo. I tak do 4tej rano. o 4 rano juz usnal, ale dusil sie bo dostal kataru od placzu i nie mogl oddychac.Takze poki co nie wyobrazam sobie go zabierania juz gdziekolwiek;/ Wakacje z dzieckiem odpadaja. ;/ Wczoraj zostal na caly wieczor z babcia u nas w domu, smial sie, bawil i wieczorkiem poszedl spac. 0 problemow. Takze Leos lubi swoj domek.... Zostanie z kazdym, ale u nas w domu. dzieciaczki sliczne! u nas pada deszcz od rana, mielismy na rowery jechac, ale niestety pogoda nie pozwala. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Powiązałam w domu wstazkami klamki..... ale i tak sie boje ![]() Teraz juz chyba do konca zycia bede miala takie leki ![]() Ktos ma wymieniane klamki na takie z kluczykami ? Myslalam tez o tym wlasnie.... ![]() Dziewczyny.... ciuszki o-ok 12 sie ciezko sprzedaja. Takie powyzej tego wieku spoko. kurtki i rzeczy sezonowe wystawiac w czasie sezonu na nie, fajne bluzy, spodnie na oosbnych aukjach. Przynajmniej ja zauwazylam, ze tak sie lepiej sprzedaja
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2013-06-23 o 13:28 |
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ale się opisałyście dzisiaj
A mi się jakoś zatęskniło za Wami i zaglądam częściej, a tu tak cicho ![]() Może zacznę wreszcie czytać na bieżąco wszystko, bo w tym co próbuję ciagle doczytać to jestem 20 stron do tyłu ![]() My jesteśmy za połową zastrzyków, odliczam z niecierpliwością do końca, jeszcze 4 ![]() Maksiu na szczęście "normalnie" po tygodniu doustnego antybiotyku wyzdrowiał, kilka dni jeszcze do szkoły nie poszedł, ale dziś już był na basenie, na swojej nauce pływania Zresztą w szkole już niewiele robią, ładnie szli z programem przez cały rok, więc teraz mają luz. Byłam u wychowawczyni, to powiedziała, że nie ma problemu, jakby Maks już do końca roku nie przyszedł, tylko żeby na rozdanie świadectw ktoś przyszedł, bo ma jakąś nagrodę dostać Ale na rozdanie swiadectw to na pewno pójdzie!Cytat:
Tak jestem przyzwyczajona od kilku miesięcy, że koło 1 chodzę spać. I śpię zwykle po 5-6 godz. Niewiarygodne, że organizm tak może się przyzwyczaić, tzn. że mi tyle snu wystarcza, gdzie przed ciążą 7-8 godz. nieraz było mi mało.Mam nadzieję, że to tylko zęby, upał czy cokolwiek, a nie nowa infekcja ![]() Cytat:
Spokojnie! Przyjdzie i na Wasze czas
Edytowane przez kism Czas edycji: 2013-06-23 o 19:58 |
||
|
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A abstrahując od tematu - dziwiłam się co moja mała dziś tak co chwilę się budzi, poszłam po pranie na zewnątrz i mnie olśniło - pełnia! Ciekawa jestem czy na Wasze dzieciaczki to też działa?
|
|
|
#1906 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a niedobrze, bo niestety nie mam innej rady ![]() Też właśnie przed chwilą zauważyłam piękną pełnię, wieszając zaprany śliniaczek Ale Kajtos śpi dziś zupełnie spokojnie, nie zauważyłam dziś ani wcześniej takiego związku.
|
|
|
|
|
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aczkolwiek u nas z mówieniem to taka chyba trochę ciężka sprawa W zasadzie Borys nie mówi nic. Ma jedno słowo, które często powtarza, ale kompletnie nie wiem co ono oznacza. Mniej więcej to brzmi jakoś tak jakby "idzissssss" no zabijcie mnie , nie wiem. Nie mam pojecia czy to jest świadome czy nie, ale skoro często je powtarza to chyba tak... ![]() Dużo pokazuje. Gdy chce pić , szuka swojego kubeczka i przynosi. Gd chce gdzieś iść i potrzebuje pomocy ( np u mojej mamy w domu są schodki między salonem i resztą parteru , gdy chce wejść do salonu a zapomniał sobie jak się schodzi tyłem na czworakach - tak jak go uczyłam- to podchodzi do kogoś i łapię go za rączkę i prowadzi do schodów , zeby go sprowadzić). Uwielbiam patrzeć jak zaczyna samodzielnie jeść łyżeczką lub widelcem i jaką frajdę mu to sprawia. Gdy potrzebuje, żeby skupić na nim uwagę też woła "yyy". Woła "mama" "baba" czasem coś na kształt "tata" lub "dada" ale nie jestem pewna czy wie o kim mowi Nie wskazuje paluszkiem nic oprócz oczka , mam wrażenie, że się wstydzi, bo gdy zapytam gdzie jest tata, to tylko patrzy w jego kierunku i się niesmiało usmiecha, ale nie wskaże paluszkiem. Tak samo jest z innymi osobami albo przedmiotami. ALE gdy np powiem mu, żeby poszedł na chwilę do taty to wie gdzie ma iść Cytat:
Kaj jest super !!!! Maddy84 nie polecam Wam tej knajpy B4 , w której byłyśmy... sama nie wiem... no nie podobało mi się. Towarzystwo jakieś takie szemrano dresowe Na kazimierzu jest taki klub, nazywa się Tawa, ale byłam tam bardzo dawno temu i nie wiem jak to teraz wygląda. |
||
|
|
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III
Kism Malwina ma podobnie z zębami. Wyszły jej dolne jedynki, potem górne dwójki, druga górna jedynka sie przebija. Ciekawe jak dalej pójdzie
Pogoda nad morzem całkiem fajna, zimne morze przez malwine zaliczone, podoba jej sie bardzo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1909 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Przede wszystkim, Gratulacje dla PERSE
![]() Dużo zdrowia dla Was i spokoju ![]() Jak będziesz miała chwilę, zajrzyj i napisz, co i jak ![]() Cytat:
![]() Anton tez się tak wspina, jest niesamowity, wspina się na wszystko, ale w poziomie jeszcze nie chodzi Cytat:
Cytat:
Oby to były tylko ząbki, może organizm ma osłabiony i ostrzej reaguje? Cytat:
Ja bym próbowała jednak trochę z nocowaniem poza domem... Z Wami, jego ulubionym kocykiem, jego rytuałem do zasypiania... Może się przyzwyczai jednak? (oczywiście zrobicie jak zechcecie) Antek przyzwyczajony od maleńkości do obcych miejsc. Śpi ładnie, ale też jest trochę problem z uśnięciem, wysztko go rozprasza... A o co chodzi z wiązaniem klamek? może po tym pierwszym jej ruszą wszystkie z kopyta ![]() Cytat:
A co do gadania, u nas jest mama i tata, dzidzi. Oraz TETE (z włoskim akcentem) na pępek No i zwierzątka, czyli hau hau, muu. Dmuchanie, że wiatr, rączkami na głowę, że deszcz kapie, pokazywanie i "yy" (czasem mu wyjdzie "da")Fakt, że niesamowite to jest, jak nagle dzieciak zaczyna chcieć się komunikować, opowiadac swoje historie pokazując palcem... ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Aha, Maddy84, pytałaś o Ewkę i brzuch. Ale Ty w ogóle (nawet podczas ćwiczeń) tego brzucha nie czujesz, czy po ćwiczeniach? Bo ja po ćwiczeniach tez nie czuję raczej, zakwasów żadnych nie mam, ale w trakcjie czuję mocno. |
|||||
|
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
heh, jak czytam co dzieciaki mówią, to wychodzi, że Maciej to gaduła straszna
![]() mama, tata, baba, dziadzia - to od dawna da! - rozkaz, juz umie i korzysta pac! plus pokazywanie palcem w kierunku łazienki - idziemy się kąpać ka - kasza ba - w zależności czego chce - albo zjeść banana, wyjść na balkon, albo jak zobaczy kolegę Bartosza bam - jak zrzuca wszystko po kolei ![]() ko lub kot - oczywiście kot ![]() zizi - kizi mizi jak go gilgamy, albo chce nas gilgaćbe - brudna pielucha ko - kosz na śmieci - wie gdzie się wyrzuca pieluchy i śmieci am - jedzenie go - gołębie, umie też robić latanie skrzydłami ![]() i wiele wiele innych... Naśladuje auta,zwierzęta i ptaki ![]() Palcem pokazuje absolutnie wszystko o co się go zapyta. I musimy uważać co przy dziecku mówimy, bo dziecię wyłapuje z kontekstu wszystko czego nie chcemy żeby usłyszało ![]() kism, ależ Kajko sportowiec!
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Maja mówi mama, tata, baba,
bach gdy cos upadnie lub ona rzuca, be na smieci, albo ja mowie ze to smiec to ona be, bam, gdy sama na pupę siądzie, ma - gdy komus cos daje czyli masz, koko gdy widzi kury, ptaki i wszystko takie mniej wiecej w tym gatunku. Czasem powie didi czyli dzidzi, ale to jak się jej uda. I mowi NIE, to słowo wie kiedy powiedziec, po prostu moje dziecko decyduje o sobie w pełni Do tego pokazuje nu nu, ze nie wolno. Oczywiscie nie palcem wskazującym, ale smiesznie rączkę wygina i mowi nie, nie. Za to umie duzo pokazac, ostatnio nauczyła się gdzie wyrzuca się smieci i sama idzie i chce otworzyc szafkę, wspina się na ławki, tzn. sama juz wejdzie na nią, wczoraj TZ nagrał filmik mam nadzieje. I czasem bardzo przyśpiesza, to juz nie jest chodzenie, jeszcze chwilę i zacznie biegać . Edytowane przez justys1358 Czas edycji: 2013-06-24 o 14:11 |
|
|
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry.
Wreszcie ciut chlodniej. Paula w dzien lepiej spi, za to dzisiejsza noc byla straszna. Ciagle sie budzila, cos jej sie chyba zlego snilo, no co moze sie takiemu dziecku snic...oprocz zlej babci ....sprostowanie ...obydwie babcie sa fajne czyli ja tez stawiam na pelnie.Wczoraj znalazlam u Pauli dolna czworeczke!!!!! i to juz sporych wymiarow no tak daleko to jeszcze nie szukalam, ale wczoraj mi tam cos mignelo, sprawdzam a to zabek brakuje 2 i 3 a tu nagle 4 wyskakuje.Wczoraj bylysmy u moich rodzicow, maz byl na targach z pracy. Na dzien ojca nic nie dostal :-D no oprocz tej czworki ....i oprocz telewizora, ktorego kupilismy w sobote.To by bylo tyle, spokojnego popoludnia
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Co do mówienia to u nas jest: mama, tata
Mniam Nana -banan Si- siku siu- jak chce sie hustac Rozkłada ręce i mówi ma- nie ma Da-daj Lala-lalka i kaczka Ja Dziadek Cio to szczęka i miauczy Aaaa jak chce spać Pokaze praktycznie wszystko o co sie ja poprosi. Kiwa glowa na tak jak cos powiedza I po swojemu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, odkryłam właśnie mąkę z ciecierzycy
Bardzo Wam polecam, jest bardzo zdrowa - ma dobrze przyswajalne białko, żelazo, kwas foliowy, potas i inne, i smaczna (trochę orzechowo). Właśnie zrobiłam Antkowi naleśniki, zajada się. W ogóle mój Młody ma chyba ostatnio zapotrzebowanie na białko - jogurtu by jadł każde ilości (różnicujemy mu tylko z mleka koziego, owczego i krowiego), podobnie z rybami, twarożkiem kozim i jajkami. Polubił hummus (wcześniej tak różnie), chętnie zjada mięsko. Coraz mniej je cyca, to pewnie dlatego.A tak w ogóle, pytanie do mam kp. Ile jedzą cysia Wasze dzieci? Regulujecie im jakoś? Odstawiacie powoli? - i jeśli tak, to czy dajecie mm, czy zastępujecie "ludzkim jedzeniem"? Aha, wstawiłam z ostatnich gór zdjęcia do albumu w moim profilu, zapraszam
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
pola, Macio je cysia rano i do spania, i czasami jak wrócę z pracy. Tak 50/50. Jak jest w domu jak wracam to chce, a jak np z dziadkami na dworze albo jak w tej godzinie nie ma nas w domu to nie ma cysia.
Poza tym je ludzkie jedzenie - drugie śniadanie, zupę i obiad z nami, a na śniadanie i kolację kaszę - gotowca, bo odmówił jedzenia gotowanych.
|
|
|
#1916 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. I
Cytat:
Pocieszające wieści o pogodzie piszesz. My dziś w nocy jedziemy prognoza niezbyt ma padać ponoć mam nadzieje że nie będzie lało cały czas to będzie okej. Kism Fajne fotki jakiś akrobata Ci rośnie
|
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i mówię nadal , gdy czegoś zabraniam. Więc ja mówię "nie nie nie" a on powtarza. Albo wołam "ej" - tak wiem, mocno wychowawcze a Borys wtedy "nie nie nie". No i gada po swojemu dość sporo, ale nie rozumiem o co mu chodzi. kurcze, myślicie że powinnam się martwić, że Borys nie mówi ?
|
|
|
|
|
|
#1918 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też bym pojechała nad morze, ale w tym roku nie planujemy ![]() Cytat:
Seba też prawie nic nie mówi i się tym w ogóle nie przejmuję. On w ogóle mało mówi, nawet jak się bawi, to przeważnie nic nie mówi. No, czasem coś tam nawija po swojemu. Ale rozumie prawie wszystko. A jak coś chce to pokazuje gestami, ma takie różne swoje, więc się na migi porozumiewamy ![]() Dzieci różnie zaczynają mówić, ja mówiłam bardzo wcześnie (mając niecałe 1,5 roku już mówiłam wierszyk "Murzynek Bambo" ), a moje bratanice dwie zaczynały mówić jak miały blisko trzy lata! Starsza miała 2,5 roku jak zaczęła mówić coś więcej niż pojedyncze słowa, w dodatku poprzekręcane. A teraz nawija jak najęta
|
|||
|
|
|
|
#1919 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak myslicie, czy jeśli u synka w przedszkolu panuje ospa, a mój Rafal już chorował 2 lata temu, to teraz może mi przytargać zarazki do domu i zarazić Gabi ???
Pola - ja ostatnio wyeliminowałam z dnia na dzień wszystkie dzienne karmienia, teraz jest tylko cyc przed spaniem i w nocy. Zauważyłam że o wiele lepiej je "nasze" jedzenie Jeśli chodzi o spanie w czasie pełni to Gabi śpi zawsze tak samo - jak mysz pod miotłą, natomiast mój pięciolatek to potrafi nawet całkiem nieźle lunatykować
|
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
A jeszcze mam takie pytanie: ile mięsa jedzą Wasze dzieci? Bo nie wiem czy Seba za mało nie je. Na obiad to mniej więcej tyle co pulpet wielkości orzecha włoskiego, do tego czasem (nie codziennie) kanapkę z pasztetem domowym. A czasami to nawet tego pulpeta całego nie zjada. W ogóle ostatnio coś mało je, tym się akurat nie przejmuję, bo nie jest jakiś zabiedzony, tylko chodzi mi o samą ilość mięsa, może powinnam mu więcej dawać? Jak był mniejszy to o wiele więcej jadł tego mięsa (w zupkach).
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:20.

Musiałabym spojrzeć na umowę

, korzystam z allegro namiętnie od 2005 roku i mi się zmiany podobają. Mi wyszukiwarka dobrze działa, żadnych problemów nie zauważyłam.
i potem już do wieczora nie chciał mnie odstąpić na krok.
No po prostu nie stać mnie na wymianę garderoby, a zakładam, że schudnę

Ma tak jeszcze któryś dzieciak? Ciekawa jestem czy to jakiś duży ewenement 
jak mały?jak ty się czujesz?

Na szczęście miała złamaną tylko rączkę