|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Hej
Cytat:
![]() Ale Adaś sobie grabi ![]() Idę nadrabiać. |
|
|
|
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Margoś macie cudnego synka, taki spokojny na zdjeciach, pewnie grzeczniejszy od mamusi
Witam sie z wisielczym humorem |
|
|
|
#2043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba taki wiek... u nas też padały propozycje przywłaszczenia imienia z nazwiskiem dla naszej małej Miała być Hanią P., Zosią W. i Oliwią R. |
|
|
|
|
#2044 |
|
Zakorzenienie
|
Też niedawno wstałam dzoan
![]() Teraz wcinam serek, zara ogarnę mieszkanko, bo dzisiaj znowu kolega chce wpaść ![]() To już się nie wymigam A muszę się już przygotować na wizytkę, bo o 14.30 mam być na miejscu - trzymajcie kciuki! Chyba w końcu poznam wagę małego
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wirm jedno!ja ide na spacer ze sze i malym i prosze nie chowaj sie za krzakami.. )
|
|
|
|
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
hej. jaka pogoda okropna,pada od samego rana. wczoraj bylismy z tz na zakupach i niedlugo zakoncze wyprawke dla maluszka
|
|
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
i po śniadanku
![]() miałam dziś do załatwienia kilka spraw na mieści, ale tak leje, że na razie odpuszczam ![]() Margoś- fajny ten Twój synek ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- pytałam się wczoraj gina o naturalne przyspieszacze porodu to on stwierdził, że najlepiej działają 2 metody: współżycie i masaż brodawek. w sumie można to podpiąć pod jedną rzecz ![]() także ten... można sobie odpuścić mycie okien
|
#2048 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pracy nie zazdroszczę Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41478719]Dziewczyny a ją zaraz eksploduje. Nogi mam spuchniete tak, że chyba potroily swój obwód, cycki zaraz pekna, a położne mi dają Małego jak jest nierozbudzony, poza tym karmie go na twardym krześle i tylko sie umecze, chce już do domu z nim... Jest przecudowny, robi sie coraz bardziej taki no może kontaktowy to za duże słowo, ale powoli sie lapiemy, przewijały, przytulamy, on robi takie minki, że Tz wczoraj leciały łzy, jak musiał od niego wyjść. I nie działał mi wczoraj wizaz :/ Czekamy do 2 kg i jeśli nie będzie innych problemów typu żółtaczką czy antybiotyk, to droga wolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] A skąd te opuchnięcia ![]() Ahh Twoje opisy Małego rozczulają ![]() Cytat:
Przepraszam I rozumiem niestety
|
|||||
|
|
|
#2049 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
Obrzeki lekarz mówił, że są normalne, a polozna, ze mam całkiem ładne nogi jeszcze
a ją nie wchodzę do klapek...Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-06-25 o 10:33 |
|
|
|
|
#2050 |
|
Zakorzenienie
|
Lachryma..tyle ze z moich cycow leci siara i mleko jak tylko ich dotykam ale coz sie nie robi zebg urodzic hahahaha
)))jest jakas specjalna technika?kejt?:-P
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2052 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnio układałam do szafy ciuszki Lola i stwierdziłam, że tych najmniejszych jest raczej sporo za mało .. zwłaszcza, że Lol będzie rozmiarowo średniaczkiem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jak było?
|
||||
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
samantha
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zadomowienie
|
Więc postaram się pokrótce Wam napisać co u nas.
Wczoraj mieliśmy ostatnią wizytę u gina. Tymuś waży ok 2975g, główkę ma niziutko i ogólnie będzie raczej drobnym chłopczykiem. Gin się ucieszył z tych pomiarów i mówi, że nawet uznając błąd pomiaru to przekroczylismy granicę 2,5kg wagi i wtedy maluch jest już bezpieczny. Ogólnie czytając Wasze posty to większość się martwi, że macie za ciężkie, za duże dzieciaczki, my zaś zupełnie na odwrót bo Tymoteuszek malutki i się martwimy czy wystarczająco rośnie. Przepływy, wody, łożysko ok, więc Tymoteuszek ma podobno doskonałe warunki do funkcjonowania w brzuszku. Z pomiarów wychodzi cały czas o 2 tygodnie za malutki, ale podobno do 2 tygodni jest norma więc jest wszystko ok. Moja waga 62,6kg, wg pomiarów gina przytyłam tylko 9 kg Szyjka zamknięta i długa, nic nie zwiastuje porodu, a na dodatek gin powiedział, że dno macicy jest nadal wysoko, więc tylko mi się wydaje że brzuszek się obniżył, wg niego wszystko jest po staremu, tylko Tymuś przyjął niską pozycję w brzuszku i może to sprawiać wrażenie jakby obniżenia brzucha. W czwartek 27.06 ostatecznie meldujemy się w szpitalu i gin planuje nam cięcie na niedzielę 30.06, choć mówił, że jeszcze jest to uzależnione od badań w szpitalu i że będzie rozmawiał z ordynatorem, czy będzie wolna sala do cięć itp. Tak że ostateczny termin cc to się dopiero okaże jak już będę leżakować na patologii i obym tam nie musiała zbyt dużo czasu spędzić, podobno warunki tam koszmarne np. jedna toaleta na 15 osób ![]() Dostałam również od gina wczoraj rozpiskę co konkretnie spakować do szpitala dla siebie i Tymusia i okazało się że wszystko, a nawet więcej mam już gotowe w torbach ![]() Chwaliłam się przed chwilą, że nie mam żadnych opuchnięć i mam za swoje - spuchły mi dłonie, tak mocno, że mam problem ze ściąganiem obrączki Mam nadzieję, że to tymczasowe, pomoczę w wodzie przy przygotowywaniu obiadu i łudze się nadzieją że przejdzie
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2057 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecany opisik
:Wszystko zaczęło się jak wiecie dzien po wypisie z patologii – a nic nie zapowiadalo niespodzianki. Wypisano mnie z 1 cm rozwarcia, a rano 20 czerwca ku mojemu zdziwieniu odszedł mi na dwie raty czop podbarwiony krwia i zaczęło pobolewac dolem brzucha. No ale jako, ze na patologii napatrzylam się na przenoszone dziewczyny, którym mocne skurcze co 5 minut potrafily się rozejść bez sladu – zluzowałam kompletnie i nie zwracalam większej uwagi, szczególnie, ze domek był do odgruzowania po mojej nieobecności. No wiec wysprzątałam, popralam, powiesilam, wyprasowałam wszystko co było do prasowania i nawet Wam pisalam na forum, ze dzis nie rodze, bo nie mam czasu, bo jest za goraco, bo torba niegotowa i maz złamał klucz w zamku w szafie i nie mam się w co ubrac, a przede wszystkim – o 15.30 mam wystep Lali w przedszkolu ![]() Na wystep poszliśmy z malzonem pieszo. Hormony tak mnie zmiękczyły, ze wylam ze wzruszenia przez bita godzine ![]() A już wtedy skurcze były nieprzyjemnie intensywne rowno co 5 minut… W domku po powrocie zrobilam obiad rozpływając się z goraca w kuchni z wlaczonym piekarnikiem, spakowalam na powrot torbe szpitalna, umylam podlogi mopem i poprztykalam się ze ślubnym, który jakis taki był drażliwy tego dnia i o byle co się emocjonowal – wtedy to już na serio postanowilam nie rodzic, bo honor nakazywal w razie W malzona olac i takse wzywac do szpitala, a nie taki mialam plan przeciez ![]() O 20.30 nadal unosząc się honorem sama wykapalam Lale, ale ponieważ bolalo coraz mocniej, to już musiałam się na skurczu przytrzymywac umywalki i dyszec dyskretnie, coby malzon nie dosłyszał. W koncu jednak musiałam poinformowac go obojętnym tonem, ze chyba jednak pojedziemy na IP kiedy Iza wroci, żeby się Lala w tym czasie zajac. Iza jak na złość wracala tego dnia grubo po 21 a nie chciałam jej planow psuc randkowych ![]() Koniec końców o 22 udalo się nam wyjechac. Maz jakby się przejal skurczami co niecale 3 minuty, ale nadal raczej się nie odzywalismy do siebie wiecej, niż to konieczne. Wlaczylam w samochodzie G’n’R na full i jakos mi się lepiej jechalo przy mocnej muzie, która zagłuszała dyszenie na skurczach ![]() Bolalo tak niemilo, ze pustki na IP powitalam z ulga i rozkosza wrecz. Pani polozna pyta, co się dzieje, na co ja, ze skurcze co 3 minuty regularne i chyba rodze. Który tydzień? Poczatek 37 wg OM, ale mysle, ze raczej 38. Pierwsza ciaza, tak? A nie, bo trzecia. W tym momencie pani rzucila wszystko, co miala w rekach i biegiem do telefonu wzywac lekarza spanikowana. Bach mnie na fotel, a tu 4 cm rozwarcia i szyjka zgladzona. Papierologia w biegu, koszule prawie mi same wciągnęły przez glowe, pytaja czy chce na lozko – nie chciałam, no co, JA nie dojde do windy?...Na porodowce cisza i pusto przemily personel, prowadza mnie do Sali rodzinnej – no to mowie, ze maz zaraz do dzieci wraca, a poza tym gdzies się zgubil z torba, wiec ja na ogolna łóżeczko wypas, podlaczyli mnie pod KTG, a skurcze wychodza słabiutkie gora 65 . Badanie na skurczu – niespodzianka, mamy już 6 cm !! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze . Po kolejnym kwadransie zabolało mnie jakby mocniej i z parciem na kupke jakby – polozna sprawdza, co i jak i nagle mowi – DZIEWIEC, rodzimy już !!!Wierzcie albo nie, ale poczulam się OBURZONA. Prawie usiadlam na tym fotelu i zupełnie trzeźwo i kategorycznie powiedziałam, ze NIE. Nie ma mowy. To jest za szybko. Nie rodzimy. Pozniej. Koniec końców trzeba było jednak urodzic – parte były nieubłagane i pomimo, ze wczesniej w domu przeczyściło mnie klasycznie samoistnie i gora, i dolem – parte powtórzyły akcje. Jak ja się cieszylam, ze bez meza rodze! ![]() A potem polozna przebila pęcherz i zaczela isc glowka – tu było pod gorke, choc glowinka malutka – na każdym partym musiałam przec minimum 3 razy, co mi zaburzalo koncepcje i srednio szlo, plus ochrona krocza, wiec „na komende” musiałam czasem te przemozne parte wstrzymywac )Okazalo się, ze nie peklam i nie trzeba było niczego nacinac, jedynie łożysko wyszlo takie sobie, wiec mnie od razu łyżeczkowali (auuuuuu) i podali oxy dozylnie na obkurczanie – a Lilo się wtedy wazyla i badala. Dostala 9 punktow, waga 3100, 52 cm „wzrostu” . Neonatolog uprzedzila, ze ma niektóre cechy wczesniaczka – wyjatkowo delikatna i wiotka skorke, niewiele tkanki tluszczowej, etc. Drobiazgi.Na koniec leżałyśmy sobie i się tuliłyśmy podczas, gdy maz nawracal na parkingu pod domem i gnal z powrotem do nas. Lilo od początku potrafila się ladnie przyssac, a ja bylam normalnie w niebie W sumie od przyjecia mnie na IP do porodu minela GODZINKA o takim porodzie marzylam i choc nie powiem, żeby ogolnie to bulka z maslem była – nie mogłabym zyczyc sobie lepszego i szczęśliwszego rozwiązania!A kiedy mi ja zabrali po kangurowaniu i zapowiedzieli, ze oddadza dopiero o swicie gdy dostane laskawe pozwolenstwo na pionizacje, myślałam, ze ich pogryze. Bylam i jestem w takim stanie, ze sama bym ja już wtedy mogla wykapac
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-06-25 o 10:40 |
|
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) bo przy nich nie bedzie pil i tylko bedzie cwiczyl a tu sie trzeba z kolegami napic tesciem i kolegami z pracy lol. )
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super wiadomości
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grunt, ze sie dobrze czujesz i masz wszystko przygotowane ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Oliath Ty pisałaś o ojcu, który idzie do pracy... u mnie jak nie urodze w terminei to dopiero 11.07 mam sie zglosic na oddzial a od 12.07 zaczna dzialac, a moj Tzt ma urlop od 1-14.07, wiec zanim wyjde ze szpitala to jego juz nie bedzie jeny ja świruje, moja Zuzia bedzie mieć matke wariatke ![]() biore sie za czytanie opisiku Oli
|
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath świetny opis, jesteś niesamowita
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Najpierw z newsów to brak newsów bo Cynamonka nie pisała, więc nie wiemy póki co nic ![]() A z nadrabiania: Perse- to wielkie za 2kg Arturka i cieszcie się już razem sobą w domu! ![]() Oliath- Zdrówka dla Lali! Niunia- bardzo ładnie wygląda Wasze łóżeczko ![]() Dotka- męcz sutki, męcz- najwyżej nie będziesz musiała kupować mleka w sklepie bo będziesz mieć zawsze przy sobie (w sobie ![]() Ghia- mocne za Ciebie i Antonia dzisiaj ![]() Samantha- W łeb dać tej Twojej teściowej, no jak Boga kocham ![]() Skylie- Ola Pępek.. pamiętam jak się z tego śmiałam jak mi o tym ostatnio opowiadałaś Wszystkim co dzisiaj świętują nowe tygodnie to no i za wizyty!No i wstawiam Wam kącik Tomaszka, póki co skromnie bo ochraniacz muszę dopiero kupić, no ale lepsze to niż nic, nie?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oliath ale opis fajny a ostatnie zdanir ...lzy w oczach:-* ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Oliath a opisz.nam jak dziewczynki widzialy malutka pierwszy raz?? jak zareagowaly?szczegolnie mlodsza )
|
|
|
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
Mam info od Roxi (jest poza zasięgiem i nie miała jak sama was poinformować, a każda z nas przecież czeka
![]() )Ghia urodziła Antosia o 8.50 - nasz kolejny mężczyzna mierzy 55cm i waży 3200g
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
En super kacik.bardzo fajna karuzela...
moze cieknac,niewazne i tak je zmaltretuje hahahahaha ide suszyc leb i na spacer ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
)gratulejszyn!!!!:-***
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath
za opis porodu, który wynagrodził Ci wszystkie przykre dolegliwości ciązowe, widać, ze to szczęśliwy wątek i czekamy na zdjecie Kłapouszka w wózku no i starsza córka niech wraca do zdrowia- tez choroba wybrala sobie czas Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-25 o 11:14 |
|
|
|
#2068 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby Lala wyzdrowiała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||||||
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje dla dzielnej mamy i jeszcze dzielniejszego synka )
|
|
|
|
|
#2070 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.

"

Miała być Hanią P., Zosią W. i Oliwią R. 

(nie pytajcie... szkoda nerwów). 

będę pływać.

). Plus mam tak wymietoszone sutki, ze pierwsze zassanie to lzy w oczach z bolu.

!! W miedzyczasie ślubny się odnalazł, już pogodzeni w obliczu sytuacji pożegnaliśmy się czule i obiecalam dzwonic natychmiast , gdy urodze