Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 20:15   #3871
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Ale mnie zmuliło co polecacie żeby mi minęło? Jem suszone mango bo tylko to mi wchodzi.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:27   #3872
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Negrid Pokaż wiadomość
Witam ponownie. Troszke czasu mnie nie bylo. Od sobotniej nocy jestem w szpitalu. Bylam odwodniona i mialam dziwne skurcze. Nawadniaja mnie i dali cos roskurczowego. Pierwszy raz slyszalam serduszko dzidzi. Nadal mam okrutne mdlosci i wymioty.
Moj Tz bardzo mi pomaga
Mam nadziej ze bedzie dobrze.

Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze i zebys szybko wyszla do domu.
Stary 2013-06-24, 20:31   #3873
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

carolyna86 bardzo mi przykro,wierze ze już wkrótce się uda
Ja dziś się zdenerwowałam,cały dzień dobrze się czułam aż tu nagle telefon że brat miał wypadek...pól dnia spędziłam w szpitalu,teraz ma operacje..składają mu ręke ponieważ ma w paru miejscach złamaną...tak bardzo się martwię,pewnie już dziś się nie obudzi z narkozy jutro rano do niego pobiegne
Stary 2013-06-24, 20:38   #3874
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
i tak też zrobiłam.... cześć dziewczyny nie było mnie od piątku. W pt. jak może pamiętacie pisałam, że coś niepokojącego się ze mną dzieje - miałam taki śluz podbarwiony krwią - nie chciałam panikować, ale pod wieczór na papierze toalet.była już sama krew więc pojechałam na IP. Zostawiono mnie w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej.Ostatecznie w niedzielę stwierdzono że to jednak nie jest pozamaciczna i że ciąża poroniła się sama zupełnie. W piątek byłam załamana, ale leżałam w pokoju z super dziewczyną, która była w podobnej sytuacji, albo nawet i gorszej - jej towarzystwo pomogło mi lepiej niż psycholog i już się z tym pogodziłam. Odczekamy nieco i znów będziemy się starać - może jeszcze będziecie w poczekalni, to napiszę wam (mam nadzieję) dobre wieści. Życzę wam wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam
Trzymaj się kochana, dobrze, że miałaś z kim pogadać. Następnym razem na pewno się uda.

Cytat:
Witam ponownie. Troszke czasu mnie nie bylo. Od sobotniej nocy jestem w szpitalu. Bylam odwodniona i mialam dziwne skurcze. Nawadniaja mnie i dali cos roskurczowego. Pierwszy raz slyszalam serduszko dzidzi. Nadal mam okrutne mdlosci i wymioty.
Moj Tz bardzo mi pomaga
Oj, to niefajnie Ci się stało, dobrze, że jesteś pod profesjonalną opieką. Trzymajcie się z Fasolą.

Ja mam jutro genetyczne. Już nawet nie będę pisać, że chodzę po ścianach.

Zaraz zrobię listę mam aniołkowych. Myślałam, że nasz wątek się bez niej obejdzie, ale jak widać nie.
Stary 2013-06-24, 20:44   #3875
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
i tak też zrobiłam.... cześć dziewczyny nie było mnie od piątku. W pt. jak może pamiętacie pisałam, że coś niepokojącego się ze mną dzieje - miałam taki śluz podbarwiony krwią - nie chciałam panikować, ale pod wieczór na papierze toalet.była już sama krew więc pojechałam na IP. Zostawiono mnie w szpitalu z podejrzeniem ciąży pozamacicznej.Ostatecznie w niedzielę stwierdzono że to jednak nie jest pozamaciczna i że ciąża poroniła się sama zupełnie. W piątek byłam załamana, ale leżałam w pokoju z super dziewczyną, która była w podobnej sytuacji, albo nawet i gorszej - jej towarzystwo pomogło mi lepiej niż psycholog i już się z tym pogodziłam. Odczekamy nieco i znów będziemy się starać - może jeszcze będziecie w poczekalni, to napiszę wam (mam nadzieję) dobre wieści. Życzę wam wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam
Przykro mi mam nadzieję, że niedługo podzielisz się z nami szczęśliwą nowiną.
Cytat:
Moj Tz bardzo mi pomaga
Trzymaj się
Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja dziś się zdenerwowałam,cały dzień dobrze się czułam aż tu nagle telefon że brat miał wypadek...pól dnia spędziłam w szpitalu,teraz ma operacje..składają mu ręke ponieważ ma w paru miejscach złamaną...tak bardzo się martwię,pewnie już dziś się nie obudzi z narkozy jutro rano do niego pobiegne
Mam nadzieję, że z bratem będzie wszystko ok

Dziś dostałam od szwagierki wykład na temat tego co jeść powinnam, czego nie, oglądając usg stwierdziła, że jej Michaś był większy w tym okresie, więc pewnie mam coś źle wyliczone i powinnam pójść do jej lekarza bo to najwspanialszy specjalista na świecie dowiedziałam się też że źle wyglądam i że to że jeszcze nie przytyłam oznacza że na pewno coś jest nie tak wpadła na kawę na godzinę i normalnie zmęczyłam się jej wizytą...

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Ja mam jutro genetyczne. Już nawet nie będę pisać, że chodzę po ścianach.
Będę trzymać kciuki
Stary 2013-06-24, 20:45   #3876
carolyna86
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie, wierzę mocno że następnym razem się uda

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Tak mi przykro
A miałaś wcześniej robione usg na wizycie? Było serduszko?
nie zdążyłam do lekarza,planowo miałam na środę (26-go) pierwszą wizytę; ; pierwszy raz usg robiono mi na IP i pęcherzyk nie wyglądał na 7-my tydzień, nie było serduszka, po prostu od początku było coś nie tak

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 20:47   #3877
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość

Dziś dostałam od szwagierki wykład na temat tego co jeść powinnam, czego nie, oglądając usg stwierdziła, że jej Michaś był większy w tym okresie, więc pewnie mam coś źle wyliczone i powinnam pójść do jej lekarza bo to najwspanialszy specjalista na świecie dowiedziałam się też że źle wyglądam i że to że jeszcze nie przytyłam oznacza że na pewno coś jest nie tak wpadła na kawę na godzinę i normalnie zmęczyłam się jej wizytą...
Jak ja nie lubię ludzi typu "jestem najmądrzejsza, wszystko wiem najlepiej itp."
Po 1 sze to dzieci się rozwijają w różnym tempie, skoro lekarz nie stwierdził nieprawidłowości to chyba wie lepiej niż Twoja szwagierka. Po 2 w I TC nie trzeba przytyć, można nawet schudnąć
___
Potrzebuję dobrego kremu do twarzy, zaczęło mnie wysypywać i nie wiem co kupić żeby nie zaszkodzić maleństwu.

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-24 o 20:49
Stary 2013-06-24, 20:48   #3878
SunShineDoll
Rozeznanie

Sheperdess o której masz badania ? Ja mam w prawdzie zwykłe USG ale, że to 12 tydzień to pewnie będzie widać coś więcej niż bicie serca i też się stresuje. Ja mam o 17:15 wizytę
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:04   #3879
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Sheperdess o której masz badania ? Ja mam w prawdzie zwykłe USG ale, że to 12 tydzień to pewnie będzie widać coś więcej niż bicie serca i też się stresuje. Ja mam o 17:15 wizytę
Na szczęście zaraz rano, o 9. Przynajmniej nie będę się denerwować cały dzień. Choć problemem może być wstanie o 8.

Dzięki em ma. I nie przejmuj się gadaniem szwagierki, to Twoja ciąża i przechodzisz ją po swojemu.
Stary 2013-06-24, 21:06   #3880
Metamfetaminax
Zakorzenienie

mezaga: Mi siostra powtarza,że jak zobaczę ktosia mojego,poczuję ruchu,będę miała brzuch to uwierzę.
I,że powinnam się cieszyć bardziej niż teraz,bo co by było jakby od tych pobolewań brzucha coś mi się stało. I jak będę najeżdżać na mojego Tż to w końcu zostanę samotną mamą,bo może mnie nie wytrzymać . Coś mi dało to wszystko do myślenia.
U mnie brzuch się powiększył trochę,ale jednak wyglądam jak wzdęta.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:07   #3881
Negrid
Rozeznanie

Bylam zupelnie bez sil, przeszlam z kuchni do pokoju i juz padalam na nos. Przyczynily sie do tego zeszlotygodniowe upaly, wymioty i mdlosci, ktore trwaja u mnie caly dzien.
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:15   #3882
OlusiaS
Wtajemniczenie

Carolyn przykro mi .czekam na szybkie wieści od Ciebie

Negrid wracaj jak najszybciej do zdrowia!!
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:18   #3883
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zmuszaj się więcej do spotkań. Jesteś w ciąży, potrzebujesz wypoczynku i relaksu, a nie ględzenia jakiejś zarozumiałej baby.
Może wspomnij jej przypadkiem że widziałaś ofertę zajęć odchudzających, może jej się przydadzą, albo reklamę nowego kremu rzeciwzmarszczkowego albo w inny subtelny sposób powiedz jej że pięknie wygląda Niech poczuje czemu nienależy robić drugiemu co niemiłe.
Ja bym od razu powiedziała jej co myślę o takich tekstach i takim poziomie kultury osobistej, ale ja mam niewyparzoną gębkę I pewnie pogratulowałabym jej głębokiej wiedzy medycznej, zdobytej zapewne na dużo lepszych studiach medycznych niż Twój ginekolog. Jeśli Fasolek odziedziczy moją pyskatość i upór, to TŻ ma przekichane
Stary 2013-06-24, 21:25   #3884
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
A ja mam kryzys sama ze sobą.
Krzyczę,denerwuję się,mam ochotę coś roznieść a w szczególności mojego Tż. Nie wiem co w nim jest,ale odkąd jestem w ciąży on mnie wszystkim co robi denerwuje. Mam ochotę czasem mu aż trzasnąć czymś ciężkim z nerwów.
I dzisiaj z nerwów się popłakałam słysząc jego"Będzie dobrze" i "Nie denerwuj się" -fest mnie to ukoiło nie ma co.
Doszłam do wniosku,że on ostatnio nie potrafi mnie pocieszyć nawet ani wesprzeć i on mówi,że to hormony i ja wymyślam. A powiedziałam mu,że czuję się samotna,on jest w pracy a ja nie mam do kogo się odezwać i też nie chcę się siostrze żalić ciągle,tylko jemu bym chciała się wygadać a on nie potrafi się wczuć w to co ja czuję Chociaż mógłby udawać.
I ja na prawdę się czuje ostatnio jakaś nieszczęśliwa,przygnębion a a on myśli,że to zmęczenie i,że ja szukam dziury w całym.
A i jeszcze ja wcale nie czuję,że we mnie rośnie nowe życie. I do mnie od tylu tygodni to wcale nie dociera i ja w to dalej nie mogę uwierzyć.
Może jak w nast. tyg. usłyszę serducho to może w końcu dotrze,oby!
Nie ma to jak od wczoraj siedzieć i popłakać się bez powodu przez bite pół godziny
widziałam, że troszkę już cię uspokoili i też mi się wydaje, że chyba trochę przesadzałaś i szukałaś dziury w całym... wyobraź sobie, że twój tż chodzi i ciągle ci mówi, że źle wyglądasz i że pewnie jest coś nie tak... chyba lepiej że jest optymistyczny i pozytywnie nastawiony...

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Zaraz się przeprowadzam i będę mieszkać na Tallaght. O tutejszej służbie zdrowia nie wiem prawie nic, bo generalnie jestem zdrowa jak koń i jeszcze do lekarza iść nie potrzebowałam. Myślę że jeśli zdecyduję się rodzić tutaj to do PL i tak pojade badania porobić dodatkowe To Twój pierwszy dzidziuś?
Tak, to mój pierwszy dzidziuś.
Ja akurat Tallaght bardzo nie lubię. Pracowałam tam jakiś czas i nie przypadło mi do gustu zupełnie, ale wiem, że jest też tam parę fajnych dzielnic, więc mam nadzieję, że traficie do tej dobrej
Zapisz się do GP bo im szybciej to zrobisz tym szybciej dostaniesz list z zaproszeniem na pierwsza wizytę w szpitalu, to jest darmowe, więc warto. Poza tym to ma też chyba wpływ wypłatę twojego maternity.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
No ją też koszmarnie niskie... Dziś 86/46, nie jestem w stanie funkcjonoeać:/
A Wy chodzicie z takim do pracy? Co robicie? Bo czuję się strasznym mięczakiem teraz
całkiem normalnie z tym, że to moje normalne więc jestem przyzyczajona
Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Jest może któraś z Was z Wrocławia ?
ja jestem tak jakby częściowo z Wrocka mój tż jest z tego miasta więc bywamy tam dość często

Cytat:
Ja mieszkalam przez rok w UK. Tak u UK jak i w Irlandii, nie masz sie o co martwic. Socjal jest duzy na dzieci. W UK sluzba zdrowia jest za darmo, dla dzieci nawet dentysta. Nie stresuj sie kasa, bo na podstawe typu zarcie, ciuchy, rachunki i dach nad glowa dostaniesz socjal, jesli nie pojdziesz do pracy.
jak przyjedziesz do UK czy IE od ręki socjala nie dostaniesz, trzeba jednak uzbierać troszkę składek, tym bardziej teraz jak się za to troszkę zabrali. Tutaj może jest większy jak się ma kilkoro dzieci i baaardzo niskie dochody... jednak jak ktoś pracuje legalnie to zawsze szybciej przyznają jakąś pomoc

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Jak ja nie lubię ludzi typu "jestem najmądrzejsza, wszystko wiem najlepiej itp."
Po 1 sze to dzieci się rozwijają w różnym tempie, skoro lekarz nie stwierdził nieprawidłowości to chyba wie lepiej niż Twoja szwagierka. Po 2 w I TC nie trzeba przytyć, można nawet schudnąć
___
Potrzebuję dobrego kremu do twarzy, zaczęło mnie wysypywać i nie wiem co kupić żeby nie zaszkodzić maleństwu.
no właśnie ja na razie schudłam, niewiele jem... ale wiem, że nadrobię kg

a próbowałaś zamiast kremu olejek arganowy? ale taki czysty? u mnie świetnie się sprawdza

Carolyna - strasznie mi przykro

Negrid - mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:28   #3885
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Dzięki em ma. I nie przejmuj się gadaniem szwagierki, to Twoja ciąża i przechodzisz ją po swojemu.
Nie przejmuję się tylko normalnie mnie zmęczyła dobrze, że nie mogła mnie odwiedzać jak leżałam w szpitalu bo strach pomyśleć co by wtedy nagadała.
Cytat:
Nie zmuszaj się więcej do spotkań. Jesteś w ciąży, potrzebujesz wypoczynku i relaksu, a nie ględzenia jakiejś zarozumiałej baby.
Może wspomnij jej przypadkiem że widziałaś ofertę zajęć odchudzających, może jej się przydadzą, albo reklamę nowego kremu rzeciwzmarszczkowego albo w inny subtelny sposób powiedz jej że pięknie wygląda Niech poczuje czemu nienależy robić drugiemu co niemiłe.
Ja bym od razu powiedziała jej co myślę o takich tekstach i takim poziomie kultury osobistej, ale ja mam niewyparzoną gębkę I pewnie pogratulowałabym jej głębokiej wiedzy medycznej, zdobytej zapewne na dużo lepszych studiach medycznych niż Twój ginekolog. Jeśli Fasolek odziedziczy moją pyskatość i upór, to TŻ ma przekichane
Problem jest w tym, że jej trudno wejść w ogóle w słowo...a jak nie ma argumentów to zmienia temat, twoje zdanie olewa
Stary 2013-06-24, 21:35   #3886
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Carolyna bardzo mi przykro

W kwestii Waszych dzisiejszych rozkmnin to powiem Wam, ze u mnie usg genetyczne baardzo duzo zmieniło.
Bo o ile na pierwszym usg widziałam jakieś bliżej niezidentyfikowane cos, co człowieka nie przypominało, to na genetycznym plod naprawdę juz wyglada jak mały człowiek. Ma mózg, cztery kończyny, wszystko w środku i naprawdę wyglada jak miniaturowy niemowlak.

I powiem Wam, ze o ile jeszcze niedawno sie zarzekalam, ze jesli cos pójdzie nie tak to nie będę miała problemu z terminacja ciazy, to juz zdecydowanie tak nie jest
Stary 2013-06-24, 21:35   #3887
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny tak beznadziejnie wygladam w tej ciąży że mnie to dobija. 10 tydzień a ja jakaś opuchnięta, włosy to jakaś tragedia, cera beznadziejna... A mówią że kobiety w ciąży kwitną :/ Bardzo mi to psuje nastrój
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:38   #3888
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak beznadziejnie wygladam w tej ciąży że mnie to dobija. 10 tydzień a ja jakaś opuchnięta, włosy to jakaś tragedia, cera beznadziejna... A mówią że kobiety w ciąży kwitną :/ Bardzo mi to psuje nastrój
Moja cera też jest fatalna
Stary 2013-06-24, 21:45   #3889
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Tak, to mój pierwszy dzidziuś.
Ja akurat Tallaght bardzo nie lubię. Pracowałam tam jakiś czas i nie przypadło mi do gustu zupełnie, ale wiem, że jest też tam parę fajnych dzielnic, więc mam nadzieję, że traficie do tej dobrej
Zapisz się do GP bo im szybciej to zrobisz tym szybciej dostaniesz list z zaproszeniem na pierwsza wizytę w szpitalu, to jest darmowe, więc warto. Poza tym to ma też chyba wpływ wypłatę twojego maternity.
Właśnie jutro zamierzam się udać i zapisać się do GP A co do szpitala to kolażanka mi mówiła żeby mówić że już 12 tydzień, bo wcześniej wogóle nie chcą wizyt ustawiać
Sprawdziłam na stronie Welfare, warunek jest taki żeby pracować i przed datą odejścia na macierzyński mieć 39 tygodni przepracowanych. Jeśli uda mi się pracować do 36 tygodnia to załapię się na styk
A jak pojechałam mieszkanie oglądać to się zakochałam. Czyściutko, dzieci biegają, wielki trawnik z boiskiem i placem zabaw, domki jak z obrazków. To jest bardzej na południowy zachód od Tallaght Square, pięćset metrów od mojego nowego domu i normalnie koniec koniec cywilizacji, wyjeżdżasz z Dublina.

Cytat:
Problem jest w tym, że jej trudno wejść w ogóle w słowo...a jak nie ma argumentów to zmienia temat, twoje zdanie olewa
Moja chrzesta jest taka właśnie wredna, wszystko wie najlepiej, zadaje ci pytanie i sama na nie odpowiada, i jeszcze ma focha że mało się odzywasz. Kiedyś przy takim tekście powiedziałam dosłownie "chętnie bym odpowiedziała na cioci pytania więc od kwadransa czekam aż będzie ciocia musiała zaczerpnąć powietrza i wtedy planowałam się odezwać". Wujek, chłop z jajem ale przez ciotkę zaszczuty, parsknął w herbatę, a ciotka trzy lata się już do mnie nie odzywa W sumie jeśli Twoja szwagierka to taki typ, to może się jej lepiej nie odszczekuj, bo za piętnaście lat będziecie gościć w talk show na TVN (widziałam kiedyś taki na youtube, kilka sióstr rodzonych, siostra X nie rozmawiała z Y bo pokłóciły się o psa, siostra W trzymała stronę Y więc z X nie gadała, trwało to jakieś kilkanaście lat )
Stary 2013-06-24, 21:45   #3890
M_aria
Rozeznanie

Carolyna86 bardzo mi przykro.
Ja dziś wyszłam ze szpitala po zabiegu łyżeczkowania, nie było miło, ale na szczęście byłam na sali z dziewczyną czekajacą na ten sam zabieg, razem było nam raźniej. Może teraz Ty, aira i ja postaramy się o wątek "mamuski wiosenne 2014"?
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:47   #3891
maruda80
Zakorzenienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Dzisiaj widze przewazaja nie za pozytywne wiadomosci, mam nadzieje ze limit wyczerpany i bedzie teraz tylko dobrze. Niestety u mnie dzisiaj kiepsko- mam jakies zakazenie bakteryjne, pecherz bardzo boli coraz mocniej, mimo lekow nic na razie nie pomaga. Biore urosept i zurawine w tabl. Duzo pije sokow, wody. Mam jakies dziwne bolowe skorcze pecherza ktore sie nasilaja (?). Wizyte mam dopiero za tydzien w czwartek. Jak nie przejdzie do jutra to chyba pojedziemy na ip. Moja siostra z powodu pozno leczonego zakazenia niestety poronila w 5 mc, wiec zwracajcie uwage na pecherz.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:53   #3892
lidkaa82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez M_aria Pokaż wiadomość
Ja dziś wyszłam ze szpitala po zabiegu łyżeczkowania, nie było miło, ale na szczęście byłam na sali z dziewczyną czekajacą na ten sam zabieg, razem było nam raźniej. Może teraz Ty, aira i ja postaramy się o wątek "mamuski wiosenne 2014"?
Dziewczyny wiosna to idealna pora roku na poród. Ciąże się fajnie przechodzi a jak maluszek pojawia sie wraz z wiosennym słonkiem to wszystko łatwiej ogarnąć Rodziłam w kwietniu i polecam jak również trzymam mocno kciuki. Musi się udać...nie ma innej opcji
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:54   #3893
Malgos_12
Zakorzenienie

Roane - ale to GP wysyła ci list do szpitala, ty nie musisz się umawiać. Lekarz pyta kiedy była miesiączka, robi mały wywiad, pyta czy zdecydowałaś się na szpital (odradzam Coombe - bo np Rotunda robi baardzo wiele badań później, np przez to, że odbyła się nieplanowana cesarka)

Co do Tallaght - to fajnie, że miłe będziecie mieli miejsce. Nie ma to jak mieszkać samemu. Ja mieszkam w D8, ale jak znajomi przychodzą do nas to wierzyć im się nie chce, że to w mieście a dosłownie wszystko mam obok - poza tym w mieszkaniu taka cisza jak nigdzie

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Maria - mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie. Widzę pozytywne nastawienie, a to już połowa sukcesu.
Stary 2013-06-24, 21:55   #3894
maruda80
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Dziewczyny, trzymajcie sie... bardzo mi przykro, bo nawet nie wyobram sobie co przeszlyscie. Grunt to isc dalej.... jak bylam w szpitalu to tez bardzo pomogly mi rozmowy z dziewczynami ktore czekaly na zabieg, bylo mi wrecz glupio ze u nich zle sie konczylo a u mnie ostatecznie bylo ok. Nauczyly mnie tego ze jak cos ma byc to i tak bedzie i na pewne sprawy niestety nie mamy wplywu. Ale trzeba walczyc i miec nadzieje do konca...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:56   #3895
Metamfetaminax
Zakorzenienie

em ma: Szwagierkę masz zarozumiałą okrutnie. Ale oczywiście każdej matki dziecko jest idealne od momentu poczęcia Ja bym chyba tak dogadała,że odechciało by się jej tej kawy na cały następny rok. Ginekolog by Ci powiedział jakby smyk był za mały czy coś Ale niektóre mamuśki tak mają. Urodzą dziecko i myślą,że pozjadały wszystkie rozumy i wszystko wiedzą NAJ.

Malgos_12: Ja się cieszę,że on optymistycznie podchodzi do tego,ale potrzebuję czasem takiej szczerej rozmowy,żeby powiedzieć wszystko co mnie boli i żeby ktoś chociaż wysłuchał i starał się odciążyć moje myśli.
Jedynie na siostrę mogę liczyć,bo mi przygadała dzisiaj nieźle,bo nawet własna przyjaciółka znowu dogadała mi i wyszło,że to dziecko jest problemem i przykrym obowiązkiem,który należy wychować,bo tak wypada Dlatego ostatnio zamykam się w sobie i z nikim nie gadam o tym.

lidkaa82: Może będziemy miały dziewczynki,bo ja też "spaszteciałam" . Nawet ktoś mi powiedział,że na pewno będę miała dziewczynkę bo zbrzydłam na twarzy Miło to było usłyszeć. Aż wbiło mnie to w ścianę. Włosy się ani ułożyć nie chcą,cera się trochę poprawiła ale puder wygląda dramatycznie na niej. I też mi to psuje nastrój,bo nie satysfakcjonuje mnie moje życie seksualne,czuję się brzydka i nieatrakcyjna,choć Tż mówi,że cudownie wyglądam,ale patrzę w lustro i wiem,że ono nie kłamie. Może to zmęczenie czy coś.

M_aria: Obyście jak najszybciej założyły taki wątek! Dużo dobrego i cieszy mnie to,że masz takie pozytywne nastawienie. Oby tak dalej

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2013-06-24 o 21:59
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 21:59   #3896
magnusia
Zakorzenienie

lolita25- dużo zdrówka dla brata

Negrid- trzymam kciuki aby wszystko było dobrze i aby szybko wypuścili Cię do domku

Sheperdess- za USG

emma- oj współczuję wizyty szwagierki, nie dziwne że Cię zmęczyła swoją osobą, uwielbiam ludzi wszystkowiedzącychlepiej

lidkaa82- nie przejmuj się ja też jakaś ociężała i opuchnięta jestem a o włosach już nie wspomnę za jasną cholerę nie chcą się układać tak jak chcę

maruda- a próbowałaś fitolizinę? To taka ziołowa pasta, którą się rozpuszcza w wodzie- jest rewelacyjna. Nie wiem tylko czy można w ciąży ją stosować http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p16180-Fit..._doustna_100_g
Stary 2013-06-24, 22:02   #3897
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
koniecznie
pytałaś się lekarza ile radzi ci odczekać z kolejnymi staraniami - mi powiedział że 3 miesiące

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:02   #3898
magnusia
Zakorzenienie

M_aria, Carolyna86- z całego serca życzę Wam wiosennego mamusiowego wątku.
Stary 2013-06-24, 22:03   #3899
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Roane - ale to GP wysyła ci list do szpitala, ty nie musisz się umawiać. Lekarz pyta kiedy była miesiączka, robi mały wywiad, pyta czy zdecydowałaś się na szpital (odradzam Coombe - bo np Rotunda robi baardzo wiele badań później, np przez to, że odbyła się nieplanowana cesarka)
Co do Tallaght - to fajnie, że miłe będziecie mieli miejsce. Nie ma to jak mieszkać samemu. Ja mieszkam w D8, ale jak znajomi przychodzą do nas to wierzyć im się nie chce, że to w mieście a dosłownie wszystko mam obok - poza tym w mieszkaniu taka cisza jak nigdzie
To miałam mylne info, bo myślałam że do szpitala trzeba się zgłościć samemu. Rodziłaś na Rotundzie?
Cytat:
"Rotunda robi baardzo wiele badań później, np przez to, że odbyła się nieplanowana cesarka"
Nie rozumiem, znaczy że mało badań robią jak planujesz sn, a jeśli się nie uda to wtedy dokładają badań, już po porodzie?
Stary 2013-06-24, 22:05   #3900
Malgos_12
Zakorzenienie

Metaamfetaminax - ale rozumiem, że twój tż cię kocha, więc może mówi prawdę i jemu rzeczywiście się podobasz? ja też nie czuję się piękna, ale jak tż przychodzi z pracy i widzę te jego zakochane oczyska i jeszcze jak mi powie komplement to strasznie mi miło, że on potrafi w tej całej mnie znaleźć jakieś pozytywne cechy w wyglądzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości