Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 22:26   #4021
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Perfuzja, powiedz czy już dostałaś wyniki badań prenatalnych? Jeśli już pisałaś, to prosze napisz mi jeszcze raz, bo myśle cały czas, a nie mam czasu nadrobic
Jeszcze nie. Beda w czwartek, ale odbiore je dopiero w piątek w drodze do mojej lekarki. Stwierdziłam, ze jeden dzień mnie nie zbawi, a przynajmniej unikne stresowania sie szukając norm w internecie.
Stary 2013-06-25, 22:31   #4022
OlusiaS
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Któraś z was pisała o dawce kwasu foliowego 800mg, który potem zmniejsza się do 400mg, tutaj dawka kwasu to 400mg, a PL macie większą?
to ja .w DE takie dawki kwasu sa
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:38   #4023
Malgos_12
Zakorzenienie

Olusia - a to widzisz, w PL chyba podobnie jak w IE jest 400mg, chyba, że się mylę.

Muminek - mi objawy typu mdłości pojawiły się dopiero w 6/7 tc, więc jeszcze wszystko przed tobą

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Metaamfetaminax - czytałam gdzieś, że dodatkowe owłosienie właśnie wokół pępka może być spowodowane płcią męską dziecka
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:38   #4024
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nie czuje takiej potrzeby.

I miala rozszczepiona warge,bo farbowala wlosy? Eee,jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Ja wlosow nie farbuje,paznokcie maluje raz na dwa miesiace jak mi sie przypomni, Balsam tez uzywam jak mi sie przypomni czyli nieczesto,wiec nie bede sie wczytywac w zel pod prysznic czy krem do twarzy. Daje na luz.
A, pomyliłam się I dodałam córkę za dużo(dzieciak mi chyba szare komórki zabiera-się śmieję do swoich, że pewnie Einsteina urodzę) to fryzjerka urodziła, bo wdychała...

Ale jak się nie przesadza, to powinno być ok
Stary 2013-06-25, 22:43   #4025
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Większość kosmetyków używam takich, które przeznaczone są dla dzieci. Inne szczegółowo analizuję zanim kupię. Oczywiście nie mam jakiejś paranoi, ale staram się zwracać uwagę czego używam. Wiem, że kosmetyki z Rossmana typu: Isana, Alterra, Babydream itp. są bardzo dobre i mało chemiczne (to nie reklama ), dobre składy kosmetyków mają też polskie firmy, tak niedoceniane przez nas kobiety na rzecz "lepszych, droższych i zagranicznych". Kiedyś sporo zamawiałam ze stron typu Biochemia Urody, mazidla, ZrobSobieKrem, wcale nie są drogie wręcz przeciwnie tańsze niż te drogeryjne.
Ja używam kremów, balsamów itp z Clareny i z Bandi. Moja przyjaciółka kosmetyczka mi je poleciła, podobno też dużo chemii w składzie nie mają (daty ważności wcale nie takie długi).
I znajoma mi poleciła olejek na rozstępy, Bio Oil. Widziałam go na KWC. Ta znajoma właśnie jest w drugiej ciąży i się smaruje. Mówiła mi że po pierwszej ciąży ma zero rozstępów, a jej mama ma koszmarne rozstępy, babcia tak samo, więc się i u siebie spodziewała. Ona wierzy że dzięki temu olejkowi nie wyskoczyły Zobaczymy jak będzie u mnie. Narazie smaruję tylko wieczorem, ale ja jeszcze brzusia nie mam. Podobno optymalnie jest dwa razy dziennie smarować. I zastanawiała mnie witamina A. Bo wyczytałam że większość preparatów na rozstępy zawiera witaminę A, a ona powoduje poronienia? Ktoś wie jak to jest?

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi kwas foliowy do którego miesiąca będziecie brać ?
I uzywacie coś do smarowania brzucha żeby się nie pojawiły rostępy ? Ja poszukuję coś dobrego może coś możecie mi polecić ?
Podobno do końca 3 miesiąca trzeba kwas brać minimum. Wydaje mi się że potem układ nerwowy kontynuuje rozwój, ale mniej intensywnie. Ja zamierzam do końca brać, chyba nie zaszkodzi.
Przyłączam się do pytania o preparat na rozstępy: doświadczone mamy, poradźcie!

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja mam jutro pierwszą wizytę Nie mogę się doczekać!
Daj znać jak poszło. Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Mój brat ochrzcił "ją" już Andżelika, ale ja kategorycznie protestuję..
Wow... Andżelika... Dobrze że nie Dżesika. Albo Izaura

Cytat:
Do smarowania nabyłam z Bielendy serię SEXY MAMA
Pyza Cichopek z telenoweli na TVP2 napisała taki "poradnik dla matek" o takim samym tytule. Jej niby pomysł na to jak byc sexy mamą. Przeglądałam to ostatnio w księgarni. Ale stek bzdur

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ugotowalam sobie zupe owocowa,mniam .Jestem tak obzarta,ze az mi niedobrze
A jak robisz zupę owocową? Bo ja nigdy nie jadłam i chętnie bym spróbowała W sumie ostatnio wszystkiego chetnie bym sprobowala

Mystiquee uwielbiam Twój avatar!

kosta6 witamy

Kuapouszka witamy

A ja dzisiaj oglądałam kocyki dla niemowląt Nie kupiłam, ale ledwo się oparłam. Śliczny jeden był, kremowy z brązowe żyrafy. Serce topniało

Edytowane przez Roane
Czas edycji: 2013-06-25 o 23:17
Roane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:49   #4026
Malgos_12
Zakorzenienie

Roane - moja kosmetyczka poleciła oliwkę Johnson's Baby smarować przynajmniej raz dziennie, pomimo tego, że w ciągu 3 ostatnich miesięcy przytyła prawie 15 kg to nie miała rozstępów, ale też mi się wydaje, ze to od skóry kobiety zależy, czy jest elastyczna ...
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 22:53   #4027
perfuzja
Zakorzenienie

Moim zdaniem tak naprawdę nie ma znaczenia czym bedziemy smarowac - byle regularnie

Ja jeszcze nie mam odwagi kupować nic dla dziecka. I chyba nie szybko sie przemoge.
Stary 2013-06-25, 23:05   #4028
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie mam odwagi kupować nic dla dziecka. I chyba nie szybko sie przemoge.
Jak już się przemożesz to sama przyjemność będzie, i trudno będzie powiedzieć sobie stop.

Mi TŻ mówi że nie powinno się kupować zanim pierwszy trymestr się nie skończy, i pewnie się go posłucham. Ale że aż oczy się świecą i serce topnieje na widok tych malutkich słodkich ubranek to inna sprawa...
Stary 2013-06-25, 23:07   #4029
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Dołączam!
U mnie 5tg , pierwsza dzidzia, planowana
Witam nową manusie;-)

Mamusie życzę wam miłych snow ;-) ja idę lulac bo juz padam z nóg

Edytowane przez Muminek1991
Czas edycji: 2013-06-25 o 23:11
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-25, 23:24   #4030
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Mi TŻ mówi że nie powinno się kupować zanim pierwszy trymestr się nie skończy, i pewnie się go posłucham. Ale że aż oczy się świecą i serce topnieje na widok tych malutkich słodkich ubranek to inna sprawa...
Ja zawsze kupowalam od kiedy test ciazowy wyszedl pozytywnie,bo uwielbiam zakupy,a bobaskowe najbardziej ze wszystkich zakupow
A teraz to kupowac nie bede,bo w sumie wszystko po Eryku mam. Chyba,ze bedzie dziewczynka to cos trzeba bedzie zakupic
Stary 2013-06-25, 23:40   #4031
PawMaj13
Rozeznanie

Praca z dziedziny socjo-kulturowej, o podróżowaniu z wykorzystaniem takich dobrodziejstw jak couchsurfing

Cytat:
a w którym szpitalu pracuje twoja mama? może zna moją teściową zawsze jak przejeżdżamy obok jej pracy to mówi "jakby ktoś pytał to pracuję w największym burdello we Wrocławiu"
To szpital poza wroclawiem, w mojej "wsi rodzinnej", ponad 100 km od wroclawia.

Lece spac dziewczynki, brzucho mnie boli rumianek nie pomógł, trzeba sie zawinąć w koca i przewegetować do jutra...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 01:20   #4032
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Nie muminku nie zeszło, robi się sine trochę mniejsze. Byłam u lekrza wczoraj nabiegałam się po szpitalach. Koniec końców bez antybiotyku i do lekarza z oddziału chorób pasożytnicznych i odzwierzęcych za 2 tygodnie

bardzo bardzo się boję... na razie oxycort i okłady z altacetu
Byłaś zapewne w chorzowie na zjednoczenia, tak? Ja bym Ci radziła, żebyś sprobowala poszukać pomocy w bytomiu na alei legionów, tam też jest szpital zakaźnych, zadzwoń i zapytaj się ją bym tak na 100%zrobiła na Twoim miejscu

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:07   #4033
nattalli
Rozeznanie

Cytat:
Olusia - a to widzisz, w PL chyba podobnie jak w IE jest 400mg, chyba, że się mylę.

Muminek - mi objawy typu mdłości pojawiły się dopiero w 6/7 tc, więc jeszcze wszystko przed tobą

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Metaamfetaminax - czytałam gdzieś, że dodatkowe owłosienie właśnie wokół pępka może być spowodowane płcią męską dziecka

u mnie to nic nie wywróży bo takie lekkie owłosienie mam od zawsze ;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:08   #4034
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja używam kremów, balsamów itp z Clareny i z Bandi. Moja przyjaciółka kosmetyczka mi je poleciła, podobno też dużo chemii w składzie nie mają (daty ważności wcale nie takie długi).
I znajoma mi poleciła olejek na rozstępy, Bio Oil. Widziałam go na KWC. Ta znajoma właśnie jest w drugiej ciąży i się smaruje. Mówiła mi że po pierwszej ciąży ma zero rozstępów, a jej mama ma koszmarne rozstępy, babcia tak samo, więc się i u siebie spodziewała. Ona wierzy że dzięki temu olejkowi nie wyskoczyły Zobaczymy jak będzie u mnie. Narazie smaruję tylko wieczorem, ale ja jeszcze brzusia nie mam. Podobno optymalnie jest dwa razy dziennie smarować. I zastanawiała mnie witamina A. Bo wyczytałam że większość preparatów na rozstępy zawiera witaminę A, a ona powoduje poronienia? Ktoś wie jak to jest?

Podobno do końca 3 miesiąca trzeba kwas brać minimum. Wydaje mi się że potem układ nerwowy kontynuuje rozwój, ale mniej intensywnie. Ja zamierzam do końca brać, chyba nie zaszkodzi.

Wow... Andżelika... Dobrze że nie Dżesika. Albo Izaura

Pyza Cichopek z telenoweli na TVP2 napisała taki "poradnik dla matek" o takim samym tytule. Jej niby pomysł na to jak byc sexy mamą. Przeglądałam to ostatnio w księgarni. Ale stek bzdur

A jak robisz zupę owocową? Bo ja nigdy nie jadłam i chętnie bym spróbowała W sumie ostatnio wszystkiego chetnie bym sprobowala

Mystiquee uwielbiam Twój avatar!

kosta6 witamy

Kuapouszka witamy

A ja dzisiaj oglądałam kocyki dla niemowląt Nie kupiłam, ale ledwo się oparłam. Śliczny jeden był, kremowy z brązowe żyrafy. Serce topniało
Pierwszy raz ja gotowalam.a tylko dlatego,ze jadłam ja wczoraj u koleżanki-jej mama robiła .tamta bardziej mi smakowala,ale miała za dużo goździków.
Więc tak.kroisz rożne czerwone owoce (truskawki,czeresnie,troc hę kulek zurawiny-tego nie kroimy,wiadomo ),wrzucasz do garnka,zalewasz woda tak,żeby luźno plywaly.dajesz paczuszke cukru waniliowego,troszkę soli,trochę soku z cytryny lub octu,makaron rosolowy,gozdzik (ja wrzucilam 4 sztuki i już ciut za aromatyczne dla mnie),ze 3 ziela angielskie i gotujesz,tak z 10 minut.potem dajesz smietane i gotowe .
Ja miałam gdzieś 400g czeresni,z 7 sztuk truskawek,2 śliwki i trochę kwasnawa wyszła,wiec dodalam ze 4 lyzeczki cukru.lepiej,żeby wiecej truskawek było.

Coraz gorzej u mnie z zapachami .juz mam rano problem ze zrobieniem dzieciom śniadania

Ja miałam owlosiony brzuch w drugiej ciąży i mam córkę

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-06-26 o 07:10
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:19   #4035
nattalli
Rozeznanie

oj dawno się nie odzywałam ale czytam was regularnie. Martwię się obecnie moją wagą bo przed ciążą jak już gdzieś pisałam przy wzroście 160 ważyłam 52kg a wczoraj gdy się ważyłam to było 48,5 kg. straszny spadek no i poniżej 50kg. Kurde ja nie pamiętam kiedy ostatnio taka wagę miałam chyba w wieku 15-16lat ;/

wczoraj położyłam się spać o 20 a wstałam o 7 rano dziś - tak z innej beczki. chyba w koncu się wyspałam

---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Pierwszy raz ja gotowalam.a tylko dlatego,ze jadłam ja wczoraj u koleżanki-jej mama robiła .tamta bardziej mi smakowala,ale miała za dużo goździków.
Więc tak.kroisz rożne czerwone owoce (truskawki,czeresnie,troc hę kulek zurawiny-tego nie kroimy,wiadomo ),wrzucasz do garnka,zalewasz woda tak,żeby luźno plywaly.dajesz paczuszke cukru waniliowego,troszkę soli,trochę soku z cytryny lub octu,makaron rosolowy,gozdzik (ja wrzucilam 4 sztuki i już ciut za aromatyczne dla mnie),ze 3 ziela angielskie i gotujesz,tak z 10 minut.potem dajesz smietane i gotowe .
Ja miałam gdzieś 400g czeresni,z 7 sztuk truskawek,2 śliwki i trochę kwasnawa wyszła,wiec dodalam ze 4 lyzeczki cukru.lepiej,żeby wiecej truskawek było.

Coraz gorzej u mnie z zapachami .juz mam rano problem ze zrobieniem dzieciom śniadania

Ja miałam owlosiony brzuch w drugiej ciąży i mam córkę

ciekawa jestem jak to smakuje, owoce mogę jeść w każdej postaci wczoraj jadłam ryż z truskawkami pycha

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Witam nową manusie;-)

Mamusie życzę wam miłych snow ;-) ja idę lulac bo juz padam z nóg

też dowiedziałam się o ciąży początkiem 5 tygodnia

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png

Edytowane przez nattalli
Czas edycji: 2013-06-26 o 07:16
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:32   #4036
ami131
Przyczajenie

Witam
Usia198 dlaczego masz kiepski humor? Głowa do góry, udzielaj się prosze, razem raźniej.

Kosta6, Kuapouszka
gratulacje

Wczoraj ugotowałam zupe pomidorową, zjadłam z synem na spólke i od razu mi sie humor poprawił. Zaskakujące jak mi sie smaki pozmieniały: zero kawy, zero słodyczy, im bardziej kwaśne dania tym lepiej. szok.
Od rana mnie gardło boli buuuuuu
ami131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 07:44   #4037
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
oj dawno się nie odzywałam ale czytam was regularnie. Martwię się obecnie moją wagą bo przed ciążą jak już gdzieś pisałam przy wzroście 160 ważyłam 52kg a wczoraj gdy się ważyłam to było 48,5 kg. straszny spadek no i poniżej 50kg. Kurde ja nie pamiętam kiedy ostatnio taka wagę miałam chyba w wieku 15-16lat ;/

Mowisz,ze to tak malo? Ja bym powiedziala,.ze OK.
Ja mam 168 cm i 50 kg,tzn teraz nie wiem ille,bo sie nie wazylam,moze z kg wiecej. Nigdy nie mialam niedoborow,dobrze sie odzywiam,jadam sporo.
Stary 2013-06-26, 07:53   #4038
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ami131 Pokaż wiadomość
Witam
Usia198 dlaczego masz kiepski humor? Głowa do góry, udzielaj się prosze, razem raźniej.

Kosta6, Kuapouszka
gratulacje

Wczoraj ugotowałam zupe pomidorową, zjadłam z synem na spólke i od razu mi sie humor poprawił. Zaskakujące jak mi sie smaki pozmieniały: zero kawy, zero słodyczy, im bardziej kwaśne dania tym lepiej. szok.
Od rana mnie gardło boli buuuuuu
Mam dokładnie to samo, na początku nie mogłam jeść nic słodkiego, a na samą myśl o zapachy kawy dostawałam dreszcze.

Cytat:
oj dawno się nie odzywałam ale czytam was regularnie. Martwię się obecnie moją wagą bo przed ciążą jak już gdzieś pisałam przy wzroście 160 ważyłam 52kg a wczoraj gdy się ważyłam to było 48,5 kg. straszny spadek no i poniżej 50kg.
Do końca I trymestru możesz schudnąć kilka kg, przybierać powinnaś od II.

A ja witam w 12tygodniu2 dniu Ma ktoś tam samo?

Dziś mi się śniło, że będziemy mieć chłopca!

Co do rozstępów ja na razie smaruję oliwką HIPP jest najbardziej naturalna.

A ja znów do Was po poradę, dostałam oxycort, to jest antybiotyk z grupy tetracyklin. W ciąży - nie wolno....,a przynajmniej tak mówi ulotka i Google na noc nie psikałam - trochę się boję to więc psikać czy nie? Mój bąbel jak był tak jest, rano wyłaniają się dwa ślady jaśniejsze, jakby 2 punkty ukąszenia, ślad mniejszy, mniej zaogniony, żadnego rumienia.

OMIJAM TRAWY I LASY SZEROKIM ŁUKIEM.

Agoola poczekam do piątku i powiem mojej Pani dr, że tam się przejadę, póki co widzę poprawę. Ja powinnam iść do poradni chorób odzwierzęcych, ale Pani dr wraca dopiero 8.07. Mam robić zdjęcia codziennie jak się zmienia ślad i pokazać to przy wizycie.

usia198 dziękuję, pocieszyłaś mnie. Z tym, że brak rumienia nie oznacza, że nie ma ryzyka boreliozy, ale ja głęboko wierzę, że jest ok.

Eh... najpierw półpasiec TŻ a teraz ja z tym świństwem, za długo się nie cieszę, co chwilkę coś
Stary 2013-06-26, 07:59   #4039
tajeczka
Zadomowienie

Ja juz od 2godz. W pracy siedze, pogoda mnie dobija, jestem senna jak cholera... Co do smakow i zapachow to jedynie odrzuca mnie zapach farszu z kurczaka w kanapkach, ktore robie w pracy, poza tym gitara a smak mam taki jak zawsze musze dzisiaj do przychodni zadzwonic, dowiedziec sie czy sa juz wyniki tokso itd i sie na wizyte zapisac... Aaa i dzisiaj mam dzien warczenia na meza, normalnie od rana juz ze 3razy go opierniczylam w sumie bez powodu :@ milego dnia dziewczeta
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:02   #4040
Kuapouszka
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki
Jak narazie nadal mogę się cieszyć z jako takiego braku objawów ale przypuszczam ze to nie potrwa długo i mdłości i wymioty mnie nie ominą ;/ no cóż, trzeba się cieszyć tym co jest mam bliżej niewyjaśnione zapotrzebowanie na kiwi i kawę kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;(
Hahaha właśnie siedzę po mini śniadaniu i kawie, bo odprawiłam TŻ do pracy i czuje ze zaraz zasne - dość ciekawe zjawisko jak na osobę, która w normalnych warunkach po małej czarnej skakała po ścianach ;p ;o
Miłego poranka życzę
Kuapouszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:02   #4041
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Dziś dzień basenowy, ale tak leje, że mogłabym równie dobrze pływać na ulicy pod blokiem
za niecałe 24h i 50 min USG genetyczne Jestem mega ciekawa reakcji i zachowania tż

a póki co idę się popluskać i odmóżdżyć z moją cudowną fumfelą, bez której byłoby ze mną ciężko...
u nas leje od 2 dni masakrycznie,mamy stan powodziowy.

ja na 18mam usg.Martwie sie bo 2tyg temu nic byl pecherzyk 7mm i zarodek ledwo widoczny

Ja wzięłam sobie dziś na żądanie wolne.Oko mam spuchnięte,ropa mi z niego leci.Poza tym mam juz bałagan bo pracuje do 16 potem zakupy dziecko..przemęczona jestem a do tego w sobotę idę na 6hdo pracy. Umówiłam sie na basen nowo otwarty na 12 -tez mi sie należny Relax szczególnie w mega deszcz na 18USG z Tżem i synkiem 4latkiem bo rodzice wyjechli,jego w UK cala rodzinka a mój brat w swidnicy mieszka.Takze mam nadzieje,ze synek dziś zobaczy rodzeństwo.

ktoś pisal o wadze.Ja schudłam 3kg.Spodnie wszędzie luźne ale na brzuszku sie opinają

ja farbowałam w 1 ciąży do 7miesiaca.Synek zdrowy jak rybka
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 08:10   #4042
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A ja nie chce chwalić sięAle chyba mdłości przechodzą,czuje tylko czasami straszny głód ale jest do zniesienia, jutro zaczynam 10 tydz wg.mojej aplikacji
Lece zaraz do szpitala do brata,a potem do pracy.
Milego dnia
Stary 2013-06-26, 08:24   #4043
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki
Jak narazie nadal mogę się cieszyć z jako takiego braku objawów ale przypuszczam ze to nie potrwa długo i mdłości i wymioty mnie nie ominą ;/ no cóż, trzeba się cieszyć tym co jest mam bliżej niewyjaśnione zapotrzebowanie na kiwi i kawę kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;(
Hahaha właśnie siedzę po mini śniadaniu i kawie, bo odprawiłam TŻ do pracy i czuje ze zaraz zasne - dość ciekawe zjawisko jak na osobę, która w normalnych warunkach po małej czarnej skakała po ścianach ;p ;o
Miłego poranka życzę
E tam nie ominą Ja mdłości miałam może ze dwa dni w tej ciazy. Wymiotowalam kilka razy, ale to głownie z powodu mega kataru, który powodował odruch wymiotny.
Jestem w 14 tygodniu, wiec chyba chyba juz nie przyjdą
Stary 2013-06-26, 08:37   #4044
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
E tam nie ominą Ja mdłości miałam może ze dwa dni w tej ciazy. Wymiotowalam kilka razy, ale to głownie z powodu mega kataru, który powodował odruch wymiotny.
Życzę Ci,

Ja myślałam, że przeszło całkowicie, ale wczoraj złapał mnie mega głód (a staram się do tego nie doprowadzać) i co .... mdłości..

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

o 1999 post
Stary 2013-06-26, 09:07   #4045
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Ja juz od 2godz. W pracy siedze, pogoda mnie dobija, jestem senna jak cholera... Co do smakow i zapachow to jedynie odrzuca mnie zapach farszu z kurczaka w kanapkach, ktore robie w pracy, poza tym gitara a smak mam taki jak zawsze musze dzisiaj do przychodni zadzwonic, dowiedziec sie czy sa juz wyniki tokso itd i sie na wizyte zapisac... Aaa i dzisiaj mam dzien warczenia na meza, normalnie od rana juz ze 3razy go opierniczylam w sumie bez powodu :@ milego dnia dziewczeta
Razem Dziecia zmajstrowaliście, więc dlaczego tylko Ty masz cierpieć? To w sumie nawet dobrze że ciut na niego burczysz, bo wtedy sprawiedliwie cierpicie oboje i możecie szczerze powiedzieć, że oboje w ciąży jesteście

Cytat:
mam bliżej niewyjaśnione zapotrzebowanie na kiwi i kawę kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;(
Moja książka o dzieciach mówi o kawie mniej więcej tak. Maksymalna dawka kawy na dobę dla ciężarówki to 200 mg dziennie. Czekolada, herbata, kawa normalna i bezkofeinowa zawierają kofeinę. Kofeina zaburza wchłanianie żelaza i kwasu foliowego, więc jeśli np. kawę pije się rano, to kwas trzeba brać wieczorem.
Kubek czarnej herbaty to 75 mg
Puszka coli 35 mg
Kubek zielonej herbaty 30 mg
Kubek rozpuszczalnej kawy 100 mg
Kubek naturalnej kawy 140 mg
Kubek bezkofeinowej kawy 10 mg
Dla zainteresowanych: książka o dzieciach to "The Pregnancy and Baby Book" Dorling Kindersley Limited. Moim zdaniem jest bardzo fajna, ma masę ciekawych informacji. To nie jest kryptoreklama

Cytat:
Tak trzymać

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Dzisiaj osiem dni od kiedy się dowiedziałam o Dzieciu, oczywiście jak tylko się dowiedziałam, przestałam palić. I dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy moją pierwszą myślą po przebudzeniu było cokolwiek innego, niż "*&%$#, palić mi się chce"
Stary 2013-06-26, 09:08   #4046
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Muminku dziękuję za słowa pocieszenia, obyś się nie myliła.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Dziewczynki a tak z ciekawości czy
któraś z Was planuje skorzystania z opieki Douli?
Teraz to się nowością zrobiło i coraz więcej ciężarnych korzysta z takich usług. Co o tym sądzicie?
Osobiście mam mieszane odczucia w tym temacie....
Ja nie zamierzam będę rodzić z położną i TŻ, wystarczy mi ludzi na sali a po porodzie muszę się nauczyć sama wszystkiego, w razie czego położna zawsze może podjechać do mnie bo w UK to przysługuje po urodzeniu.

Cytat:
Ja na porządne usg poszlabym na Twoim miejscu na pewno. Dobry lekarz powie Ci duzo wiecej niz ze jest kręgosłup i 4 kończyny

Te 400 złotych to prawie na pewno juz z Pappa. To zrobilabym na Twoim miejscu tylko jesli lekarz robiący usg to zaleci.
Mnie powiedział, że można ale nie trzeba. Będę mieć przy połówkowym w UK więc, narazie nie szaleje skoro wyniki ok są. aczkolwiek nie jest powiedziane, że się nie skuszę

Cytat:
Napisane przez kosta6 Pokaż wiadomość
Dołączam!
U mnie 5tg , pierwsza dzidzia, planowana
Cytat:

Mnie też polecano ten Bio Oil, ale poszłam za radą kumpelek, że szkoda kasy i że wystarczy zwykła oliwka lub olejek. I tak też zrobiłam. Smaruję się odkąd wiem o ciąży, czyli od 5 tyg.

Taaaak....sexy mama . Jej poradnik to książka reklamowa i nabijanie na kasę.

Cytat:
Roane - moja kosmetyczka poleciła oliwkę Johnson's Baby smarować przynajmniej raz dziennie, pomimo tego, że w ciągu 3 ostatnich miesięcy przytyła prawie 15 kg to nie miała rozstępów, ale też mi się wydaje, ze to od skóry kobiety zależy, czy jest elastyczna ...
Dokładnie to też zależy od elastyczności, ale myślę, że dobrze nawilżana od początku może mieć mniej rozstępów

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2013-06-26 o 09:10
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:17   #4047
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczynki
Miłego poranka życzę
U mnie mdłości zaczęły się pod koniec 9 tygodnia. I na razie mnie męczy dość mocno
Stary 2013-06-26, 09:22   #4048
lidkaa82
Zadomowienie

Dziewczyny w tej ciazy tak mi śmierdzi mój pies że nie mogę wytrzymać. Już nie wiem co mam robić. Poprostu wszędzie go czuje a on jeszcze ciagle przychodzi leżeć koło mnie. Wyganiam go, a on biedny nie wie o co mi chodzi. o ale nie wyrabiam. Aż mnie cofa od tego zapachu. Ratuuuunkuuuu!!!!!
lidkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:24   #4049
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane mój ciągle powtarza "jesteśmy w ciąży" a ja się z nim drażnię "nie to ja jestem" to wtedy wielkie oburzenie następuje

Co do mdłości to ja je miewam sporadycznie bardzo, np. wczoraj pod wieczór. Powiedziałam, o tym lekarzowi, ale jakoś nie przejął się tym. Czy Któraś też nie ma mdłości prawie wcale?

Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat znieczulenia zewnątrz-oponowego?
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 09:26   #4050
san_g
Zadomowienie

Cytat:
czytałam gdzieś, że dodatkowe owłosienie właśnie wokół pępka może być spowodowane płcią męską dziecka
hehe to ja bym musiała na pewno mieć chłopca bo szczecina niestety pojawia się znikąd, mam nadzieję że po ciąży zniknie bo tłumaczę sobie ten porost hormonami.

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości