Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-26, 09:41   #3541
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamy 2 miesiące i 9 dni, a nasz rozmiar ubranek to 74 Nawet lekarz ortopeda nie chciał uwierzyć, że dopiero 2 miesiące za nami
przystojniak

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość

U nas znów pada:/ wczoraj spacerowałysmy w deszczu. Dziś chyba też tak zrobię. Echsss, czas zainwestować w kalosze
My też wczoraj w deszczu spacerowaliśmy ale dziś robię sobie dzień leniucha i nie ruszam się z domu, tak wieje że nic się nie chce (chociaż w empiku czeka na małego księga dźwięków... hmm co tu robić?)

Wczoraj też wiało ale rano było jeszcze w miarę, więc wystawiłam pranie na balkon i pojechałam sobie do mamy. wracam, wychodzę na balkon a tam połowa rzeczy porozwalana po balkonie a koszulka tż na trawniku klatki obok niezle miała lądowanie z 3 pietra dobrze że majtki nie pospadały

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
Moderna, pytałaś czym zapieramy obkupkane ubranka. Ja szybko spłukuję kupkę pod wodą i potem używam mydła. Ostatnio tż kupił mydło marsylskie (jakieś chyba nawet oryginalne) i powiem że rewelacja, bo wcześniej musiałam trochę się namęczyć żeby plamy zeszły, a tym mydłem zaprałam i raz dwa zeszło. A do plam w ogóle używam odplamiacza z amway'a.
o właśnie, przypomniałaś mi że też miałam o tym napisać. U nas obkupkane ubranka zdarzyły się tylko 2 razy i w obu przypadkach od razu ciuchy pod wodę i zapieranie zwykłym mydlem w płynie. ani śladu
Jakby nie zeszło to pewnie użyłabym odplamiacza z amwaya bo wg mnie jest super. pozbył mi się już plam z krwi, z rosołu, z lodów i z potu więc i z tym pewnie sobie poradzi

Karollo zdobył nową umiejętność leży i trzyma się za kolanka bosko to wygląda
Stary 2013-06-26, 09:50   #3542
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

powoli nadrabiam

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Pokuszę się o głupi żart: moja diagnoza to menopauza
Nie gniewaj sie nestelle, nie mogłam się powstrzymać. Dr Guinn ze mnie jak nic
to samo pomyślałam moja teściowa ostatnio się z tym zmagała
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Róża wpycha sobie palce do buzi, raz jeden, raz kilka naraz, w ogóle w rożnych konfiguracjach. Tak jej się to spodobało, że się sama usypia wkładając sobie te palce.
Nikoś tak samo czasami nawet dwie rączki jednocześnie próbuje włożyć do buźki
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
jesteśmy po wizycie w nowej przychodni, lekarka ok raczej.

po 1 synek wazy 7400 g, mierzy 66,5 cm... (ostatniuo nam zle zmierxzono obw glowki al;bo teraz jest zle.. bo bylo 40 cm, a teraz jest 39.. tak samo klatka piersiowa, bylo 42 i jest 42 cos tu nie tak chyba heh..)
jaki klocuszek z niego oczywiście tak w porównaniu do mojego bo mój Nikoś o tydzień młodszy a waży może z 5500 ( nie wiem dokładnie, bo ostatnio był ważony miesiąc temu i ważył 4300 )
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
(ja sie przyznam ze jeszcze nie byłam u gina )

Cytat:
Nestelle, 11? to bym do tyłu chodzila chyba przez miesiąc

Roszpunka pije chętnie wodę, koperkową, rumiankową-niesłodzonei tak na raz po 120mli potrafi się upomnieć-ale Ona od miesiąca na mm
ja tak samo a jeszcze teraz po takiej długiej przerwie w piciu, to jeden drink i zgon
Mój Nikoś praktycznie też już tylko na mm, ale dużo nie pije. Jak były upały to tak jednorazowo max 20ml pił
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja bylam u swojego gina i tez nie mialam usg po ciazy. Powinnam miec?
raczej tak Ja miałam robione

megi wiem, że Ci ciężko, bo każdy rodzic marzy, by jego dziecko było zdrowe. Ale ważne, że szybko została postawiona diagnoza i można już zaczynać terapię.
Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
11 mojito...
A któraś się obudziła nad ranem w altance osiedlowej (nie wiedząc jakim cudem) i zaczęła podążać do domu w odwrotnym kierunku, niż trzeba?
ja nie, ale zdarzyło mi się wyrżnąć takiego orła, że miałam siniaka na całe udo. Szłam sobie i nagle bum na asfald ( tż mnie na chwilę puścił, bo czytał sms ). Ale to było w czasach kiedy miałam naście lat

no i musze leciec bo Mały sie obudził

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 09:54   #3543
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nestelle - no ciekawa szkoła. Ale jak to zajecia sa nieobowiazkowe jak jakies minimum programowe obowiazuje przeciez.
obowiazkowe -nieobowiazkowe ... to inny rodzaj szkoły ,całkiem niestandardowy ....
Cytat:
Echsss, czas zainwestować w kalosze
tez o tym mysle poszłam po kube w balerinkach ....
Cytat:
A tak w ogóle, to teściowie twojego tż to nie są twoi rodzice?
.
spostrzegawcza
Cytat:
Nie wiem ile waży w tej chwili ale zmierzyłam go przed chwilą i ma około 72cm.
łooo to bardzo długi , jak na 2 miesiace.... baaaardzo .
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Stary 2013-06-26, 09:58   #3544
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jak byliśmy na weselu w grudniu i ja nie piłam z oczywistych względów to zapisywałam ile chłopaki wypili od 20 do 2 i wyszło 44 kieliszki na głowę kieliszki chyba 30 były, więc trochę poszło %. O dziwo się wszyscy dobrze trzymali
O rany głowa mnie boli od samego czytania..

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Tomek na cycku i je o 21, później 12, 1.30, 3.00 i pomiędzy 5 a 6 a wtedy już pobudka
Malutki jest, za kilka tyg i bez MM będzie ładnie spał w nocy, zobaczysz

Cytat:
Kuba dostał wczoraj złoty medal za nauke za czerwiec , a potem minus na wrzesień juz za ..... bieganie po korytarzu na przerwie .... . Co raz bardziej zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam posyłając go do tej szkoły ... mądry ,wrazliwy ,fajny chłopak a ja go tłamsze szkołą która daje kary za odezwanie sie w nieodpowiednim momencie ,za brak posłuszeństwa (jak pies )... instytucja dla mrówek -wykonywac,słuchac ,niepodwazac i wpasowac sie w szeregi ....
pare moich znajomych daje dzieciaki do tzw.szkoły demokratycznej tzw."trampolina" http://www.trampolina.szkola.pl/
ciekawa jestem co z tego wyjdzie ...
O ciekawie wygląda ta szkoła ! A co do tego jak go tam tresują to masakra..

Cytat:
Ja sięzdecydowałam na podawanie kiedyś kaszek hollemają dobry skład
No tylko trzeba uważać z tym Holle... bo np bezmleczne mają dobry skład / ziarno z witaminą najczęściej/ to te mleczne tudzież smakowe są takim samym syfem jak inne. Najbardziej mnie śmieszy jak pisze na takiej bez dodatku cukru a w składzie maltodekstryna... czyli praktycznie cukier... te koncerny to naprawdę mają ludzi za idiotów, zresztą być może słusznie bo kto by się tam zgłębiał

Cytat:
A tak w ogóle, to teściowie twojego tż to nie są twoi rodzice?
hehe fakt, zamotana

Kurczę, spakowałam się... hmmm wygląda jakbym brała dziecko i się wyprowadzała
Stary 2013-06-26, 09:59   #3545
misiulka06
Rozeznanie

muszę się pochwalić, że własnie przyszedł jeżyk dla Michałka z lamaze... mamy również słonika. są rewelacyjne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jeż.jpg (24,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg słoń.jpg (78,4 KB, 7 załadowań)
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:02   #3546
BYou
MBZ♥

OC właśnie w domyśle chodziło mi o bezmleczne
podczytuję styczniówki i zgłębiam tajniki składów

Nestelle kalosze i peleryna jeszcze:/

BYou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:09   #3547
bzinka
Zadomowienie

Uff nadrobiłam, ale ciężko było...

Kilka tematów ...

Ja karmię kp i raz dziennie daję mm ale nie przepajam niczym więcej,nigdy jeszcze nie podawałam nic innego.Jak jest gorąco i chce jej się pić, to daję cyca.
Zastanawiałam się jednak,czy jak np wychodzi z babcią na spacer i mnie nie ma, nie dawać im wody tej z rossmana.
Bo czasem mała płacze, jest jej gorąco, wtedy wracają do domu, a może pomogłoby podanie wody?
U nas nie ma problemu z butlą, Hania ładnie je i mm i moje mleczko odciągnięte.

Ja miałam USG po porodzie jakoś 4 tyg po, lekarz sprawdzał jak sie rana goi i coś tam jeszcze miałam niewygojone do końca. Teraz po 3 miesiącach mam iść na cytologie.

Co do piwka to ja się skusiłam tylko na bezalkoholowe raz Lecha i raz Karmi.
Nie zauważyłam żadnych problemow z brzuszkiem u małej po nich. A jak mi smakowało karmi ach... bo ja z tych co lubią słodkie alkohole, Baileysa i Sheridana wypijam od razu butelkę ;P

Jesli chodzi o wpisywanie wizyt u lekarzy w książeczkę, to mi raczej nie wpisują, tylko okulistka w instytucie w Prokocimiu wpisała, a reszta albo daje swoje kartki z wynikiem badań, albo nic nie dają,
jak np po usg głowy w instytucie lub u chirurga.

megi-megi trzymam mocno kciuki za Was, mój brat ma autystyczną córcię i wiem jak to jest.

Ptaszysko, ja sobie nie wyobrażam, żeby Ciebie tu zabrakło. Zresztą mnie samej ogromnie pomogłaś kiedy miałam trudne chwile w szpitalu. Podziwiam twoją wiedzę i zawsze chętnie czytam to co piszesz i
jestem całym serduchem z Tobą i Natalką.

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
muszę się pochwalić, że własnie przyszedł jeżyk dla Michałka z lamaze... mamy również słonika. są rewelacyjne
Tak, te zabawki z Lamaze są super, też polecam. Mamy smoka, kota i takiego wariata jednego i Hania bardzo lubi je. Myślałam jeszcze o spiralce z tej firmy.

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-26, 10:12   #3548
Nyaa
Zakorzenienie

GG do Nyaa

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
hihi ja np kiedyś wsiadłam do pociągu IC w odwrotną stronę..po imprezie firmowej... to lajkonik, tamto lajkonik... obudzil nas z koleżanką konduktor w Malborku 600 km od domu
przypomniał mi się dowcip:
- Panie, jaki to pociąg?
- zielony
- ale ja się pytam "dokąd"?
- do połowy....

wiem, suchar trochę, ale mnie śmieszy
Cytat:

co do stopa...haha ja też nigdy nie wsiadam, bo trzęsę dupą..I nie biorę... o co się wielokrotnie pokłóciłam, z kumplem z którym najczęściej podróżowałam z pracy, bo nie godziłam się brać nawet 2 nastolatek z francji na festiwal teatralny gdzieś tam...
ja tak samo. Nawet jak stoi jakaś dziewczyna to i tak się nie zatrzymam i jej nie wezmę.
Cytat:
Dziecko śpi, muszę mu pazurki przyciąć. Pozdrawiamy, później zajrzymy
u nas tż obcina. Ja obcinałam zawsze jak mały spał, a tż normalnie mu obcina, jak się bawi.

A u stópek jeszcze ani razu nie obcinaliśmy, takie ma króciutkie

dzięki za kciuki w sprawie diety. Jak na razie jestem silna

cdn...

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87j44jq9d7lsxv.png
Nyaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:13   #3549
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:

w składzie maltodekstryna... czyli praktycznie cukier... te koncerny to naprawdę mają ludzi za idiotów, zresztą być może słusznie bo kto by się tam zgłębiał
no własnie ... ja nie wiedziałam ze ta maltocostam to cukier ... w☠☠☠☠iają mnie te podchody ,człowiek w spozywczym jak w czytelni sie czuje i to w wiekszosci rebusy

Cytat:
fajowe
Cytat:
Nestelle kalosze i peleryna jeszcze:/
do peleryny jeszcze nie dojrzałam
Stary 2013-06-26, 10:24   #3550
bmma
Zadomowienie

Hejka
Miłego dnia życzę i idę nadrabiać, czyt. sprawdzić kto nie mógł spać

Moja dzidzia przysypia na cycu

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:30   #3551
BYou
MBZ♥

Bzinka ja bym dała-bo ja z tych co rosół popijają ale nie wiem czy to po fachowemu przy karmieniu mieszanym

Misiulka mamy tego słonia z lamaze

Nestelle ja chyba kupię peleryśkę bo jak nad morze pojedziemy to różnie może być

Kurde bele nie umiałbym być na diecie mam słabą wolę

Stary 2013-06-26, 10:30   #3552
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja sięzdecydowałam na podawanie kiedyś kaszek hollemają dobry skład

Słyszałam o nich. A czy gdzieś je można dostać w sklepach? Nie spotkałam się jak dotąd.

Cytat:

znalazłaś? na 236 str się zaczyna. Oczywiście jak ci wczoraj o tym napisałam to skubaniec obudził się o 1:30 (pierwszy raz od nie wiem kiedy) i musiałam go nakarmić ale zrzucam na to że pić mu się chciało, bo za ciepło mu było

No tak pochwal się a dzieć się popsuje Tak kochana znalazłam dziękuje! Będę testować

Cytat:

Cytat:

No tylko trzeba uważać z tym Holle... bo np bezmleczne mają dobry skład / ziarno z witaminą najczęściej/ to te mleczne tudzież smakowe są takim samym syfem jak inne. Najbardziej mnie śmieszy jak pisze na takiej bez dodatku cukru a w składzie maltodekstryna... czyli praktycznie cukier... te koncerny to naprawdę mają ludzi za idiotów, zresztą być może słusznie bo kto by się tam zgłębiał

dobrze wiedzieć! dzięki! bo ja tam czytam bez cukru to wierzę, że rzeczywiście bez cukru

Cytat:
Świetne są! Zastanawiałam się dziś w smyku czy nie kupić były po 39,99zł
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:38   #3553
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam o nich. A czy gdzieś je można dostać w sklepach? Nie spotkałam się jak dotąd.

No tak pochwal się a dzieć się popsuje Tak kochana znalazłam dziękuje! Będę testować

dobrze wiedzieć! dzięki! bo ja tam czytam bez cukru to wierzę, że rzeczywiście bez cukru

Świetne są! Zastanawiałam się dziś w smyku czy nie kupić były po 39,99zł
a jakie byly po 39,99??
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 10:41   #3554
BYou
MBZ♥

Liwka w sklepach nie widziałam, będę zamawiać stąd: http://www.aptekadziecka.pl/pol_m_Zy...zieci-457.html

Stary 2013-06-26, 11:00   #3555
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Witajcie, jak zwykle jestem daleko w lesie bo pędziecie jak szalone
No więc my po operacji Leośka. Ogólnie powiem Wam, że złote dziecko mamy Tylko służba zdrowia oczywiście do d...py Więcej w klubie...

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

A co do CC to mnie nadal boli brzuch jak uzbieram za duzo moczu I sikam (podobno dlatego ze przy cc mogli za wysoko podniesc pecherz), no I bolii nad blizna jak przygniote wozkiem itp tez tak macie? Czy gnac do lekarza?
mnie uz dawno nic nie boli

Cytat:

Za to wczoraj jak na noc odkładałam młodego do łóżeczka, coś mi tak w plecach strzyknęło że myślałam że się nie wyprostuję... dobrze że obudziłam się bez tego, chyba bym się pochlastała jakbym utknęła w krk przez to Słodki ciężarek
mi przy Julce jak sie schyliłam po nią do łóżeczka wyskoczył krąg czy tam dysk aż musiałam jeżdziź na ustawianie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

bylismy ze znajomymi 2 tygodnie temu w knajpie. leniwa niedziela, ludne miejsce, centrum miasta. kolega wyhaczyl w karcie to piwo. akurat Torres sie rozdarl, wiec poszlam do galerii /sztuki/ (hehe kolejne fajne miejsce do karmienia) i jak wrocilam to pytam M. jak ryzowe. W odpowiedzi uslyszalam, ze bardzo chlodzace patrze a on caly mokry - od pasa w dol. Pani kelnerka sie potknela
:

Cytat:
Dzień dobry Mamy 2 miesiące i 9 dni, a nasz rozmiar ubranek to 74 Nawet lekarz ortopeda nie chciał uwierzyć, że dopiero 2 miesiące za nami

Niestety poszła kupa, więc muszę lecieć, ale nadrabiam na telefonie. No i przedstawiam Wam synia, trochę zaskoczony
Załącznik 5303124
ale duży już
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 11:02   #3556
bmma
Zadomowienie

Cytat:

Kaszki są bardziej kaloryczne, to właśnie taka pozostałość po okresie głodu kiedy zdrowe dziecko = utuczone. Większość z tych dostępnych kleików ryżowych, kaszek mannych nie ma żadnych wartości odżywczych i są takimi zapychaczami / jako zamiennik np polecam kaszę jaglaną /

Ale WHO zaleca żeby żywność dodatkową wprowadzić między 6 a 8 miesiącem ze względu na cynk i żelazo. I umiejętności przeżuwania - które też do mowy się przydają etc.

do 8 miesiąca - 2-3 razy inna żywność, potem dodatkowe przekąski 1- 2 razy dziennie. Ale do 12 miesiąca głównym składnikiem jest mleko matki lub modyfikowane w dalszym ciągu.

A znowu za wczesne wprowadzanie nie polecają bo:
- ryzyko alergii zwiększone
- układ dziecka nie przystosowany
- pokarmy te zastępują mleko matki, ale nie są tak wartościowe jak ono czy MM.

Ogólnie karmienie dziecka poniżej pół roku czymś innym niż piersią lub MM nic dobrego nie robi temu dziecko, a jedynie mamusiom które się mogą jarać co tam dziecku wprowadziły i jakie już jest duże i fajne... ale ze zdrowym żywieniem nie ma to nic wspólnego.
muszę to sobie zapisać, albo proszę powtarzaj nam to do znudzenia

Czyli czekamy, nic nie dajemy, nawet soczku, przetartego jabłuszka i marchewki?

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-26, 11:12   #3557
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
a jakie byly po 39,99??
aaaa sówki były Ciekawe czy Pani już ma taką :P

Cytat:
Liwka w sklepach nie widziałam, będę zamawiać stąd: http://www.aptekadziecka.pl/pol_m_Zy...zieci-457.html

Dziękuje!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lamaze.jpg (102,5 KB, 24 załadowań)

Stary 2013-06-26, 11:19   #3558
bmma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Moje dziecko robi chyba krok do tylu, nie chce podnosic glowki i przekrecac jej w lewo - a juz bylo dosc ladnie albo za malo wymagam, albo za duzo oczekuje

Wczoraj z jednego uszka wydobywal sie nieprzyjemny zapach - juz mialam dzisiaj dzwonic do lekarza, gdyz czesto przy zapaleniu ucha tak moze byc - ale dzis rano zapachu brak - czy mimo wszystko isc do lekarza/dzwonic czy tylko obserwowac?
Cofanie się, to podobno norma przy skoku rozwojowym.
Co do ucha, to nie poradzę, pewnie bym poszła do przychodni w strachu... ewentualnie obserwować wnikliwie.

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

Stary 2013-06-26, 11:26   #3559
LiwkaO
Wtajemniczenie

Ojjjj my spadamy na szczepienia! już się boję Biedny Misiaczek nie wie co ją czeka!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-26, 11:27   #3560
BYou
MBZ♥

Liwka

Stary 2013-06-26, 11:31   #3561
Malpka
Zakorzenienie

a własnie Nestelle minus na wrzesień masakra
Stary 2013-06-26, 11:36   #3562
anika_s
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Eluska ja bylam u swojego gina i tez nie mialam usg po ciazy. Powinnam miec?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ciężko powiedziec czy powinnaś. ja miałam usg dowcipnie chciał sprawdzić czy wszystko wróciło do normy i poźniej na foteliku badanko
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 11:36   #3563
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Bry po karmieniu o 6...już miałam młodego przykryć, bo od 6 to śpimy już razem... a tu się przesikał na wylot...i prześcieradło...i poduszkę TŻ... jak to przebrałam wszystko to już tak się rozgruchał i rozbudził że nici ze spania jego i mojego...

Hihi wyobraziłam go sobie w takim a la sarmackim otoczeniu, w atłasach i skórach niedźwiedzich zażerającego przepiórkę

Za to wczoraj jak na noc odkładałam młodego do łóżeczka, coś mi tak w plecach strzyknęło że myślałam że się nie wyprostuję... dobrze że obudziłam się bez tego, chyba bym się pochlastała jakbym utknęła w krk przez to Słodki ciężarek
oooo jaka mokra przygoda z rana fiuu fiuu
ahaha - przepiorke indyka ... same smakolyki
i ze nie boli po nocy

Cytat:
Mój rekord to 6....i więcej nie pamiętam

U nas katastrofa tez dzisiaj. 5.30 poszła kupa, przebieram ładnie na łóżku (ceratka pod dupcią), ściągem brudnego pampa a tu wielka żółta rzeka płynnej kupy. Byłam w szoku i nie wiedziałam za co łapać za dziecko czy pieluchę. A do tego Tomek szczęśliwy macha nogami i rozmazuje to wszystko na tej ceracie. Na łóżko też zdążyło dopłynąć. Prześcieradło, pokrowiec na materac właśnie się pierze
a tam 6 to sie w Gimnazjum pilo haha

ale Kupowa Sprawa - oj nie zazdroszcze wiem co to znaczy haha.

Cytat:
oooooo kolejny przystojniak - te oczka usteczka i widze ( albo mi juz na oczy poszlo ) ze karnacja ''ciemniejsza'' badz ew zdarzyl sie juz opalic
i 74!!! eh Mlody ledwo z 62 wyrosl hihi

Cytat:
czesc ,
ale pogoda ....albo 30pare stopni albo 12 deszczi wiatr ....
Moim dzieciom zrobili zakończenie roku prawie jednoczesnie - nina na 10 kuba na 10.45 .... kogo mama wybierze
Kuba dostał wczoraj złoty medal za nauke za czerwiec , a potem minus na wrzesień juz za ..... bieganie po korytarzu na przerwie .... . Co raz bardziej zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam posyłając go do tej szkoły ... mądry ,wrazliwy ,fajny chłopak a ja go tłamsze szkołą która daje kary za odezwanie sie w nieodpowiednim momencie ,za brak posłuszeństwa (jak pies )... instytucja dla mrówek -wykonywac,słuchac ,niepodwazac i wpasowac sie w szeregi ....
no jak mozna dawac KARY na zapas !!!!

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość

Mnie maly kopie po brzuchu
nie powiem zabrzmialo jakby Maly nadal byl w brzuszku

Cytat:
na ciacho zapraszamwłaśnie zajadam z kawką

U nas znów pada:/ wczoraj spacerowałysmy w deszczu. Dziś chyba też tak zrobię. Echsss, czas zainwestować w kalosze
mam nadzieje ze cos jeszcze z ciasta zostalo - ew posli przepis !!!

co do deszczu - ja mam wszytsko od plaszczu za uwaga 1750 nok - bo kalosze za 980 nok - i baaa NIC nie przecieka nie moknie - mozna nawet w mega ulewe smigac z Mlodym na spacery haha
(oczywiscie zeby nie bylo dostalam w spadku od sisotry, bo jej sie schudlo 15kg - tez by sie przydalo )

Cytat:
Wczoraj też wiało ale rano było jeszcze w miarę, więc wystawiłam pranie na balkon i pojechałam sobie do mamy. wracam, wychodzę na balkon a tam połowa rzeczy porozwalana po balkonie a koszulka tż na trawniku klatki obok niezle miała lądowanie z 3 pietra dobrze że majtki nie pospadały

hehe - niezle - nam kiedys za czasow jak dopiero sie wprowadzilsimy ( parter ) - ktos zaiwanil mega duzy koc chyba byl 2na2 metry cieply z mega kotkiem

i za nowa umiejetnosc

Cytat:
Napisane przez Nyaa Pokaż wiadomość
przypomniał mi się dowcip:
- Panie, jaki to pociąg?
- zielony
- ale ja się pytam "dokąd"?
- do połowy....

wiem, suchar trochę, ale mnie śmieszy
ekyhmm za kawal .. nie no ogolnie takie suchary czasami sa najelpesze

wstalismy o 9.15 - zjadlam, Mlody grzecznie Poltorej Godziny bawil sie w lozeczku z karuzela - a jak gaworzyl a obslinil sie przy tym ze hoo-hooo - zdarzylam jeszcze nastawic pranie z posciela ( ta gosi tydzien nie ma a ja dop ja sciaglam - no ale lepiej pozniej niz wcale haha ) - i zaczol marudzic - butle i liczmy ze od 12 spi dalej

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-26, 11:45   #3564
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Wczesniej 10 piw I jako tako a teraz po dwoch bede belkotac
jesteś (byłaś ) mocarzem - ja od zawsze byłam ekonomiczna, kumple zawsze się śmiali że mnie to zawsze na browca można zaprosić - 2 dla mnie max - a teraz mogą być 2 ale redds albo warka radler

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
aaaaaaaa ile??????? OMG!!!! mój rekord to chyba 6!!! jak byliśmy na weselu w grudniu i ja nie piłam z oczywistych względów to zapisywałam ile chłopaki wypili od 20 do 2 i wyszło 44 kieliszki na głowę kieliszki chyba 30 były, więc trochę poszło %. O dziwo się wszyscy dobrze trzymali
latem byłoby zapewne sporo mniej
Stary 2013-06-26, 11:47   #3565
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ojjjj my spadamy na szczepienia! już się boję Biedny Misiaczek nie wie co ją czeka!

my mamy jutro szczepienie dziś byliśmy na pobraniu krwi z Karolem
Stary 2013-06-26, 11:51   #3566
BYou
MBZ♥

Kasia zostało, zostało
to mega proste ciasto bo bez pieczenia:rafaello robiłam też na herbatnikach ale na krakersach lepsze
ROszpunka też zasnęłachoć dziś śpi na raty maks godzinkę

Stary 2013-06-26, 11:52   #3567
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ekyhmm za kawal .. nie no ogolnie takie suchary czasami sa najelpesze
no Kasiu, cos dawno nie bylo zadnego kawalu od Ciebie, a abonent placi
Cytat:

my idziemy za tydzien na pierwsze, boje sie strasznie

I zdecydowalam, ze nie szczepie na rotawirusy, choc ubezpieczenie pokrywa koszty. Tak wiec szczepimy tylko 6 w 1 i pneumokoki.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-26, 11:52   #3568
anika_s
Wtajemniczenie

dziewczyny a jak u Was z antykoncepcją. ja jak byłam u gina to powiedział że nie przepisze mi nic przez najbliższe pół roku (dla mojego dobra) bo mogę sobie pochrzanić sprawy z krzepliwością . niby miło że nie wypisał bezmyślnie recepty ale jak pomyślę o prezerwatywach...
niby są jakieś "słabe" dla karmiących piersiom , ale radził żebym poczekała
Stary 2013-06-26, 11:52   #3569
BYou
MBZ♥

Malpka skąd Karolek miał pobieraną krew?
nas to czeka za 2 miesiące:/

Stary 2013-06-26, 12:00   #3570
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
super sa

my mamy z Lamaze świetlika Freddiego, i jutro ma dojsc jeszcze przesyłka z łosiem Erikiem i konikiem, ktory wydaje końskie odgłosy

a jeszcze z tej marki podoba mi sie wiele wiele innych

a ze spirali, to bardziej podoba mi sie ta z playgro, niz lamaze (foto)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 51umD2L6VlL._SX385_.jpg (21,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81-E8fTZ7sL._SL1500_.jpg (81,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 51BWQErxGYL._SX385_.jpg (24,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81wMVsKy4pL._SL1500_.jpg (114,6 KB, 12 załadowań)

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości