|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
guacamole http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.htmlja kocham avokado w sushi (meneq- dla ścisłości- w PL sushi nie japońskim )
|
|
|
|
|
#242 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kubeczek nam dorasta ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#243 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
za samodzielne zasypianie
|
||
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko te dzieciowe słoiczki się nie nadają do tego
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieszkanie razem to był bład i obie wiemy o tym dobrze,jeszcze z naszymi charakterami ![]() a teraz mam w niej duże wsparcie i ona też bardzo mnie chwali,że jestem dobrą matką itp to ważne wiesz jak mnie rozczula, kiedy wracam z pracy a mały np piszczy z nią w pokoiku, zmieniam mu pieluszkę a on ma taką dupkę wykremowaną, wypielęgnowaną- tyle serca wkłada w malego,że w szoku jestem ostatnio podsuwam jej gazetki typu Dziecko itp, przed chwilą przyszła do mnie i pokazuje mi artykuł,ze warto go przeczytać bo coś tam mądrego piszą i że przy okazji ona znalazła przepis na zupkę dla małego i czy mogę zrobić zakupy bo ona chce mu taka ugotować gdyby ktoś mi powiedział pół roku temu,że tak będzie to bym mu w życiu nie uwierzyła
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjeść normalnie ale z odrobiną soli (spróbuj też bez bo być może i takie dobre)
|
|
#247 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
Tak się oblizywali że pomyslałam że musi być dobre Ale w programach kulinarnych zawsze wszystko wszystkim smakuje
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie chipsy z chlebkiem ciemnym
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Bartuś zazwyczaj zasypia sam na noc w łóżeczku ale dzisiaj dostał wcześniej butle bo już był głodny i dlatego nie poszedł zaraz po niej spać. W ciągu dnia niestety już nie zasypia sam albo na rękach albo w bujaczku.
Cytat:
Cytat:
elllmi jak się miało te 17 lat to było obojętne czy to las czy co
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm no ja właśnie też nie, dlatego padło pytanie. Lekarz powiedział mi tylko, że dać palce i jak da radę to sama może się podciągać do siadu, ale my nie ciągniemy, nie ruszamy rękami, ona ma się sama podciągnać. Żadnego obkładania poduszkami itp. Ja mojej nawet na swoich kolanach nie sadzam, bo wydaje mi się, że nie wolno , zawsze jej pupkę podpieram ręką.Cytat:
Można zrobić pastę na kanapki, w necie jest mnóstwo przepisów, mój mąż robi, ale ja tylko kosztowałam i dobre. Pamiętam że on dawał awokado, cytrynę, czosnek..... reszty nie pamietam ![]() Black bardzo fajny, delikatny makijaż. Marsii właśnie jak pisałaś, ze brat przyjeżdża to się zastanwiałam jakie bedzie jego zachowanie tym razem!!! Widzę, że nic się nie zmieniło Krcze zazdroszczę Ci tego talentu do gotowania ![]() Debrah |
||
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w nowym watku
u mnie czasu brak ciag dalszy - wychodze z dziecmi rano i po poludniu na spacerki a w miedzy czasie obiadki robie, wieczorem sil mi juz calkiem brak tym bardziej ze maly kiepsko zasypia i jak usnie na noc o 20 to 21 juz obudzony ;/ nie wiem moze zeby ![]() narazie na szybkiego odczytalam stary watek pstryczku super ze wam ta trzydniowka tak gladko przeszla ![]() co do dowodu to ja wiedzialam ze oboje rodzicow ma byc bo jak wybieralam wniosek to byla wywieszona kartka o tym i Tz tez wychodzil na chwile z pracy... dziekuje za wszystkie gratulacje ellmi szkoda ze tak z Tz nadal jest fewciu nie fajnie z tym kp ale masz racje najwazniejsze zeby dziecko bylo zadowolone nie wiem co jeszcze mialam pisac
|
#252 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A trening jakiś gotowy robisz czy sam układasz? Ja się dziś zmobilizowałam i odpaliłam killera Chodakowskiej, ale wytrzymałam tylko 13 min Mam nadzieję, że się nie zniechęcę i codziennie będę robić coraz więcej bo dziś jak sie przejrzałam w lustrze w przymierzalni to miałam ochotę zapaść się pod ziemię ![]() Cytat:
Brawa dla teściowej za zaangażowanie
|
|
#253 | |
|
Rozeznanie
|
No właśnie dlatego pytam
Jak juz się pochwaliłam dietą, to nie mogę jej tak sobie przerwać. Mam motywację ![]() Cytat:
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale podobni !!! ![]() ja Hani wczoraj i dziś zrobiłam sama jedonko, marcheweczka i ziemniaczek wcinała bardzo !
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Cytat:
|
|
#256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla przykładu ( mam sztangę ale dziś nie szaleje z kg) 3 serie po 10 powtórzeń: przysiady wykroki martwy ciąg wiosłowanie sztangielkami na koniec zostawiam sobie pompki, spięcia brzucha po jakimś tygodniu będę się starać zamienić kolejność ćwiczeń czyli np najpierw martwy ciąg a potem przysiady poza tym dorzucę troszkę areobów- np 10 min skakanki na rozgrzewkę i 10 min po silowym |
|
|
|
|
#257 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do pogrubuinego to przecieram oczy ze zdziwienia i cieszę się, że masz teraz takie wsparcie w niej |
|||
|
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale!) zobaczysz w koncu efekty i bedziesz z siebei dumna. Najgorsze sa poczatki, bo sie nie chce cwiczcy, chcialoby sie od razu widziec rezultaty, ale one ostatecznie przyjda. Grunt to nie poddawac sie, tylko tydzien w tydzien robci swoje ![]() Powiem Wam, ze ja dzisiaj jak zmierzylam kostium to (poza brakiem cyckow - ale tak mi po ciazy zostalo i rczej nic na to nie poradze juz) bylam zadowolona z efektow cwiczen, a mialam juz kryzyz ![]() i chyba z tego zadowolenia wlasnie zjadlam na noc 5 kanapek ( z ciemnego pieczywa oczywiscie - takiego prwdziwego a nie barwionego karmelem ;P) a zaraz winkiem sobie popije :P a od jutra dalej cwiczenia
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i super a avokado wskazane ze względu na zdrowe tłuszcze http://faktydlazdrowia.pl/10-korzysc...zenia-awokado/ |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
(ja nigdy silowo nie cwiczylam) i jeszcze napisalam odpowiedz na Twojego posta o tesciowej, ale net sie wylaczyl i mi go w cielo, wiec napisze tym razem w skrocie, ze dajesz mi nadzieje, na to ze kiedys moje stosunki z tesciowa sie polepsza, chociaz ostatnimi czasy nie sa juz takie najgorsze, zostawiam jej nawet samej Boryska - bo jak pilnuje go przy mnie to chyba jestem juz tak do niej uprzedzona ze przeszkadza mi wszytsko :| a tak poza tym to zaczelam ostatnio zastanawiac sie nad tym czy ja czasem na niej nie odreagowuje moich problemow z TZ ...
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
a proszę bardzo, dla chcącgo nic trudnego, to fajna stronka, pokazana technika, jaka regeneracja itp czesć ćwiczeń jest na sprzętach ale na wolnych ciężarach też sporo http://www.kulturystyka.pl/atlas/default.asp powiem Wam jak ja trenowałam to po zajeciach areobowych nie miałam takich efektów jak po treningu siłowym ale dla każdego jest to indywidualna sprawa i każdy ma inne potrzeby i cel ja np wiem,że nie dla mnie treiningi Chodakowskiej a inne będą zachwalać- to indywidualne podejście do sprawy i do ciała |
|
|
|
#264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaz moja cora starsza budzi sie tak 7 - 8, dzis jednak wstala juz o 6 rano i przyleciala do mnie z ksiazeczkami i mowi "mama czytaj" ![]() Cytat:
buahhaha i jaki aromat bedzie Cytat:
slicznie wygladasz Cytat:
i jak mu smakowaly pierwsze jedzonka ?Cytat:
|
|
#265 | |||
|
Konto usunięte
|
Wróciłam
na stary wątek anwet nie patrzę, a ten - od razu mówię - co 2 stronę czytam Cytat:
Cytat:
![]() I jeszcze - Agatka pierwszy raz sama się do siedzenia podniosła na bujaczku, miała wówczas skończone 6mcy - nawet fotkę robiłam specjalnie (u babci ). A sama siadła - czyli z leżenia czy raczkowania, nie pamiętam (bo ona w ciągu tygodnia zaczęła sama siadać, raczkować i wstawać) mając 8,5mca Gratuluję 3dniówki czyli taki sam lajcik jak Agatka miała. Nie zdziw się, bo czasem się powtarza to.Cytat:
![]() noooo... fajnie było
|
|||
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI
Hej kochane
Sorki ze tak z doskoku jestem z wami ale jestesmy zakopani po uszyska w naszych rzeczach:'(masakra nie wiem kiedy sie odkopiemy Po szczepieniu - masakra..... Silver my to ostatnio i z nockami i ze szczepieniami na jednym wozku jedziemy..... Szczepienie moj dzielny bohater pohlipal troszeczku i potem sie smial do pediatry i pigul, ale w domku..... 5 godzin nieustajacego wycia!!!!! Biedaczek tak niemozliwie zawodzil...... Jeszcze czegos takiego nie slyszalam....... Koszmar.... Az cud, ze nikt nie wezwal jakiejs opieki spolecznej czy policji, bo Pietraszko wyl jakby go ze skory obdzierali, potoki lez wylal..... W ostatniej fazie chcielismy pogotowie wzywac, bo juz nie wiedzielismy co z nim robic, wchodzil na tak przerazajace intonacje dzwiekow, jak z horrorow W koncu, kolejny raz, pomogla nam kapiel..... Nie wiem czemu, ale Maly doslownie po 5 sekundach w wodzie sie uspokoil, ba, zaczal nawet odlatywac!!!!! Wiec szybciutko go do lozka, cyc i zasnal.... I dalej spi, chociaz plakusia od czasu do czasu przez sen ![]() Marsi, pewnie, ze pamietam o Tobie, mialam do Ciebie pisac ale ta akcja dzisiejsza z Pietraszkiem....(bo my juz z Cala ugadane jestesmy na kawe czy cokolwiek ) czy bys do nas czasem nie dolaczyla bedziemy we Wrocku chyba 9go lipca ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też to nie raz zauważyłam. |
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Twoim zdaniem takie ćwiczenia z E.Ch. mają sens? Jak juz dam radę zrobić cały killer to zamierzam dorzucić coś na brzuch później na pośladki, może coś Mel B ? Jeszcze zobaczę. Cytat:
) i powiem Ci, że już zaczynałam widzieć efekty Tylko ten skalpel strasznie mnie nudzi, taki monotonny jakis
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tłumaczył mi kiedyś trener,że w ten sposób oszukuję się organizm,działasz na niego z zaskoczenia bo po jakimś czasie organizm przyzwyczaja się do tych ćwiczeń a to przecież taka mała zamiana przy tych zmianach zwykle też zwiększam obciążenie bo do obciążenia też organizm się przyzwyczaja co do tesciowej to możliwe,mysle,że musisz jej bardziej zaufac jak ja zostawiam malego pod jej opieka i ona sie mne cos pyta- o warstwe ubranczy o jedzenie czy jeszcze o cos itp to mowie jej zeby zrobila jak uwaza,bo przeciez sama bedzie dobrze wiedziec- podkreslam,ze maly jest pod jej opieką i jej ufam- widzę,że ona wtedy bardziej przejmuje sie tą rolą- w końcu muszę dać jej trochę wolnej ręki, wychowala 3 dzieci więc i z moim sobie poradzi
|
||
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niestety cwiczenia Ewki takie wlasnie sa. Ja u siebie widze jednak efekty cwiczac z nia, pozniej robiac sobie przerwy na cos innego i znowu wracajac. A najbardziej to mi sie podoba moje cialo przez krotki czas po tym jak odpuszczam treningi ;P nie wiem dlaczego tak jest, ale pozniej znowu zaczynam sie rozrastac i wracam do cwiczen
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

tylko te dzieciowe słoiczki się nie nadają do tego
Tak się oblizywali że pomyslałam że musi być dobre
6 5 4 3 2 1

jakie chipsy
z chlebkiem ciemnym

, zawsze jej pupkę podpieram ręką.
Krcze zazdroszczę Ci tego talentu do gotowania 

Mam nadzieję, że się nie zniechęcę i codziennie będę robić coraz więcej 
już było tak fajnie 3 dni pod rząd tylko kp a tu okres... czyli co?
kl aski: