Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 16:44   #3991
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Dziś dzień basenowy, ale tak leje, że mogłabym równie dobrze pływać na ulicy pod blokiem
za niecałe 24h i 50 min USG genetyczne Jestem mega ciekawa reakcji i zachowania tż

a póki co idę się popluskać i odmóżdżyć z moją cudowną fumfelą, bez której byłoby ze mną ciężko...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 16:48   #3992
Kuapouszka
Zadomowienie

Witam, mogę się przyłączyć?
W zeszłym piątek test pokazał dwie kreseczki, a cb digital potwierdził około 5 tygodniową ciążę oczywiście cieszymy się z TŻ bardzo ale jednocześnie wiadomo, nerwy czy wszystko bedzie dalej ok, dopiero czekam na pierwszą wizytę u gp i się stresuję więc podczytuję was nieśmiało pozdrawiam wszystkie styczniowo - lutowe mamusie
Kuapouszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:00   #3993
Muminek1991
Rozeznanie

Jeeeej dziewczyny, wiem że nie było mnie od soboty ale wy mkniecie jak burza. Nawet nie powiem ile czasu mi zajęło przeczytanie tego wszystkiego. Dlatego ,jeśli mogę będę skrótowa.
Niestety zauważyłam ,że dużo tu niefajnych informacji, których chciało by się uniknąć Czasem zastanawia się czemu życie jest takie okrutne

U mnie ogólnie nic nowego dużo pracy i stresu chociaż staram się wyluzować.
Ogólnie cały czas zastanawiam się czy aby na pewno testy się nie myliły . Wielu z was jest nie dobrze tu boli tam boli tu mdli te zapachy i smaki, a ja kompletnie nic. Brzuch od kilku dni mnie juz też nie boli, nie wiem czy to dobrze czy źle. Jedynie lekko sutki przy dotyku. Nie mam mdłości, nie drażnią mnie zapachy no może oprócz papierosów ale to zawsze ,Dziewczyny czy ze mną oby na pewno wszystko ok ?? W piątek przyjeżdżają moi rodzice z Pl na weekend. O ciąży jeszcze im nie powiemy, chcemy się upewnić czy oby takowa istnieje,a pierwsza wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki

Ogólnie zauważyłam ,że dużo było o fasolce, też bym chętnie zjadła ale kurde u mnie nigdzie nie widzę. A na targ nie mam jak iść bo w tych godzinach codziennie z TŻtem pracujemy i dupa blada z mojej fasolki z ziemniaczkami

Perfuzja - przepis na bułeczki będę chciała w najbliższym czasie na pewno wypróbować. Już z samego przepisu wnioskuje ,że na bank będą mega pycha .
Mam tez nadzieję ,że z twoim maluszkiem będzie wszystko w porządku. Musi być i ja w to wierze Nie wiem czy coś mnie ominęło czy nie doczytałam ale będziesz mieć synka ? Jak tak to gratulacje .Co do twoich pryszczy dołączam do tego klubu takich wulkanów jak teraz to nie miałam, a to chyba dopiero początek :/

limonka84- fajnie ,że wypad w góry i zabawa na weselu udane . Tobie cycki rosną ja bym wolała ,żeby moje już nie rosły 75 J wystarczy mi w zupełności

Metamfetaminax-kochana ciebie wszystko drażni , to tak jak mnie. Mam dość pracy , klientów i koleżanek z którymi pracuje. I na moim TŻ też się to odbija .:/Może jak usłyszysz serduszko to w końcu się przekonasz o ciąży. Ja też się coraz częściej zastanawiam czy serio w niej jestem bo nic kompletnie inaczej się nie czuje. Może moje testy się myliły ?? hmmm

Roane- mam nadzieję ,że wszystko ci się uda z przeprowadzką i nowym życiem .Pisałaś o miłosci macierzyńskiej po ujrzeniu 2 kresek .Ja też myślałam ,że będę się bardziej cieszyć na ich widok a to było takie hmmm normalne i jakby oczywiste. Tez mi się wydaję ,że jak bobasy nas pokopiś to sie to w nas odezwie

Cicici- witam nową przyszłą mamusie Ja też z De. W jakim mieście mieszkasz ?

Mini09- biedna nic przetrawić nie możesz . a tak w ogóle ja bym nie wytrzymała chyba w takim miejscu jak ty mieszkasz. Lubie słońce ale taki gorąc to dla mnie już przesada

OlusiaS- mnie to w sumie śmierdzą bardziej tylko papierosy i TŻ mi wczoraj popcornem pachniał choć w cale go nie jadł, więc może mi się węch popsuł haha
Z jakiego miasta w De jesteś kochana ?

nattalli- oj kochana rzeczywiście kiepsko u ciebie z samopoczuciem, ale trzymam kciuki ,żeby to minęło jak najszybciej

magnusia- jak sie teraz czujesz, choroba minęła ??

_Shiloh_- widzę ,że nie tylko ja czuję się jak nie w ciąży Za granicą będzie ci się mimo wszystko lepiej mieszkało. Wiem po sobie. Bo ja tu w Niemczech rok dopiero ale w życiu dobrowolnie do Pl nie wrócę.

Mezaga - wiesz co kochana ja też szczupła nie jesem mam nadwagę mimo młodego wieku i mój TŻ dzisiaj zauważył ,że mnie wydęłło na dole chociaż w sumie nie wiem czy w końcu 6 tygodnia jest już to możliwe . Ja po zobaczeniu pozytywnego testu tez nadal jestem jakaś za normalna. Też myślałam ,że będzie to troszkę inaczej może zmieni sie to po 1wszej wizycie u gina i usg, jak przekonam sie na 100% ,że jednak cos ten mój brzuch zamieszkuje

San_g
- wiesz kochana mam tak jak ty. Chciałam bardzo ciąży ale jednak jakby za szybo wszystko. Zastanawiam się jak to będzie i czy podołam. Chociaż jak to mówią sama się w to wpakowałam Ja też mam niewidoczne żyły te w które sie wkuwają . Zawsze jest kilka prób zanim się uda. więc nie jesteś sama .

Messuah- do brzuszka mogę cię pocieszyć po mojej siostrze widać było ciąże dopiero na 2 tygodnie przed porodem . Fakt szczuplutka nie była ale mimo wszystko nikt nie wierzył ,że zostanie mama .

ajakasia- fajne że widziałaś dzidziusia, na pewno świetne przeżycie . Dobrze ,że krwiak znika a dzidziuś robi się tłuściutki

Marti944- udanych wakacji i dużo odpoczynku przyda się szczególnie ,że później czeka się 2 cudownych bobasów heh

_kluska_ - masz już cudowny ciążowy brzuszek

karolinka85 -zdrowiej kochana

forester- kochana jeszcze nie taki kurdupel. Miałam w pracy koleżankę niecałe 150 i muszę stwierdzić ,że fajnie wyglądała z brzuszkiem

Akkma- koniecznie pochwal się reakcją mamy jak jej powiesz. Do mnie rodzice przyjeżdżają z Polski na weekend ,ale powiem im dopiero po 1 wizycie u gina. a ta już 1 lipca Też chciałabym dziewczyne, ale fakt grunt aby zdrowe .

M aria i Kefi - trzymajcie się dziewczyny wierzę ,że teraz się uda . Musi.

ciamber- też bym z chęcią poszła na takie targi . Zawsze to coś ciekawego .

malaMigotkAaa- zeszła ci już ta plama czy uczulenie ?

em ma - boże ty już 2gi trymestr ? jak to szybko mija

carolyna86- tak mi przykro kochana. Ale grunt to pozytywne myślenie . Trzymam kciuki

lolita25- współczuje wypadku brata. Jak się teraz czuję ?

Negrid- wracaj do zdrowia kochana

lidkaa82- mam to samo co ty, niby powinnam być rozkwitająca, a ja tłuste włosy już po kilku godzinach od mycia , cera blada i napryszczona. Jedyny plus to bardzo twarde paznokcie

maruda80- jak z twoim pęcherzem ? lepiej trochę

agoola83- powiem Ci ,że ja uczę się tylko z książek i internetu gotować. Przed przyjazdem do De nie umiałam kompletnie nic a teraz ? koledzy TŻ chcą się z nim na ,,kobiety'' zamieniać bo ponoć znakomicie gotuje :d

tajeczka i kuapouszka - witamy

PawMaj13- pochwal sie jak było na USG

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-06-25 o 17:02
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:05   #3994
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

a dziękuję nadal byle jak choć jest zdecydowanie lepiej Boli mnie gardło i mam zawalone ale piję te syropki, mleko z czosnkiem i miodem no i jakoś się powoli kuruję

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
W zeszłym piątek test pokazał dwie kreseczki, a cb digital potwierdził około 5 tygodniową ciążę oczywiście cieszymy się z TŻ bardzo ale jednocześnie wiadomo, nerwy czy wszystko bedzie dalej ok, dopiero czekam na pierwszą wizytę u gp i się stresuję więc podczytuję was nieśmiało pozdrawiam wszystkie styczniowo - lutowe mamusie
witaj
Stary 2013-06-25, 17:23   #3995
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Magnusia o kurde, dobrze ze mówisz. Ja tez planuje Żelazną i o ile myślałam juz o umawianiu sie z położna, to do głowy mi nie przyszło, zeby zapisywać sie do szkoły rodzenia Jutro zadzwonie

Co do witamin to moja lekarka nie widzi potrzeby. I bardzo dobrze, bo ja tez nie.

Warszawianki - z ciekawości - gdzie prowadzicie ciąże?
Stary 2013-06-25, 17:25   #3996
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Jeeeej dziewczyny, wiem że nie było mnie od soboty ale wy mkniecie jak burza. Nawet nie powiem ile czasu mi zajęło przeczytanie tego wszystkiego. Dlatego ,jeśli mogę będę skrótowa.
Niestety zauważyłam ,że dużo tu niefajnych informacji, których chciało by się uniknąć Czasem zastanawia się czemu życie jest takie okrutne

U mnie ogólnie nic nowego dużo pracy i stresu chociaż staram się wyluzować.
Ogólnie cały czas zastanawiam się czy aby na pewno testy się nie myliły . Wielu z was jest nie dobrze tu boli tam boli tu mdli te zapachy i smaki, a ja kompletnie nic. Brzuch od kilku dni mnie juz też nie boli, nie wiem czy to dobrze czy źle. Jedynie lekko sutki przy dotyku. Nie mam mdłości, nie drażnią mnie zapachy no może oprócz papierosów ale to zawsze ,Dziewczyny czy ze mną oby na pewno wszystko ok ?? W piątek przyjeżdżają moi rodzice z Pl na weekend. O ciąży jeszcze im nie powiemy, chcemy się upewnić czy oby takowa istnieje,a pierwsza wizyta u lekarza dopiero w poniedziałek. Trzymajcie kciuki

Ogólnie zauważyłam ,że dużo było o fasolce, też bym chętnie zjadła ale kurde u mnie nigdzie nie widzę. A na targ nie mam jak iść bo w tych godzinach codziennie z TŻtem pracujemy i dupa blada z mojej fasolki z ziemniaczkami

Perfuzja - przepis na bułeczki będę chciała w najbliższym czasie na pewno wypróbować. Już z samego przepisu wnioskuje ,że na bank będą mega pycha .
Mam tez nadzieję ,że z twoim maluszkiem będzie wszystko w porządku. Musi być i ja w to wierze Nie wiem czy coś mnie ominęło czy nie doczytałam ale będziesz mieć synka ? Jak tak to gratulacje .Co do twoich pryszczy dołączam do tego klubu takich wulkanów jak teraz to nie miałam, a to chyba dopiero początek :/

limonka84- fajnie ,że wypad w góry i zabawa na weselu udane . Tobie cycki rosną ja bym wolała ,żeby moje już nie rosły 75 J wystarczy mi w zupełności

Metamfetaminax-kochana ciebie wszystko drażni , to tak jak mnie. Mam dość pracy , klientów i koleżanek z którymi pracuje. I na moim TŻ też się to odbija .:/Może jak usłyszysz serduszko to w końcu się przekonasz o ciąży. Ja też się coraz częściej zastanawiam czy serio w niej jestem bo nic kompletnie inaczej się nie czuje. Może moje testy się myliły ?? hmmm

Roane- mam nadzieję ,że wszystko ci się uda z przeprowadzką i nowym życiem .Pisałaś o miłosci macierzyńskiej po ujrzeniu 2 kresek .Ja też myślałam ,że będę się bardziej cieszyć na ich widok a to było takie hmmm normalne i jakby oczywiste. Tez mi się wydaję ,że jak bobasy nas pokopiś to sie to w nas odezwie

Cicici- witam nową przyszłą mamusie Ja też z De. W jakim mieście mieszkasz ?

Mini09- biedna nic przetrawić nie możesz . a tak w ogóle ja bym nie wytrzymała chyba w takim miejscu jak ty mieszkasz. Lubie słońce ale taki gorąc to dla mnie już przesada

OlusiaS- mnie to w sumie śmierdzą bardziej tylko papierosy i TŻ mi wczoraj popcornem pachniał choć w cale go nie jadł, więc może mi się węch popsuł haha
Z jakiego miasta w De jesteś kochana ?

nattalli- oj kochana rzeczywiście kiepsko u ciebie z samopoczuciem, ale trzymam kciuki ,żeby to minęło jak najszybciej

_Shiloh_- widzę ,że nie tylko ja czuję się jak nie w ciąży Za granicą będzie ci się mimo wszystko lepiej mieszkało. Wiem po sobie. Bo ja tu w Niemczech rok dopiero ale w życiu dobrowolnie do Pl nie wrócę.

Mezaga - wiesz co kochana ja też szczupła nie jesem mam nadwagę mimo młodego wieku i mój TŻ dzisiaj zauważył ,że mnie wydęłło na dole chociaż w sumie nie wiem czy w końcu 6 tygodnia jest już to możliwe . Ja po zobaczeniu pozytywnego testu tez nadal jestem jakaś za normalna. Też myślałam ,że będzie to troszkę inaczej może zmieni sie to po 1wszej wizycie u gina i usg, jak przekonam sie na 100% ,że jednak cos ten mój brzuch zamieszkuje

San_g
- wiesz kochana mam tak jak ty. Chciałam bardzo ciąży ale jednak jakby za szybo wszystko. Zastanawiam się jak to będzie i czy podołam. Chociaż jak to mówią sama się w to wpakowałam Ja też mam niewidoczne żyły te w które sie wkuwają . Zawsze jest kilka prób zanim się uda. więc nie jesteś sama .

Messuah- do brzuszka mogę cię pocieszyć po mojej siostrze widać było ciąże dopiero na 2 tygodnie przed porodem . Fakt szczuplutka nie była ale mimo wszystko nikt nie wierzył ,że zostanie mama .

ajakasia- fajne że widziałaś dzidziusia, na pewno świetne przeżycie . Dobrze ,że krwiak znika a dzidziuś robi się tłuściutki

Marti944- udanych wakacji i dużo odpoczynku przyda się szczególnie ,że później czeka się 2 cudownych bobasów heh

_kluska_ - masz już cudowny ciążowy brzuszek

karolinka85 -zdrowiej kochana

forester- kochana jeszcze nie taki kurdupel. Miałam w pracy koleżankę niecałe 150 i muszę stwierdzić ,że fajnie wyglądała z brzuszkiem

Akkma- koniecznie pochwal się reakcją mamy jak jej powiesz. Do mnie rodzice przyjeżdżają z Polski na weekend ,ale powiem im dopiero po 1 wizycie u gina. a ta już 1 lipca Też chciałabym dziewczyne, ale fakt grunt aby zdrowe .

M aria i Kefi - trzymajcie się dziewczyny wierzę ,że teraz się uda . Musi.

ciamber- też bym z chęcią poszła na takie targi . Zawsze to coś ciekawego .

malaMigotkAaa- zeszła ci już ta plama czy uczulenie ?

em ma - boże ty już 2gi trymestr ? jak to szybko mija

carolyna86- tak mi przykro kochana. Ale grunt to pozytywne myślenie . Trzymam kciuki

lolita25- współczuje wypadku brata. Jak się teraz czuję ?

Negrid- wracaj do zdrowia kochana

lidkaa82- mam to samo co ty, niby powinnam być rozkwitająca, a ja tłuste włosy już po kilku godzinach od mycia , cera blada i napryszczona. Jedyny plus to bardzo twarde paznokcie

maruda80- jak z twoim pęcherzem ? lepiej trochę

agoola83- powiem Ci ,że ja uczę się tylko z książek i internetu gotować. Przed przyjazdem do De nie umiałam kompletnie nic a teraz ? koledzy TŻ chcą się z nim na ,,kobiety'' zamieniać bo ponoć znakomicie gotuje :d

tajeczka i kuapouszka - witamy

PawMaj13- pochwal sie jak było na USG
Nie muminku nie zeszło, robi się sine trochę mniejsze. Byłam u lekrza wczoraj nabiegałam się po szpitalach. Koniec końców bez antybiotyku i do lekarza z oddziału chorób pasożytnicznych i odzwierzęcych za 2 tygodnie

bardzo bardzo się boję... na razie oxycort i okłady z altacetu
Stary 2013-06-25, 17:25   #3997
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Warszawianki - z ciekawości - gdzie prowadzicie ciąże?

ja w LUXMEDZIE ale telefon do gina mam i dzwonię o każdej porze dnia i nocy jak potrzebuję
Stary 2013-06-25, 17:28   #3998
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja w LUXMEDZIE ale telefon do gina mam i dzwonię o każdej porze dnia i nocy jak potrzebuję
U kogo? Możesz napisać na priv, jak nie chcesz tutaj.
Ja mam abonament w luxmedzie, ale moja lekarka odeszła i nikogo sensownego juz nie znalazłam, wiec prowadzę prywatnie na Łuckiej.
Stary 2013-06-25, 17:32   #3999
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
U kogo? Możesz napisać na priv, jak nie chcesz tutaj.
Ja mam abonament w luxmedzie, ale moja lekarka odeszła i nikogo sensownego juz nie znalazłam, wiec prowadzę prywatnie na Łuckiej.
poszło na priv
Stary 2013-06-25, 17:36   #4000
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Nie muminku nie zeszło, robi się sine trochę mniejsze. Byłam u lekrza wczoraj nabiegałam się po szpitalach. Koniec końców bez antybiotyku i do lekarza z oddziału chorób pasożytnicznych i odzwierzęcych za 2 tygodnie

bardzo bardzo się boję... na razie oxycort i okłady z altacetu

Kurde to rzeczywiście dziadostwo ci się zrobiło, i to jeszcze w takim momencie.Trzymam kciuki ,żeby wszystko było dobrze
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 17:36   #4001
magnusia
Zakorzenienie

Dziewczynki a tak z ciekawości czy któraś z Was planuje skorzystania z opieki Douli?
Teraz to się nowością zrobiło i coraz więcej ciężarnych korzysta z takich usług. Co o tym sądzicie?
Osobiście mam mieszane odczucia w tym temacie....
Stary 2013-06-25, 17:41   #4002
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki a tak z ciekawości czy któraś z Was planuje skorzystania z opieki Douli?
Teraz to się nowością zrobiło i coraz więcej ciężarnych korzysta z takich usług. Co o tym sądzicie?
Raczej nie. Położna na stałe i maz/mama to i tak tłum
Stary 2013-06-25, 17:52   #4003
ejani
Zadomowienie

Kluska - rzeczywiście całkiem blisko... nawet przez kilka lat pomieszkiwałam niedawno tamte rejony, ale już wróciłam w rodzinne strony i prawdopodobnie będę rodzić w międzylesiu (gdzie i sama na świat przychodziłam), bo zawsze to co innego 10 minut od domu a pół godziny+korki. zwłaszcza, że może być przecież wszystko zakopane śniegiem, tak długoterminowych prognoz nie widziałam

a prowadzenie w medicoverze, ale ciągle się zastanawiam, co dalej (ponoć u nas w ośrodku też jest całkiem nieźle, ale trochę żal rezygnować- nawet dla samej rejestracji). już byłam całkiem zdecydowana na zmianę, ale ten lekarz, o którym myślę nie ma terminów na 3 tygodnie do przodu może jeszcze dam szansę mojej, bo przynajmniej blisko (grochów)

co do kosmetyków, to ja wolę dmuchać na zimne- czytałam badania, że efekty czasem nie będą od razu widoczne (a czasem tak - mojej znajomej fryzjerki córce urodziła się córa z rozszczepioną wargą - też jej mówili, że teraz farby są bezpieczne), szczególnie jeśli to chłopak i zbyt duża ilość chemii może wpłynąć na jego płodność (więc argument że z małoletnimi dziećmi jest wszystko w porządku nie jest trafiony). podobno dziewczynkom to nie szkodzi, ale chłopakom może na różne sposoby zaszkodzić

przez takie fakty lepiej chyba mieć dziewczynki

u mnie znów burza i chyba mi siadła na składnię, mam nadzieję, że zrozumiecie

i witam też nowe mamusie
Stary 2013-06-25, 18:11   #4004
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
em ma czyżby Femibion II Ci przepisał?
Nie, coś innego. Mąż ma tą kartkę przy sobie, więc Ci nie powiem w tym momencie.
Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
my też tak mamy, dla mnie ważne jest okazywanie uczuć a jesteśmy ze sobą już lata chyba nigdy mi się to nie znudzi
Hehe, oby tak było, że się nie znudzi Mój mąż z początku naszej znajomości był taki dość sztywny jeśli chodzi o uczucia, ale jak się potem rozkręcił
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Powiem wam że szkoła rodzenia to moze nie jest jakieś niezbędne szkolenie tzn fajnie posłuchac różnych rzeczy, pooddychac pieskiem, porozciagać się troche (u mnie godzinka teorii i godzinka ćwiczen) ale byśmy sie jakoś bez niej obeszli przed pierwszym dzieckiem. Za to ja byłam bardzo szczęśliwa bo mój mąż też z tych którzy ojcem zostali dopiero po rozwiązaniu i był tak trochę "z boku całej ciązy) Za to te dwie godziny w tygodniu był tylko nasz (mój i synka) musiał się angażować, ćwiczyc ze mną, obejmowac brzuszek. Więc do SR latałam jak na skrzydłach. A zawsze po zajeciach pyszna pizza bo obok była pizzeria
Ja właśnie myślę ciągle czy warto czy nie warto...poradzę się jeszcze kilku koleżanek w kwestii naszych szkół rodzenia.
Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja też mam badawczą, teoretycznej bym nie zdzierżyła, bolą mnie najbardziej właśnie pierwsze 2 rozdziały, nienawidzę przepisywać książek i udawać, że zrobiłam coś odkrywczego to mnie zniechęca do tego, żeby siąść i napisać.

Za to badania i ich temat mnie kręci osobiście, więc to już będzie buła z masłem w przeciwieństwie do większości absolwentów UWr, projektowanie badań i metodologia nigdy mi straszna nie była, śmiało mogę nawet powiedzieć, że jest moją mocną stroną, (którą wyniosłam z licencjatu, w płatnej, prywatnej uczelni i to, o zgrozo!, kończonej w trybie zaocznym! :P) więc się nie obawiam o błędy w narzędziu badawczym, czy dobraniu próby itp. 3mam tylko kciuki za to, żeby udało mi się zebrać materiał na reprezentatywnej próbie, żeby badania były rzetelne, bo cały fan mi zabierze sytuacja, jeśli będę musiała "zmyślać" na cele zaliczenia pracy i analiza wyssanych z palca wyników - to nie będzie fajne.
A powiesz z jakiej dziedziny badania?
Ja niby nie miałam nigdy problemu z metodologią, ale odkąd jestem w ciąży to się głupsza zrobiłam powaga...jak wcześniej bez problemu kojarzyłam wiele rzeczy, tak teraz mam z tym wielki problem...
Cytat:
Napisane przez san_g Pokaż wiadomość
My też tak mamy, że tu jakiś buziak i przytulaniec a nawet położę się czasem na kolanach męża przy rodzinie i mnie to nie razi i chyba innych też nie-przynajmniej mam taką nadzieję.
My tak czasem leżymy z moim rodzeństwem jak tak takie naleśniki ja wtulona w męża, siostra we mnie, tylko brat woli rozłożyć się samotnie
Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Mój bobas ma prawie 6.5cm, machał nóżkami i rączkami. Tatuś wypatrzył długą szyję i twierdzi, że będzie baba. Termin porodu przesunął się na Nowy Rok.
Wg USG dziś kończę 13 tydzień, czyli jutro zaczynam drugi trymestr.
Jestem już spokojniejsza. Wiadomo, że na każdym etapie ciąży może się coś stać, ale wierzę, że się spotkamy po tej stronie brzucha w okolicach Nowego Roku.
Ale masz wielkoluda

Cytat:
Witaj
Cytat:
Mhm....faktycznie w wielu krajach jest to bardzo popularna usługa w ostatnich latach. Ja jednak wolałabym mieć obok siebie męża, mamę lub przyjaciółkę w tej roli
Stary 2013-06-25, 18:28   #4005
kootek_mamrotek
Zakorzenienie

GG do kootek_mamrotek

hej ja już po pracy dziś miałam rozmowę z szefem o ciąży. Planowałam to na przyszły tydzień, ale dowiedziałam się, że dziś miała przyjść koleżanka, która jest obecnie na macierzyńskim, planowała wrócić w sierpniu, tyle że umowa kończyła jej się w lipcu i nie ma z kim zostawić małego. Chciała przyjść porozmawiać i wiedzieć na czym stoi, bo najlepszą sytuacją byłoby dla niej wrócić dopiero w styczniu. W tej sytuacji nie chciałam jej tej rozmowy utrudniać i poleciałam do szefa powiedzieć o ciąży aby wiedział, że w styczniu byłaby wymiana, żeby było pokrycie w pracownikach.

Szef bardzo dobrze przyjął wiadomość. Gratulował kilka razy, cieszył się, powiedział, że liczył się z tym, podejrzewał, że to w końcu nastąpi i że taka kolej rzeczy Sam ma rodzinę i nie muszę mu nic tłumaczyć Później przyszła koleżanka, ma umowę przedłużoną i może wracać w styczniu Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych
Stary 2013-06-25, 18:31   #4006
SunShineDoll
Rozeznanie

Ja własnie po wyzycie są 2 ręce, 2 nogi i kręgosłup lekarz odnośnie badań genetycznych powiedział tak: że wg niego nie mam wskazań na nie jego usg to 75%, że zdrowe badania genetycznie to ok 95 czy 99 % - nie pamiętam i koszt 400 zł nie wiem czy robić.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 18:55   #4007
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Ja własnie po wyzycie są 2 ręce, 2 nogi i kręgosłup lekarz odnośnie badań genetycznych powiedział tak: że wg niego nie mam wskazań na nie jego usg to 75%, że zdrowe badania genetycznie to ok 95 czy 99 % - nie pamiętam i koszt 400 zł nie wiem czy robić.
Ja na porządne usg poszlabym na Twoim miejscu na pewno. Dobry lekarz powie Ci duzo wiecej niz ze jest kręgosłup i 4 kończyny

Te 400 złotych to prawie na pewno juz z Pappa. To zrobilabym na Twoim miejscu tylko jesli lekarz robiący usg to zaleci.
Stary 2013-06-25, 19:07   #4008
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Hej, witam się tylko i uciekam. Jestem u teściów i ledwo nadrobiłam, a w domu coś mi net się popsuł i czekamy na ratunek .

Niestety, doczytałam się i złych wiadomości - mam nadzieję że wszystko się ułoży i następna ciaza skończy się szczęśliwie

Błagam Was nie piszcie tyle, bo nie daje rady gonić za Wami
Trzymajcie się!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-06-25, 19:17   #4009
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Jeżeli nie masz wskazań to znaczy, że po Twojej stronie jest więcej niż te 75%
Pewnie nie jesteś w grupie ryzyka, I z dzieckiem musi być w porządku (w końcu gdyby na "zwykłym" usg coś by było nie tak, sam by Cię skierował).
Myślę, że jak masz "luźne" 400 zł to może warto, jak nie... Twój wybór
Stary 2013-06-25, 19:22   #4010
kosta6
Raczkowanie

Dołączam!
U mnie 5tg , pierwsza dzidzia, planowana
kosta6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 19:23   #4011
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na porządne usg poszlabym na Twoim miejscu na pewno. Dobry lekarz powie Ci duzo wiecej niz ze jest kręgosłup i 4 kończyny

Te 400 złotych to prawie na pewno juz z Pappa. To zrobilabym na Twoim miejscu tylko jesli lekarz robiący usg to zaleci.

racja- zrobić dla wlasnego spokoju
Stary 2013-06-25, 20:28   #4012
isia4891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kootek_mamrotek Pokaż wiadomość
hej ja już po pracy dziś miałam rozmowę z szefem o ciąży. Planowałam to na przyszły tydzień, ale dowiedziałam się, że dziś miała przyjść koleżanka, która jest obecnie na macierzyńskim, planowała wrócić w sierpniu, tyle że umowa kończyła jej się w lipcu i nie ma z kim zostawić małego. Chciała przyjść porozmawiać i wiedzieć na czym stoi, bo najlepszą sytuacją byłoby dla niej wrócić dopiero w styczniu. W tej sytuacji nie chciałam jej tej rozmowy utrudniać i poleciałam do szefa powiedzieć o ciąży aby wiedział, że w styczniu byłaby wymiana, żeby było pokrycie w pracownikach.

Szef bardzo dobrze przyjął wiadomość. Gratulował kilka razy, cieszył się, powiedział, że liczył się z tym, podejrzewał, że to w końcu nastąpi i że taka kolej rzeczy Sam ma rodzinę i nie muszę mu nic tłumaczyć Później przyszła koleżanka, ma umowę przedłużoną i może wracać w styczniu Dzisiejszy dzień zaliczam do udanych
Super szef, każdy powinien taki być

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
Jeżeli nie masz wskazań to znaczy, że po Twojej stronie jest więcej niż te 75%
Pewnie nie jesteś w grupie ryzyka, I z dzieckiem musi być w porządku (w końcu gdyby na "zwykłym" usg coś by było nie tak, sam by Cię skierował).
Myślę, że jak masz "luźne" 400 zł to może warto, jak nie... Twój wybór
Mnie lekarz poinformował też o tym badaniu między 11 a dziś13 tyg, i też miałam dylemat ale zdecydowaliśmy z mężem zrobić badania mimo ze mam to29 lat, będziemy spokojniejsi
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 20:51   #4013
usia198
Raczkowanie

M_aria, carolyna86 bardzo mi przykro, nie poddawajcie się trzymam kciuki

tajeczka, kuapouszka, cicici, kosta6
witam nowe mamusie

mangusia, Negria trzymajcie się cieplutko i wracajcie szybko do zdrowia

malaMigotkAaa ja w poprzedniej ciąży miałam kleszcza ale obyło się bez rumienia, strachu się najadłam dużo ale synuś zdrowy, wierzę że u ciebie też będzie dobrze

lidkaa82 u mnie niestety wygląd też nieciekawy

kotek_mamrotek gratuluję reakcji szefa

SuuShineDoll, Sheperdess
miło słyszeć dobre wiadomości z USG ja dopiero 09.07

maruda80 ja też dzisiaj dostałam telefon że mam poważną infekcję i mam się zgłosić po antybiotyk. Dostałam Macrodantin na ulotce napisane że mogą zażywać kobiety w ciąży i niemowlaki aż się zdziwiłam. Stres jednak jest żeby wszystko z dzidzią było dobrze. I chyba to kolejna przyczyna mojego bardzo złego samopoczucia, wszyscy mi mówią że bardzo źle wyglądam.

Witajcie dziewczyny. Moje samopoczucie nadal kiepskie więc i niezbyt często się odzywam. Trzymam za was kciuki powodzenia, pozdrawiam.
usia198 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:08   #4014
san_g
Zadomowienie

Cytat:
witaj

Cytat:
Drogo trochę za te badania, chyba że już z pappa. Moim zdaniem warto je zrobić, spokój jest większy a i wrażenia niezapomniane

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Dołączam!
U mnie 5tg , pierwsza dzidzia, planowana
witaj

-------------------------------
a ja dzisiaj zrobiłam zalewajkę, cały gar będzie chyba na tydzień. Powiedziałam też o ciąży kierowniczce próbowała się cieszyć ale jej chyba nie do końca wyszło:P ale za to ja już mam o jeden problem mniej. Teraz muszą mnie oszczędzać

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:15   #4015
OlusiaS
Wtajemniczenie

Muminek ja mieszkam w zachodniej czesci,okolice Düsseldorf.

Nie no,co za smrod,po prostu wszystko juz mi capi!! Mdli mnie cholernie,ten koktajl na mdlosci zbytnio nie pomaga .Czy tez tak caly czas (powiem jezykiem potocznym ) bekacie??Buzia mi sie nie zamyka!! i raz mi zimno,raz goraco.Nie wiem,jak sie ubierac!!

Ugotowalam sobie zupe owocowa,mniam .Jestem tak obzarta,ze az mi niedobrze

Ciesze sie,ze wszystko ok na ostatnich wizytacjach u lekarza .Czy mi sie wydaje,czy ktos jeszcze mial miec dzisiaj USG??
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 21:33   #4016
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nie czuje takiej potrzeby.

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

co do kosmetyków, to ja wolę dmuchać na zimne- czytałam badania, że efekty czasem nie będą od razu widoczne (a czasem tak - mojej znajomej fryzjerki córce urodziła się córa z rozszczepioną wargą - też jej mówili, że teraz farby są bezpieczne), szczególnie jeśli to chłopak i zbyt duża ilość chemii może wpłynąć na jego płodność (więc argument że z małoletnimi dziećmi jest wszystko w porządku nie jest trafiony). podobno dziewczynkom to nie szkodzi, ale chłopakom może na różne sposoby zaszkodzić
I miala rozszczepiona warge,bo farbowala wlosy? Eee,jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Ja wlosow nie farbuje,paznokcie maluje raz na dwa miesiace jak mi sie przypomni, Balsam tez uzywam jak mi sie przypomni czyli nieczesto,wiec nie bede sie wczytywac w zel pod prysznic czy krem do twarzy. Daje na luz.
Stary 2013-06-25, 21:56   #4017
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki

em ma gratuluje wakacji, korzystaj i odpoczywaj. Jakieś plany wakacyjne?

carolyna86,M_aria bardzo mi przykro, trzymajcie sie

Negrid na pewno będzie wszystko dobrze, jesteś pod dobra opieką.Wiem co czujesz ja tez bardzo długo leżałam na patologii i urodziłam zdrowego dzidziusia.

lolita25 jak sie dzisiaj czuje Twój brat?
Dziś mogłam już z nim porozmawiać na szczęście,napewno czuje się dużo lepiej niż wczoraj,podczas operacji założyli mu w ręke śruby i metal,ręka była dość mocno połamana...to była jedyna możliwość...padam z nóg...pół dnia w szpitalu...nadrobię Was jutro
Stary 2013-06-25, 22:00   #4018
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Ja niby nie miałam nigdy problemu z metodologią, ale odkąd jestem w ciąży to się głupsza zrobiłam powaga...jak wcześniej bez problemu kojarzyłam wiele rzeczy, tak teraz mam z tym wielki problem...
Emma mam to samo, czasem tż opowiada mi kawał, a ja zamiast zaczaic od razu to doszukuje sie sensu...i po 5 minutach zaczynam sie smiac.... Nie dośc, że taka mało jarząca jestem to jeszcze lekko opóźniona
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
I miala rozszczepiona warge,bo farbowala wlosy? Eee,jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Ja wlosow nie farbuje,paznokcie maluje raz na dwa miesiace jak mi sie przypomni, Balsam tez uzywam jak mi sie przypomni czyli nieczesto,wiec nie bede sie wczytywac w zel pod prysznic czy krem do twarzy. Daje na luz.
Ja też w to nie uwierze.
Rozszczepiona warga jest spowodowana miedzy innymi brakiem kwasu foliowego, albo indywidualnymi skłonnościami. Tak przynajmniej mi sie wydaje

Perfuzja, powiedz czy już dostałaś wyniki badań prenatalnych? Jeśli już pisałaś, to prosze napisz mi jeszcze raz, bo myśle cały czas, a nie mam czasu nadrobic
Stary 2013-06-25, 22:21   #4019
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Roane: Schabowe chętnie,gdyby jeszcze mi się chciało,bo lenia mam niesamowitego Nie ma nic piękniejszego jak wpatrywanie się w siebie maślanymi oczami przez tyle czasu i ciągle wiedzieć,że to jest to uczucie na które czeka się całe życie
no widzisz, zaczynasz widzieć rzeczy pozytywnie tak trzymaj... tak jak piszą dziewczyny - tż kocha cię nie tylko za wygląd...

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi kwas foliowy do którego miesiąca będziecie brać ?
I uzywacie coś do smarowania brzucha żeby się nie pojawiły rostępy ? Ja poszukuję coś dobrego może coś możecie mi polecić ?
lekarz prowadzący powiedział, że przynajmniej przez pierwszy trymestr, a gin że nawet całą ciążę zaleca

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja kwas biorę od 5 tygodnia. Ponoć najlepiej zacząć jak najwcześniej
no to rzeczywiście późno zaczęłaś brać... dobrze jest przynajmniej te 3 miesiące wcześniej... ja zaczęłam brać w listopadzie tamtego roku

z której części Wrocławia jesteś?

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

A teraz z cyklu proza życia.
Z uwagi na moją historię choroby, ginek poprosił o konsultację z kardiologiem, w celu otrzymania wytycznych do prowadzenia ciąży i sposobu jej rozwiazania. Idę zadowolona do poradni ze skierowaniem od rodzinnego i z karteczką od gina i ku mojemu zdziwieniu usłyszałam, że terminów nie ma do końca roku i NIC się nie da zrobić, no NIC. Więc mówię sobie, no OK. Będę dzwonić po wszystkich poradniach kardiologicznych w województwie, a później nawet w Polsce, aż wreszcie mnie ktoś przyjmie, zanim urodzę i np umrę Ale wcześniej zadzwoniłam do mamy, żeby się wyżalić... mama oczywiście pożałowała, dziś rano dzwoni do mnie, że rozmawiała z lekarzem z Wrocławia, który czasem wpada do nich do szpitala na badania (moja mama pracuje w szpitalu ale w innym miescie) i ten jak to usłyszał, to zadzwonił na tą rejestrację, w której wczoraj NIC się nie dało zrobić i zarejestrował mnie na za tydzień LOL o POLSKO!... Bądź tu człowiekiem z ulicy i chciej coś załatwić po bożemu...

A z tż u mnie lepiej! Nie chcę chwalić dnia przed zachodem, ale chyba wziął sobie do serca mój apel o krztę uwagi, dodatkowo apel poparłam odpowiednim wizerunkiem i częstszym wychodzeniem z domu pod różnymi pretekstami. Wczoraj spojrzał na mnie przed wyjściem, zmierzył od stóp do głów i dopytywał, czy aby na pewno idę do lekarza Nie omieszkał też zadzwonić kilka razy pod byle pretekstem

Muszę stwierdzić, że teoria "miej wy☠☠☠***ne, a będzie Ci dane" jest teorią skuteczną!
a w którym szpitalu pracuje twoja mama? może zna moją teściową zawsze jak przejeżdżamy obok jej pracy to mówi "jakby ktoś pytał to pracuję w największym burdello we Wrocławiu" ma poczucie humoru kobieta

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Dziś mogłam już z nim porozmawiać na szczęście,napewno czuje się dużo lepiej niż wczoraj,podczas operacji założyli mu w ręke śruby i metal,ręka była dość mocno połamana...to była jedyna możliwość...padam z nóg...pół dnia w szpitalu...nadrobię Was jutro
wygląda na to, że wszystko idzie w dobrym kierunku!

Któraś z was pisała o dawce kwasu foliowego 800mg, który potem zmniejsza się do 400mg, tutaj dawka kwasu to 400mg, a PL macie większą?

Edytowane przez Malgos_12
Czas edycji: 2013-06-25 o 22:22
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:25   #4020
Metamfetaminax
Zakorzenienie

em ma: To masz mądrego męża Rzadko można na takiego trafić. Wielu facetów jest takimi dupami wołowymi i nie zwrócą uwagi,bo to przecież rodzina i nie wypada. Ale wiesz,takie osoby jak Twoja pożal się Boże szwagierka,tylko czekają na to,aby Ci dojechać i usłyszeć jak u Ciebie jest źle i mogłaby Ci pokazać,że ona jednak ma za wszelką cenę lepiej
A tak samo jak Ty ja ze swoim lubym chodzę za rękę,czasem się przytuli do mnie w towarzystwie i mówimy do siebie nie zawsze po imieniu przy innych tylko "Kochanie" "Kotek" "Słoneczko" Ale wiadomo w niektórych miejscach i w różnych towarzystwach trzeba znać takt,ale jakiegoś miziania,namiętnego całowania bym nie zniosła przy innych. Na to jest miejsce w domku.

san_g: O myślałam,że ja tylko mam problem z porostem włosów. Wyobraź sobie,że na brzuchu koło pępka mi wyszły A nigdy nie miałam. I teraz nogi depiluję co 2 dni,bo normalnie bym wyglądała jak człowiek z lasu.
A tż w końcu zrozumiem,ale on też jest mi to winny. Chyba w końcu dzisiaj się dogadaliśmy tyle o ile Ciekawe na jak długo,jeśli chodzi o moje humory

Sheperdess: Gratuluję osiągnięcia 2 trymestru Fajnie,że Twój bobas już taki duży Tak bym chciała już zobaczyć jak mój Ktoś się rusza i macha swoimi kończynami

Kuapouszka: na pewno będzie ok! Także wstępne gratulacje

Muminek1991: U mnie niestety też na Tż się wszystko odbija. Wczoraj mnie poniosło poszłam do koleżanki na kawę i miałam zostać dłużej a posiedziałam pół godziny,bo coś mnie rozdrażniło i ja nagle nie miałam ochoty u niej siedzieć. I dzień w dzień mam nerwy z byle powodu.I te płacze i wszystkie żale...
Też mam myśli,że moje testy się myliły i,że ginekolog przyszedł wczorajszy i się pomylił. A Ty słyszałaś serducho?
W sumie dobrze,że nie mamy uciążliwych objawów,ale bez nich jednak człowiek czuje się niepewnie

Dzisiaj byłam w odwiedzinach u siostry i ona ma jelitówkę. I posiedziałam z nią chwilę i się martwię o jedno. Bo jedni mówią,że jeśli nie dopuści się do odwodnienia,to nie jest groźna,ale inni za to mówią,że w ciąży mogą być różne skutki i może okazać się niebezpieczna. Wiecie coś na ten temat? Mam nadzieję,że mnie to nie chwyci,ale jednak wolę wiedzieć czy nic mi nie będzie i jak o siebie zadbać ewentualnie.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości