|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Jeszcze nie czas na Madi, zaciskam , żeby jeszcze akcja się nie rozpoczynała, a bóle przeszły |
|
|
|
|
#1772 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
|
|
|
|
#1773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madi wracaj do nas! Cytat:
|
||
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Ide się sprysznicować
|
|
|
|
#1775 |
|
Zakorzenienie
|
surka mnie sie naprawde nie spieszy na porodowke - akurat w tym tyg najmniej, bo TZ ma nocki.
elunka co ty tu robisz ?
|
#1776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze
|
|
|
|
|
#1777 |
|
Zakorzenienie
|
Madi
|
|
|
|
#1778 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Hej brzusie
Ale się dzisiaj ułaziłam, ledwo zipię szukaliśmy łóżeczka po hurtowniach ale drożyzna. Prawdopodobnie zamówimy w sklepie internetowym z Kielc i odbierzemy osobiście to chociaż koszty przesyłki odejdą![]() Byłam jeszcze w UM zapłacić za prawko i za ok 2 tyg radzę kielczankom uważać na drodze ![]() Teraz idę się poprzytulać z mężusiem bo dzisiaj dzień przytulania ![]() Nadrobię późniejszym wieczorem, pa Cytat:
|
|
|
|
|
#1779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Madi
|
|
#1781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
argumenty: -duża gondola, - lżejszy niż tako (szczególnie ważne w spacerówce tako 16 kg, a jedo nie całe 14kg, bo dzidzia większa, i tak wózek z dzieckiem osiągnie sporą masę do pchania) Cytat:
|
||
|
|
|
#1782 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1783 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
ponadto jak cos idziemy na ta szkole rodzenia o chustowaniu? chuste juz mam ![]() tak ela udzielala sie na kieleckich pm i kielczankach po
|
|
#1784 |
|
Zakorzenienie
|
Wie ktoś coś o Ghia ?
|
|
|
|
#1785 |
|
Zakorzenienie
|
madi trzymam kciuki za ciebie
A my wlasnie z Marysia zostalysmy same, po 20 ja uspie i pojde sie zrelaksowac pod prysznic ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- no wlasnie do kogo ghia miala pisac . Ona jutro ma ta cesarke planowana, ale myslalam, ze napisze cos do nas ze szpitala.
|
#1786 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli TAKO to beżowy lub szary Jeśli Jedo to 320, 300 lub 219 ![]() Cytat:
Cytat:
Kejt- pytanie do Ciebie, który mi podsunęły dziewczyny dyskutując i przychodniach. Wiem, że jesteś z okolic Bródna/Targówka- czy masz już wybraną przychodnię/lekarza dla dziecka? Albo czy w ogóle coś się orientujesz w tej materii w naszej okolicy?
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
sammi: na szczęście tutaj jest wielu lekarzy do wyboru, ale ten juz jest "znany"
![]() Jakierka: nie tak dużo, nie stresuj się tym, na pewno dacie radę. misiaczka: też bym wzięła od razu pampersy i chusteczki stokrotka: moze weź na wszelki wypadek ) nawet jak dadzą to i tak w zapasie będziesz miała swojeGusia: wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! )iwonka: a TY co się schowałaś między mamy lipcowe na liście??? teso: brawa za wizytę! ładna waga już![]() Magolina: ja się spakowałam w taką a'la Ikea na kółkach wszystkie mam rozwalone, a na nową nie mam kasy...domciątko: właśnie przeszłam na dwie filizanki dziennie, a skurczów jak nie ma tak nie było więc piję na relaksie i zastanawiam sie czy nie domówić, skoro i po porodzie jest wskazana.Madi: 3maj się cieplutko!!!i dawaj znać
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak po lewej ma nogi... Tylko pytanie- gdzie ma głowę????? Cytat:
Możesz zrobić foto koloru?? Bo właśnie o ten mi chodzi...a masz dwie budy czy jedna? Ja chce tylko inny stelaż bo interesują mnie jedynie te duże koła |
|
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zostawiła numeru w klubie, ale mam do niej nr ... Napisać??
|
|
|
|
#1790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam, zerknij na stronę 11 aktualnej części, post 312. Są fotki, lekko przekłamane, ale zbliżony kolor do tego na zywo. I na ostatnim zdjeciu pokazane jak buda do spacerowki ładnie sie trzyma, a nie opada. Bo w zwykłej wersji z tyłu wisi tak jakby, bo jest tylko jedna na gondole i spacerowke. A w Memo są dwie Warto troche dopłacić, bo w klasycznej wersji jest tanszy ten wozekMadi kochana teraz Ty szalejesz, mamy ten sam termin, spokojnie, nich mały posiedzi jeszcze w brzuszku.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-06-24 o 20:04 |
|
|
|
|
#1791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o opiniach się nie dowiadywałam...
|
|
|
|
|
#1792 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Z racji tego ze mi sie nudzi bo Milenka jest praktycznie caly dzien naswietlana to przedstawiam Wam moj opis porodu:
W ubiegly wtorek wstawilam sie w szpitalu tak jak kazala ginka. Niemalze od razu zrobiono mi ktg a polozna w miedzy czasie zadawala mi pytania i wypelniala papierologie. Pisalam Wam ze pisaly mi sie jakies tam skurcze i rozwarcie zrobilo sie na poltora palca. Polozna powiedziala ze moze jeszcze w nocy urodze. Ale nic z tego. W srode rano kolezanka z sali przyjeta w ten sam dzien co ja dostala skurczy i szybciutko urodzila a ja nadal czekalam na rozwoj akcji. We czwartek o 6 rano zrobili mi lewatywe a o 7 podlaczyli pod kroplowke z oksytocyna. Lezalam tak caly dzien i jakies skurcze byly, nawet bolesne krzyzowe ale kroplowka sie skonczyla i mi wszystko ustalo a rozwarcie powiekszylo sie tylko do 2 palcow. Wiec znow akcja odwolana. Nastepnego dnia czyli w piatek znow powtorka z rozrywki ale juz bez lewatywy. Bylam zalamana i slaba bo ciagle na czczo. Podlaczyli oksytocyne o 9:10 no i tak sobie znow lezalam nie czujac zadnych skurczy, zadnego bolu. Nudzilo mi sie wrecz i bylo piekielnie goraco bo za oknem straszny upal. W koncu przyszla ginka i podjela decyzje o przebiciu pecherza plodowego. Dali mi do podpisania papierek ze wyrazam na to zgode i o 11 wody zostaly przebite i wylaly sie ze mnie. No i wtedy momentalnie sie zaczelo. Niemalze od razu dostalam mocnych skurczy i boli krzyzowych ktore coraz bardziej sie nasilaly i byly coraz czestsze. Musialam liczyc co ile sa skurcze. Rozwarcie szybko zaczelo postepowac a mnie bolalo coraz bardziej ale nie krzyczalam skupilam sie na oddychaniu. O okolo 12:30 poczulam ze chce mi sie kupke wiec szybko wszyscy sie zbiegli i zaczela sie akcja pod tytulem "parcie". Poczatkowo nie wiedzialam jak to zrobic bo balam sie ze naprawde zrobie kupe i do tego jeszcze sie zsiusiam Ale ginka kazala wziac gleboki wdech jak przyjdzie skurcz i przec z calej sily. Wiec tak tez zrobilam. Powtorzylam to jeszcze kilka razy i Milenka wyskoczyla ze mnie o 13:00 polozyli mi ja od razu na piersiach. Tak slodko na mnie patrzyla i byla taka cieplutka. Strasznie mnie to wzruszylo i rozplakalam sie ze szczescia. Juz nic mnie wtedy nie bolalo, myslalam tylko o niej. Za chwile ja zabrali zeby umyc, zwazyc i przebadac. Ale ja mimo wszystko ciagle myslalam o niej i nie moglam uwierzyc ze nareszcie sie spotkalysmy. Lekarz mnie zszywal bo bylam nacieta ale pamietam ze to tylko chwilke trwalo a przynajmniej tak mi sie wydawalo. Pozniej nie pamietam jak przebrali mnie w moja koszule i przeniesli na lozko bo taka szczesliwa bylam. Jak mnie wywozili z sali porodowej to widzialam sie z mezem. Wzruszyl sie i plakal razem ze mna. Pozniej bylam juz caly czas z moja mala coreczka. Wstalam z lozka po 3 i pol godzinach lezenia (powinnam lezec 4 godz.). Mimo oslabienia wyszlam do rodziny ktora czekala aby nas zobaczyc i od tamtej pory czuje sie coraz lepiej. Ciesze sie ze szybko akcja poszla lekarz zapraszal mnie za dwa lata znow na porodowke hehe.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
napisz - odpisze jak cos, a jak nie to napisze jutro po porodzie
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, nie czekałam na pozwolenie i napisałam sms do Ghia, że się martwimy ciszą z jej strony i zapytałam czy jest w szpitalu...
|
|
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pisz |
||
|
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Neni: no to czekamy na odpowiedzi od Ghia..
Malinka: bardzo fajny opis.. namęczyłaś się ale dzielna babeczka z Ciebie,a Milenka dużo radości Ci przynosi
|
#1797 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaraz przeczytam co się działo (widziałam tylko, że Madi w szpitalu
Trzymam żeby wszystko było dobrze), a teraz króciutka relacja z wizyty.Mały zgodnie z moimi obawami jest duży - waży już 3600. Nie wiem jak go wypchnę Jest maleńkie rozwarcie i generalnie czekamy na skurcze... Mam nadzieję, że urodzę szybko, bo za 2 tygodnie będzie miał te 4kg
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tam raczej mało bywałam
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Gdyby nie to, że Cię wymęczyli tyle dni (!) to byłby poród idealny |
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
malinka jaki super opis porodu
dzielna dziewczyna z ciebie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

Napisała, że źle się czuła - bardzo bolał ją brzuch i plecy. Na IP zrobili jej ktg i ją zostawili w szpitalu. Nic nie mówią, więc nic nie wie
Nie może też połączyć się z netem, ale bardzo Was pozdrawia.
, żeby jeszcze akcja się nie rozpoczynała, a bóle przeszły

12.06.2010
zazdroszcze

szukaliśmy łóżeczka po hurtowniach ale drożyzna. Prawdopodobnie zamówimy w sklepie internetowym z Kielc i odbierzemy osobiście to chociaż koszty przesyłki odejdą

. Ona jutro ma ta cesarke planowana, ale myslalam, ze napisze cos do nas ze szpitala.

dzielna dziewczyna z ciebie