Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 19:36   #2521
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Mówią, że każdy dzień jest cenny dla Małego- i mają rację Na moje pytania czy Adasia te skurcze nie męczą twierdzą, że nie- ale to już mówią bez przekonania
Na ból proponują paracetamol () albo coś silniejszego ale nazwy nie pamiętam. Ja grzecznie dziękuję bo nie chcę faszerować siebie i Adasia tym bardziej, że już i tak sporo leków biorę na ciśnienie...

No a poza tym to porażka- bo w szpitalu na wizytach widzi mnie za każdym razem inny lekarz, na oddziale inny przy każdym obchodzie i to jest takie pierdu pierdu bo nikt nie wie o co dokładnie chodzi i za każdym razem muszę tłumaczyć wszystko od początku. Dzisiaj powiedzieli mi, że taki mój "urok"- nie często się to zdarza, współczują ale mogę iść już do domu a jak coś się będzie działo to przyjeżdżać od razu
Aha- jak nie będą już potrafili ogarnąć mojego ciśnienia to cc- ale, że z wizyty na wizytę coraz to większe dawki, które potrafiłyby uśmiercić konia mi zapisują to jakoś udaje im się to ciśnienie kontrolować
witaj ponownie nasza porodowa weteranko
Podziwiam Cie za takie skrupulatne nadrabianie ,masz dziołcha zdrowie i siłe do tego
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Cynamonkowa a poprosze te skurcze- ale niech przyniosą u mnie efekt porodu bo jak ma zniknac za chwile to ja nie chce
Ja tez chceeem takie skuteczne Zeby juz mi skonczyli marudzic z pytaniami kiedy w koncu urodze

Tweed za wizyte Rosnie mały kurczakos nam

Madi
trzymaj sie dzielnie żabko nasza Wituś Ci sie odwdzieczy
Stary 2013-06-25, 19:37   #2522
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

czarownica: polecam się na przyszłość))

Cynamonkowa: muszę przyznać... jestem uzależniona od książek...

Tweed: brawa za obrócenie i za dobre wieści z wizyty (oprócz ciśnienia)!!

Surka: a poszukam sobie bo kryminały lubię (no dobra niewiele książek nie lubie:P)

Ale mnie mam zirytowała....
M: który dzisiaj?
Ja: 25, jeszcze 11 dni
M: tata ma ciągle nadzieję ze dostanie prezent urodzinowy (27 ma urodziny)
Ja: yhym..
M: jak się czujesz?
Ja: Dobrze..wszystko ok.
M: czyli nie masz żadnego ciągnięcia brzucha....?
Ja: mamo! mam 11 dni do terminu jasne że trochę brzuch mnie ciągnie, krzyż i podbrzusze ćmi na okres...
<biiiip>
na szczęście mamie telefon padł Mąż przyszedł i zaczął się ze mnie śmiać że sie tak irytuję

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:38   #2523
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Rockyyy kape codziennie szykuje a Laura na razie sie nie kluje

Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo
Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien

Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP.
Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało. Brrrrr
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów Dziekuje za kciukasy
za wizyte, szkoda, ze nie rodzisz jeszcze ale jak 8 masz sie zglosic to bedziesz jeszcze przede mna
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:39   #2524
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Rockky: brawa za wizytę! mam nadzieję, że nie skończy się na położeniu w szpitalu po terminu i Laura szybciej wyjdzie

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-25, 19:40   #2525
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Noc i jutro znowu opady deszczu.. i czwartek i piątek i sobota i niedziela

Idę kolację trzasnąć..mąż z głodu zasnął
U mnie o 17 przeszła nawałnica.Jak jechalismy z Tzem na wizyte to na drodze leżały połamane drzewa,jedno wyrwane z korzeniami masakra,myslałam przy tej nawałnicy ze mi szyby w oknach nie wytrzymają ;/
Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
u mnie były jeszcze takie cieliste. Ja właśnie mam ubrany czarny i bardzo wygodny, jestem zadowolona z zakupu. Może nie są sexi ale teraz wygoda najważniejsza
Ja kupiłam do karmienia jeden ze staników w kolorze czarnym.Jak sie odpina go do karmienia to wygląda jak stanik z sex -shopu.Taki sado-maso.Ale Tz miał radoche jak go mierzyłam
Stary 2013-06-25, 19:40   #2526
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
A teraz trochę o mnie
Wizytka udana praktycznie pod każdym względem
Przede wszystkim mały się obrócił główką w dół Niech no Urwis spróbuje chociaż zmienić pozycje Wszystkie narządy wydają się być sprawnie działające, także tutaj też odetchnęłam Aleks waży aktualnie 1940g, więc idziemy środkowym centylem, mój piękny średniaczek Aaa no i hitem wizyty były jego usteczka Nawet pani dr się pytała, po kim mały ma takie wydatne duże usteczka, bo były idealnie widoczne jak na zdjęciu (a to było zwykłe usg) i sama stwierdziła, że są śliczne i czegoś takiego nie widziała Mamę oczywiście rozpierała duma, ale już widzę, że to będzie kopia tż, bo mój D. ma dokładnie takie same usta Ależ jestem w tej mojej klusce zakochana

Ważne jest jeszcze to, że mama też się dobrze trzyma - na ostatniej wizycie 2 tyg temu ważyłam 69.4kg, dzisiaj 69.1kg Czyli odrzucenie części syfów pomogło i nie przytyłam z czego najbardziej chyba zadowolone są moje nogi
Z mniej fajnych rzeczy miałam za wysokie ciśnienie bo 140/80parę, a nie byłam w ogóle zestresowana, a i wcześniej prawie godzinę czekałam na wizytę w poczekalni W ogóle od ponad tygodnia zauważyłam, że podniosło mi się i ciśnienie, i puls. Babeczka kazała mi mierzyć i zapisywać wyniki 3 razy dziennie i z taką karteczką mam przyjść do niej za tydzień na wizytę. W razie gdyby ciśnienie było wyższe od 140/90 (obojętnie, która wartość), mam się zgłosić do niej albo najlepiej od razy jechać na ip No nic będziemy kontrolować...
dla małego i za ciśnienie. Oby nie skakało.

Cytat:
Rockyyy kape codziennie szykuje a Laura na razie sie nie kluje

Juz po wizycie.Morfologie mam super.Szyjka rozpulchniona ale zamknieta.Łozysko sie nie odkleja,ma 3 stopien dojrzałości,wody w normie.Laura wporzo
Ginek prosił zebym zadzwoniła jak urodze.Są szanse ze odejdą mi wody.Ale kiedy? tego nie wiemy Potem dodał ze z tego co widzi to spotkamy sie jeszcze za tydzien

Jak nic nie drgnie to 7 mam sie zgłosic na IP.
Pytałam o metody indukcji porodu i u mnie w szpitalu stosuje sie cewnik.Podobno samo zakładanie nie jest straszne.Powoduje on rozwarcie.Jest to podobno metoda skuteczna i bezpieczna.Lepsza niz sama oxytocyna bo powoduje rozwarcie i potem nastepują skurcze a jak szyjka niegotowa to sama oxy czasem rady nie daje...Jakos tak to by wyglądało. Brrrrr
Mam nadzieje ze obejdzie sie bez takich cudów Dziekuje za kciukasy
za wizytę. Szkoda tylko, że Laura nie chce się jeszcze wykluwać.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:42   #2527
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość

Ja: mamo! mam 11 dni do terminu jasne że trochę brzuch mnie ciągnie, krzyż i podbrzusze ćmi na okres...
<biiiip>
na szczęście mamie telefon padł Mąż przyszedł i zaczął się ze mnie śmiać że sie tak irytuję
Ale takie gadki poprostu wkurzają
Cytat:
za wizyte, szkoda, ze nie rodzisz jeszcze ale jak 8 masz sie zglosic to bedziesz jeszcze przede mna
Zanim sie za nas zabiorą to moze stuknie 10 lipca.W urodziny mojej mamy Pewnie poleze ze dwa dni,w miedzyczasie usg,ktg i takie tam obserwacje....
Cytat:
Rockky: brawa za wizytę! mam nadzieję, że nie skończy się na położeniu w szpitalu po terminu i Laura szybciej wyjdzie
Modle sie codzien niech cos ruszy
Stary 2013-06-25, 19:44   #2528
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
czarownica: polecam się na przyszłość))

Cynamonkowa: muszę przyznać... jestem uzależniona od książek...

Tweed: brawa za obrócenie i za dobre wieści z wizyty (oprócz ciśnienia)!!

Surka: a poszukam sobie bo kryminały lubię (no dobra niewiele książek nie lubie:P)

<biiiip>
chyba musimy uzbroić sie w cierpliwosc, te pytania nie są złosliwe, po prostu jak maja inni zapytac o to czy cos nas boli, czy coś sie zaczyna dziać jedni sie martwia inni są ciekawi, teraz widze, że sama nie wiem jak bym zapytała znajomą jak sie czuje i czy coś zwiastuje poród... no a że my bysmy chciały JUŻ to nas to irytuje jeszcze bardziej
Stary 2013-06-25, 19:45   #2529
Rockyyy
Zakorzenienie

raz jeszcze za kciukasy
ide cosik pojesc,policzyc ruchy,ginek naciska na te liczenie.... a potem do was wróce,na razie mi Tz marudzi zebym go na kompa wpusciła....
Stary 2013-06-25, 19:46   #2530
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ale takie gadki poprostu wkurzają

Zanim sie za nas zabiorą to moze stuknie 10 lipca.W urodziny mojej mamy Pewnie poleze ze dwa dni,w miedzyczasie usg,ktg i takie tam obserwacje....

Modle sie codzien niech cos ruszy
ja mam sie zgłosić 4 (dzien terminu OM), potem 8, a 11 mam juz zostac na oddziale bo beda "działać"
mam ogromna nadzieje ze najpóźniej 4 urodze
Stary 2013-06-25, 19:47   #2531
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
<biiiip>
Hahahaha, ach te mamuśki dobre rady

Moja jeszcze nie wypytuję co chwile o poród - wiadomo, ale już teraz widzę że będzie ciężko Mówię mojej dzisiaj o tym ciśnieniu:

M: może powinnaś częściej z domu wychodzić...
Ja: Mamo, ale ja tylko przez upały siedziałam w domu, tak o się ciągle ruszam
M: No tak, ale może za mało, wychodź codziennie na spacer chociaż ół godzinki
J: Mamo, ale ja wychodzę, przecież dopiero od ponad tygodnia mi cieśnienie skoczyło
M: No tak, ale powinnaś więcej wychodzić

Nawet tż się śmieję, że mnie teraz można w 1s z równowagi wytrącić
Cytat:
Ja kupiłam do karmienia jeden ze staników w kolorze czarnym.Jak sie odpina go do karmienia to wygląda jak stanik z sex -shopu.Taki sado-maso.Ale Tz miał radoche jak go mierzyłam
Haha Nie pomyślałam o tym, też mam czarny do karmienia, spytam się tżta czy kręce go bardziej w takim
Stary 2013-06-25, 19:48   #2532
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

iwonka: wiem... po prostu odpowiadam że czuję się dobrze... a nie że rodzę! bo prawda jest taka że czuję się ok... coś tam delikatnie się dzieje, ale póki co nie ma o czym mówić.. i dobrze wie, że dałabym znać, gdyby coś się działo... mają jednak 130 km do przejechania:P

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

tweed: taaaa to też znam) zwykle odpowiadam że samej to mi się nie chce..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-25, 19:49   #2533
enlevee
Zakorzenienie

Twee- dla Alka i Ciebie za wizytę. Mały juz nie jest taki mały, kawał klocuszka.. no i super, że fiknął koziołka

Rockyyy- najważniejsze, że z Laurą wszystko w porządku.. a urodzić w koncu urodzisz.. musisz
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:49   #2534
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam sie zgłosić 4 (dzien terminu OM), potem 8, a 11 mam juz zostac na oddziale bo beda "działać"
mam ogromna nadzieje ze najpóźniej 4 urodze
Mnie ginek powiedzial ze sugerujemy sie terminem z OM czyli 3 lipca.Jak nic nie drgnie to 5 dni po mam sie zgłosic na oddział.Czyli 7,najpozniej 8 bo to poniedziałek.
Stary 2013-06-25, 19:49   #2535
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Być może. Ja dziś po raz pierwszy zrobię sobie masaż piersi. Bolą mnie, są drażliwe i nie wiem co z tego ostatecznie wyjdzie, ale spróbuję.
A masujemy całe brodawki, nie tylko sutki prawda?
ja jeszcze w temat za bardzo nie wchodziłam więc nie pomogę niestety

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41489233]Dziewczyny nie nadrabiam, bo nie mam czasu. Od południa mam taki nawal pokarmu, że nic innego nie robię tylko wisze z Małym albo odciagam, nawet slabiusi ręczny Avent daje radę... Jestem zmęczona, cycki mega bolą, ale bardziej boli zastój niż ciagniecie czy przez laktator czy przez Malego... W każdym razie jak tak dalej pójdzie, to nie trzeba będzie dokarmiac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

fantastyczna wiadomość, czyli sobie ciumkacie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
A to wogole hellol zapytam czy w tym wszystkim chodzi o sam SEX czy tylko o SPERMIOCHE?
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
własnie tytuł pobudził moja wyobraznie ostra erotyka bo w sredniowieczu nie bylo wizazu ani tv ahhahah to co mieli robic
Wiesz co dotkaa, tak sobie pomyślałam, że jakbym Cię miała na jednej sali po porodzie to by mi chyba wszystkie szwy popękały ze śmiechu

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Laski, zostalo mi 4 kg na plusie, brzuch mam niemal plaski, a cyc jak dwie Pamele zebym jeszcze taka blada nie byla na buzi i oczow takich podkrazonych nie miala ! sexyyyyy
4kg i prawie płaski brzuch?? super

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Strasznie jestem śpiąca
Zmykam
Do później

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
sammi – w zeszłym miesiącu 9,5 dlatego bardzo zdziwiłam się ze gin nie przepisał mi zadnego żelaza czy coś no i w efekcie staram się jakoś sama sobie nabić tak jak pisałam
no a na początku ciąży miałam 11,4 wiec szału też nie było
To faktycznie, w porównaniu z wyjściową hb nie masz dużego spadku ale mimo wszystko dobrze, że dbasz o dietę pod tym względem bo teraz nie jest za wysoka a kiedy teraz będziesz miała morfologię? bo jestem ciekawa jak Ci służy dieta w tym temacie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Elaine
ja bardzo lubię fantasy - Władce Pierścieni, Hobbita, Igrzyska Śmierci, Wiedźmina przeczytałam mega szybko, Władce kilka razy, a ta Gra jakoś tak mi się trudno w nią wbić, choć jeszcze nic straconego do moich ukochanych ,,Chłopów" podchodziłam 3 razy, w końcu przeczytała i ich pokochałam i do teraz to moja jedna z ulubionych książek
Ja kocham Władcę, Hobbita, Sillmarilion jedyne z gatunku fantasy, które mi podchodzą a tak to seriami pochłaniam kryminały wszelakie Tż się śmieje, bo zawsze na początku książki przedstawiam mu moje wersje zakończenia (czyt. kto zamordował, kto jest uwikłany w to morderstwo, czy odnajdą zabójcę) i często zgaduję a w ciąży lubuję się w tematyce II wojny światowej, kiedyś nie cierpiałam tej tematyki, a teraz np. pochłaniam "Złoto Trzeciej Rzeszy"
Trzymam kciuki za wizytę

Cytat:

Dostał taką odpowiedź

"Chciałbym żebyś zrobił...
1. Kubek herbaty (bezkofeinowej oczywiście)
2. Upiecz swojej żonie ciasto.
3.Odkurz (cicho).
4. Skończ przygotowywać pokój dla dziecka.
5. Znajdź 5 minut na relaks- bo pewnie też musisz być zestresowany... (ale tylko 5 minut- Twoja żona potrzebuje Cię do spełniania jej zachcianek).
6. Napij się piwa bezalkoholowego ale cały czas myśl, że jest alkoholowe...

Podpisano,
..."
dla przełożonego, fajnie, że ma taki dystans do pracy i jednak wie co w życiu najważniejsze

Tweed za wizytę i te usteczka małego Z ciśnieniem nie za ciekawie ale dobrze, że działacie z ginką w tym temacie

Czarownica pińć stron z dziesińć będzie jak wrócisz
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:49   #2536
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi jak dobierałyscie staniki do karmienia, bazowałyscie na wymiarach obecnych, kupowałyście o rozmiar większe?
Musze sie zaopatrzyc a nie chciałabym kupic jakiegos który sie okaze zły
obwód mniejszy niż mam obecnie, a miseczkę większą.
Stary 2013-06-25, 19:50   #2537
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
raz jeszcze za kciukasy
ide cosik pojesc,policzyc ruchy,ginek naciska na te liczenie.... a potem do was wróce,na razie mi Tz marudzi zebym go na kompa wpusciła....
A właśnie dziewczyny, wy ciągle liczycie ruchy?? Bo ja szczerze pisząc, nie
Ale to dlatego, że mały bryka cały czas prawie i to ciągle dość żywo
Stary 2013-06-25, 19:51   #2538
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Haha Nie pomyślałam o tym, też mam czarny do karmienia, spytam się tżta czy kręce go bardziej w takim
Ale moj naprawde wygląda jak sado-maso.Nie bd fotek robic,uwierzcie na słowo
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Rockyyy- najważniejsze, że z Laurą wszystko w porządku.. a urodzić w koncu urodzisz.. musisz
Ano musze
Stary 2013-06-25, 19:53   #2539
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ale moj naprawde wygląda jak sado-maso.Nie bd fotek robic,uwierzcie na słowo

No ten mój czarny też, bo mam go w spadku po siostrze i jak odpinam miseczkę, to zostaje mi tylko taki trojkąt z sutkiem w środku

Bo te z lidla są inne, mają tylko takie ramiączko przytrzymujace z boku po odpięciu, a tak to cały cycek jest na wierzchu :P
Stary 2013-06-25, 19:54   #2540
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17!

Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:54   #2541
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Ano liczę.Ginek zerka mi w te moje kreseczki co wizyte.A Laura ma naprzemiennie okresy szalenstwa i kimyyy.I jak długo kima to ja juz siwieje.A jak szaleje to podskakuje czasem z bólu
Stary 2013-06-25, 19:55   #2542
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Twee- dla Alka i Ciebie za wizytę. Mały juz nie jest taki mały, kawał klocuszka.. no i super, że fiknął koziołka
Właśnie En, jakbyś mogła dopisac mnie na 1 str z wagą małego 32tc - 1940g

W końcu nie będę się czuła taka do tyłu z tą ciążą
Stary 2013-06-25, 19:56   #2543
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie liczyłam nigdy i nie licze, moze z max 2-3 dni liczylam jak Mała sie obijała
Stary 2013-06-25, 19:57   #2544
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

No ten mój czarny też, bo mam go w spadku po siostrze i jak odpinam miseczkę, to zostaje mi tylko taki trojkąt z sutkiem w środku

Bo te z lidla są inne, mają tylko takie ramiączko przytrzymujace z boku po odpięciu, a tak to cały cycek jest na wierzchu :P
No mi tez zostaje odsłoniety tylko trójkąt i to tak samo-maso sie prezentuje.Jeszcze tylko pejcz w dłoń
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

Pięknie to opisałaś : love:
Stary 2013-06-25, 19:57   #2545
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa. [/QUOTE]
złotousta Perse
pięknie to napisałaś

tweed i rockyyy
- za wizyty
Stary 2013-06-25, 19:58   #2546
shestiger
Rozeznanie

Cytat:
Łudzę się, że to moje ostatnie, porządne nadrabianie przed porodem

Wkurza mnie tylko to, że skurcze regularne wróciły. Ale choćby skały srały to do szpitala już dzisiaj nie pojadę

Rozłożyła mnie jedna rzecz na łopatki
Przez te moje wypady do szpitala mąż pracuje w domu, a i tak jak jesteśmy w szpitalu to więcej niepracuje niż pracuje
Nadrabia wieczorami albo z samego rana- no nieistotne. W każdym razie napisał dzisiaj maila do swojego przełożonego, że jak coś to on popracuje w sobotę i żeby mu tylko napisać co ma zrobić.

Dostał taką odpowiedź

"Chciałbym żebyś zrobił...
1. Kubek herbaty (bezkofeinowej oczywiście)
2. Upiecz swojej żonie ciasto.
3.Odkurz (cicho).
4. Skończ przygotowywać pokój dla dziecka.
5. Znajdź 5 minut na relaks- bo pewnie też musisz być zestresowany... (ale tylko 5 minut- Twoja żona potrzebuje Cię do spełniania jej zachcianek).
6. Napij się piwa bezalkoholowego ale cały czas myśl, że jest alkoholowe...

Podpisano,
..."

Pięknie wszystko nadrobiłaś a z tego szefa to widać fajny gościu jest

Dotkaaa nie chcę Cię dobijać ale ode mnie w stronę centrum śmiga piękna grupa czarnych chmur..:/ czyżby powtórka z wczoraj??

Wiecie co..zawiodłam się dzisiaj w sklepie! Mam taką ochotę na owoc a tu co..nie będą zamawiać bo ludzie mają na działkach i nie kupują byłam u znajomej i co?Połowa jej nie wyrosła a połowe zniszczyły grady..i teraz jak chce owoc to bym musiała popylać do wsi obok lub busem do centrum

Kurcze Igor też ma mega lenia aż to dziwne jak na niego oO zwykle dawał mi w kość a dzisiaj ledwo dał o sobie znać..jak do jutra się nie zmieni to chyba się przejadę do centrum na kontrole jakąś może??

Mam pytanie..płuczę buzię szałwią bo mi ząb doskwiera ciągle a nie wyrwą póki nie urodzę i dziś czytałam że szałwia wstrzymuje laktacje :/ ale to chyba wstrzymuje jakbym ją piła co nie?a jak płuczę i wypluwam to chyba nie bd miało wpływu??

Ja już po kolacji, spora micha płatków a'la cookie crisp z mleczkiem <3
shestiger jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:59   #2547
Agrafka86
Wtajemniczenie

Perse już się nie mogę doczekać, aż Raduś będzie koło mnie. Jak Ty tak ładnie piszesz

Mały tak mi naciska na pęcherz, że wydaje mi się, że powinnam cały dzień siedzieć na kibelku

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:00   #2548
iwona335
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41492139]Coś Wam napisze... Siedzę w szpitalnym pokoju, w poplamionej z góry na dol koszuli nocnej, w klapkach z targu za 10 zł, które nie mieszczą sie na moje gigantyczne nogi, we włosach każdy w inna stronę, z obsypana buzia (szybko mi wróciła skóra do stanu sprzed ciąży...), słowa manicure i pedicure to odległa galaktyka, z rozoranym brzuchem że sznurkiem i 100000 rozstepow, dużych i brązowych, nieogolona, niewyspana, z bolacymi piersiami oraz: najszczesliwsza na całym wielkim świecie, jak mój Książę na mnie oddycha swoimi slodkimi usteczkami i stroi przez sen cudne minki..... Nie ma drugiego takiego uczucia na świecie, męża sie kocha inaczej, miłość do dziecka jest bezgraniczna, totalna i bezwarunkowa.

wygląd zewnetrzny po takiej "walce" ciążowej to chyba najmniej istotny element, wórcisz do domu, nabierzesz sił i wprawy przy maleństwie to zwrócisz uwage na pielegnacje wlasnego ciała, a tego oddechu i miłości zazdroszcze i nie moge sie doczekać własnej
ile maluch waży?? dużo Wam brakuje do 2kg??
Stary 2013-06-25, 20:01   #2549
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie liczyłam nigdy i nie licze, moze z max 2-3 dni liczylam jak Mała sie obijała
No mój rzadko kiedy się obija, ale tak czytam, że wy prawie wszystkie liczycie
Ja tam jestem okropna, bo momentami cieszę się, jak mały usypia -raz, że wtedy intensywniej rośnie a dwa, że mam chwilę spokoju, bo inaczej to lata jak opętany
Cytat:
Ano liczę.Ginek zerka mi w te moje kreseczki co wizyte.A Laura ma naprzemiennie okresy szalenstwa i kimyyy.I jak długo kima to ja juz siwieje.A jak szaleje to podskakuje czasem z bólu
Jak się niepokoisz, to wiadomo, że lepiej liczyć
Cytat:
No mi tez zostaje odsłoniety tylko trójkąt i to tak samo-maso sie prezentuje.Jeszcze tylko pejcz w dłoń
Albo co innego

Też już jestem na głodzie
Stary 2013-06-25, 20:02   #2550
sarna405
Zadomowienie

cały dzień pada, nawet nie miałam sił siedzieć na kompie:/ pospałam , tesciowa przyszła i juz 20
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-06-25 o 20:09
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości