Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 22:16   #1921
shestiger
Rozeznanie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Mieszkała już tylko też staram się aby miała kontakt z ojcem i dziadkami, szczególnie że w tamtym mieszkaniu się wychowywała dotychczas tak jak z tymi ludźmi, do tego jej kochany piesek więc nie ma sensu jej izolować. Muszę jeden dzień siąść z byłym i ustalić jakiś konkretny grafik widzeń lub jej pobytów u nich tak aby to nie było na "dziko" robione.

Dobra dziewczyny pooglądam jeszcze chwilę "Legalną blondynkę" i idę nyny
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:19   #1922
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
przekazalam wszystkie kciuki Cynamonkom i dostałam odpowiedź:

"Szkoda Waszych kciuków- nie nadwyrężajcie palców bo ten leniuch chce mieć "najbardziej robioną matkę w konia" wątku mamuś lipcowo sierpniowych 2013. Buźka "
trzyma się jej poczucie humoru

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

she super że Ci wszystko zaczyna się prostować

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:23   #1923
enlevee
Zakorzenienie

o takie łóżeczko wybrałam:

http://www.jardrew.eu/lozmis.html

co prawda nie można tam domontować kółek, ale najważniejsze, że w ciemnym kolorze i ma szufladę.. no i jest stabilne z tego co macałam i szturchałam
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:26   #1924
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:

co prawda nie można tam domontować kółek, ale najważniejsze, że w ciemnym kolorze i ma szufladę.. no i jest stabilne z tego co macałam i szturchałam
Bardzo ładne!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:36   #1925
dzoan
Zakorzenienie

No i nadrabiania cz. 3.

Cytat:
a no i brawa dla mnie, bo nie mam paciorka
Teraz już serio mogę rodzić.. no w sumie jeszcze wozek i koszule dla mnie do porodu

Widzę, że stron naprodukowałyście jakbyście miały małe chińskie rączki co najmniej więc zrobię obiad psu i nam i zasiądę do czytania i nadrabiania
za brak paciorka

Czasami myślę sobie, że bym im te chińskie rączki- brzydko pisząc- poupier.zielała

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
dziewczyny skonczyłam włąśnie moj projekt guzikowo obrazkowy)

chyba taki syndrom wicia gniazda mnie dorwał)

patrzcie co mi wyszlo
bardzo ładnie wygląda

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Domi ślicznie
Ale myślałam, że będzie "Sara" z guziczków
słyszałaś o czymś takim jak ochrona danych osobowych?

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki moczu bo robiłam powtórkę po leku i wyszedł mi kolor moczu: zielony i liczne bakterie i szczawiany wapnia jutro dzwonie do ginki co robić bo wizyta za 1,5 tygodnia
ojej zielony? dziwnie.. pewnie, że dzwoń do ginki

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
odebraliśmy fronty myślałam, że będzie gorzej wyglądać , jeszcze nie przymierzałam jak to będzie wyglądać z aktualnym kolorem, aleogólnie zadowolona jestem
potem pojechaliśmy do teściowej po wkrętarkę i wkręty i trafiliśmy na pizze to se zjedliśmy obiadek u niej
niestety w szpargałach teścia nie znaleźliśmy wszystkiego czego potrzebowaliśmy więc jutro odwiedzamy liroy merlin, a we środę będziemy montować

teraz biorę się za nadrabianie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja po wizycie- miałam pobranie na paciora, które było nieprzyjemne
Malutka nasza waży 2870 gramów, wody ok, łożysko II stopień, szyjka jak była skrócona tak jest, ale teraz już mi to wisi
dostałam zwolnienie lekarskie o tydzień dalej niż termin porodu, więc jeśli jakimś cudem tydzień przenoszę ciążę, to nie muszę się martwić o l4.
łaskawy Twój gin.. zwolnienie do przodu i on może, a niektórzy twierdzą, że nie.. oszusty
za wizytę

Cytat:
UWAGA UWAGA mam smsa od Cynamonowej:

"Hej! Adaś podejście nr 3 do wyjścia na świat! Dam sobie rękę uciąć, że znowu się rozmyśli chociaż skurcze jeszcze większe niż w poprzednich, nieudanych próbach co 5-6 minut. Znowu poleżę w szpitalu i znowu nic z tego nie wyjdzie, dlatego zamelduję się grzecznie w dwupaku jak tylko wrócę Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za bardziej zdecydowane, zwarte i gotowe Maluszki oraz szpitalne Mamy. Cynamonowa"
Cytat:
przekazalam wszystkie kciuki Cynamonkom i dostałam odpowiedź:

"Szkoda Waszych kciuków- nie nadwyrężajcie palców bo ten leniuch chce mieć "najbardziej robioną matkę w konia" wątku mamuś lipcowo sierpniowych 2013. Buźka "
Adaś jest niemożliwy po prostu Tak mamuśkę nękać..
Cynamonku mam nadzieję, że jednak się namyśli..jeszcze trochę czasu ma, nim Cię wypiszą

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:

en śliczne

Uciekam za mężem spać.. Chciałam jeszcze poćwiczyć na nim masaż shantala, żeby utrwalić po dzisiejszej SR

Co do puchnących stóp, to położna kazała mi moczyć min. 1 godz. w zimnej wodzie z dwiema dużymi łyżkami soli kuchennej, a później nogi do góry i wykonywać okrężne ruchy. W czwartek na wizycie, jeśli po kilku dniach ochłodzenia nadal będą spuchnięte koniecznie zgłosić to ginowi, że nawet po nocy opuchlizna nie schodzi.. i powinnam wtedy zrobić dodatkowe badania laboratoryjne.. No ale zobaczymy co na to gin.. jak mi powie, że to normalne, to pewnie badań żadnych nie będzie. Pytała mnie o ciśnienie czy mierzę..ostatnio tak, ale w normie.

Śpijcie smacznie

Szpitalne Dziewczynki

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:42   #1926
tysia222
Raczkowanie

Dobrej nocki wszystkim
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:42   #1927
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

super łóżeczko

Synek
Stary 2013-06-24, 22:42   #1928
roxi1980
Zakorzenienie

Melduję, że żyję, ledwo, ale żyję...

Noga spuchnięta, ciśnienie ok, dziś leżałam ile się dało, troszkę poczytałam Was z komóry (odpisywać na tel. nie mam cierpliwości). Teraz troszkę ponadrabiam i jeszcze rozliczenie do pracy muszę zrobić (nie pytajcie... szkoda nerwów).

Aaaaa, jeszcze zgłaszam, że moczenie opuchniętych nóg w zimnej wodzie dało efekty - mam kaszel i katar

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:47   #1929
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:

ooo mam identyczne, tylko że z żyrafką a nie misiem
http://allegro.pl/klups-safari-komod...284412019.html kupiłam w tym zestawie z komodą, tylko komoda jeszcze nie złożona

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
z tgeo co wiem to tak. Oczywiscie nie musi tak być, no ale podobno tak jets, że jesli mama miała przenoszone to córka ma większe szanse nic przecietna kobieta na przenoszenie. Nie martw sie na zapas

Idę spać, kolorowych snów.
hm a jednak. Ale mam nadzieję, że Kuban się nie zasiedzi zbyt długo
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:48   #1930
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
ooo mam identyczne, tylko że z żyrafką a nie misiem
http://allegro.pl/klups-safari-komod...284412019.html kupiłam w tym zestawie z komodą, tylko komoda jeszcze nie złożona

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

hm a jednak. Ale mam nadzieję, że Kuban się nie zasiedzi zbyt długo
Są bardzo podobne, wręcz identyczne, ale innych firm była w hurtowni tez ta zyrafka, ale postawiłam na jardrew, nie klupś

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-24, 22:49   #1931
jakierka
Zadomowienie

En, no ladnie babcia sie zachowala, duze dla niej!!

Cytat:
a no i brawa dla mnie, bo nie mam paciorka
Teraz już serio mogę rodzić.. no w sumie jeszcze wozek i koszule dla mnie do porodu
no to super

Cytat:

patrzcie co mi wyszlo
Super efekt choc po Tobie nie spodziewalam sie innego efektu

Elaine, oby zawsze Was tak rozpieszczali domowym jedzonkiem!

Fiazo, fajne, ze fronty w koncu u Was

Shestiger, ja o paciorcu niestety nie pomoge, bo w UK takich badan nie robia.

Dotka, fajny prezent od wujka, niby nic takiego a jak bardzo przydatne. No i pewnie czesto Ci odklada na bok towarki nowoprzybyte, typu kocyki i takie tam?

Lachryma, za wizyte

Cytat:

"Hej! Adaś podejście nr 3 do wyjścia na świat! Dam sobie rękę uciąć, że znowu się rozmyśli chociaż skurcze jeszcze większe niż w poprzednich, nieudanych próbach co 5-6 minut. Znowu poleżę w szpitalu i znowu nic z tego nie wyjdzie, dlatego zamelduję się grzecznie w dwupaku jak tylko wrócę Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za bardziej zdecydowane, zwarte i gotowe Maluszki oraz szpitalne Mamy. Cynamonowa"

No to teraz za Adasia żeby w koncu się zdecydował i wylazł z ciepłego brzuszka Cynamonkowej
Mocno zacisniete aby powiedzenie "Do trzech razy..." sie sprawdzilo!! Powodzenia i trzymajcie sie dzielnie z Adasiem! Czekamy na Wasza dwojke (osobno)

Oczywiscie co robi zestresowana jakierka?? Nie, nie kladzie sie grzecznie do lozka aby odpoczac i nabrac sil przed jutrzejsza praca lecz zaczyna sortowac wszystkie ciuszki dla Edzia
Otoz, posortowalam wszystko wg rozmiarow i zdalam sobie sprawe z tego, ze mam niewiele na okres 3-6 i powyzej, a bardzo duzo rzeczy i chyba za duzo na okres do 3m-cy. Posortowalam wszystko i przygotowalam do prania, ktorym zajme sie jakos na dniach.
Z obliczen (0-3mce) wyszlo mi az:
15 bodziakow z krotkim rekawem
10 bodziakow z dlugim
16 spiochow (w tym 7 cieplych)
12 pajacy (w tym 2 cieple)
13 kaftanikow (w tym 2 cieple)
5 polspiochow i 6 spodenek
Do tego koszulki/ sweterki/ rybaczki i akcesoria typu czapeczki itp.

Nie wiem czy tego nie za duzo
Stary 2013-06-24, 22:49   #1932
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Fiazo: powodzenia i smacznego!

She: no najlepiej ustalcie grafik..

Envl: ze ci się chciało w garach siedzieć wow
Łóżeczko rano na łapki spojrze

Dzoan: oj nie bądź taka okrutna za te chińskie raczki...spij dobrze

Roxi: współczucia! Ale się uczepilo ciebie..

A gdzie czarownica? Chyba tylko z rana wpadła?

Za cynamonkowa i madi kciuki zaciśnięte

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 22:50   #1933
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
lachryma: nieprzyjemne badanie na paciora? nie poczułam za bardzo. Miałam tylko z szyjki
no takie niefajne, zwlaszcza z pochwy, z odbytu nie bylo az tak zle. teraz czekac na wyniki... wlasnie, po ilu dniach mialyscie wyniki?

Stary 2013-06-24, 23:01   #1934
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

słyszałaś o czymś takim jak ochrona danych osobowych?
ale o co chodzi?
coś nie tak zrobiłam??

ah..juz rozumiem)
mam miekkie literki z calym imieniem:P

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-06-24 o 23:03
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:03   #1935
ita83
Wtajemniczenie

a ja znow leze mimo ze to niewiele pomaga za duzo chodzilam w weekend to mam za swoje a z radosnych wiesci dostalam pierwsza kase za chorobowe na razie za 2,5tyg z 5 ale lepsze to niz nic teraz postaram sie zasnac dobranoc
Stary 2013-06-24, 23:05   #1936
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

elaine- dzis mialas krolewskie jedzonko; smacznie i zdrowo. musze zrobic sobie taka jajecznice z kurkami

Stary 2013-06-24, 23:06   #1937
fiazo
Zakorzenienie

idę spać , dobrej nocy

Synek
Stary 2013-06-24, 23:07   #1938
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Jak na razie personel bardzo miły i wyrozumiały od izby przyjęć po oddział. Wszystkie badania w miarę sprawnie poszły choć w poniedziałki jest kołowrót. Weź swoje sztućce i papier toaletowy bo nie ma Reszta warunków mocno z PRLU ale da się przeżyć. Tyle na razie
jesli lezysz na patologii, to nie jest zle. Babeczki tam sa superowe - poza jednym przypadkiem. Co do sztuccy wiem bardziej mnie interesuje sala po cc i jak wyglada tam opieka i wogole. Zaciskam kciuki za was.

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Odpocznij trochę, bo ostatnio jesteś na wysokich obrotach. A jednak synio mógłby jeszcze trochę tam posiedzieć.
ja od poczatku na wysokich obrotach i mam nadzieje, ze syn wstrzyma sie z tym pchaniem na swiat. Skurcze juz ustaly, wiec nie jest zle.
Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

W nowej ustawie jest do 14 dni po porodzie należy złożyć wniosek, więc chyba jeszcze kadrowe niedoinformowane
wlasnie to samo mi TZ przekazal ode mnie z kadr, bo jak go wysylalam ze zwolnieniem to kazalam sie zapytac

Cytat:

No to teraz za Adasia żeby w koncu się zdecydował i wylazł z ciepłego brzuszka Cynamonkowej
trzymam kciuki, ale widze ze u ciebie humor nadal na najwyzszym poziomie.

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość

My się dziś pierwszy raz zachustowali
no i jak wrazenia? kurde bede musiala sie podszkolic, bo fajnie by bylo skorzystac z chusty

skurcze ustaly, ale musze sie wyszorowac pod prysznicem, bo jakby sie cos dzialo jutro moj gin pracuje, wiec skocze do niego na KTG

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:09   #1939
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

mykam spac, do jutra

Stary 2013-06-24, 23:13   #1940
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

en brawa za zakupy babcia stanela na wysokosci zadania

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:24   #1941
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
http://www.szpitalkarowa.pl/ na stronie, jak wejdziesz w oddziały i w blok porodowy to będziesz mieć listę
Dziękuję,już to czytałam,ale nie rozwiewa to wszytskich moich wątpliwości typu czy np brać ręczniczek dla małej. Dlatego pomyślałam,że może ktoś na forum może wie coś więcej o Karowej Na 99,999% będę tam rodzić, chyba że Gabi zdecyduje się wyjść przed terminem (w dniu terminu mają mnie położyć ze wzgl na tą cukrzycę) i nie zdążę akurat tam dojechać.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
ja zamierzam, chyba, że tuż przed zmienie zdanie
Co trzeba wziąć, to przeczytałam na ich stronie internetowej i do tego sie dostosowałam plus wziełam jeszcze co uwazam dla mnie niezbędne.
Co wzięłaś oprócz rzeczy podanych na stronie? Ciągle myślę czy aby napewno wszystko mam co potrzebne i jakiś taki schiz już mnie dopada

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Madi napisała mi eska, że jest w szpitalu Napisała, że źle się czuła - bardzo bolał ją brzuch i plecy. Na IP zrobili jej ktg i ją zostawili w szpitalu. Nic nie mówią, więc nic nie wie Nie może też połączyć się z netem, ale bardzo Was pozdrawia.
Trzymam kciuki Madi

kooocur ja mam Jedo, też się zastanawiałam swego czasu nad Tako,ale Jedo wydaje mi się lepsiejszy

Cytat:
Już do Was pędzę Kochane.
Jestem wszpitalu wszystko zgodnie z planem badania porobione i Antonio nadal pupą do dołu poza tym wszystko ok.
Zleciał mi ten dzień dość szybko i dobrze bo nie mam czasu sobie dobierać do głowy. jutro do południa mam mieć cięcie.

żeby jutro wszytsko poszło szybko i sprawnie

Cytat:
Malutka nasza waży 2870 gramów, wody ok, łożysko II stopień, szyjka jak była skrócona tak jest, ale teraz już mi to wisi
dostałam zwolnienie lekarskie o tydzień dalej niż termin porodu, więc jeśli jakimś cudem tydzień przenoszę ciążę, to nie muszę się martwić o l4.
Oj,a czemu nieprzyjemne? Czytałam,że to nie boli ani nic. za wizytę

Cytat:

żeby się zdecydował tym razem opuścić brzuszek!
En,może by podać linki do opisów porodów na 1 str jak u mam majowo-czerwcowych? Dziewczyny,co o tym sądzicie?
Stary 2013-06-24, 23:34   #1942
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Z racji tego ze mi sie nudzi bo Milenka jest praktycznie caly dzien naswietlana to przedstawiam Wam moj opis porodu:

Widze ze ak juz wody ci odeszły to błyskawicznie urodzilas
Zazdroszczę ze juz masz córeńke przy sobie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Zaraz przeczytam co się działo (widziałam tylko, że Madi w szpitalu Trzymam żeby wszystko było dobrze), a teraz króciutka relacja z wizyty.

Mały zgodnie z moimi obawami jest duży - waży już 3600. Nie wiem jak go wypchnę Jest maleńkie rozwarcie i generalnie czekamy na skurcze... Mam nadzieję, że urodzę szybko, bo za 2 tygodnie będzie miał te 4kg
Nie bój sie kochana. Najważniejsze ze synek rośnie i dobrze sie rozwija.
Cytat:
Już do Was pędzę Kochane.
Jestem wszpitalu wszystko zgodnie z planem badania porobione i Antonio nadal pupą do dołu poza tym wszystko ok.
Zleciał mi ten dzień dość szybko i dobrze bo nie mam czasu sobie dobierać do głowy. jutro do południa mam mieć cięcie.

za jutro
Cytat:
Heeeej Wam
Dzisiaj mnie cały dzien nie było, więc pewnie po zrobieniu obiadu siądę do nadrabiania, póki co przyszłam się pochwalić, że Tomasz mimo, że nie ma wózka to może się rodzić bo dzisiaj Babcia powiedziała, żebyśmy pojechały do hurtowni i zafundowała prawnukowi:

- łóżeczko z szufladą 120x60
- materac kokos- pianka- kokos (była kokos- pianka- gryka tez ale sama nie chciałabym spac na gryce więc nie będę kupowała tego mojemu dziecku)
- prześcieradło do łóżeczka
- 2x podkład do łóżeczka wodoodporny

i dla mnie:
- podkłady poporodowe bella 2 paczki po 10 sztuk
- majtki jednorazowe 2 paczki po 6 sztuk

NO, Babcia się wykazała naprawdę
Więc tak naprawdę został tylko i wyłącznie wózek do kupienia i ochraniacz na łóżeczko bo tam dzisiaj wzory mi się nie podobały. Tz moze dzisiaj skręci łóżeczko to Wam pokażę jak coś
brawa dla babci

Cytat:

patrzcie co mi wyszlo
Ale slodziutkie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
dopiero dorwałam się do kompa a tu 12 stron do nadrobienia

odebraliśmy fronty myślałam, że będzie gorzej wyglądać , jeszcze nie przymierzałam jak to będzie wyglądać z aktualnym kolorem, aleogólnie zadowolona jestem
potem pojechaliśmy do teściowej po wkrętarkę i wkręty i trafiliśmy na pizze to se zjedliśmy obiadek u niej
niestety w szpargałach teścia nie znaleźliśmy wszystkiego czego potrzebowaliśmy więc jutro odwiedzamy liroy merlin, a we środę będziemy montować

teraz biorę się za nadrabianie
super że fronty juz sa. Pochwał sie jak zamontujecie

Cytat:
Oliath- super, że już jesteście w domu

za wizytę.

Cytat:

Cynamonowa
Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U mnie wystarczyły jedne... w łazience było tak mokro, ze nie ważne czy sie szło pod prysznic czy nie
:

Cytat:

Ładne
Fajnie ze TZ dzisiaj ci je złoży

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Nadrobilam to moge iść spac
Pytanie tylko czy usne bo skurcz za skurczem mnie łapie w nogach...

Z mama gadalam 2 godz przez tel, szyje mi poszewki na kolderke i podusie dla Majeczki, w owieczki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:40   #1943
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:

To trzymam żeby tym razem mamy nie robił w konia

Cytat:

Bardzo ładne łóżeczko Szkoda że mu nie kupujemy nowego

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Melduję, że żyję, ledwo, ale żyję...

Noga spuchnięta, ciśnienie ok, dziś leżałam ile się dało, troszkę poczytałam Was z komóry (odpisywać na tel. nie mam cierpliwości). Teraz troszkę ponadrabiam i jeszcze rozliczenie do pracy muszę zrobić (nie pytajcie... szkoda nerwów).

Aaaaa, jeszcze zgłaszam, że moczenie opuchniętych nóg w zimnej wodzie dało efekty - mam kaszel i katar
Wybacz

Lachryma- za wizytę. Ładnego klocuszka już nosisz pod sercem

Co Wy macie z tym paciorkowcem? Przecież to pikuś. Nawet jak jest to tylko kwestia podanie antybiotyku podczas porodu.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:45   #1944
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Dziękuję,już to czytałam,ale nie rozwiewa to wszytskich moich wątpliwości typu czy np brać ręczniczek dla małej. Dlatego pomyślałam,że może ktoś na forum może wie coś więcej o Karowej Na 99,999% będę tam rodzić, chyba że Gabi zdecyduje się wyjść przed terminem (w dniu terminu mają mnie położyć ze wzgl na tą cukrzycę) i nie zdążę akurat tam dojechać.
Reczniczka nie bierz. Na Karowej nie kapia dzieci. A jeżeli coś się zmieniło przez 2 lata (choć nie sądzę) to tetra wystarczy do wytarcia

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Lecę spać bo rano do laba. Muszę zrobić krzepliwosc, więc proszę o kciuki...
Miałam robić badania w czwartek ale chyba wolę wcześniej wiedzieć... Dobranoc:-*
Cynamonku, Ghia porodowe

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 23:55   #1945
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Heeeej Wam
Dzisiaj mnie cały dzien nie było, więc pewnie po zrobieniu obiadu siądę do nadrabiania, póki co przyszłam się pochwalić, że Tomasz mimo, że nie ma wózka to może się rodzić bo dzisiaj Babcia powiedziała, żebyśmy pojechały do hurtowni i zafundowała prawnukowi:

- łóżeczko z szufladą 120x60
- materac kokos- pianka- kokos (była kokos- pianka- gryka tez ale sama nie chciałabym spac na gryce więc nie będę kupowała tego mojemu dziecku)
- prześcieradło do łóżeczka
- 2x podkład do łóżeczka wodoodporny

i dla mnie:
- podkłady poporodowe bella 2 paczki po 10 sztuk
- majtki jednorazowe 2 paczki po 6 sztuk

NO, Babcia się wykazała naprawdę
Więc tak naprawdę został tylko i wyłącznie wózek do kupienia i ochraniacz na łóżeczko bo tam dzisiaj wzory mi się nie podobały. Tz moze dzisiaj skręci łóżeczko to Wam pokażę jak coś
brawo dla babci

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Z racji tego ze mi sie nudzi bo Milenka jest praktycznie caly dzien naswietlana to przedstawiam Wam moj opis porodu:

W ubiegly wtorek wstawilam sie w szpitalu tak jak kazala ginka. Niemalze od razu zrobiono mi ktg a polozna w miedzy czasie zadawala mi pytania i wypelniala papierologie. Pisalam Wam ze pisaly mi sie jakies tam skurcze i rozwarcie zrobilo sie na poltora palca. Polozna powiedziala ze moze jeszcze w nocy urodze. Ale nic z tego. W srode rano kolezanka z sali przyjeta w ten sam dzien co ja dostala skurczy i szybciutko urodzila a ja nadal czekalam na rozwoj akcji. We czwartek o 6 rano zrobili mi lewatywe a o 7 podlaczyli pod kroplowke z oksytocyna. Lezalam tak caly dzien i jakies skurcze byly, nawet bolesne krzyzowe ale kroplowka sie skonczyla i mi wszystko ustalo a rozwarcie powiekszylo sie tylko do 2 palcow. Wiec znow akcja odwolana. Nastepnego dnia czyli w piatek znow powtorka z rozrywki ale juz bez lewatywy. Bylam zalamana i slaba bo ciagle na czczo. Podlaczyli oksytocyne o 9:10 no i tak sobie znow lezalam nie czujac zadnych skurczy, zadnego bolu. Nudzilo mi sie wrecz i bylo piekielnie goraco bo za oknem straszny upal. W koncu przyszla ginka i podjela decyzje o przebiciu pecherza plodowego. Dali mi do podpisania papierek ze wyrazam na to zgode i o 11 wody zostaly przebite i wylaly sie ze mnie. No i wtedy momentalnie sie zaczelo. Niemalze od razu dostalam mocnych skurczy i boli krzyzowych ktore coraz bardziej sie nasilaly i byly coraz czestsze. Musialam liczyc co ile sa skurcze. Rozwarcie szybko zaczelo postepowac a mnie bolalo coraz bardziej ale nie krzyczalam skupilam sie na oddychaniu. O okolo 12:30 poczulam ze chce mi sie kupke wiec szybko wszyscy sie zbiegli i zaczela sie akcja pod tytulem "parcie". Poczatkowo nie wiedzialam jak to zrobic bo balam sie ze naprawde zrobie kupe i do tego jeszcze sie zsiusiam Ale ginka kazala wziac gleboki wdech jak przyjdzie skurcz i przec z calej sily. Wiec tak tez zrobilam. Powtorzylam to jeszcze kilka razy i Milenka wyskoczyla ze mnie o 13:00 polozyli mi ja od razu na piersiach. Tak slodko na mnie patrzyla i byla taka cieplutka. Strasznie mnie to wzruszylo i rozplakalam sie ze szczescia. Juz nic mnie wtedy nie bolalo, myslalam tylko o niej. Za chwile ja zabrali zeby umyc, zwazyc i przebadac. Ale ja mimo wszystko ciagle myslalam o niej i nie moglam uwierzyc ze nareszcie sie spotkalysmy. Lekarz mnie zszywal bo bylam nacieta ale pamietam ze to tylko chwilke trwalo a przynajmniej tak mi sie wydawalo. Pozniej nie pamietam jak przebrali mnie w moja koszule i przeniesli na lozko bo taka szczesliwa bylam. Jak mnie wywozili z sali porodowej to widzialam sie z mezem. Wzruszyl sie i plakal razem ze mna. Pozniej bylam juz caly czas z moja mala coreczka. Wstalam z lozka po 3 i pol godzinach lezenia (powinnam lezec 4 godz.). Mimo oslabienia wyszlam do rodziny ktora czekala aby nas zobaczyc i od tamtej pory czuje sie coraz lepiej. Ciesze sie ze szybko akcja poszla lekarz zapraszal mnie za dwa lata znow na porodowke hehe.
Malinko, pięknie to napisałaś... Wzruszające

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 00:02   #1946
czerwony_balonik
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Reczniczka nie bierz. Na Karowej nie kapia dzieci. A jeżeli coś się zmieniło przez 2 lata (choć nie sądzę) to tetra wystarczy do wytarcia

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Lecę spać bo rano do laba. Muszę zrobić krzepliwosc, więc proszę o kciuki...
Miałam robić badania w czwartek ale chyba wolę wcześniej wiedzieć... Dobranoc:-*
Cynamonku, Ghia porodowe

za badania dziękuję za info faktycznie,nie pomyślałam o tetrze do wytarcia,dobry pomysł!
Stary 2013-06-25, 00:18   #1947
enlevee
Zakorzenienie

ok, nadrabiając:

Malinka- to rzeczywiście Twoja współlokatorka jakaś pożal się Boże.. Niech sama się schyla, a nie wysługuje się Tobą, dobrze jej powiedziałaś. Trzymam kciuki za Milenkę żeby żółtaczka szybko minęła!!

sammi- niezła babulinka chociaż tyle, że się zamknęła jak brzuch zauważyła!

Kocurku- bardzo ładnie wyglądasz z brzuszkiem

Oliath- Lilo jest przeeeecudowna. I ma taką fajną czuprynkę. Wszyscy jesteście na pewno zakochani bez pamięci w tym okruszku!

Jakierka- na pewno zdązycie i dacie radę ze wszystkim jeżeli chodzi o mieszkanko nie denerwuj się!

Stokrotko- za dorzucanie rzeczy do torby, też mam zamiar to jutro zrobić!

Guuusia- za pierwszą rocznicę ślubu!!

Teso- super, że wizyta udana no i wszystko pozamykane póki co skoro planujesz poród na lipiec!

Anulka- hahahah super mąż, ale wyobraziłam go sobie jak siedzi okrakiem na drzewie, klnie i zbiera czeresnie hahahha

Madi- kciuki już dawałam, ale nieustannie je trzymam i wiedz o tym kochana!! Niech Wituś ładnie siedzi w brzuszku!

Malinka- długo Cię trzymało zanim zaczęło się cośndziać widzę, ale dobrze, że chociaż lekarka ogarnięta. Dzięki za opis porodu!

Magdalennne- za wizytę. Najważniejsze, że mały zdrowy, waga kwestia drugorzędna- pamietaj

Ghia- za Ciebie i Antosia. Już jutro będziesz miała małego szkraba!

Domciatko- ładnie Ci wyszło Twoje dzieło!

łóżeczko skręcone, ale źle.. bo szczebelki są od ściany i miś również stoi przy ścianie zamiast być widoczny, bo Tż się pomylił i szufladę zebym miała to musi tak stac. juz dzisiaj tego nie zmieni na pewno no ale trudno..oczywiscie kogo wina? moja.. bo mu nie pomagałam

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-06-25, 00:23   #1948
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja mam zgage znow...

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ----------

no i z tz probowalismy metode przyspieszenia porodu

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 01:30   #1949
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Pół nocy nadrabiania, 20 stron, została ostatnia, pięknie pocytowane... A tu .upa wyszłam z apki i przepadło:banghead:
No to lecę z pamięci:
MADI trzymaj się kochana
GHIA za twoją cesareczkę trzymam kciuki już od wczoraj
OLIATH witajcie z Lilo w domku
MALINKA szkoda, że tyle dni się męczyłaś ale dobrze, że jak już się zaczęło to szybko poszło
CYNAMONKU żeby było do 3 razy sztuka
EN dokładnie to samo łóżeczko dziś sobie upatrzyłam śliczne jest tylko my bierzemy bez szuflady, bo i tak nie miałaby się jak wysunąć, bo łóżeczko będzie do połowy ściskać się z naszą wersalką

Tyle jeszcze miałam napisać ale czarną dziurę mam w głowie no trudno, lecę spać, TŻ za 2 godziny wstaje do pracy

Aha i gratuluję wizyt i nowych tc
Dobranoc

No tak jeszcze sobie przypomniałam, EVEEWE szczerze mówiąc nie wiem czy dam radę doczłapać się na to chustowanie nie najlepiej się ostatnio czuję, dziś pierwszy raz od jakiegoś czasu wyszłam na dłużej z domu i ledwo żywa wróciłam:banghead: no i chusty też nie załatwiłam sobie, zapomniałam

Edytowane przez kallisto89
Czas edycji: 2013-06-25 o 01:36
kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 02:35   #1950
ita83
Wtajemniczenie

kto nie spi? bo mnie wlasnieobudzil moj kregoslup - jak ktoras ogladala film jak urodzic i nie zwariowac to poziom bolu oceniam na 6,5 i rosnie - buuuu

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

dalej nie spie taratata a nawet nie ma z Kim pospamowac taratata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości