Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 22:04   #271
insolito
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41495440]Wróciłam na stary wątek anwet nie patrzę, a ten - od razu mówię - co 2 stronę czytam inaczej NIC nie androbię.

A to dziwne że wam zlecają z krwi, bo do 2, czasem do 3rż wychodzą nieprawidłowe badania. Dlatego np. nie robi się oznaczenia grupy krwi przed 2rż, nie robi się z krwi przed tym czasem też właśnie alergicznych paneli.

Pstryniu, no to jeszcze raz: absolutnie nie obstawiaj poduszkami - na logikę: jak to niby ma pomóc? Nijak, bo nie uczy samodzielnego siadania. I tak BARDZO na logikę, bo nie wiem, czy faktycznie medyczne wyjaśnienie takie może być - jak dziecko się przyzwyczai do bycia sadzanym, to nie będzie garnąć się do samodzielnego siadania,tylko pójdzie na łatwiznę chyba

I jeszcze - Agatka pierwszy raz sama się do siedzenia podniosła na bujaczku, miała wówczas skończone 6mcy - nawet fotkę robiłam specjalnie (u babci ). A sama siadła - czyli z leżenia czy raczkowania, nie pamiętam (bo ona w ciągu tygodnia zaczęła sama siadać, raczkować i wstawać) mając 8,5mca I - to JEST norma. Bo tu norma, z tego co pamiętam z rozwojówki, to jakoś szeroko leci, skończony 6-skończony 9 miesiąc chyba

Gratuluję 3dniówki czyli taki sam lajcik jak Agatka miała. Nie zdziw się, bo czasem się powtarza to.

Ja od razu bym innego ortopedy szukała i już, oby tylko na strachu się skończyło u Blanki

noooo... fajnie było Lady, zazdroszczę [/QUOTE]

Hej, fajnie, że jesteś JAk te zbłąkane owieczki byłyśmy bez Ciebie

Agu, jak zwykle zachwyca
A propo rozwoju, Ty kiedyś wklejałaś taką tabelkę z umiejętnościami dzieciaczków w danym miesiącu. Mogłabyś jeszcze raz podesłać, bo nie zapisałam

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane

Sorki ze tak z doskoku jestem z wami ale jestesmy zakopani po uszyska w naszych rzeczach:'(masakra nie wiem kiedy sie odkopiemy

Po szczepieniu - masakra..... Silver my to ostatnio i z nockami i ze szczepieniami na jednym wozku jedziemy..... Szczepienie moj dzielny bohater pohlipal troszeczku i potem sie smial do pediatry i pigul, ale w domku..... 5 godzin nieustajacego wycia!!!!! Biedaczek tak niemozliwie zawodzil...... Jeszcze czegos takiego nie slyszalam....... Koszmar.... Az cud, ze nikt nie wezwal jakiejs opieki spolecznej czy policji, bo Pietraszko wyl jakby go ze skory obdzierali, potoki lez wylal..... W ostatniej fazie chcielismy pogotowie wzywac, bo juz nie wiedzielismy co z nim robic, wchodzil na tak przerazajace intonacje dzwiekow, jak z horrorow dwa czopki nie pomogly kompletnie nic, pediatra nam kazala od razu jak tylko przyjedziemy do domu Malemu dac zapobiegawczo, wiec tak zrobilismy a mimo to taka akcja...... Dlaczego nasze maluszki musza tak cierpiec
W koncu, kolejny raz, pomogla nam kapiel..... Nie wiem czemu, ale Maly doslownie po 5 sekundach w wodzie sie uspokoil, ba, zaczal nawet odlatywac!!!!! Wiec szybciutko go do lozka, cyc i zasnal.... I dalej spi, chociaz plakusia od czasu do czasu przez sen

Marsi, pewnie, ze pamietam o Tobie, mialam do Ciebie pisac ale ta akcja dzisiejsza z Pietraszkiem....(bo my juz z Cala ugadane jestesmy na kawe czy cokolwiek) czy bys do nas czasem nie dolaczyla bedziemy we Wrocku chyba 9go lipca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Biedny Piotruś, oby noc i jutrzejszy dzień były lepsze

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:05   #272
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Fajnie, że sobie sama zestaw układasz
A Twoim zdaniem takie ćwiczenia z E.Ch. mają sens? Jak juz dam radę zrobić cały killer to zamierzam dorzucić coś na brzuch później na pośladki, może coś Mel B ? Jeszcze zobaczę.

Dzięki za wsparcie Ja zaczęłam ćwiczyć z E. Ch. zanim dowiedziałam się, że w ciąży jestem. Robiłam skalpel przez dwa tyg (przestała, bo okazało się, że Piotruś rośnie w brzuchu ) i powiem Ci, że już zaczynałam widzieć efekty Tylko ten skalpel strasznie mnie nudzi, taki monotonny jakis
każda forma ruchu jest dobra
ale tak jak pisalam wszystko zależy od tego, jaki cel chcemy osiągnąc- na podstawie tego powinniśmy dobierać ćwiczenia
mi zależy na wzmocnieniu mięśni, spaleniu tłuszczu i potem na ujędrnianiu więc mam trzy cele, najpierw muszę zrobić redukcje, potem się wzmocnić i wyrzeźbić

mnie areoby strasznie nudzą a ciężary pozwalają na urozmaicenie treningu stad też mój wybór

Ladyprytulasy dla Pietraszka
no chyba bym zabiła calawdeszczu gdyby mnie zdradzila nie mowiac nic o tajemnych spotkaniach z Tobą: brzydal: pewnie,że chętna jestem
mam nadzieję,że dam radę bo w tych okolicach mam ur chrzesniaka w krakowie a potem sa moje urodzinki

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2013-06-25 o 22:10
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:11   #273
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
Kubeczek nam dorasta
Nieeeeeeeeeee.
To juz wole, zeby zostal taki malutki

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Bartuś zazwyczaj zasypia sam na noc w łóżeczku ale dzisiaj dostał wcześniej butle bo już był głodny i dlatego nie poszedł zaraz po niej spać. W ciągu dnia niestety już nie zasypia sam albo na rękach albo w bujaczku.
Tylko pozazdroscic

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hmm no ja właśnie też nie, dlatego padło pytanie.
Lekarz powiedział mi tylko, że dać palce i jak da radę to sama może się podciągać do siadu, ale my nie ciągniemy, nie ruszamy rękami, ona ma się sama podciągnać.
Żadnego obkładania poduszkami itp.
Ja mojej nawet na swoich kolanach nie sadzam, bo wydaje mi się, że nie wolno , zawsze jej pupkę podpieram ręką.
Hmm, a pstryczkowej lekarz zalecil obkladanie... Moze chodzi o to, ze jej Kubus juz starszy i krzywdy mu tym nie zrobi?

Ja na kolanach klade w takiej pozycji jak w bujaku, czyli pollezaca.

Cytat:
dla Kubusia za piękne zasypianie , może teraz będzie już tak zawsze
Marzenia

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:11   #274
Kija80
Zadomowienie

Cytat:

Agu, jak zwykle zachwyca
A propo rozwoju, Ty kiedyś wklejałaś taką tabelkę z umiejętnościami dzieciaczków w danym miesiącu. Mogłabyś jeszcze raz podesłać, bo nie zapisałam

Sprawdź w książeczce zdrowia, tam zwykle są takie tabelki. U mnie jest
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:12   #275
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Szalone nowy wątek i juz tyle stron nadrabiam kilka oststnich ale nie pocytuje
Dziewczyny od pieluszek ja tepa dzida odblokowałam ebaya i zamówiłam pieluszki w klubie wszystko opisałam prosze przeczytajcie ( marsi proszę o wzory)

Moje pytanie nr jeden jak dajecie jajko do zupki takie na twardo bo ja dałam przedwczoraj i baczki odrazu i bolący brzuszek a mama mi powiedziała ze takie na półmiekko powinno sie dodac ????

Tz niema drugi dzień i juz teskie i sama w domu z Julaskiem kto mnie odwiedzi ??
Jutro do pracy bo dzis nie pojechałam musze przegadac jakis nienormowany czas pracy znaczy krótszy może sie uda juz raz Prezesowi wspominałam i sie zgodził ale czy pamieta a w poniedziałek zaczynamy zabawe
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:13   #276
BlackSanctum
Zakorzenienie

Marsi, mnie też zdziwiło to, co napisałaś o teściowej - pamiętam, jak się żarłyście ostro, jak byłaś w ciąży, a tu taka odmiana. Super.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:19   #277
nafiyqa
Zakorzenienie

insolito, ja nie szaja, ale prosze: http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm

Swoja droga - szaja, nareszcie!! Witamy (strasznie Ci zazdroszcze, ze bylas w moich rodzinnych stronach )

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:26   #278
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Agu, jak zwykle zachwyca

http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm
proszę o to chodziło ?
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:35   #279
calawdeszczu
Wtajemniczenie

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:42   #280
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a moj z niektorymi jest mocno do przodu a inne rzeczy nadal leżą i kwiczą np gaworzenie

no ale zaczyna naśladować i rozpoznaje zabawy
wczoraj dziadek nauczył go pluć i wczoraj mieliśmy taki ubaw,że sikaliśmy, mały pluł jak lama

no i na zabawe baran buc nadstawia czolo w moją stronę i zamyka oczy
Stary 2013-06-25, 22:43   #281
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Bokeh - z początku takie rozważałam, ale postawiłam w końcu na mocniejsze oko i delikatne usta. Bo na ślub zamierzam jednak troszkę ciemniej zaznaczyć powieki. A nie chciałam wyglądać jak Pani spod latarni.
ja tak miałam, nie lubię mocno malowanych ust u siebie, a oczy lubię wyraźne możesz dac foto jeszcze raz nie dotrę sama...

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Więcej nie pamiętam
Fajna ekipa

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Hello Byliśmy rano na rehabilitacji, jestem bardzo mile zaskoczona, wchodzę do ośrodka, a tam już pani w rejestracji wiedziała, że to my, dała papiery do podpisania i zaprowadzili nas do lekarki. Zero czekania, jak byliśmy umówieni tak nas przyjęli. I pani doktor i pani fizjoterapeutka bardzo miłe. Pani doktor pogratulowała, że się tyle czasu karmimy piersią i było mi bardzo miło z tego powodu Teraz czekamy na telefon od rehabilitanta, który będzie z nami ćwiczył, bo Ewci wykryli trochę nieprawidłowości, ale ogólnie panie stwierdziły, że to jest 5 minut roboty i mamy się cieszyć bo to nic poważnego. To się cieszymy A Ewcia jak ujrzała tam swoje odbicie w wielkim lustrze to zaczęła swoje klasyczne śpiewki, aż pani doktor się śmiała, że tak dokazuje

no to powodzenia

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Po kapieli dalam Kubie jak zwykle cyca, a potem jeszcze mm.
Oproznil butle i widze, ze nie ma ochoty na spanie, wiec polozylam go u nas na lozku i sama walnelam sie obok (Kuba na miejscu TZ, ja na swoim).
Lezelismy tak w ciszy, ja wlasciwie zamknelam oczy i drzemalam, po kilku minutach patrze, a on spiiiiiiiiiiiiiiiii

Liczy sie jako samodzielne usniecie?

Przypomne tylko, ze u nas zasypianie zawsze trwa dobre kilkadziesiat minut, a czesto konczy sie niestety lulaniem w wozku.

Pewnie jednorazowy wyskok, ale ciesze sie niezmiernie
Moje malenstwo
taaak!

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Debrah jak super że wszystko w porządku!

Byłyśmy u alergologa. Pani powiedziała że to na 100% skaza. Kazała smarować maścią witaminowa i uważać przy rozszerzaniu diety na jajko,białko w każdej postaci i na kurczaka. Powiedziała że dla takich małych dzieci najlepsze jest mięso z indyka i królika.

Bardzo dziękujemy za wszystkie życzenia i miłe komentarze w klubie! Buziaki dla każdej z Was i każdego dzieciaczka od Blaneczki.
Pocieszę cię, że wcale nie musi być alergii na jajco ani kuraka - Agatka bardzo silną skazę miała i tyle, białko inne ok, jajo też, kuraki też. Ale ogólnie nie zaleca się kuraków dzieciakom, bo to same sterydy i hormony :/
A, to wiesz - że odpada wołowina na razie? to samo białko co mleczne.

Cytat:

Swoją drogą czy któraś z was przyrządza potrawy do maluszków sama? Robicie tego zaraz większą porcje? Bo ja bym tak chciała, będę miała pare słoiczków po pierwszych posiłkach i w nich bym je przechowywała tylko nie wiem czy tak można i czy lepiej to później zamrozić czy może zagotować? W przyszłości zamierzam podawać tylko deserki ze słoiczków a obiadki sama robić.
ja zacznę, bo Dorcia olewa obiadki słoikowe

Cytat:

Można zrobić pastę na kanapki, w necie jest mnóstwo przepisów, mój mąż robi, ale ja tylko kosztowałam i dobre.
Pamiętam że on dawał awokado, cytrynę, czosnek..... reszty nie pamietam

Fajny przepis znalazłam:
http://www.wielkiezarcie.com/recipe15168.html

Cytat:
Hej kochane

Sorki ze tak z doskoku jestem z wami ale jestesmy zakopani po uszyska w naszych rzeczach:'(masakra nie wiem kiedy sie odkopiemy

Po szczepieniu - masakra..... Silver my to ostatnio i z nockami i ze szczepieniami na jednym wozku jedziemy..... Szczepienie moj dzielny bohater pohlipal troszeczku i potem sie smial do pediatry i pigul, ale w domku..... 5 godzin nieustajacego wycia!!!!! Biedaczek tak niemozliwie zawodzil...... Jeszcze czegos takiego nie slyszalam....... Koszmar.... Az cud, ze nikt nie wezwal jakiejs opieki spolecznej czy policji, bo Pietraszko wyl jakby go ze skory obdzierali, potoki lez wylal..... W ostatniej fazie chcielismy pogotowie wzywac, bo juz nie wiedzielismy co z nim robic, wchodzil na tak przerazajace intonacje dzwiekow, jak z horrorow dwa czopki nie pomogly kompletnie nic, pediatra nam kazala od razu jak tylko przyjedziemy do domu Malemu dac zapobiegawczo, wiec tak zrobilismy a mimo to taka akcja...... Dlaczego nasze maluszki musza tak cierpiec
W koncu, kolejny raz, pomogla nam kapiel..... Nie wiem czemu, ale Maly doslownie po 5 sekundach w wodzie sie uspokoil, ba, zaczal nawet odlatywac!!!!! Wiec szybciutko go do lozka, cyc i zasnal.... I dalej spi, chociaz plakusia od czasu do czasu przez sen

Marsi, pewnie, ze pamietam o Tobie, mialam do Ciebie pisac ale ta akcja dzisiejsza z Pietraszkiem....(bo my juz z Cala ugadane jestesmy na kawe czy cokolwiek) czy bys do nas czasem nie dolaczyla bedziemy we Wrocku chyba 9go lipca

ojj biedny Pietrunio

Cytat:
Agu, jak zwykle zachwyca

Nawijka dała

Cytat:
insolito, ja nie szaja, ale prosze: http://www.oeiizk.edu.pl/informa/ose...i/dzieciak.htm

Swoja droga - szaja, nareszcie!! Witamy (strasznie Ci zazdroszcze, ze bylas w moich rodzinnych stronach )
A tam świetnie jest

Fajny filmik do ćwiczenia obrotów z dziećmi:

http://www.youtube.com/watch?v=mDGTrXr5j5s

------------------
Podróż - masakra. Tam - upał nieziemski, obie dziewczyny super. A teraz? lało, chłodno, a Dorka marudna. Nie ogarniam
Mało tego, walnęła taką kupę, że plecy, noga, ręka, całe ubranie, kocyk i fotelik - do prania a nie dało się wyjść z auta, taki deszcz i wichura. Więc musiałam ją ogarnąć w aucie!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 23:09   #282
calawdeszczu
Wtajemniczenie

o ja pierdut, cisza nastała....

zyjecie?

Stary 2013-06-25, 23:14   #283
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
o ja pierdut, cisza nastała....

zyjecie?

pierdyknełam trening, ledwo żyje ale żyje
Stary 2013-06-25, 23:15   #284
Ifwka
Zakorzenienie

O matko dziewczyny ale pędzicie
Dzisiaj tylko ponadrabiam, jutro coś popiszę
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 23:22   #285
Konto usunięte

A mialam Dorcię odstawic od piersi a tak mi żal!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 23:30   #286
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Zdałam na 4+
gratki

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dobrze !!
Wszystko w normie i taki jej urok! "jupi: dziękuje za kciuki!!!
I za pamięć!*
super!!

Cytat:
Napisane przez karusia_2007 Pokaż wiadomość
Więcej nie pamiętam
jak dwie krople wody
Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Fuck yea! Zdałam egzamin Dzięki temu mój kurs będzie się toczył szybko.Prawie codziennie mam miec jazdę
Instruktor mi tylko daje po hamulcach Cos mam do tej szybkiej jazdy

Muszę was pochwalić, bardzo mam malo nadrabiania

A i w międzyczasie skoczyłam do gina po tabletki, teraz mam spokój na 4 miesiące

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

no chyba bym zabiła calawdeszczu gdyby mnie zdradzila nie mowiac nic o tajemnych spotkaniach z Tobą: brzydal: pewnie,że chętna jestem
mam nadzieję,że dam radę bo w tych okolicach mam ur chrzesniaka w krakowie a potem sa moje urodzinki

o jaaaa, zamach na mnie szykuje a kto by mojego Julaska chował przeca wiesz, że bym Ci powiedziała, mam nadz, ze uda sie nam spotkam razem

Lady, biedny Pietraszko za lżejszą nockę
Black, fajny make-up myślałam, że pierdykniesz mocniejsze oko
szaja, czesc! fajnie, że jestes
marsi, ale brat Twoj to jest mega. masakra... skaczesz nad nim, żarło mu szykujesz, a on nie może szanownej do sklepu ruszyć co do t. to fajnie, że tak się Wam poukładało.

hmmm co to ja jeszcze chciałam, nie pamiętam

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
pierdyknełam trening, ledwo żyje ale żyje
a trZeba było isc na bunga bunga z tżtem to byś się tak nie zmachała

a w ogóle to coś silver dzisiaj nie było ? tyylko rano chyba

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41497315]A mialam Dorcię odstawic od piersi a tak mi żal![/QUOTE]

i ciiiiiiiiiiisza....
Dobranoc

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2013-06-25 o 23:37
Stary 2013-06-25, 23:40   #287
hope01
Zakorzenienie

10 stron?! Bóg Was opuścił?!

Cytat:
Moja córcia kończy dzisiaj cztery miesiące! Z tej okazji zdjęcia w Klubie

Lenova 3mam za Was kciuki... konsultuj!!

Black piękny makijaż

Współczuję Wam dziewczyny szczepień i nocek

Elllmi poka kota... Ja muszę kobiety zapytać jak się na psa na mieszkaniu zapatruje,,,

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;4149731
5]A mialam Dorcię odstawic od piersi a tak mi żal![/QUOTE]

witojcie
to nie odstawiaj jeszcze JA pierdziu ale zleciało to już zaraz pół roku

NIe było mnie dziś bo ogarniałam mieszkania. SIostra TZ mi przyjechała pomóc przy młodym żebym mogła rzeczy przenosić. TZ mi k**wa od niedzieli ubrania w worach tam przewozi tylko ku**wa jakoś dowieźć nie może. W ogóle tak mni ewqrwai ten człowiek. Dziewczyny, ja zrobię obiad a on do lodówki za czym innym patrzy. Albo zupa mi została z wczoraj to na dziś jeszcze bo szkoda wylać. NIE TKNĄŁ!!! MArnuje się tak jedzenie że szok!!! Już do niego siłnie mam. Najchętniej to żyłby na koli i syfiastym żarciu

Wiecie co? Czekam na nosidło mei tai z Tuli sasasa

Ide się w wyro pierdutnąć

A! Kupiliśmy auto wczoraj

PA

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 01:36   #288
YellowSheep
Rozeznanie

Hej, jak tu cicho

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

A ja się dziwiłam skąd tyle aut i karetek wszędzie. Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy robić. A słyszałaś, że na Raciborskiej były akurat dwie rodzące? No i noworodki

Hello Byliśmy rano na rehabilitacji, jestem bardzo mile zaskoczona, wchodzę do ośrodka, a tam już pani w rejestracji wiedziała, że to my, dała papiery do podpisania i zaprowadzili nas do lekarki. Zero czekania, jak byliśmy umówieni tak nas przyjęli. I pani doktor i pani fizjoterapeutka bardzo miłe. Pani doktor pogratulowała, że się tyle czasu karmimy piersią i było mi bardzo miło z tego powodu Teraz czekamy na telefon od rehabilitanta, który będzie z nami ćwiczył, bo Ewci wykryli trochę nieprawidłowości, ale ogólnie panie stwierdziły, że to jest 5 minut roboty i mamy się cieszyć bo to nic poważnego. To się cieszymy A Ewcia jak ujrzała tam swoje odbicie w wielkim lustrze to zaczęła swoje klasyczne śpiewki, aż pani doktor się śmiała, że tak dokazuje
Nie mogę sobie w ogóle tego wyobrazić, rodzić i co masz przestać bo trzeba ewakuować bo jakiemuś idiocie się żartów zachciało...

Super że to nic poważnego

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

NIe było mnie dziś bo ogarniałam mieszkania. SIostra TZ mi przyjechała pomóc przy młodym żebym mogła rzeczy przenosić. TZ mi k**wa od niedzieli ubrania w worach tam przewozi tylko ku**wa jakoś dowieźć nie może. W ogóle tak mni ewqrwai ten człowiek. Dziewczyny, ja zrobię obiad a on do lodówki za czym innym patrzy. Albo zupa mi została z wczoraj to na dziś jeszcze bo szkoda wylać. NIE TKNĄŁ!!! MArnuje się tak jedzenie że szok!!! Już do niego siłnie mam. Najchętniej to żyłby na koli i syfiastym żarciu

Jak to? pokaż!

mój mnie drażni bo zawsze przed obiadem bez sensu napycha się kanapkami i potrafi tak pół chleba wpierdzielić. W ogóle mam wrażenie że on jedzenie marnuje, bo ja jak zjem jakiś serek to mi wystarcza a ten zje cztery i dalej głodny jest :P

Lecę spać bo już ledwo na oczy patrzę do jutra
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 03:55   #289
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Blanka właściwie od 24 nie śpi...

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------

Szaja właśnie widziałam ten film,też mi się wydał sensowny

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 04:04   #290
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
guacamole http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...e/przepis.html
ja kocham avokado w sushi (meneq- dla ścisłości- w PL sushi nie japońskim )
W japonskim awokado nie uswiadczysz. To wymysl amerykanski, dla osob, ktore ryb nie jedza.
Bardzo chcialabym kiedys pojsc z Toba tutaj na kolacje. Blogerke i bokeh tez widzialabym na tej uczcie. O innych amatorkach ryb nie wiem.

Jak noc minela?
Pytanie zwlaszcza do fewci, silver i mam po szczepieniach.
U nas w porzadku, ale pobudka byla o 4 - trzeba bylo wracac z naszego domu na wies, gdzie tz pracuje. Zapomnielismy, ze w nocy autostrada byla zamknieta i do 6 jak mlotki czekalismy az otworza. Do pracy zdarzyl, to najwazniejsze.
A dzis kolejny dzien tak leje, ze niewiadomo, co ze soba zrobic. Gorzej, ze jak tak dalej pojdzie, to bedziemy odcieci od swiata a jutro wieczorem musimy opuscic to miejsce na stale.

black pieknie Ci w tym makijazu, tak subtelnie i swiezo wygladasz!! Nauczysz nas jak sie do takiego makijazu zabrac?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 06:31   #291
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje Meneq że pytasz. Ciężką noc. Nie wiem co jest tej mojej małej że pospi godzinę,dwie i w płacz . Już kilka nocy było ładniejszych a teraz znowu jest źle. Nie wiem o co chodzi. Strasznie się w nocy przeciaga,tak mocno że szelki rozpina.

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 06:34   #292
insolito
Zadomowienie

f
Cytat:
każda forma ruchu jest dobra
ale tak jak pisalam wszystko zależy od tego, jaki cel chcemy osiągnąc- na podstawie tego powinniśmy dobierać ćwiczenia
mi zależy na wzmocnieniu mięśni, spaleniu tłuszczu i potem na ujędrnianiu więc mam trzy cele, najpierw muszę zrobić redukcje, potem się wzmocnić i wyrzeźbić

mnie areoby strasznie nudzą a ciężary pozwalają na urozmaicenie treningu stad też mój wybór

To zobaczę jakie u mnie będą efekty po E.Ch.

Cytat:

Dzięuję

Cytat:
Tak, o to Dziękuję

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
10

Ide się w wyro pierdutnąć

A! Kupiliśmy auto wczoraj

PA
Gratuluję zakupów

Cytat:
Blanka właściwie od 24 nie śpi...

---------- Dopisano o 03:55 ---------- Poprzedni post napisano o 03:34 ----------

Szaja właśnie widziałam ten film,też mi się wydał sensowny

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
W japonskim awokado nie uswiadczysz. To wymysl amerykanski, dla osob, ktore ryb nie jedza.
Bardzo chcialabym kiedys pojsc z Toba tutaj na kolacje. Blogerke i bokeh tez widzialabym na tej uczcie. O innych amatorkach ryb nie wiem.

Jak noc minela?
Pytanie zwlaszcza do fewci, silver i mam po szczepieniach.
U nas w porzadku, ale pobudka byla o 4 - trzeba bylo wracac z naszego domu na wies, gdzie tz pracuje. Zapomnielismy, ze w nocy autostrada byla zamknieta i do 6 jak mlotki czekalismy az otworza. Do pracy zdarzyl, to najwazniejsze.
A dzis kolejny dzien tak leje, ze niewiadomo, co ze soba zrobic. Gorzej, ze jak tak dalej pojdzie, to bedziemy odcieci od swiata a jutro wieczorem musimy opuscic to miejsce na stale.

black pieknie Ci w tym makijazu, tak subtelnie i swiezo wygladasz!! Nauczysz nas jak sie do takiego makijazu zabrac?

Straszne są te Wasze przeprowadzki Trzymam kciuki, żeby choć pogoda dopisała

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 06:55   #293
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Dzien dobry
U nas dalej leje,a dzis juz musze isc po zakupy. Wczoraj poratowalam sie klopsami w sosie koperkowym,z braku ziemniakow zrobilam kluski kladzione. Dzis w ostatecznosci moge zrobic pizze,bo mam ser,oliwki,fete,pomidorka ,kielbase i nawet drozdze i tzaziki ale i tak chcialabym juz wyyyjsc
Marsi,ja tez robie silowy 3 razy w tygodniu,co drugi dzien. a 2 razy aeroby,albo jakas zuzkeTylko kurcze.diety nie umiem trzymac:/ gdybym potrafila,to przy takim treningu kilogramy powinny blyskawicznie zleciec... jestem taka zazerna
Ahh no milego w kazdym razie. Boze,Fewciu niech sie juz skoncza te Wasze nocne seanse z Blanka
Eee awokado kiedys kupilam, bo pascal wlasnie sie podniecal,to bylo fuj,metle jak maslo ale guacamole nie pogardze

nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:37   #294
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Hej Kochane, nie nadrobie, jestem w czarnej d. z obroną, ale dam jakos rade. Juz mi sie nawet komisja po nocach sni.

W kazdym razie tzt wczoraj dzwonil do tej kobeitki co nam miala wynajmowac chate i kurna odrzucala połączenia....... i teraz nie wiem? mam wizje mieszkania z t. :O od rana szukam mieszkan w razie W. od 9 bede dzwonic bo teraz to jeszcze za wczesnie haha.
Amelka takie qpy wali ze hoho dobrze ze juz nie ma sluzu, ale i tak sa jeszcze zielone. Ech..... wybaczcie ale lece uspic Amelke i pouczyć się.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:37   #295
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dziewczyny Pietraszko ma 38,8!!!!!!! Help me!!!! Paracetamol moge? Wczoraj 2 juz dostal........

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:50   #296
sylwietta1988
Zakorzenienie

heloł lejdis
Ale nocka za nami, usnełam, burza, jedonko o 23, potem o 1 i młody buszował do 3, jedzonko o 5 i pobudka po 6 dziec mnie nie rozpieszcza

jeszcze wstałam i mi małżon cisnienie podniósł: tesciowa wczoraj kupiła gałązkę winogronu i małemu odłamała kisc taką piękną, słodziutki soczysty- zjadłam tylko jednego i zostawilam dla małego na dzis, wstaje a talerzyk pusty małżon z pracy wrócił przed północą i zeżarł od razu a jak owoce są to leżą i leżą i sie nie zainteresuje

bede nadrabiac jak mi maly pojdzie spac
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:51   #297
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Kurde,Lady moj dzien po szczepieniu tez mial wlasnie 38,8,wiec rozumiem jak sie boisz... Ja dalam wtedy ibuma,spadlo calkiem. Na wieczor podskoczylo tylko do 37,5,a nastepnego dnia bylo ok. Trzymajcie sie

Edytowane przez nomenklaturabinominalna
Czas edycji: 2013-06-26 o 07:53
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:52   #298
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Dziewczyny Pietraszko ma 38,8!!!!!!! Help me!!!! Paracetamol moge? Wczoraj 2 juz dostal........
A jak sie zachowuje Pietraszko? Jesli marudzi, to podalabym.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:56   #299
iffonka7
Zadomowienie

Deli oj nie ciekawie coś z tym mieszkaniem jeśli właścicielka odrzuca wasze połączenia, mam nadzieje że jeśli to będzie nie wypał to znajdziecie szybko coś nowego.

Lady może tak jak pisze nomen podaj ibum bo może ten paracetamol na niego nie działa.

U nas nocka standardowa, usnął przed 21 pobudka na jedzenie o 3:30 i o 7:30 już wstał na dobre.
Stary 2013-06-26, 07:58   #300
Konto usunięte

Lady daj ibum lub cos na ibupromie. Dobrze na zmiane dawać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości