|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Odnośnie bloga- pisz jak tylko czujesz taką ochotę i potrzebę Cytat:
![]() Ja stripsy najpierw marynuję papryką ostrą i chilli, następnie mieszam pół szklanki mąki kukurydzianej z jednym jajkiem i z połową szklanki mleka. Potem moczę je w tym cieście jakby i następnie rozkruszam płatki kukurydziane, dodaję do nich przyprawy i maczam w tych płatkach aż będą nimi obklejone. No i voila- teraz na patelnię i gotowe Cytat:
U nas też ciągle napięcia i moje płacze, chyba jest nam coraz ciężej, a łatwiej przecież nie będzie. Mam nadzieję, że chociaż u Was się ułoży, bo u mnie taki stan trwa już niestety od dawna i chyba straciłam nadzieję, że będzie lepiej.. Cytat:
chyba się przejdę do jakiegoś lumpeksu i tam coś znajdę ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||||
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
|
|
|
|
|
#2133 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2134 |
|
Zakorzenienie
|
hm.. moze dlatego ze wyszła wczesniej musi nadrobic swoje, ale podobno dziecko śpi to rośnie i trzymajmy sie tej wersji
|
|
|
|
#2135 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliah masz tyle milosci w domu
![]() jakie Ty i Twoj tz macie naturalne wloski??
|
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę się na trochę legnąć, bo trochę przeceniłam swoje siły
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() Byłam wczoraj w terenie caly dzien ale Was podczytywalam w fonie ![]() GHIA gratuluje kochana!!!!!!!!! Wracaj szybko do formy ![]() Madi żaboo zdrówka Wracaj do nas szybkoooo ![]() ponadrabiam zaraz reszte
|
#2138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jutro na obiad stripsy ![]() co do tż, to chyba u każdego napięcia są, nowa sytuacja, swiat wywrócony do góry nogami, hormony. A w dodatku kobieta w ciąży mysli tylko o maleństwie, jest jakby zaprogramowana przez hormony na ciąże
|
|
|
|
|
#2139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lece bo Lilo miauczy
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath jakie ma ciemne oczka.. mała kosmitka
śliczna jest ![]() U mnie ciągle leje.. przynajmniej jest czym oddychać.. tylko zmulona się czuję.. trzeba się ogarnąć i wszystko wkoło
|
|
|
|
#2142 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
GHIA - raz jeszcze serdeczne gratulacje, niech Banderas rośnie zdrowo! dziękuję!!!! Cytat:
|
||||
|
|
|
#2143 |
|
Wtajemniczenie
|
a nawet ja jednak wrocilam do wyrka zero sily i znow mnie goni do toalety - czy tylko ja zamiast zaparc mam co 2-3 dni biegunki?
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
nadrabianie część 1
![]() sammi24 – wspominałaś ze po braniu żelaza masz jeszcze gorsze wyniki , u mnie hemoglobina jest niska ale lekarz żelaza ni przepisał dlatego ja sama się lecze i pije herbaty z pokrzyw, jem duzo sałaty i rzodkiewki no i położna azała jak najwięcej mięsa ![]() malinka- fajnie ze dodałas opis porodu, bardzo miło się go czytalo a już końcówka cudowna enlevee – taka babcia to Skarb , dziadkowie Tżta dali nam pieniadze na wózek bo jak stwierdził dziadek jego prawnuk musi mieć najlepszą furę w okolicy (szkoda że dziadka już z nami nie ma )+ za brak paciora ![]() Aaa i chciałam takie samo łóżeczko jak wybrałaś później dopiero znalazłam to które faktycznie zamówimy.Domciatko – naprawdę masz złote rączki , cuda Ci wychodzą Persephone_ - uwielbiam Twoje opisy o maluszku eveewe - za brak paciora ![]() Oli - żeby malutka nie załapała żadnych wirusów Niunia20 - cudowne łóżeczko i dodatki Anulka_p – niezła historia z tymi dziewczynkami ,ale tak to jest to „bezstresowe” wychowanie , ja wszystko rozumiem ale jednak powinny być jakieś granice. No i jak mogłas jej nie zatrzymać?? nie rozumiem! surka – świetny ten lezaczek Margosia – ale ten Twój szkrab jest cudowny, napatrzeć się na niego nie mogę ide nadrabiać dalej
|
|
|
|
#2145 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciałam moj bebzol do klubu- koniec sesji brzuszkowych, nastepne bedzie dopiero jak Zuzia bedzie po drugiej stronie świata
|
|
|
|
#2146 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My nie bierzemy tego pod uwagę, bo ja nie mam gdzie wracać po macierzyńskim, więc TŻ musi pracować. Pani kazała tak napisać i nie wnikałam dlaczego
|
|
#2147 |
|
Zadomowienie
|
Oliath fajny opis porodu
![]() Ghia
|
#2148 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo zabawne
![]() Nie no co ja będę to rozpakowywała teraz, lepiej żeby psich kłaków juz teraz nie zbierało
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść.
I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] żebyście wrócili do domu jak najszybciejCytat:
dobrze, że udało Wam się bezpiecznie z tym tornadem i się nie przejmuj że Cie wszystko denerwuje bo to normalne wróciłam, zrobilam mase kilometrów i padam, nogi mi rozsadza więc najpierw trochę poleżę , a potem będę nadrabiać to co od rana napisalyście |
|
|
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
Guuusia wszystkiego naj z okazji rocznicy
duuzo milosci ![]() Gratulacje dla wszystkich mam bez paciorów ![]() Gratuluje tygodni,wizyt ![]() Dotkaaaa z okazji Waszej rocznicy duuzo milosci,niech bedzie jeszcze mocniejsza jak juz bedziecie we troje Malinkafajny opis porodu,podniosł mnie na duchu ![]() Olaith porodzik szybki i lajtowy,pozazdroscic Tez mnie podbudował.A Lilo jest sliczna ![]() Margosia na Glutka tez sie nie moge napatrzec ![]() Jeszcze musze w spamie odnalezc fotki Hani i Milenki......
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny boje sie - u mnie taka burza, wali piorunami, aaaa... a ja sama w domu. Zazwyczaj sie nie boje, ale teraz jest jakos strasznie. Wyłączam kompa. Pa pa.
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie już dawna goni codziennie z rana i czasami w ciągu dnia drugi raz.. i jestem z tego zadowolona mam nadzieję, że przed samym porodem też się tak pięknie samooczyszczę i obejdzie się bez lewatywki ![]() Poza tym dzisiaj taka zmulona pogoda, że nie dziwię się, że nie masz sił..odpoczywaj skoro organizm tego potrzebuje A mnie udało się wreszcie zalogować i mogę podejrzeć wyniki wczorajszych badań krwi i moczu ![]() Ogólnie wyniki ok: -w moczu standardowo nieliczne nabłonki płaskie i pasma śluzu i leukocyty (1-3 czyli w normie), -a krew poza erytrocytami 3,57 (norma 3,70-5,10), hemoglobiną 11,6 (norma 12-16) i hematokrytem 34,3 (norma 37-47) w porządku. Ostatnio wyniki były lepsze, bo nawet hemoglobinka skoczyła mi do 12, a teraz najniżej jak do tej pory, no i erytrocyty i hematokryt też chyba najgorszy do tej pory.. No ale nie jest najgorzej Dalej będę żelazo żarła |
|
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
En
za kącik ![]() Bozeee jak ja sie kolejny dzien zle czuje.Mam niskie cisnienie,kawa czasem juz nie pomaga,glowa boli Nie mam ochoty na okłady z samca,spacerowac nie mam siły i jak tu ten porodzik sprowokowac?Dostałam kolejne esy pt. ,,kiedy rodzimy" ,,jeszcze w dwupaku?" Poprosze o kciuki.Po 17 wizytuje.Zeby ginek powiedział ze sie cosik zaczyna dziac ![]() Tz ma juz 2 tygodnie urlopu od wczoraj...i fajnie by bylo w tym tyg. urodzic bo jeszcze caly nastepny bylby z nami a pozniej juz musi byc w pracy bo od 2 polowy lipca sie nawał pracy u niego szykuje :/
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2013-06-25 o 13:11 |
|
|
|
#2154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wogóle mnie wkurza ta Stonka ostatnio - teraz wszystkie akcesoria dziecięce (pamiętacie butelki, szczotki do butelek, szczotki do włosów itp.) były po 8 zł, teraz w jednym koszu po ok. 5zł, siekacz do cebuli (ma ktoś??? od dawna myślę, bo nienawidzę kroić cebuli - oczy mam mega wrażliwe) były po 13 zł, przegapiłam, stwierdziłam, że w nosie to mam - dziś po 9,99... wiele rzeczy tak sprzedają jaka słodzinka!!!! Cytat:
hahaha - fajny wkład Dobrze, że rodzice nie polecieli po całości Norbert już się nie może doczekać, ciągle pyta kiedy urodzi się Weroniczka??? Mówi, że musimy jej kupić lalkę Barbi syrenkę i Koniki Filly |
|||
|
|
|
#2155 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy wy wszystkie będziecie rodzić na żywca, bez żadnego znieczulenia..? Bo jakoś nie przewija się to na wątkach albo ja to przegapiam, a dotychczasowe porody sn u nas też bez znieczulenia....
Ja bez zzo nie dam rady. A w ogóle wiecie co jest najśmieszniejsze? Nie boję się samego porodu, tylko najbardziej przeraża mnie wizja wbijania we wnie igieł (wenflony itp). Mam straszny uraz z dzieciństwa do tego. (Tak, wiem zzo to też wbijanie igły )Oliath, ekstra poród Ale ty to weteranka ciążowa jesteś Ghia, gratulacje! Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-06-25 o 13:13 |
|
|
|
#2156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kejt- chyba Ty miałaś rodzić na Bródnie, więc ściskaj nóżki dzisiaj
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie lubię burzy, jak jestem sama.
|
|
|
|
#2158 |
|
Zadomowienie
|
nadrabianie czesć 2
![]() Myszolka91 – zazdroszczę ze wyprawka już prawie gotowa, ja musze czekac z tym do wypłay Tżta ![]() Ewusia709 - za dobre wiadomości, ciekawe czy mój gin też da mi listę do szpitala…raczej wątpie 9 kg? Marzyłam żeby nie przekroczyć 10 ale u mni niestety już po wiec zazdroszczę ![]() Oli – świetny opis porodu aż chce się rodzić Ghia – gratuluje maleństwa , czekam na wiecej info i szybko wracaj do nas stokrotka24 - za brak paciora i info od ginP.S Twój Tż jest zabójczy ![]() Anulka_p- może na to cisnienie wypij sobie słabszą kawe Niunia20 – blog to fajny pomysł ,ale u mnie by sie nie sprawdził gdyby pojawiło się maleństwo , bo pewnie sporo innych zajęć i mój słomiany zapał by blog zakończył ![]() Marionette18 – oj to jak Tż tak rozpoczał dzień to pewnie też szczęsliwy od rana ![]() Rockyyy – kochana jeszcze troszkę i wszystko się skończy a malutka Ci wynagrodzi wszystkie trudy uff nadrobiłam ![]() dziewczyny miałyscie jakieś takie extremalne zachcianki w ciąży? Ja co jakis czas mam parcie uwaga na : PUMEKS chyba w końcu sobie kupie i sie najem bo czasami już nie moge wytrzymać
|
|
|
|
#2159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
magdalenne: to już pewne, że nie masz gdzie wracać? spróbuję dopytać moje kadrowe..
Dzoan: dla kobiet w ciązy norma jest chyba dla hemo 10, więc masz całkiem niezłą. u mnie w końcu desczowa pogoda zawitała. Cieszy mnie to dlatego, że nie muszę ogródka podlewać. No ale mam nadzieję, ze znowu będzie fajnie ciepło i słonecznie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

gdyby któraś miała na oku biało błękitną karuzelę to niech da znać... ja idealnej nie znalazłam
Rano wyprzytulalam Tz (z malym bonusikiem z ktorego byl niemiernie zadowolony
? Wyciagnelam piersi na obiad a tego czegos jeszcze nigdy nie robilam wiec moze, moze...
Po północy obudził mnie dość silny skurcz i potem nie spałam do 4 czekając na kolejne, które się nie pojawiły

jutro na obiad stripsy
. Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm
!! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze
o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!
)
żeby malutka nie załapała żadnych wirusów