Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 09:54   #3511
peppermint patty
Rozeznanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Ryba- gratuluje zakupu fury

Trele-przegapilam zdjecie Twojego wozka,czy jeszcze nie wrzucalas (chyba pralas tak?)pochal sie jak juz gotowy

Budowniczka myslami wspieram

a ja juz po wizycie-ekspresowa kontrola,ale jednak zglosilam problem z pecherzem-jutro siuski do badania,z wynikami mam popoludniu zadzwonic i zobaczymy,wrazie czego dostalam recepte na jakis lek,jak bedzie ok-recepta do zniszczenia.cisnienie dobre,szyjka dobra,zero zastrzezen,wiec sie ciesze...serducha tez posluchalam

prosze o wpisanie 04.07- 18:45 połowkowe (nooooo wreszcie)
16.07 - 9:40 nastepna kontrola

a..waga w gabinecie wyszla mi o 1kg wiecej niz w domu (???) podalam oczywiscie szybciutko poloznej swoja domowa

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Dzień dobry, u nas burza i deszcz ale taki ostry że hhohohooo. Jak walnęło niedaleko mnie to aż poderwałam się na nogi.
Teraz lecę do pracy i będę po 17, a Wy zgadujcie co wyszło na usg połówkowym. Jestem przeszczęśliwą Mamusią bardzo zdrowego dzidziusia!!!!! I znam płeć!!!!!

chlopak?
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:05   #3512
Kociak85
Zadomowienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

nasturcja, super, że to mieszkanie takie duże i w Krakowie takie znaleźć za rozsądną cenę to chyba trzeba mieć sporo szczęścia

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kochane która jest już dłuższy czas na L4? Jak z wypłacaniem przez zus, regularnie to robią? Bo słyszałam że sie straszliwie ociągają

Ja od 1 lipca jestem bez pracy, moje L4 przejmuje podobno zus ale boje się że wypłacą mi to za sto lat a przy tym remoncie z kasa na styk wychodzimy i jestem w dupci bladej.
Ja jestem co prawda od miesiąca dopiero, ale po pierwszym miesiącu dostałam wypłatę równo z moją wypłatą z pracy. Ale koleżanka mówiła mi, że ona ma z zusu wypłacane i jak zaniesie np zwolnienie do dnia 28 to wtedy do 2 tyg od tej daty dostaje wypłatę

Kabriela,
nie bądź taka, napisz co tam się pojawiło. Ja stawiam na chłopaka

U nas we Wrocławiu lało całą noc i od rana dalej leje. Mąż wziął do pracu pojechał dziś autem więc jestem unieruchomiona. A chciałam podjechać rowerem do sklepu wózki pooglądać... Może jutro się uda
Stary 2013-06-25, 10:06   #3513
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość

Trele-przegapilam zdjecie Twojego wozka,czy jeszcze nie wrzucalas (chyba pralas tak?)pochal sie jak juz gotowy

a ja juz po wizycie-ekspresowa kontrola,ale jednak zglosilam problem z pecherzem-jutro siuski do badania,z wynikami mam popoludniu zadzwonic i zobaczymy,wrazie czego dostalam recepte na jakis lek,jak bedzie ok-recepta do zniszczenia.cisnienie dobre,szyjka dobra,zero zastrzezen,wiec sie ciesze...serducha tez posluchalam

a..waga w gabinecie wyszla mi o 1kg wiecej niz w domu (???) podalam oczywiscie szybciutko poloznej swoja domowa

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

chlopak?
Dobrze że wszystko w porządku

Budowniczko mam nadzieję że u Ciebie wszystko w porządku bo pisałaś coś o bólu brzucha.

Czy któraś z Was oprócz pepper ma jeszcze dziś wizytę ?
Jeżeli tak to trzymam
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:08   #3514
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko jak nie boli to jest ok.

Azealia ale zespół jelita drażliwego to nie tylko zaparcia. Jest tez wtedy, kiedy załatwiasz się za często, mimo braku biegunki. Np. 3-4 razy dziennie. I przy mnóstwie innych atrakcji.

Ja jestem grubas, ale ze względu na drugie jajo, kulke czułam między 12 a 13 tygodniem. A też to już całe plecy mogę mierzyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:09   #3515
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Dzięki za trzymanie kciuków
Jak się okazało brak infekcji, ph w normie, upławy ustały, w razie coś mam przepisaną maść i globulki. Po badaniu lekarz zrobił mi niespodziankę i zabrał na usg, by zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku, oraz...podejrzeć płeć. Będzie chłopak! Śmiesznie się ułożyła dzidzia, główką do dołu, a nóżki rozłożone tak że idealnie było widać siusiaka
Także Rybko jak możesz to dopisz do naszej listy, że oczekujemy chłopca
3 lipca mamy połówkowe także dowiemy się wszystkiego, ile waży, jakie ma wymiary etc.
Olenka gratulacje z okazji rocznicy!
Co do jedzonka...naszło mnie dziś na sałatkę, ale jak tylko zaczęłam jeść jakoś tak mi nie podeszła, podziubdziałam i odstawiłam, może najdzie mnie jeszcze ochota.
zapomniałam dodać, po wizycie zaszliśmy do h&m, kupiłam kolejną sukienkę na lato i...śpioszki na które już dawno polowałam, została ostatnia para na 2-4 miesięczne dziecko...chyba czekała na mnie
Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A ja po wizycie
Synuś jest synusiem na 100% , waży 482g i jest sliczny
Pani doktor pomierzyła mózg, serce, nerki, wszystkie kosteczki, brzuszek i wszystko wszystko jest dobrze!!
Powiedziała, że ma bardzo proporcjonalny nosek i usteczka )
Mam zdjęcia sisioka i twarzyczki, ale co do twarzyczki to za szybko poszliśmy
Nie ma jeszcze tkanki tłuszczowej więc jak to Pani doktor powiedziała: Mały kościotrupek
Mówila, że najlepiej przyjść tak za 5 tygodni to będzie już widac śliczna buźkę
Normalnie uśmiech nie schodzi mi z twarzy

Aha i śpi jak tatuś Z rączką na głowie
Dziewczyny gratuluję syneczków

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Gratuluje poznania płci i pięknych ciuszków i mebelków

nie cytuje bo cos mi sie porobiło i pize z tableta a to dziwnie jakoś:/

a wiec wróciłam z pracy......:/ rano jak pisałam pojechałam na zakupy znaczy ten wóz kupić. Kupiłam. 3w1 tako jumper. kolor zielony jest żywszy niż na zdjęciach, zdjęcia z telefonu wiec lekko lipa.
Prowadzi się spoko, nie jest jakiś mega ciężki, kółka spisująsię ok

potem pojechałam powtórzyć badania- morfologia i mocz tylko, bo chce sprawdzic ten hematokryt i hemoglobine, a w moczu czy jakiejś infekcji nie mam i białka..

potem do roboty, ale tak mnie umęczyli dziś.. jestem na tym nowym miejscu w innym CH i jest masakra. Sekundy nie miałam żeby Was poczytac.. cały czas sprzątałam i sprzedawałam... bo tak leje i mi tak nanieśli :/

i teraz dopiero usiadłam.. oby jutro i w środę było lepiej

wrzucam fotki wozka
. babcia mojego męża przeżyła dzisiaj śmierć kliniczną

świetny wóz

Anulka, gratuluję udanej wizyty

Tak jak Kasiula napisała u Nas szaro, buro i deszczowo.....

Karbiela obstawiam u Ciebie dziewczynkę
A za trzymanie w niepewności

3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-25 o 10:10
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:11   #3516
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Sliczna malenka Majeczka Ja chce juz
Tez mam takie jeansy dla Majeczki Tylko ze z ebaya

Luzik Nie bylo ani slowa - milo sie rozczarowalam Ogolnie malo rozmow o przyszlsci , nawet o dziecku nie wiele - choc widze ze tz mama moglaby skakac z radosci tylko nie wypada W koncu po trzech wnukach bedzie jej wymarzona wnuczka .. Mysle ze oni zachowuja sie tak dziwnie troszke ze wzgledu na mnie i to co przeszlam ..

Po za tym to wam powiem jaka akcja .. W sobote pojechal Tz z ojcem do sklepu ogrodniczego i zamówil 15 workow ziemi . Zaplacil za transport 36funtow - ziemia miala przyjechac w poniedzialek . Wczoraj jednak ze robta tak swietnie szla , tesc stwierdzil ze pojedziemy po ta ziemie osobiscie bo nie ma sensu czekac do poniedzialku . Pojechali , przyjechali z ziemia i sie smieja bo facet przy kasie oddal im jeszcze 60 funtow za transport zamiast 36 Ogrod skonczony.
Dzis wracamy oboje z pracy po 22 i co ? Niespodzianka . 15 workow z ziemia lezy pod drzwiami Nie skasowali dostawy z systemu .. Jakby podliczyc co wydalismy a co nam oddali , to ogrod wyszedl prawie za freeko

A teraz trzymac kciukasy bo rano robimy nalot na przychodnie , i jak nie dostane tego zaswiadczenia jutro to pierw ich tam zatluke a potem sie zarycze na amen
Ostatnio mój brat w Ikei brał trochę rzeczy,nowe łóżko,szafę i jakieś pierdółki i nie policzyli mu materaca,600 zł do przodu

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny, ale lało w nocy w Krakowie :x
Około 24 była u nas taka burza z fleszami jakiej dawno nie było i mega uulewa.Jeszcze latarnie na tak nagle zgasły,sceny jak w horrorze brr.A ja się dusiłam pod kołdrą

Cytat:
Dzień dobry, u nas burza i deszcz ale taki ostry że hhohohooo. Jak walnęło niedaleko mnie to aż poderwałam się na nogi.
Teraz lecę do pracy i będę po 17, a Wy zgadujcie co wyszło na usg połówkowym. Jestem przeszczęśliwą Mamusią bardzo zdrowego dzidziusia!!!!! I znam płeć!!!!!
Ale jesteś bez serca Tak się nam tutaj nie pochwalić z rana oj Ty,Ty DZIEWCZYNA

Olenka za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:17   #3517
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
my to w domu teściów na Traczykówce, nie wiem czy kojarzysz gdzie to jest bo to tak trochę oddalone od tej turystycznej części Rabki.
Aaa to nie wiem gdzie to jest :P my mieliśmy dom na ul. Leśnej, okolice ul. Krótkiej wiec pewnie druga strona Rabki

Dzień Doberek

Aleeee się bosko błyskało w nocy Ja od tyg chora, wczoraj byłam u lekarza dyżurnego, bo taki mam kaszel, ze leżeć np. w ogóle nie daje rady, bo zaczynam się dusić przepisał mi jakiś syrop, oby ten pomógł, bo mnie już wszystkie mięśnie od kaszlu bola :/

A co do ZUSU to ja jestem od maja na L4, z czego ZUS mi wypłaca teraz za czerwiec i ostatnio przysłali mi pismo, ze wszczęli postepowanie wyjaśniające moje L4 dałam to mężowi i ZUS musi sobie sprawdzić dlaczego ja mając umowę na 3 mies próbne, po 1,5 poszłam na L4 - wiec mam nadzieje, ze to szybko złodzieje wyjaśnią, bo płacić to im trzeba, ale jak oni mają wypłacać to problemy zawsze :/

Idę kaszleć dalej....

Gratuluję udanych wizyt
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:22   #3518
nemosek
Zakorzenienie

A tak w ogóle nie przywitałam się
Mya Witam się z Tobą w gronie niewitających wieśniaków
Cytat:

chlopak?
O to juz tak wcześnie,zmieniła Ci się godzina?
Fajnie że ok

Ja dzisiaj czekam na przesyłkę z wagę i w końcu będę mogła ważyć się regularnie,rano na czczo.

A u nas słoneczko wychodzisuper bo miałam zamiar pranie zrobić.

Anulka
Kupiłam ten odplamiacz co polecałaś -Sil w sklepie z niemiecką chemią.Cena mnie poraziła 22 zł, ale mam nadzieję że będzie skuteczny,bo jak nie to się wrócę do tego sklepu i oddam
Mam taki jeden zafajdany kaftanik na próbę,ciekawe czy puszczą plamy
U Ciebie też taki drogi?

Issia Też miałam niedawno taki męczący kaszel aż mi cały brzuch chodził. Po Stodalu i syropie z cebuli,czosnku,miodu i cytryny przeszło

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-25, 10:28   #3519
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Witam się w ten deszczowy poranek przeleciałam tylko pobieżnie bo miałam do nadrobienia z 20 stron
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
O miejmy nadzieję że się znowu dupcią nięe odwróci i zrobi tatusiowi niespodziankę bo to moje pierwsze usg z mężem

Magalska
i Lineczka
Widzę że toczyła się dyskusja na tematy zus itp ,normalnie ekspertki z Was Dobrze wiedzieć że w razie czego mamy Was na wątku i pomożecieBiurokracj a mnie dobija
Bo teraz to odsyłają z urzędu do urzędu,od pokoju do pokoju,nikt nic nie wie,jeśli szuka się odpowiedzi na konkretne pytania to zbywają.Ot specjaliści z bożej łaski.A tak niby powinni się znać na ustawach,rozporządzeniach ,przepisach.YHY katus mi tutaj wyrośnie.
Wybaczcie musiałam wylać żółć

A mam takie pytanko i poproszę o odpowiedź
A tą składkę chorobową nie może opłacać sobie dobrowolnie osoba bezrobotna żeby potem dostać macierzyński?Trzeba mieć jakąś umowę choćby zlecenie?

Ja miałam kiedyś jeden z Panache i nawet nie założyłam.Kupiłam w pośpiechu i źle na tym wyszłam.Model mi nie leżał.A poza tym u mnie w mieście b.ciężko o tą markę.A słyszałam o niej też wiele dobrego.
Oj przesadzają z cenami i to bardzo.
A Freya to już w ogóle

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Didzia Masz co dźwigać
Na pewno osoba bezrobotna nie może, ale wtedy najlepiej np pójść założyć własną firmę i opłacić składki

budowniczka trzymaj się Kochana

po za tym gratuluję wizyt, poznanych płci, rozpoczętych nowych miesięcy my dziś maqmy 2gie zajęcia w SR

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:33   #3520
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

Witam babeczki deszczowo
Ciągle mi się dłuży oczekiwanie na wynik amniopunkcji miałam dziwne sny w tym związane i teraz tym bardziej obawiam się wyniku. ILe kosztuje usg połówkowe? Mam na nie jeszcze czas ale wole zapytać
A dziś wizyta u gin ale bez usg niestety

Edytowane przez agnieszka255
Czas edycji: 2013-06-25 o 10:36
agnieszka255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 10:38   #3521
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mya Witam się z Tobą w gronie niewitających wieśniaków
Właśnie do mnie dotarło że też się nie przywitałam
No więc dzień dobry mamusie i maluszki

Coś sobie umyślałam i namówiłam właśnie brata żeby zamówił mi na allegro 2 pary dresów ciążowych
Stary 2013-06-25, 10:41   #3522
issia88
Zakorzenienie

Cytat:

Issia Też miałam niedawno taki męczący kaszel aż mi cały brzuch chodził. Po Stodalu i syropie z cebuli,czosnku,miodu i cytryny przeszło
Mnie wlasnie po Stodalu nic nie przeszło, teraz przepisal mi lekarz Supremin - oby cos dal
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:07   #3523
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Rybko jak nie boli to jest ok.

Azealia ale zespół jelita drażliwego to nie tylko zaparcia. Jest tez wtedy, kiedy załatwiasz się za często, mimo braku biegunki. Np. 3-4 razy dziennie. I przy mnóstwie innych atrakcji.

Ja jestem grubas, ale ze względu na drugie jajo, kulke czułam między 12 a 13 tygodniem. A też to już całe plecy mogę mierzyć

ooo patrz.. ja to tak z 5-6 mimo braku biegunki, nie wiedziałam ze to coś złego

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie dotarło że też się nie przywitałam
No więc dzień dobry mamusie i maluszki

Coś sobie umyślałam i namówiłam właśnie brata żeby zamówił mi na allegro 2 pary dresów ciążowych
ja też sie nie witam

a więc WITAM WAS KOCHANE MAMUŚKI

ej.. zaniedługo bediemy wymyślać nowy tytuł

ale sie wkur.wiłam. Pracuje teraz na dwóch sklepach. w jednym mam zmiennika który pracuje 10 do 15 dni w miesiącu ( wtedy ja mam wolne) a na drugim idę 10 dni do pracy, nie patrze kto co i jak mam swój grafik i nikt go nie może przesunąć. Na tym jednym pracuje z takim chłopakiem, z którym robie grafik wewnetrznie czyli bez udziału szefostwa i kadr. Robimy to pod koniec miesiąca, ale że mnie tam już nie bedzie ( w tamtym miejscu) do konca miesiaca poprosiłam go o wpisanie dni koniecznie wolnych do dzisiaj. i co? nie wpisał......dzownie do niego i pytam cz wszystkie dni moze byc w pracy a ten na mnie z ryjem ze mi sie w głowie poprzestawiało i że jestem je.bnięta :/ bo grafik ustalamy ostatniego i on nie bedzie sie spieszył ... to mu napisałam ze w takim razie szef to załatwi odpowiednio... a ten z jeszcze wiekszym ryjem.. i sie rozłączył.. :/ normalnie to bym sie nie przejeła tym ale te hormony mnie tak rozczuliły ze masakra jakaś :/ normalnie sie popłakalam :/ i zadzwonilam znów do niego i tłumacze mu ze musze wiedziec jak tu pracuje zeby tam grafik ustalić itd to powiedział ze jestem pierdo.lnieta i ze mam mu mówić po polsku a nie rusku bo on mnie nie rozumie i nie bedzie ze mną gadał. i sie zdenerwowałam:/ bo nawet nie mogę sobie dzisiaj zaplanować dni na zakupy dla dzidzi bo nie wiem kiedy bede miała wolne..

no to sie wyżaliłam. Sorki, ale jakoś mi lżej
Stary 2013-06-25, 11:27   #3524
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:

chlopak?
Jeszcze nie wrzucalam , bryka nadal stoi u mamy bo u nas kupa kurzu I malo moejsca przez ten remont. Do polowy lipca planuje wszystko sprowadzic do siebie , poskladac do kupy I bede Wam focic )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:27   #3525
anulka2205
Wtajemniczenie

Kabriela chłop?

Issia zdrówka

Rybka ajak z babcią tŻ? OK?

Agnieszka ja miałam na nfz połówkowe, to nie wiem

Nemosek mam nadzieję, że podopierasz wszystkie brudy dla mnie jest niezastąpiony, ale jak płacę 18 zł

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:27   #3526
niunia32
Zakorzenienie

cześć!

wpadłam się przywitać. nie nadrabiam, bo za dużo tego...
u nas pogoda wstrętna. pada cały czas...
jak tu wyjść z tym dzieciątkiem na spacer??

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:29   #3527
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

ooo patrz.. ja to tak z 5-6 mimo braku biegunki, nie wiedziałam ze to coś złego

ja też sie nie witam

a więc WITAM WAS KOCHANE MAMUŚKI

ej.. zaniedługo bediemy wymyślać nowy tytuł

ale sie wkur.wiłam. Pracuje teraz na dwóch sklepach. w jednym mam zmiennika który pracuje 10 do 15 dni w miesiącu ( wtedy ja mam wolne) a na drugim idę 10 dni do pracy, nie patrze kto co i jak mam swój grafik i nikt go nie może przesunąć. Na tym jednym pracuje z takim chłopakiem, z którym robie grafik wewnetrznie czyli bez udziału szefostwa i kadr. Robimy to pod koniec miesiąca, ale że mnie tam już nie bedzie ( w tamtym miejscu) do konca miesiaca poprosiłam go o wpisanie dni koniecznie wolnych do dzisiaj. i co? nie wpisał......dzownie do niego i pytam cz wszystkie dni moze byc w pracy a ten na mnie z ryjem ze mi sie w głowie poprzestawiało i że jestem je.bnięta :/ bo grafik ustalamy ostatniego i on nie bedzie sie spieszył ... to mu napisałam ze w takim razie szef to załatwi odpowiednio... a ten z jeszcze wiekszym ryjem.. i sie rozłączył.. :/ normalnie to bym sie nie przejeła tym ale te hormony mnie tak rozczuliły ze masakra jakaś :/ normalnie sie popłakalam :/ i zadzwonilam znów do niego i tłumacze mu ze musze wiedziec jak tu pracuje zeby tam grafik ustalić itd to powiedział ze jestem pierdo.lnieta i ze mam mu mówić po polsku a nie rusku bo on mnie nie rozumie i nie bedzie ze mną gadał. i sie zdenerwowałam:/ bo nawet nie mogę sobie dzisiaj zaplanować dni na zakupy dla dzidzi bo nie wiem kiedy bede miała wolne..

Co za ludzie . Jakiś niedorozwinięty ten zmiennik, za te nazwiska należy się mu

Dziewczyny jakby któraś była zainteresowana to znalazłam stronkę gdzie są podane wszystkie stronki z darmowymi próbkami dla maluszków i dla rodziców

http://www.sosrodzice.pl/darmowe-pro...jego-rodzicow/
Stary 2013-06-25, 11:34   #3528
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

No to I ja sie witam z drogi do mojej ukochanej przychodni :bat:

Musze Wam powiedziec ze dzis poczułam cos co na poczatku mi krew zmroziło a teraz poczulam dzis pierwszy raz ja Maja cala sie przesuneła z prawej do lewej .. Dosłpwnie cały brzuch przerzucil mi sie na prawo - niesamowite uczucie
Wogole to od kiedy zaczyna sie 3 trymestr?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:34   #3529
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Witam się w ten deszczowy poranek przeleciałam tylko pobieżnie bo miałam do nadrobienia z 20 stron

Na pewno osoba bezrobotna nie może, ale wtedy najlepiej np pójść założyć własną firmę i opłacić składki

budowniczka trzymaj się Kochana

po za tym gratuluję wizyt, poznanych płci, rozpoczętych nowych miesięcy my dziś maqmy 2gie zajęcia w SR
Dzięki właśnie nad ty rozmyślam i chyba się zdecyduję

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-25, 11:44   #3530
89Beatka
Wtajemniczenie

Dzień dobry
witam się i idę czytać posty, zaczęłam już chwile temu ale brutalnie mi przerwano, wizyta dziecka przyszła w odwiedziny córka kuzynki, ta 4 latka ale niestety miała gorączkę i u mnie chyba się jej jeszcze nasiliła i muszę ją chwile popilnować bo rodzice do pracy idą,a babcia zaraz wróci, dobrze że wszyscy w jeden uliczce mieszkamy
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 11:57   #3531
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Rybko to zależy od tego tez ile zjadasz. Jeśli masz ujemny bilans to i odchodów powinno być mało. Chyba, że wciągasz błonnik pod każdą postacią i zapijasz 5 L wody . To wtedy norma

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:10   #3532
89Beatka
Wtajemniczenie

zuzziak Gratuluję synka
24Kasiula dla ciebie też gratulacje

W sumie powinnyśmy pisać też o tatusiach, bo myślę że w większości tatusiowie się dowiadują że będzie syn to pęcznieją z dumy, chyba zostało im to z "prawieków"

Kabriela dlaczego trzymasz nas w niepewności, wiesz przecież że nam kobietom w ciąży takie silne emocje niewskazane( ja to najlepiej wszystko od razu wiedzieć bym chciała)
I obstawiawiam że będzie chłopak

Ryba podoba mi się ten wózek, też bym taki chciała, zobaczymy co nam wyjdzie ale dopiero we wrześniu

Trele próbuje sobie wyobrazić co czułaś jak się dziecko tak przesunęło ale dla mnie to abstrakcja jeszcze, aha i gratuluję ogródeczka, jak już wsio będzie ok, to wrzuć zdjęcia

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam babeczki deszczowo
Ciągle mi się dłuży oczekiwanie na wynik amniopunkcji miałam dziwne sny w tym związane i teraz tym bardziej obawiam się wyniku. ILe kosztuje usg połówkowe? Mam na nie jeszcze czas ale wole zapytać
usg połówkowe to za darmo jest tzn na nfz ja chodzisz, jeśli chodzisz prywatnie to płacisz za każdą wizytę i jest to normalne usg
chyba że chodzi ci o usg 3 czy 4d to koszt tego to miej więcej 250- 300 zł, w zależności od miasta, no i lekarzy

anulka2205 przegapiłamwczoraj że masz rocznicę, więc wszystkiego najlepszego, dużo cierpliwości i pociechy z męża

Edytowane przez 89Beatka
Czas edycji: 2013-06-25 o 12:12
Stary 2013-06-25, 12:13   #3533
ktosiula
Wtajemniczenie

Dzień dobry! Zimnica za oknem, ale przyda się trochę chłodu, nie narzekam Co dzisiaj robicie na obiad? Bo w ogóle nie mam pomysłu... może naleśniki??

Cytat:
Napisane przez Zuzziak Pokaż wiadomość
Dzięki za trzymanie kciuków
Jak się okazało brak infekcji, ph w normie, upławy ustały, w razie coś mam przepisaną maść i globulki. Po badaniu lekarz zrobił mi niespodziankę i zabrał na usg, by zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku, oraz...podejrzeć płeć. Będzie chłopak! Śmiesznie się ułożyła dzidzia, główką do dołu, a nóżki rozłożone tak że idealnie było widać siusiaka
Także Rybko jak możesz to dopisz do naszej listy, że oczekujemy chłopca
3 lipca mamy połówkowe także dowiemy się wszystkiego, ile waży, jakie ma wymiary etc.
Jak fajnie, że zrobiła Ci USG! Gratuluję syneczka! Dobrze, że się nie wstydził i pokazał ptaszka!

Cytat:
A ja po wizycie
Synuś jest synusiem na 100% waży 482g i jest sliczny
Pani doktor pomierzyła mózg, serce, nerki, wszystkie kosteczki, brzuszek i wszystko wszystko jest dobrze!!
Powiedziała, że ma bardzo proporcjonalny nosek i usteczka )
Mam zdjęcia sisioka i twarzyczki, ale co do twarzyczki to za szybko poszliśmy
Nie ma jeszcze tkanki tłuszczowej więc jak to Pani doktor powiedziała: Mały kościotrupek
Mówila, że najlepiej przyjść tak za 5 tygodni to będzie już widac śliczna buźkę
Normalnie uśmiech nie schodzi mi z twarzy

Aha i śpi jak tatuś Z rączką na głowie
klask i: Będzie synek - super! Chłopaki górą, żeby dziewczynki później miały w czym wybierać kandydata na meża Pokaż nam buziunie nie bądź taka!

Cytat:
Po za tym to wam powiem jaka akcja .. W sobote pojechal Tz z ojcem do sklepu ogrodniczego i zamówil 15 workow ziemi . Zaplacil za transport 36funtow - ziemia miala przyjechac w poniedzialek . Wczoraj jednak ze robta tak swietnie szla , tesc stwierdzil ze pojedziemy po ta ziemie osobiscie bo nie ma sensu czekac do poniedzialku . Pojechali , przyjechali z ziemia i sie smieja bo facet przy kasie oddal im jeszcze 60 funtow za transport zamiast 36 Ogrod skonczony.
Dzis wracamy oboje z pracy po 22 i co ? Niespodzianka . 15 workow z ziemia lezy pod drzwiami Nie skasowali dostawy z systemu .. Jakby podliczyc co wydalismy a co nam oddali , to ogrod wyszedl prawie za freeko

A teraz trzymac kciukasy bo rano robimy nalot na przychodnie , i jak nie dostane tego zaswiadczenia jutro to pierw ich tam zatluke a potem sie zarycze na amen
No i jesteście z kasą do przodu! Nieco niezorganizowani w tym sklepie są sesese Po co Ty się tak denerwowałaś, że ogród, że remont - jeden weekend i ogród zrobiony

Trzymam kciuki, żeby nie robili problemów!

Cytat:
Ja wiem, ja! Obstawiam CHŁOPCA! Przychodź szybko i nam zdradź tą tajemnicę!!!!! No i gratuluję zdrowego bąbla!

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
No i dziś zaczynamy 21 tydzień !
Udanego 21 tygodnia! A dopiero co test robiłaś co? Mnie strasznie pędzi czas w tej ciąży!

Cytat:

Kretyn, kretyn! Nóż mi się w kieszeni otwiera słowo daję. Dawaj jego numer to z nim pogadam jak trzeba
Superancki wóz kupiłaś! Kacperek będzie zadowolony

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:14   #3534
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:

Musze Wam powiedziec ze dzis poczułam cos co na poczatku mi krew zmroziło a teraz poczulam dzis pierwszy raz ja Maja cala sie przesuneła z prawej do lewej .. Dosłpwnie cały brzuch przerzucil mi sie na prawo - niesamowite uczucie

weszłaś na kolejny etap wtajemniczenia
też czekam na zdjęcia ogródka

dzieciak mi wydłubał 3 klawisze w nowiutkim laptopie ciekawe czy się da wsadzić

Beatka dziękuję, a życzenia bardzo trafione, gdyż ponieważ cierpliwość (zwłaszcza do męża ) to teraz u mnie na wagę złota

Ktosiula ja robię szaszłyki z kuraka, kabaczka, papryki, cebulki i pieczarek, do tego pieczone ziemniaczki

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-25 o 12:19
Stary 2013-06-25, 12:14   #3535
24Kasiula24
Raczkowanie

I witamy się z synusiem w 22 tygodniu )
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:19   #3536
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Za tydzień
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:20   #3537
anulka2205
Wtajemniczenie

a ja z córeczką

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-25, 12:23   #3538
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Od 27 tygodnia bodajże

Cytat:
I my również witamy się w 22 tygodniu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 12:24   #3539
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
klask i:

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Od 27 tygodnia bodajże

I my również witamy się w 22 tygodniu
klask i:
Stary 2013-06-25, 12:25   #3540
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
Witam babeczki deszczowo
u mnie prywatnie 250zl

Cytat:

cudownie,brawo za "plywanie" Majeczki
chcialabym to poczuc
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości