Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 18:34   #4771
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość

Vatika rzeczywiście przyjemnie pachnie Napisz jak efekty. Mnie nie służyła
Dla mnie vatika po prostu cuchnie, nie mogłam tego wąchać! I tak strasznie się cieszę, że już jakiś czas temu ją zdenkowałam;-)
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:36   #4772
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
nie tylko ciebie
widze za mamy podobne podejście :P
Przecież i tak już nic z tym nie zrobię szkoda nerwów, jeszcze by mi włosy wyleciały czy coś

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:36   #4773
Inspire
Kuźnia inspiracji

Ja myślę o piątku raczej jako dniu wypadu do miasta i zakupy

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:37   #4774
say-hello
Zakorzenienie

a ja w piątek oddaję projekt i tym samym kończę sesję. później idę na plażę i jakieś dobre party także CAN'T WAIT!
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:40   #4775
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Tak jak obiecałam pokazuję Wam włosy, na skalpie miałam khadi, na długości winogronowy, mycie alterra, pod czepek Garnier z ekstraktem z drożdży plus maska gliss kur na końce.
Włosy są jeszcze lekko mokre, trochę się spuszyły;/ zostawiłam je same sobie do wyschnięcia, bez żadnej stylizacji, światło do kitu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04. 25.06.2013.jpg (58,3 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-06-25 o 18:42
Stary 2013-06-25, 18:46   #4776
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Gratuluję tym, które już po sesji i trzymam kciuki za resztę

Say ja nie wiem czemu myślisz, że praca w urzędzie taka zła jest, moim zdaniem wręcz przeciwnie

Aaaaa słuchajcie może któraś będzie wiedziała co to, wyszło mi na jednej stopie coś dziwnego, takie zgrubienie, wygląda trochę jak bąble, ale jak się nakłuje to nic z tego nie leci, tylko jest to twarde i strasznie ale to strasznie swędzi. Oczywiście wiem, że najlepiej jakby, poszła z tym do dermatologa ale nie dość że nie znam dobrego a poza tym wiadomo, że średnio chce mi się iść
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:46   #4777
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Przecież i tak już nic z tym nie zrobię szkoda nerwów, jeszcze by mi włosy wyleciały czy coś
no własnie noo dokładnie, nie ma ich co narażac

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a ja w piątek oddaję projekt i tym samym kończę sesję. później idę na plażę i jakieś dobre party także CAN'T WAIT!
oo to super

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam pokazuję Wam włosy, na skalpie miałam khadi, na długości winogronowy, mycie alterra, pod czepek Garnier z ekstraktem z drożdży plus maska gliss kur na końce.
Włosy są jeszcze lekko mokre, trochę się spuszyły;/ zostawiłam je same sobie do wyschnięcia, bez żadnej stylizacji, światło do kitu.
bardzo ładne sa nawet nie widac spuszenia

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2013-06-25 o 18:48
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:50   #4778
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

karmazynka99 dziękuję Ci bardzo, po umyciu zawsze mam lekki puch, na następny dzień nie ma po nim śladu ;-)
Stary 2013-06-25, 18:53   #4779
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieszka__ Pokaż wiadomość
Heej. Mam pytanie odnośnie wcierek. Można ich używać tylko na suchą skórę głowy? Po myciu na mokre włosy na przykład nie można?
Wcierki używa się na skórę głowy. Wilgotność włosów nie ma tu nic do rzeczy.
Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Widziałam nawet ostatnio busa do Krakowa
Za 48h nie będę już w Krk

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Jak myślicie, czy to splunięcie protein w Kallosie Late ryzykuje przeproteinowaniem, jeśli mam zamiar używać go do częstego pierwszego O w OMO?
Ryzykuje, jeśli masz włoski wrażliwe na proteiny.
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
A ma jakieś konkretne powody? Bo jakoś najbardziej mnie kusi ten Sony, chociaż kompletnie nie wiem czemu
Polecam z czystym sumieniem wszystkie Dell'e
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
No a wg mnie medycyna daje pewną pracę ...
Znam 4 bezrobotnych ludzi po medycynie
Cytat:
Miałam na myśli konkretnych studentów
Tzn. chodzi mi o to, że nocuje się w swoim własnym domu. Mama obiad zrobi, ma się kompa, tv no i wgl. wszystko...
Studia to czas na naukę samodzielności, a nie na przedłużanie dzieciństwa/pomocy rodziców, w moim przekonaniu
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:58   #4780
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
ładne są
Stary 2013-06-25, 19:00   #4781
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
ładne są
Dziękuję
Stary 2013-06-25, 19:05   #4782
pluskotka
Zakorzenienie

Blondyna, a to pofarciło Ci się z tymi bingaczami Ja chyba teraz jednak nie pojadę po niego, a miesięczny niedługo się kończy więc poczekam

Na pewno czytająca składy w Agorze teraz nas tutaj podczytuje

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
5.0, koniec sesji, dziękuję dziewczyny
Terminatorek powrócił i rozwalił wszystko Gratuluję!

Cytat:
Pochwalę się Wam moim kosmetycznym zbiorem, jak zebrałam je wszystkie w jedno miejsce to byłam w wielkim szoku, że aż tyle tego mam. Dla mnie to jest aż, a wiem, że niektóre z Was mają o wiele, wiele więcej i dla Was będzie to malutki zbiór. ;-)
Super kolekcja. Jak tam u Ciebie sprawuje się balsam Seboradin i oleje (zwłaszcza winogrono)?

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
MÓZG.

Gratulować tylko!

Naszym wieku!

O kutfa.
Taaa, naszym. Wszystkie tu mają jakieś rówieśniczki, tylko ja osamotniona w tym roku, w którym obalono komunę (89 gwoli ścisłości)

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja mieszkam w najbardziej oddalonej dzielnicy Warszawy, więc sza
ja też nie lubię tego opakowania, twarde to to

e, na pewno nie, tam jest ich maleńko
Cytat:
Moja babcia kupiła sobie Bingacza arganowego. Bo 'skoro ty też go używasz to musi być dobry'
Jak następnym razem ją odwiedzę to trochę podkradnę

Ale ja o tym:
Cytat:

Sosnowiec jest bardziej warszawski od samej Warszawy!
No yebam z tego ciągle. Przepraszam deszczowypiesku i inne osoby, które tego nie czają, ale tylko regionalni potrafią to zrozumieć

Cytat:
W Cze-wie by były znowu takie plusy: mega niski poziom i prawie wcale nauki, dużo znajomych, fajni studenci blisko i tylko dojeżdżanie, więc jakby przedłużenie dzieciństwa
I będziesz Ę i Ą. Nauczą Cię tylko przeciąąągania

Cytat:
Zacznijmy od tego, że gospodarka przestrzenna w tym kraju jest fikcją, bo kulawe jest prawo. Jeżeli ktoś przeczytał ustawę o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym wie o czym mówię. To wszystko to burdel jest i kpina, więc jak tu można kogokolwiek kształcić na poziomie?
I ogólnie to doszłam do wniosku, że jest to kierunek studiów, który, paradoksalnie, lepiej studiować nie na polibudzie. Przykre po prostu jest to, że na uczelniach technicznych architektura i GP są zwykle na jednym wydziale, podobna jest jakaś tam część wykładanych przedmiotów, tematyka jakoś tam podobna- a poziom absolwentów nieporównywalnie różny i diametralnie różna jest ich sytuacja przy wejściu na rynek pracy. Kompetencje się dublują po prostu. To, co może robić absolwent po GP może robić architekt, ale odwrotnie to już tak nie działa.
I dochodzę tak do wniosku- jeżeli studiować GP to na uczelni ekonomicznej. Niech architekci się martwią o zapełnianie przestrzeni ławkami i supermarketami, ekonomiści będą od wartościowania przestrzeni w dosłownym znaczeniu tego słowa. I będzie wtedy zaje*ista symbioza.

Jeżu, jeżeli ktoś te moje płacze przeczytał to gratuluję i podziwiam zarazem..
E tam. Mądrze piszesz, przeczytałam i zgadzam się Tyś zdrowo myśląca kobitka

Cytat:
Miałam na myśli konkretnych studentów
Tzn. chodzi mi o to, że nocuje się w swoim własnym domu. Mama obiad zrobi, ma się kompa, tv no i wgl. wszystko...
Chociaż ja się zastanawiam czy dla mnie naprawdę nie jest lepszym wyjściem akademik. Blisko uczelni i nie trzeba aż tak wcześnie wstawać. A moje normalne godziny snu to 2.00-10.00 jak mnie wcześniej obudzą to śpię w dzień, ale do 2.00 po prostu nie zasnę musiałabym chyba zmienić strefę czasową, żeby coś z tym zrobić..

Jej, mi się to z Titanikiem kojarzy

Póki co mam błogosławieństwo rodziców na GIS, więc może jednak tam pójdę
Sory, ale nie rozumiem jak można wybierać studia w kontekście wysypiania się i wstawania. Niestety studia to taki okres kiedy zajęcia często są porozbijane i np. jednego dnia możesz mieć na 8.00, a innego na 13.00. Trochę to niepoważne.
Fakt faktem akademik albo stancja blisko uczelni są o tyle lepsze, że np. podczas okienek możesz bez problemu szybko wrócić i coś zrobić, a potem znowu na zajęcia.

Cytat:
Bardzo ładne.Winogrono służy?
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:05   #4783
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Cześć, cześć
Ja bym po troszku cięła, nie jakoś stanowczo od razu. Kawałek po kawałeczku. Powiedziałabym nawet, że włos po włosku.
Taki mam zamiar, parę dni temu byłam u fryzjera (nie prędko się tam zjawię ponownie ), ale głównie po to, żeby podciąć włosy coś na kształt U. Przy rozczesywaniu mokrych włosów chyba wyrwała mi z połowę... Ja wiem, że mi trochę lecą te włosy, ale ja sama bym na pewno tyle nie wyciągnęła, myślałam że padnę tam na zawał na fotelu, ale poświęciłam się. Pomyślałam sobie, że jak wypadły, to były słabe i prędzej czy później by mnie opuściły, nie wiem... Na szczęście chciałam ciut-ciut podciąć i faktycznie tyle poszło, fryzjerka nie próbowała być mądrzejsza. Tylko tych włosów, które wypadły żal... Myślę, że z 300-400 śmiało wyciągnęła, to NIENORMALNE! Przypomniałam sobie teraz, chociaż to było w tamtym tygodniu i tak mi się smutno zrobiło ech

Dzisiaj zmywałam Bhringraj (z Hesh) szamponem Khadi Amla i Bhringraj (tak, ma SLS! na KWC jest zły skład) i nie domyło mi trochę włosów, chociaż mydło Hammam z Planeta Organica zmywa oleje za 1 razem. Pomyślałam, ze SLS-y to wyciągną wszystko, ale jednak jak się okazuje, nie jest wcale taki agresywny. Albo wzięłam zbyt małą ilość szamponu, przyzwyczajona do tego mydła Spróbuję następnym razem wziąć więcej albo umyć 2 razy po prostu.

Mam tyle olejów (pewnie i tak macie więcej ), że nie mogę się zdecydować czy używać ich na zmianę, czy testować jeden dłużej? Co byście wybrały na dłuższe testy z takiego zbioru:
- Bhringraj Hesh
- Heenara Hesh
- Khadi stymulujący porost
- Olej z nasion bawełny Aleppo
- Mirra Łopianowy z pokrzywą
- no i oczywiście kokosowy Vatika
- jeszcze oczywiście w kuchni stoi oliwa, chodzi też za mną zakup oleju winogronowego i/lub lnianego, ale to mi nie pomoże

Jak wyciągnąć z tego jak najwięcej? Stosować na przemian? Heenara i Bhringraj w tym momencie to moje ulubione, ale reszta tak stoi.... Czeka....

malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:10   #4784
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Taaa, naszym. Wszystkie tu mają jakieś rówieśniczki, tylko ja osamotniona w tym roku, w którym obalono komunę (89 gwoli ścisłości)

A ja to co ?
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:14   #4785
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

pluskotka z balsamu Seboradin jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, włosy są po nim cudownie miękkie, błyszczące, lejące i czuję jego zapach do następnego mycia ;-)Ale ten efekt wow mam wtedy jak potrzymam ten balsam tak z godzinkę, jak trzymałam go na 15min to również było fajnie ale efekt był troszkę słabszy, a olej winogronowy również dobrze mi służy, jak skończę go to mam zamiar następną butelkę kupić, włosy są po nim błyszczące, odbite od nasady, wygładzone ;-)

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Cytat:
Napisane przez malyszkicownik Pokaż wiadomość
Mam tyle olejów (pewnie i tak macie więcej ), że nie mogę się zdecydować czy używać ich na zmianę, czy testować jeden dłużej? Co byście wybrały na dłuższe testy z takiego zbioru:
- Bhringraj Hesh
- Heenara Hesh
- jeszcze oczywiście w kuchni stoi oliwa, chodzi też za mną zakup oleju winogronowego i/lub lnianego, ale to mi nie pomoże

Jak wyciągnąć z tego jak najwięcej? Stosować na przemian? Heenara i Bhringraj w tym momencie to moje ulubione, ale reszta tak stoi.... Czeka....

musisz stosować wybrany jeden przez jakiś okres czasu, żeby zobaczyć efekty, proponuję zacząć od Khadi, używam go od dwóch miesięcy tylko na skalp i bardzo sobie chwalę ;-)

Nie wiem czemu ale vatiki nie znoszę, chyba przez ten mdlący zapach

a olej winogronowy szczerze polecam!

Edytowane przez M4rt3czk4_92
Czas edycji: 2013-06-25 o 19:18
Stary 2013-06-25, 19:16   #4786
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Say ja nie wiem czemu myślisz, że praca w urzędzie taka zła jest, moim zdaniem wręcz przeciwnie
chyba mam same złe doświadczenia moja ciocia jest terroryzowana przez swoją koleżankę w pracy, tylko dlatego, że tamta pracuje tam kilka lat dłużej. i jakoś nikt nie ma z tym problemu.. dwie kuzynki chciały iść do pracy do urzędu, mimo świetnych kwalifikacji ich nie przyjęto - jakieś córki cioci wujka naczelnika przyjęto. poza tym jak tż opowiada mi o przekrętach, jakie tam się dzieją, to tylko się mogę za głowę złapać. no i sama jak mam iść do urzędu to mi się nóż otwiera w kieszeni, bo czekają na mnie tylko niemiłe odzywki, zero uśmiechu, długie kolejki i po prośbie o pomoc tekst typu "przecież pani ma to wiedzieć, a nie ja"
mam nadzieję, że to tylko ja mam takie doświadczenia i ogólnie nie jest tak źle z tymi urzędami ,jak myślę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:16   #4787
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Wszystkie tu mają jakieś rówieśniczki, tylko ja osamotniona w tym roku, w którym obalono komunę (89 gwoli ścisłości)
No i też już masz
Stary 2013-06-25, 19:17   #4788
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
karmazynka99 dziękuję Ci bardzo, po umyciu zawsze mam lekki puch, na następny dzień nie ma po nim śladu ;-)
a no to najwazniejsze ze potem nie ma

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:21   #4789
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tisiphone Pokaż wiadomość

Vatika rzeczywiście przyjemnie pachnie Napisz jak efekty. Mnie nie służyła
Dam znać jak tylko wyschną mi włosy . Mam jeszcze na 3 użycia (dostałam od K.Wróbelka)

Cytat:
Ja też tak mam. Jeżeli nie wysuszę włosów suszarką albo nie zastosuję odżywki albo maski z sylikonami to mam ładne włosy dopiero na drugi dzień.

Cytat:
Taki mam zamiar, parę dni temu byłam u fryzjera (nie prędko się tam zjawię ponownie ), ale głównie po to, żeby podciąć włosy coś na kształt U. Przy rozczesywaniu mokrych włosów chyba wyrwała mi z połowę... Ja wiem, że mi trochę lecą te włosy, ale ja sama bym na pewno tyle nie wyciągnęła, myślałam że padnę tam na zawał na fotelu, ale poświęciłam się. Pomyślałam sobie, że jak wypadły, to były słabe i prędzej czy później by mnie opuściły, nie wiem... Na szczęście chciałam ciut-ciut podciąć i faktycznie tyle poszło, fryzjerka nie próbowała być mądrzejsza. Tylko tych włosów, które wypadły żal... Myślę, że z 300-400 śmiało wyciągnęła, to NIENORMALNE! Przypomniałam sobie teraz, chociaż to było w tamtym tygodniu i tak mi się smutno zrobiło ech

Dzisiaj zmywałam Bhringraj (z Hesh) szamponem Khadi Amla i Bhringraj (tak, ma SLS! na KWC jest zły skład) i nie domyło mi trochę włosów, chociaż mydło Hammam z Planeta Organica zmywa oleje za 1 razem. Pomyślałam, ze SLS-y to wyciągną wszystko, ale jednak jak się okazuje, nie jest wcale taki agresywny. Albo wzięłam zbyt małą ilość szamponu, przyzwyczajona do tego mydła Spróbuję następnym razem wziąć więcej albo umyć 2 razy po prostu.

- Bhringraj Hesh
- Heenara Hesh

Co do fryzjerek to często tak bywa. Na praktykach zawsze mi mówiły, że mam nie miziać klientki po głowie

Ja wybrałabym Khadi, Vatikę i olej z nasion bawełny. Może po prostu rób miksy?
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:28   #4790
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
chyba mam same złe doświadczenia moja ciocia jest terroryzowana przez swoją koleżankę w pracy, tylko dlatego, że tamta pracuje tam kilka lat dłużej. i jakoś nikt nie ma z tym problemu.. dwie kuzynki chciały iść do pracy do urzędu, mimo świetnych kwalifikacji ich nie przyjęto - jakieś córki cioci wujka naczelnika przyjęto. poza tym jak tż opowiada mi o przekrętach, jakie tam się dzieją, to tylko się mogę za głowę złapać. no i sama jak mam iść do urzędu to mi się nóż otwiera w kieszeni, bo czekają na mnie tylko niemiłe odzywki, zero uśmiechu, długie kolejki i po prośbie o pomoc tekst typu "przecież pani ma to wiedzieć, a nie ja"
mam nadzieję, że to tylko ja mam takie doświadczenia i ogólnie nie jest tak źle z tymi urzędami ,jak myślę
Rozumiem, jak ma się kiepskie doświadczenia to ciężko zmienić zdanie Ja pracuję w urzędzie i akurat sobie bardzo chwalę, wcześniej pracowałam w malutkiej prywatnej firmie i generalnie to jest niebo a ziemia jeśli chodzi o traktowanie pracownika, zresztą z opowiadań znajomych/rodziny też słyszę co się dzieje u prywaciarzy, więc jeśli bym miała zmieniać branżę to raczej bym startowała do dużej firmy (chociaż nie pracowałam w takiej więc też nie mam porównania). Natomiast co do znajomości to owszem, natomiast to funkcjonuje nie tylko w urzędach, w firmach też są przyjmowane osoby po znajomościach. A jeśli chodzi o niemiłą obsługę to wiadomo, że wszystko zależy od ludzi. Ja akurat pracuję w takim referacie, że praktycznie nie mam styczności z interesantami i całe szczęście bo się do tego nie nadaję
Stary 2013-06-25, 19:36   #4791
malyszkicownik
Zadomowienie

Cytat:

musisz stosować wybrany jeden przez jakiś okres czasu, żeby zobaczyć efekty, proponuję zacząć od Khadi, używam go od dwóch miesięcy tylko na skalp i bardzo sobie chwalę ;-)

Nie wiem czemu ale vatiki nie znoszę, chyba przez ten mdlący zapach

a olej winogronowy szczerze polecam!
Dla mnie Vatika pachnie cudownie jak na olej, Khadi działa nieźle, używałam zużyłam pół butelki, gdy go testowałam, ale ten to dopiero śmierdzi, ble.

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość

Co do fryzjerek to często tak bywa. Na praktykach zawsze mi mówiły, że mam nie miziać klientki po głowie

Ja wybrałabym Khadi, Vatikę i olej z nasion bawełny. Może po prostu rób miksy?
Ech, no nie oczekuję głaskania, ale wyrwanie takiej ilości włosów, to nie lada sztuka... Bardziej się kruszą, niż wypadają, więc mało nie umarłam tam na miejscu. Ale nie widać tego tak mocno na szczęście na wysuszonych włosach, ja osobiście widzę lekko cieńszy warkocz... Odrosną zdrowsze mam nadzieję

Właśnie zastanawiam się nad mieszaniem, bo stosowanie jednego oleju zwyczajnie mnie nudzi. Dobrze służy mi Heenara, Bhringraj, no i jak sobie przypomnę, to Khadi był ok stosowany regularnie. Może będę wcierać Khadi tylko w skalp, a resztę na długość.

Sesja? Ech, u mnie w czwartek ostatni egzamin, a ja siedzę na wizażu...
malyszkicownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:38   #4792
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Za 48h nie będę już w Krk

Studia to czas na naukę samodzielności, a nie na przedłużanie dzieciństwa/pomocy rodziców, w moim przekonaniu
No do Twojej wsi busa nie ma, a od czegoś trzeba zacząć

To samo napisałam. Zresztą, u mnie w rodzinie to już 'od pokoleń' wszyscy do akademików idą wypada podtrzymać tradycję
Cytat:
nie mogę się zdecydować czy używać ich na zmianę, czy testować jeden dłużej? Co byście wybrały na dłuższe testy z takiego zbioru:
- Bhringraj Hesh
- Heenara Hesh
Niezły zbiór lubię te indyjskie.

karmazynie, Inspire, a Wy na jakie studia? (wiem, ciekawska jestem ).

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:41   #4793
sycikk
Raczkowanie

witam Was, cudne Dziewczyny z pięknymi włosami!

ale mnie daaawno nie było, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie, czytałam 3 dni żeby Was nadrobić i udało się!
sesja mnie pochłonęła ostatnio, ale został jeszcze jeden egzamin w piątek i wakacje!

wkupuję się dziś moimi włosami, całą metamorfozą.
ostatnie zdjęcie robione wczoraj, bez stylizacji, tylko olej kokosowy przed myciem na 3h, potem BD i Isana Oil Spulung d/s, następnie b/s joanna naturia miód i cytryna, no i końcówki kokosem. i tadam, mogę śmiało powiedzieć, ze kocham moje włosy. teraz jeszcze zejście z tego koloru ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różnica..jpg (118,2 KB, 29 załadowań)

Dbam o włosy, cerę i paznokcie!

długość włosów - 42cm (od czubka głowy),
mój cel? 70cm .

Jestem z moim M. już 3 lata!
sycikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:42   #4794
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie Vatika pachnie cudownie jak na olej, Khadi działa nieźle, używałam zużyłam pół butelki, gdy go testowałam, ale ten to dopiero śmierdzi, ble.
No widzisz, dla mnie Khadi ładnie pachnie, a vatika cuchnie
Stary 2013-06-25, 19:43   #4795
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Technologia chemiczna lub chemia kosmetyczna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:46   #4796
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sycikk Pokaż wiadomość

ale mnie daaawno nie było, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie, czytałam 3 dni żeby Was nadrobić i udało się!
sesja mnie pochłonęła ostatnio, ale został jeszcze jeden egzamin w piątek i wakacje!

ostatnie zdjęcie robione wczoraj, bez stylizacji, tylko olej kokosowy przed myciem na 3h, potem BD i Isana Oil Spulung d/s, następnie b/s joanna naturia miód i cytryna, no i końcówki kokosem. i tadam, mogę śmiało powiedzieć, ze kocham moje włosy. teraz jeszcze zejście z tego koloru ;/
wow ale zmiana, bardzo ładne masz włoski ;-) na ostatnich to masz już taki duży odrost czy miałaś ombre robione?
Stary 2013-06-25, 19:46   #4797
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:

Przepiękna zmiana ! Widać, że znacznie zdrowsze
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:48   #4798
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No do Twojej wsi busa nie ma, a od czegoś trzeba zacząć
A na Bielsko-Białą? Stamtąd jeździ Interpalm zatrzymujący się pod moim domem
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:49   #4799
sycikk
Raczkowanie

Cytat:
wow ale zmiana, bardzo ładne masz włoski ;-) na ostatnich to masz już taki duży odrost czy miałaś ombre robione?
odrost, już się nie mogę na to patrzeć, ale jestem twarda!

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Przepiękna zmiana ! Widać, że znacznie zdrowsze
dziękuję.

Dbam o włosy, cerę i paznokcie!

długość włosów - 42cm (od czubka głowy),
mój cel? 70cm .

Jestem z moim M. już 3 lata!
sycikk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:49   #4800
versatille
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Ostatnia fota - śliczne
Cytat:
No widzisz, dla mnie Khadi ładnie pachnie, a vatika cuchnie
Ach, te wątkowe rozmowy na temat zapachów
Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Technologia chemiczna lub chemia kosmetyczna.
Myślałam, że Ty matematyczka

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości