Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już XI część wątku będzie, a nazwiemy ją:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 3,85%
Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki 7 13,46%
Kopniak w lewo, kopniak w prawo, każda dzidzia kopie żwawo 19 36,54%
Coraz cieplej, słonko świeci, kopią w brzuszki nasze dzieci 8 15,38%
Już kopniaczki nic nowego, zgaga męczy na całego 3 5,77%
Upał mamom sił podbiera masę, mimo to pokazują klasę 3 5,77%
Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogi 10 19,23%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 16:07   #4321
ladanseuse14
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ladan bidulo

Ale tu teraz cicho!
spoko, staram się nie narzekać.. tylko się przestraszyłam, bo zrobiło chluuuup
ja już jestem
Stary 2013-06-25, 16:08   #4322
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013, cz. X

Następna karierowiczka: http://film.onet.pl/wiadomosci/cieza...wiadomosc.html
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:10   #4323
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

jaki bezsens... myślę, że lekarz Ci powinien kogoś polecić... Nie powinien chyba tak zostawić pacjentek samym sobie... no nie wiem... pewnie coś się dowiesz w czwartek
Co do tej czelności bycia w ciąży, to nawiązałam do mojej ostatniej przygody kiedy to 3 babiszony na mnie wsiadły i "informowały", że ciąża to nie choroba a ja nie umiem liczyć ludzi w kolejce

No właśnie ciekawe co powie w czwartek. Podejrzewam, że poleci wizyty u siebie prywatnie - w innym mieście i za niemałą gotówkę

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
U nas w miasteczku jest to samo. Najpierw z 28 kontraktów dla stomatologów zostawili 16, potem w okroili laryngologię a teraz przyszła kolej na ginekologię, dlatego ja zmieniłam ponieważ moja dotychczasowa pani gin ma o połowę mniej wizyt i zdażało mi się trafiać na zastępstwa. A to nie jest dobrze jak co wizytę bada cię inny lekarz.
Dobrze, że piszesz, bo właśnie się zastanawiałam dlaczego nikt inny nie wspomina o tych kontraktach - skoro wychodzi na to, że teraz jest okres zakończenia
Holender, tyle przejść żeby dopchać się do gina na NFZ a i tak na finiszu człowieka zostawią na lodzie

A co do tego, że w ciąży bada Cię więcej niż 1 lekarz, to ja akurat sobie chwalę taką sytuację. Każdy lekarz ma inne spojrzenie, może dostrzec coś, co pominął ktoś inny. Jestem dużo spokojniejsza, bo "widziało mnie" w ciąży 4 ginów i gdyby się coś działo, to musiałoby być bardzo dziwne gdyby którykolwiek tego nie zauważył.
Przy czym oczywiście rozumiem o co Ci chodzi

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Ja też muszę nad tym zapanować

Wiem, że lubicie oglądać ciuszki to pokażę Wam moje ulubione ostatnie zakupy dla Mai sorki, że nie uprasowane, ale czekają na pogodę i pranie. Planowałam wczoraj to zorbić, ale skiepściła się :/
Moim faworytem jest reniferek! Fajny tez ten żółty komplecik. Ostatnio miałam na zakupach rozkminę czy żółty też pasuje chłopcom. Asystował mi teżet więc oczywiście nie pomógł mi w rozwiązaniu tego dylematu

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
a ja bylam rano pobrac krew. wsciekla jestem bo poszlam na nfz i pobierala mi babka z przychodni i oczywisice jaja. mam zyly ktorych nie widac wiec chodze do laboratorium duzego gdzie pielegniarki pbieraja 40osob na godzine, a tutaj pewnie 3 dziennie.
pani oczywisice jak zobaczyla ze nie mam zyl to jej sie rece zaczely trzasc, rozwalila mi dwa miejsca to jej mowie, zeby z dloni pobrala. to pobrala, ale pekla mi zyla bo wziela za duza igle.
no niech szlag z takimi.
moj rekord to 13 wkluc na jedno pobieranie i 4 osoby nade mna

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedulka
Stary 2013-06-25, 16:24   #4324
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
skoro się dobrze czuje...
Stary 2013-06-25, 16:26   #4325
niebede
Raczkowanie

matko nażarłam się pierogów ruskich i nie mogę się ruszać. Chyba zalegnę przed tv.

Ej dziewczyny mam ostatnio dziwną przypadłość. Zatyka mi się ucho. Najdziwniejsze w tym wszystkim jest to, że najczęściej kiedy coś piję. A potem samo przechodzi. Zaczęło się jakoś 2 tygodnie temu. Wydaje mi się, że to od kataru i pociągania nosem. Dzisiaj znowu kosili trawę pod blokiem, więc katar jak wodospad. Kiedyś się śmiałam, że to kara za podpijanie pepsi, bo luby zabronił mi pić, ale miałam taką ochotę na zimną pepsi Wczoraj też tajniacko napiłam się zimnej pepsi i to samo. Teraz mam sok z lodówki i znów zatkało mi ucho. Strasznie irytująca sprawa. Dodam, że nie produkuję świeczek w uchu

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:28   #4326
butterfly20
Zakorzenienie

przerypane http://kobieta.onet.pl/uroda/twarz-i...da-na-60/em6g6

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:30   #4327
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Motyl napisalam ci pw.... help me please :P
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:31   #4328
ladanseuse14
Zakorzenienie

ogląda któraś rozmowy w toku?
Stary 2013-06-25, 16:33   #4329
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie... Ale o so chozi?
Uczymy się
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:36   #4330
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
o kurde
Stary 2013-06-25, 16:37   #4331
rusałka_1
Zakorzenienie

ja witam się po obiedzie - żeberka wyszły przepyszne

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
drink mniamuś oczywiście z cytryną jakoś to przeżyłam. Ale wecie co??? spadł deszcz!!! w końcu!! i leje leje leje...jupi i właśnie z tym deszczem jest związana moja dzisiejsza przygoda zalało mnie biedną w aucie, samochód wyzionął ducha a mi woda sie przelewała między nogami na szczęście tż był w pogotowiu, zadzwonił po pomoc drogową, na którą suma sumarum czekałam godzinę. A w tym czasie mili panowie strażacy zepchnęli mnie na pobocze i grzecznie sobie czekalam zapytali nawet jak sie czuję, i czy wszystko w porządku, a mi tylko chciało sie śmiać no, ale juz dzięki boziu jestem w domu, niby przez śmiech, doczekałam sie deszczu, ale jak lunęło to aż zalało stres niesamowity. A jak u was dzień mija?
ale przygoda, ja bym pewnie spanikowała na twoim miejscu

Cytat:
o matko, biedna dziewczyna.

Mam pytanie czy ból w okolicach jajników powinien mnie martwić??

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:43   #4332
logoasia
Zakorzenienie

.

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
ja witam się po obiedzie - żeberka wyszły przepyszne

ale przygoda, ja bym pewnie spanikowała na twoim miejscu

o matko, biedna dziewczyna.

może ścięgna Cię bolą?jakieś nadwyrężenie czy cuś...kiedy ostatnio byłaś na usg? jak jajniki to raczej byłoby widać ze cos nie tak sie dzieje. może weź coś pból?
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:46   #4333
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co gin mi mówił, że niby ból w okolicach jajników zalicza się do "normalnych" jednak po tych wszystkich naszych problemach to ja bym na Twoim miejscu (jeśli oczywiście masz możliwość) sprawdziła to u lekarza albo przynajmniej weź no-spa

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-25 o 16:48
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:55   #4334
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
wiesz co gin mi mówił, że niby ból w okolicach jajników zalicza się do "normalnych" jednak po tych wszystkich naszych problemach to ja bym na Twoim miejscu (jeśli oczywiście masz możliwość) sprawdziła to u lekarza albo przynajmniej weź no-spa
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
.
może ścięgna Cię bolą?jakieś nadwyrężenie czy cuś...kiedy ostatnio byłaś na usg? jak jajniki to raczej byłoby widać ze cos nie tak sie dzieje. może weź coś pból?

mój gin niestety na urlopie;/ usg ostatnie miałam połówkowe i wszystko było ok. zjem nospę i idę się położyć

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:57   #4335
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
mój gin niestety na urlopie;/ usg ostatnie miałam połówkowe i wszystko było ok. zjem nospę i idę się położyć
no-spa i odpoczynek i powinno minąć
Stary 2013-06-25, 17:07   #4336
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
obrona obronie nierowna
u mnie oprocz pracy byly szczegolowe pytania z 5lat studiow
minimum 2tygodnie nauki dzien w dzien przed nia

7osob w moim roczniku nie zdalo, wiec niestety nie zawsze jest to formalnosc

ojej to nieciekawie,
u mnie jest jedno pytanie z 30stu niby z całych 5 lat wylosowane ofkors i 2 dotyczace pracy
ja sie boje bo mam promotorke baaardzo wredna i mysle, ze nawet brzuszek tu nie pomoze
na lic. byl lajt, ogólna wymiana zdań pomiędzy mną a komisja i czonkami w komisji, w sumie oni wiecej rozmawiali niz ja, ale podobno tez byly osoby co nie zdaly

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

zrobiłam te pierożki i zjadłam dwa na razie bo czekam na śmmietane;p i młody tak wariuje w brzuchu ze hoho chyba lubi JAGODY
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:33   #4337
teacherka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
o jak milo sie zrobilo ze jeszcze mnie pamietacie, jak jestem tu raz na ruski rok

nie bede sie odnosic w sumie do postow bo nie nadazam, wiec bede hamem i tylko pisac o sobie
Ale chamówa nooo:P:P Pisz pisz

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Nie macie pojęcia jak się cieszę. Bratowa jest fotografem i zrobiła mi wczoraj przepiękną sesję zdjęciową, taką romantyczną Fotki już pokazywała, ale mówiła, że obrobi, wybierze najlepsze i mi je da Jak tylko będę je miała pochwalę się w klubie I nawet jakaś duża na tych zdjęciach nie jestem
Ale superrrr Czekam!!

Cytat:

A ja już mam dość. W sobotę od przyjaciółki słyszałam,że może ja źle sobie liczę miesiące, bo nie wyglądam na 7mc (no zaczynałam w niedzielę, ale to już różnicy nie ma). W niedzielę teściowa i szwagier,że mam mały brzuch i mam więcej jeść Dzisiaj bratowa i dziewczyny w pracy. No co ja mam poradzić,że mam szeroko rozstawione kości i wszystko się chowa zamiast iść do przodu?
A moja Teściowa uważa,że jem mało,że mam jeść dwa dania zawsze itp
no przestań, nie przejmuj się takim głupim gadaniem. Wymśliły sobie... ;/

A pokazywałaś nam brzuszek?

Cytat:
No wlaśnie też mi się to bardzo dziwne wydało...

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! mam ogromne zaległości forumowe więc nie wiem kompletnie co się dzieje itd. a to wszystko przez to ze jutro mam obrone wiec pewnie zawitam tu jak będzie już nowy wątek, mam ogromnego stresa bo boje się ze nic nie umiem i ze wyjde stamtąd z rykiem ale proszę was żebyście mocno trzymały kciuki rano niby od 9 zaczyna się obrona ale ile będzie trwac to pojęcia nie mam jak dotre do domu to się odezwę...

buźka.
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Angelika ja też się stresuję bo obronę mam w czwartek Niby wszyscy mówią, że to tylko formalność i, że jak już dopuścili do obrony to oblać raczej nie obleją... Ale pierwszy raz w życiu się bronię
Będą kciuki a Wy sie tak nie stresujcie! U mnie było bardzo dużo nauki i pytania nei tylko z pracy, ale daliśmy radę. Będzie dobrze! W większości przypadków to naprawdę formalność i komisja jest dość życzliwie nastawiona.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Masakra. Od rana nie mam neta. Tzn nie było prądu, dopiero włączyli. Dziady niemyte no.

I jeszcze dowiedziałam się, że moja kuzynka ma parkę. Synek w podobnym wieku co Filip i dziewczynka w brzuszku też w wieku Filipa. Z jednej strony się cieszę a z drugiej taka niezdrowa zazdrość mnie ogarnęła...

I muszę się pochwalić że wszystko przeszło w banku więc malutkie kroczki dzielą nas od mieszkanka.
Kochana, ale skoro będziecie próbować 3 raz, to nic straconego.
A mieszkania gratuluję i zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
Przez te wczorajsze brzuchy mialam sen ze waze 130 kg a Julek juz jest poza moim brzuchem i wszystkie te kg to czekolada ktorej nie mogle odkleic od siebie.

wlasnie wrocilam z egz i ide was nadrabiac
Mmoze trzeba było ją odgryźć? :P

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciukasy. Niestety nie wiem, w którym dc TO się stało, ale jestem pewna, że rano u mnie 98% ludzi obstawia chłopca. Także zobaczymy może jutro. Chyba pójdę spać dziś o 21
no teraz to juz musi sie pokazać

Cytat:
ja na fil ang też miałam taką obronę jak Tassia wcale nie była formalnością, byli tacy co nie zdali i np jak ja pisałam pracę z językoznawstwa to miałam pytania z pracy i z przedmiotów językoznawczych. Czyli w praktyce ogrom nauki przed obroną
Ja tez fil ang i tez nie bylo lekko. Wprawdzie wszyscy zdali, ale duuużo osób sie nie broniło w pierwszym terminie i w sumie nie wiem jak to się potem potoczyło...

Nie mogę chodzić ;(;( Co za ból, jak się zasiedze, to jest masakra...
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:39   #4338
butterfly20
Zakorzenienie

Teacherka no pokazywałam z trzy razy,ale ostatnio nie. Rodzice nam zabrali aparat na wakacje,czekam na niego

Leżałam sobie i oglądałam brzuch i patrzę na lewy bok, a tam takie ślady jak rozstępy tylko w kolorze jak skóra. Myślę sobie OMG to już A potem popatrzyłam na prawy bok,że mam takie same tylko bardziej jak szlaczek. Szwy z koszulki się odcisnęły

Stary 2013-06-25, 17:44   #4339
teacherka
Zakorzenienie

Motyl, ojjjjjjjj ciąża to tak działa, nie? Że wkręcamy sobie coraz więcej

A mi wrócił kilogram, który na jeden dzień zniknął ;( Buuuu... Czyli mam 6,5 kg na plusie..

Jedno dziecko dziś zapytało czy już urodziłam dzidziusia.
A inna dziewcyznka (akurat podrapałam sie po brzuchu) czy łaskoczę dzidziusia ;P
Stary 2013-06-25, 17:50   #4340
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Moim faworytem jest reniferek! Fajny tez ten żółty komplecik. Ostatnio miałam na zakupach rozkminę czy żółty też pasuje chłopcom. Asystował mi teżet więc oczywiście nie pomógł mi w rozwiązaniu tego dylematu
Moim zdaniem każdy kolor pasuje chłopcu, ale wszystko zależy od kroju ubranka. No np. małego kawalera spokojnie ubrałabym w różową koszulę żółty bardzo lubię i na pewno bym młodego ubierała w takie barwy. Moja siostra też swojego synka ubierała w żółte rzeczy, ale w połączeniu z niebieskim, albo innym chłopięcym kolorem i super wyglądał. To taki radosny uniseksowy kolor.
W tym zestawie, który pokazałam jest taki pajacyk w łapki niebieskie i żółte i długo się zastanawiałam, czy nie chłopięcy, ale wzięłam, bo takie słodkie te łapki są
Stary 2013-06-25, 17:55   #4341
karolson
Zakorzenienie

pytanko co do rozstępów na piersiach to tym co się pojawiły to pod czy nad brodawka??
Stary 2013-06-25, 17:56   #4342
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem każdy kolor pasuje chłopcu, ale wszystko zależy od kroju ubranka. No np. małego kawalera spokojnie ubrałabym w różową koszulę żółty bardzo lubię i na pewno bym młodego ubierała w takie barwy. Moja siostra też swojego synka ubierała w żółte rzeczy, ale w połączeniu z niebieskim, albo innym chłopięcym kolorem i super wyglądał. To taki radosny uniseksowy kolor.
W tym zestawie, który pokazałam jest taki pajacyk w łapki niebieskie i żółte i długo się zastanawiałam, czy nie chłopięcy, ale wzięłam, bo takie słodkie te łapki są
Idąc tym tokiem rozumowania dziewczynkom też pasuje każdy kolor

Co do chłopców to wolę ich w żółtym niż tym pastelowym błękitnym.

Stary 2013-06-25, 18:00   #4343
teacherka
Zakorzenienie

Bo chyba faktycznie dzieciom niezależnie od płci pasuje każdy kolor, tylko czasem krój ubranka albo motyw może wskazywać, że jednak ubranko stworzono z myślą o konkretnej płci.

Ja już chyba nic nie kupuję na rozmiar 62 i 68. na 74 jakieś pajace tylko. Na 56 mam niewiele, ale nie wiem czy dokupować...
Stary 2013-06-25, 18:02   #4344
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Idąc tym tokiem rozumowania dziewczynkom też pasuje każdy kolor

Co do chłopców to wolę ich w żółtym niż tym pastelowym błękitnym.
Dokładnie tak jest
Kwestia gustu dla mnie oba ładne.
Stary 2013-06-25, 18:03   #4345
teacherka
Zakorzenienie

W Auchan od 26.06 bób po 6,95 za 0,5 kg
Stary 2013-06-25, 18:07   #4346
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pokopane wszystkie flaczki, rosną w siłę nam dzieciaczki, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
u mnie wczoraj w jarzyniaku byl po 11za kg

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:07   #4347
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Oł noł

Taka uwaga do Matall, że jeśli wygra ten tytuł: Wariują szyjki i puchną nogi - a mamy schdzą tu z wielkiej trwogito popraw słowo schodzą chyba, że zauważyłaś to sorki

Edytowane przez LaLoca
Czas edycji: 2013-06-25 o 18:10
Stary 2013-06-25, 18:08   #4348
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Teacherka no pokazywałam z trzy razy,ale ostatnio nie. Rodzice nam zabrali aparat na wakacje,czekam na niego

Leżałam sobie i oglądałam brzuch i patrzę na lewy bok, a tam takie ślady jak rozstępy tylko w kolorze jak skóra. Myślę sobie OMG to już A potem popatrzyłam na prawy bok,że mam takie same tylko bardziej jak szlaczek. Szwy z koszulki się odcisnęły
hahahaahahah
Stary 2013-06-25, 18:09   #4349
teacherka
Zakorzenienie

U mnie na targu 9,50 za pół kg...
Stary 2013-06-25, 18:10   #4350
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
pytanko co do rozstępów na piersiach to tym co się pojawiły to pod czy nad brodawka??
ja z boków i z prawej i z lewej..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości