|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Mieszkała już tylko też staram się aby miała kontakt z ojcem i dziadkami, szczególnie że w tamtym mieszkaniu się wychowywała dotychczas tak jak z tymi ludźmi, do tego jej kochany piesek więc nie ma sensu jej izolować. Muszę jeden dzień siąść z byłym i ustalić jakiś konkretny grafik widzeń lub jej pobytów u nich tak aby to nie było na "dziko" robione.
Dobra dziewczyny pooglądam jeszcze chwilę "Legalną blondynkę" i idę nyny |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- she super że Ci wszystko zaczyna się prostować
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
o takie łóżeczko wybrałam:
http://www.jardrew.eu/lozmis.html co prawda nie można tam domontować kółek, ale najważniejsze, że w ciemnym kolorze i ma szufladę.. no i jest stabilne z tego co macałam i szturchałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1925 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No i nadrabiania cz. 3.
![]() Cytat:
za brak paciorkaCzasami myślę sobie, że bym im te chińskie rączki- brzydko pisząc- poupier.zielała Cytat:
![]() słyszałaś o czymś takim jak ochrona danych osobowych? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i on może, a niektórzy twierdzą, że nie.. oszusty ![]() za wizytęCytat:
Cytat:
Cynamonku mam nadzieję, że jednak się namyśli..jeszcze trochę czasu ma, nim Cię wypiszą ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
![]() Uciekam za mężem spać.. Chciałam jeszcze poćwiczyć na nim masaż shantala, żeby utrwalić po dzisiejszej SR Co do puchnących stóp, to położna kazała mi moczyć min. 1 godz. w zimnej wodzie z dwiema dużymi łyżkami soli kuchennej, a później nogi do góry i wykonywać okrężne ruchy. W czwartek na wizycie, jeśli po kilku dniach ochłodzenia nadal będą spuchnięte koniecznie zgłosić to ginowi, że nawet po nocy opuchlizna nie schodzi.. i powinnam wtedy zrobić dodatkowe badania laboratoryjne.. No ale zobaczymy co na to gin.. jak mi powie, że to normalne, to pewnie badań żadnych nie będzie. Pytała mnie o ciśnienie czy mierzę..ostatnio tak, ale w normie. Śpijcie smacznie Szpitalne Dziewczynki ![]()
|
||||||||
|
|
|
#1926 |
|
Raczkowanie
|
Dobrej nocki wszystkim
|
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję, że żyję, ledwo, ale żyję...
Noga spuchnięta, ciśnienie ok, dziś leżałam ile się dało, troszkę poczytałam Was z komóry (odpisywać na tel. nie mam cierpliwości). Teraz troszkę ponadrabiam i jeszcze rozliczenie do pracy muszę zrobić (nie pytajcie... szkoda nerwów). Aaaaa, jeszcze zgłaszam, że moczenie opuchniętych nóg w zimnej wodzie dało efekty - mam kaszel i katar
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://allegro.pl/klups-safari-komod...284412019.html kupiłam w tym zestawie z komodą, tylko komoda jeszcze nie złożona ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1931 | |||
|
Zadomowienie
|
En, no ladnie babcia sie zachowala, duze
dla niej!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
choc po Tobie nie spodziewalam sie innego efektu ![]() Elaine, oby zawsze Was tak rozpieszczali domowym jedzonkiem! ![]() Fiazo, fajne, ze fronty w koncu u Was ![]() Shestiger, ja o paciorcu niestety nie pomoge, bo w UK takich badan nie robia. Dotka, fajny prezent od wujka, niby nic takiego a jak bardzo przydatne. No i pewnie czesto Ci odklada na bok towarki nowoprzybyte, typu kocyki i takie tam? ![]() Lachryma, za wizyte Cytat:
aby powiedzenie "Do trzech razy..." sie sprawdzilo!! Powodzenia i trzymajcie sie dzielnie z Adasiem! Czekamy na Wasza dwojke (osobno) Oczywiscie co robi zestresowana jakierka?? Nie, nie kladzie sie grzecznie do lozka aby odpoczac i nabrac sil przed jutrzejsza praca lecz zaczyna sortowac wszystkie ciuszki dla Edzia ![]() Otoz, posortowalam wszystko wg rozmiarow i zdalam sobie sprawe z tego, ze mam niewiele na okres 3-6 i powyzej, a bardzo duzo rzeczy i chyba za duzo na okres do 3m-cy. Posortowalam wszystko i przygotowalam do prania, ktorym zajme sie jakos na dniach. Z obliczen (0-3mce) wyszlo mi az: 15 bodziakow z krotkim rekawem 10 bodziakow z dlugim 16 spiochow (w tym 7 cieplych) 12 pajacy (w tym 2 cieple) 13 kaftanikow (w tym 2 cieple) 5 polspiochow i 6 spodenek Do tego koszulki/ sweterki/ rybaczki i akcesoria typu czapeczki itp. Nie wiem czy tego nie za duzo
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo: powodzenia i smacznego!
She: no najlepiej ustalcie grafik.. Envl: ze ci się chciało w garach siedzieć wowŁóżeczko rano na łapki spojrze Dzoan: oj nie bądź taka okrutna za te chińskie raczki...spij dobrze ![]() Roxi: współczucia! Ale się uczepilo ciebie.. A gdzie czarownica? Chyba tylko z rana wpadła? Za cynamonkowa i madi kciuki zaciśnięte
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
ale o co chodzi?
coś nie tak zrobiłam?? ah..juz rozumiem )mam miekkie literki z calym imieniem:P Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-06-24 o 23:03 |
|
|
|
#1935 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja znow leze mimo ze to niewiele pomaga za duzo chodzilam w weekend to mam za swoje a z radosnych wiesci dostalam pierwsza kase za chorobowe na razie za 2,5tyg z 5 ale lepsze to niz nic teraz postaram sie zasnac dobranoc
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
elaine- dzis mialas krolewskie jedzonko; smacznie i zdrowo. musze zrobic sobie taka jajecznice z kurkami
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1938 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej mnie interesuje sala po cc i jak wyglada tam opieka i wogole. Zaciskam kciuki za was.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i jak wrazenia? kurde bede musiala sie podszkolic, bo fajnie by bylo skorzystac z chusty skurcze ustaly, ale musze sie wyszorowac pod prysznicem, bo jakby sie cos dzialo jutro moj gin pracuje, wiec skocze do niego na KTG
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
mykam spac, do jutra
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
en brawa za zakupy
babcia stanela na wysokosci zadania
|
#1941 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciągle myślę czy aby napewno wszystko mam co potrzebne i jakiś taki schiz już mnie dopada ![]() Cytat:
![]() kooocur ja mam Jedo, też się zastanawiałam swego czasu nad Tako,ale Jedo wydaje mi się lepsiejszy Cytat:
żeby jutro wszytsko poszło szybko i sprawnie ![]() Cytat:
za wizytęCytat:
żeby się zdecydował tym razem opuścić brzuszek!En,może by podać linki do opisów porodów na 1 str jak u mam majowo-czerwcowych? Dziewczyny,co o tym sądzicie?
|
|
#1942 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widze ze ak juz wody ci odeszły to błyskawicznie urodzilas ![]() Zazdroszczę ze juz masz córeńke przy sobie Cytat:
Cytat:
za jutroCytat:
brawa dla babciCytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fajnie ze TZ dzisiaj ci je złoży ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Nadrobilam to moge iść spac ![]() Pytanie tylko czy usne bo skurcz za skurczem mnie łapie w nogach...Z mama gadalam 2 godz przez tel, szyje mi poszewki na kolderke i podusie dla Majeczki, w owieczki
|
|
|
#1943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby tym razem mamy nie robił w konia Cytat:
![]() Cytat:
Lachryma- za wizytę. Ładnego klocuszka już nosisz pod sercem ![]() Co Wy macie z tym paciorkowcem? Przecież to pikuś. Nawet jak jest to tylko kwestia podanie antybiotyku podczas porodu.
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Lecę spać bo rano do laba. Muszę zrobić krzepliwosc, więc proszę o kciuki... Miałam robić badania w czwartek ale chyba wolę wcześniej wiedzieć... Dobranoc:-* Cynamonku, Ghia porodowe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1946 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII
Cytat:
za badania dziękuję za info
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
ok, nadrabiając:
Malinka- to rzeczywiście Twoja współlokatorka jakaś pożal się Boże.. Niech sama się schyla, a nie wysługuje się Tobą, dobrze jej powiedziałaś. Trzymam kciuki za Milenkę żeby żółtaczka szybko minęła!!sammi- niezła babulinka chociaż tyle, że się zamknęła jak brzuch zauważyła!Kocurku- bardzo ładnie wyglądasz z brzuszkiem Oliath- Lilo jest przeeeecudowna. I ma taką fajną czuprynkę. Wszyscy jesteście na pewno zakochani bez pamięci w tym okruszku! ![]() Jakierka- na pewno zdązycie i dacie radę ze wszystkim jeżeli chodzi o mieszkanko nie denerwuj się!Stokrotko- za dorzucanie rzeczy do torby, też mam zamiar to jutro zrobić!Guuusia- za pierwszą rocznicę ślubu!!Teso- super, że wizyta udana no i wszystko pozamykane póki co skoro planujesz poród na lipiec! Anulka- hahahah super mąż, ale wyobraziłam go sobie jak siedzi okrakiem na drzewie, klnie i zbiera czeresnie hahahha Madi- kciuki już dawałam, ale nieustannie je trzymam i wiedz o tym kochana!! Niech Wituś ładnie siedzi w brzuszku! Malinka- długo Cię trzymało zanim zaczęło się cośndziać widzę, ale dobrze, że chociaż lekarka ogarnięta. Dzięki za opis porodu! Magdalennne- za wizytę. Najważniejsze, że mały zdrowy, waga kwestia drugorzędna- pamietaj ![]() Ghia- za Ciebie i Antosia. Już jutro będziesz miała małego szkraba!Domciatko- ładnie Ci wyszło Twoje dzieło! łóżeczko skręcone, ale źle.. bo szczebelki są od ściany i miś również stoi przy ścianie zamiast być widoczny, bo Tż się pomylił i szufladę zebym miała to musi tak stac. juz dzisiaj tego nie zmieni na pewno no ale trudno..oczywiscie kogo wina? moja.. bo mu nie pomagałam
|
|
|
|
#1948 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam zgage znow...
---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- no i z tz probowalismy metode przyspieszenia porodu
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Pół nocy nadrabiania, 20 stron, została ostatnia, pięknie pocytowane... A tu .upa wyszłam z apki i przepadło:banghead:
No to lecę z pamięci: MADI trzymaj się kochanaGHIA za twoją cesareczkę trzymam kciuki już od wczoraj ![]() OLIATH witajcie z Lilo w domku MALINKA szkoda, że tyle dni się męczyłaś ale dobrze, że jak już się zaczęło to szybko poszło ![]() CYNAMONKU żeby było do 3 razy sztuka![]() EN dokładnie to samo łóżeczko dziś sobie upatrzyłam tylko my bierzemy bez szuflady, bo i tak nie miałaby się jak wysunąć, bo łóżeczko będzie do połowy ściskać się z naszą wersalką![]() Tyle jeszcze miałam napisać ale czarną dziurę mam w głowie no trudno, lecę spać, TŻ za 2 godziny wstaje do pracy![]() Aha i gratuluję wizyt i nowych tc ![]() Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. No tak jeszcze sobie przypomniałam, EVEEWE szczerze mówiąc nie wiem czy dam radę doczłapać się na to chustowanie nie najlepiej się ostatnio czuję, dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu wyszłam na dłużej z domu i ledwo żywa wróciłam:banghead: no i chusty też nie załatwiłam sobie, zapomniałam
Edytowane przez kallisto89 Czas edycji: 2013-06-25 o 01:36 |
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
kto nie spi? bo mnie wlasnieobudzil moj kregoslup - jak ktoras ogladala film jak urodzic i nie zwariowac to poziom bolu oceniam na 6,5 i rosnie - buuuu
---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- dalej nie spie taratata a nawet nie ma z Kim pospamowac taratata
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

"

za brak paciorka

(nie pytajcie... szkoda nerwów).

Reszta warunków mocno z PRLU ale da się przeżyć. Tyle na razie
12.06.2010
Napisała, że źle się czuła - bardzo bolał ją brzuch i plecy. Na IP zrobili jej ktg i ją zostawili w szpitalu. Nic nie mówią, więc nic nie wie 
w nogach...
Niech sama się schyla, a nie wysługuje się Tobą, dobrze jej powiedziałaś. Trzymam kciuki za Milenkę żeby żółtaczka szybko minęła!!
nie denerwuj się!