|
|
#211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hahah pstryk ty jak cos dowalisz ![]() U mnie moj wujek mial polkotapczan tylko to takie bylo tylko ze na gorze sie kladlo nie bylo takiego wypasu z biurkiem i polkami jak u pstryka ![]() Polozylam sie na chwile spac ale szarpanie wlosow mnie obudzilo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#212 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
ja to się nie będę wypowiadać, bo pewnie nie do końca robię podrecznikowo ale Maja od początku była bardzo mocna. Jedno jest pewne - nie wolno dziecka na siłe sadzać, jak się chwieje na wszystkie strony czy obsadzać poduszkami...
|
|
|
|
#213 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Jak tylko się zacznie nowy wątek to Wy dawaj! I człowiek w lesie...
Black genialny ten makeup taki subtelny a jednocześnie wyrazisty i elegancki. Marsi brat porażka. Dobra powinien się czuć jak u siebie więc do roboty a nie panicz zasiadł i go obsługujcie:banghead: Lenova niestety lekarze nas olewają. Trzymam kciuki żeby ta wada była znikoma albo w ogóle żeby okazała się pomyłką. U mnie pediatra nawet odparzenia na dupce nie zauważyła... Chyba chcecie się ze mną pogniewać. Oddawać mi dziecko, myślicie, że nie zauważę podmiany na wielkiego jojczka? Dzisiaj nie zrobiłam NIC. Humor małej pod tytułem 'zabawiaj mnie bez przerwy a, że mi się nic nie podoba to będę jojczyć Ci do ucha cały dzień'. I do tego jest już znudzona moją gębą a nikogo do pomocy... Elmi gratuluję koty
|
|
|
|
#214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem mój brat na nim spał i jak był rozłożony, to tam z boku taka dziura była, gdzie się chowało pościel przy składaniu i zrobił sobie tam śmietnik, masakra jak waliło z tej dziury a ja chyba nie zapomnę tego półkotapczanu do końca życia, bo bawiłam się kiedyś pod nim jak był złożony i te bolce puściły i spadło na mnie to łóżko; nie zdążyłam uciec i mi nogę przygniotło i złamało; założyli gips, a pod gipsem coś się porobiło i mi się zaczęła skóra jakoś psuć, gnić, czy coś i mam teraz mega bliznę pod kolanem Cytat:
no i było panikowaćCytat:
![]() Cytat:
a zdjęcie wrzucę, tylko jak brat mi podrzuci, bo ja z tak blisko do gadziny nie podchodzę
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam Debrah po badaniu glowki malej????
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
Ellmi-oki,czekam
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
Wszystko w normie i taki jej urok! "jupi: dziękuje za kciuki!!! I za pamięć! *
|
|
|
|
#218 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh - z początku takie rozważałam, ale postawiłam w końcu na mocniejsze oko i delikatne usta.
Bo na ślub zamierzam jednak troszkę ciemniej zaznaczyć powieki. A nie chciałam wyglądać jak Pani spod latarni. |
|
|
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
i taka opcja bardzo do mnie przemawia, mocne usta i mocno podkreslone oczy na raz to jak dla mnie za duzo, zwlaszza na wesele
|
#222 |
|
Raczkowanie
|
Marsi oj nie ładnie nie ładnie się Twój brat zachował
Lenova idź do innego lekarza na konsultacje i na razie się nie załamuj, wszystko będzie dobrze. Moja Michasia stawiała tak nóżki do ok 4 lat. Prywatna pediatra mówiła żeby czekać, rodzinny to samo i że samo przejdzie. Mnie to martwiło i byłam u 3 ortopedów. 2 powiedziało żeby czekać i nic więcej a 3 zrobił usg, powyginał nogi na wszystkie strony i powiedział, że do 4 lat przejdzie, bo ona ma coś tam luźne tylko już nie pamiętam co,( stawy, łączenia- coś w ten deseń) no i rzeczywiście z czasem zaczęło się poprawiać a teraz mała ma 4 lata i 8 miesięcy i jest ok. Ładnie prosto chodzi. Iffonka Gratulacje Black ładny makijaż Mała Wiciu też mi dzisiaj spał na boczku. Fewcia brawo za skończony 4 miesiąc Pstryczku super że wizyta udana i że Kubuś się dźwiga Debrach super ze wszystko ok Masakra z tymi alarmami bombowymi Więcej nie pamiętam Edytowane przez karusia_2007 Czas edycji: 2013-06-25 o 20:18 |
|
|
|
#223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha dziewczyny zgubiłam się dziś na wizażu matko jakie wątki, że tez ludziom się chce je komentować https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=633044&page=4 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=559821&page=5 tylko musiscie sobie do 1 str wrócić :P
|
|
#224 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
O mamo jaka produkcja
Pogłupiały czy jak Nie zdążyłam rano napisać, ale trzymałam kciuki za wszystkie dzisiejsze szczepienia ![]() Cytat:
Dużo zdrówka dla niej i cierpliwości dla mamy Cytat:
za próby siadania ![]() Cytat:
Cytat:
Kochana, koniecznie to z kimś dobrym skonsultuj, już nieraz na forum dzieciaczki miały mieć różne wady, a okazywało się, że wszystko ok. także glowa do góry, będzie dobrze Nawet na takich zdjęciach widać, że bardzo ładny make up , pięknie podkreśla oko Cytat:
![]() A brat załamka, zachowuje się gorzej niż dziecko Cytat:
za 4+ , za obroty, za wagę i rozszerzanie diety Cytat:
Cytat:
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
półkotapczan wymiata ![]() Marsi- twój brat to jak do hotelu przyjechał ![]() Black- fajny makijaz, pasuje ci Debrah-super, ze wszystko ok uciekam bo gwozdzia w klawiature przybije... |
||
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
bokeh - ludziom sie nudzi, takie bajki wymyslaja
![]() ale tekst o "randkach" w lesie mnie rozwalil
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super
|
|
#228 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby szelki poszły jak najszybciej w odstawkę, a bioderka pięknie się wyleczyły!Cytat:
Cytat:
i bardzo się cieszę, że Kubuś Cię uspokoił z tym siadaniem Też bym się cieszyła i czekam na zdjęcie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje! Hello Byliśmy rano na rehabilitacji, jestem bardzo mile zaskoczona, wchodzę do ośrodka, a tam już pani w rejestracji wiedziała, że to my, dała papiery do podpisania i zaprowadzili nas do lekarki. Zero czekania, jak byliśmy umówieni tak nas przyjęli. I pani doktor i pani fizjoterapeutka bardzo miłe. Pani doktor pogratulowała, że się tyle czasu karmimy piersią i było mi bardzo miło z tego powodu Teraz czekamy na telefon od rehabilitanta, który będzie z nami ćwiczył, bo Ewci wykryli trochę nieprawidłowości, ale ogólnie panie stwierdziły, że to jest 5 minut roboty i mamy się cieszyć bo to nic poważnego. To się cieszymy A Ewcia jak ujrzała tam swoje odbicie w wielkim lustrze to zaczęła swoje klasyczne śpiewki, aż pani doktor się śmiała, że tak dokazuje
|
|||||||||
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoja drogą jeśli to nie żart to żal mi jej troche.... ![]() szklanka, kurde rodzące myslałam własnie o takiej sytuacji, nie wyobrażam sobie że miała by spotkać mnie.... chociaż wyczytałam gdzieś że spzitale dostały maila o 12 w nocy a dopiero o 7 30 pionformowali kogo trzeba.... Fajnie że rehabilitacja nie poważna
|
|
#230 |
|
Rozeznanie
|
Fuck yea! Zdałam egzamin
Dzięki temu mój kurs będzie się toczył szybko.Prawie codziennie mam miec jazdę ![]() Instruktor mi tylko daje po hamulcach Cos mam do tej szybkiej jazdy ![]() Muszę was pochwalić, bardzo mam malo nadrabiania ![]() A i w międzyczasie skoczyłam do gina po tabletki, teraz mam spokój na 4 miesiące
|
|
#231 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje bardzo za gratulacje
![]() pstryczek dobrze że to tylko trzydniówka debrah bokeh o matka co za tematy, a swoją drogą może ze 2 razy też jechałam z TŻ do lasu ale to było z 5 lat temu
|
#232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez mialam jazdy codziennie, a pozniej egzamin, jechalam rano na 5 ta! zeby byc w kolejce i zapisac sie na za dwa dni a nie czekac 2-3 tygodnie. Tto jedyna opcja zeby zdac jak najszybciej, bo jak masz duze przerwy to sie ciagnie i ciagnie w nieskonczonosc. Btw jazdy sa super, pozniej przy egzaminach sie zaczyna dopiero masakra
|
|
#233 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się jej dzisiaj mocno przyglądałam i ona nie ma non stop tych nóżek do wewnątrz tylko czasem tak trzyma a tako to są w miare prosto i jak ją się "stawia " albo do lusterka przykładam to też stawia prosto, aczkolwiek jeden paluch jest mocno zakrzywiony do wewnątrz. Sliczne dzieciaki! Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jakie nieprawidłowości u Ewci wykryli??? Moja też na początku jak wchodzimy do gabinetu rehabilitantki to się cieszy w lustrze a potem jest już aria operowa do końca ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Po kapieli dalam Kubie jak zwykle cyca, a potem jeszcze mm.
Oproznil butle i widze, ze nie ma ochoty na spanie, wiec polozylam go u nas na lozku i sama walnelam sie obok (Kuba na miejscu TZ, ja na swoim). Lezelismy tak w ciszy, ja wlasciwie zamknelam oczy i drzemalam, po kilku minutach patrze, a on spiiiiiiiiiiiiiiiii ![]() Liczy sie jako samodzielne usniecie? ![]() ![]() Przypomne tylko, ze u nas zasypianie zawsze trwa dobre kilkadziesiat minut, a czesto konczy sie niestety lulaniem w wozku. Pewnie jednorazowy wyskok, ale ciesze sie niezmiernie ![]() Moje malenstwo Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-06-25 o 21:03 |
|
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah jak super że wszystko w porządku!
![]() Byłyśmy u alergologa. Pani powiedziała że to na 100% skaza. Kazała smarować maścią witaminowa i uważać przy rozszerzaniu diety na jajko,białko w każdej postaci i na kurczaka. Powiedziała że dla takich małych dzieci najlepsze jest mięso z indyka i królika. Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia i miłe komentarze w klubie! Buziaki dla każdej z Was i każdego dzieciaczka od Blaneczki. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
evel teraz Twoją radę co do nic nie robienia będę powtarzać jak mantre- tym razem utknęla mi w pamięci
![]() Karusia Fotka super- taka energia pozytywna,że szok Cytat:
Cytat:
a ona pojechała po chinszczyzne i dziś miałam obiad z głowy- super, cieszę się jak cholera, teściowa też kochana- przyniosła mi garnek rosołu bo widziała wczoraj jak się narobiłam a co do pomocy, Szklanko to wiem, bo moja siostra jak do mnie przychodzi to zawsze chce mi pomagać, garnki mi myje albo kąpie Leosia, siostra TZ też zawsze zapyta dziewczyny, idę zrobić trening siłowy, mam dziś motywacje acha i Leoś usnął sam w łóżeczku bez ceregieli- zero lulania, głaskania, masaży jak do tej pory, pogadał pogadal, powywracał się i kima
|
||
|
|
|
#237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas dzisiaj było prawie tak samo, zjadł wieczorną butle i nic oczy jak pięć złoty aż w końcu zrobił się tak marudny że dałam go do bujaczka i usnał. Cytat:
Mój TŻ załatwił całego indyka od znajomego który hoduje indyki na trawce (takiej zielonej nie do plenia ) dla małego żeby miał zdrowe mięsko.Swoją drogą czy któraś z was przyrządza potrawy do maluszków sama? Robicie tego zaraz większą porcje? Bo ja bym tak chciała, będę miała pare słoiczków po pierwszych posiłkach i w nich bym je przechowywała tylko nie wiem czy tak można i czy lepiej to później zamrozić czy może zagotować? W przyszłości zamierzam podawać tylko deserki ze słoiczków a obiadki sama robić.
26.02.2013 18.11.2014 Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-06-25 o 21:15 |
||
|
|
|
#238 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co można zrobić dobrego z avocado ? Kupiłam właśnie 2 w Tesco, bo były po 50gr.
Położyłam takie plasterki na kanapkę ale było bleeeeee.
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas 1.raz sie zdarzylo... Debrah, super!! fewcia, dobrze, ze wiecie juz co jest grane. bijkora, mozesz zrobic paste na kanapki albo zmiksowac i na wlosy polozyc ![]()
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny mi podradzily żeby zamrażać. Robię taką podstawę: mięsko, marchewka, ziemniak, blenduję to i mrożę w pojemniczkach do mrożenia pokarmu. Najczęściej mi wychodzi 4 takie pojemniczki. Później wyciągam z zamrażary,do gara i tylko podgrzewam do odpowiedniej temperatury. Jeśli mam wczesniej czas to dogotowuję jej do tego albo kostkę szpinaczku, albo różyczkę brokuła. Mieszam z sobą i Dzieć zadowolony
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

To samo było poprzednio. Inne mamy na odchowalni nie są tak gadatliwe...
A na co dzień maluję sobie zazwyczaj długie kreski. 

no i było panikować

*

a tam mój tż
czyli że stópki skierowane do wewnątrz.

6 5 4 3 2 1