|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
Cytat:
witaj ponownie nasza porodowa weteranko ![]() Podziwiam Cie za takie skrupulatne nadrabianie ,masz dziołcha zdrowie i siłe do tego ![]() Cytat:
Zeby juz mi skonczyli marudzic z pytaniami kiedy w koncu urodze ![]() Tweed za wizyte Rosnie mały kurczakos nam ![]() Madi trzymaj sie dzielnie żabko nasza Wituś Ci sie odwdzieczy
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17
czarownica: polecam się na przyszłość
))Cynamonkowa: muszę przyznać... jestem uzależniona od książek... Tweed: brawa za obrócenie i za dobre wieści z wizyty (oprócz ciśnienia)!! Surka: a poszukam sobie bo kryminały lubię (no dobra niewiele książek nie lubie:P)Ale mnie mam zirytowała.... M: który dzisiaj? Ja: 25, jeszcze 11 dni M: tata ma ciągle nadzieję ze dostanie prezent urodzinowy (27 ma urodziny) Ja: yhym.. M: jak się czujesz? Ja: Dobrze..wszystko ok. M: czyli nie masz żadnego ciągnięcia brzucha....? Ja: mamo! mam 11 dni do terminu jasne że trochę brzuch mnie ciągnie, krzyż i podbrzusze ćmi na okres... <biiiip> na szczęście mamie telefon padł Mąż przyszedł i zaczął się ze mnie śmiać że sie tak irytuję
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizyte, szkoda, ze nie rodzisz jeszcze ale jak 8 masz sie zglosic to bedziesz jeszcze przede mna
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
Rockky: brawa za wizytę! mam nadzieję, że nie skończy się na położeniu w szpitalu po terminu i Laura szybciej wyjdzie
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra,myslałam przy tej nawałnicy ze mi szyby w oknach nie wytrzymają ;/Cytat:
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla małego i za ciśnienie. Oby nie skakało. Cytat:
za wizytę. Szkoda tylko, że Laura nie chce się jeszcze wykluwać.
|
||
|
|
|
#2527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pewnie poleze ze dwa dni,w miedzyczasie usg,ktg i takie tam obserwacje....Cytat:
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
raz jeszcze za kciukasyide cosik pojesc,policzyc ruchy,ginek naciska na te liczenie.... a potem do was wróce,na razie mi Tz marudzi zebym go na kompa wpusciła....
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam ogromna nadzieje ze najpóźniej 4 urodze |
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja jeszcze nie wypytuję co chwile o poród - wiadomo, ale już teraz widzę że będzie ciężko Mówię mojej dzisiaj o tym ciśnieniu:M: może powinnaś częściej z domu wychodzić... Ja: Mamo, ale ja tylko przez upały siedziałam w domu, tak o się ciągle ruszam M: No tak, ale może za mało, wychodź codziennie na spacer chociaż ół godzinki J: Mamo, ale ja wychodzę, przecież dopiero od ponad tygodnia mi cieśnienie skoczyło M: No tak, ale powinnaś więcej wychodzić ![]() Nawet tż się śmieję, że mnie teraz można w 1s z równowagi wytrącić ![]() Cytat:
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
iwonka: wiem... po prostu odpowiadam że czuję się dobrze... a nie że rodzę!
bo prawda jest taka że czuję się ok... coś tam delikatnie się dzieje, ale póki co nie ma o czym mówić.. i dobrze wie, że dałabym znać, gdyby coś się działo... mają jednak 130 km do przejechania:P---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- tweed: taaaa to też znam ) zwykle odpowiadam że samej to mi się nie chce..
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Twee-
dla Alka i Ciebie za wizytę. Mały juz nie jest taki mały, kawał klocuszka.. no i super, że fiknął koziołka Rockyyy- najważniejsze, że z Laurą wszystko w porządku.. a urodzić w koncu urodzisz.. musisz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie ginek powiedzial ze sugerujemy sie terminem z OM czyli 3 lipca.Jak nic nie drgnie to 5 dni po mam sie zgłosic na oddział.Czyli 7,najpozniej 8 bo to poniedziałek.
|
#2535 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jeszcze w temat za bardzo nie wchodziłam więc nie pomogę niestety ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41489233]Dziewczyny nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Od południa mam taki nawal pokarmu, że nic innego nie robię tylko wisze z Małym albo odciagam, nawet slabiusi ręczny Avent daje radę... Jestem zmęczona, cycki mega bolą, ale bardziej boli zastój niż ciagniecie czy przez laktator czy przez Malego... W każdym razie jak tak dalej pójdzie, to nie trzeba będzie dokarmiac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do później ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż się śmieje, bo zawsze na początku książki przedstawiam mu moje wersje zakończenia (czyt. kto zamordował, kto jest uwikłany w to morderstwo, czy odnajdą zabójcę) i często zgaduję a w ciąży lubuję się w tematyce II wojny światowej, kiedyś nie cierpiałam tej tematyki, a teraz np. pochłaniam "Złoto Trzeciej Rzeszy" ![]() Trzymam kciuki za wizytę Cytat:
dla przełożonego, fajnie, że ma taki dystans do pracy i jednak wie co w życiu najważniejsze ![]() Tweed za wizytę i te usteczka małego Z ciśnieniem nie za ciekawie ale dobrze, że działacie z ginką w tym temacieCzarownica pińć stron |
|||||||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
obwód mniejszy niż mam obecnie, a miseczkę większą.
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to dlatego, że mały bryka cały czas prawie i to ciągle dość żywo
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ten mój czarny też, bo mam go w spadku po siostrze i jak odpinam miseczkę, to zostaje mi tylko taki trojkąt z sutkiem w środku Bo te z lidla są inne, mają tylko takie ramiączko przytrzymujace z boku po odpięciu, a tak to cały cycek jest na wierzchu :P
|
|
#2540 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!
Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
32tc - 1940gW końcu nie będę się czuła taka do tyłu z tą ciążą
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie liczyłam nigdy i nie licze, moze z max 2-3 dni liczylam jak Mała sie obijała
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Pięknie to opisałaś
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. [/QUOTE]
złotousta Perse ![]() pięknie to napisałaś ![]() tweed i rockyyy- za wizyty
|
#2546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dotkaaa nie chcę Cię dobijać ale ode mnie w stronę centrum śmiga piękna grupa czarnych chmur..:/ czyżby powtórka z wczoraj?? Wiecie co..zawiodłam się dzisiaj w sklepie! Mam taką ochotę na owoc a tu co..nie będą zamawiać bo ludzie mają na działkach i nie kupują byłam u znajomej i co?Połowa jej nie wyrosła a połowe zniszczyły grady..i teraz jak chce owoc to bym musiała popylać do wsi obok lub busem do centrum ![]() Kurcze Igor też ma mega lenia aż to dziwne jak na niego oO zwykle dawał mi w kość a dzisiaj ledwo dał o sobie znać..jak do jutra się nie zmieni to chyba się przejadę do centrum na kontrole jakąś może?? Mam pytanie..płuczę buzię szałwią bo mi ząb doskwiera ciągle a nie wyrwą póki nie urodzę i dziś czytałam że szałwia wstrzymuje laktacje :/ ale to chyba wstrzymuje jakbym ją piła co nie?a jak płuczę i wypluwam to chyba nie bd miało wpływu?? Ja już po kolacji, spora micha płatków a'la cookie crisp z mleczkiem <3 |
|
|
|
|
#2547 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse już się nie mogę doczekać, aż Raduś będzie koło mnie. Jak Ty tak ładnie piszesz
![]() Mały tak mi naciska na pęcherz, że wydaje mi się, że powinnam cały dzień siedzieć na kibelku
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] wygląd zewnetrzny po takiej "walce" ciążowej to chyba najmniej istotny element, wórcisz do domu, nabierzesz sił i wprawy przy maleństwie to zwrócisz uwage na pielegnacje wlasnego ciała, a tego oddechu i miłości zazdroszcze i nie moge sie doczekać własnej ile maluch waży?? dużo Wam brakuje do 2kg?? |
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam jestem okropna, bo momentami cieszę się, jak mały usypia -raz, że wtedy intensywniej rośnie a dwa, że mam chwilę spokoju, bo inaczej to lata jak opętany![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też już jestem na głodzie
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
cały dzień pada, nawet nie miałam sił siedzieć na kompie:/ pospałam , tesciowa przyszła i juz 20
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-06-25 o 20:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.

) albo coś silniejszego ale nazwy nie pamiętam. Ja grzecznie dziękuję bo nie chcę faszerować siebie i Adasia tym bardziej, że już i tak sporo leków biorę na ciśnienie...

witaj ponownie nasza porodowa weteranko 

za wizyte 

tego nie wiemy 

masakra,myslałam przy tej nawałnicy ze mi szyby w oknach nie wytrzymają ;/
Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam
za ciśnienie. Oby nie skakało.

raz jeszcze za kciukasy