|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
to tak można coś złapać wisząc nad kibelkiem? bo właśnie ja na początku ciązy miałam drożdzaki i jak pytałam gina skad to to powiedział, ze najczęściej publiczny kibelek, ale w życiu na takim nie siedziałam ![]() [QUOTE=89Beatka;41471265] Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Maya siemie lnaine pomaga, oblepia ci jeita i wszytko gładko idzie, bo poślizg robi,
Moze byc w nasionach i mielone |
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mnie przetkał kiedyś Colon pięknie, ale nie wiem czy w ciąży można |
|
|
|
|
#3424 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No lux robota, no w sezonie troszkę wiecej, no ale...Cytat:
Ej nie, cukrzyk to był i mu tam cukier spadł(?) ... Dopiero po kilku chwilach jakiś młody chłopaszek podszedł i zadzwonił po karetkę. Wstyd mi za ludzi w takich sytuacjach...
|
|||
|
|
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=anulka2205;41471434]ja nie wiem czy mija czy nie, ale kiedyś już pisałaś własnie, że po wc publicznym zaraz masz problem, no ale nie podejrzewam żebyś siadała na publicznych tronach
to tak można coś złapać wisząc nad kibelkiem? bo właśnie ja na początku ciązy miałam drożdzaki i jak pytałam gina skad to to powiedział, ze najczęściej publiczny kibelek, ale w życiu na takim nie siedziałam ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=89Beatka;41471579]
Cytat:
więc nie wiem czy by utrafili tam gdzie trzeba
|
|
|
|
|
#3427 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio mnie taaaki typ wkurzyl. Koleś z 50 lat, przyłazi po doładowanie i do mnei z tekstem, że tydzień temu kupił tutaj doładowanie i mu nie działa, pokazuje mi przy tym - UWAGA - wyblakły paragon z tym doładowaniem i co on teraz ma zrobić. A ja do niego, że no nic nie poradzę,żeby zadzwonił do sieci i się wypytał, tam ma wszystkie dane pokazane, które musi podać(co tam że paragon wyblakły) a on do mnie, że kiedyś kupił doładowanie i mu przyjęli jak nie działało i wgl. Oho, za minutę po mojej tyradzie poszedł jak zmyty...A raz w zeszłym roku babcia 80-letnia wykiwała mnie i tż. Bo chciała kartę za 20zł, więc druknęłam jej doładowanie, wzięła: ale ona chciała kartę ! a ja do niej mówię, że to ma, a ona że nie taką, ze do telefonu. A ja do niej mówię, ze chciała kartę to jej dałam, a nie mówiła o karcie sim, tż już wpieniony na maksa.A ta dalej swoje, ze ona wie co mówiła i wgl to się w☠☠☠☠iłam, wzięłam od niej to doładowanie i daję jej tą kartę i mówię, zeby poszła już... a ona coś zaczęła motać, gadać, bredzić, że na końcu nie było ani startera ani doładowaniaTakich anegdotek i powiedzonek i chamstwa klientow to ja na pęczki mam |
||
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya zalewasz z 2 łyżki ciepłą wodą tak do połowy szklanki, robi ci się konsystencja kisielu i to zjadasz, jak dla mnie to niby nie ma smaku ale jakiś ma
i po kilku kubkach masz spokój, tzn np jeden kubek dziennie,A jak ci smak nie będzie pasowac, dodaj miodu, czy jakiegoś soku Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-06-24 o 19:00 |
|
|
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka Bezduszność!
Mya Suszone śliwki,morele,jabłka.Tera z jem świeże śliweczki i problemu nie mam.A pijesz dużo? Anulka Nigdy nie siadam,zawsze na Małysza.Najpierw wrzucam papier toaletowy żeby mi dupska nie spryskało i potem sikam.I nie wiem skąd cosik złapię ![]() Często mam też problem po antybiotyku :/ Mya mój tata jest cukrzykiem,kiedyś bardzo spadł mu cukier,wylądował w krzakach bo się przewrócił z osłabienia.Gadał od rzeczy i dziwnie zachowywał się(jak to przy spadku cukru).Ludzie myśleli że pijany.Dobrze że jakiś znajomy przechodził i wezwał pogotowie.Ledwo go odratowali ![]() Już nie chodzi o to żeby kogoś ratować samemu, ale wezwać pogotowie przynajmniej. Wiem o czym mówisz,klienci to potrafią dać w kość porządnie
|
|
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek no po antybiotyku to kumam, bo wyjaławiasz się, zabijasz przyjazną florę i się rozumiem, ale z tym kiblem to nie mogę zrozumieć własnie skoro nie ma bezpośredniego kontaktu, dlatego się zdziwiłam, jak mi tak gin poiwedział
a znieczulica straszna, dobrze że tata miała tyle szczęścia |
|
|
|
#3431 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Uciekaj od takiego gdzie pieprz rośnie!!!Cytat:
|
|||
|
|
|
#3432 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spedzalam tam kazde wakacje, ferie, swieta itp., miałam tam dziadkow wiec w sumie cale dzieciństwo w Rabce spedzilam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak już się urządzicie to musisz caly domek nam pokazac ![]() My mamy drewniany, styl tak zwany "wiejski" wiec biel to mój ulubiony kolor ![]() Budowniczka - coz mogę więcej powiedzieć? Uwazam, ze powrot do takiego mężczyzny nic dobrego ze sobą nie przyniesie. nigdy nie masz gwarancji, ze mimo ze powie, ze się zmieni to się zmieni :/ A zyc w strachu o siebie i o dziecko, którego prawdopodobnie nie chciał to tylko psychicznie zniszczy Ciebie Dobrze, ze to nie wyszlo po slubie :/ Trzymam mocno kciuki za Ciebie i dzieciatko. Oby Ci się wszystko udało, a prawo mam nadzieje da nauczke temu gnojkowi :/
|
|||
|
|
|
#3433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nemosek, wlaśnie o to chodzi. Czasami aż dziw bierze, nawet do pijaka warto podejść |
|||
|
|
|
#3434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ ma cukrzycę i nie wyobrażam sobie że w razie jakiegoś zasłabnięcia mogłoby się mu coś stać przez znieczulicę innych... Anulka super że córcia nie wywinęła żadnego numeru i córcią pozostała ![]() A pół kilo to już kawał panienki
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-24 o 19:35 |
|
|
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to zoobrazowałam
|
|
|
|
|
#3436 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale mąż tylko przywiózł od kogoś czy to on córce taki prezent sprawił ?
|
||
|
|
|
#3438 |
|
Wtajemniczenie
|
Posiedziałam chwilę na tablicy. Gdyby ktoś był zainteresowany http://tablica.pl/oferta/3wozek-wiel...tml#9acd56bcb6
http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...3a038;promoted http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...tml#d1fc6e96a6
|
#3439 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaa, zapomniałam napisać - byłam dziś u lekarza i to coś w buzi to jednak afty
Przepisał mi jakiś płyn do płukania i tyle. Mam nadzieję, że szybko przejdzie.
|
|
|
|
#3440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- pierwsze słysze, żeby tak wyglądały, a trochę tego miałam, ale to tylko lepiej, że Cię nie boli, bo te małe białe, to strasznie bolesne |
|
|
|
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3442 |
|
Wtajemniczenie
|
no własnie śledzę teraz tablicę systematycznie, bo serio świetne okazje można wyhaczyć
|
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3444 |
|
Wtajemniczenie
|
warto
|
|
|
|
#3445 |
|
Konto usunięte
|
Budowniczko już wiele dziewczyny Ci napisały, ale ja nie mogę no nie mogę tego nie skomentować...
Co za tragiczny człowiek! Błagam Cię nie wybaczaj mu choćby się kładł plackiem przed Tobą i kajał przez miesiąc! Jeśli traktuje Cię w ten sposób teraz to jestem pewna, że nie zmieni się później. A pomyśl co zrobi taki człowiek z małą istotą- przemoc, znęcanie się psychiczne? Czasami lepiej żeby dziecko nie miało ojca... Mój ojciec (nie tatuś, nie tata, nie myślę tak o nim) uderzył mamę raz w życiu. Uciekliśmy wtedy z domu, ale ją przebłagał. Wybaczyła, ale ja go w głębi serca nienawidzę do dziś... Kochana wszystko sobie powoli ułożycie, dziecko jest teraz najważniejsze. Zrób koniecznie obdukcje na bieżąco póki czas. Zbieraj wszystkie paragony, faktury dotyczące Ciebie w ciąży i potrzeb dziecka. Potem zwróć się o pomoc do prawnika- dobry prawnik pomoże Ci go tak załatwić, że do końca życia będzie żałował tego co zrobił. I uwierz mi, nie zostaniecie bez pomocy- dla samotnych matek jest ona spora. Już tak bardziej w żarcie- ja czasem zastanawiam się czy był sens brać ślub z moim G. Lepiej by nam się wiodło finansowo, no i Olcię by do przedszkola przyjęli.Co do alimentów to spokojnie, sąd zasądzi odpowiednie, a jak nie będzie skory do wypłacania to zgłosisz sprawę do komornika i naliczą mu jeszcze koszta (mąż pracuje w kancelarii komorniczej, kobiety sobie coraz lepiej radzą z takimi delikwentami teraz). Mnie mąż straszy, że on by sobie alimenty sam mógł umorzyć ![]() Kochana trzymaj się i pamiętaj, że jak coś to wal do nas tutaj jak w dym! |
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
śliczne gniazdko sobie wijecie
![]() my to w domu teściów na Traczykówce, nie wiem czy kojarzysz gdzie to jest bo to tak trochę oddalone od tej turystycznej części Rabki. |
|
|
|
#3447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż Rinco Afty nieprzyjemna i boląca sprawa ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- A na tablicy to śledzicie swoje miasto czy może województwo? |
|
|
|
|
#3448 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w sumie województwo, chociaż i tak najwięcej wtedy wyskakuje z Krakowa
|
#3449 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Jak mi dzisiaj dzień szybko zleciał, nic nie zrobiłam w sumie a godzina 20... Ale potrzebowałam tego lenistwa bo przez weekend się zmęczyłam i później strasznie plecki mnie bolały.
Do mnie się przyplątują wszystkie infekcje świata :P Na pęcherz dostałam antybiotyk to się porobiło gdzie indziej i znowu globulki, ehhh żyć nie umierać Mam nadzieję chociaż że ten antybiotyk pomógł, muszę zrobić kontrolne badanie moczu, może jutro nasiusiam do puzdełeczka.A cos lekkiego i przyjemnego Jak coś Ci się szczególnie spodobało to podeślij. Jakieś powieści, przygodówki, kryminały, babskie czytanki (bez sf bo nie lubię )Cytat:
Ja lubie mieć przestronnie i czyściutko, a kolor w dodatkach wprowadzę.Cytat:
za wizytę! Duuuża już jest!Cytat:
Kupowaliśmy w promocji bez Vatu więc trochę zaoszczędziliśmy. Za wszystkie elementy (bez łóżka oczywiście) wyszło nam 4300 zł, a bez promocji byłoby 5100, ale meble są świetnej jakości, wszystkie drzwiczki i szuflady na samodomykaczach, także polecam. Jak oglądałam jakieś z tańszych to było dziadostwo straszne. A na droższe mie nie stać :P Cytat:
To masz szczęście, że Cię nie bolą. Oby szybko zlazło to paskudztwo!
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek o ten
http://smyk-s2.pl/lezaczki/100-fishe...084901733.html a śledzę województwo Ktosiula z mężem rozmawiam "przez zęby" to się nie pytałam o wrażenia, ale chyba zadowolony
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

to tak można coś złapać wisząc nad kibelkiem? bo właśnie ja na początku ciązy miałam drożdzaki i jak pytałam gina skad to to powiedział, ze najczęściej publiczny kibelek, ale w życiu na takim nie siedziałam 

Ej nie, cukrzyk to był i mu tam cukier spadł(?) ... Dopiero po kilku chwilach jakiś młody chłopaszek podszedł i zadzwonił po karetkę. Wstyd mi za ludzi w takich sytuacjach...
to się w☠☠☠☠iłam, wzięłam od niej to doładowanie i daję jej tą kartę i mówię, zeby poszła już... a ona coś zaczęła motać, gadać, bredzić, że na końcu nie było ani startera ani doładowania

i po kilku kubkach masz spokój, tzn np jeden kubek dziennie,