Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 17:18   #3331
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Ja gole łydki albo maszynka albo depilatorem (zależy ile mam czasu i czym mi die chce, bo jednak maszynka jest wygodniejsza), a uda maszynka, bo depilatorem boli.Bikini i pachy tylko maszynka.

C. goli sie codziennie, nie wyjdzie do pracy nieogolony, nie czuje sie w zaroscie. Tylko w weekendy jak nigdzie nie wyjeżdżamy to sie nie goli i już po 2-3 dniach ma mocny, kłujący zarost.
Pach nie goli, bo mówi, że potem będą mu rosły szybko i będzie musiał non stóp golic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:23   #3332
Verunka
Zadomowienie

Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
hej , wróciliśmy z weekendu ze świadkami było super

przymierzałam w sobotę suknię , świadkowa pomagała i nie ma tragedii brakuje mi 5 cm do dopięcia się czyli bez lipy schudnę
super napewno sie uda

ja mam depilator i niestety... moge sie dwa razy z rzedu wydepilowac a potem mam tak masakrycznie powrastane włoski, ze kosmos. A stosowałam juz nawet taki gruby piling cukrowy i nic... Bikini golę niestety, chciałabym cos trwalszego, ale przy plastrach jednak sie boje bólu.

Moj TZ ma fajny gęsty, ciemny zarost, wygląda jak taki rockowy bad boy i czesto nosi taki dwudniowy zarościk, albo troche dluzszy

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:28   #3333
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja tak samo, nie prasuję firanek, bo one same 'się prasują' jak się je powiesi zaraz po wypraniu.
A wypranie to niezbyt wielki wysiłek, wszak nie piorę na tarze w miednicy, tylko wrzucam do pralki.Tak samo jak ciuchy, ręczniki, czy szmatki itd.
pierwszy raz słyszę o prasowaniu firanek U nas też się "same" prasują
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:30   #3334
Dotka90
Zakorzenienie

No moja mama np. często prasuje firanki
Ale ona jest z tych, co sobie lubią roboty dokładać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:37   #3335
say-hello
Zakorzenienie

moja mama nawet skarpetki i majtki prasuje mojemu bratu ;/ a chłopak ma 20 lat ;/
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:41   #3336
201605100
Konto usunięte

Depilacja... mam depilator, kiedyś używałam szczególnie latem, bo ja praktycznie tylko w kieckach chodzę, zimą się nie przejmuję bo pod kryjącymi rajstopami nie widać ale ostatnio po dwóch podejściach do depilatora zauważyłam, że włoski mi po nim wrastają więc na golarkę chyba jestem skazana, ale ni narzekam

u mnie w domu są takie firanki, które trzeba prasować, mam żałuje tego zakupu i następne kupi niemnące
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:45   #3337
Dotka90
Zakorzenienie

say-hello, masakra!

Ja nie prasuję bielizny i skarpetek
I ręczników.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 17:57   #3338
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
say-hello, masakra!

Ja nie prasuję bielizny i skarpetek
I ręczników.
do tego gotuje mu, pierze, sprząta i robi wszystko za niego... szkoda mi jego przyszłej dziewczyny, będzie musiała albo go nauczyć życia, albo robić to co moja mama :P

ja prasuję ogólnie mało rzeczy, staram się je ładnie wywieszać, żeby później nie trzeba było prasować wiadomo, koszule, sukienki, spódnice, materiałowe spodnie to tak, ale jeansami czy zwykłymi t-shirtami sobie głowy nie zawracam
Stary 2013-06-24, 17:58   #3339
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Moj TZ ma fajny gęsty, ciemny zarost, wygląda jak taki rockowy bad boy i czesto nosi taki dwudniowy zarościk, albo troche dluzszy
Mój też na codzień nosi taką "kozią bródkę" (same mu włosy tak rosną ), mi się to przeogromnie podoba - w ogóle lubię u mężczyzn zarost na twarzy
Na klacie na (moje) szczęście zbyt wielu włosów nie ma, bo z kolei tam mi się nie podobają
Elrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:58   #3340
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

A ja prawie niczego nie prasuje mi tam nie przeszkadza jak mam troche spodnie czy bluzke pogniecione, i tak sie zaraz wygniecie na nowo bluzki staram sie kupować takie co się nie gniotą (ostatnio zakochałam się w koronkowych t-shirtach, pod to zwykły top i gotowe), a jak coś to wieszam ma wieszak czasami jak coś jest zwinięte w kulke w szafie, a jest z tych gniecących się to juz niestety muszę wyprasowac ale np nigdy nie prasuje dżinsow, nie widze takiej potrzeby

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 17:59   #3341
Shiruvii
Zakorzenienie

GG do Shiruvii Send a message via Skype™ to Shiruvii

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

dlaczego? Ja brałam do tej pory pod uwagę obrączki z Kruka czyli to błąd?
Tak jak dla niektórych ważne, żeby obrączki były identyczne czy tej samej wielkości itp., mnie zależy żeby nie były z sieciówki. Moim zdaniem tam wszystko robione jest taśmowo, byle jak i zupełnie "bez serca". Zupełnie inaczej będę się czuła, gdy pójdę do jubilera, zaniosę złoto i zamówię i będę wiedziała, że on to zrobi, a nie jakiś bezimienny pracownik dużej firmy. Może się to głupie wydawać, ale akurat na obrączkach bardzo mi zależy i gdyby nawet ktoś inny finansował wesele to nigdy bym nie pozwoliła na kupno obrączek przez kogoś obcego. Nawet gdybym miała miesiąc nie jeść to obrączki kupilibyśmy sami.

Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life
Shiruvii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 18:01   #3342
di94
Raczkowanie

Hej kochane,
w sobotę oglądaliśmy naszą salę i po raz kolejny upewniłam że to był jak najbardziej trafny wybór. Na sali chłodno, przystojenie krzeseł i stołów deliiatne (sala sama w sobie delikatnie mówiąc bogata w akcenty folklorystyczne ) kwiaty odpowiednie do wystroju - sporo ale nie "naćkane"
Jedzonko fajnie wygląda -dla mnie bomba

Trochę przeraziłam się tematem video i foto - my o tym jeszcze nie myśleliśmy
Chyba dzisiaj będziemy musieli nadrobić zaległości z TZ

Co to depilacji.. Nie ważne jak byle zawsze gładko - bezboleśnie nie zawsze się da
di94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:02   #3343
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
moja mama nawet skarpetki i majtki prasuje mojemu bratu ;/ a chłopak ma 20 lat ;/
Teściowa albo Babcia Też robily wszystko za Tżta i jego brata
Jeszcze do grudnia (a Tż miał wtedy już 28 lat)

Od kiedy mieszka ze mna okazało się, że nawet umie sobie koszule wyprasować, a co nie musiał to nierobił a ostatnio Teściowa do mnie dzwniła i akurat byłam na noc u mamy, a ona do mnie czy nie boję się zostawiać G samego powiedziałam, że nie, ale kusiło mnie, żeby powiedziec, ze 29 letni facet niepotrzebuje, zeby Mu ktos tyłek podcierał
Chyba, ze chodzilo jej o to, czy nie boje sie, ze se jakąś babe sprowadzi le tego to się nie boje w ogole bo moj Tz jest aspołeczny

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-06-24 o 18:06
Stary 2013-06-24, 18:06   #3344
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shiruvii Pokaż wiadomość
Tak jak dla niektórych ważne, żeby obrączki były identyczne czy tej samej wielkości itp., mnie zależy żeby nie były z sieciówki. Moim zdaniem tam wszystko robione jest taśmowo, byle jak i zupełnie "bez serca". Zupełnie inaczej będę się czuła, gdy pójdę do jubilera, zaniosę złoto i zamówię i będę wiedziała, że on to zrobi, a nie jakiś bezimienny pracownik dużej firmy. Może się to głupie wydawać, ale akurat na obrączkach bardzo mi zależy i gdyby nawet ktoś inny finansował wesele to nigdy bym nie pozwoliła na kupno obrączek przez kogoś obcego. Nawet gdybym miała miesiąc nie jeść to obrączki kupilibyśmy sami.
akurat to pogrubione to według mnie nie ma żadnego powiązania z tym, czy kupujesz w sieciówce czy u złotnika. wszędzie możesz trafić na kogoś, kto ma całkowicie gdzieś to, co robi, lub na zapalonego człowieka kochającego wytapiać obrączki. a poza tym fakt, że ktoś pracuje w dużej lub w małej firmie ma jakieś odbicie w wykonanej pracy?

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Teściowa albo Babcia Też robily wszystko za Tżta i jego brata
Jeszcze do grudnia (a Tż miał wtedy już 28 lat)

Od kiedy mieszka ze mna okazało się, że nawet umie sobie koszule wyprasować, a co nie musiał to nierobił
czyli jest nadzieja i dla mojego brata ja bardzo nie pochwalam takiego zachowania, z resztą mama o tym wie. ja od jakiegoś 16 roku życia robiłam nawet obiady, bo mama pracowała do późna. do tego oczywiście sprzątanie, pomaganie przy domu itp. a brat nic nie musiał robić ;/ po prostu porażka!
Stary 2013-06-24, 18:08   #3345
201605100
Konto usunięte

Cytat:
do tego gotuje mu, pierze, sprząta i robi wszystko za niego... szkoda mi jego przyszłej dziewczyny, będzie musiała albo go nauczyć życia, albo robić to co moja mama :P
Jakbym czytała o moje mamie i moim bracie

Cytat:
Napisane przez di94 Pokaż wiadomość
Hej kochane,
w sobotę oglądaliśmy naszą salę i po raz kolejny upewniłam że to był jak najbardziej trafny wybór. Na sali chłodno, przystojenie krzeseł i stołów deliiatne (sala sama w sobie delikatnie mówiąc bogata w akcenty folklorystyczne ) kwiaty odpowiednie do wystroju - sporo ale nie "naćkane"
Jedzonko fajnie wygląda -dla mnie bomba

Trochę przeraziłam się tematem video i foto - my o tym jeszcze nie myśleliśmy
Chyba dzisiaj będziemy musieli nadrobić zaległości z TZ

Co to depilacji.. Nie ważne jak byle zawsze gładko - bezboleśnie nie zawsze się da
Dobrze, że jesteś zadowolona z sali

A foto i video... no cóż, ci lepsi przeważnie mają porezerwowane dużo wcześniej, co nie znaczy, że już nic fajnego nie można znaleźć zależy co kto oczekuje
Stary 2013-06-24, 18:14   #3346
handzia600
perfumowe ADHD

a my mamy już załatwioną salę , fotografkę , dja (to tyle z tych poważnych spraw jakie chcemy mieć na weselu ). Idziemy w sobotę (lub jutro zależnie od godziny naszej pobudki ) oglądać salę naszą wspólnie i podpisać tudzież zapłacić zaliczkę. Mamy ogromną nadzieję że da się tam jakoś sensownie zawiesic żyłki pod sufitem....
Stary 2013-06-24, 18:15   #3347
di94
Raczkowanie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014

Cytat:
Pysia, a ja się przekonałam, że mimo rolet dobrze mieć firanki
W domu i mamy po remoncie nie montowaliśmy karniszy, bo były właśnie fajne rolety, stwierdziliśmy, że to będzie tak fajnie nowocześnie i w ogóle ekstra.
A wcale tak ekstra nie było, bo okna wyglądały bardzo goło, jakby był remont cały rok
Dlatego przy ostatnim remoncie kupiliśmy karnisze i teraz są firanki
Są delikatne, zwiewne, a jednak okno o niebo lepiej wygląda.
Brak firanek sprawdza się w małych pokojach. Ja do połowy studiów żylam w pokoju bez firan i zasłon - wystarczy żeby parapet i okno były ładne. Po przeprowadzce myślałam że ten patent przeniose, ale faktycznie pokój reprezentował się mniej niż średnio - jak nie do końca urządzony. Teraz wiszą makarony i jest :thumbup:
di94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:20   #3348
Tycikata
Wtajemniczenie

skoro już piszemy o męskich zarostach to jakie Wy macie zdanie o tym aby Pan Młody miał taki 2 dniowy zarost na swoim ślubie?

bo ja bym bardzo chciała aby mój miał lekki zarost.

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:21   #3349
moniczka_90
Zakorzenienie

a już myślałam, ze to moja mama i mój brat sa jakimiś dziwnymi wyjątkami ale widzę, ze nie tylko u nas tak jest mnie po prostu szlag trafia, wstępuje we mnie jakas agresja jak słysze z ust 27 letniego kolesia "mamoooo zrób mi śniadanie" mam ochotę po prostu wstać i zabić ich oboje
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 18:24   #3350
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
skoro już piszemy o męskich zarostach to jakie Wy macie zdanie o tym aby Pan Młody miał taki 2 dniowy zarost na swoim ślubie?

mój tż chyba będzie miał zarost, bo się uparł i koniec ale on wygląda z zarostem mega sexy, więc w sumie nie musiał mnie długo przekonywać

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
a już myślałam, ze to moja mama i mój brat sa jakimiś dziwnymi wyjątkami ale widzę, ze nie tylko u nas tak jest mnie po prostu szlag trafia, wstępuje we mnie jakas agresja jak słysze z ust 27 letniego kolesia "mamoooo zrób mi śniadanie" mam ochotę po prostu wstać i zabić ich oboje
we mnie to też wzbudza agresję... a jak tylko zwrócę uwagę bratu, żeby się ogarnął, to strzela focha. a mama mówi, że 'lubi' to robić
Stary 2013-06-24, 18:30   #3351
201605100
Konto usunięte

Cytat:

Niektórzy wyglądają lepiej z zarostem niż bez także zależy co komu pasuje mi się lekki zarost podoba, ale mój TŻ wygląda w nim tragicznie, więc goni go żeby się golił
Stary 2013-06-24, 18:32   #3352
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie mam nic przeciwko. Jednak kiedyś tż poszedł z zarostem na wesele i została mu zwrócona uwaga przez jednego wujka

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
nie tylko

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-06-24 o 18:36
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:32   #3353
misia880
Zakorzenienie

ja wole TZ bez zarostu - kluje mnie ;D
a co do wyreczania.. moj TZ mieszka z rodzicami i wszystko robi sam. pranie, wiesza firanki itp itd.
ale to chyba wynika z faktu ze jego mama nie nalezy do kobiet dbajacych o porzadek ;|

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:36   #3354
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:

Ja jestem jak najbardziej za tymbardziej jak wygląda w zaroście dobrze choć pewnie średnie i starsze pokolenie uzna to za mało eleganckie, ale ja bym się nie przejmowała

Planuje sobiez zrobić tatuaż ale mam tyle pomysłów, że nie wiem od czego zacząć

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-06-24, 18:38   #3355
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Ja jestem jak najbardziej za tymbardziej jak wygląda w zaroście dobrze choć pewnie średnie i starsze pokolenie uzna to za mało eleganckie, ale ja bym się nie przejmowała

Planuje sobiez zrobić tatuaż ale mam tyle pomysłów, że nie wiem od czego zacząć
a gdzie?
Stary 2013-06-24, 18:45   #3356
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
mój tż chyba będzie miał zarost, bo się uparł i koniec ale on wygląda z zarostem mega sexy, więc w sumie nie musiał mnie długo przekonywać
mój też mnie nieziemsko pociąga z lekkim zarostem tż też się lepiej wtedy czuje, ale on uważa, że na ślub to powinien się jednak ogolić...

- Loesje
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:46   #3357
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
a gdzie?

To w zależności na co się najpierw zdecyduje jak np łapki od kotków klik to na wewnętrznej stronie przedramienia, ale kusi mnie ten klik wiem, jestem szalona ale kocham Michaela bardzo

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-06-24 o 18:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 18:55   #3358
aneczka25057
Rozeznanie

Jak byłam tu dziś poprzednio to nadrobilam wszystko ale zanim odpisałam Tż.mnie porwał i obecnie jestem u Niego ale właśnie mam chwilkę więc jestem

VERUNKA aby każdy kolejny rok przynosił w życiu tylko to, co najlepsze! (spóźnione ale szczere, no i nie było mnie przez weekend)

Żona Lewandowskiego faktycznie wygladała świetnie!

Smokeyeye my za pakiet foto-video płacimy 3000 zł, mamy film od przygotowań do godz. 1.00 w nocy, zdjęcia: reportaż ślubny, plener w innym dniu i sesja narzeczenska do tego nie ma sztywnego limitu co do ilości zdjęć z uroczystości slubno-weselnej.
Nie płaciliśmy żadnej zaliczki, a przekazanie materiału max. w ciągu 14dni od sesji plenerowej.

Dominika2303 witaj jaką datę wybraliście? (bo albo mi umknęło albo nie pisałaś jeszcze)

Poznanianka żeby Tż dał się przekonać,że to najwyższa pora na załatwienie oprawy video-foto

KaEs już Ci to mówiłam ale powtórzę raz jeszcze - piękna z Was para! aż miło było na Was popatrzeć

Mam wrażenie, że o czymś jeszcze zapomniałam... A teraz nadrabiam ostatnie kilka godzin.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-06-25 o 14:58
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 18:56   #3359
Elrosa
Zadomowienie

Odp: Dot.: Za pół roku już hulanki, pospadają nam z głów wianki!! PM2014 cz.14

Cytat:

Ja mam nadzieję, że mój się nie ogoli z zarostem wygląda mega męsko i dużo bardziej mi się podoba, niż ogolony na gładko
Stary 2013-06-24, 18:58   #3360
aneczka25057
Rozeznanie

A, już wiem co jeszcze chciałam napisać...Dotka łącze się w bólu (i to dosłownie) mnie też dziś @ odwiedziła

25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości