|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Jeszcze nie. Beda w czwartek, ale odbiore je dopiero w piątek w drodze do mojej lekarki. Stwierdziłam, ze jeden dzień mnie nie zbawi, a przynajmniej unikne stresowania sie szukając norm w internecie.
|
#4022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
.w DE takie dawki kwasu sa
|
|
|
|
|
#4023 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia - a to widzisz, w PL chyba podobnie jak w IE jest 400mg, chyba, że się mylę.
Muminek - mi objawy typu mdłości pojawiły się dopiero w 6/7 tc, więc jeszcze wszystko przed tobą ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Metaamfetaminax - czytałam gdzieś, że dodatkowe owłosienie właśnie wokół pępka może być spowodowane płcią męską dziecka
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ale jak się nie przesadza, to powinno być ok
|
|
#4025 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I znajoma mi poleciła olejek na rozstępy, Bio Oil. Widziałam go na KWC. Ta znajoma właśnie jest w drugiej ciąży i się smaruje. Mówiła mi że po pierwszej ciąży ma zero rozstępów, a jej mama ma koszmarne rozstępy, babcia tak samo, więc się i u siebie spodziewała. Ona wierzy że dzięki temu olejkowi nie wyskoczyły Zobaczymy jak będzie u mnie. Narazie smaruję tylko wieczorem, ale ja jeszcze brzusia nie mam. Podobno optymalnie jest dwa razy dziennie smarować. I zastanawiała mnie witamina A. Bo wyczytałam że większość preparatów na rozstępy zawiera witaminę A, a ona powoduje poronienia? Ktoś wie jak to jest?Cytat:
Przyłączam się do pytania o preparat na rozstępy: doświadczone mamy, poradźcie! Daj znać jak poszło. Trzymam kciuki ![]() Cytat:
Pyza Cichopek z telenoweli na TVP2 napisała taki "poradnik dla matek" o takim samym tytule. Jej niby pomysł na to jak byc sexy mamą. Przeglądałam to ostatnio w księgarni. Ale stek bzdur ![]() Cytat:
W sumie ostatnio wszystkiego chetnie bym sprobowala ![]() Mystiquee uwielbiam Twój avatar! kosta6 witamy Kuapouszka witamy A ja dzisiaj oglądałam kocyki dla niemowląt Nie kupiłam, ale ledwo się oparłam. Śliczny jeden był, kremowy z brązowe żyrafy. Serce topniało
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-06-25 o 23:17 |
||||
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Roane - moja kosmetyczka poleciła oliwkę Johnson's Baby smarować przynajmniej raz dziennie, pomimo tego, że w ciągu 3 ostatnich miesięcy przytyła prawie 15 kg to nie miała rozstępów, ale też mi się wydaje, ze to od skóry kobiety zależy, czy jest elastyczna ...
|
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem tak naprawdę nie ma znaczenia czym bedziemy smarowac - byle regularnie
Ja jeszcze nie mam odwagi kupować nic dla dziecka. I chyba nie szybko sie przemoge.
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi TŻ mówi że nie powinno się kupować zanim pierwszy trymestr się nie skończy, i pewnie się go posłucham. Ale że aż oczy się świecą i serce topnieje na widok tych malutkich słodkich ubranek to inna sprawa...
|
|
#4029 |
|
Rozeznanie
|
Witam nową manusie;-)
Mamusie życzę wam miłych snow ;-) ja idę lulac bo juz padam z nóg Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2013-06-25 o 23:11 |
|
|
|
#4030 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() A teraz to kupowac nie bede,bo w sumie wszystko po Eryku mam. Chyba,ze bedzie dziewczynka to cos trzeba bedzie zakupic
|
|
#4031 | |
|
Rozeznanie
|
Praca z dziedziny socjo-kulturowej, o podróżowaniu z wykorzystaniem takich dobrodziejstw jak couchsurfing
Cytat:
Lece spac dziewczynki, brzucho mnie boli rumianek nie pomógł, trzeba sie zawinąć w koca i przewegetować do jutra...
|
|
#4032 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ją bym tak na 100%zrobiła na Twoim miejscu
|
|
#4033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie to nic nie wywróży bo takie lekkie owłosienie mam od zawsze ;p
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.tamta bardziej mi smakowala,ale miała za dużo goździków.Więc tak.kroisz rożne czerwone owoce (truskawki,czeresnie,troc hę kulek zurawiny-tego nie kroimy,wiadomo ),wrzucasz do garnka,zalewasz woda tak,żeby luźno plywaly.dajesz paczuszke cukru waniliowego,troszkę soli,trochę soku z cytryny lub octu,makaron rosolowy,gozdzik (ja wrzucilam 4 sztuki i już ciut za aromatyczne dla mnie),ze 3 ziela angielskie i gotujesz,tak z 10 minut.potem dajesz smietane i gotowe .Ja miałam gdzieś 400g czeresni,z 7 sztuk truskawek,2 śliwki i trochę kwasnawa wyszła,wiec dodalam ze 4 lyzeczki cukru.lepiej,żeby wiecej truskawek było. Coraz gorzej u mnie z zapachami .juz mam rano problem ze zrobieniem dzieciom śniadania ![]() Ja miałam owlosiony brzuch w drugiej ciąży i mam córkę
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-06-26 o 07:10 |
|
|
|
|
#4035 | ||
|
Rozeznanie
|
oj dawno się nie odzywałam ale czytam was regularnie. Martwię się obecnie moją wagą bo przed ciążą jak już gdzieś pisałam przy wzroście 160 ważyłam 52kg a wczoraj gdy się ważyłam to było 48,5 kg. straszny spadek no i poniżej 50kg. Kurde ja nie pamiętam kiedy ostatnio taka wagę miałam chyba w wieku 15-16lat ;/
wczoraj położyłam się spać o 20 a wstałam o 7 rano dziś - tak z innej beczki. chyba w koncu się wyspałam ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- Cytat:
ciekawa jestem jak to smakuje, owoce mogę jeść w każdej postaci wczoraj jadłam ryż z truskawkami pycha---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
też dowiedziałam się o ciąży początkiem 5 tygodnia
28.02.2011:ksiadz :http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png Edytowane przez nattalli Czas edycji: 2013-06-26 o 07:16 |
||
|
|
|
#4036 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Usia198 dlaczego masz kiepski humor? Głowa do góry, udzielaj się prosze, razem raźniej. Kosta6, Kuapouszka gratulacje ![]() Wczoraj ugotowałam zupe pomidorową, zjadłam z synem na spólke i od razu mi sie humor poprawił. Zaskakujące jak mi sie smaki pozmieniały: zero kawy, zero słodyczy, im bardziej kwaśne dania tym lepiej. szok. Od rana mnie gardło boli buuuuuu |
|
|
|
#4037 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mowisz,ze to tak malo? Ja bym powiedziala,.ze OK. Ja mam 168 cm i 50 kg,tzn teraz nie wiem ille,bo sie nie wazylam,moze z kg wiecej. Nigdy nie mialam niedoborow,dobrze sie odzywiam,jadam sporo.
|
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja witam w 12tygodniu2 dniu Ma ktoś tam samo?Dziś mi się śniło, że będziemy mieć chłopca! Co do rozstępów ja na razie smaruję oliwką HIPP jest najbardziej naturalna. A ja znów do Was po poradę, dostałam oxycort, to jest antybiotyk z grupy tetracyklin. W ciąży - OMIJAM TRAWY I LASY SZEROKIM ŁUKIEM. Agoola poczekam do piątku i powiem mojej Pani dr, że tam się przejadę, póki co widzę poprawę. Ja powinnam iść do poradni chorób odzwierzęcych, ale Pani dr wraca dopiero 8.07. Mam robić zdjęcia codziennie jak się zmienia ślad i pokazać to przy wizycie. usia198 dziękuję, pocieszyłaś mnie. Z tym, że brak rumienia nie oznacza, że nie ma ryzyka boreliozy, ale ja głęboko wierzę, że jest ok. Eh... najpierw półpasiec TŻ a teraz ja z tym świństwem, za długo się nie cieszę, co chwilkę coś
|
|
#4039 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz od 2godz. W pracy siedze, pogoda mnie dobija, jestem senna jak cholera... Co do smakow i zapachow to jedynie odrzuca mnie zapach farszu z kurczaka w kanapkach, ktore robie w pracy, poza tym gitara
a smak mam taki jak zawsze musze dzisiaj do przychodni zadzwonic, dowiedziec sie czy sa juz wyniki tokso itd i sie na wizyte zapisac... Aaa i dzisiaj mam dzien warczenia na meza, normalnie od rana juz ze 3razy go opierniczylam w sumie bez powodu :@ milego dnia dziewczeta
|
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki
![]() Jak narazie nadal mogę się cieszyć z jako takiego braku objawów ale przypuszczam ze to nie potrwa długo i mdłości i wymioty mnie nie ominą ;/ no cóż, trzeba się cieszyć tym co jest mam bliżej niewyjaśnione zapotrzebowanie na kiwi i kawę kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;( Hahaha właśnie siedzę po mini śniadaniu i kawie, bo odprawiłam TŻ do pracy i czuje ze zaraz zasne - dość ciekawe zjawisko jak na osobę, która w normalnych warunkach po małej czarnej skakała po ścianach ;p ;o Miłego poranka życzę
|
|
|
|
#4041 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na 18mam usg.Martwie sie bo 2tyg temu nic byl pecherzyk 7mm i zarodek ledwo widoczny Ja wzięłam sobie dziś na żądanie wolne.Oko mam spuchnięte,ropa mi z niego leci.Poza tym mam juz bałagan bo pracuje do 16 potem zakupy dziecko..przemęczona jestem a do tego w sobotę idę na 6hdo pracy. Umówiłam sie na basen nowo otwarty na 12 -tez mi sie należny Relax szczególnie w mega deszcz na 18USG z Tżem i synkiem 4latkiem bo rodzice wyjechli,jego w UK cala rodzinka a mój brat w swidnicy mieszka.Takze mam nadzieje,ze synek dziś zobaczy rodzeństwo.ktoś pisal o wadze.Ja schudłam 3kg.Spodnie wszędzie luźne ale na brzuszku sie opinają ![]() ja farbowałam w 1 ciąży do 7miesiaca.Synek zdrowy jak rybka
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie chce chwalić się
Ale chyba mdłości przechodzą,czuje tylko czasami straszny głód ale jest do zniesienia, jutro zaczynam 10 tydz wg.mojej aplikacji ![]() Lece zaraz do szpitala do brata,a potem do pracy. Milego dnia
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mdłości miałam może ze dwa dni w tej ciazy. Wymiotowalam kilka razy, ale to głownie z powodu mega kataru, który powodował odruch wymiotny. Jestem w 14 tygodniu, wiec chyba chyba juz nie przyjdą
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam, że przeszło całkowicie, ale wczoraj złapał mnie mega głód (a staram się do tego nie doprowadzać) i co .... mdłości.. ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- o 1999 post
|
|
#4045 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kubek czarnej herbaty to 75 mg Puszka coli 35 mg Kubek zielonej herbaty 30 mg Kubek rozpuszczalnej kawy 100 mg Kubek naturalnej kawy 140 mg Kubek bezkofeinowej kawy 10 mg Dla zainteresowanych: książka o dzieciach to "The Pregnancy and Baby Book" Dorling Kindersley Limited. Moim zdaniem jest bardzo fajna, ma masę ciekawych informacji. To nie jest kryptoreklama ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dzisiaj osiem dni od kiedy się dowiedziałam o Dzieciu, oczywiście jak tylko się dowiedziałam, przestałam palić. I dzisiaj jest pierwszy dzień, kiedy moją pierwszą myślą po przebudzeniu było cokolwiek innego, niż "*&%$#, palić mi się chce"
|
|
#4046 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Muminku dziękuję za słowa pocieszenia, obyś się nie myliła.
Cytat:
będę rodzić z położną i TŻ, wystarczy mi ludzi na sali a po porodzie muszę się nauczyć sama wszystkiego, w razie czego położna zawsze może podjechać do mnie bo w UK to przysługuje po urodzeniu.Cytat:
aczkolwiek nie jest powiedziane, że się nie skuszę ![]() Cytat:
![]() Taaaak....sexy mama Cytat:
Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-06-26 o 09:10 |
||||
|
|
|
#4047 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4048 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w tej ciazy tak mi śmierdzi mój pies że nie mogę wytrzymać. Już nie wiem co mam robić. Poprostu wszędzie go czuje a on jeszcze ciagle przychodzi leżeć koło mnie. Wyganiam go, a on biedny nie wie o co mi chodzi. o ale nie wyrabiam. Aż mnie cofa od tego zapachu. Ratuuuunkuuuu!!!!!
|
|
|
|
#4049 |
|
Wtajemniczenie
|
Roane mój ciągle powtarza "jesteśmy w ciąży" a ja się z nim drażnię "nie to ja jestem" to wtedy wielkie oburzenie następuje
![]() Co do mdłości to ja je miewam sporadycznie bardzo, np. wczoraj pod wieczór. Powiedziałam, o tym lekarzowi, ale jakoś nie przejął się tym. Czy Któraś też nie ma mdłości prawie wcale? Dziewczyny jakie jest Wasze zdanie na temat znieczulenia zewnątrz-oponowego? |
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
hehe to ja bym musiała na pewno mieć chłopca bo szczecina niestety pojawia się znikąd, mam nadzieję że po ciąży zniknie bo tłumaczę sobie ten porost hormonami.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

.w DE takie dawki kwasu sa
), dobre składy kosmetyków mają też polskie firmy, tak niedoceniane przez nas kobiety na rzecz "lepszych, droższych i zagranicznych". Kiedyś sporo zamawiałam ze stron typu Biochemia Urody, mazidla, ZrobSobieKrem, wcale nie są drogie wręcz przeciwnie tańsze niż te drogeryjne.
.Jestem tak obzarta,ze az mi niedobrze 

16.06.2012r.
tayka
kiwi rozumiem ale kawa? Piję średnio 1, max 2 słabsze dziennie co spotyka sie z dezaprobatą ze strony lubego ;/ no cóż pracuję nad tym ale nakręca mnie to na wyrzuty sumienia ;(