|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Przecież i tak już nic z tym nie zrobię
szkoda nerwów, jeszcze by mi włosy wyleciały czy coś
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
a ja w piątek oddaję projekt i tym samym kończę sesję. później idę na plażę i jakieś dobre party
także CAN'T WAIT!
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam pokazuję Wam włosy, na skalpie miałam khadi, na długości winogronowy, mycie alterra, pod czepek Garnier z ekstraktem z drożdży plus maska gliss kur na końce.
Włosy są jeszcze lekko mokre, trochę się spuszyły;/ zostawiłam je same sobie do wyschnięcia, bez żadnej stylizacji, światło do kitu. Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:42 |
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Gratuluję tym, które już po sesji i trzymam kciuki za resztę ![]() Say ja nie wiem czemu myślisz, że praca w urzędzie taka zła jest, moim zdaniem wręcz przeciwnie ![]() Aaaaa słuchajcie może któraś będzie wiedziała co to, wyszło mi na jednej stopie coś dziwnego, takie zgrubienie, wygląda trochę jak bąble, ale jak się nakłuje to nic z tego nie leci, tylko jest to twarde i strasznie ale to strasznie swędzi. Oczywiście wiem, że najlepiej jakby, poszła z tym do dermatologa ale nie dość że nie znam dobrego a poza tym wiadomo, że średnio chce mi się iść
|
|
|
|
#4777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo dokładnie, nie ma ich co narażac ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie widac spuszenia
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-06-25 o 19:48 |
|||
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
karmazynka99 dziękuję Ci bardzo, po umyciu zawsze mam lekki puch, na następny dzień nie ma po nim śladu ;-)
|
|
|
|
#4779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 48h nie będę już w Krk ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znam 4 bezrobotnych ludzi po medycynie ![]() Cytat:
|
|
#4780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4781 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4782 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Blondyna, a to pofarciło Ci się z tymi bingaczami
Ja chyba teraz jednak nie pojadę po niego, a miesięczny niedługo się kończy więc poczekam ![]() Na pewno czytająca składy w Agorze teraz nas tutaj podczytuje ![]() Terminatorek powrócił i rozwalił wszystko Gratuluję!Cytat:
![]() Taaa, naszym. Wszystkie tu mają jakieś rówieśniczki, tylko ja osamotniona w tym roku, w którym obalono komunę (89 gwoli ścisłości) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tyś zdrowo myśląca kobitka ![]() Cytat:
Fakt faktem akademik albo stancja blisko uczelni są o tyle lepsze, że np. podczas okienek możesz bez problemu szybko wrócić i coś zrobić, a potem znowu na zajęcia. Cytat:
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||||||
|
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale głównie po to, żeby podciąć włosy coś na kształt U. Przy rozczesywaniu mokrych włosów chyba wyrwała mi z połowę... Ja wiem, że mi trochę lecą te włosy, ale ja sama bym na pewno tyle nie wyciągnęła, myślałam że padnę tam na zawał na fotelu, ale poświęciłam się. Pomyślałam sobie, że jak wypadły, to były słabe i prędzej czy później by mnie opuściły, nie wiem... Na szczęście chciałam ciut-ciut podciąć i faktycznie tyle poszło, fryzjerka nie próbowała być mądrzejsza. Tylko tych włosów, które wypadły żal... Myślę, że z 300-400 śmiało wyciągnęła, to NIENORMALNE! Przypomniałam sobie teraz, chociaż to było w tamtym tygodniu i tak mi się smutno zrobiło ech ![]() Dzisiaj zmywałam Bhringraj (z Hesh) szamponem Khadi Amla i Bhringraj (tak, ma SLS! na KWC jest zły skład) i nie domyło mi trochę włosów, chociaż mydło Hammam z Planeta Organica zmywa oleje za 1 razem. Pomyślałam, ze SLS-y to wyciągną wszystko, ale jednak jak się okazuje, nie jest wcale taki agresywny. Albo wzięłam zbyt małą ilość szamponu, przyzwyczajona do tego mydła Spróbuję następnym razem wziąć więcej albo umyć 2 razy po prostu.Mam tyle olejów (pewnie i tak macie więcej ), że nie mogę się zdecydować czy używać ich na zmianę, czy testować jeden dłużej? Co byście wybrały na dłuższe testy z takiego zbioru: - Bhringraj Hesh - Heenara Hesh - Khadi stymulujący porost - Olej z nasion bawełny Aleppo - Mirra Łopianowy z pokrzywą - no i oczywiście kokosowy Vatika - jeszcze oczywiście w kuchni stoi oliwa, chodzi też za mną zakup oleju winogronowego i/lub lnianego, ale to mi nie pomoże ![]() Jak wyciągnąć z tego jak najwięcej? Stosować na przemian? Heenara i Bhringraj w tym momencie to moje ulubione, ale reszta tak stoi.... Czeka.... |
|
|
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
pluskotka z balsamu Seboradin jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, włosy są po nim cudownie miękkie, błyszczące, lejące i czuję jego zapach do następnego mycia ;-)Ale ten efekt wow mam wtedy jak potrzymam ten balsam tak z godzinkę, jak trzymałam go na 15min to również było fajnie ale efekt był troszkę słabszy, a olej winogronowy również dobrze mi służy, jak skończę go to mam zamiar następną butelkę kupić, włosy są po nim błyszczące, odbite od nasady, wygładzone ;-)
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Nie wiem czemu ale vatiki nie znoszę, chyba przez ten mdlący zapach ![]() a olej winogronowy szczerze polecam! Edytowane przez M4rt3czk4_92 Czas edycji: 2013-06-25 o 20:18 |
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja ciocia jest terroryzowana przez swoją koleżankę w pracy, tylko dlatego, że tamta pracuje tam kilka lat dłużej. i jakoś nikt nie ma z tym problemu.. dwie kuzynki chciały iść do pracy do urzędu, mimo świetnych kwalifikacji ich nie przyjęto - jakieś córki cioci wujka naczelnika przyjęto. poza tym jak tż opowiada mi o przekrętach, jakie tam się dzieją, to tylko się mogę za głowę złapać. no i sama jak mam iść do urzędu to mi się nóż otwiera w kieszeni, bo czekają na mnie tylko niemiłe odzywki, zero uśmiechu, długie kolejki i po prośbie o pomoc tekst typu "przecież pani ma to wiedzieć, a nie ja" mam nadzieję, że to tylko ja mam takie doświadczenia i ogólnie nie jest tak źle z tymi urzędami ,jak myślę
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4789 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Mam jeszcze na 3 użycia (dostałam od K.Wróbelka)Cytat:
Cytat:
![]() Ja wybrałabym Khadi, Vatikę i olej z nasion bawełny. Może po prostu rób miksy? |
|||
|
|
|
#4790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Właśnie zastanawiam się nad mieszaniem, bo stosowanie jednego oleju zwyczajnie mnie nudzi. Dobrze służy mi Heenara, Bhringraj, no i jak sobie przypomnę, to Khadi był ok stosowany regularnie. Może będę wcierać Khadi tylko w skalp, a resztę na długość. Sesja? Ech, u mnie w czwartek ostatni egzamin, a ja siedzę na wizażu... |
||
|
|
|
#4792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To samo napisałam. Zresztą, u mnie w rodzinie to już 'od pokoleń' wszyscy do akademików idą wypada podtrzymać tradycję ![]() Cytat:
lubię te indyjskie.karmazynie, Inspire, a Wy na jakie studia? (wiem, ciekawska jestem ).
|
|
|
#4793 |
|
Raczkowanie
|
witam Was, cudne Dziewczyny z pięknymi włosami!
ale mnie daaawno nie było, mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie, czytałam 3 dni żeby Was nadrobić i udało się! sesja mnie pochłonęła ostatnio, ale został jeszcze jeden egzamin w piątek i wakacje! ![]() wkupuję się dziś moimi włosami, całą metamorfozą. ostatnie zdjęcie robione wczoraj, bez stylizacji, tylko olej kokosowy przed myciem na 3h, potem BD i Isana Oil Spulung d/s, następnie b/s joanna naturia miód i cytryna, no i końcówki kokosem. i tadam, mogę śmiało powiedzieć, ze kocham moje włosy. teraz jeszcze zejście z tego koloru ;/
|
|
#4794 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
A na Bielsko-Białą? Stamtąd jeździ Interpalm zatrzymujący się pod moim domem
|
#4799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję.
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
Ach, te wątkowe rozmowy na temat zapachów Myślałam, że Ty matematyczka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

Napisz jak efekty. Mnie nie służyła 

także CAN'T WAIT!

...

musiałabym chyba zmienić strefę czasową, żeby coś z tym zrobić..
na KWC jest zły skład) i nie domyło mi trochę włosów, chociaż mydło Hammam z Planeta Organica zmywa oleje za 1 razem. Pomyślałam, ze SLS-y to wyciągną wszystko, ale jednak jak się okazuje, nie jest wcale taki agresywny. Albo wzięłam zbyt małą ilość szamponu, przyzwyczajona do tego mydła