|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
No poważnie
![]() Bardzo rzadko chodzimy za rękę po ulicy a już objęci to w ogóle (strasznie to niewygodne), jak pada deszcz, to każde ma swój parasol. Przy ludziach innych nawet małych buziaczków sobie nie dajemy. Nie czujemy potrzeby okazywania uczuć przy innych. I też średnio nam się podoba jak inni to robią - na przykład na imprezach rodzinnych.
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam przydatną stronę.
Składniki kosmetyków szkodliwe w ciąży i w okresie laktacji: http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm Wygląda na to, że wszystkie do tej pory używane balsamy i kremy muszą iść w odstawkę
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi przeszkadza jak para jest nachalna wobec siebie, obmacują się (z serii cycki, tyłek), całują tak, że mogli by się połknąć ale do takiego zwykłego okazywania sobie czułości nic nie mam. My sobie nie "misujemy", nie "kotkujemy", nie "dziubkujemy" A co Ci się nie podoba w tym że małżeństwo da sobie buziaka lub się przytuli przy innych? (pytam z ciekawości, bo jak pisałam wyżej dla mnie to naturalne i ciekawi mnie postrzeganie przez innych takich sytuacji). Wynika to z przekonania, ze tak nie wypada, czy chodzi o coś całkiem innego?
|
|
#3937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całkiem fajna. Już jakiś czas interesuję się kosmetyką naturalną. Większość kosmetyków używam takich, które przeznaczone są dla dzieci. Inne szczegółowo analizuję zanim kupię. Oczywiście nie mam jakiejś paranoi, ale staram się zwracać uwagę czego używam. Wiem, że kosmetyki z Rossmana typu: Isana, Alterra, Babydream itp. są bardzo dobre i mało chemiczne ), dobre składy kosmetyków mają też polskie firmy, tak niedoceniane przez nas kobiety na rzecz "lepszych, droższych i zagranicznych". Kiedyś sporo zamawiałam ze stron typu Biochemia Urody, mazidla, ZrobSobieKrem, wcale nie są drogie wręcz przeciwnie tańsze niż te drogeryjne.
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-25 o 11:00 Powód: dop. |
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- mi się porobiły potówki na całym dekoldzie, plecach i ramionach. Nie znoszę tego cholerstwa a zawsze mi się robiły w lato ale teraz jakieś bardziej upierdliwe są. Do tego przez tą chorobę pocę się jak mysz co za☠☠☠iście wpływa na rozwój nowych krostek. Będę wyglądać jak kostropaty potwór
|
|
|
#3939 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi upały też dały w kość ale mąz kupił mi wentylator do pokoju i od razu lepiej się poczułam . Cytat:
Jak to mowią córka zabira urodę chodz w to i tak nie wierzę może nałóż sobie jakiś delikatny make-up i poczujesz się lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() witam drogie panie zaglądam do Was często ale tyle produkujecie że nie nadążam nadrabiać . Nie mogę już tyle wysiedzieć przed kompem ale musze częściej pisać Dziewczyny powiedzcie mi kwas foliowy do którego miesiąca będziecie brać ? I uzywacie coś do smarowania brzucha żeby się nie pojawiły rostępy ? Ja poszukuję coś dobrego może coś możecie mi polecić ? |
||||||
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
super, trzymam kciuki za obronę
|
|
#3941 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale planuję na jesień pisać pracę, tak aby co końca roku, przed maluszkiem skończyć, a obrona za rok ![]() Na drugim kierunku studiów niestety będę musiała wziąć dziekankę, bo w te wakacje mamy praktyki w kopalni, a przed nimi trzeba zrobić badania lekarskie więc odpadam ![]() Ehh przynajmniej nie będę musiała pisać dwóch prac na raz. Cytat:
Życzę, aby jak najszybciej udało Wam się zafasolkować ![]() Co do okazywania uczuć publicznie to z poprzednim tż miałam tak, że wstydziłam się dać mu buziaka przy ludziach, o żadnym włażeniu na kolana nie było mowy. Nawet z rozmową o uczuciach miałam wielki problem. Z resztą tamten związek to była jedna wielka nie udana (szkoda tylko, że straciłam 7 lat ;/). Natomiast teraz mnie się wszystko poodmieniało Przyjaciółka mi mówi, że 'oddziczałam' przy obecnym tż ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Akkma ja też biorę prawie od początku ale zastanawiam się do kiedy mam brać bo znajoma mówiła że ona do 3 miesiąca tylko brała . Muszę zapytać się na kolejnej wizycie jak to jest z tym kwasem
|
|
|
|
#3943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używam kremu do biustu i kremu przeciw rozstępom Mustela 9 m-cy. Cycki mi urosły niesamowici- rozstępów brak, skóra jędrna i jest OK, nie mam żyłek ani innych przebarwień (chociaż to może zależy od skóry). To samo na brzuchu, udach i boczkach- na razie nie mam. Koleżanki, które stosowały podczas ciąży nie miały rozstepów. Jedyny minus tych kremów to cena- są dość drogie - ok 70-80 zł za tubkę ale są bardzo wydajne, wystarczy bardzo mała ilość (wielkości małego orzecha lskowego) aby sobie wysmarować wszystko ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
wow!!! a co studiujesz że takie praktyki masz?
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
hej
można dołączyć? od jakiegoś czasu już podglądam Wasz wątek ![]() jestem w 9 tyg., mam 25 lat wkrótce 26. Termin na początek lutego. Ciążowych objawów póki co, nie mam w ogóle i mam nadzieję, że tak zostanie w związku z tym byłam na usg w piątek, bo się bałam, że coś jest nie tak, ale jak na razie wszystko ok Kartę ciąży mam od 6 tyg. Wyniki też w porządku, teraz czekam na wyniki tokso i różyczki i pewnie w poniedziałek pójdę na wizytę. USG 12 lutego.
|
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
co do okazywania uczuć- my z małżem chodzimy za rękę, przytulamy się, całujemy (nie tak nachalnie tylko taki buziak), czasem się szypniemy tak dla żartów albo połaskoczemy , pogłaszczemy albo coś w tym stylu.
Zawsze tak było i tak jest do tej pory
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj ja tez jestem w 9tc- na kiedy masz dokładny termin?Ja z USG 28/01 a z OM 3/02
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale tak nam dobrze. Ja kwas foliowy biorę od 6 lat, będę brała przez całą ciążę i pewnie po niej też, szczególnie jeśli będę brała tabletki antykoncepcyjne.
|
|
|
#3949 | |
|
Zadomowienie
|
Górnictwo i Geologię i osobno jeszcze geologię poszukiwawczą
![]() Cytat:
Zazdroszczę tego braku objawów ![]() Ja mam jutro pierwszą wizytę Nie mogę się doczekać!
Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-06-25 o 11:28 |
|
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Magnusia dzięki trochę kosztuję ale może warto w niego zainwestować szukałam czegoś ostatnio w rossmanie ale po zmianie układu towaru w sklepie nic nie znalazłam , w ogóle nie mogę teraz się odnaleźć w rossmanie
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukaj na all i w aptekach internetowych- jest taniej
|
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
z tego,co kojarze,to po 3 miesiacu zmniejsza sie dawke kwasu z 800 na 400.
ja uzywalam w pierwszej ciazy kremu vichy na rozstepy i mam pieknego tygrysa na brzuchu .niestety zalezy to od jedrnosci skory.moze kiedys dam sobie to naprawic...ale to takie male marzenie.zamowilam sobie dzisiaj spodnie i bluzke ciazowa na stronie hm.nie wiem,czy to nie za wczesnie,ale bardzo przecenione byly. |
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Kwas foliowy biorę cały czas, bo na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać do kiedy mam brać
![]() Na rozstepy używam oleju migdalowego na zmianę z balsamem Palmersa. Niektórzy mówią, ze śmierdzi, ale mnie bardzo odpowiada ten zapach
|
#3955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak dowiedziałam się o ciąży a pracę miałam do poprawek w części badań to przez chwilę pomyślałam - wrzesień nie dam rady nie chcę się stresować itp. Ale później pomyślałam, że przecież jestem juz tak daleko i sprężyłam poślady i jutro obrona. Mam stracha bo nie znam pytań - a na innych kierunkach wiedziałam wcześniej jakie dostanę. Ale wychodzę z założenia, że pisalam sama to coś wydukam no i że to tylko formalność. I bardzo się cieszę, że u mnie pada i jutro też będzie bo w takim upale jeszcze mogłabym zemdleć z wrażenia .
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i jego pytania najbardziej się bałam Poszło gładko choć denerwowałam się strasznie (a to już parę lat temu było). Ogólnie to nie słyszałam nigdy o przypadku aby ktoś się nie obronił- jak już napisał pracę i ją złożył to zawsze się obronił- i ta myśl pozwoliła mi nie zwariować na własnej obronie
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swojej obrony nie wspominam miło. Było nas wszystkich 15 osób - wszyscy siedzieli w pokoju 15 minut - mnie męczyli 45 minut. A to głównie wina mojego promotora, który nie pojawił się na obronie. Wolał jechać na zajęcia do prywatnej uczelni w innym mieście. A najfajniejsze było to, że przyczepiła się do jednej mojej odpowiedzi o podziały babka, która pełniła role sekretarki. I nie potrafiłam jej przekonać, że przepisy prawa mówią jasno co zrobić w danej sytuacji. Ona wiedziała swoje. Dobrze, że wybronił mnie dziekan. To był chyba najgorszy dzień w moim życiu.
|
|
#3958 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny- właśnie zadzwoniłam do szpitala w którym chciałabym rodzić (wiem, że to jeszcze czas ale coś mnie tknęło) i pytałam o szkołę rodzenia. Rozmawiałam z babeczką, która tą szkołę prowadzi i wiecie że już sę trzeba zapisywać
.Już przyjmuje zapisy bo obłożenie jest takie że to masakra, tym bardziej, że szkoła jest darmowa- płaci za nią miasto. No i zapisałam się.... nie myślałam że to takie terminy- kurde gorzej niż z wycieczkami zagranicznymi
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się po kąpieli oliwką (dość często po pilingu Dove) a wieczorami kremem z Ziaji dla kobiet w ciąży. Niedrogo a spełniło swoje funkcje bo mimo że moja mama po ciążach ma milion rozstępów mi sie zrobił jeden na wewnetrznej stronie uda, bo tam faktycznie się nie smarowałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Ja na początku lutego dowiedziałam sie, ze muszę sie obronić w połowie marca i dało radę. Przynajmniej szybko było z głowy

Ogólnie jest 5 lat po ślubie i nawet nie widziałam żeby przy nas się z mężem pocałowała

16.06.2012
mi upały też dały w kość ale mąz kupił mi wentylator do pokoju i od razu lepiej się poczułam .
Ostatecznie w niedzielę stwierdzono że to jednak nie jest pozamaciczna i że ciąża poroniła się sama zupełnie. W piątek byłam załamana, ale leżałam w pokoju z super dziewczyną, która była w podobnej sytuacji, albo nawet i gorszej - jej towarzystwo pomogło mi lepiej niż psycholog i już się z tym pogodziłam. Odczekamy nieco i znów będziemy się starać - może jeszcze będziecie w poczekalni, to napiszę wam (mam nadzieję) dobre wieści. Życzę wam wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania. Pozdrawiam 

) i jego pytania najbardziej się bałam