|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
te z pepco bezszwowe widzialam dzisiaj fajne sa one byly za 10szke czarne i biale chyba nie? wlasnie tak zaluje ze nie wzielam ale jade do tesco po zarowke ( lol) to moze wskocze z tz ... ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() :brzyda l: ( wyjde na jakas erotomanke lol- nie uzywalam nigdy tych kulek hahahah) to jak Twoj TZ przezył jak w nocy czytalas obok? ( aaaa w pokoju obok doczytalam..) lecim do sklepu
|
||
|
|
|
#2492 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
Ja się w tej stylistyce jakoś nie odnajduję ale mąż jest zachwycony Co do lektur to szacun ![]() Cytat:
Na ból proponują paracetamol ( ) albo coś silniejszego ale nazwy nie pamiętam. Ja grzecznie dziękuję bo nie chcę faszerować siebie i Adasia tym bardziej, że już i tak sporo leków biorę na ciśnienie... No a poza tym to porażka- bo w szpitalu na wizytach widzi mnie za każdym razem inny lekarz, na oddziale inny przy każdym obchodzie i to jest takie pierdu pierdu bo nikt nie wie o co dokładnie chodzi i za każdym razem muszę tłumaczyć wszystko od początku. Dzisiaj powiedzieli mi, że taki mój "urok"- nie często się to zdarza, współczują ale mogę iść już do domu a jak coś się będzie działo to przyjeżdżać od razu Aha- jak nie będą już potrafili ogarnąć mojego ciśnienia to cc- ale, że z wizyty na wizytę coraz to większe dawki, które potrafiłyby uśmiercić konia mi zapisują to jakoś udaje im się to ciśnienie kontrolować
|
||
|
|
|
#2493 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2494 |
|
Zakorzenienie
|
charlize: nie chciałam urazić... chodziło mi o to, że z opisów wydaje mi się (nie jestem pewna, bo przecież nie czytałam), że to kobieca lektura.. a nie że dla gospodyń domowych..(akurat da mnie to różnica).. a czy jest dobra pytam każdej laski która czytała bo cały czas sie waham... prawie każda mówiła że jest fajna i ogólnie zachwyt na większości portali...a ja mam jakis opór.. co nie znaczy że jeśli przeczytam to mi się nie spodoba.. a czytać każdy powinien czytać to co lubi i co mu się podoba - nieważne czy lektura wymagająca czy nie
|
#2495 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No chyba, że tak Spijemy się wszystkie herbatką laktacyjną "Bocianek" ![]() Cytat:
Ja mam skurcze takie jakby Ci to powiedzieć- najwidoczniej wybrakowane Wiesz, że ja na chwilę obecną też już nie? Ja nawet 1, słownie JEDNEGO dziecka nie umiem urodzić a co dopiero kolejne ![]() Cytat:
Wiesz- ewentualnych partych to ja się spodziewam po jedzeniu szpitalnym teraz... No proszę- jaka cicha woda... ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonkowa: noo sapkowskiego też bardzo lubię (on i pratchett zadecydowali o temacie mojej mgr:P).. sierotka marysia też średnio mi leżała, a z sienkiewicza "w pustyni i w puszczy" najmniej mi się podobała. Za to film ten stary bardzo lubię
|
#2497 |
|
Zadomowienie
|
Oho... następna się ujawnia- chyba czas na mnie ![]() |
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co?
Szalone jesteście, ja nie nadążam za Wami, jak mam robote ![]() zaraz znowu lece bo musze jeszcze z Tz po drugie auto jechac i wróce a Wy natrzaskacie z pińć stron Cynamonku i An-cymonku czy Wy mozecie sie wreszcie rozpakować, bo do czego to podobne, żeby tyle bab trzymac w niepewności ???Magolinka, kciuki za wizytę (jak znowu pomyliłam się z nickami to wal śmiało centralnie w ryło )Perse, mały Ciumkacz teraz w tempie ekspresowym będzie rósł ![]() Teso, ja chciałam małego od przyszłego roku przyzwyczajać do naszych plenerów ale zaczynam jak wszystko będzie ok od tego i dzięki za "dodanie odwagi". Napisz mi proszę, czy masz chuste, jesli tak jaka czy moze inaczej... od jakiej zaczac? Elaine, nawet nie wiesz jak mnięęęę się miło zrobiło, jak przeczytałam "dobrze, ze jesteś" Już nie wiem czy pisałam, czy nie..... trudno powtórzę się najwyżej.... OLIATH Lilo jest cudna a to spojrzenie..... rozczuliłoby najgorszego człowieka na swiecie... te oczyska cudne spadam bo nie zdaze sie uszykowac
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
o raju ale tu seksowne mamuśki sie szykują
jakie tematy żeby po tych rozmowach któaś sierpniówka sobie porodu nie wywołała
|
|
|
|
#2500 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
x3Cytat:
A w nocy tak samo wstaję sikać co i rusz.. tej nocy średnio co 1,5 godz ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41489233]Dziewczyny nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Od południa mam taki nawal pokarmu, że nic innego nie robię tylko wisze z Małym albo odciagam, nawet slabiusi ręczny Avent daje radę... Jestem zmęczona, cycki mega bolą, ale bardziej boli zastój niż ciagniecie czy przez laktator czy przez Malego... W każdym razie jak tak dalej pójdzie, to nie trzeba będzie dokarmiac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Położne w SR mówiły, że ok 3 doby po urodzeniu dziecka następuje nawał pokarmu, dziecko nie nadąża z jedzeniem.. ale to po jakims czasie się normuje.. najważniejsze, że nie brakuje
|
|||||
|
|
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Aleksandra Borisovna Marinina,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2502 |
|
Zakorzenienie
|
a ja powiem szczerze, że dla mnie "50 twarzy Greya" byłą ok przez jakieś pół pierwszej książki.. potem jakoś zaczęło mnie irytować jej uniesienie po jego sekundowym dotyku i do tego non stop to samo. Przeczytałam dwie części, sama preferuję ostrzejszy sex i na pewno u nas nie ma spokoju i landrynków, ale to jakoś do mnie mało przemówiło
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2503 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A poważnie- fajnie jak się ma jakieś pasje ![]() Cytat:
![]() Ja tam jestem zdecydowana na rozpakowanie ![]() Cytat:
Cytat:
Realistyczne masz sny- nie ma co ![]() Dobra, ja uciekam. Życzę miłego wieczoru. Będę Was podglądać z telefonu |
||||
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Słowem wstępu napiszę, że jesteście nienormalne! Jak można tyle spamu naprodukować?! Fajnie się z wami siedzi od samego rana, będąc na bieżąco, ale niech no się zniknie na parę godzin ![]() Będę szczera - nadrobiłam, ale nie mam nic mądrego do przekazania ![]() tylko za nowe tygodnie![]() Aaaa no i Oliath - Lilo jest zabójczo śliczna, nie miałam ochoty wyłączać tego zdjęcia A teraz trochę o mnie ![]() Wizytka udana praktycznie pod każdym względem ![]() Przede wszystkim mały się obrócił główką w dół Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam Aleks waży aktualnie 1940g, więc idziemy środkowym centylem, mój piękny średniaczek Mamę oczywiście rozpierała duma, ale już widzę, że to będzie kopia tż, bo mój D. ma dokładnie takie same usta Ależ jestem w tej mojej klusce zakochana![]() Ważne jest jeszcze to, że mama też się dobrze trzyma - na ostatniej wizycie 2 tyg temu ważyłam 69.4kg, dzisiaj 69.1kg z czego najbardziej chyba zadowolone są moje nogi ![]() Z mniej fajnych rzeczy miałam za wysokie ciśnienie bo 140/80parę, a nie byłam w ogóle zestresowana, a i wcześniej prawie godzinę czekałam na wizytę w poczekalni W ogóle od ponad tygodnia zauważyłam, że podniosło mi się i ciśnienie, i puls. Babeczka kazała mi mierzyć i zapisywać wyniki 3 razy dziennie i z taką karteczką mam przyjść do niej za tydzień na wizytę. W razie gdyby ciśnienie było wyższe od 140/90 (obojętnie, która wartość), mam się zgłosić do niej albo najlepiej od razy jechać na ip No nic będziemy kontrolować...A teraz po elaboracie mogę być na bieżąco
|
#2505 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
tak - nie dostala, tego co chciala (jakas głupota) a lament jakby ja ze skory obdzierali i sola sypali jej po tych ranach.
u mnie wczoraj kilka mocnych skurczy i twardnienie brzucha przy tym, ale ustapilo - koniec sexu do czwartku, a poznije sie zobaczy ![]() Cytat:
Tesciowa zabrala Marys, wiec mam chwile spokoju. Musze isc ja zaraz przyprowadzic, wykapac jakos (TZ do roboty wlasnie idzie) i uspic ja. A ogolem, jakies cisnienie dzis nie teges - spac mi sie chce caly czas.
|
|
#2507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę się podpisać pod każdym twoim słowem En, jakaś masakra to była dla mnie ![]() I tak jak piszesz, facet na nią spojrzał, a ona miała już wielokrotny orgazm, porażka
|
|
#2508 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 kg to niewiele ![]() Cytat:
ciut lepsze niż przy upałach..ale nadal kostek ni ma ![]() Cytat:
![]() białka w moczu brak Cytat:
Cytat:
Cynamonku ja też nie potrafię Cię nie pochwalić za nadrabianie.. przy Tobie czuję się taka ważna do każdej masz słówko
|
|||||
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obstawiam że u mnie 3kg, to Alek z macicą i wodami, a reszta to nowoczesny pofałdowany strój ciążowy
A tak serio, to mam taki przeokrutny cellulit, że mam nadzieje ze chociaz część to woda
|
#2511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę.. świetnie, że Mały przybrał wreszcie właściwą pozę czyli będzie sexi chłopak z pięknie wykrojonymi i całuśnymi ustami? nie odpędzi się od adoratorek ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
wysiuram go po porodzie |
||
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że to nie dziewczynka
![]() Cytat:
![]() No ta pozycja to mi sen z powiek spędzała, teraz jestem spokojna o wyciskanie młodego ![]() A co do usteczek, to lepiej żeby całuśności po tatusiu nie odziedziczył, bo nie mam ochoty poznawać co miesiac nowej dziewczyny
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Rockyyy kape codziennie szykuje a Laura na razie sie nie kluje
![]() Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo ![]() Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien ![]() Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP. Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało. Brrrrr ![]() ![]() Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów Dziekuje za kciukasy
|
#2514 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
Noc i jutro znowu opady deszczu.. i czwartek i piątek i sobota i niedziela
![]() Idę kolację trzasnąć..mąż z głodu zasnął
|
|
|
|
#2516 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte i piękne usteczka Kuleczki aleś dumna z syna co ? z tym cisnieniem to ja nie wiem co jest, ale chyba jakas plaga, ja od 2 tygodni mam wyzsze niż miałam przez całą ciaze z 90/50 mam 117/80 to drugie duzo wyzsze jak na mnie, ale ja juz to mam w nosie, ja chce rodzic
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:37 |
|
|
|
|
#2518 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż co się dzisiaj w drodzę do gina naklęłam, to moje \Mam nadzieję, że mały nie słuchał wiatr u nas jest tragiczny wręcz![]() Mój też usnął, ale z przejedzenia Zaraz go muszę budzić, bo się na próbę spóźni
|
|
#2519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam zawsze 110-120/70-80, puls ok 80-90 a teraz nic nie robiąc mam ok 140/80 i puls w okolicach 100 kawy już wieki nie piłam
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

Ja się w tej stylistyce jakoś nie odnajduję ale mąż jest zachwycony
) albo coś silniejszego ale nazwy nie pamiętam. Ja grzecznie dziękuję bo nie chcę faszerować siebie i Adasia tym bardziej, że już i tak sporo leków biorę na ciśnienie...
:
znowu ten paskudny lek.. ale jesli nie ma innego sposobu, to musisz dać sobie radę i dasz

ale kapa gotowa na wizytke,nózki wygolone i wogóle wszystko na cacy.Brzuch mnie boli......jak na okres.....za pol godzinki jade a tu burza :/
x3

Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam
12.06.2010
tego nie wiemy