|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Bożena, w końcu w domu
![]() Wgl dzisiaj ju ż leci 18tydzień, a pamiętam jak zobaczyłam dwie kreski, jak wtedy Trele i magalska znały płeć a ja miałam krewetkę a teraz nie odczuwa się nawet tej różnicy tygodni
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
![]() Super, że wszystko dobrze z Wami Czemu sie nie odzywałaś?? Masz jakieś przeczucia?? |
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co przeczuwasz? |
|
|
|
|
#3694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
z kad wiedziałas ? Czuje ze Rybka urodzi wczesniej ;D w sumie 4 tyg w ta lub tamta to raczej nic nadzwyczajnego prawda??
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od początku ciąży czułam że będzie Chłopaczek, ale teraz... jakoś częściej myślę o Maleństwu jako o Dziewczynce Tak więc... nie mam typów Jeśli wieżyć babcinym przesądą to będzie Chłopiec bo w ogóle mnie nie ciągnie do słodkiego, za to za śledzia i buraczki z duuużą ilością chrzanu dałabym się pokroić ![]() Nie ma mnie za dużo na wątku i ogólnie w sieci bo staram się jaknajaktywniej spędzać dni Wiem że może się tak zdarzyć że będę musiała trochę poleżeć (lekarz mnie straszy od początku), więc ruszam się puki mogę ![]() Nie jestem wstanie wszystkiego nadrobić. Niestety ![]() Pytanko mam... Jakie/które książki czytacie? Ja przeczytałam W głębi kontinuum (polecam, ale to... trzeba mieć odpowiednie poglądy) W oczekiwaniu na dzecko (jak dla mnie niezbędnik, nie ma pytania na które tam nie znajdziemy odpowiedzi) i mam książkę Matka i dziecko (fajna, ilustrowana, TŻowi podeszła bo zwięźle i na temat). No i szukam czegoś co jeszcze mogłoby mnie zainteresować. Napewno kupie "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat" i pewnie nie jedną publikację dla rodziców którzy chcą wychowywać dziecko w idei rodzicielstwa bliskości.
|
|
#3696 |
|
Raczkowanie
|
Znowu byliśmy na zakupach dla Marcelka <3Kiedyś zbankrutujemy haha
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
A : JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka Wieczorem sie skupie to cos wymysle bo teraz z pod stołu pisze , jeszcze mnie zwolnia przed tym macierzynskim ;brzydal: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam "W oczekiwaniu na dziecko" i "Ciężarówką przez 9 miesięcy" i tą druga zdecydowanie lepiej mi się czyta ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3699 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
a ostatnio przeczytałam "kalendarzyk niemałżeński", fajna, lekka książka, żeby nie zapaść przy kolejnym sprzątaniu
|
|
#3700 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że już nie zaglądasz tak często. Daj znać jak się bąbel ujawni!A ja wszamałam 4 kanapki maczane w jajku i smażone na patelni mniaaaam...coś mi się chciało takiego fest :P ![]() i popiłam colą
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
klaski; jak sie czujemy?? Wszystko okey ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3702 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakieś kołysanki? Podzielcie się! Puściłabym coś brzuszkowi! Może znajdziemy naszą ulubiona
|
#3703 |
|
Przyczajenie
|
Rozłożyło się mniej więcej po 10 kg na trymestr, teraz wiem że to była "patologia" ciążowa, ale lekarz mówił - "dobrze, dobrze", mam nadzieję, że teraz mnie to nie czeka ! :P
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=CmoNsI8slG8 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziewczyny,
wpadam tylko żeby się pochwalić że od dnia dzisiejszego jestem pani magister ![]() ponadrabiam Was jutro bo już dzisiaj jestem taka padnięta że ledwo na oczy widzę
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#3707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3709 |
|
Raczkowanie
|
I wszystkie z tego milusiego materiału
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
domi Kołysanka dla okruszka jest piękna lineczka Gratulacje
|
|
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawo, trzeba to opić!Śliczności! Domii piękna ta kolysanka Ja właśnie ściągam coś z netu, może będą fajne
|
|
#3712 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pani Magister śliczności Peggy hejo Ja nie czytam absolutnie nic co mialam czytać wyczytałam przed ANią ![]() ![]() Domi uwielbiam "kołysankę dla okruszka", chociaż dla dzidziola jeszcze nie wybrałam ulubionej, a dla Anulki jest ta http://www.youtube.com/watch?v=rG0uUPfjDrs&noredirect=1 tylko nie w tym krawczykowym wydaniu nie mogłam innej wersji znaleźć
|
|||
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje Gratulacje Świetne zakupy |
|
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3715 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula Fajna też jest Turnau w muszelkach twoich dłoni albo ta http://www.youtube.com/watch?v=c9wB7S2E1YA
Edytowane przez nemosek Czas edycji: 2013-06-25 o 21:56 |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć rzeczywiście Krawczyk nie pasuje do tej kołysanki
|
|
|
|
|
#3717 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za dziewczynke Cytat:
Cytat:
prosze pani MAGISTER ![]() gratuluje udanych zakupow,super! a ja dzis czuje sie jak bambarylka,banka wstanka..fakt,ze dzis sobie troche "poszalalam" i ciagle mam ochote na cos slodkiego...ech,zwalam wszystko na pogode,a co,na nia zawsze wszystko mozna zwalic ![]() uciekam i biore sie za serial,niedawno zaczelam ogladac "hannibala",okropny jest,ale sie wciagnelam i zostal jeden odcinek...oczywiscie jestem chojrak i ogladam tylko z mezem,bo generalnie strachliwa jestem
|
|||
|
|
|
#3718 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=Fvsw-9mO5bc |
||
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piękne Peggy- witaj lece w kimono bo jutro do roboty Dobranoc
|
|
#3720 |
|
Zadomowienie
|
LINECZKA gratuluję!
Dziewczyny spadam spać jutro o 5 pobudka u nas leje ale masakrycznie. Właśnie skończyliśmy z mężem skręcać łóżko do sypialni ( wreszcie będziemy mieć na czym spać) od 18:30, więc jest szaleństwo!!!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

a teraz nie odczuwa się nawet tej różnicy tygodni

Za tydzień (najprawdopodobniej) poznamy pleć.
KCIUKI DLA ANI 

i popiłam colą
klaski; jak sie czujemy?? Wszystko okey ?