|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Hej,
ja też nie śpię od przeszło godz coraz gorzej się robi...to może ponadrabiam trochę Cytat:
![]() właśnie też się zastanawiam jak mi lekarz wystawi L4 bo słyszałam że max do terminu porodu, ale widać co lekarze to obyczaje ![]() cynamonowa, trzymam kciuki
Edytowane przez yevele Czas edycji: 2013-06-25 o 05:07 |
|
|
|
|
#1952 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41474522]a u mnie mówili że mam złożyć wniosek o macierzyński razem z dodatkowymi i rodzicielskim od razu po porodzie razem z odpisem aktu urodzenia dziecka ... co w sumie jest logiczne bo przecież nie mogą wdrożyć procedury zanim dziecko się pojawi...
[/QUOTE] Moja księgowa też tak mowiła... więc został mi jeszcze tydzień Muszę się streszczać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko wtedy właśnie jadąc do szpitala zabierasz ze sobą od razu dwie torby a jedna czeka na rozwój sytuacji w aucie ![]() ---------- Dopisano o 06:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na szczęście Glutek przeterminował się tylko 3 dni a nie tygodnie ![]() Bo bym chyba psychicznie nie wytrzymała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasz jest na tyle króciutki, że śpioszki na 62 są na niego za długie... A jak nie zawinę mu siurka w dół to często się przebieramy i zaczyna mi dla niego brakować "dołów" Cytat:
![]() Ale Glutkowi sie podobało i słodko sobie spał przytulony do mamusi Cytat:
![]() Cytat:
Cały czas na cycku i nawet o dziwo jadł![]() Bo wcześniej spał od 13 do 20 Wczoraj mieliśmy chrzest bojowy bo Tż jak wyszedł o 8 rano z domu to wrócił przed 22 Ale Glucior jest na tyle idealny
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Nie śpię też... Godzinę temu rozpętała się straszna burza :-( Filipo chyba ze strachu wciskal mi się w pachwiny.
Ciekawe, czy Cynamoniątko jest już na świecie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- Co do L4 to powinno być wystawiane do 38 tc. Na szczęście lekarze naginaja to prawo;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1954 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry, brzusie i mamusie
Ja zbieram sie do pracy, czuje sie absolutnie niewyspana, bo wiercilam sie w nocy strasznie (chyba za duzo mysle i sie denerwuje), wstawalam nieustannie na siusiu, Edziu biedny caly czas mnie kopal, chyba udziela mu sie moj nastroj... Zycze kazdej z Was fajnego dnia i nie spamujcie za duzo, abym mogla Was spokojnie nadrabiac
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Witam się tylko z rańca powiedzieć, ze u nas ok. Noc nie należała do najlepszych ale dało się przeżyć. Jestem już po lewatywie i po miesiącach zaparć to naprawdę nie była zła rzecz
![]() Trzymajcie kciuki i buziaki dla Was Brzuchatki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
bądź dzielna!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1957 |
|
Zadomowienie
|
Witam się z rana
zbieram się do lekarza na wizytę, zobaczymy co tam się w środku dzieje, pada prze okrutnie a ja nie wcisnę nogi w żadne buty, chyba zostają mi sandały będę pływać.Ghia ![]() ![]() zaciśniętePozdrawiam i ściskam mocno |
|
|
|
#1958 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre wynikiCytat:
Cytat:
dla mamusi i Gluciora za poradzenie bez tatusiaCytat:
![]() MAdi wracaj do nas---------- Dopisano o 07:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Cytat:
![]() dzień dobry właśnie jem śniadanko kanapki z wędlinką sałatą i ogórkiem gruntowym dziś idę na ćw do SR na 8:30, a potem będę biegać po liroy'u i szukać śrubek i gałek do frontów bo wczoraj u teścia w szpargałach nic nie znaleźliśmy
|
|||||
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() przez ten deszcz i wiatr nie moge juz spac ![]() Ghia- juz niedlugo, coraz blizej, trzymamy kciuki ![]() ide dalej probowac zasnac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki...dziekuje za wszystkie kciuki i wsparcie,staram sie Was czytac,ale nie dam rady nadrabiac.
Czekam na wizyte,co powiedza... W nocy znow mnie straszliwy bol plecow i brzucha zlapal...dostalam paracetamol...bo nospypodobno sama pielegnarka dac nie mogla...ale pomoglo. Dzis juz jestem po ktg,wyszlo ok, tetno takie sobie ...zobaczymy co to za cyrki....ciekawe jak Adas Cynamonki,czy sie zdecydowal wkoncu... Ubolewam,ze Lilo nie widze i Malinka dzieki za opis... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
idę do SR do później |
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Dobry
![]() ELAINE jestem, jestem. Wczoraj Tż miał wolne to mi i w mojej pracy troszkę pomógł i załatwialiśmy księgowe sprawy w biurze i trochę w domu prac, więc na wizaz wchodziłam z komórki a że pie.rniczona komóra coś mi szwankuje to nie pisałam nic. Tu i ówdzie mi mignęło, że: OLIATH jesteście już w domu ?MALINKA, jeśli coś pokręciłam to bij, ale zrozumiałąm, że masz jakąś mocno upier.dliwą współlokatorkę? Szkoda, bo jakby fajna była to by i czas szybciej leciał nie? Ale co tam lokatorka... córeczka jest na świecie i to dopiero radocha PERSE, Twoje wpisy też czytałam. Kochany Maleńki Ciumkacz KAROLAJN, muszę też odkopać zdjęcie Haneczki. Kawał dziołszki z niej (się nie wyśmiewam bo z mojego Lokatorka pewnie kawał chłopa już ). Cieszę sięogromnie, że Ją już wypchnęłaś na świat i już się nie męczysz TESO, Leoś też rośnie ładnie co mnie niebywale cieszy I powiem Ci, że jak przeczytałam, że z Leosiem w sierpniu jedziesz nad jeziorko to wstąpił we mnie nowy duch, nadzieja, radość... że przecież i nie musimy się ograniczać z wyjazdami i brać już małego w nasze ukochane bliskie miejsca. Mnie totalnie zaćmiło, gadałam, że dopiero w październiku podróż sentymentalna do puszczy w rocznicę zdziełania Lokatorka A ja już tak marzę o naszych plenerach, tęsknie strasznie i Tż też GHIA, mocne kciuki, dziś ten piękny dzień. Za niedługo będzie bliskie Wasze spotkanie EN, kochana Babcia my też mamy Jardrew, ale Hyzio. Miałam do niego ale co do wykonania... dałam spokój, z jakimiś pretensjami i reklamacjami, bo mi szkoda nerw, cennej energii. Ladnie się prezentuje. Tak, tak świnia jestem zdjęcia obiecuje i się nie wywiązuje ROXI, m nie po troszeczku też zaczęły puchnąć stopy, ale tfuuuu odpukać jest to tak standardowo jak to latem bywało. Za to mój lędźwiowy oj daje teraz popalić. I znowu odzywa się rwa
|
|
|
|
#1963 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo skąd te bóle? |
|
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
MADI, a Ty co nam tu ciśnienie podnosisz co? Jak się czujesz? Co się wogóle dzieje?
JAKIERKA, przykro, że się trochę rozczarowałaś mieszkaniem, ale jak czytałam, to to malowanie raczej w miarę szybko ogarniecie co? Rozumiem Ciebie w kwestii "mało czasu, czy zdążymy" bo sama to jeszcze przerabiam, ale my już postawiliśmy z przyczyn zawodowych, że teraz żeby czysto i schludnie było, a resztę do jesieni się powoli na spokojnie zrobi, a nie na łapu-capu. Cały czas mam wrażenie i przyprawia mnie to o kupę nerwów, że nie zdąże tego czy tamtego... |
|
|
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Ech, a po porodzie miało być lżej... tylko skąd te opuchnięcia? Do karmienia odkrywaj Małego, szybciej się rozbudzi, jak zrobi mu się chłodniej za 2 kilo!
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Madi, co to za bóle? Moze to kregosłup jak u mnie daje sie mocno we znaki, jak wszystko inne dziala jak nalezy?
|
|
|
|
#1968 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kochane malenstwo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
A poza tym...jak mi robilyscie smaka pisza co bedziecie jesc....nie moglam tego czytac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] za 2 kg! Oby jak najszybciej Madi- daj znać co Ci powiedzą na obchodzie Ghia- dalej mocno zaciśnięte. Ty też odezwij się w miarę możliwości
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Łącze sie w bólu ze spuchnietymi stopami. Mam takie banki, ze az mi pieka stopy i nogi za szybki powrót do domciu Cynamonku- zeby maluszek juz nie robił mamusi w konia Dziewczyny ja dzis przeżyłam masakryczna burze i tornado przeszło niedaleko nas. Akurat bylismy na plazy gdzie sa wydmy piaszczyste i dzięki Bogu bo tam tornado nie sięga. Jestem dzis zła i zmęczona. Chciała bym juz urodzić. Nie śpię w nocy kablecze sie i sikam po 5 razy jak nie wiecej. Tz mnie wkurza,ale to juz szkoda gadać. Tesciowa mnie tak wpienia, ze makabra. Jak słyszę jaki mam piekny brzuszek to mam ochotę jej walnac. Kur*a nawet jak jadłam to mi zdjęcia robiła jak miałam buzie otwarta "zebym miała pamiątkę jak jem w ciazy" ![]() Ide spać teoretycznie powiedzmy na 3h. Sorki za te jeczenia. Miłego dnia życzę
|
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Witam się z rana w ten cudowny chłodny dzień-szkoda tylko,że leje jak z cebra!
Oliath-śliczna ta Twoja księżniczka! Madi-co się dzieje?Mam nadzieje,że jeszcze posiedzicie w dwupaku! Cynamon_owa- ,żeby tym razem się udało!Miłego dnia !!!
|
#1972 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Madi, Cynamonka, Ghia
!Cytat:
![]() Bidulka [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41474740]aaa i zdecydowałam, że rozbijam torbę szpitalną na dwie osobne... jedną do porodu, drugą na oddział... teraz jest cholernie ciężka, a jakby mi przyszło jechać samej na porodówkę to jej tam nie zatacham... więc pakuję się do małej podręcznej a TZ mi tą dużą przywiezie jakby co [/QUOTE]Dobry pomysł Cytat:
![]() Cytat:
U nas wczoraj pół miasta prądu nie miało i nie mogłam Was czytać. W nocy wstawałam z 6 razy na siusiu
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Ghia-
!
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
Samantha, dobrze, że nic się Wam nie stało!
Zmykam na badania
|
|
|
|
#1975 |
|
Wtajemniczenie
|
Leje deszcz
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
CYNAMONKU, ma Twój Adaś ogromne poczucie humoru... Matke wkręca ile wlezie, a nam ciśnienie podnosi
Adaś zdecyduj sie wreszcie! ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Ehhh, MADI, ściskam mocno i mam nadzieję, że już za chwileczkę-już za momencik napiszesz do nas z domu a koszula mocno seksowna
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Przespałam całą noc, bez wstawania, ale jestem wymęczona jakbym biegała w nocy. Chyba będę musiała zaliczyć dziś wyjątkowo popołudniową drzemkę. Póki co idę coś zjeść, bo burczy mi w brzuchu.Madi- ogromne kciuki Mam nadzieję, że zaraz dowiesz się co i jak. Cynamonowa- Oby się Adaś tym razem zdecydował jednak wyjść na świat. ![]() Perse- za jak najszybszy powrót do domu Niech mały ładnie przybiera. Malina- za opis. Gdyby nie te dni "przed"...ale teraz jesteś szczęśliwą mamusią ślicznej Milenki. ![]() Ghia-
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
jakierka wlasnie pierwszy raz mi cos "odlozyl"nie zawracam mu glowy ubraniami czy cos..chyba ze by mi strasznie zalezalo ghia kciuki:-** madi kciuki:-* cynamonowa nie mozliwa ha kciuki zeby wkoncu...perde a z kad opuchlizna?jeszcze chwila i wyjdzoecie...:-* enlevee fajne lozeczko bardzo )a stripsy robisz w platkach kukirydzianych czy jak? ![]() Trzymam kciuki za wizyty i gratuluje nowych tyg... ![]() alez byla w nocy burza!! az sie balam,juz dawno takiej nie bylo... niemowiac o tym ze znowu poszlam spac o 2i od 23prawiedo 2bylam siku co 10minuy i to nie kropelki a duuuzzzooo i sie zastanawialam z kad taki zapas...:-P brzuch trochu twardnial ale.nic sie nie wydarzylo mam dosv nie mysle o porodzie bo zwariuje co ma byc to bd... ![]() ide kawke i tosty zrobic
|
|
|
|
#1979 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wlasnei to jets fajne w chuscie, ze dziecko jest blisko twojego cialka.Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] kochana trzymaj sie, dobijecie do 2 kg i pojdziecie do domu. Tam juz dotrzecie sie z Arturkiem. Caluski - jestes dzielna, bedzie ok. Witam sie Marys odstawiona do zlobka, bylam w labku, odebralam wyniki paciora - nie ma
|
|
#1980 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
my zaciskamy kciuki i czekamy na dobre wiadomości![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
rzytul: trzymajcie się ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Chyba nawał przyszedł co? może odciągaj pokarm laktatorem to odrazu ładnie rozkręci laktację ![]() Dzień dobry
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

coraz gorzej się robi...

(nie pytajcie... szkoda nerwów). 

będę pływać.

dla mamusi i Gluciora za poradzenie bez tatusia
12.06.2010
rzytul: trzymajcie się ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)