Chłopak mnie oszukał, a ja dałam się nabrać! - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-28, 20:47   #61
cukraktywna
Zadomowienie

Dot.: Chłopak mnie oszukał, a ja dałam się nabrać!

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
To Ty wybierasz z kim tą rodzinę założysz,więc wnioskuję,ze będąc zapalonym ekologiem nie wybierzesz kogoś,kto tego nienawidzi

Tworzymy z drugim człowiekiem,dla którego to również może być cel. Podam Ci przykład mi najbliższy. Facet studiuje dobry kierunek,pisze ksiażki jedna po drugiej,udziela się wśród wybitnych profesorów,praktykuje (czyli tzw.realizacja własna) a przy okazji uważa,że założenie rodziny to dla niego cel i ze dla niego będzie to motor napędowy do tego co robi.
Coś mi się wydaje, że ta wymiana zdań może trwać w nieskończoność
Czy dokładnie przeczytałaś to, co Ci pisałam? Właśnie w tym rzecz, że jeśli wybierzesz faceta zanim rozwiniesz swoje zainteresowania (w tym przypadku ekologia), to jakim cudem możesz uwzględnić swoje pasje wybierając partnera? Skoro jeszcze sama nie odkryłaś, co pokieruje Twoim życiem?

Jeżeli facet, którego opisałaś, ożenił się z dziewczyną w wieku 20-stu lat, zanim rozwinął swoje pasje intelektualne, to może się nagle obudzić ze świadomością, że wybrał sobie na żonę kogoś, kim teraz pogardza jako osobą nie dorastającą mu do pięt pod względem posiadanej wiedzy i wykształcenia i powinien był założyć familię z jakąś doktorantką. Oczywiście to tylko przykład, nie musi tak być, ale może.

Próbujesz mi udowodnić, że małżeństwo nie przeszkadza w rozwijaniu swoich zainteresowań i zawodu, tylko że ja to wiem. Ja zwracam uwagę na zupełnie coś innego, na fakt, że większość osób u progu dorosłości nie zna samych siebie, więc w tym wieku wybieranie kogoś na całe życie to loteria. Ja na przykład wygrałam na tej loterii główny los, ale statystyki mówią, że dzisiaj co trzecie małżeństwo zawarte przed 25 r.ż. rozpada się w przeciągu roku. Statystykę zapamiętałam z jakiegoś artykułu na natemat.pl

Edytowane przez cukraktywna
Czas edycji: 2013-04-28 o 20:49
cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 20:54   #62
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez cukraktywna Pokaż wiadomość
Coś mi się wydaje, że ta wymiana zdań może trwać w nieskończoność
Czy dokładnie przeczytałaś to, co Ci pisałam? Właśnie w tym rzecz, że jeśli wybierzesz faceta zanim rozwiniesz swoje zainteresowania (w tym przypadku ekologia), to jakim cudem możesz uwzględnić swoje pasje wybierając partnera? Skoro jeszcze sama nie odkryłaś, co pokieruje Twoim życiem?

Jeżeli facet, którego opisałaś, ożenił się z dziewczyną w wieku 20-stu lat, zanim rozwinął swoje pasje intelektualne, to może się nagle obudzić ze świadomością, że wybrał sobie na żonę kogoś, kim teraz pogardza jako osobą nie dorastającą mu do pięt pod względem posiadanej wiedzy i wykształcenia i powinien był założyć familię z jakąś doktorantką. Oczywiście to tylko przykład, nie musi tak być, ale może.

Próbujesz mi udowodnić, że małżeństwo nie przeszkadza w rozwijaniu swoich zainteresowań i zawodu, tylko że ja to wiem. Ja zwracam uwagę na zupełnie coś innego, na fakt, że większość osób u progu dorosłości nie zna samych siebie, więc w tym wieku wybieranie kogoś na całe życie to loteria. Ja na przykład wygrałam na tej loterii główny los, ale statystyki mówią, że dzisiaj co trzecie małżeństwo zawarte przed 25 r.ż. rozpada się w przeciągu roku. Statystykę zapamiętałam z jakiegoś artykułu na natemat.pl
Bo ja uważam,że jak sie kogoś kocha to się akceptuje to,co on robi. I dla mnie bez sensu jest związek,w ktorym nagle ktoś odkrywa,że coś go interesuje,a druga osoba gardzi tobą,bo to lubisz. To jakaś paranoja.Poza tym uwzględniac pasje wybierając partnera? To też takie troche płytkie.Nie zawsze facet odpowiada Twoim zainteresowaniom.

Facet,którego opisałam to mój facet I wręcz cieszy się,że nie interesuję się tym co on,bo wtedy nie miałby swojej odskoczni i chwili dla siebie,takiej tylko dla siebie.W taki sposób mozemy sie uzupełniać,bo ja wspieram jego pasje,on moje,które są diametralnie inne.I nie czuję się poszkodowana,że moj facet nie rozumie moich pasji,dopóki mnie w nich wspiera.

Ja myślę,że to nie jest kwestia wieku,a dojrzałości,jak ktoś zauwazył w wątku "panny młode <25".Są osoby,które w wieku 20 lat tyle przeszły,że znają "siebie" na wylot,a są osoby (znam takie osobiście ),które mając 36 lat ubierają się w hello kitty,siedzą na zmywaku w Anglii i dalej uważają,że zrobią karierę,ale tak naprawdę nie wiedzą co w życiu robić ,kim są,do czego dążą.
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-28, 22:44   #63
Dione
Zakorzenienie

Cytat:
Maj to teraz najmodniejszy miesiąc na ślub Otwórz kalendarz PMek na początku wątku "PMki 2013" albo "PMki 2014".

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=688397
W maju jest osiem PMek, a w lipcu siedem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=689065
A tutaj w maju czternaście PMek, w lipcu dziewięć
8, 7 ? Kilka PM na jednym forum to mało miarodajne dane
Wg danych z urzędów z przed kilku lat najpopularniejszy jest sierpień- , wrzesień ,czerwiec, październik, lipiec dopiero potem kwiecien grudzień i maj .Może to sie zmienia z roku na rok ale kilka procent nie 13 %
http://fajnewesele.pl/bank-pomyslow/...wybrac-na-slub
-------------------------------------------------------------------
Cytat:
Napisane przez jamestown Pokaż wiadomość
Dajcie spokoj. Nikogo nie obchodzi w ktorym miesiacu jest najwiecej slubow. Nie badzcie malostkowe. Urody Wam to nie dodaje.
Uroda / malostkowość ? O czym ty piszesz ? Ja po prostu nie lubie jak ktoś podaje nie sprawdzone/wyssane z palca informacje .
Myśle ze to ma znaczenia skoro niektórzy tu argumentują ze lepiej sie zaręczyć wczesniej bo sale trzeba rezerować dwa lata wcześniej a to prawda tylko w przypadku najpopularniejszych miesięcy i dni czyli sobota sierpień czerwiec a wesele mozna spokojnie zorganizować w kilka miesięcy, wiec mysle że to najmniej istotny argument.

Cytat:
statystyki mówią, że dzisiaj co trzecie małżeństwo zawarte przed 25 r.ż. rozpada się w przeciągu roku. Statystykę zapamiętałam z jakiegoś artykułu na natemat.pl
To dla mnie jest sensowny argument
Straszne te statystyki

Edytowane przez Dione
Czas edycji: 2013-04-28 o 23:16
Dione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-29, 20:34   #64
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronika_92 Pokaż wiadomość
studiuję i pracuję. Zdaję sobie sprawę, że dziecinnie do tego podchodzę i nie wiem jak to zmienić...ale już mi jest tak głupio odpowiadać jak ktos się MNIE(!) pyta kiedy jakiś krok do przodu
Bez przesady, zachowujesz się i rozumujesz jakbyś miała co najmniej 40 na karku i była panną...A tu młodziutka dziewczyna, i głupio bo ludzie pytają... Tak masz rację, żeby dla innych mieć gotową odpowiedź musisz się zaręczyć...
Kolejna co ma połączenie orgazmu i sraczki na dźwięk słowa zaręczyny...
Poza tym tak jak piszesz jak się nastawiłaś i jaka jesteś najarana na te zaręczyny wcale bym się nie zdziwiła gdyby Twój chłopak się rozmyślił.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-30, 12:42   #65
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

nie przeczytałam całego wątku, jedynie pierwszy post autorki i o czym pomyślałam? czy mieszkacie razem, czy jesteś pewna tego, ze chcesz, żeby to był Twój mąż, czy umiecie się dogadywac w kwestii finansowej i każdej innej, czy może zależy Ci na świecidełku, żeby pokazać koleżankom?
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 16:21   #66
bubus900
Zakorzenienie

Mój były facet zrobił dokładnie to samo. Ba, mówił mi, że wybrał już pierścionek... Kiedy za jakiś czas się zapytałam, co to była za akcja, czemu tak gadał, to stwierdził, że go poniosło i wcale tak nie myślał i nie chciał. Doskonale Cię rozumiem, bo to przykre jest. Dlatego mam alergię na panów, którzy tak gadają bez pokrycia. Na szczęście to już były facet.
Stary 2013-05-15, 15:56   #67
MoniaS93
Rozeznanie

Autorko!

Na moje oko nie dojrzałaś do takich decyzji, rozumiem chwilowe ciśnienie na takie tematy (jakąś tygodniową fazę nie wiadomo czemu ale później przechodzi) ale nie taki nacisk na chłopaka. Nie potępiam zaręczyn w twoim wieku, sama mam tyle lat co ty I uważam, że to normalny wiek na zaręczyny dla dziewczyny, która jest ze swoim facetem długo. Ale!!! -> z tego co zrozumiałam, twój chłopak jest w twoim wieku. Zdajesz sobie sprawę z tego, że jednak oni trochę później myślą o takich sprawach? Mam dość racjonalne podejście do tej kwestii - jak dla mnie chłopak oświadczyć powinien się najwcześniej na ostatnim roku studiów lub tuż po nich, kiedy ma dobrą stałą pracę. Może jestem mało romantyczna... Wiem, że zaręczyny nie oznaczają od razu ślubu i sama nie kojarzę ich z automatycznym gorączkowym przygotowywaniem ceremonii ale jednak jakaś stabilizacja finansowa być musi.

Z drugiej strony, znam conajmniej 3 pary które pobrały się, gdy oboje byli jeszcze na studiach - nie było to 20 lat temu ale w przeciągu ostatnich kilku lat! Super łączą pracę i studia, ''samorealizację'' z byciem razem, czekają po prostu z dzieciakami. Tak wiele par mieszka razem na studiach i wiedzą, że będą już razem - jeżeli więc dla kogoś ślub jest ważny to nie widzę powodu, by go nie brać po długoletnim związku. Ja tam wierzę w małżeństwo z miłości.

Nie ma na to reguły, 'przechodzone' związki i branie ślubu tylko i wyłącznie po 25 roku życia zwykle niewiele daje, te małżeństwa wcale szczególnie lepsze od tych 'młodych' nie są ale widać, że autorką kierują złe powody do zaręczyn.

edit: Ale najważniejsze! To, jak zachował się twój facet to po prostu porażka. Z takich rzeczy się nie żartuje i nie gada się bez potrzeby. Na twoim miejscu zastanowiłabym się nad tym związkiem.
Stary 2013-06-23, 18:50   #68
Weronika_92
Przyczajenie

cześć Wam długo nie wiedziałam co mam właściwie odpisać, wiele z Was zarzuciło mi, ze jestem niedojrzała, a nawet, ze powinnam iść do psychologa. Przemyślałam to i może faktycznie macie rację.
podczas tej ostatniej rozmowy, o ktorej Wam pisałam mój chłop w odpowiedzi na natrętne dociekanie DLACZEGO TAK MOWIŁ, OBIECYWAL powiedział, co zmienią te 2 miesiące-pytam więc jakie 2 miesiące? "no, jak zaręczymy się 2 miesiące później..."więc ja na to: ale co zmienią te 2 miesiące? czemu nagle chodzi ci o kolejne 2 miesiące?" odpowiedział, że zmieni się jego stan konta ( zaczął wtedy taką pierwszą poważną pracę) oczywiście już tego nie brałam tak do siebie jak poprzedniej deklaracji i nawet spodziewałam się, ze znów to zrobił, znów się zdeklarował, choć już nie tak oficjalnie i znów to olał...ale juz nie mam zamiaru poruszać tego tematu, zastanawiam się tylko, czy kiedyś to nastąpi i dlaczego się tak zachowuje podczas gdy ani mu tego nie wymuszam, ani się niczego nie domagam... nie rozumiem.

a Wy drogie dziewczyny, kolejny raz napiszcie mi jaka jestem dziecinna, ponieważ myślałam ze to co mowi człowiek, który nigdy dotąd mnie nie oszukał okaże się prawdą... i ze on patrzy doroślej na nasz związek.
ściskam
Weronika_92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 00:51   #69
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
cześć Wam długo nie wiedziałam co mam właściwie odpisać, wiele z Was zarzuciło mi, ze jestem niedojrzała, a nawet, ze powinnam iść do psychologa. Przemyślałam to i może faktycznie macie rację.
podczas tej ostatniej rozmowy, o ktorej Wam pisałam mój chłop w odpowiedzi na natrętne dociekanie DLACZEGO TAK MOWIŁ, OBIECYWAL powiedział, co zmienią te 2 miesiące-pytam więc jakie 2 miesiące? "no, jak zaręczymy się 2 miesiące później..."więc ja na to: ale co zmienią te 2 miesiące? czemu nagle chodzi ci o kolejne 2 miesiące?" odpowiedział, że zmieni się jego stan konta ( zaczął wtedy taką pierwszą poważną pracę) oczywiście już tego nie brałam tak do siebie jak poprzedniej deklaracji i nawet spodziewałam się, ze znów to zrobił, znów się zdeklarował, choć już nie tak oficjalnie i znów to olał...ale juz nie mam zamiaru poruszać tego tematu, zastanawiam się tylko, czy kiedyś to nastąpi i dlaczego się tak zachowuje podczas gdy ani mu tego nie wymuszam, ani się niczego nie domagam... nie rozumiem.

a Wy drogie dziewczyny, kolejny raz napiszcie mi jaka jestem dziecinna, ponieważ myślałam ze to co mowi człowiek, który nigdy dotąd mnie nie oszukał okaże się prawdą... i ze on patrzy doroślej na nasz związek.
ściskam

a ja kolejny raz zapytam - mieszkacie razem? pracujecie obydwoje, macie perspektywy na wspólna przyszłość, czy pierścionek potrzebny Ci jest, żeby koleżankom bling bling na palcu pokazać?
Stary 2013-06-24, 10:25   #70
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
ściskam
Kurde.. no ale tytuł twojego własnego wątku mówi co innego
Stary 2013-06-24, 10:57   #71
Weronika_92
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Kurde.. no ale tytuł twojego własnego wątku mówi co innego
"nigdy dotąd" poza tą sytuacją, myślałam, że to zrozumiałe.

Nie mieszkamy ze sobą, bo on twierdzi, ze nie będzie się zaręczał póki nie mieszkamy razem, bo to bez sensu, wg niego. Ogólnie mamy wspólne plany, myślimy o przyszłości, dobrze się dogadujemy itd.

Edytowane przez Weronika_92
Czas edycji: 2013-06-24 o 10:58
Stary 2013-06-24, 18:02   #72
skazana_na_bluesa
.

a najważniejsza kwestia- finanse? i kiedy zamierzacie ze sobą zamieszkać?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-24, 20:39   #73
Weronika_92
Przyczajenie

czy finanse a wlaściwie brak są takim dużym problemem, żeby się nie zaręczać? ;p w takim razie biedni ludzi w ogóle nie powinni brać ślubu?
nie jest źle, ale mogłoby być lepiej, wiadomo.
ja chciałabym zamieszkać razem już teraz, a on mówi, ze też już by chcial, ale ciężko by nam było się utrzymać mimo wszystko, z czym się zgadzam i na to nie napieram...
Stary 2013-06-24, 21:04   #74
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
czy finanse a wlaściwie brak są takim dużym problemem, żeby się nie zaręczać? ;p w takim razie biedni ludzi w ogóle nie powinni brać ślubu?
nie jest źle, ale mogłoby być lepiej, wiadomo.
ja chciałabym zamieszkać razem już teraz, a on mówi, ze też już by chcial, ale ciężko by nam było się utrzymać mimo wszystko, z czym się zgadzam i na to nie napieram...
zaręczyny= planujemy wspólną przyszłość, ślub, rodzinę, czy co tam jeszcze. to wszystko związane jest z finansami więc tak, zaręczyny są pośrednio związane z brakiem finansów. można chodzić oczywiście 15 lat z pierścionkiem na palcu i zbierać pieniążki, ale jaki jest tego sens?
Stary 2013-06-24, 22:49   #75
skazana_na_bluesa
.

jak dla mnie zaręczyny = lada moment robimy przygotowania do ślubu. resztą nieistotny w tym momencie ślub. na wspólne życie też trzeba mieć kasę.

Stary 2013-06-25, 00:27   #76
Weronika_92
Przyczajenie

w takim razie nigdy nie doczekam się ślubu, przecież już za mnie zdecydowałyście jak drogi ma być
czyli dopoki nie będziemy mieć pieniędzy na "ślub, rodzinę, czy co tam jeszcze." to mam nie myśleć o zaręczynach? mam najpierw uzbierać sobie spory kapital żeby mieć pewność, ze mi nie braknie, a dopiero potem mogę się zaręczać...ahaaaaaa nie wiedziałam, ze tak to działa
zresztą, jakie 15 lat z pierścionkiem i zbierać pieniadze? za 2, 3 lata już będziemy zdolni finansowo aby się utrzymać bez niczyjej pomocy.
przeinaczacie wszystko.
zresztą, DLA CIEBIE po zaręczynach lada moment ślub, to swietnie! ale nie każdy ma takie podejście JAK TY i wyobraź sobie, ze DLA MNIE najlepiej mieć te 2, 3 lata na wszelkie przygotowania. NIE KAŻDY jest taki jak TY I NIE KAŻDY ma ochotę uganiać się za salą, orkiestrą itd.

Edytowane przez Weronika_92
Czas edycji: 2013-06-25 o 00:29
Stary 2013-06-25, 00:29   #77
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
w takim razie nigdy nie doczekam się ślubu, przecież już za mnie zdecydowałyście jak drogi ma być
czyli dopoki nie będziemy mieć pieniędzy na "ślub, rodzinę, czy co tam jeszcze." to mam nie myśleć o zaręczynach? mam najpierw uzbierać sobie spory kapital żeby mieć pewność, ze mi nie braknie, a dopiero potem mogę się zaręczać...ahaaaaaa nie wiedziałam, ze tak to działa
zresztą, jakie 15 lat z pierścionkiem i zbierać pieniadze? za 2, 3 lata już będziemy zdolni finansowo aby się utrzymać bez niczyjej pomocy.
przeinaczacie wszystko.
nie przeinaczamy. chcemy pokazać coś, czego Ty chyba nie widzisz, bo jesteś zaślepiona obietnicą pierścionka.
Stary 2013-06-25, 14:26   #78
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
przeinaczacie wszystko.
zresztą, DLA CIEBIE po zaręczynach lada moment ślub, to swietnie! ale nie każdy ma takie podejście JAK TY i wyobraź sobie, ze DLA MNIE najlepiej mieć te 2, 3 lata na wszelkie przygotowania. NIE KAŻDY jest taki jak TY I NIE KAŻDY ma ochotę uganiać się za salą, orkiestrą itd.
dzieciaku, czytaj ze zrozumieniem. napisałam, że po zaręczynach lada chwila organizacja wesela. NIE NAPISAŁAM, ŻE 3 MIESIĄCE PO ZARĘCZYNACH MA BYĆ ŚLUB. strasznie niedojrzała jesteś. ale co tam marz sobie o pierdzionku, nikt nie zabroni.

Stary 2013-06-25, 20:14   #79
Weronika_92
Przyczajenie

a ty jesteś wredną, nieempatyczną babą, ktora nie potrafi się zachować. w większości twoich komentarzy widać jad. no ale skoro to twoje jedyne zajecie, co można poznać chocby po ilości komentarzy. siedź sobie dalej na wizażu i spędzaj swoje życie, noł lajfie. nie potrzebuję Twoich bezcennych rad, więc nie udzielaj się w tym wątku, bo nic mądrego nie wnoszą tylko właśnie jad, żegnam.
Stary 2013-06-25, 20:34   #80
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
"nigdy dotąd" poza tą sytuacją, myślałam, że to zrozumiałe.

Nie mieszkamy ze sobą, bo on twierdzi, ze nie będzie się zaręczał póki nie mieszkamy razem, bo to bez sensu, wg niego. Ogólnie mamy wspólne plany, myślimy o przyszłości, dobrze się dogadujemy itd.
Czyli albo nigdy albo jednak zdecyduj się;P Bo to trochę tak jakbym powiedziała "nigdy nie zdradziłam męża, tylko jeden raz". Jeśli wiesz o co mi chodzi:P

Jak nie ma problemu to po co w ogóle ten wątek zakładałaś

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Przecież dziewczynom nie chodzi o koszty wesela tylko za co wy się po nim utrzymacie

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
a ty jesteś wredną, nieempatyczną babą, ktora nie potrafi się zachować. w większości twoich komentarzy widać jad. no ale skoro to twoje jedyne zajecie, co można poznać chocby po ilości komentarzy. siedź sobie dalej na wizażu i spędzaj swoje życie, noł lajfie. nie potrzebuję Twoich bezcennych rad, więc nie udzielaj się w tym wątku, bo nic mądrego nie wnoszą tylko właśnie jad, żegnam.
przyganiał kocioł garnkowi
Stary 2013-06-25, 20:52   #81
skazana_na_bluesa
.

jestem noł lajfem? aha. a ja sądziłam, że mam sesję przez najbliższe 3 tygodnie i sobie robię przerwy w nauce na wizażu.

Stary 2013-06-25, 21:07   #82
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
jestem noł lajfem? aha. a ja sądziłam, że mam sesję przez najbliższe 3 tygodnie i sobie robię przerwy w nauce na wizażu.
widzisz, jak mało o sobie wiesz?

a facet pod taką presją w końcu rzuci w cholerę autorkę wątku, albo rzuci w autorkę pierścionkiem, żeby mogła sie już nim chwalić na lewo i prawo

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

ale to drugie raczej poskutkuje rzuceniem faceta przez autorkę z braku "idealnych" zaręczyn, nie bedzie co opowiadać

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 23:44   #83
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
Skazana, widzisz, że Autorka i tak wie wszystko lepiej, więc nie wiem jak w ogóle mogłaś pomyśleć, że nie nołlajfisz.
Stary 2013-06-26, 06:53   #84
skazana_na_bluesa
.

biedna smutna ja. a mogłam nie iść na weterynarię tylko coś innego i być już po sesji jak moje współlokatorki...

Stary 2013-06-26, 09:19   #85
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny proszę o spokój i kulturę wypowiedzi.
Stary 2013-06-26, 10:58   #86
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Też uważam dziewczyny że przesadzacie. Może i autorka nie zachowuje się do końca poważnie ale to nie znaczy że musicie ją zjechać od góry do dołu, nie sądzę żeby to miało jej jakoś pomóc.

Co do autorki. Na wszystko przychodzi odpowiedni czas, nic nie damy rady przyśpieszyć. Myślę że twój chłopak też bardzo by chciał się z tobą zaręczyć ale właśnie, zaręczyny to jest poważny krok i nie można go tak od razu podjąć. Trzeba to przemyśleć, wiedzieć kiedy możemy sobie na to pozwolić a kiedy nie. Chcieć nie znaczy od razu móc. Pieniądze niestety żądzą tym światem i bez nich ciężko cokolwiek osiągnąć, nie warto się denerwować z tego powodu bo rzadko na prawdę rzadko wszystko idzie dokładnie tak jakbyśmy tego chcieli, czasami trwa to po prostu trochę dłużej. I nic w życiu nie jest albo czarne albo białe...
Stary 2013-06-26, 20:13   #87
tinyheart
Rozeznanie

Przeczytałam cały wątek... jestem nieco starsza od autorki i muszę przyznać, że pół roku temu stałam w podobnej sytuacji.

Tylko, że ja od 17 roku życia stoję na własnych nogach, z TŻetem mieszkam od ponad 2 lat. On jest starszy a ja jestem mentalnie "stara". Jakiś czas temu też miałam plan kiedy co i jak, podobny do autorki wątku zresztą, ślub przed 22, dzieci przed 30... Ale kurcze im lepiej poznaje swojego TŻta i im bardziej pogłębiam się w swoje studia zdaje sobie sprawę z tego, że wiele jeszcze chce zrobić. Chce się jeszcze rozwijać może nie w ramach swojego hobby ale w ramach przyszłego zawodu. Chętnie będę to robić z obrączką na palcu, ale przestałam postrzegać czas cyframi, mówimy cały czas o dwóch stronach, rozwoju dwojga ludzi to, że ludzie mnie pomimo wieku 21 lat oceniają na 30 nie znaczy, że mój TŻ musi mieć takie same potrzeby. Ale dobrze mi z nim i szanuje jego decyzje, cieszę się czasem spędzonym z nim i tym, że mogę się rozwijać przy jego boku.

Każdy jednak ma swoje oczekiwania i nie dziwie się, że autorka skoro już nakręciła się na pierścionek, odliczała dni.W końcu to o swoim ślubie większość dziewczynek marzy już w przedszkolu. I nie ma nic dziwnego w tym, że autorka czuje się zawiedziona
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-29, 00:02   #88
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez tinyheart Pokaż wiadomość
W końcu to o swoim ślubie większość dziewczynek marzy już w przedszkolu. I nie ma nic dziwnego w tym, że autorka czuje się zawiedziona
z tym bym akurat nie przesadzała.

Stary 2013-06-29, 05:57   #89
tinyheart
Rozeznanie

To było akurat celowe przekoloryzowanie, ale znam osobiście dziewczyny które mimo braku chłopaka w liceum latały po salonach sukien ślubnych i mierzyły. Planowały też ślub ze swoim idolem... :P
tinyheart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości