Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17! - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 11:59   #2911
roxi1980
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41502427]Czekamy do 14 na wyniki i jak będą ok to idziemy do domku
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
Mam jeszcze pytanie bo wczoraj zauważyłam że brakuje mi balsamu dla maluszka po kąpieli, co lepiej kupić balsam, oliwkę? Co polecacie i jakiej firmy?
oliwki do ciała nie polecam - zatyka pory, brudzi ubranka - balsam lepszy. My oliwkowaliśmy tylko stópki, bo Norbert miał jakiś czas strasznie suchą, łuszczącą się skórkę. Ja kupiłam teraz do ciała jakiś krem z BabyDream do wrażliwej skóry

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie.
Wczoraj dopadł mnie taki mega kryzys, że przepłakałam całe popołudnie - chyba z 5 godzin, przez co jeszcze dzisiaj wyglądam jak chińczyk Wyżyłam się na TŻ, a on nie umie odpuścić i przytulić, to wyszła awantura niezła

Na dodatek miałam bardzo złe myśli o dziecku i ciąży I bardzo mi z tym źle Dzisiaj zaczynam 39. tydzień i już tracę nadzieję, że urodzę w tym tygodniu Czuję się jak okropna matka i pewnie zniknę na trochę zamknąć się w sobie
tulę Słonko wszystkie mamy teraz okresowe dołki, będzie dobrze, nie martw się!

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Poszłam wczoraj na spacer z Sierścią a on został z Młodym i jak wróciłam to Ojciec pokazywał Pierworodnemu świat i opowiadał mu co robią, co będą robić jak Maluch będzie większy i w ogóle o życiu
Nie znałam Tż od tej strony
cudnie!!!

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
My się dziś witamy w 40 tygodniu

Dziś mam ambitne plany na ostatni dzień w domku:
- prasowanie wczorajszego prania Tymusia i przebranie mu łóżeczka na świeże bo już chyba się wywietrzył materacyk
- kserowanie karty ciąży i wyników badań
- dopakowanie torby do szpitala, przejrzenie toreb które juz spakowałam na po porodzie i kontrolę czy wszystko mam i jak ja to popakowałam, aby wiedzieć co gdzie powciskałam
- kąpiel i względne ogarnięcie mojego wyglądu, może nawet pomaluję sobie paznokcie u stóp. U rąk nie maluję bo podobno w szpitalu potrzebują mieć dostęp do płytki i jakos kontrolują w ten sposób krążenie.
gratuluję tygodnia, fajnie, że maluszek tuż-tuż
życzę wypełnienia wszystkich planów

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:02   #2912
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,cz.17

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Neni no ja też się zaintersowałam tymi stanikami i tu w blogi znalazłam zdjęcie: http://blogagimamy.blogspot.com/2013...y-w-pepco.html
O dzięki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:03   #2913
Guuusiaa
Zadomowienie

Dot.: Odp: Każda kapę już szykuje, bo się maluch wnet wykluje!-Mamusie VII-VIII 2013,

Witam się

Dziś znów dużo roboty i załatwiania
postaram się troszkę nadrobić popołudniu ale pewnie znów nie ogarne wszystkiego

Perse oby wyniki były dobre
Roxi Niespodzianka klubowa zakochałam się
Cynamonka padłam z maila przełożonego

Dziewczyny za Tygodnie i udane wizyty
U mnie dziś też Nowy tydzień już 35

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-06-26 o 12:05
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:06   #2914
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
I co tam Kathe? Boli brzusio nadal? To bóle jak menstruacyjne?
bolal mnie o 11.15 i na razie nic, wiec pewnie przypominacze, ale koope juz 2 razyz robilam bo jak jest ten bol to przy tym jelita pracuja
no to jest bol typowo menstruacyjny, a u Ciebie jak?

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:06   #2915
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry

byłam w labku, chata lśni, pranie wstawione, popijam koktajl truskawka banan
Miałam wczoraj wizytę, odebrałam tez morfo i mocz, mocz mi wyszedł syfiasty, tzn wszystko w nim było, wiec gin kazał dziś zrobic posiew i dzwonić jak będę miała wyniki.
Mój Fifi ma dużą główke i po wczorajszym badaniu gin stwierdził że powinien byc główką niżej i być może moge mieć problemy w wstawieniem do kanału rodnego i może być cc, bo mam wąską miednicę czy jakoś tak. Na następnej wizycie, bliżej tp, powie mi konkretniej, bo teraz nie chciał za bardzo nic mówić. Kurcze a tak chciałam urodzić sn, wiem że jeszcze nic nie jest przesądzone ale mam przeczucie że będzie to cc.
No to trzymam kciuki żeby miednica zmieściła główkę

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
nadrobiłam

siedze z chcuteczką nawilżającą kupioną dla mojej dzidzi , wącham ją i siedze z zacieszem na twarzy...chyba nie wszystko ze mna ok

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
moja mama mowila ze jak przy pierwszym porodzie to nie wiedziala czy to pord czy co bo miala bole jak na okres, skapczyla sie dopiero wtedy jak odeszly jej wody i myk do szpitala a tak rozwarcie na 9cm
Czyli jest nadzieja, że weźmiesz nas z zaskoczenia wow, nie czuje jak rymuje

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja na początku zawsze tulę, a potem daję wykład na temat jego niepoprawnego zachowania

Neni my nie mamy zwierzaczka i pewnie nigdy nie dotrę na ostatnie piętro u nas

Tweed
za 33 tc
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:06   #2916
sarna405
Zadomowienie

Hej...ja dzis sie zle czuje:-( cos mnie boli a sama nie wiem co czy to plecy czy nerka czy brzuch tak kręci promieniuje ze nie wiem co. Bylam juz z ubikacji ale nie przeszło,wzięłam nospe i leze. Mnie tak właśnie nie raz na okres bolało aż kolana kręciły teraz tez tak...prześpie sie chyba moze przejdzie.bo sama nie wiem co mi jest...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:07   #2917
kiss12550
Zadomowienie

a gdzie nasza cynamonkowa ? Mam nadzieje że jej maluszek nie robi sobie znów żartów i nie przegania mama po ip

co do obiadu dzisiaj gołąbki , ale to później niedawno jadłam śniadanie

ide po kawe
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:10   #2918
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mieszam pół na pół: Vichy Dermablend i Revlon Colorstay. A co?
aa, to nie.
śniło mi się, że używasz rimmel perfect match
Stary 2013-06-26, 12:12   #2919
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy mam ściskać tego mojego kindziorka czy na niego krzyczeć
jak nakrzyczysz, to i tak nie będzie wiedział o co Ci chodzi .. pomyśli, żeś wariatka.. wróciła do domu i drze mordkę..okres dostała czy co??

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41502427]Czekamy do 14 na wyniki i jak będą ok to idziemy do domku
[/QUOTE]

Cytat:
Wyczaiłam! Spał w skrzynce na pościel pod łóżkiem Niedomknięta była jak nigdy, bo rano niedbale wrzuciłam tam poduszkę

No

Też tak zrobiłam
A jak uważnie słuchał!
Ale jest plus- pierwszy raz byłam na samej górze naszego bloku
A mieszkamy tu prawie 3 lata
a więc to Twoja wina, ze go wcięło
słuchał i myślał 'czego ona kuwa ode mnie chce?'

Cytat:
Ale miałaś noc a te bóle to moze przepowiadacze, na tym etapie to już im chyba wolno??
Mam choć nadzieję, że nie każda noc tak będzie wyglądała..

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

To ja mykam.. suszę włosy, ubieram się i wychodzę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:12   #2920
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
aa, to nie.
śniło mi się, że używasz rimmel perfect match
To dziwne masz sny
Stary 2013-06-26, 12:14   #2921
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
jak nakrzyczysz, to i tak nie będzie wiedział o co Ci chodzi .. pomyśli, żeś wariatka.. wróciła do domu i drze mordkę..okres dostała czy co??

Cytat:
To dziwne masz sny
czasami
Stary 2013-06-26, 12:16   #2922
Neni1984
Zakorzenienie

Rety! Jak Młody mnie tłucze od środka
Stary 2013-06-26, 12:20   #2923
sarna405
Zadomowienie

Ta pogoda mnie dobija. Jak nie gorąco to deszcze. Gratuluje tc. Ja jutro dopiero zacznę 32 a mógło by być juz dalej chociaż o 4 tygodnie...
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:20   #2924
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
bolal mnie o 11.15 i na razie nic, wiec pewnie przypominacze, ale koope juz 2 razyz robilam bo jak jest ten bol to przy tym jelita pracuja
no to jest bol typowo menstruacyjny, a u Ciebie jak?
Wieje nudą.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:20   #2925
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie u dentysty, niby gorszy ząb, a poszło o wiele szybciej i bezboleśnie nawet zastrzyk ze znieczuleniem nie bolał wcale
I okazało się, że trzeci ząb się p. dr wydawał widocznie, bo dziś nic tam nie było Kontrola za pół roku

Cytat:
Znalazł się kot mój!!
Szukałam go na klatce i koło bloku, a ten się zainteresował, że wyszłam z domu i czekał na mnie pod drzwiami jak wróciłam
A nie mówiłam

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Idę się szykować..przyjaciółka po 12 zaprasza na kawę.. a ja jeszcze ic ze sobą nie zrobiłam
Dostałam też smsa od koleżanki, że ma trochę ciuszków dla mnie po ich synku.. Tylko kwestia umówienia się na kawę, by to sobie przekazać..fajnie mama nadzieję, że będzie trochę tych najmniejszych rozmiarów [COLOR="Silver"]
)
To też umawiaj się na kolejną, będą ploty i przy okazji prezenciki

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
hahahah, ja też mojemu mówię, że to on będzie wstawał do młodego Z tym, że mój jeszcze uważa, że nie potrzebuje dużo snu Taaaa
Biedny nei wie co mówi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Trzymam za dobre wyniki

Cytat:
moja mama mowila ze jak przy pierwszym porodzie to nie wiedziala czy to pord czy co bo miala bole jak na okres, skapczyla sie dopiero wtedy jak odeszly jej wody i myk do szpitala a tak rozwarcie na 9cm

Cytat:
Mieszam pół na pół: Vichy Dermablend i Revlon Colorstay. A co?
Ja z Vichy Dermablend nie mogłam dobrać odpowiedniego koloru, zawsze miałam wrażenie maski Z colorstay już lepiej

Cytat:
Napisane przez aremalgos Pokaż wiadomość
dzień dobry

byłam w labku, chata lśni, pranie wstawione, popijam koktajl truskawka banan
Miałam wczoraj wizytę, odebrałam tez morfo i mocz, mocz mi wyszedł syfiasty, tzn wszystko w nim było, wiec gin kazał dziś zrobic posiew i dzwonić jak będę miała wyniki.
Mój Fifi ma dużą główke i po wczorajszym badaniu gin stwierdził że powinien byc główką niżej i być może moge mieć problemy w wstawieniem do kanału rodnego i może być cc, bo mam wąską miednicę czy jakoś tak. Na następnej wizycie, bliżej tp, powie mi konkretniej, bo teraz nie chciał za bardzo nic mówić. Kurcze a tak chciałam urodzić sn, wiem że jeszcze nic nie jest przesądzone ale mam przeczucie że będzie to cc.

lece nadrabiać bo tyle naprodukowałyście
szalone...
Za wizytę I trzymam jednak za sn

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a właśnie mialam pytać jak idzie?

Koniec miał być w ubiegłą sobotę, mam nadzieję, że w tą się uda

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

[/B]
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:20   #2926
sammi24
Zadomowienie

Gusia za tydzień

Teso przy którymś z ostatnich ddtvn wspominali, że w wakacje nie będzie programu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale chyba w weekendy teraz będzie tylko

Ja też muszę się pożalić.
Wczoraj ginka na wizycie tak mi szperała w szyjce (oczywiście wyczuła główkę małego), że całą drogę powrotną i do końca dnia czułam bolesne twardnienia brzucha i dzisiaj rano ok 6.00 miałam bóle tylko typowo jak na okres, promieniujące od krzyża ale bez przerw. Zasnęłam i przeszło. Podejrzewam, ze jak już trafię na porodówkę i zaczną mi "tam" grzebać to to szybko na mnie podziała...no i od wczoraj mały jakoś tak inaczej się rusza dziękuję za uwagę

Coś bym porobiła ale teraz to ja sie boję za cokolwiek doniosłego brać Muszę wymysleć co na drugie danie dzisiaj zjemy (zupę mam, rosół albo czerwony barszcz ugotowane na zapas)..przedwczoraj była ryba, wczoraj mielone...może jakich filet z kurczaka zapiekany z serem
Stary 2013-06-26, 12:21   #2927
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Rety! Jak Młody mnie tłucze od środka
Może zjadłaś mu coś niedobrego Matko!
Stary 2013-06-26, 12:21   #2928
magolina
Wtajemniczenie

A u mnie piździ jak w świętokrzyskim
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:22   #2929
czarownica1
Zakorzenienie

NENI, jak mi gdzieś kicia się zbukruje i wreszcie wyjdzie to pierwsze co robie to się jej pytam: co się nie odzywasz jak wołam

PERSE, jaka super wiadomość w domku najlepiej

MADI, cieszę się że wychodzisz

usiadłam na chwilę cosik podjeść. Boli mnie podbrzusze, rwa nadaje, plecy bola... ehhh cięzkie jest życie ciężąrnej
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:23   #2930
cynamon_owa
Zadomowienie

Ale się wyspałam Zawsze po szpitalu tak mam, że pierwsza noc w domu jest super, bez budzenia się na jakieś szaleństwa typu sikanie

iwona
- sorry- przesłałam Ci zgodnie z Twoim życzeniem kilka skurczy żebyś wiedziała o co chodzi- a, że moje jakieś takie wybrakowane i rozjechane to już nie moja wina
Trzymaj się- może coś się dzisiaj ruszy
arrabiata- super, że sytuacja się unormowała... Współczuję przeżyć
magolina- za wizytę
madi- super, że wychodzicie
Neni- wydrzyj się na Kindziora- żeby tak "matkę" stresować
roxy- dobrze, dobrze- chamstwo i buractwo trzeba tępić
Rocky- Tobie nie poklaszczę za tc - Ciebie trzeba już mobilizować do wypakowania
tweed- a Tobie poklaszczemy za tc i eveewe i balonikowi i Ewusi też i Myszolce i idzi i Guuusi i chyba nikogo nie pominęłam
dzoan- kiepską noc miałaś- może też coś się powoli rusza...
Perse- brawo za 2kg Arturka i za wyniki- będziecie już w domku wszyscy razem
surka- ogarniecie remont...
kejt- za dentystę
Kathe- Ty też się zbieraj do rozpakowania
Magdalenne- proszę się wziąć w garść bo jak Cię jakiś paskudny dół złapie to ciężko będzie się z niego wygrzebać z takim dużym brzuszkiem
kiss- Ty się delektujesz zapachem chusteczek do pupy a mnie ten zapach nie odpowiada - chyba kuwetę Adasiowi kupię, niech się chłopak sam oporządza
Sofina- za ujawnienie córeczki

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:24   #2931
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

co moge kupic swojej chrzesnicy na 3 urodziny? dodam, ze przyleciala z Anglii i nic duzego nie kupie bo za chwile wylatuja z powrotem...
uwielbia robic sobie make up ;d

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:24   #2932
cynamon_owa
Zadomowienie

elaine- u nas zupa kalafiorowa w planach ale jakoś nie chce mi się ruszyć żeby ją zacząć gotować A na drugie może placki ziemniaczane- o, tak- jak mąż wróci z pracy bo dzisiaj na kilka godzin pojechał do biura- to będzie ścierał ziemniaki
Muszę pomyśleć o jakimś robocie kuchennym w ramach prezentu dla mnie
sarna- oby przeszło Wam jeszcze chwilka do porodu została więc nie strasz nas...
kiss- przesadziłaś teraz z tymi gołąbkami...
lachryma- a Tobie to pomacham bo nie pamiętam co miałam Ci napisać

Co do oliwki dla Małego- planuję (ale ja to sobie mogę planować nauczona ostatnimi doświadczeniami ) wlewać do kąpieli kilka kropli, mamy też balsam- lecimy linią Hippa i mam nadzieję, że Adaś nie będzie uczulony na żaden składnik

Ha- mój mąż wymyślił pomysł na biznes- skaner do oceny długości i rozwarcia szyjki macicy Że niby sobie w zaciszu domowym skanujesz tamte okolice i wiesz, że nie musisz 4 raz (oby się Młody zdecydował za 4 razem wyjść) na marne do szpitala jechać

Stary 2013-06-26, 12:24   #2933
Anulka_p
Zakorzenienie

Idę wstawić pranie i ogarnąć kuchnię.
Ja chyba dziś nie gotuję. Mam z wczoraj zupę chrzanową i ruskie pierogi. Wyjemy resztki i nam wystarczy.
Stary 2013-06-26, 12:24   #2934
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

MARGOSIA a jaką Ty masz tę chustę oprócz tego, że tkana? tzn jakas konkretna firma ?
I od kiedy masz zamiar Glutka w nią pakować?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:25   #2935
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
co moge kupic swojej chrzesnicy na 3 urodziny? dodam, ze przyleciala z Anglii i nic duzego nie kupie bo za chwile wylatuja z powrotem...
uwielbia robic sobie make up ;d
Nie wiem co bym kupiła ale raczej nie szłabym w kierunku make up-u

Stary 2013-06-26, 12:26   #2936
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Lecę do klubu
Stary 2013-06-26, 12:27   #2937
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Surka, a u Was kiedy koniec remontu łazienki?

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:29   #2938
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Gusia za tydzień

Teso przy którymś z ostatnich ddtvn wspominali, że w wakacje nie będzie programu. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale chyba w weekendy teraz będzie tylko

Ja też muszę się pożalić.
Wczoraj ginka na wizycie tak mi szperała w szyjce (oczywiście wyczuła główkę małego), że całą drogę powrotną i do końca dnia czułam bolesne twardnienia brzucha i dzisiaj rano ok 6.00 miałam bóle tylko typowo jak na okres, promieniujące od krzyża ale bez przerw. Zasnęłam i przeszło. Podejrzewam, ze jak już trafię na porodówkę i zaczną mi "tam" grzebać to to szybko na mnie podziała...no i od wczoraj mały jakoś tak inaczej się rusza dziękuję za uwagę

Coś bym porobiła ale teraz to ja sie boję za cokolwiek doniosłego brać Muszę wymysleć co na drugie danie dzisiaj zjemy (zupę mam, rosół albo czerwony barszcz ugotowane na zapas)..przedwczoraj była ryba, wczoraj mielone...może jakich filet z kurczaka zapiekany z serem
mam nadzieję ze ten ból juz nie wróci ,a swoja drogą to chyba mocno musiała Ci tam ginka grzebać

ja ostatnio mam "faze" na pierść z kurczaka zawiniętą w środku z pokrojoną natką pietruszki i plastrami masła mniaaam robiłam w niedziele to ledwo udało mi sie zgarnać 2 dla siebie
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-26, 12:29   #2939
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
lachryma- a Tobie to pomacham bo nie pamiętam co miałam Ci napisać

Ha- mój mąż wymyślił pomysł na biznes- skaner do oceny długości i rozwarcia szyjki macicy Że niby sobie w zaciszu domowym skanujesz tamte okolice i wiesz, że nie musisz 4 raz (oby się Młody zdecydował za 4 razem wyjść) na marne do szpitala jechać
odmachuję

bardzo praktyczny gadżet, podstawowe wyposażenie każdej ciężarnej
Stary 2013-06-26, 12:30   #2940
sammi24
Zadomowienie

Cynamonowa mąż ma dobry pomysł ale obawiam się, że wystarczy kupić sobie USG dopochwowe

Margosia to sobie mały z ojcem porozmawiał
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości